![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różane zapachy
Cytat:
ale ja też o niczym innym jak o EdT nie myślałam... O perfumach to sobie pomarzyć mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
Byłam w ten weekend w Blue City więc zajrzalam oczywiście do Quality, aby sobie przypomnieć kilka Rosine. No i faktycznie, tak jak je zapamiętałam, są słodkie i śliczniutkie, takie troszkę dla mnie za śliczniutkie. Z jednym wyjątkiem - a mianowicie La Rose. Ten zapach zapamiętałam jako retro-pańciowaty, no a dzisiaj bardzo mi się spodobał! Róża z fiołkiem - i co, że fiołek ciut chemiczny, i co, że benzoes to nuta z czarnej listy - a jednak podoba mi się!!! Fakt, wywołuje u mnie wizję mnie samej pomykającej w różowej podomeczce z falbankami i w pantofelkach z puszkiem, ale jakoś nawet ta wizja mnie nie odstrasza! Chyba mi się na stare lata gust psuje czy co?...
![]() ![]()
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-01-17 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Na stare lata?
![]() O, Ty Oleńko niedobra! Bo mi się też La Rose podoba ![]() I też widzę, że to dziwne, bo teoretycznie, to ona mi się podobać nie powinna ![]() Dla mnie na razie faworytką wśród zimnych róż pozostaje Ecume de Rose, ale wiem, co może się w niej nie podobać - mogłaby być mocniejsza, bardziej czerwona, ta róża jest bladoliliowa, taka anemiczna trochę... ale i tak ją lubię ![]() I zazdroszczę dziewczynom, które w Ombre Rose nie czują owoców i słodyczy. Początek jest śliczny, a później wychodzi mi i kompot i landryna ![]() i owoce czuję i miód delikatny, ale chętnie te wrażenia komuś odstąpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Po raz kolejny wącham sobie Madness od Kasi (dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() Mam w związku z tym do Was 2 pytanka. Pierwsze - widziałam na Allegro Madness oraz Madness z dopiskiem "natural black". Czy to jakaś wersja opakowania, czy też inny zapach? A drugie - czy znacie jakieś róże z winem, szampanem, winiakiem, koniakiem, no czymkolwiek procentowym? (byle nie z piwem, którego zapachu szczerze nie cierpię).
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-01-28 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też widziałam już kiedyś Madness Natural Black i usilnie grzebałam w necie celem rozszyfrowania zapachu. Znalazłam tylko krótką informację (nie pamiętam nawet gdzie), że to Madness z dodatkiem jaśminu. Przez pewien czas miałam nawet na niego ochotę, ale szczerze mówiąc, nie umiem sobie wyobrazić jak to pachnie ![]() Róży z procentami nie znam, ale chętnie poznam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubiłam Madness edp. To był mój sztandarowy zapach parę lat temu. Niedawno skusiłam się na powrót do tej wody. Niestety powrót okazał się być bardzo nieudany. Zemdliło mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, Homyku ![]() Znalazłam i widzę, że kolejny raz musiałas odpowiadać na to samo pytanie ![]() Jaka szkoda, że to jakieś rozwodnione kwiatki, nazwa tak pieknie brzmi ![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Ja znowu temat róż drążę.
Tym razem mam pytanko - czy któraś z Was zetknęła się z Gucci L'Arte? Zapach nieprodukowany już, ale jeszcze do upolowania, ciemna róża z szyprem porównymwana do Palomy Picasso i Soir de Lune. Czyli elegancko, wręcz dostojnie, a podobno kompozycja cudna. Podpowiecie parę słówek?...
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
Rock'n Rose
Valentino używał ktoś? Czy faktycznie czuć w nich różę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
Czuć różę, ale to raczej taki typowy mainstreemowy zapach : troche kwiatków, trochę landrynek. Przynajmniej ja go tak odebrałam.
W sumie może się podobać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Różany Ogród by Pachnąca Szafa...
.... jestem totalnie uzależniona od tychże właśnie różanych torebeczek z Rossmanna... Dziewczyny - która z Was zna perfumy NAJBARDZIEJ zbliżone do tego konkretnego ujęcia różyczki??? Stella? Paris YSL? Z pewnością nie Rose Absolute Rocher bo to cieplutka i domowa róża bez odrobiny przestrzeni.
Byłabym niezmiernie wdzięczna za jakąś sugestię bo chyba oszaleję jak nie zdobędę odpwednika we flakonie... ![]()
![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam problem. Jakiś czas temu (chyba całkiem niedawno) jedna z Wizażanek wspomniała o zapachu perfum Ombre Rose. W takiej czarnej buteleczce chyba. Chciałam ten post przeczytać ale nie mogę go znaleźć. Próbowałam przez wyszukiwarkę ale nic mi nie wychodzi. Czy może pamiętacie ten post? Kto go napisał?. Chciałam się dowiedzieć czegoś o perfumach Ombre Rose.
![]()
![]() |
#343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
Pisałyście już o tym pięknym zapachu, mnie urzekły dopiero dziś (kiedyś wachałam w salonie i stwierdziłam, że
![]() Rose Absolue YR ![]()
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
Olu VS dziekuję Ci bardzo,
![]() ![]() ![]()
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
no i wpadłam... na całego... tak sobie łażę po wątkach pachnących i jako że mam przy domu pokaźne rosarium, to i chciałabym perfumy o zapachu róży doskonałej... zapach elegancki, trwały, ale nie nachalny, raczej bez korzennych czy przyprawowych dodatków, chyba kwiatowy jedynie... i na liście do poszukiwań odleweczek znów wiele nowych pozycji
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
Hey, jestem nowa jezeli chodzi o rozane zapachy, aczkolwiek przeczytalam dzis wszystko w tym temacie jednak nadal nie znalazlam tego co chcialam..
![]() Mam nadzieje ze poradzicie mi jakies konkretne perfumy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A , no i jeszcze Stellę klasyczna warto wypróbować.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-05-03 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, już naskrobałam PW ![]() U mnie tylko Douglas i Sephora, a i tak rzadko ogromnie tam bywam, bo człowiek się tam czuje jak obserwowany potencjalny złodziej (mimo przyzwoitego, a może czasem majętnego wyglądu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yves Rocher - Rose Absolue EdP Azzaro - Visit woman P.Smith - London woman P.Presley - Roses and More S.McCartney - Stella Chopard - Madness Ch. Lacroix - Tumulte J.Lopez - My Glow Fendi - Celebration I.Derroisne - Rose Divine Mogę po kapce z tych podesłać - odezwij się na PW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Ci olejek ze sklepu orientalnego.... obłędnie pachnie różami...
I dodam tylko , ze jest to sama róża toteż bardzo łatwa w odbiorze, że się tak wyraże ![]() Olejek można sobie rozrobić na spirytusie jak ktoś lubi kręcić.. ja akurat tak ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
Czy ktos probowal Rose the one D&G i classic rose z the body shop bo nie widzialam wczesniej o tym rozmowy, a wlasnie natrafilam na nie szukajac nowych zapachow.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
Olu moja Kochana!
![]() Chyba Cię obcałuję na odległość... dzięki piękne! Jak tylko potestuję zapachy dam znać jaki odbiór. Buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Róże nie pozwalają mi o sobie zapomnieć więc co rusz tam i tu do nich wracam. W czasie upałów w Safranie T. cudowna soczysta, ciemnopurpurowa kłuje kolcami szafran i wanilię i zdecydowanie wybija się na pierwszy plan. Naprawdę pachnie upojnie. Ale odkryłam nowy różany zapach - Creed Fleurs de Bulgari stworzone dla królowej Wiktorii. Kompozycja naprawdę majestyczna, potężna, bardzo daleka od purytanizmu. Ciemna, bordowa róża w otoczeniu przypraw, pieprzna, pikantna, czyli to co uwielbiam. Chyba zacznę polować rezygnując z marzeń o Paestum Rose, która choć w klimacie podobna do zapachu Creeda, jednak mniej frapująca. Nie przestaję myśleć o Une Rose Chypree - ale ze względu na idiotycznie wysoką cenę, w praktyce pewnie odpuszczę.
Znalazłam świetne kompendium o różanych perfumach: http://www.sniffapaloozamagazine.com/ROSE.html
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Ja nie przepadam za nutą róży w perfumach. Jedynym zapachem, który trawię i w którym czyje różę jest L'or - lekko dymna, przykurzona, w oparach tytoniu, ale jednak - RÓŻA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Zna może ktoś różaną Danę - Love's Baby Soft...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Hi, hi, Madziczko
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.