|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do posiadaczek kotów - pytanko :)
mój Laluś zawsze jak idzie spać do mnie na wyrko to wczesniej musi sobie pouklepywać łapkami pościel. a potem zazwyczaj i tak kładzie tam, gdzie nie udeptywał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak chcesz zobaczyc zdjęcie mojej "małej" kici wejdź na watek "Moja wieeelka miłość" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raróg
|
Vil, piękny Twój kocur, koniecznie pokaż fotki, jak już mu sierść urośnie (naprawdę będzie jeszcze dłuższa?! Super!)
![]() Kita raczej nie demoluje swojego pokoju, w kuchni jest wzorowo grzeczna, za to oczywiście w naszym pokoju wszystko jest najfajniejsze i najciekawsze, i najlepsze do kompletnego szaleństwa ![]() ![]() Aaa, jeszcze jedno, skoro mogą jeść jogurt czy serek, to zsiadłe mleko też mogę jej dać, czy lepiej nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
dziewczyny moze to was zdziwi ale gdzies czytalam o tym bo takie zachwowanie u mojego kotka tez mnie niepokoilo i wyczytalam ze koty bardzo lubia zapach potu a szczegolnie lizanie poniewaz wraz z potem wydalamy sol, dlatego kotki wchodza nam na glowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raróg
|
Ooo, to prawdziwy tygrys!
![]() ![]() ![]() To idę jej podać nowe danie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Raróg
|
O rany, ja nie wiem, czy mi się włosy pocą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyskie koty są piękn i inteligentne. Po za tym potocznie sie mówi "dachowce" a to są koty rasy europejskiej ![]() Mój kocur jest narkomanem. Tak, tak, musze mu kupowac tabletki ziołowe własnie z waleriną. Domaga sie ich i koniec. Co prawda ich nie je, czasami tylko wymemła w pysiu, ale wącha a póxniej jest tarzanko na dywanie. Komicznie to wygląda, tarzająca sie sterta futra. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
ŁO JEZZZU dajcie tylko mojemu kocurkowi waleriany.... Ten to ma swira...Jak kiedys skropilam jego myszke waleriana to caly czas lezal i trzymal ja w lapkach i mie3tosil,lizal i nie chcial oddac. Za to moja poprzednia kotka wogole nie reagowala na waleriane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raróg
|
O, racja, wszystkim mówię, że to kot europejski i każdy się nabiera, że zaraz jakiś rasowy
![]() Fotki niestety nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
A propos ludzi, którzy mają pierwszy raz w zyciu bliższy kontakt z kotem, to kiedyś do znajomych przyszła sąsiadka, która pzrez kilka dni miała "na pzrechowaniu" małego kotka i pyta się, czy nie wiedzą, co to może być z tym kotem, czy może on jakiś chory jest, bo jak go bierze na kolana i głaszcze, to ona tak dziwnie charczy LOL
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
oo i ja spytam coś o kotka. W jakim wieku nalezy steryliziwac kotkę?? Ile kosztuje zabieg?
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sterylizacja jest wskazana nie tylko ze względu na psychikę ( kotka jest cią gle nieszczęśliwa), ale również ze względów zdrowotnych ( znacznie zmiejsza się ryzyko np. ropomacicza). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Raróg
|
A ropomacicze może prowadzić do śmierci kotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej jest zasięgnąć rady zaufanego lekarza. Przecież nie jest powiedziane że nas akurat spotka najgorsze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem (info od weta), to wszystkie koty nie trawią laktozy. No, ale kłócić sie nie będę. Najlepiej tak jak napisała Tanzanit, kupić mleko dla kotów (Whiskas, Gimpet a nawet nasza Mlekovita). Najlepiej będzie zajrzeć na stronę www.miau.pl - tam wyjaśnisz wszystkie wątpliwości. Aha - kup lepiej maluchowi Animondę albo Gourmeta Puriny. Kitekat to nienajlepszej jakości żarcie - kotek może mieć po nim sensacje żołądkowe i choroby dróg moczowych. Na miau.pl jest na ten temat chyba wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mleka - ja ją od niego odzwyczaiłam, pije mleko i śmietanę ![]() A jeśli chodzi o te dziwne, jak mówisz, zwyczaje Twojego kota, to u mojej Ginger coś podobnego jest na porządku dziennym. Zawsze, gdy długo jest sama wita mnie w ten sposób, że wskakuje na mnie i jak ja to mówię "ciamka". Ciamka koszulkę (najlepiej tak pod pachą), ugniata i mruczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Raróg
|
Możliwe, w każdym razie jest to bardzo słodkie
![]() Co do jedzenia, też wczoraj właśnie wyczytałam, że te popularne karmy nie są zbyt dobre dla kociego zdrowia. Zwiedzam wszystkie kocie strony i właśnie na to trafiłam. Jakiś wet nawet pisał, że gdy operuje kotka karmionego Whiskasem lub Kitekat, to widzi wtedy, że jego wątroba itd. nie są w zbyt dobrym stanie. Tak więc dzięki za nazwy karm i dostosuję się do rad ![]() Ze sterylizacją i podawaniem mleka też różnie piszą. Podobno sterylizacja kosztuje ok. 100 z hakiem, zależy gdzie. Ale jest to o wiele lepsze niż zastrzyki. Kita, zamiast mnie dziś obudzić, to spała w najlepsze ze mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a czy ktoras z was slyszala cos o karmie Frieskies? Teraz kupila to Purina i tak sie zastanawiam czy jest to moze troche lepsze od whiskas?
Niestety kupowanie tylko Puriny czy Royala makabrycznie trzepie po kieszeni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kocia mama :D
Dziewczyny, "moje" kociaki w niedziele otworzyły oczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupowałam Friskiesa, ale przestałam. Skład whiskasowy. Poza tym Royale sa drogie na półce, ale koty jedzą ich mniej - maja w sobie więcej mięsa, są bardziej sycące. Tak więc wychodzi naprawdę niewiele drożej niż tanie karmy - nie wierzyłam, ale sprawdziłam na moim kocie. To szczera prawda. No i przynajmniej zwierzak je cos wartościowego, a nie kocie chipsy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co z Purina. U mnie wlasciwie Purina to tez marketowe jadlo tylko drozsze od Frikisow i innych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raróg
|
Vil, masz rację, na takie rzeczy to się namówić nie dam, chodziło mi tylko i wyłącznie o sterylizację - jak pan zarządzi, tak będę musiała zrobić (tzn. czekać na rujkę lub nie). Wolałabym nie, bo już widziałam kocicę z rujką w domu kolegi - było mi jej strasznie żal
![]() Co do pielęgnacji, myślę że moja europejka ( ![]() ![]() ![]() ![]() Domyślam się jednak, ile musisz mieć ze swoim futrzastym roboty! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
podciągam bo BARDZO zalezy mi na odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.