Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-05, 17:28   #331
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Mojej mamuska to piękna kobitka Teraz jeszcze (od dwóch lat) zaczęła się malować, stroić itp. i wygląda super

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 18:00   #332
poulette
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Sorry, ze tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam takie pytanie dotyczace chrztu.
Jakie warunki powinni spelniac rodzice chrzestni ? Oprocz tego ze musza byc katolikami oczywiscie. Czy sa jakies zaswiadczenia czy dokumenty do pokazania ksiedzu ? Ja w ogole nic nie wiem, a chrzest chcemy w grudniu. Ide w czwartek sie zapytac do kosciola, ale wolalabym wiedziec wczesniej co mnie czeka.

PS Kasiu, Ola wygladala pieknie !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 18:06   #333
wersta
Zakorzenienie

no Olutek się odstawiła piękności

poszukuję chętnych do umycia butelek
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 18:10   #334
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasiulko moja synowa to cudo !!!!!!! po prostu laleczka, a ubrana była tak że całować tylko... po prostu śliczne jej to ubranko kupiłaś i piękna z Ciebie kobietka a mamusia to tak jak dziewczyny mówią, wygląda jak Twoja kumpela szok !!!!!!!!!

Tymcio umyty śpi pierwszy raz dzisiaj (oprócz chrztu) był w kościele, to znaczy przed ruchałam wózkiem i grzecznie spał także co niedzielę można chodzić

Tymkowi pod sisiakiem i jajkami zrobiła się taka wysypka taka wyczuwalna pod palcami tareczka, szorstkie takie cuś odstawiłam penaten na odparzenia bo to jedyne co nowe mam a to dalej nie znika póki nie robi się jakieś brzydkie to nie idę do lekarza, ale jak nie rpzejdzie do piatku to pójdę bo może to nie uczulenie
paulette nam potrzebne było tylko zaświadczenie że chrzestny jest praktykujący i nic więcej

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 19:32   #335
Kasiulka22
Zakorzenienie

Poulette, Werstunia, Judi dziekujemy ogromniaście za komplmenty Jesteście kochane

Ja zaraz mykam spać bo taka jestem padnieta, że sama się sobie dziwię.

Stary 2008-10-05, 19:46   #336
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
A ja wlasnie nakrzyczalam na swoja babcie.... bo wpadlam do nie tylko na chwile sie przywitac - maly spal w samochodzie (tz go pilnowal) i chcialam tylko powiedziec czesc... no i weszlam do srodka a tam babcia i dwie siostry mojej mamy mocno wstawione siedza nad pelnymi kieliszkami wodki.... i zaproponowaly mi jednego ...ja ogolnie alkoholu ( z wyjatkiem niektorych piw albo win) nie pije wiec odmowilam .... i zapytaly czy jeszcze karmie... ja odpowiedzalam zgodnie z prawda ze juz nie bo nie chcialam sciemniac.... i sie zaczelo.... jedna ciotka i babka na mnie naskoczyly a ja bylam w bojowym nastroju i zaczelam na nie wrzeszczec ze to moje dziecko i moja sprawa...... i odwrocilam sie na piecie i wyszlam....

.
Twoja ciotka tydziem przed wyjazdem do Stanów również mnie zaatakowala ze nie karmie małej...bylam mila i smialam sie pod nosem co pewnie zauwazyla haha...ale mam to gdzies....A najlepsze jest z tego wszystkiego to ze u mnie w rodzinie nikt mi o to uwagi nie zwrócil
Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
dziś moje dziecię kończy 3 miesiące

Aniu jak ja cię rozumiem. u mnie też każdy problem z zaśnięciem Igi to albo wynik choroby albo głodu wg mojego męża 3ci miesiąc minął i dalej nie potrafi pojąć, że dzieci tak mają, że marudzą, że jak za długo to trwa to się nakręcają, i naprawdę nic nie musi wtedy boleć.
Wszystkiego naj dla Igialez ten czas leci
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Hej piękne

Już po chrzcinach. Konaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaam Ręce nie moje od trzymania Oli, która teraz słodko śpi wykończona najazdem gości! Coś niesamowitego. Na szczęście praktycznie całą mszę przespała. Bóg jej w dzieciach wynagrodzi No to teraz relejszyn pochrzcielna
Oleńka boska...I mamusia jak slicznie wygladalammmmm. ...super zdjecia

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Sorry, ze tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam takie pytanie dotyczace chrztu.
Jakie warunki powinni spelniac rodzice chrzestni ? Oprocz tego ze musza byc katolikami oczywiscie. Czy sa jakies zaswiadczenia czy dokumenty do pokazania ksiedzu ? Ja w ogole nic nie wiem, a chrzest chcemy w grudniu. Ide w czwartek sie zapytac do kosciola, ale wolalabym wiedziec wczesniej co mnie czeka.

PS Kasiu, Ola wygladala pieknie !
Nam byly potrzebne zaswiadczenia od chrzestnych ze byli bierzmowani....

A ja jestem wściekla na maksa.... Żalić sie nie bede bo znowu sie naslucham,ze sie zale...
ale drugi dzien mam tak okropny ze cos....Wyzabijalabym wszystkich co staną mi na drodze(Poza moja kochana Lilianka oczywiscie)

Ale was oczywiscie kocham i zawsze humor jakis lepszy jak Was poczytam
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 19:55   #337
Judi21_84
Zakorzenienie

wszystkiego naj dla Igi i od razu dla Piotrusia na jutro oj leci ten czas

ale ja jakoś nie tęsknię do tego jak ledwo wróciłam z Tymciem do domu, oj było ciężko... Dopiero od niedawna macierzyństwo sprawia mi radość, wcześniej to wszyscy się tylko męczyli- a najbardziej mały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-05, 19:55   #338
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

no kochaniutkie, piter wykąpany i nakarmiony, padł jak kawka.. wiec ciiiiiiii niech sobie słodko śpi

wczoraj tez niby spal, a po 30 min sie wybudzil i jazda byla do 24.00..

oby zdrowo spal do ranka z dwoma maks przebudzeniami na papu jak to Gosia powiedziala, sen to zdrowie bo nam choroba niepotrzebna

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 20:10   #339
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Judi, dziekujemy za 3h odbierz sobie kusika z zalacznika od Piterka za zyczonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 11_5_10.gif (3,3 KB, 97 załadowań)

It is what it is

Stary 2008-10-05, 21:48   #340
Ania P10
Raczkowanie

Leonko Twoj córcia ma niespotykanie fantastyczne włosy, to po tobie czy mężu, wogóle śliczniusia dziewczynka.
Ile tu dzieci na wątku tak każde oczywiscie inne i każde na swój sposób sliczne........
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 21:54   #341
Ania P10
Raczkowanie

Moja lalka jak zwykle po jedzonku zasnęła, ja wogóle odpukać nie mam problemu z jej zasypianiem wieczorem. Ona, jak do tej pory, wieczorem jest wykapana potem butle wypije i kłade ją do łużeczka i sama usupia, troche sie porozglada, ostanio juz nawet pogaworzy i usypia. Tak więc oby tak dalej było........... Kłade się spac i ja dobraoc..........

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-05, 22:00   #342
marticia
Zakorzenienie

Kasiulko pozwol ze tez sie pozachwycam Wami. Olcia ksiezniczka na calego, nie pogadasz, chyba moj Mario zacznie konkurowac z Tymkiem o reke Olenki. Ty wygladasz przecudnie, kwitnaco a mamuska..no no no

Anisiu ja bylam na pasku i mezulek zabiera mi caly czas kompa...mecze oczywiscie oglada, a ja tak w doskoku. Juz Ci mowie, widzialam fotki dziekuje kochana za nie. Probowalam mlego tak ulozyc i..d..pa przekreca sie i nie znosi na boczku lezec, jego ulubiona pozycja to na wznak z rekoma podniesionymi . No i chrapie normalnie..

Dziewczynki, ja jestem przesczezsliwa, bo zauwazylam, ze mojego malgo zoladeczek i jelitka zaczely pracowac nalezycie i wszystko zaczelo wracac do normy. Nie chcialabym zapeszac ale porzucilam diete i jem znowu wszystkiego po trochu i maly ma sie lepiej niz podczas diety. Przestal ulewac i usmeicha sie szeroko i czesto..oj jak cudnie widziec dzieciatko takie radosne!

Najlepszego dla Igi!!!
I dla Piterka za godzinke
O matulk to juz 3 miechy!!

A zapomnialam dodac, ze pierwsyz raz bylismy w kosciele z malym mario i przespal kochany msze, az uwierzyc w to nie moge
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 22:29   #343
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Marti, dziekuje w imieniu Piterka oj tak to juz 3 miechy, a ja pamietam dzien porodu i nasze 1 spotkanie, hehehe

co do spanka to widac, ze kazdy malec ma swoja wlasna recepte na sen Jak moj Sisiek spi ze mna to po cycusiu zazwyczaj zasypia na wznak a w rekach trzyma moja koszulke, on koniecznie musi miec cos w lapce jak spi, najlepiej pieluszke i pod policzkiem i w lapciach

p.s spi juz prawie 3h... ciekawe do ktorej pociagnie

It is what it is

Stary 2008-10-05, 22:46   #344
marticia
Zakorzenienie

Anisia moj tez spi od 3 h i chyba nie laca klasc mi sie spac, bo za jakies pol h powinien sie obudzic na papu. Robimy konkurs ktory dluzej pospi?

No a Piterek bedzie swietowal za 15 min..hihihi.
Mezulek laskawie nie zabiera mi neta..hahaha
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 22:50   #345
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Anisia moj tez spi od 3 h i chyba nie laca klasc mi sie spac, bo za jakies pol h powinien sie obudzic na papu. Robimy konkurs ktory dluzej pospi?

No a Piterek bedzie swietowal za 15 min..hihihi.
Mezulek laskawie nie zabiera mi neta..hahaha
hahaha ja tez czekam az sie obudzi, ostatnio spal ciagiem od 20.30 do 1.10 i obudzilam go bo cyc mialam przepelniony mlekiem i juz bolal

It is what it is

Stary 2008-10-05, 23:03   #346
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

przelozylam go z lezaczka do lozka i spi nadal, nawet nie zakwekal obawiam sie ze moge tu kiblowac i do 2

It is what it is

Stary 2008-10-06, 07:29   #347
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Spóźnione zyczonka dla Igusi i aktualne dla Piterka
Niech sie maluchy zdrowo chowają

I oczywiscie bry wszystkim

Kurcze mala tak pieknie spała w nocy a ja i tak zmeczona i niewyspana jestemParanoja jakaś
Usnęłao 21.30 i pierwszy raz obudziła sie o 4 na jedzonko(a wczesniej jadła o 19)

Czekam na męzula aż z pracy wroci...troche mi sie nudzi

Kasiu zdjęcia super.Pieknie wyglądałaś, a Oleńka jak zwykle śliczna

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 07:49   #348
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

bry! Chyba moj aniolek ma lekki katarek bo cos mi charczal jak chwile pakusial

It is what it is

Stary 2008-10-06, 08:09   #349
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Wszytkiego najlepszego dla Piotrusia 3 miesiace to powazny wiek
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 08:57   #350
wersta
Zakorzenienie

pomyślności dla Pietruchy

sofijka spała od 2.40 do 8 rano, a my z tż mieliśmy baardzo udany wieczór
dziś skoczymy sobie na babskie zakupy, bo mamusi skończyła się pianka do włosów i tusz do rzęs
jak wasze brzuchy? ja ważę 1kg mniej niż przed ciążą, ale jeszcze trochę oponki mi zostało co prawda wygląda coraz lepiej, ale ile jeszcze to potrwa
a najgorsza jest ta kreska, jeszcze ją widać zjaśniała ale jeszcze jest
Stary 2008-10-06, 08:59   #351
jowisz
Zakorzenienie

Piotruś

u nas cięższa noc, tylko jedna pobudka ale 2-godzinna. Iga się po żarciu wybudziła, kwękała, w końcu zdesperowana dałam jej cycka drugi raz, kimnęła i dała się przełożyć do łóżeczka.
u nas z zasypianiem cienko, musi pokwękać w łóżeczku, ja siedzę obok i wciskam smoka by się wyciszyła bo wciąż nim pluje. czasem wystarczy 5 min. a czasem 40 zanim padnie. teraz ma dzień dziecka bo jak mocniej zaczyna płakać w łóżeczku to jednak biorę na ręce i tak usypia, to przez katar. nie chcę jej odciągać co chwilę a wiadomo, że jak ryczy to się to od razu nasila razy trzy.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 09:20   #352
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Piotrus dziekuje ciociom za zyczonka

matkooo ale ten czas leci...

zaaplikowałam mu disne mar do nosa, wykichal pozniej to czym charczal.. teraz usnal, mam nadzieje, ze to nie infekcja..

Pogoda u nas ladna zastanawialam sie czy wziasc malego na spacer, no ale teraz to juz sama nie wiem? czy isc czy nie.. a w czwartek mamy szczepienie, a jak sie okaze ze mlody ma katar to ze szczepienia nici

It is what it is

Stary 2008-10-06, 09:26   #353
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
pomyślności dla Pietruchy

dziś skoczymy sobie na babskie zakupy, bo mamusi skończyła się pianka do włosów i tusz do rzęs
jak wasze brzuchy? ja ważę 1kg mniej niż przed ciążą, ale jeszcze trochę oponki mi zostało co prawda wygląda coraz lepiej, ale ile jeszcze to potrwa
wersta jakie brzuchy??? u mnie nie ma brzucha, a kreska tez zniknela i pepolek zrobil sie taki jak kiedys waga 50kg, czyli tyle ile przed ciaza skora jednak nadal jest powiedzmy srednio jedrna na tym brzuchu, ale to tez sie wyklaruje w najblizszej przyszlosci

It is what it is

Stary 2008-10-06, 09:42   #354
Kasiulka22
Zakorzenienie

MArticia, Leonka i Kurzoslawko, jesteście kochane, ogromnie dziękujemy za uznanie

Właśnie wcinam śniadanie i ciekawa jestem czy zdążę zjeść zanim Olutek się obudzi

Dziś zrobiłam porządki w szafie Oli, żeby zrobić miejsce na nowe ciuszki i kurcze tyle maleńkich łaszków dałam do odłożenia, część na PCK. Dopiero w nich chodziła, ma w nich zdjęcia... normalnie aż sentymentalnie się zrobiło

Kochane ja jak się okazało kilka dni temu ważę 1 kg mniej niż przed ciążą, ale oponę mam całkiem sporą i będę musiała pomyśleć nad jej zlikwidowaniem

Igusiu i Piotrusiu 200 lat w zdrowiu, szczęściu i miłości z okazji 3 miesięcznicy

Stary 2008-10-06, 09:57   #355
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
bry! Chyba moj aniolek ma lekki katarek bo cos mi charczal jak chwile pakusial
Anisiu a moze zebrało mu sie troche wydzielinki w nosku przez to płakanie wlasnie?

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Ja waże 7 kilo wiecej niz przed ciazą(wazłam 51 teraz 58) i nie zamierzam tego tracić bo wkońcu wygladam jak kobieta a nie sztacheta od płotu
Oponki mam troszke jak sieze ale nie duzo wiec troche poćwicze i mam nadzieje że zniknieKreche jeszcze mam taka bladawa ale jest,co najlepsze wyskoczyła mi pare tygodni przed porodem dopiero.za to pępek wreszcie mam normalny bo wczesniej długo miałam ciemny jak noc

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Piotruś

u nas cięższa noc, tylko jedna pobudka ale 2-godzinna. Iga się po żarciu wybudziła, kwękała, w końcu zdesperowana dałam jej cycka drugi raz, kimnęła i dała się przełożyć do łóżeczka.
u nas z zasypianiem cienko, musi pokwękać w łóżeczku, ja siedzę obok i wciskam smoka by się wyciszyła bo wciąż nim pluje. czasem wystarczy 5 min. a czasem 40 zanim padnie. teraz ma dzień dziecka bo jak mocniej zaczyna płakać w łóżeczku to jednak biorę na ręce i tak usypia, to przez katar. nie chcę jej odciągać co chwilę a wiadomo, że jak ryczy to się to od razu nasila razy trzy.
Jowiszku moja też tak usypiaWierci sie,kwęka,wymachuje łapkami...czasem zajmuje to 5-10 min a rekord to bita godzina

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość

Pogoda u nas ladna zastanawialam sie czy wziasc malego na spacer, no ale teraz to juz sama nie wiem? czy isc czy nie.. a w czwartek mamy szczepienie, a jak sie okaze ze mlody ma katar to ze szczepienia nici

Anisiu
katarek nie jest przeciwskazaniem do spaceru.Nawet zalecaja żeby nie kisic z tego powodu dzieci w domu,tylko jak pogoda dopisuje to ubrać ciepło,zapakowac do wózka i śmigać na zewnątrzDziecia lepiej sie oddycha na dworze takim rzeskim powietrzem

Nastce odksztalcila sie głowka z lprawej strony ma taka bardziej wypukłą,jakos strasznie tego nie widac ale jednak...mam nadzieje ze to od spania na tym boczku,bo swojego czasu tylko na tym jednym spała chociaz wyłaiłam z siebie zmieniajac jej ułozenie główki na snie.Oby to było to a nie coś poważnego

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 10:03   #356
Sosnowa
Zakorzenienie

Kurzosława! NA pewno to od leżęnia na jedym boczku.... Moja też tak ma..

100 lat dla Igi i Piterka!
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 10:12   #357
afro_dyta85
Zadomowienie

Hej Kochane! Co tu się dzieje szok normalnie! Człowiek na chwilę zniknie w czeluściach wizażu, porobi coś innego niż mamuśkowanie a tu co?!? Drugi wątek się rozwija! I to w jakim tępie

Chwalę wszystkie Dzieciaczki! Cudne są!!! Kasiulka jak na kobietę w szponach nałogu wyglądasz naprawdę ślicznie!

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 10:14   #358
wersta
Zakorzenienie

no moja opona też ujawnia się jak siedzę ważę teraz 53,5 (175wzrostu) więc teoretycznie znów mam sporą niedowagę, szkoda tylko, że opona o tym nie wie
Stary 2008-10-06, 10:18   #359
Ania P10
Raczkowanie

U mnie zostało 5 kg i opona nie oponka, krecha ciemna i po porodzie wyszły roztępy rózowe na posladkach czego wcześniej nie widziałam...
Kurzosławo mówisz że przy katarku można wychodzić na spacer, w tamty tygodniu moja niunia miała katarek, dzisiaj jeszcze wyciągnełam jej z nosa lekko zielonego glutka z jedne dziurki, więc chyba jest jeszcze nie doleczona. Czy myslicie że mogłabym ją zabrać na mały spacer dzisiaj, czy poczeczekać jeszcze. Troche sie obawiam, bo jeszcze nie była szczepiona przez ta infekcje, a juz bym chciała ją zaszczepić. Taka sliczna pogoda aż mi szkoda w domu siedzieć, cały tamten tydzień siedziałyśmy w domu....
Stary 2008-10-06, 10:20   #360
Judi21_84
Zakorzenienie

ależ się pożarłam z tz ogólnie o wszystko, a najbardziej o to że g...robi w sumie coś robi-burdel wszystkow domu na mojej głowie, nieważne czy jest w domu czy nie, zawsze wszystko robię ja. ah dużo by pisać. wczoraj robiłam obiad, deser a on miał ubrać siebie i Tymka. Rezultat taki, że on w pizamie, tymek zesrany po pachy niemal płakał bo go gówno w dupe parzyło. WIęc ja mieszając mięso w międzyczasie przebierałam małego, ubierałam na spacer, szkoda ze tz-ta nie musiałam ubrać.... ależ jestem wściekła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości