|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam głupie pytanie ale czy ten pantofel wystawia sie na parapet w pudełku czy bez??? ja bym sie bala ze mi sie zabrudzi czy pożółknie czy jeszcze co innego... jakis robaczek w lato wleci przez okno i mi go zapaskudzi.. a jak bedzie np z materialu to katastrofa? no więc może być w pudełku???
czy to sie nie liczy?? no i czy wystawia sie go tylko w noc przed slubem czy jakos dluzej? slyszalam wersje ze od kupienia a to chyba przesada bo jak ktos wczesniej kupi to co ma rok pantofle na parapecie trzymac? ten zwyczaj u mnie się przestrzega podobno ale nie wiem jakie są szczegóły hehehe wybaczcie za glupie pytanie ale wolę mieć pewność a kto mi pomoze jak nie panny młode
|
|
#333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzyma się w pudełku |
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja znam wersję bez pudełka
|
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Moje buciki tez stały bez pudełka
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Moje butki stały 1 dzień, bez pudełka - na północnym oknie (nie świeciło tam ostre słoneczko).
Pogoda była nawet .
|
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
ehhhh...
W końcu się zdecydowałam na Maciejową Chatę...bo w tego co wyliczyłam to pan w Wojciechowie sobie sporo "przycina" na cieście, owocach i napojach albo po prostu ma wysoką cenę i drugi minus to taki że on na umowie nie wpisze nam ceny za osobę bo ta cena może się zmienić...tylko teraz haczyk jest w tym o ile się zmieni.... podpiszę umowę a on mi później krzyknie 250 zł za dwa dni a poza tym jak nie przyjdzie ok 40 osób to on może nam dopłacać bo powiedział że na mniej niż 200 osób to on nie robi wesel... no i zaryzykujemy z Maciejową Chatą- może nie będzie aż tak źle i ta cena nie wzrośnie aż o 40%... Dziewczyny czy jest wśród nas jeszcze ktoś kto tam organizuje wesele??
|
|
#338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się bardzo podobają zdjęcia studia 2f... mają w sobie to coś i nie są takie "zwyczajne" i byle jakie... w sztucznych pozach... podpisałam z nimi umowę, ale jeszcze sporo poczekam na efekty ich pracy na moim ślubie i plenerze
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
ja mam fotografa o którym jeszcze nikt nie pisał na wizażu
polecił mi go kolega, początkowo jak zobaczyłam stronkę to stwierdziłam że nic ciekawego ... ale ten kumpel mi powiedział, żebym się spotkała z p. Chęciem bo on na stronce nie umieszcza swoich pomysłowych fotek, bo prawdopodobnie konkurencja ściąga, no i rzeczywiście jak na żywo zobaczyłam jego prace to moim zdaniem są świetne, a i cena bardzo przystępna, no i co najważniejsze zdjęcia zaczynają się od momentu gdy panna młoda jest u fryzjera, poprzez wszystkie przygotowania, błogosławieństwo, ślub, wesele (do oczepin) no i oczywiście plener. Jak któraś wizażanka jest zainteresowana to więcej informacji na prv.
|
|
#340 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szczerze mówiąć nie sadzę, zeby cena wzrosła o 40 %, na 2009 jest wciąż 100 zł za jeden dzień, więc spodziewam się, ze w 2010 będzie ok 120. Bo rozumiem, ze termin macie w 2010?
|
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak tak ja mam w sierpniu 2010. fajnie że jesteś to przynajmniej wcześniej będę widziała co i jak. Mam do Ciebie pytanie dot. dekoracji - robisz tam sama dekorację czy wynajmujesz firmę która się tym zajmie?? jeśli tak to ile płacisz bo będę musiała coś pomyśleć w tym kierunku
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
No i dziewczątka ja mam pytanie
czy przewidujecie podziękowania dla gości (inne niż ciasto i wódka)? W stylu pudełeczka czy coś Ostatnio byliśmy w salonie cartalii w poszukiwaniu zaproszeń (chyba zrezygnuje z robienia samemu, bo czas mnie ostatnio goni) winietek, księgi gości i podziękowań. Może i by człowiek coś wybrał ... ale chyba nie za taką cenę! Podobał nam się motyw serduszek i oto co usłyszeliśmy:Te większe zaproszenia wiązane - 9.80 zł/szt, winietki: mniejsze 2.90zł/szt większe 3.90zł/sztuka (bez personalizacji), księga gości 119zł i podziękowania 9.80zł/szt. Plus jakieś (dodatkowe-ukryte) koszty w stylu : personalizacja winietek (tylko z nośnika) 1.50 zł/szt, nadruk etykiet, kopert, wkładek 59.00 zł +skład/nakład przygotowanie składu 20.00 zł (cokolwiek to jest?) ![]() Więc chyba zamówie tam tylko księge gości i raczej resztę sobie daruje Znalazłam za to na stronie http://www.pudeleczka.com.pl/ całkiem fajne podziękowania coprawda nie wiem za ile... ale na allegro są sprzedawane po 4 zł . Za tydzień będziemy w Lublinie to pojadę do znajomych którzy prowadzą firmę zajmującą się reklamą (robią różne gadżety dla firm itp.) i wymyśliłam, że może na takich misiach możnaby nadrukowac coś w stylu: M&M 20.06.2009 i dać każdej parze po takim misiu Kurcze, ale mi sie roi w głowie od pomysłów ![]() I na domiar złego znalazłam suknię która mi się strasznie podoba... ale nie dość, że jest ze starej kolekcji... to jescze nie ma w polsce ich salonu ![]() http://www.lazarobridal.com/
|
|
#343 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tam na tyle sala jest piękna że nie ma co jej psuć dekoracją, takie jest zdanie moje, znajomych i samej właścicielki proszę o złączenie postów
|
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to ja poproszę
|
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to po wszystkim będę czekała na relację a jaki masz zespół?? bo mi tylko zespół został...:/ a resztą też dopiero w 2010 roku się będę martwiła... Kamerzystę mam pana Pliszkę a fotograf- studio 2f
|
|
|
#348 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Przyczajenie
|
oj dziś uszło ze mnie wszystko co mogło... ponieważ poszukujemy mieszkania do kupienia w Lublinie z zapytanie zadzwoniłam do kilku lubelskich deweloperów, ceny wyższe niż w Warszawie, myslałam że jeszcez przed slubem zamieszkamy razem
oj chyba łapię doła
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale fakt że drogo jest to się zgodzę, ale przy obecnym kryzysie za jakieś 2-4 lata stanieją(no może nie tak bardzo te nowsze, budowane po 93r, ale te z "wielkiej płyty" powinny sporo stanieć). Pomyśl co mają wszyscy ci, którzy wzięli kredyty w frankach szwajcarskich.To jest dopiero ból
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez szukamy mieszkania... w Warszawie i te ceny co widzę to po prostu wyrywają z butów... za 350tys to się nie da nic kupić ! no może 35m2 a w Lublinie za 350 tys to już coś większego się znajdzie. Myślimy też aktywnie czy nie wrócić do Lublina... ale to ciężka decyzja.
|
|
|
#353 |
|
Przyczajenie
|
Też mysle o tym samym kamerzyście. Co to fotografa to najbardziej podobaja mi się zdjęcia M. Wasylewskiej, ale jest trochę za droga...(na 2009 - 3000, a na 2010 jeszcze nie ma ceny, ale znając zycie pewnie bedzie o 500 zł drożej). Zespół mam Czaban Band. Wam pewnie też włascielka polecała ten sam...?
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z weselszych tematów, kiedy wybieramy się na kieccki? może już po 1szym listopada, co???bo teraz mamy trochę przeprowadzki na głowie, potem wyjazd na weekend do domciu i już listopad jest...czas szybko leci...
|
|
|
#355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za ceny...jeszcze tak wysokich nie widzialam. Tez myślałam o podziękowaniach ale zobaczymy z czasem jak to nam wyjdzie. Wiele rzeczy można samemu zrobić- taniej i ma się satysfakcję, tylko dobrze to trzeba w czasie rozplanować, żeby potem wszystko sie na raz nie skumulowało.A księgę gości również można taniej znaleźćCytat:
|
||
|
|
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te ceny i ukryte koszty mnie powaliły. Polecam Allegro Probne zaproszenia często wysyłaja gratis, lub po kosztach wysyłki. Ostatnio zamówiłam jedno i bardzo mi się podoba, chyba przy nich pozostanę |
|
|
|
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
Miira ty masz pomysły - śliczne są te pudełeczka! Pomysł z miskami tez mi sie bardzo podoba tylko ciekawe jaki byłby koszt np. 60 takich misiów (1 na parę).
Miira, Joasia - proponuje spotkanie i odwiedzenie np. salonu MADONNY na początku listopada. 3.11. - planuje odwiedzić proboszcza i ustalić szczegóły dotyczące mojego wielkiego dnia Ceny mieszkań w Lublinie zaczynają się już 5500zł więc są dużo niższe niż w okolicach Warszawy, w samej Warszawie nie ma takich stawek za metr Warunki kredytów zmieniają sie i niestety już nie będzie można brać kredytu we Frankach tylko w tej walucie, w której jest wypłacane wynagrodzenie. Kredyt tez będzie można otrzymać posiadając wkład własny. Co jest plusem - byc może nieco spadną ceny mieszkań, zwłaszcza tych najdroższych.
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja to nawet dziś się dodzwoniłam do dewelopera który metr mieszkania wycenia sobie na ok 6800 zł, stąd moje porównanie do Wawy bo znajomy kupił za tyle... tylko jest jeden mały szczególik że On tyle zarabia ale jestem dobrej myśli i raczej szumy czegoś mniejszego... max 50 m
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Przyczajenie
|
a z weselszych tematów, kiedy wybieramy się na kieccki? może już po 1szym listopada, co???bo teraz mamy trochę przeprowadzki na głowie, potem wyjazd na weekend do domciu i już listopad jest...czas szybko leci...[/quote]
popieram zmianę tematu... czy to zaproszenie dotyczy wszystkich chcących wźiąć czynny udział w poszukiwaniach, czy tylko wybrane grono??
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

. Za jeden dzień płacimy 2700 zł, wiec cene uważam za dostepną i przystępną, porównując do zespołu (miom zdaniem za bardzo okrzyczanego) Ivis, który na moje pytanie o piosenkę "Żółte tulipany" powiedział " nie w tym bloku" i nie zagrał jej wcale... moim zdaniem na weselu na którym zespół grał, zbytnio się nie spracował, robił długie przerwy a na dodatek Pan "przwodniczacy" był bardzo nieprzyjemy nawet dla Pana młodego

czy to sie nie liczy?? no i czy wystawia sie go tylko w noc przed slubem czy jakos dluzej? slyszalam wersje ze od kupienia a to chyba przesada bo jak ktos wczesniej kupi to co ma rok pantofle na parapecie trzymac? ten zwyczaj u mnie się przestrzega podobno ale nie wiem jakie są szczegóły hehehe wybaczcie za glupie pytanie ale wolę mieć pewność a kto mi pomoze jak nie panny młode
Ja znam wersję bez pudełka
....

Podobał nam się motyw serduszek i oto co usłyszeliśmy:
? noi fotografa:P tesh