Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 21:10   #301
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez karolada Pokaż wiadomość
Jak się pytałam to niestety nie :/
kurcze, większośc fotografów nie robi na weselu a mi na tym bardzo zależy

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 21:32   #302
pokropce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Mam pytanko może któraś z Was miała, albo będzie miała fotografa Embringera?Słyszałyście coś o jego pracach, bo mi jego zdjęcia się podobają,co o nich myślicie?

My też mamy Pana Embingera i jego prace baaaaaaaaardzo nam sie podobają. : ehem::e hem:

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509580413.html
pokropce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 21:36   #303
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Hmm a mi się zawsze wydawało, że wszystko zależy od pakietów i ceny oczywiście
Zomer robi wesele jak coś

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 21:41   #304
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hmm a mi się zawsze wydawało, że wszystko zależy od pakietów i ceny oczywiście
Zomer robi wesele jak coś
no własnie dowiaduje się, że już któryś z kolei fotograf na weselach nie robi, i tak jak Ty zawsze myślałam, ze to od pakietu zależy ale widać nie do końca.
A co do Zomera to ja go nie chcę więc nawet pod uwagę nie biorę.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 21:42   #305
pokropce
Raczkowanie

Chyba jestem niepoprawną romantyczką, ale myśle, ze pomysł żeby Pan Młody odbierał kwiaty ma w sobie mnóóóóóóóóstwo uroku. Facet z pięknym bukietem w dniu ślubu....mmmmmmmmmm.:roll eyes:
Stare zwyczaje też mogą sie przydać, dlatego pytałam o takie forum. Zwłaszcza kiedy chce się użądzić oczepiny bez obmacywania i wplątywania kogokolwiek w dwuznaczne sytuacje. Wciąż poszukuje sie pomysłów na normalne zabawy. Apropos tematu znacie jakieś?
Co do zmuszania druhny do finansowania czegokolwiek tj. bukietów, przystrajania samochodu wyjątkowo dziwny pomysł.

Stary 2008-10-21, 00:08   #306
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

MAGiALENA no proszę już obrączki i suknia mi to jeszcze zajmie pewnie trochę czasu
Stary 2008-10-21, 00:58   #307
negila
Rozeznanie

Po pierwsze *Kaalinaa* wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia wiele miłości i moc szczęcia!!

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Ostatnio jak byłam na weselu to była ta wódka, w sobote u mojej koleżanki też ma być własnie żołądkowa de luxe..Ogólnie jest okej, tylko ja jak ją piłam 2 razy to na drugi dzień było cięęęężko..ale to może ja tak reaguje
Byłam teraz na weselu, gdzie właśnie była taka wódka i mogę powiedzieć to samo na jej temat.
Mogę się również podzielić swoimi spostrzeżeniami odnośnie zespołu Akord jakby ktoś się nad nim zastanawiał i chciał wiedzieć coś więcej

Cytat:
tradycji jest wiele ale nie wiem czy ludzie z nich korzystają bo można by z torbami pójść.
Ja znam takie: starszy kupuje dekoracje na samochód a starsza kokardki do przypinania, organizuje też wieczór panieński i kurcze wyleciało mi z głowy co jeszcze

Ale myślę, że kwestia to dogadanie z parą młodą

Edit: starszy powinien jeszcze samochód i kierowce w dniu ślubu załatwiać.

Cytat:
Napisane przez casablanca102 Pokaż wiadomość
Jzawsze ja kupowałam wiązanki dla Młodej,kwiatki dla starszej i kwiatek do butonierki Młodego i kotylioniki dla gości - nikt tego mi nie mówił wprost ale tak jest to często przyjęte i na pewno jeśli zaproponujesz że tym się zajmiesz to nie odmówią

starszy natomiast dekoruje samochód i jeśli wesele jest "z bramami" po drodze do młodej to powinien zadbać o wódeczkę do wykupienia młodej

ale co kraj to obyczaj i pewnie co grupa osób to inny - najlepiej delikatnie podpytać młodych
U mnie w rodzinie z tego co zauważyłam to zadaniem starszej jest dekoracja sali(nie wiem czy któraś z was się z tym spotkała??) , a starszy zajmuje się dekoracją samochodu i bramami które napotyka się po drodze.Oczywiście każde z osobna organizuje wieczorki kawalerskie i panieńskie.
Wszystko musi być oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, bo np. chciałabym zmienić co nieco w sali gdzie będzie moje wesele ale nie zamierzam obarczać tym mojej świadkowej gdyż to za duży koszt. Dla mnie ważniejsze będzie to że zorganizuje wieczorek i będzie przy mnie w tym dniu, a nie jakiś podział co powinna czy nie powinna zrobić.
Tradycje ślubno weselne są bardzo ciekawe i mają wiele uroku w sobie ale teraz już mało kto tego przestrzega..:/

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Mam pytanko może któraś z Was miała, albo będzie miała fotografa Embringera?Słyszałyście coś o jego pracach, bo mi jego zdjęcia się podobają,co o nich myślicie?
Zdjęcia może i robi ładne ale ja osobiście nie wspominam współpracy z nim jakoś tak bardzo pozytywnie.

Cytat:
Napisane przez pokropce Pokaż wiadomość
Chyba jestem niepoprawną romantyczką, ale myśle, ze pomysł żeby Pan Młody odbierał kwiaty ma w sobie mnóóóóóóóóstwo uroku. Facet z pięknym bukietem w dniu ślubu....mmmmmmmmmm.:roll eyes:
Stare zwyczaje też mogą sie przydać, dlatego pytałam o takie forum.
Zgadzam się z Tobą to bardzo miłe dostawać kwiaty a jeszcze w tym dniu to już wogóle.

A co do zwyczajów możemy same się wymienic zwyczajami które znamy z opowieści bądź które przetrwały i funkcjonują obecnie. pamiętam że u mnie w rodzinie zawsze panna młoda dzień przed weselem wystawiała "pantofelek" w którym mieła iść do ślubu na parapet zaklinając pogodę.

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 08:03   #308
gabie1
Raczkowanie

Talking Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Moja koleżanka też bardzo chciała mieć piękną pogodę w dniu ślubu, dlatego też wystawiła swoje pantofelki ślubne na parapet. Na 2 tygodnie!!!!! Buciki tak stały sobie i zaklinały pogodę. Gdy koleżanka w końcu je zdjęła i założyła do sukienki okazało się, że buciki..... pożółkły dlatego uważajcie z tymi przesądami no ale fakt, trzeba przyznać, że pogodę miała piękną
gabie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 08:45   #309
maciejka83
Rozeznanie

Negila napisalaś:
"Mogę się również podzielić swoimi spostrzeżeniami odnośnie zespołu Akord jakby ktoś się nad nim zastanawiał i chciał wiedzieć coś więcej "

Negila-i jak ten zepół???
Nijak nie mogę zabrać się za poszukiwanie zespołu...
Napiszcie proszę jak to wygląda w pratyce-czy spotykając się z takim zespołem mają oni może jakieś kasety z wesela??Chodzi mi o to,że żeby zobaczyć jak zabawiają gości i jaki wytwarza się klimat..
zupelnie nie wiem jak się do tego zabrać.Bo sluchając krotki urywek na ich stronie to jak dla mnie mało wystarczające:/-szczegolnie w dobie komputerów.Na co powinnnam zwrocić uwagę??
A moze mozecie kogoś polecic?
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 09:33   #310
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
Negila napisalaś:
"Mogę się również podzielić swoimi spostrzeżeniami odnośnie zespołu Akord jakby ktoś się nad nim zastanawiał i chciał wiedzieć coś więcej "

Napiszcie proszę jak to wygląda w pratyce-czy spotykając się z takim zespołem mają oni może jakieś kasety z wesela??Chodzi mi o to,że żeby zobaczyć jak zabawiają gości i jaki wytwarza się klimat..
zupelnie nie wiem jak się do tego zabrać.Bo sluchając krotki urywek na ich stronie to jak dla mnie mało wystarczające:/-szczegolnie w dobie komputerów.Na co powinnnam zwrocić uwagę??
wiesz, najlepiej zdecydować się na taki zespół któy się widziało w akcji będąc na czyimś weselu...na płytkach nie zawsze to wygląda dobrze...
my mieliśmy problem bo nie byliśmy za żadnym weselu po tym jak zaczęliśmy szukać wszystkiego na swoje, wybraliśmy jeden zespół z polecenia mojej koleżanki, ale na jej weselu nas nie zauroczył i w sumie dobrze że nas wykiwali z umową bo mi się tak bardzo nie podobali....potem z drugiego polecenia wzięliśmy nasz zespół, widziałam ich troszkę w akcji na płytce z wesela, i podobało mi się no i się zdecydowaliśmy. mamy Flash Dance. na stronce mają sporo utworów, fajnie śpiewają i nie mają wyłącznie disco polo w repertuarze....
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 09:33   #311
gabie1
Raczkowanie

Cytat:
Negila napisalaś:

Maciejka 83, każdy zespół powinien mieć swoje demo, które dostajesz do posłuchania w domu. Najczęściej są to nagrania z wesela, na którym grali. Możesz też umówić się z zespołem i pójść na wesele, na którym będą grać i posłuchać na żywo. My właśnie w ten sposób wybraliśmy zespół. Staraliśmy nie rzucać się w oczy, ale na szczęście zwykle dobrze było słychać na dworze jak grają, bo chodziliśmy w te wakacje, więc wszystkie drzwi i okna były pootwierana. Myślę, ze jak na żywo sobie posłuchasz, to szybko kogoś wybierzesz.
Stary 2008-10-21, 09:46   #312
carolcia88
Rozeznanie

Byłam na poszukiwaniu duuużej sali ( na 220 osób)...
I teraz się wacham pomiędzy dwiema:

1. Maciejowa Chata- 150 zl za dwa dni(z możliwością wzrostu o 40%)- ale cena bez ciasta,owoców, napoju i alkoholu oczywiście-samo jedzenie(7 dań gorących pierwszego dnia i 5 drugiego) do tego trzeba będzie doliczyć dekorację(ile mniej więcej kosztuje takie dekorowanie sali przez dekoratorkę??)

2.Dom Weselny w Wojciechowie - cena to 170-190 za dwa dni ale pan zastrzega że cena może wzrosnąć nawet do 200zł - w cenie jest już ciasto z Modliborzyc (dobre tam mają ciasto??), owoce i napoje czyli cena tylko bez alkoholu. Sala jest po prostu ogromna (na 500 osób) i się trochę boję że później wyjdzie tak że będzie pusto na tej sali...

Dzeiwczyny pomóżcie mi bo w tym tygodniu muszę podjąć decyzję a nie mam czasu na przeszukiwanie jeszcze raz trzech części wątku...

Napiszcie mi jakie jest jedzenie w jednym i drugim lokalu, w jaki sposób podane(czy obsluga się stara czy obija), czy przystawki są dokladane jeśli coś zniknie z półmiska, jak to wygląda od kuchni jeśli chodzi o dogadywanie się z właścicielem... no wogóle wszystkie informacje mi się przydadzą...

Przede wszystkim to powiedzcie mi co się bardziej opłaca finansowo, bo boję sie tego że w maciejowej chacie cena skoczy o te 40 % i wtedy będę musiala zapłacić 200 zł i nic nie będę miała w tej cenie...

a może znacie jeszcze jakiś lokal na ok 200-250 osób???
Stary 2008-10-21, 10:06   #313
oshinek
Wtajemniczenie

Ja mogę polecić mój zespół - MAYDAY. Poleciła mi go jedna z wizażanek, u której grali w sierpniu tego roku. Moja bratowa zrobiła wywiad - zespół był bardzo chwalony.
Wg kamerzystów, u których byliśmy(Serafin, Widło, Pliszko, Denver) "będzie co kręcić" - wielokrotnie widzieli zespół w akcji.

Poza tym dla nas było istotne, że umieją śpiewać dosyć specyficzne kawałki jak na wesele, np. Jamala

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2008-10-22 o 10:08
oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 10:16   #314
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
wiesz, najlepiej zdecydować się na taki zespół któy się widziało w akcji będąc na czyimś weselu...na płytkach nie zawsze to wygląda dobrze...
my mieliśmy problem bo nie byliśmy za żadnym weselu po tym jak zaczęliśmy szukać wszystkiego na swoje, wybraliśmy jeden zespół z polecenia mojej koleżanki, ale na jej weselu nas nie zauroczył i w sumie dobrze że nas wykiwali z umową bo mi się tak bardzo nie podobali....potem z drugiego polecenia wzięliśmy nasz zespół, widziałam ich troszkę w akcji na płytce z wesela, i podobało mi się no i się zdecydowaliśmy. mamy Flash Dance. na stronce mają sporo utworów, fajnie śpiewają i nie mają wyłącznie disco polo w repertuarze....

oj,w tym roku byłam chyba na 5 weselach,ale żaden nie był za speclajny...w nastepnym wiem już o 3 ,ale boję się,że wtedy będzie już za późno i zmuszona będę brać co będzie:/.Aczy orkiestra dysponuje przykładowymi płytkami, żeby pokazać np. oczepiny?Nam wlaścicielka lokalu, w ktorym organizujemy wessele poleciła zespół on-line ,ale boję się,że "fajny zespół"to pojęcie względne,choć do was mam oczywiście zaufanie,bo kto jesli nie my:P

Cytat:
Napisane przez gabie1 Pokaż wiadomość
Maciejka 83, każdy zespół powinien mieć swoje demo, które dostajesz do posłuchania w domu. Najczęściej są to nagrania z wesela, na którym grali. Możesz też umówić się z zespołem i pójść na wesele, na którym będą grać i posłuchać na żywo. My właśnie w ten sposób wybraliśmy zespół. Staraliśmy nie rzucać się w oczy, ale na szczęście zwykle dobrze było słychać na dworze jak grają, bo chodziliśmy w te wakacje, więc wszystkie drzwi i okna były pootwierana. Myślę, ze jak na żywo sobie posłuchasz, to szybko kogoś wybierzesz.
Kurcze,trochę glupio tak iść na czyjeś wesele-sama chyba nie chciałabym aby mi się obcy kręcili-chyba,ze jakiś dancing:P
Stary 2008-10-21, 10:18   #315
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka773 Pokaż wiadomość
mi bardziej chodzi o tradycje co powinna kupic starsza i starszy sa takie?
Jakoś nie wyobrażam sobie, że mogłabym obciążać moją druhnę jakimiś kosztami.
Za bukiet dla niej płaciliśmy my (notabene był prześliczny i idealnie dopasowany do sukienki - aż żal jej go było na ołtarzu zostawić ), w sumie świadkowa pomagała mi jedynie się ubrać tuż przed i doglądała wszystkiego na samym ślubie i weselu - moim zdaniem to i tak dużo i absolutnie wystarczająco .
W głowie mi się nie mieści, aby kazać świadkowej sfinansować przybranie auta czy inne sprawy - to są przecież dość duże sumy!

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 10:21   #316
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić mój zespół - MAYDAY. Poleciła mi go jedna z wizażanek, u której grali w sierpniu tego roku. Moja bratowa zrobiła wywiad - zespół był bardzo chwalony.
Wg kamerzystów, u których byliśmy(Serafin, Widło, Pliszko, Denver) "będzie co kręcić" - wielokrotnie widzieli zespół w akcji.

Poza tym dla nas było istotne, że umieją śpiewać dosyć specyficzne kawałki jak na wesele, np. Jamala
o to super,zaraz spróbuję poszukać czegoś na ich temat...
a ile płacicie za zespół? mam na mysli jeden dzień-bzzz poprawin
Stary 2008-10-21, 11:05   #317
negila
Rozeznanie

Cytat:
zupelnie nie wiem jak się do tego zabrać.
Osobiście napewno nie wybrałabym tego zespołu na swoje wesele. Mi się nie do końca podobał. Robił bardzo długie przerwy i było ich zdecydowanie za dużo. Taka sytuacja powtórzyła się równiez na poprawinach. Przestawali grać nawet jak był pełen parkiet tańczących gości.

Cytat:
Napisane przez gabie1 Pokaż wiadomość
Maciejka 83, każdy zespół powinien mieć swoje demo, które dostajesz do posłuchania w domu. Najczęściej są to nagrania z wesela, na którym grali. Możesz też umówić się z zespołem i pójść na wesele, na którym będą grać i posłuchać na żywo.
Nie każde demo jest nagraniem z wesela, obiecuję wam!! Bardzo często to równiez jest nagranie "studyjne". Najlepiej się umówić z zesopłem na spotkanie. Jak zespołowi zależy na klientach to sami kręcą urywki wesel żeby przedstawic swoją pracę. Nie wszystkie jednak mają takie nagrania. Czasem zespoły grają próby na które zapraszają żeby ich posłuchać- w naszym przypadku tak było. Na weselach nikt nam nie proponował podsłuchiwania
Nie wiem czy bym była zadowolona jak by mi ktoś przyszedł na weselu posłuchać zespołu jak gra.
Cytat:
Napisane przez carolcia88 Pokaż wiadomość

1. Maciejowa Chata- 150 zl za dwa dni(z możliwością wzrostu o 40%)- ale cena bez ciasta,owoców, napoju i alkoholu oczywiście-samo jedzenie(7 dań gorących pierwszego dnia i 5 drugiego) do tego trzeba będzie doliczyć dekorację(ile mniej więcej kosztuje takie dekorowanie sali przez dekoratorkę??)

2.Dom Weselny w Wojciechowie - cena to 170-190 za dwa dni ale pan zastrzega że cena może wzrosnąć nawet do 200zł - w cenie jest już ciasto z Modliborzyc (dobre tam mają ciasto??), owoce i napoje czyli cena tylko bez alkoholu. Sala jest po prostu ogromna (na 500 osób) i się trochę boję że później wyjdzie tak że będzie pusto na tej sali...

Dzeiwczyny pomóżcie mi bo w tym tygodniu muszę podjąć decyzję a nie mam czasu na przeszukiwanie jeszcze raz trzech części wątku...
Z sala Ci nie doradzę bo widziałam tylko Maciejową Chatę, która jest według mnie naprawdę śliczna. I uważam że wcale nie masz tak mało czasu biorąc pod uwagę datę Twojego ślubu.
Cena dekoracji jest uzależniona od indywidualnych potrzeb, Twojego wyobrażenia, sali- odległości od Lublina-jeśli dekorator jest z Lublina. Jak już się zdecydujesz to najlepiej zadzwoni porozmawiaj na początku dowiesz sie o orientacyjnych cenach jak to wygląda. A jak się zdecydujesz na dekoratora to on i tak pojedzie na salę i wszystko zobaczy osobiście. Tak przynajmniej mi tłumaczyla jedna pani która się tym zajmuje.

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 11:22   #318
MAGiALENA
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
wczoraj dostaliśmy kartki na podpisy z nauk itp. tam jest taka rubryczka o ezgaminie? wiecie może co to jest ten egzamin?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 11:46   #319
ahulec
Przyczajenie

Powitać wizażanki

co do sal to może ja się pochwalę swoją salą, w mijescowości Łucka koło Lubartowa, dokładnie Dom Weselny Paradise, sala może pomieścić do 250 osób z tego co tłumaczyła właścicielka, sklada się z dwóch "syjamskich" sal (niby przedzielonych a jednak połączonych) z czego w jednej zajduja sie stoły a druga przeznaczona jest do tańczenia. Dekoracja jest "stała" systematycznie odświeżana, jesli dla kogoś za mało (a zapewniam że wszystko wyglad ładnie i gustownie) w miarę mozliwości kombinuje cos swojego (widziałam ją w wersji sierpniowej- na słonecznikowo ) ja osobiście zastanawima się na wrzosami Cena od osoby to 100 zł ( plus jakieś 20% na wypadek wzrostu cen) poprawiny 50 zł. Sala jest klimatyzowana i godna polecenia. Co do jedzenia, wedle życzenia... smaczne i jest tego baaaaardz dużo. Właściciele symaptyczni i otwarci na propozycje.
Położenie, jedni uważaja to za mankament, ja osobiście za duzy plus... trasa Lublin- Lubartów, przy skrzyżowaniu na Serniki, całość otoczona tujami, przy sali piękny skalniak z fontanną, ławczki, teren w całosci zamknięty.

Zespół... OK Band z Lublina, Pan zrobił na nas wrażenie, w przeciwieństwie do innego który, na pierwsze spotkanie zamiast martiałów pokazowych przyniósł umowę . Za jeden dzień płacimy 2700 zł, wiec cene uważam za dostepną i przystępną, porównując do zespołu (miom zdaniem za bardzo okrzyczanego) Ivis, który na moje pytanie o piosenkę "Żółte tulipany" powiedział " nie w tym bloku" i nie zagrał jej wcale... moim zdaniem na weselu na którym zespół grał, zbytnio się nie spracował, robił długie przerwy a na dodatek Pan "przwodniczacy" był bardzo nieprzyjemy nawet dla Pana młodego

Nadal w eterze wisi kwestia fotografa?? sukienki i setki drobnostek... starsi, dodatki, dzień po slubie itd itp

Oj aż mnie głowa rozbolała jak zaczęłam o tym wszystkim myśleć
ahulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 11:48   #320
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
o to super,zaraz spróbuję poszukać czegoś na ich temat...
a ile płacicie za zespół? mam na mysli jeden dzień-bzzz poprawin
My płacimy 3000 PLN za 1 dzień.
Pan Tomek jest naprawdę ok. Miesiąc przed weselem mamy się spotkać dać im listę tzw. zakazanych utworów, ustalić w jakim klimacie mają być piosenki itd.
Mam tylko nadzieję, że babcie i ciotki nie zejdą na zawał jak usłyszą hip hop i houseowego seta w wykonaniu mojego TŻa

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA
cześć dziewczyny!
wczoraj dostaliśmy kartki na podpisy z nauk itp. tam jest taka rubryczka o ezgaminie? wiecie może co to jest ten egzamin?
Nam ksiądz powiedział, że nie będzie nas egzaminował, że ten punkt pominiemy
Ale jak inni do tego podchodzą nie wiem

Stary 2008-10-21, 11:49   #321
ahulec
Przyczajenie

Czy możecie mi polecić jakiegoś fajnego fotografa... poza Panem Zomerem
Stary 2008-10-21, 11:53   #322
ahulec
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
My płacimy 3000 PLN za 1 dzień.
Pan Tomek jest naprawdę ok. Miesiąc przed weselem mamy się spotkać dać im listę tzw. zakazanych utworów, ustalić w jakim klimacie mają być piosenki itd.
Mam tylko nadzieję, że babcie i ciotki nie zejdą na zawał jak usłyszą hip hop i houseowego seta w wykonaniu mojego TŻa

Nam ksiądz powiedział, że nie będzie nas egzaminował, że ten punkt pominiemy
Ale jak inni do tego podchodzą nie wiem

możesz sie jeszcze zdziwić jaki "taniec z gwiazdami" moga odstawić cioteczki i babunie przy takiej muzyce... ostatnio byłam na takim weselu, zespół hip- hopuje a na parkiecie same "staruszki') oj wesoło było, i na koniec jedna z babuń szpagacikiem się pochwaliła ( że umie i jeszcze może)
Stary 2008-10-21, 12:08   #323
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ahulec Pokaż wiadomość
Czy możecie mi polecić jakiegoś fajnego fotografa... poza Panem Zomerem
My wybraliśmy Pana Jacka Orła - znajomy Staszka Pliszko z Thorg studio(jego też mamy). Zdjęcia można zobaczyć na jego stronie: www.foto.xpress.com.pl
Za przygotowania, błogosławieństwo, ślub, życzenia, wesele + plener płacimy 1200zł- zdjęcia na płycie ok. 500szt, album 30x30 z najlepszymi zdjęciami, prezentacja zdjęć na płycie w formie teledysku+za dodatkową opłatą fotoksiążka o formacie A4(niestety aż 500zł)

Stary 2008-10-21, 12:27   #324
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
możesz sie jeszcze zdziwić jaki "taniec z gwiazdami" moga odstawić cioteczki i babunie przy takiej muzyce... ostatnio byłam na takim weselu, zespół hip- hopuje a na parkiecie same "staruszki') oj wesoło było, i na koniec jedna z babuń szpagacikiem się pochwaliła ( że umie i jeszcze może)
hehhe no to przywróciłas mi wiarę w ludzi

Stary 2008-10-21, 14:24   #325
gabie1
Raczkowanie

Cytat:

Napiszcie mi jakie jest jedzenie w jednym i drugim lokalu, w jaki sposób podane(czy obsluga się stara czy obija), czy przystawki są dokladane jeśli coś zniknie z półmiska, jak to wygląda od kuchni jeśli chodzi o dogadywanie się z właścicielem... no wogóle wszystkie informacje mi się przydadzą...

Przede wszystkim to powiedzcie mi co się bardziej opłaca finansowo, bo boję sie tego że w maciejowej chacie cena skoczy o te 40 % i wtedy będę musiala zapłacić 200 zł i nic nie będę miała w tej cenie...

Carolcia88, znam obie te sale i na tyle osób, co piszesz nie będzie problemu z pomieszczeniem się. Ja osobiście mam wciąż do odstąpienia salę Zajazd Biesiada w Wojciechowie na termin 01-02.08.2009r!!! Jeśli któraś z Wizażanek jest zainteresowana to zapraszam na PW.
Jeśli chodzi o kwotę, to trochę dziwne, bo ja miałam 120zł za I dzień oraz 60zł za drugi. Trochę nie chce mi się wierzyć, że przez rok aż tyle wzrosłaby kwota (no chyba, że bez alkoholu, owoców i ciasta). Ja byłam na weselu w Wojciechowie i nie mam zastrzeżeń do podania dań, ilości oraz sposobu obsługi przez kelnerki. Jak coś się kończy, to obsługa uzupełnia dania.
Jeśli chodzi o Maciejową chatę, to na weselu nie byłam, ale wnętrze jest przepiękne. Jedyny mankament dla mnie, to brak klimatyzacji.
Stary 2008-10-21, 14:44   #326
chanel77
Raczkowanie

Cytat:

Ja polecam "Foto-Partykę", robią przepiękne zdjęcia, dostaje się część zdjęć oprawionych w przepieknych, eleganckich albumach, plus zdjęcia na płycie, dodatkowo prezentacja multimedialna i na życzenie fotoksiążka.

A i robią zdjęcia podczas wesela- mówili mi że są do oczepin/tortu - w zależności od kolejności na weselu, ale tak mniej więcej od 1-2 w nocy.
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 15:20   #327
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
łojjj egzamin?
nie straszcie ze naprawde jakiś robia
Stary 2008-10-21, 16:16   #328
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Powitać wizażanki

co do sal to może ja się pochwalę swoją salą, w mijescowości Łucka koło Lubartowa, dokładnie Dom Weselny Paradise, sala może pomieścić do 250 osób z tego co tłumaczyła właścicielka, sklada się z dwóch "syjamskich" sal (niby przedzielonych a jednak połączonych) z czego w jednej zajduja sie stoły a druga przeznaczona jest do tańczenia. Dekoracja jest "stała" systematycznie odświeżana, jesli dla kogoś za mało (a zapewniam że wszystko wyglad ładnie i gustownie) w miarę mozliwości kombinuje cos swojego (widziałam ją w wersji sierpniowej- na słonecznikowo ) ja osobiście zastanawima się na wrzosami Cena od osoby to 100 zł ( plus jakieś 20% na wypadek wzrostu cen) poprawiny 50 zł. Sala jest klimatyzowana i godna polecenia. Co do jedzenia, wedle życzenia... smaczne i jest tego baaaaardz dużo. Właściciele symaptyczni i otwarci na propozycje.
Położenie, jedni uważaja to za mankament, ja osobiście za duzy plus... trasa Lublin- Lubartów, przy skrzyżowaniu na Serniki, całość otoczona tujami, przy sali piękny skalniak z fontanną, ławczki, teren w całosci zamknięty.
Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie tam 250 osób przy 200 jest trochę ciasno - ciężko się przechodzi między stołami i ogólnie ciasno się siedzi, także komfort imprezy średni, do tańczenia jest trochę miejsca wprawdzie
Jeśli chodzi o te tuje - to ktoś mógłby wyobrazić sobie, że sali nie widać z ulicy, a prawda jest taka, że one są jeszcze malutkie, zresztą cały ogród był dopiero niedawno robiony Oglądaliśmy tą salę w styczniu 2007 i jednak zrezygnowaliśmy - na minus dla mnie położenie - ze względu na wesele dwudniowe, chciałam trochę więcej intymności i spokoju w drugi dzień, kiedy z chęcią wychodzi się przewietrzyć, no i kwestia schodów w środku

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 18:41   #329
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam wesele w sali Jaśmin w Niedrzwicy Kościelnej (Droga na Kraśnik) mieści 200 nawet podobno do 400 osób, jest dwupoziomowa więc na dole spokojnie 200 sie zmieści jeśli boisz sie pustek
Zapomniałam dodać że cena to około 4000 (sprzęt, naczynia, dekoracja itp) Ale musisz sobie sama załatwiac kucharkę, albo zamawiac catering ja znalazłam catering, który bierze 85zł od osoby za dzien, a menu wcale nie jest takie ubogie, ale w końcu zrezygnowaliśmy bo nam polecono dobrą kucharkę. jak chcesz fotki i namiary zapraszam na prv.

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2008-10-21 o 18:44 Powód: zapomniałam o kilku rzeczach
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 21:27   #330
pokropce
Raczkowanie

Napisane przez negila:
A co do zwyczajów możemy same się wymienic zwyczajami które znamy z opowieści bądź które przetrwały i funkcjonują obecnie. pamiętam że u mnie w rodzinie zawsze panna młoda dzień przed weselem wystawiała "pantofelek" w którym mieła iść do ślubu na parapet zaklinając pogodę.

Fajny pomysł z tym pantofelkiem . A co mi tam wystawie))))) Raz w życiu można się pobawić w takie pierdółki.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości