Panny Młode 2010 cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-30, 08:15   #331
mysiulek
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Ale ja kupie z trenem tylko pod warunkiem, że będzie się dało go podpiąć, lain mówiła, że będzie się dało to jej wierzę
tren da sie podpisac....z tego co slyszalam to sa 2 sposoby: 1-na petelke i 2- jakos inaczej ale nie wiem dokladnie jak...na weselach na ktorych bylam w ciagu ostatniego roku (byly 4) to kazda panan mloda miala tren podpietyna petelke...wszystkim ta petelka sie urwala i musialy szybko kombinowac co zrobic...nie wiem dlaczego tak jest...moze te peteli za slabe robia, ale wiem ze na dzien dzisiejszy nie chce trenu z tego wlasnie wzgledu....no chyba ze jais malutki...

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
u mnie też będzie błogosławieństwo króciutkie i uważam,że to cudowne ,że rodzice dają błogosławieństwo na nową drogę życia dla swoich dzieci
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oczywiscie, ze cudowne, ale uwazam, ze lepiej gdy jest to blogoslwienstwo wypowiedziane wlasnymi slowami, z serca, a nie wyczytana regulka z jakiejs koscielnej ksiazeczki.
u mnie blogoslawienstwo tez bedzie i na pewno nie bedzie to regulka wyczytana z kartki...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tak, koleżanka też miała łzy w oczach

aha! i podobno nie każdemu łądnie w bieli mi sie wydaje, że biel dla mnie jest idealna na szczęście bo nie chciałam jakieś sukni ecru
jak chodzilam w zeszlym roku z kolezanka w poszukiwaniu skni na jej slub to pani w salonie powiedziala nam ze jej lepie edzie w bieli (ciemna karnacja, wlosy ciemne, oczy brazowe), mi natomiast odradzila biel i powiedziala ze lepiej jesli bede szukac sukni w kolorze ecru (jasna cera, niebieskie oczy, wlosy blond-farbowane)...wiec mysle ze jesli chodzi o kolor sukni to trzeba sie zapytac w salonie...powinni doradzic...

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
ALE dziewczynki uważajcie, bo w sierpniu byłam świadkową i PM miała długie włosy (tak prawie do pasa) i fryzjerka przestrzegała że ze zbyt długich włosów ciężko ułożyć coś aby się tzrymało całą nocDodam że Jej kręciła loki i trwało to bardzo dlugooo
ja mam wlosy prawie do pasa i za kazdym razem fryzjerka jest w stanie mi je jakos upiac...na poczatku tez sie balam ze sa za dlugie, ale ona stwierdzila ze takie sa najlepsze bo mozna cos z nich wykombinowac a jak sa do ramion to juz nie ma takiego pola manewru...dodam ze nigdy nie mialam wlosow zwiazanych w kucyka i dopiero potem upinanych...tylko odrazu upinane i wytrzymuja cale wesele (z reguly ide do fryzjerki ok. 8-10 rano w sobote), malo tego, poprawiny tez a po weselu spie normalnie niczym sie nie martwiac... i fryzura wcale mi sie nie rozpadla....wrecz przeciwnie wszyscy sie pytali gdzie ja u fryzjera bylam...a zeby bylo smiesznie na czesanie wlosow chodze nie do jakiegos super salonu ale do takiej zwyklej fryzjerki i jestem z niej zadowolona

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
Ja też zapuszczam Mam już włosy za do połowy łopatek, ale muszę miec dłuuugie by zrobić taką fryzurę jaką chcę, czyli coś na wzór tego, co jest w załącznikach
bardzo podoba mi sie to 4 uczesanie...ale ja chyba bede wolala cos stabilniejszego zeby wytrzymalo tak jak zawsze

mysiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 08:32   #332
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
to zapewne będzie zależało od intenywności ruchowej panny młodej

Nati nie martw się do ślubu wizja Twoich włosów zmieni Ci się na pewno jeszcze kilkanaście razy ja mam tak samo, dlatego narazie chyba jednak sobie odpuszczę szukanie fryzur
Poki co od roku od roku wizja moich włosów jest ciągle ta sama- zwłaszcza, że nie chcę żadnego klasycznego koka.
Ale kto wie, jeszcze półtora roku
A co do stabilności fryzury- miałam niedawno podobną i wytrzymała całą noc wesela
Stary 2008-10-30, 08:40   #333
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiulek Pokaż wiadomość
tren da sie podpisac....z tego co slyszalam to sa 2 sposoby: 1-na petelke i 2- jakos inaczej ale nie wiem dokladnie jak...na weselach na ktorych bylam w ciagu ostatniego roku (byly 4) to kazda panan mloda miala tren podpietyna petelke...wszystkim ta petelka sie urwala i musialy szybko kombinowac co zrobic...nie wiem dlaczego tak jest...moze te peteli za slabe robia, ale wiem ze na dzien dzisiejszy nie chce trenu z tego wlasnie wzgledu....no chyba ze jais malutki...
moja koleżanka miała tren również na pętelkę i także jej sie urwała troszkę to potem było dla niej uciążliwe ale jakos wytzrymałą całe wesele, ale trudno się dziwić tren jest ciężki a ta pętelka delikatna i wystarczy żeby ktoś w tańcu nadepnął PM na sukienkę i pętelka od razu się rozrywa. Dlatego trzeba mieć koniecznie igły i nic a przynajmniej jakąs agrafkę

Ale jest bardzo dużo PM które decydują sie na tren bo jednak dodaje to bardzo uroku sukience i mimo wszystko sa zadowolone więc może my również bedziemy

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 08:46   #334
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny a może skoro Wam się tak podobają treny a obawiacie się, że podpięcie będzie niewygodne albo się urwie to weźcie suknię z odpinanym trenem. Po Kościele tren się odpina całkowicie od sukni i jest spokój

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 09:27   #335
tancerka212
Zakorzenienie

gdzie sie to kupuje? w aptece czy w drogerii? jak mi sie skonczą moje dwie maski do włosów to moze sobie cos takiego sprawię... ale to jeszcze potrwa

a co do trenu to ja wlasnie nie wiem co dziewczyny w nim widzą... jest widoczny aby przez minute jak się sunie przez Kościół-w to i z powrotem więc nie wiem czy nawet minuta wyjdzie... i często ten tren w drodze do ołtarza się zwija a nie stanowi idealnego półkola.. za to po wyjsciu z Kościola od razu jest przypinany a potem sterczy taki kaczy kuper... nie nie nie i jeszcze raz nie....

co do fryzurki to bardzo ładne wkleiłaś Nati. ja nie chce hmm ani rozpuszczonych ani spiętych w koka.. rozpuszczone by mi sie rozczochrały juz po godzinie a w spiętych całkiem nie wyglądam tak atrakcyjnie. więc ja bede miala loki grube, upięte u góry głowy, i dół hmmm jak powiem ze irokez z lokow to bedziecie wiedzialy o co chodzi? juz wklejalam pierwowzor mojej fryzury ale pewnie nie pamietacie.. na pewno jeszcze wkleje.. a teraz zbieram sie powol bo bede zaraz uciekac do domku i do mojego ukochanego buziaki milego dnia
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 09:42   #336
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a co do trenu to ja wlasnie nie wiem co dziewczyny w nim widzą... jest widoczny aby przez minute jak się sunie przez Kościół-w to i z powrotem więc nie wiem czy nawet minuta wyjdzie...
nie musi go byc widac godzinami. wazny jest efekt widac go tez przy nakladaniu obraczek i na pozniejszych zdjeciach
mi sie treny bardzo podobaja, nadaja dostojnosci i sprawiaja, ze suknia slubna nie wyglada jak zwykla slubna balowa

ja caly ranek pisalam zadanko na cwiczenia, a teraz na te cwiczenia zmykam
ale piekna pogoda - 21 stopni, blekitne niebo, sloneczko i wietrzyk... cudo
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 10:07   #337
BlackAngel
Adwokat diabła

Lain, ładną pogodę masz..
u mnie też ładnie ale jak z temperaturą to nie wiem..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 10:28   #338
szana
Zadomowienie

ja też chcę tren i wiem,że to wcale nie jest tak,że musi się zerwać-moja przyszła szwagierka miała piękny tren,nie za długi i nie za krótki i był na pętelce a z boków sukni przypinało się go na przeźroczyste zatrzaski i nawet jak był spięty to sukienka wyglądała ślicznie nic jej się nie zerwało bo był upięty na dobrej wysokości tak,że nikt go nie przydepnął ani w tańcu ani w innej sytuacji Ona ogólnie nie chciała sukni z trenem a potem wogóle nie żałowała,że taką miała a tylko się cieszyła bo na zdjęciach piękne wyglądała no ale gusta są rożne więc każda z nas będzie miała swoją wymarzoną!
a co do fryzurki to też chcę coś z rozpuszczonymi włosami a na górze jakiś malutki koczek czy coś,jeszcze niewiem macie jakieś ciekawe zdjęcia tego typu fryzur?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 12:05   #339
metkaa
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny,
Nati02piekne te fryzurki mi chyba najbardziej podoba sie ta druga tyle ze mi przez 1,5 roku włosy nie urosna tyle zeby mozna było z nich zrobic cos takiego ale mysle ze cos znajde ładnego napewno musze miec choc troche upiete,
ja do trenu nie jestem przekonana i nie chce go miec podobnie jak długiego welonu czy diademu ale kazda ma swoje zdanie
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 12:16   #340
lusmarija
Wtajemniczenie

jak juz któraś z dziewczyn napisała dobrze że mamy inne zdania na pewne sprawy w innym przypadku chyba byśmy nie miały o czy pisac i wątek na pewno nie miałby juz drugiej części

Stary 2008-10-30, 12:25   #341
metkaa
Zakorzenienie

dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-30, 12:43   #342
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cześć panny wizażanki
Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się iż mój prezencik dla TZ na urodzinki już dotarł...Zegar z naszym zdjęciem.. prezentuje się wręcz bosko... wiem, że dla niektórych z Was to bazarowość i tandeta... ale jakoś nie mogłam na nic innego się zdecydować a to wydawało mi się w miarę oryginalne...
ależ on piękny
Stary 2008-10-30, 12:53   #343
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Cześć panny wizażanki
Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się iż mój prezencik dla TZ na urodzinki już dotarł...Zegar z naszym zdjęciem.. prezentuje się wręcz bosko... wiem, że dla niektórych z Was to bazarowość i tandeta... ale jakoś nie mogłam na nic innego się zdecydować a to wydawało mi się w miarę oryginalne...
ależ on piękny
prezent od serca a to najważniejsze mnie się pomysł na taki prezent podoba
Stary 2008-10-30, 12:54   #344
lain
Zakorzenienie

a ja wlasnie z zajec wrocilam i wcinam placki ziemniaczane

TZ wymyslil zebysmy jutro poszli do klubu ze znajomymi na impreze Halloweenowa... cos srednio jest przekonana i do samego Halloween i do przebierania sie na ta impreze do glowy przychodzi mi tylko gnijaca panna mloda

i tak jak TZ wymyslil, Mikolaj przyszedl do niego wczoraj zegarek kupiony
a moje perfumy nadal nie, bo w gruncie rzeczy nic mi sie nie podoba do kazdego zapachu mamy jakies ale... nawet do Tentation mielismy wczoraj zastrzezenia wiec tymczasowo dostalam w prezencie 3 pary kolorowych skarpet snowboardowych tak na pocieszenie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-10-30 o 12:55
Stary 2008-10-30, 12:58   #345
kaska87
Zakorzenienie

uff bałam się spojrzec ile stron naskrobałyscie ale jest ok

ja w bieli zdecydowanie lepiej wyglądałam-mam karnację dziwną nie jasną nie ciemną taką w sam raz, oczy zielone i włosy ciemny blond

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 12:58   #346
mysiulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Cześć panny wizażanki
ależ on piękny
fajnie ze sie cieszysz daj znac jak zareagowal tz...dla mnie to nie tandeta...uwazam ze kazdy kupuje to co mu sie podoba i najwazniejsze jest zeby to sie podobalo drugiej osobie, a wszystkim pozostalym nic do tego...

Stary 2008-10-30, 13:00   #347
szana
Zadomowienie

Cytat:
a ja wlasnie z zajec wrocilam i wcinam placki ziemniaczane

TZ wymyslil zebysmy jutro poszli do klubu ze znajomymi na impreze Halloweenowa... cos srednio jest przekonana i do samego Halloween i do przebierania sie na ta impreze do glowy przychodzi mi tylko gnijaca panna mloda

i tak jak TZ wymyslil, Mikolaj przyszedl do niego wczoraj zegarek kupiony
a moje perfumy nadal nie, bo w gruncie rzeczy nic mi sie nie podoba do kazdego zapachu mamy jakies ale... nawet do Tentation mielismy wczoraj zastrzezenia wiec tymczasowo dostalam w prezencie 3 pary kolorowych skarpet snowboardowych tak na pocieszenie
zjadła bym teraz placki a ja na obiadek zrobiłam spagetti i ide zaraz na zakupki jak przyjdę to wkleje fryzurki jakie znalazłam i wydają mi się ładne
co do Mikołaja to fajny pomysł z tymi prezentami już teraz:P
narazie dziewczynki
Stary 2008-10-30, 13:03   #348
kaska87
Zakorzenienie

a my mamy dzisiaj lasanię ja bym mogła jeść cał czas lasanie spageti pierogi ruskie

Stary 2008-10-30, 13:03   #349
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Nie mówcie mi o plackach.. ja smazylam w poniedzialek.... mniaaaaaaam
Oj ide coś zjem
Do zobaczyska wy artystki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-30, 13:06   #350
kaska87
Zakorzenienie

placki ziemniaczane? ja lubię ale po nich śmierdzi w całym domu

Stary 2008-10-30, 13:08   #351
mysiulek
Raczkowanie

Cytat:
ja bym mogła jeść cał czas lasanie spageti pierogi ruskie
ja tez dorzucilabym jeszcze do tego kopytka

Stary 2008-10-30, 13:08   #352
lain
Zakorzenienie

Cytat:
placki ziemniaczane? ja lubię ale po nich śmierdzi w całym domu
smierdzi? u mnie ladnie pachnie do tego sos pieczarkowy i jestem w niebie (a wlasciwie to juz bylam, bo juz zjedzone )
Stary 2008-10-30, 13:09   #353
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
smierdzi? u mnie ladnie pachnie do tego sos pieczarkowy i jestem w niebie (a wlasciwie to juz bylam, bo juz zjedzone )
z sosem? ja lubię ze śmietaną z sosem to jem tylko placki po wegiersku

Stary 2008-10-30, 13:10   #354
metkaa
Zakorzenienie

od razu jesc sie chce
Stary 2008-10-30, 13:13   #355
lain
Zakorzenienie

Cytat:
z sosem? ja lubię ze śmietaną z sosem to jem tylko placki po wegiersku
zawsze jem z sosem czasem z gulaszem, ale wole z sosem sosem pieczarkowym albo grzybowym (tj. z innych niz pieczarki grzybow)

jeszcze lubie cos na ksztalt plackow ziemniaczanych, ale zrobione z tartej cukini wymieszanej z serem feta. do tego to juz nawet sosu nie trzeba

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-10-30 o 13:15
Stary 2008-10-30, 13:15   #356
BlackAngel
Adwokat diabła

przestańcie bo jestem głodna, a nie ma komu obiadu zrobić

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 13:15   #357
angluka
Rozeznanie

A ja własnie wróciłam ze skelpu - bo o jedzieniu mowa i zakupiałam wszsystkie produkty potrzebne mi do pieczenia ciasta, smietanowo- karmeloweg mniam mniam , wziałem przepis od siostry bo tak mi smakował ze nroamlnie juz nie moge sie doczekac jak mi wyjdzie
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 13:16   #358
lain
Zakorzenienie

oj ja za ciastami nie przepadam. dlatego nigdy w zyciu nie zrobilam sama ciasta
Stary 2008-10-30, 13:21   #359
metkaa
Zakorzenienie

a ja wrecz uwielbiam wszystko co słodkie zaraz tez wychodze do sklepu angluka narobiła checi na ciasto wiec kupie produkty i tez zrobie
Stary 2008-10-30, 13:51   #360
lusmarija
Wtajemniczenie

Kubusewa prezent bardzo oryginalny znasz gust swojego TŻta więc na pewno wiesz że mu sie spodoba a przecież o to chodzi w prezentach

Ja z Tż również się wybieramy na imprezę haloweenowa choc trudno to nazwać impreza raczej spotkanie ze znajomymi przy piwku w knajpce ale chyba przebierać na chwilę obecną by mi się nie chciało choć z drugiej strony fakt zabawa mogłaby być fajna

a tak poza tym to Kaśka narobiłaś mi smaku na lasagne bo uwielbiam ją mniaaaaaaaaami
i piec ciasta tez lubie ale te mniej skomplikowane

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości