![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() Agee ustal sobie optymalne godziny posilkow, na poczatku jest trudno, ale pozniej to juz wchodzi w krew. Na przekaske mozesz jesc orzechy, wiesniaka lub jogurt nat. z pestkami czy orzechami, albo zawijaska wlasnie. Sniadanie super, dorzuc jajko do salatki - bedzie lepsza ![]() I juz pisalam o kolacji. Ja tez nie jadlam po 18.00. Dziewczyny mnei naprostowaly i odkad jem kolacje ok. 19.30 mocno bialkowa, to waga znowu zaczela mi spadac ![]()
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Kasiamaja no co Ty? mi sie wydaje ze moj jadlospis taki jakis ograniczony jest...
ale ciezko mi przygotowywac jedzenie bo nie dosc ze 2 malych dzieci do tego aerobik i praca... co 2 tyg moj maz pracuje na II zmiane wiec juz w ogole kiszka bo nie ma nikogo do pomocy przy dzieciakach... normalnie nie mam czasu ![]() a buuuu... jak chce jakas kucharke do domu hahahahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Agee79 miałam podobny problem do Ciebie, pomogło mi zmniejszenie porcji, które jadłam. Jedz częściej, a mniej wówczas tak przestawisz organizm, ze będzie się sam domagał "wsadu"
![]() Jesli chodzi o obiad to przy takiej pogodzie proponowałabym ciepłe dania rybka plus surówki lub miesko, ostatecznie jakis omlecik. Na wizazu znajdziesz również forum dotyczące przepisów SB, jest wiele pożywnych zupek, które mogą być przygotowane na np. dwa dni. Nie wspomnę już o leczo czy też bigosie i fasolce po bretońsku- poszperaj na pewno coś znajdziesz ![]()
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Musztarda kamisa DIJON nie zawiera cukru i jest to chyba jedyna taka, bo przekopalam swojego czasu polki z musztardami ![]()
![]() |
#336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jej normalnie nie wiecie jak sie ciesze ze do Was dolaczylam ![]() tyle cennych poroad ![]() wiem wiem effa... z tymi godzinami jedzenia ![]() ustalilam sobie ze cocby sie walilo palilo w pracy sniadanie jem ok 9 pozniej IIs ok 13 no i obiadek w domku ok 16:30 ale jeszcze chyba wprowadze standardowo jakiegos zawijaska z ranca tak ok 6 na dobry poczatek dnia ![]() a na kolacje co polecacie po aerobiku? bo bynajmniej wczoraj (pierwszy raz) mialam ochote tylko na prysznic i lozko hahahaha a nie na jedzeni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tobie tez dziekuje mamooli ![]() sprobuje pozmniejszac porcje surowek bo to one glownie mnie zapychaja ![]() hmmm... od kiedy przeczytalam to chodzi za mna ryba po grecku a'la SB ![]() wiec moze w czwartek sobie zaserwuje taka wyzerke a i bedzie jeszcze na nastepny dzien do pracy ![]() wiecie co... powoli zaczynam tez dochodzic do tego wniosku ze najlepiej jest przygotowac sobie jadlospis na kilka dni i zrobic raz zakupy a dobrze... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ,a czy Wy wykonujecie jakies ćwiczenia do tej dietki ???
Agee wiesz po prostu jadłas tam potrawy ktore uwielbiam może dlatego tak żwyiolowo zareagowałam ![]() ![]() effa co do mojej mamy tj faktycznie tak jak mowisz ,nie da się przegadac ,a w dodatki jest teraz chora i się wzieła za diete i jeszcze rzuca palenie hehehhe Nie wiem jak ona da rade ![]() I czy jak zjadłam kolacje o 21 pojde spac ok 12-1 to może być ???? Ja w ogóle wczesniej nie umiem zasnąc ![]()
#339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chodze na basen na 21.00 i po nim to nic nie jem akurat. A kolacja bialkowa - jajka, ser zolty, wedlinka do tego, twarog, wiesniak, ryba - tunczyk. Ja dzi zrobilam jajka z asrdynkami, mozna tez paste z makreli wedzonej z jajkami, badz twarogiem ![]() Kasiamaja mysle, ze nie ma problemu, jak tak pozno chodzisz spac. Ja tez nocny marek, ale jak zjem kolacje, o 19.30 to juz glodna nie jestem, zwlaszcza, ze sa one bialkowe ![]() Aha i u mnie basen 2 - 3 razy w tygodniu, ale mam przerwe z racji auta u mechanika i nie chce mi sie isc na pieszo o 21.00 ![]()
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Ilonko, mamooli, effa - dzięki śliczne, będe się trzymała wszystkich waszych rad. Chcę podejśc do temtu rzeczowo i systematycznie i nie mam zamiaru z tym zwlekać czekając na cuda, bo tak do niczego nie dojdziemy. Prztrzepię poprzednie wątki, zrobie liste zakupów i zaplanuję jadłospis na pierwszy tydzień. Jak ma się nie udać
![]() Ilona - te babeczki bomba, slinka mi cieknie. Muszę sie uspokoić. |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
...w Olkę dziś diabeł wstąpił wieczorem, bez kija nie dostąp, sama już nie wiedziała co chce, ale wreszcie padła
![]() to niejedzenie po 18 to kolejny mit, no chyba że jesz obiad na kolację powinno się zjadać białkową kolację najpóźniej godzinę przed snem jak zjesz o 18 a idziesz spać o północy, to nie ma rady, prędzej czy później skończy się nocnym wyprzątaniem lodówki Kasiamaja, Twoja mama łapie za dużo srok za ogon, jeszcze przy takim nastawieniu, oj ciężko jej będzie czy ona przypadkiem nie należy do osób, które twierdzą że tyją od samego patrzenia na jedzenie? ![]() ![]() babeczki były z głowy czyli: starłam dwie cukinie, cebulę, pokroiłam drobno paprykę i 4 pieczarki [az tyle znalazłam w lodówce ![]() Effa, zrób jedno i drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Ilona ta opcje tez rozwazam
![]() ![]() ![]() Borys mi w koncu tez padl, wiec zaraz opanuje kuchnie ![]() Co do babeczek to faktycznie dowolna wariacja. Byle mialy jajko i ser, zeby sie to kupy trzymalo ![]() ![]() Pepitka jak chcesz, to przesle ci moje menu, daj tylko maila ![]() ![]()
#344 |
Wtajemniczenie
|
Kasiamaja 1 jajko i pol wiesniaka na kolacje to ma byc duzo? Serio, to ja jem wieksze przekaski.
![]() I nie boj sie kolacji. Ja jem nawet w nocy, nigdy nie patrze na godzine, ale zawsze ide spac tak ok godziny pozniej. I schudlam i od tamtej pory trzymam wage. (a watrobke tez jem :P) To jest w sumie najwazniejsza regula, jesc jak najczesciej, minimum 5 razy. I powinno to przypominac posilki, a nie przekaseczki typu same orzechy lub jablko. Co do ketchupu to dozwolony taki slodzony slodzikami lub fruktoza. I najlepiej taki bez konserwantow i innych smieci. Ja taki znalazlam, ale w DE, firmy Werder i do tego jest pyszny. Kotlina jest chyba bez cukru, ale za to z konserwantami, a konserwanty spowalniaja metabolizm. No to ja sie spowiadam: Sn. omlet z 2 jaj z tlusta gouda i papryka i ketchupem bez cukru II sn. duzy kawal sernika posypany migdalami -troche sera zoltego O. mieso mielone z papryka, pomidorami, fasolka, mozzarella P. Salata lodowa, pomidor, papryka, tunczyk i winegret -znowu sernik K. bedzie zaraz jajecznica z 3 jaj z czyms tam. ![]() Tak w ogole to ja sie na dzisiaj wylanczam. Dobranoc wszystkim! ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-13 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie leżą od grudnia, codziennie na nie patrze i... nic ![]() a babeczki podobno dobre, mąż degustował tylko z powodu papryki ciut niestabilne ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
A zapomnialam jeszcze o sloneczniku, tez go dzisiaj podjadalam i teraz tez z reszta sernika, wiec sporo dzisiaj jadlam.
![]() paprak jak tam przygotowania do podrozy i zsa zsa zsu? ![]() No, ale teraz to juz naprawde dobranoc. Do jutra! ![]()
#347 |
Rozeznanie
|
ja tez sie dzisiaj juz zegnam
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowa pora
![]() Ja zaraz wstawiam do piekarnika klops siekany wg przepisu Pysiamn na kotlety siekane. Za duzo mi tego wyszlo a nie mam sily formowac kotletow ![]() Obkupilam sie w Lidlu w sery i pilke i mate do cwiczen wiec po powrocie bede cwiczyc regularnie 8-minute ![]() ![]() effo do spakowania jeszcze mi daleko ![]() ![]() IlonaP kobieto ty mnie wpedzisz w kompleksy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pepitko a moj malzonek wazyl 73kg jak mial 18 lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do przejscia na SB to nie ma sie co czaic - rozdac rodzinie niewskazane produkty, lub zwierzatkom dac ![]() ![]() ![]() Kasiamaja terazw lidlu jest ketchup bez cukru, kazdy bez cukru bedzie ok ![]() ![]() fruitasku no juz nie moge sie doczekac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spokojnych snow dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Paprak,
![]() ![]() ![]() a tak w ogóle: "już za parę dni, za dni parę..." jak rzeczy w kupkach to już więcej niż połowa sukcesu ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Robie klopsiki. Czy ja nigdy nie moge zrobic czegos dwa razy tak samo???? Dalam ryz, bo torebka brazowego lezala, co by sie miala marnowac
![]() I to chyba bedzie wszystko na dzis, bo mielenie miesa zajelo mi sporo czasu. Dorobie sobie tylko jablkoowsianke dla siebie i mlodego na sniadanie i tez spadam spac. Ilona mhmm od grudnia powiadasz... ![]() Tz mi wlasnie oznajmil, ze w czwartek pownien przyjsc moj nowy robot ![]() Dobranoc
#352 |
Zadomowienie
|
Ojej, Ilonka, śliczne te Twoje babeczki
![]() Ja dzisiaj mam małe tyły jedzeniowe ![]() ![]() ![]() Dobranocka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() się nie martw, też tak mam a potem babcia np. "taka dobrą zupę zrobiłaś z brokułów, zrób jak przyjadę" a ja sobie myślę: o rany a o która jej chodzi ![]() Cytat:
OT wiedziałam, że ten Twój nick jakis zanjomy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny melduje posłusznie, że podczas cotygodniowego ważenia waga pokazała -2 kg
![]() ![]()
#355 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() ja juz po zawijasie szynkowym z papryka ![]() tak na szybko co dla mnei i tak jest duzym osiagnieciem hehehehe dokupilam sobie jeszcze sok pomidorowy bez cukru wiec dzisiaj lacznie z obiadem bedzie 5 "posilkow" ![]() Elianka gratulacje!!! tez juz bym chciala aby cos zaczelo drgac ale nic... poczekam do niedzieli ![]() milego dnia plazowiczki ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-01-14 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [quote=pepitka;10469688] I jeszcze jedno pytanie -wybaczcie mi. Nie trzepnęła was ta dieta po kieszeni? Jednak jest zima i o warzywa 1) trudniej, 2) są droższe, a mięso, które można bez poczucia winy wcinać, to nie licząc drobiu, drogie mięso - nie wiem, jak u was, ale we Wrocławiu polędwica wołowa kosztuje 80 zł za kilogram. Z wieprzową jest lepiej.[ote] można kupować mrożonki - ja tez nie mam dużo miejsca w lodówce/zamrażalniku, więc zakupy robię często- tak,l żeby starczyło na 1-2 dni. Warzywa mrożone nie tracą wartości odżywczych, witamin itp. No i wydaje mi się, że są nawet zdrowsze niż, dajmy na to, pomidory czy ogórki o tej porze roku. Z mięsa kupuję drób (kurczak, indyk), ryby, czasem polędwicę albo szynkę wieprzową (np na mielone). Innych mięs nie jadam, bo nie lubię ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() alez mi sie spac chce ![]() nieoczekiwanie nawiedzila mnie @ ![]() ![]() ![]() ale mialam rozlazly dzien wczoraj - w pracy krocej z racji szkolenia, na szkoleniu raczej srednio, powtorka z PO ![]() ![]() ![]() a po szkoleniu spotkalam sie z przyjaciolka i w sumie ze 4h przegadalysmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bylam w doku dopiero o 21:30 ![]() ![]() ![]() ![]() Sernik z dnia na dzien coraz lepszy ![]() ![]() Agee na sniadanie zjedz cos cieplego - odrazu ci sie wszystko zmieni ![]() ![]() ![]() Ilona ![]() ![]() ![]() Paprak ja tez mam takie przeczucia jak Ty co do naszej kochanej Fru o ktorej ostatnio troche myslalam - mam nadzieje ze sie nie mylimy ![]() Ktory ketchup??!! Pepitko - ja sie powtarzac nie bede tylko powiem ze wszystkimi lapkami podpisuje sie pod tym co powiedzialy ci dziewczyny ![]() ![]() ![]() ja tez cierpie na chronicznie za maly zamrazalnik (mam takie "cos" w malutkiej lodowce co podono zamrazalnikiem sie nazywa ![]() ![]() ![]() ![]() a co do morzonek to wydaje mi sie ze jakis czas temu czytalam ze mrozone wazywa sa nawet lepsze od swiezych na SB bo z racji tego ze byly mrozone to maja nizsze IG po przyzadzeniu?? ![]() effo dzieki za pamiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
jejku wiecie co?
tak przed zalogowaniem sie tutaj to myslalam ze wiem wszystko o SB a teraz to stweirdzam ze w sumie nic nie wiem o zdrowym odzywianiu... dziekuje Wam jeszcze raz za wszystkie porady! obiecuje ze bede sie starala ze wszystkich sil je stosowac ![]() szczegolnie jezeli chodzi o ilosc warzyw no i urozmaicenie ![]() a czy mozna na I fazie soki warzywne? wiem ze jest tam marchewka... ale gotowana? bo w sumie chyba gotowana najbardziej szkodzi nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
hejka plazowiczki!
ja juz w pracy, czytam te Wasze posty i tez bym chciała SB, ale juz wiem ze z protein nie zrezygnuje... czuje sie rewelacyjnie, nie jestem nadmuchana brzuch mam plaściutki, zero wzdęć, cm w oponce na bank poleciały w siną dal ale zwaze sie dopiero za tydzien... boje sie jednak ze schudne za szybko no ale chyba po to są te 4 fazy zeby nie nadrobic tego spowrotem... jak narazie czytałam w necie na różnych forach same pozytywne opinie, ze nie ma jojo, ze dieta fajna... jestem dzis taka pełna energii ![]() wkoncu od kilku tygodni czuje sie swietnie ![]() najlepsze jest to ze mój mężuś robi mi dzis urodzinowy obiad wg zasad mojej diety, ma byc odświętny hehe, strasznie mnie ciekawi co on wymodzi, a ze ma dzis urlop to ma i czas ![]() wypiłam kawke właśnie, zjadłam wieśniaka z szynką buziaki!!!
![]() wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg ![]() 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-01-14 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Djano, zapraszam ![]() ![]() a z tą pierwszą pomocą - strasznie szybko zmieniają zasady, efekt taki, że ludzie boją się reanimować żeby krzywdy nie zrobić ![]() o takiej zasadzie przy mrożonkach nie słyszałam, możesz podać źródło? wczoraj sobie skompletowałam przepisy na deserki I-fazowe, niestety ricotta z aromatem nie dla mnie, nie lubię sztuczności, dziś będę kombinować chyba z custardem ![]() uciekam, bo dziecię wzywa, po wczorajszych fochach zdecydowała się wreszcie wstać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.