![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)
Cytat:
![]() ![]() Napisałam do nich wczoraj maila, że nie dostałam od nich drugiej wiadomości potwierdzającej. Odpisali, że wysłali, ale muszę poczekać - co jest dla mnie oczywiste. Tylko, że tym razem drugiego maila nie było, a dzięki niemu byłabym spokojniejsza. Czekam m.in na róż Bordeaux ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sprawdziłam moje próbki "naręcznie", że tak powiem, znaczy się na przedramieniu i wychodzi mi, że może coś z tego będzie ![]() MCB 2.3 za ciemny Light Cool VV zbyt jasny Light Cool Cashmere na ręku wygląda obiecująco Light Medium Neutral Cashmere i Fairy Light Neutral Luminesse też całkiem całkiem ![]() Czekam jeszcze tylko na pędzel i mogę się mazać całymi dniami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do różu - no nie mogłam się mu oprzeć ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-05 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mieszania, to właśnie wymyśliłam, że zmieszam MCB 2.3 z Light Cool VV |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
madziczka ja od nich za drugim razem też nie dostałam maila potwierdzającego. I tak po paru dniach mi się to dopiero przypomniało, a dzień później przyszła paczka. ![]()
![]() |
#336 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
powróciłam ostatnio do Lumiere VV i muszę powiedzieć że jest nieźle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Miałam dziś na sobie formułe Cashmere i wszystko ok ale ....
Gdy sie przyjżałam w lustrze w pracy (lepsze swiato) to widziałam moje czarne kropeczki na nosie i wydaje mi sie ,ze ta formuła mi je jeszcze bardziej uwidoczniła. Miałyście tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
A ja muszę się "pochwalić", że pierwsze zamówione próbki właśnie do mnie dotarły
![]() Jestem bardzo zaskoczona bo wysyłali 3.03 a już je mam, dodatkowo leżały sobie spokojnie w skrzynce pocztowej bo czekałam raczej na coś w kształcie...paczki ![]() Niestety nie wiem kiedy przystąpię do testów... a próbeczki wydają się taaaakie maleńkie (w porównaniu do EDM ![]() ![]() Oto one (kiepsko widać, ale światła dziennego już jak na lekarstwo):
#340 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
![]() Te próbki wcale nie są takie malutkie, tylko woreczki mylące i masz szczęście, że szczelnie woreczki zamknięte, bo moje pierwsze zamówienie było całe w różu Fresh Roses ![]() ![]() ![]()
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Też mam Light Golden w formule FF i właśnie on wygląda ja dla Azjatek. Stąd pewnie wcześniej Elf i Kobietka tak odradzały goldeny z Lumiere, ale właśnie najjaśniejszy z nich jest bardzo przyjemny.
![]()
#342 |
Zakorzenienie
|
Dostalam przesylke z Lumiere i jestem w szoku-szla rowne 5 dni
![]() Bralam w ciemno,nie trafilam tylko z jednym kolorem-reszta okaze sie na dniach ale bardzo podoba mi sie ich konsystencja-stawiam na rowni z EGM ![]() Jeszcze tylko Meow ![]() ![]()
#343 |
Raczkowanie
|
Wczoraj przyszy moje próbki
![]() w woreczkach dla mnie Beige nie są w ogóle ciepłe, ale jak zrobiąm paski na buzi to Light Beige VV jest jednak dość ciepły, a LB FF to jasny beż z odcieniem różowym. Tak jak mówi Frantic Light Golden (ja mam FF) jest żółty, muszę wypróbować na całą twarz, po u mnie ta żółć może ładnie się wtopić ![]() Teraz mam na sobie Light Warm VV. Wziełam go na pierwszy rzut, bo wydawał się najbardziej podobny do Sweet Almond z EDM, ale efekt na twrzy jednak inny- zbyt różowo. Moje porównanie do EDM (na podstawie pierwszgo wrażenia) ![]() - konsystencja bardziej kremowa - lepiej kryje zaróżowione policzki niż intensive edm (tzn. edm też pokryje, tylko muszę więcej nałożyć) - spina twarz, ale nie tak mocno jak edm int, ale i to i to nie obędzie się bez spryskania hydrolatem (mam teraz miejscowo wysuszoną skóre przez kwasy i pewnie też trochę przez edm) - jakoś trudno mi się go nakładało, tak nierównomiernie, - trochę mniej widać pory niż po edm Podsumowując, na razie nie jestem do końca zadowolona, ale najbardziej ciekawi mnie jego wpływ na cerę ![]() Veena Silk Vail Sand daje fajny efekt, nie robi takie suchego, mocnego matu, ale ściera się lekko np. przy wycieraniu nos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Gween Czas edycji: 2009-03-10 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzielam jeden i drugi,przetestowalam dzisiaj Poppy(stawialam,ze bedzie bezpieczny kolorystycznie) i na mojej skorze wychodzi pomaranczowy losos ![]()
![]() |
#346 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i nie chcę marudzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Przyszły moje róże z Lumiere i próbka cienia
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napisz jak przetestujesz Violaceous, ciekawi mnie taka jagoda na policzkach, choć obawiam się siniaka na mojej jasnej skórze. Madziczko, zdjęcia, zdjęcia proszę ![]()
Edytowane przez Gween Czas edycji: 2009-03-10 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam:
Bordeaux Neutral Pink Sugarberry Apricot rozświetlacz Sundew i dla mamy próbkę cienia Cappuchino. Na zdjęciach zbiorówka, cień, a na ręku pomaziany Bordeaux. Jest bardzo mocny, czerwono-brązowawy, pod światło opalizuje na różowo ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
Mogłabyś coś napisać o Neutral Pink i Sugarberry?
![]()
#351 |
Zakorzenienie
|
W porównaniu do Neutral Pink, Sugarberry jest matowy. NP zawiera rozświetlające drobinki. Sugarberry to taki chłodny, przybrudzony róż, na moje oko jest trochę fioletowawy ( tzn. wpada w te odcienie), coś jak lody jagodowe. Neutral Pink ma drobinki, kolor to taki słodki dziewczęcy róż, ale myślę, że dosyć delikatny, gdy nałożyć go jedną warstwą.
Na pierwszych zdjęciach Apricot ( posmarowałam mocniej, żeby było widać kolor, ale w jednej, delikatnej warstwie stanie się chyba moim ulubieńcem), na kolejnych dwóch, Sugarberry
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-10 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Mnie również interesuje róż Sugarberry.
![]() ![]() EDIT: Bardzo ładny odcień. Muszę go sobie gdzieś zapisać. Róże Lumiere bardzo mi odpowiadają.
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-03-10 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Świetne są
![]() ![]() Ale, żeby już próbki UC prześwietlało.... No świat mały ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dopisałam sobie dwie pozycje w Gift Message, ale przy próbkach to oni chyba nie dają giftu ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-10 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oo, dziękuję ![]()
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Chyba godzine siedze juz na stronie LUMIERE i nie wiem co wziac.. stawiam na medium cool i light med cool.. neutrale wygladaja ziemiście.
Nie wiem naprawde co wziac :/ wg waszych swatchy to warm wyglada na bezowy, albo moj monitor oszalał i jak tu wybierac? Co jest podobne do Perfect z EDM? Light med cool? tak wynika mi na monitorze chyba..
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może ktoś jeszcze wypowie się na ten temat..
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2009-03-10 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie sprawdzałam jeszcze podkładów, bo po całym dniu w pracy nie mam już siły. Pooglądałam za to mój zestaw 10 cieni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem też mile zaskoczona, bo próbka cienia jest spora, starczy na długo. No i te fajne, zgrabne słoiczki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.