![]() |
#331 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wirtualne przyjaciółki cz.III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kruche ciasteczka: składniki: 25 dag maki 10 dag cukru pudru 15 dag masła/margaryny 2 żółtka szczypta soli 1 cukier waniliowy przygotowanie: masło posiekac do przesianej mąki, dodać cukier puder i waniliowy, żółtka, sól. Szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią przezroczystą, włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwalkować na grubość ok 0,5 cm, formką wykrawać ciastka. Piec w temp. 180 st. około 15 minut pyszne są ![]() ![]() Cytat:
fasolka -mniam! ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wiekiem? Przecież jesteś lekko starsza ode mnie ![]()
![]() |
#334 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I życzę Ci powodzenia w realizacji życiowych planów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jakie masz foremki? Dziękuję za przepis ![]() Cytat:
![]() Masz dziś fasolkę? ![]()
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się rok temu zaklinałam, ze nienawidzę dzieci, a dwa lata temu nie zamierzałam mieć w ogóle własnych -i prosze jak mi się światopogląd zminil ![]() ale nie mówię, że z Tobą tak będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję! ![]() ![]() Czemu w takim razie jesteś na takich studiach?
![]() |
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no jesteśmy, świat byłby nudny gdyby każdy był taki sam ![]() Cytat:
![]() a Ty jakie studia zrobiłaś?
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale też przez te kiepskie perspektywy uczę się programowania i za rok będę mega zdolnym samoukiem i dostanę dobrą pracę jako programista ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie oznacza, że moja kariera nie jest dla mnie ważna i siedzenie tylko w domu by mnie męczyło. Dusiła bym się i i tak bym "wyfrunęła" prędzej czy później. A mój mąż musi to akceptować, zresztą ja się z tym nie kryję. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#341 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj meczy a mnie tylko w tym roku bo takto jestem przyzwyczajona ![]() ![]() ![]() Staz w gminie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ja pewnie tez ![]() Tak z grubsza to bierze sie chyba 4 banany i sciera sie je na tarce i dodaje margaryne i wyklada na biszkopt i mozna na to jeszcze galaretke ![]() Ja to nie wiem jak mogl o nas nie pomyslec ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Ja tez ostatnio przegladalm i znalazlam taki za 149 <bez przesyki> i wszytskie opinie byly pozytywne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() No taka juz jestem ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#342 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś po operacji, więc musisz leniuchować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I też są wszystkie opinie pozytywne ![]()
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki sam przepis + drozdze i robie rogaliki z marmolada ![]() czasochlonne ale jakie pyszne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też, mam za dużo planów ![]()
![]() |
#345 | |||
Zakorzenienie
|
Zdarzalo sie
![]() ![]() ![]() Brat niestety nie rozumie tego ![]() Teraz tak i jak jest taki upal a oni ida pracowac to moje leniuchowanie mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To jak zrobie to zapraszam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() JA o Depilator Braun 5170 ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() JA to bym chciala caly czas sie ksztalcic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Konto usunięte
|
Widzę, że rozmowa o kurach domowych pieczeniu
![]() Danaeee84 czemu tak narzekasz na te studia? Jak skończę technikum chce się wybrać na zaoczne w kierunku ekonomi, ale nie wiem jeszcze dokładnie gdzie. Chciałabym pracować w jakimś biurze, banku bądź PZU, ale nie wiem jakie studia są tam potrzebne. Kiedyś myślałam żeby na księgową pójść, ale po zastanowieniu się odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;13772040]Widzę, że rozmowa o kurach domowych pieczeniu
![]() Danaeee84 czemu tak narzekasz na te studia? Jak skończę technikum chce się wybrać na zaoczne w kierunku ekonomi, ale nie wiem jeszcze dokładnie gdzie. Chciałabym pracować w jakimś biurze, banku bądź PZU, ale nie wiem jakie studia są tam potrzebne. Kiedyś myślałam żeby na księgową pójść, ale po zastanowieniu się odpada.[/QUOTE] Moj TŻ studiuje ekonomie a a specjalnosc ekonomia w informatyce czy jakos tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, że Ci się podoba ![]() Cytat:
![]() Ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też bym chciała się cały czas kształcić. Człowiek uczy się przez całe życie ![]() Moja koleżanka też studiuje ekonomię i jest bardzo zadowolona ![]()
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
ja zdecydowanie mówie NIE byciu 'kurą domowa'
dlatego juz wiem,że nie bede miec męża i dzieci. moja mamusia mnie dzisiaj zgasiła w temacie'studia za granica' :/ mówi,żebym mierzyła cele na zamiary czy jak to tam leci :P ja bym chciała studiowac za granica,mieszkać za granicą. A ona,że po moim liceum na bank sie nie dostane (podobno jakieś dwujezyczne musi byc gdzie j.ang jest j. wykładowym czy cos takiego ) i sie zdenerwowałam :P
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i wlasnie poszli pracowac a ja mam sprzatnac na parterze ![]() Ja tez ![]() No pewnie ze dam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj przez cale cale ![]() Moj TŻ tez ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- [1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;13772307]I zadowolony jest? Choć wolałabym się trzymać zdala od informatyki, mój brat skończył technikum informatyczne i teraz na studia w tym kierunku, ale to nie dla mnie.[/QUOTE] Mial do wyboru tez i ekonomia w gospodarce czy jakos tak ![]() ![]() Pewnie ze zadowolony nawet w wakacje sie uczy bo tak lubi ekonomie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciała pojechac na jakąś wymiane ze szkoły,(mówili,że bedzie duzo jak tam szłam
![]() moze w któreś wakacje pojade jako aupair za granice..musze wsystko przemyśleć. na razie podstawa jest dobre zdanie matury :P i niestety musze zdawac ang rozszerzone,a na rozszerzeniu jest akurat to co mi najmniej wychodzi :P i o ile sie nie myle jest to słowotwórstwo czy jakos tak :P
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
hmm z tego co ja widze,to sie nazywa słowotwórstwo :P
Word formation - słowotwórstwo np. tu http://www.e-ang.pl/test,11,Word_formation.html
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagraniczna praca na pewno da Ci możliwość doszlifowania języka. No tak to podstawa. Zdaj maturę! A Ty idziesz do II liceum teraz?
![]() |
#357 |
Konto usunięte
|
karolka ja tak marudzę na moje studia, bo u mnie to wszystko za długo trwa... Poszłam na uzupełniające w takim momencie, w którym powinnam kończyć normalnie. Pal licho, gdyby były zaoczne, bo bym miała pracę normalną. Ale że studiuję już ekonomię zaocznie (licencjat), to na administrację poszłam na dzienne... Ten rok studiów nic mi nie dał zupełnie i dla mnie to stracony czas. Niczego się nie nauczyłam. Ale skoro rok został do magisterki, to zostanę. Chociaż wolałabym normalną pracę i pewną przyszłość. A nie szukanie byle czego, byle tylko kasa była. Bo na razie coraz gorzej moje finanse wyglądają...
Mam nadzieję, że to programowanie to będzie coś, w czym będę dobra. Bo wtedy to bym sporą kasę mogła zarabiać... STOP! Nie mogę mówić: mam nadzieję. Ale: będę dobra! Już jestem! Tylko muszę się podszkolić ![]() A rosół mi znowu nijaki wyszedł :/ To jest coś, co mój TŻ powinien robić, bo Jemu zawsze wychodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
tak,ide do 2 liceum
kat:no ja sobie własnie z tym totalnie nie radze..jak sa na jakiej stronie podane,jak np na tej co dałam przed chwilą,nie zrobiłam ani jdnego dobrze..teraz cwicze dalej. no ja mam teraz mozliwość wyjazdów do Irlandii (wakacje) teraz byłam 2 tyg,w przyszłym roku PODOBNO moge przyjechac na miesiać a jak skoncze szkołe na 2,chociaz nie ukrywam,że nie lubie sie komus tak zwalac na głowe na nie krótki czas,powiedzmy szczerze i byc na czyimś utrzymaniu. Niestety jestem OKROPNIE nieśmiała co do ludzi w Polsce,a co dopiero w Irl ,gdzie nie rozumiem połowy co mówią..nie umiem sie otworzyc,choc przyznaje że z dziewczynami O WIELE łatwiej mi sie rozmawia niz z facetami,nie wiem czemu... Ja mam wrażenie,że palne jakiś mega błąd,że mnie nie zrozumieją albo,że ja ich.. Jak pojechałam w tym roku do kuzynki,mieszka z narzeczonym to nasze rozmowy wyglądały mniej więcej tak,że on cos pyta ja mówie tak lub nie..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.