|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 |
|
BAN stały
|
Bylam dzisiaj kobietki w miescie i zauwazylam duzy,piekny sklep a razcej jakis salon z dzieciecymi gadzetami
i normalnie zwariowalam jakie tam byly rzeczy ![]() ![]() wyobrazcie sobie,ze taki bajerek w ktorym dziecko nie pospi dluzej niz w max do 3 miesiaca kosztowalo 390 funtow ale wiem,ze jeszcze nie mozna i przez najblizsze 4 miesiace nic nie kupie niestety bo jakos tak chyba zabobonna jestem
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A ja już nie wsłuchuję się czy coś się dzieje, czy nie i nawet sama jestem zdziwiona. W następnym cyklu powiem tak plemniczkom albo biorą się do roboty albo
|
|
#334 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no czas najwyzszy im pogrozic niech sie biora porzadnie do roboty a nie leniuchuja najlepsze co moglas zrobic to dac na luz tak jest duzo latwiej zakielkowac
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo cóż mam zrobić
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem coś o tym, bo pracuję w sklepie z dzieciuszkami I jest to najfajniejsza praca jaką miałam do tej pory.
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co mi chyba tez by pasowała
ale za duzo bym nie zarobiła w niej bo pewnie cała wypłata zostałaby w sklepie |
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#339 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
po prostu byla tak piekna,ze nie moge jej przebolec a co do allegro albo ebay-a to ja tez sobie bardzo chwale nie raz tam kupowalam i jak na razie jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypłaty oczywiście
|
|
#341 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też będe miała rzeczy z drugiej ręki i wcale mi to nie przszkadza juz dostaje ciuszki od szwagierki chociaż nie jestem jeszcze w ciąży najsmieszniej będzie jak będe miała synusia bo wszystkie ciuszki są różowe
|
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz że miałam to samo?
podostawałam ciuchów od znajowmej bardo dużo i wszystkona dziewczynke.. i jak szłam do gina to mówie sobie kurde jak bedzie syn to albo polubi różowy albo jego garderoba bedzie bardzo uboga![]() ![]()
|
|
|
|
#344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- w sobotę byłam na weselu i byłoby super gdyby nie moje jajniki jak zaczęły boleć w piątek to bolały jeszcze całą sobote i po oczepinach uciekalismy do domu poza tym dzisiaj zaczęły mnie boleć piersi i obawiam się że to @
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ciebie trzeba odzabobonić,bo ja już mam niemal że wszystko oprócz wózka i kilku pierdół. Kołyskę też mamy białą,ale bez baldachimu,bo nie będzie mi pasowała w salonie W Danii takich piękności nie ma,dlatego na zakupy to tylko do PL będziemy jeździć i wózek też w PL kupimy bo tutaj to masakra Zazdroszczę,że tyle fajności tam u ciebie jest
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
do jutra!
|
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak od kogoś coś dostanę to też nie pogardzę |
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam i zdałam sobie sprawe,że ja tez jeszcze nic dla dzieciątka nie mam
A zmieniając temat to nie mam co robić,spać mi się nie chce a mój mąż poszedł na nockę . Jeszcze coś mnie cały dzień kłuje po lewej stronie podbrzusza,jak tylko zrobię jakiś wysiłek. Wystarczy,że wyszłam z pieskiem na dwór(mieszkamy na 3 pietrze,bez windy )i ból się nasila. Miłego wieczorku i nocki Kochane życzę .Atinas a czemu za wcześnie na zakupy?Na jakim etapie jesteś?Bo jakoś przegapiłam
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2009-09-21 o 21:37 |
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Według @ koniec 6 a według mnie koniec 5
Trudno zgadnąć tak dokładnie. Wydaje mi się, że to za wcześnie trochę bo to same początki. Z resztą jestem bardzo ostrożna, bo moja przyjaciółka niedawno straciła bobika w 16tc, Bardzo to przeżyłam i chyba też jestem trochę zabobonna![]() Uciekamy z fasoleczką spać bo już oboje mamy dość. Dobranoc Kobitki do kliknięcia jutro
Edytowane przez atinas Czas edycji: 2009-09-21 o 21:48 |
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
No tak ja zniklam do pracki a wszystkie kochaniutkie wrocily i sie rozpisaly hihi
![]() Ale juz nadrobilam i musze Wam z calego serca PODZIEKOWAC za hasla jakimi dzis rzucalyscie normalnie poplakalam sie ze smiechu...moj Tz az zapytal czy przypadkiem nie dostalam dzis juz @ ze tak mi sie humor poprawil hihi ![]() Bajeczko odpisze Ci jutro bo nie mam juz dzis sily a rano znow do pracy i musze troche odpoczac ![]() Alexa ja kiedys widzialam na allego sliczna kolyske i calkiem niedrogo,sliczna byla tylko tez wlasnie taka nie wiem no max do 3-4 miesiaca...Nio i przestan juz wierzyc w te zababony kochana!!! Milutkiej nocki sloneczka
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to straszne stracić maleństwo. Ja nie wiem jak bym sobie z tym poradziła,czy wogóle bym sobie poradziła
. Aż się zaczęłam o siebie bać,ja się tak często denerwuje
|
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() : (![]() |
|
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Atinas.....wg mnie nigdy nie jest za wcześnie na zakupy.Ja wychodzę z założenia,że jak się kupuje po trochu i przez cały okres ciąży to aż tak się tego nie odczuje finansowo.Zrobiłam to w pierwszej ciąży i teraz też. Ja w zabobony nie wierzę ani trochę.Są fajne do poczytania i pośmiania się,ale to z prawdą ma mało wspólnego A co do ciąży to wiesz.....dziecko można stracić na każdym etapie ciąży łącznie z okresem po urodzeniu.Także jak dla mnie to też nie jest wytyczna.Wiem co piszę,bo moja ciocia straciła 9 dzieci na każdym etapie ciąży łącznie z urodzeniem. Jakby się tego trzymać,to ja nie wiem kiedy zakupy trzeba byłoby zacząć .Także jak masz ochotę to kupuj i się niczym nie przejmuj.Nikt nie wie co się wydarzy za miesiąc,dwa,za rok..... Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i nic się nie martw
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
. Ja dopiero zawitałam w domku. Byłam na badaniach tych wszystkich,ale wyniki dopiero jutro. Potem mój mąż wyciągnął mnie na grzybki do lasu na troszkę i teraz sobie leże. Coś tak cichutko dzisiaj. Ja chyba od października powolutku zacznę kupować rzeczy dla dzidzi. Tylko sama nie wiem co jest mi potzrebne,co mam kupować . Ohh tak to jest przy pierwszym maleństwie.Jak Wam dzionek mija?
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Wiatam kobietki dołanczam sie do grona przyszlych mam-Sabina jestem, męzatka od 3.01.09, dziecko w brzuszku to juz 19tc. poród na 22 lutego 2010 planowany. Gratuluje przyszlym mamusią i autorce tematu oczywiscie czycze Powodzenia w staraniach o bobaska
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy No to nasze ciąże są tego samego wieku chyba.Bo ja z okresu termin też miałam na 22.02 ![]() Wiadomo już kto mieszka w brzuszku?? alexa.....no to w przyszły wtorek to razem się scaningujemy .Dzisiaj zamówiłam wózek z Espiro,model vector 4 air czerwony.Będzie pasował chyba dla chłopca i dziewczynki.Ok 1400zł nas wszystko wyniesie razem z fotelikiem do tego,także majątku nie stracimy .12.10 do odbioru Lecę sprzatać dalej,bo 15:30 Oski zaczyn rządzić po przedszkolu
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to od ślubu nie mogę się odsprzątać, staram się po troszku pranko jakieś, etapami posprzątać itd:P ale mega nie chce mi się. A jutro do lekarza idę zobacze co u małego:F Zresztą kopie coraz częśćij i silniej
![]() Czuje już dłonią przez brzuszek nawet... Na przysiędze mnie boksował Fajne będę miała wspomnienia![]()
|
|
|
|
#358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak naprawde to jestem wszystkim wdzięczna którzy podawali mi tyle rzeczy bo z poczatku byłam przerazona wydatkami.. a tak to naprawde dużo ulżyło mojemu portfelowi![]() Cytat:
zebra ja jak byłam w 16 tyg to nic nie czułam. dopiero gdzies tak od 21-22 tygodniazaczeła dawac o sobie znać juz sie nawet przestraszyłam ze nic nie czuje![]() a wspomnienia rzeczywiście połączone hehe |
||
|
|
|
#359 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
juz nie moge sie doczekac i siedze jak na szpilach bo ciekawa jestem co tam w moim brzusi sie dzieje a po 29 rowno po 4 tygodniach bede miala nastepny skan i jak tam bedzie wszystko jak nalezy to zabieram sie pomalutku za kupowanie masz racje,ze co ma byc to bedzie i nie ma co odkladac tej przyjemnosci jaka sa zakupy dla maluszka na ostatnia chwile ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
naprawde jest swietny i dobry dla chlopca jak i dla dziewczynki
|
||
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja dzisiaj ide na 18 do gina. Ciekawe ile mały waży Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok coś ostatnio wynik moczu wyszedł chyba nie tak ,ale nie znam się. Zobaczymy co lekarz powie i marzę żeby powiedział mi "pani to przed terminem urodzi, albo w terminie" jakieś skurcze są, boli dół brzycha ale nic sie nie dzieje konkretnegoTylko, że jak urodzę to już chyba się na ten wątek nie nadam ani przyszłą żoną nie będę, ani matką, na kochankę też mi się nie spieszy![]() Miłego popołudnia wam życzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Może przez to, że dziś pierwszy dzień pracy po krótkim urlopie. Dziś chyba sobie daruję staranka i pójdę wcześniej spać.

i normalnie zwariowalam jakie tam byly rzeczy 
bo jakos tak chyba zabobonna jestem
.

jak zaczęły boleć w piątek to bolały jeszcze całą sobote i po oczepinach uciekalismy do domu
poza tym dzisiaj zaczęły mnie boleć piersi i obawiam się że to @
. Aż się zaczęłam o siebie bać,ja się tak często denerwuje
.12.10 do odbioru
,ale nie znam się. Zobaczymy co lekarz powie