![]() |
#331 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Ja równie¿ mam ¿elaza za du¿o, po prostu przesadzi³am z suplementami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj robi³am sobie wcierkê ![]() ![]() no i w³±czy³am do diety wiêksze ilo¶ci czerwonego miêsa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 444
|
A ja nie bralam zadnych suplementow. Nie wiem skad mam go tak duzo. Bo miesa prawie w ogole nie jem :O
#335 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 223
|
Witajcie dziewczyny,
zastanawia³am siê czy mój problem z w³osami bardziej pasuje do tego w±tku czy do w±tku o cienkich w³osach, ale chyba muszê wkomponowaæ siê i tam i tu ![]() W du¿ym skrócie: kiedy¶ mia³am gêste, grube i sztywne w³osy, potem, kilka lat temu, po chemioterapii wypad³y i zaczê³y odrastaæ cieniutkie i delikatne niczym u dziecka. Wiadomo, ¿e optycznie wygl±da³o to tak, jakby by³o ich mniej. Jakie¶ trzy lata temu zauwa¿y³am, ¿e moja czupryna robi siê jednak coraz bardziej przerzedzona, ale ¿e kud³y ci±gle odrasta³y (taki k³uj±cy je¿yk przy skórze ![]() ![]() Odwiedzi³am w koñcu dermatologa-ta obejrza³a moj± g³owê i stwierdzi³a, ¿e mieszki w³osowe s± w porz±dku, nie ³ysiejê, a prze¶wity mam od tego, ¿e w³osy zmieni³y strukturê i z grubych sta³y siê cienkie. I to cholernie cienkie. Te¿ mi pocieszenie ![]() Ostatnio wyl±dowa³am u endokrynologa (z zupe³nie innym problemem) i ca³kiem przypadkowo okaza³o siê, ¿e mam lekk± niedoczynno¶æ tarczycy (TSH 5,1), wiêc mo¿e moje problemy z w³osami wziê³y siê z tej przyczyny? Od kilku dni za¿ywam leki i zobaczymy czy bêd± efekty, na g³owie równie¿ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
ja te¿ bardziej dotykam skóry zwil¿onymi palcami, ani¿eli wcieram, bo wtedy wychodzi mi mniej w³osów. choæ nie wiem, czy takie "wcieranie" jest równie skuteczne jak prawdziwe wcieranie
![]()
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 223
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
http://www.***************/wlosy,inn...ory_glowy.html
bardzo ciekawy artyku³ dotycz±cy w³osów..polecam przeczytaæ
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mn±, pomó¿ mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2010-01-25 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
hej dziewczyny gdzie mozna dostac kuracje joanny z czarnej rzepy czy jakos tak? slyszalam ze bardzo dobra a moje wlosy to koszmar
![]() chyba zainwestuje jeszcze w nafte kosmetyczna... co myslicie? wiem ze po nafte do apteki a joanne tez? pozdr jeszcze chcialam cos dodac na temat jak mi te wlosy wypadaja. tzn czesc z nich-cale razem z cebulkami i czesc to norlmanie kawalkami(wiem starszne) tzn ze musza byc strsznie polamane i zniszczone? ![]() dodam ze mam lekki lupiez, a wlosy myje codziennie bo po 2 dniach mam juz przetluszczone, to jakie kuracje powinno sie stosowac? nawilazajace czy bardziej wysuszajace? nie umiem inaczej sie wyrazic:P pomozcie dziewczyny... Edytowane przez kociarnia Czas edycji: 2010-01-25 o 01:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Witam.
Jestem facetem. Mam 30 lat. Ojciec ani dziadkowie nie mieli problemu z wypadaj±cymi w³osami. W³osy wypadaj± mi oko³o 1,5 roku. Nie odrastaj± niestety. Mam pytanie czy je¶li zrobiê sobie badanie testosteronu DHT i wynik bêdzie w normie, a nie podwy¿szony, czy to bêdzie oznacza³o, ¿e nie mam androgenowego wypadania w³osów? TSH mam w normie. Co jeszcze moge zrobiæ? DHEA, FT3, FT4, Prolaktyna, Kortyzol. Proszê o odpowied¼. |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
zbadaj poziom zelaza , magnezu, wapnia wit B12, cynku, ca³a ogólna morfologia, zbadaj ka³-moze masz jakies pasozyty nawet jesli wszystko masz z hormonami np testosteronem i tak mzoez miec androgenowe
![]() |
#342 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Je¶li wyniki by³yby dobre to te¿ mogê mieæ androgenowe? Nawet jak przodkowie nie mieli problemów z w³osami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
musisz isc do dermatologa-jezeli masz przerzedzenia na czubku i w zakolach.A bada³es dok³adnie tarczyce??moze masz nadczynnosc?
#345 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 456
|
dziewczyny a pijecie pokrzywê i skrzyp?? pomaga to co¶? ja postanowi³am to piæ od dzisiaj codziennie. zobaczymy, mo¿e jakie¶ efekty w koñcu bêd±...
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...macniajaca.htm powinna Ci pomóc, bo przeznaczona jest do w³osów przet³uszczaj±cych siê i z ³upie¿em ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
dzis bede mia³a wyniki wiekszosci hormonów, ehh
![]() ![]() ![]()
#350 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
Cytat:
![]() je¶li chodzi o przenikanie substancji to odpowiedzialne s± za to promotory przejscia, np alkohol, alkohol denat, glikol, lecytyna sojowa etc.
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 640
|
Skrzyp i pokrzywê pije ju¿ bardzo d³ugo, oko³o roku. Herbatki te pomagaj± bardzo na w³osy i paznokcie. Paznokcie mam d³ugie i mocne, a w³osy na pewno przestan± wypadaæ, stan± siê wiele ³adniejsze i zdrowsze po systematycznym piciu zió³.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje w³osów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam w³oski - ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok. - obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion. CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
dziewczyny, pomó¿cie
![]() ![]() stosujê szampon seboradin niger, lotion seboradin niger codziennie wieczorem, tabletki salfazin i lewitan (dro¿d¿e)... i nadal tak samo wypadaj±, nawet wiêcej. W ferie wybieram siê do dermatologa i zrobiê chyba badania. Tylko w³a¶nie na co? Na obecno¶æ ¿elaza? Jestem kompletnie nie w temacie, b³agam o pomoc. I co mog³abym jeszcze stosowaæ zewnêtrznie? jestem strasznie zestresowana i znerwicowana przez to wypdanie, nigdy tak nie mia³am.... niektórzy mówi± mi ¿e w okres jesienno-zimowy w³osy wypadaj± ale mi nigdy! nie wypadaly. A je¶li ju¿ to bardzo ma³o. Teraz wypada mi przy myciu z 15 w³osów, podczas czesania z 20, w ci±gu dnia (jak przeczesujê delikatnie wlosy palcami etc.) s±dzê, ¿e oko³o 30. £±cznie oko³o 70 w³osów - ale mo¿e byæ ten znacznie wiêcej, nie da siê tego dok³adnie wyliczyæ. Wiem, ¿e moje problemy z wypadaniem przy stanie niektórych z Was s± ¶mieszne, ale naprawdê proszê o pomoc ![]() ![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() Edytowane przez Katelicious Czas edycji: 2010-01-25 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
Kochana niektórre z nas da³y by sie pokroic za 70 w³osow dzinnie, szak to wg wielu trychologów 80-80 wlosow jest norma. ale je¿eli siê niepokoisz to oczywi¶cie idz do dermatologa, jednak wczesniej zrób podstawowe badania ¿e by nie przyjsc do niego z pustymi rekami, zrób sobie:
morfologie poziom ¿elaza TSH testosteron to taki podstawowy zestaw na pocz±tek |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
witajcie
![]() ![]() opowiem wam moja historie w pazdzierniku zeszlego roku poszlam do dermatologa i pani przepisala mi alpicort i cynk w tabletkach ale. bralam te leki ponad 2 miesiace czyli w grudniu skonczylam ale zaczelam kupowac seboradin niger-biore go do dzisiaj. wlosy rosna jak oszalale i do tego widze takie malutkie. tylko ze nadal mi wypadaja, nawet te nowe male wloski od wczoraj biore tez belisse. jak myslicie przestana mi wypadac te wlosy?? juz nie moge bo niby widze nowe wlosy ale widze tez jak wszystkie mi wypadaja razem z cebulkami myslicie ze moze to byc spowodowane ze mam przetluszcajace sie wlosy? |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 833
|
ja dzisiaj dopiero startuje z drug± edycj± wcierki vodka onion
![]() sama pisa³a¶ raz na tydzieñ ![]() Mo¿e nie w temacie, ale Monia powiedz, bo jak sama mówisz jeste¶ fryzjerk±, czy rodzaj szczotki ma wp³yw jakich¶ na w³osy? Jakiej najlepiej u¿ywaæ? (tzn do w³osów suchych, sianowatych, wypadaj±cych)
#358 | |
Zakorzenienie
|
niestety, niczego wczoraj siê nie dowiedzia³am
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak¿e, nadal nie wiem co mam robiæ ![]() ![]() jak Twoje wyniki? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
hehe ja tez nie raz mówi³am ginekologom o w³osach tez patrzylin na mnie jak na kosmitke:P ja podobnie nie mam przet³uszczajacych sie w³osów myje raz na 2 -3 dni ale i 4 dzien by wytrzyma³y, by³am te¿ dwa razy na badaniu mikro kamer± u trychologa i podobno skóre mam cudna, wypielêgnowan±./
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Rozeznanie
|
Bejjka nie przejmuj sie i marsz do lekarza, rób sama badania jak ja-za kase.lepiej wydac 400 z³ na badania niz wy³ysiec.co sie przejmujesz jak sie patrzy....to powiedz jej ze "zajmie sie Pani mna porzadnie jak bede ³ysa??"moje wyniki w normie ale musze powtórzyc w 21 dniu cyklu i nie bada³am jeszcze progesteronu i prolaktyny oraz tarczycy. jedynie stosunek LH/FSH jest nieprawid³wy....ale musze isc do endo...zamaista kupowac wcierki to zrób badania. ja zbiera³am kase przez 4 miesiace
![]() a wczesniej wydawa³am np na chronostimy. zmien lekarza i idz do endo..!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- i zamiast omawiaæ leki moze zacznijmy robiæ badania. bo np jak ktos ma chora tarczyce to ¿adna wcierka nie wyleczy tarczycy i nie zatrzyma wypadania, mo¿e pomóc na chwilê. pierwsze co róbcie to morfologia!czasami niedobór tylko ¿elaza czy wapnia powoduje takie straty we w³osach. jutro mam kolejne badania. dalej wcieram to co mam ale badami i szukam przyczyny-nic juz nie bede odk³adac.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.