WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-24, 06:22   #331
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 912
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez kotka20093 Poka¿ wiadomo¶æ
wiem ¿e to mo¿e nie jest mijsce odpowiednie
No wlasnie.

Forum to nie allegro!
Cosmaaaaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 07:12   #332
anulinka2009
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 623
GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Poka¿ wiadomo¶æ
To ciekawe dlaczego mi wypadaly. TSH i FT4 mam w normie, zelaza za duzo.. Jakies diagnozy?
Ja równie¿ mam ¿elaza za du¿o, po prostu przesadzi³am z suplementami.
anulinka2009 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 08:28   #333
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Cytat:
Napisane przez babicha Poka¿ wiadomo¶æ
Bejjka ascofer to ¿adne ¿elazo - prawie niewch³anialne. Wybierz co¶ innego, bo ja równie¿ ³yka³am ascofer i nie by³o ¿adnego efektu. Przynajmniej u mnie nie by³o efektu i jak wynika z Twoich badañ - u Ciebie równie¿.
No to ³adnie, a ja je ³ykam od listopada wierz±c, ¿e jest dobrze przyswajalne na razie nie bêdê kupowa³a tych witaminek dla ciê¿arnych, w tygodniu idê do ginekologa i zobaczymy co mi powie lub przepisze

wczoraj robi³am sobie wcierkê za ka¿dym razem jak widzê ilo¶æ wypadniêtych w³osów przera¿enie mnie bierze
no i w³±czy³am do diety wiêksze ilo¶ci czerwonego miêsa
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 10:09   #334
ewakuacja
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 444

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja równie¿ mam ¿elaza za du¿o, po prostu przesadzi³am z suplementami.
A ja nie bralam zadnych suplementow. Nie wiem skad mam go tak duzo. Bo miesa prawie w ogole nie jem :O
Stary 2010-01-24, 12:01   #335
nikita1213
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 223

Witajcie dziewczyny,
zastanawia³am siê czy mój problem z w³osami bardziej pasuje do tego w±tku czy do w±tku o cienkich w³osach, ale chyba muszê wkomponowaæ siê i tam i tu .

W du¿ym skrócie: kiedy¶ mia³am gêste, grube i sztywne w³osy, potem, kilka lat temu, po chemioterapii wypad³y i zaczê³y odrastaæ cieniutkie i delikatne niczym u dziecka. Wiadomo, ¿e optycznie wygl±da³o to tak, jakby by³o ich mniej. Jakie¶ trzy lata temu zauwa¿y³am, ¿e moja czupryna robi siê jednak coraz bardziej przerzedzona, ale ¿e kud³y ci±gle odrasta³y (taki k³uj±cy je¿yk przy skórze ), to nie przejmowa³am siê za bardzo. Jednak w ubieg³ym roku stwierdzi³am, ¿e o¿esz w mordê, mam coraz wiêcej prze¶witów, a ¿e noszê króciutk± fryzurê, to "zaczeski" nijak siê zrobiæ nie da . Co najdziwniejsze-nie zauwa¿a³am nadmiernego wypadania podczas mycia i czesania, jedynie kiedy sprz±ta³am mieszkanie, to na pod³odze wszêdzie wala³y siê moje kud³y. Oczywi¶cie do u¿ytku wprowadzi³am szampony przeciw wypadaniu (Dermena,Pharmaceris, Seboradin, Radical), okresowo suplementy (Silica, Bellissa,Vitapil, Humavit ze skrzypem i pokrzyw±), ale rezultatów by³o brak.

Odwiedzi³am w koñcu dermatologa-ta obejrza³a moj± g³owê i stwierdzi³a, ¿e mieszki w³osowe s± w porz±dku, nie ³ysiejê, a prze¶wity mam od tego, ¿e w³osy zmieni³y strukturê i z grubych sta³y siê cienkie. I to cholernie cienkie. Te¿ mi pocieszenie
Ostatnio wyl±dowa³am u endokrynologa (z zupe³nie innym problemem) i ca³kiem przypadkowo okaza³o siê, ¿e mam lekk± niedoczynno¶æ tarczycy (TSH 5,1), wiêc mo¿e moje problemy z w³osami wziê³y siê z tej przyczyny? Od kilku dni za¿ywam leki i zobaczymy czy bêd± efekty, na g³owie równie¿

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Poka¿ wiadomo¶æ
I zastanawiam siê czy op³aca siê inwestowaæ w szampon Pharmaceris wzmacniaj±cy w³osy.
U¿ywa³am tego szamponu i chwali³am go sobie o tyle, ¿e by³ nie tylko przyjemny w u¿yciu, ale w³osy bardzo szybko ros³y mi po nim. Niestety na d³ugo¶æ, bo gêsto¶æ by³a bez zmian.

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Poka¿ wiadomo¶æ
Dosta³am jakie¶ 2 p³yny robione w aptece - jeden z mentolem () a drugi z hydrocortisonem () i mam nimi tylko dotykaæ skóry g³owy nie wcieraæ. Dziewczyny spotka³y¶cie siê z takimi p³ynami?
Moja dermatolog przepisa³a mi taki mentolowy p³yn. Te¿ kaza³a delikatnie dotykaæ nim skóry g³owy, a nie wcieraæ, ale to w tym sensie, ¿e jak opowiada³a, mia³a pacjentki, które mia³y tendencje do tak intensywnego wcierania ró¿nych specyfików, ¿e wyciera³y sobie ³yse placki na g³owie swoj± nadgorliwo¶ci± .
nikita1213 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 17:32   #336
kurtyzana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

ja te¿ bardziej dotykam skóry zwil¿onymi palcami, ani¿eli wcieram, bo wtedy wychodzi mi mniej w³osów. choæ nie wiem, czy takie "wcieranie" jest równie skuteczne jak prawdziwe wcieranie
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683
kurtyzana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 17:49   #337
nikita1213
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 223

Cytat:
Napisane przez kurtyzana Poka¿ wiadomo¶æ
ja te¿ bardziej dotykam skóry zwil¿onymi palcami, ani¿eli wcieram, bo wtedy wychodzi mi mniej w³osów. choæ nie wiem, czy takie "wcieranie" jest równie skuteczne jak prawdziwe wcieranie
Ja posz³am na sposób i p³yn, który mam od dermatologa przela³am do butelki ze spryskiwaczem-lekko opryskujê skórê g³owy (da siê bez problemu odgarniaj±c w³osy ), a potem bardzo delikatnie wcieram robi±c co¶ na kszta³t masa¿u. Tak jest mi jako¶ ³atwiej ni¿ dotykaæ skórê g³owy (palcami czy te¿ wacikiem zwil¿onym p³ynem ).
nikita1213 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 18:56   #338
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

http://www.***************/wlosy,inn...ory_glowy.html

bardzo ciekawy artyku³ dotycz±cy w³osów..polecam przeczytaæ
pomó¿ mi.

Edytowane przez aga24zuzia
Czas edycji: 2010-01-25 o 10:24
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 21:29   #339
kociarnia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

hej dziewczyny gdzie mozna dostac kuracje joanny z czarnej rzepy czy jakos tak? slyszalam ze bardzo dobra a moje wlosy to koszmar
chyba zainwestuje jeszcze w nafte kosmetyczna... co myslicie?
wiem ze po nafte do apteki a joanne tez?

pozdr

jeszcze chcialam cos dodac na temat jak mi te wlosy wypadaja. tzn czesc z nich-cale razem z cebulkami i czesc to norlmanie kawalkami(wiem starszne) tzn ze musza byc strsznie polamane i zniszczone?
dodam ze mam lekki lupiez, a wlosy myje codziennie bo po 2 dniach mam juz przetluszczone,
to jakie kuracje powinno sie stosowac? nawilazajace czy bardziej wysuszajace? nie umiem inaczej sie wyrazic:P

pomozcie dziewczyny...

Edytowane przez kociarnia
Czas edycji: 2010-01-25 o 01:00
kociarnia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 21:36   #340
tompoz5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Witam.
Jestem facetem. Mam 30 lat. Ojciec ani dziadkowie nie mieli problemu z wypadaj±cymi w³osami.
W³osy wypadaj± mi oko³o 1,5 roku. Nie odrastaj± niestety.
Mam pytanie czy je¶li zrobiê sobie badanie testosteronu DHT i wynik bêdzie w normie, a nie podwy¿szony, czy to bêdzie oznacza³o, ¿e nie mam androgenowego wypadania w³osów?
TSH mam w normie. Co jeszcze moge zrobiæ?
DHEA, FT3, FT4, Prolaktyna, Kortyzol.
Proszê o odpowied¼.
tompoz5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-24, 22:13   #341
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez tompoz5 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam.
Jestem facetem. Mam 30 lat. Ojciec ani dziadkowie nie mieli problemu z wypadaj±cymi w³osami.
W³osy wypadaj± mi oko³o 1,5 roku. Nie odrastaj± niestety.
Mam pytanie czy je¶li zrobiê sobie badanie testosteronu DHT i wynik bêdzie w normie, a nie podwy¿szony, czy to bêdzie oznacza³o, ¿e nie mam androgenowego wypadania w³osów?
TSH mam w normie. Co jeszcze moge zrobiæ?
DHEA, FT3, FT4, Prolaktyna, Kortyzol.
Proszê o odpowied¼.
zrób cia³a anty TPO i anty TG-sa zwiazane z tarczyca ale nie wiem czy nazwy nie przekrêci³am i zrób androstendion
zbadaj poziom zelaza , magnezu, wapnia wit B12, cynku, ca³a ogólna morfologia, zbadaj ka³-moze masz jakies pasozyty
nawet jesli wszystko masz z hormonami np testosteronem i tak mzoez miec androgenowe

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 06:50   #342
tompoz5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Je¶li wyniki by³yby dobre to te¿ mogê mieæ androgenowe? Nawet jak przodkowie nie mieli problemów z w³osami?
tompoz5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-25, 08:54   #343
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
ja wcieram intensywnie i do¶æ mocno fakt, w³osów wypada mnóstwo, ale widzê, ¿e co¶ tam odrasta czêsto jeszcze po wcierce zawijam w³osy w rêcznik by dodatkowo zadzia³a³a temperaturka a takie delikatne myzianko nie wiem czy co¶ daje, bo maza¿ ma pomóc wcierce przenikn±æ do cebulek.....

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
http://www.***************/wlosy,inn...ory_glowy.html

bardzo ciekawy artyku³ dotycz±cy w³osów..polecam przeczytaæ
chêtnie bym przeczyta³a, ale chyba wklei³a¶ z³y link, bo nie mo¿na go otworzyæ
Stary 2010-01-25, 09:22   #344
eyee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tompoz5 Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li wyniki by³yby dobre to te¿ mogê mieæ androgenowe? Nawet jak przodkowie nie mieli problemów z w³osami?
musisz isc do dermatologa-jezeli masz przerzedzenia na czubku i w zakolach.A bada³es dok³adnie tarczyce??moze masz nadczynnosc?

od 13.01.2010
od 01.12.2009
od 12.01.2010 kwasy
Stary 2010-01-25, 09:43   #345
kiitty
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 456

dziewczyny a pijecie pokrzywê i skrzyp?? pomaga to co¶? ja postanowi³am to piæ od dzisiaj codziennie. zobaczymy, mo¿e jakie¶ efekty w koñcu bêd±...
kiitty jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:26   #346
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ

chêtnie bym przeczyta³a, ale chyba wklei³a¶ z³y link, bo nie mo¿na go otworzyæ
hmnn próbowa³am go wkleiæ jeszcze raz ,ale za ka¿dym razem wyskakuj± jakie¶ gwiazdki,dziwne
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:30   #347
kociarnia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

Cytat:
Napisane przez kociarnia Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny gdzie mozna dostac kuracje joanny z czarnej rzepy czy jakos tak? slyszalam ze bardzo dobra a moje wlosy to koszmar
chyba zainwestuje jeszcze w nafte kosmetyczna... co myslicie?
wiem ze po nafte do apteki a joanne tez?

pozdr

jeszcze chcialam cos dodac na temat jak mi te wlosy wypadaja. tzn czesc z nich-cale razem z cebulkami i czesc to norlmanie kawalkami(wiem starszne) tzn ze musza byc strsznie polamane i zniszczone?
dodam ze mam lekki lupiez, a wlosy myje codziennie bo po 2 dniach mam juz przetluszczone,
to jakie kuracje powinno sie stosowac? nawilazajace czy bardziej wysuszajace? nie umiem inaczej sie wyrazic:P

pomozcie dziewczyny...
up up
kociarnia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-25, 10:42   #348
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociarnia Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny gdzie mozna dostac kuracje joanny z czarnej rzepy czy jakos tak?
powinna byæ w wiêkszo¶ci drogerii i aptek. Na pewno jest w rossmannie i superpharmie. Domy¶lam siê, ¿e chodzi Ci o t±:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...macniajaca.htm
powinna Ci pomóc, bo przeznaczona jest do w³osów przet³uszczaj±cych siê i z ³upie¿em

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
hmnn próbowa³am go wkleiæ jeszcze raz ,ale za ka¿dym razem wyskakuj± jakie¶ gwiazdki,dziwne
szkoda no w³a¶nie ja nie wiem sk±d te gwiazdki w tym linku siê wzie³y?
Stary 2010-01-25, 11:37   #349
eyee
Rozeznanie

dzis bede mia³a wyniki wiekszosci hormonów, ehh

od 13.01.2010
od 01.12.2009
od 12.01.2010 kwasy

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 12:17   #350
kurtyzana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
ja wcieram intensywnie i do¶æ mocno fakt, w³osów wypada mnóstwo, ale widzê, ¿e co¶ tam odrasta czêsto jeszcze po wcierce zawijam w³osy w rêcznik by dodatkowo zadzia³a³a temperaturka a takie delikatne myzianko nie wiem czy co¶ daje, bo maza¿ ma pomóc wcierce przenikn±æ do cebulek.....
ja uwa¿am ¿e daje. w³osy po wcierkach rosn± mi jak g³upie (na d³ugo¶æ przede wszystkim, na ilo¶æ te¿, ale mniej jest to widoczne, bo jako ¿e jestem ³ojotokowcem, to i strasznie wypadaj± te najmniejsze), mimo ¿e nie wyrywam sobie przy wcieraniu wszystkich w³osów, a staram siê robiæ to delikatnie
je¶li chodzi o przenikanie substancji to odpowiedzialne s± za to promotory przejscia, np alkohol, alkohol denat, glikol, lecytyna sojowa etc.
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683
kurtyzana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-25, 13:48   #351
Gosia19011983
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 640

Cytat:
Napisane przez kiitty Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny a pijecie pokrzywê i skrzyp?? pomaga to co¶? ja postanowi³am to piæ od dzisiaj codziennie. zobaczymy, mo¿e jakie¶ efekty w koñcu bêd±...
Skrzyp i pokrzywê pije ju¿ bardzo d³ugo, oko³o roku. Herbatki te pomagaj± bardzo na w³osy i paznokcie. Paznokcie mam d³ugie i mocne, a w³osy na pewno przestan± wypadaæ, stan± siê wiele ³adniejsze i zdrowsze po systematycznym piciu zió³.
- ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok.
- obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion.
CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-25, 16:13   #352
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwa¿am ¿e daje. w³osy po wcierkach rosn± mi jak g³upie
w takim razie skoro wszystko tak delikatne wcierasz to znaczy, ¿e musz± dzia³aæ ja jestem trochê niecierpliwa i wcieram mocno byle szybciej mieæ to za sob±
Stary 2010-01-25, 23:14   #353
Katelicious
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 203

dziewczyny, pomó¿cie . Jestem ju¿ za³amana , coraz wiêcej w³osów mi wypada . Ju¿ nie wiem co mam robiæ...
stosujê szampon seboradin niger, lotion seboradin niger codziennie wieczorem, tabletki salfazin i lewitan (dro¿d¿e)... i nadal tak samo wypadaj±, nawet wiêcej. W ferie wybieram siê do dermatologa i zrobiê chyba badania. Tylko w³a¶nie na co? Na obecno¶æ ¿elaza? Jestem kompletnie nie w temacie, b³agam o pomoc. I co mog³abym jeszcze stosowaæ zewnêtrznie? jestem strasznie zestresowana i znerwicowana przez to wypdanie, nigdy tak nie mia³am.... niektórzy mówi± mi ¿e w okres jesienno-zimowy w³osy wypadaj± ale mi nigdy! nie wypadaly. A je¶li ju¿ to bardzo ma³o. Teraz wypada mi przy myciu z 15 w³osów, podczas czesania z 20, w ci±gu dnia (jak przeczesujê delikatnie wlosy palcami etc.) s±dzê, ¿e oko³o 30. £±cznie oko³o 70 w³osów - ale mo¿e byæ ten znacznie wiêcej, nie da siê tego dok³adnie wyliczyæ. Wiem, ¿e moje problemy z wypadaniem przy stanie niektórych z Was s± ¶mieszne, ale naprawdê proszê o pomoc .

mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin±

Edytowane przez Katelicious
Czas edycji: 2010-01-25 o 23:16
Katelicious jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-26, 08:58   #354
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

Kochana niektórre z nas da³y by sie pokroic za 70 w³osow dzinnie, szak to wg wielu trychologów 80-80 wlosow jest norma. ale je¿eli siê niepokoisz to oczywi¶cie idz do dermatologa, jednak wczesniej zrób podstawowe badania ¿e by nie przyjsc do niego z pustymi rekami, zrób sobie:
morfologie
poziom ¿elaza
TSH
testosteron
to taki podstawowy zestaw na pocz±tek
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-26, 16:47   #355
paulina3553
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 489

witajcie pisze pierwszy raz ale czesto czytam ten watek

opowiem wam moja historie

w pazdzierniku zeszlego roku poszlam do dermatologa i pani przepisala mi alpicort i cynk w tabletkach ale. bralam te leki ponad 2 miesiace czyli w grudniu skonczylam ale zaczelam kupowac seboradin niger-biore go do dzisiaj. wlosy rosna jak oszalale i do tego widze takie malutkie. tylko ze nadal mi wypadaja, nawet te nowe male wloski od wczoraj biore tez belisse.

jak myslicie przestana mi wypadac te wlosy?? juz nie moge bo niby widze nowe wlosy ale widze tez jak wszystkie mi wypadaja razem z cebulkami

myslicie ze moze to byc spowodowane ze mam przetluszcajace sie wlosy?
paulina3553 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-26, 18:50   #356
monic840628
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Cytat:
Napisane przez paulina3553 Poka¿ wiadomo¶æ
witajcie pisze pierwszy raz ale czesto czytam ten watek

opowiem wam moja historie

w pazdzierniku zeszlego roku poszlam do dermatologa i pani przepisala mi alpicort i cynk w tabletkach ale. bralam te leki ponad 2 miesiace czyli w grudniu skonczylam ale zaczelam kupowac seboradin niger-biore go do dzisiaj. wlosy rosna jak oszalale i do tego widze takie malutkie. tylko ze nadal mi wypadaja, nawet te nowe male wloski od wczoraj biore tez belisse.

jak myslicie przestana mi wypadac te wlosy?? juz nie moge bo niby widze nowe wlosy ale widze tez jak wszystkie mi wypadaja razem z cebulkami

myslicie ze moze to byc spowodowane ze mam przetluszcajace sie wlosy?
Mysle ze tak, ze jak wlosy mocno sie przetluszczaj± to wtedy zwieksza sie wypadanie, ja chyba mialam wlasnie lojotokowe wypadanie wlosow, na poczadku w±tku pisalam co mi pomoglo, poczytaj.. Dziewczyny co z t± wcierk± czy ktores z was pomogla? widzicie jak±s poprawe? pozdrawiam
monic840628 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-27, 06:07   #357
pszczola2000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 833

ja dzisiaj dopiero startuje z drug± edycj± wcierki vodka onion
sama pisa³a¶ raz na tydzieñ

Mo¿e nie w temacie, ale Monia powiedz, bo jak sama mówisz jeste¶ fryzjerk±, czy rodzaj szczotki ma wp³yw jakich¶ na w³osy? Jakiej najlepiej u¿ywaæ?
(tzn do w³osów suchych, sianowatych, wypadaj±cych)

Go w³oski Go!

(70cm)

Po ENCANTO mo¿na myæ w³osy ju¿ po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:08   #358
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyee Poka¿ wiadomo¶æ
dobrze czekam na wiesci
niestety, niczego wczoraj siê nie dowiedzia³am ginekolo¿ka totalnie zignorowa³a moje problemy z wypadaniem w³osów obejrza³a moje wyniki i mimo s³abego ¿elaza zakaza³a mi siê suplementowaæ nim powiedzia³a, ¿e mam wysok± hemoglobinê (87%) i ¿e ¿elazo niepotrzebnie zagêszcza mi krew patrzy³a na mne jak na kosmitkê kiedy wci±¿ uskar¿a³am siê na wypadaj±ce w³osy co do hormonów to kaza³a mi tylko zbadaæ tsh(mo¿na j± badaæ w ka¿dym dniu cyklu) a resztê sobie darowaæ
tak¿e, nadal nie wiem co mam robiæ a w³osy nadal lec±

Cytat:
Napisane przez eyee Poka¿ wiadomo¶æ
dzis bede mia³a wyniki wiekszosci hormonów, ehh
jak Twoje wyniki?

Cytat:
Napisane przez monic840628 Poka¿ wiadomo¶æ
Mysle ze tak, ze jak wlosy mocno sie przetluszczaj± to wtedy zwieksza sie wypadanie, ja chyba mialam wlasnie lojotokowe wypadanie wlosow, na poczadku w±tku pisalam co mi pomoglo, poczytaj.. Dziewczyny co z t± wcierk± czy ktores z was pomogla? widzicie jak±s poprawe? pozdrawiam
uczciwie siê przyznajê, ¿e zaprzestalam stosowaæ cebulowej wódeczki po 4 razach nie mam ¿adnych problemów z przet³uszczaj±cymi siê w³osami a ta wcierka jako¶ wysusza³a i uwra¿liwia³a mi g³owê ja na pewno nie mam ³ojotokowego zapalenie skóry, bo skórê g³owy bada³ mi dermatolog i mówi³, ¿e jest zdrowa.....
Stary 2010-01-27, 10:38   #359
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

hehe ja tez nie raz mówi³am ginekologom o w³osach tez patrzylin na mnie jak na kosmitke:P ja podobnie nie mam przet³uszczajacych sie w³osów myje raz na 2 -3 dni ale i 4 dzien by wytrzyma³y, by³am te¿ dwa razy na badaniu mikro kamer± u trychologa i podobno skóre mam cudna, wypielêgnowan±./
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-27, 11:03   #360
eyee
Rozeznanie

Bejjka nie przejmuj sie i marsz do lekarza, rób sama badania jak ja-za kase.lepiej wydac 400 z³ na badania niz wy³ysiec.co sie przejmujesz jak sie patrzy....to powiedz jej ze "zajmie sie Pani mna porzadnie jak bede ³ysa??"moje wyniki w normie ale musze powtórzyc w 21 dniu cyklu i nie bada³am jeszcze progesteronu i prolaktyny oraz tarczycy. jedynie stosunek LH/FSH jest nieprawid³wy....ale musze isc do endo...zamaista kupowac wcierki to zrób badania. ja zbiera³am kase przez 4 miesiace
a wczesniej wydawa³am np na chronostimy. zmien lekarza i idz do endo..!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

i zamiast omawiaæ leki moze zacznijmy robiæ badania. bo np jak ktos ma chora tarczyce to ¿adna wcierka nie wyleczy tarczycy i nie zatrzyma wypadania, mo¿e pomóc na chwilê. pierwsze co róbcie to morfologia!czasami niedobór tylko ¿elaza czy wapnia powoduje takie straty we w³osach. jutro mam kolejne badania. dalej wcieram to co mam ale badami i szukam przyczyny-nic juz nie bede odk³adac.

od 13.01.2010
od 01.12.2009
od 12.01.2010 kwasy
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.