|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
melduje że mamy się dobrze...
Praca oddana, ostatnia klasa w szkole rodzenia zaliczona, i połowa przeprowadzki za nami- a wszystko w 24 godziny ![]() Nie ma szans was doczytać, nie wiem kiedy tu zaglądne..mam nadzieje ze nastepny tydz bede juz miała neta w nowym miejscu buziaki ogromniaste dla wszystkic!!! ale bede miała do nadrobienia...o matko....
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejuuu... już nie mogę się doczekać aż zobaczę w końcu mojego TŻta. Jeszcze 10 dni. Za 6 dni za to idę na USG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
anula przykro że masz tak pod górkę, ale chyba musisz tego się trzymać, że w nowym roku będzie lepiej... a do końca roku coraz bliżej... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Darusia dziękujemy za podpowiedzi co do szpitala. She mam nadzieje że reszta przeprowadzki uda szybko no i pamiętaj że nie możesz się przemęczać. Oby szybko założyli wam internet, no i czekamy na relacje jak się mieszka w nowy miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze jak sobie pomysle,ze sa ludzie, ktorzy oddaliby duzo za malucha a go nie maja, a jakies 15 po pijaku zachodza raz dwa- to to niesprawiedliwe. A moze pomyslem wlasnie jest sie upic i oddac rozkoszom z TZ bez myslenia ,co sie stanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
dziekuje kochane
![]() odpoczywajcie w wolny dzionek a ja dalej pracuje jak mroweczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
Z ta torba to faktycznie ciezka sprawa.Dosłownie!Wpakował am tam wiekszość rzeczy z listy i ledwo sie dopina, a jeszcze muszę ubranka dla malej spakować...Ledwo wogle ta tobe podnioslam!Chyba na poczatek wezmę jeden komplet ubranek a nastepne spakuje w torbe poporodową bo za jednym zamachem wszystkiego nie zabiore i tak.
Anulko mam nadzieję, że te smarowidła i probiotyki zwalcza to cholerstwo.Po tych wszystkich zabiegach pewnie masz te strefy podraznione i o infekcje wtedy nietrudno.Dobrze, ze wczesnie ci to wykryli, to moze nawet szybciej uda sie wyleczyc. No u nas dzien wolny i musze nawet przyznac, że pogoda sie robi.A ty bidulko w pracy?No , ale juz weekend niedlugo, więc sie trzymaj dzielnie.
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki,
Ja sie dzis czujecie? Ja ostatnio spie jak susel i potem nie moge rano sie zebrac zeby wyjsc z lozka. Mam nadzieje ze mi to przejdzie. Dom powoli nabiera ksztaltow, nowa wykladzina jest sliczna i pachnie nowoscia. W ten weekend czeka nas sporo pracy ale efekty juz sa widoczne wiec to jeszcze bardziej mobilizuje zeby pracowac dalej. Dzidzi bedzie z nami mieszkala w slicznym domku ![]() Anulka skarbie ostatnio sobie myslalam o tobie bo dlugo nie zagladalas. Dobrze ze znowu poszlas do polskiego lekarza. Na pewno troszke to potrwa ale wiem ze wreszcie wszystko sie dobrze skonczy. A te infekcje na pewno maja duzo zwiazku z oslabieniem organizmu po antybiotykach itd. Jednak tyle tej chemii w ciebie naladowali ze jakis czas bedziesz musiala po tym dochodzic do siebie. Mam nadzieje ze te 2 miesiace szybciutko ci zleca kochanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
Latko to moze kup sobie taka torbe z Biedrony za 20 zl?One bede 14.06 i chyba sa takie nawet pojemne na pierwszy rzut oka.Powinny wystarczyc na nasze rzeczy do szpitala, a w ta mniejsza sportową zapakujesz rzeczy na po porodzie, czyli dodatkowe pampki, ciuszki dla małego itp.
Nam położne mowily zeby nie wjezdzać z takimi walizami do szpitala, bo w razie czego potem rodzinka moze ci wszystko dowieżć.Znajac mnie i tak pewnie większość rzeczy zapakuje sama, bo nie lubie potem instruowac kogoś, gdzie co jest. Zapakuje jedna torbe sportowa, potem druga taka mniejszą i odłoże gdzieś w widocznym miejscu ciuchy dla mnie na wypis zeby mi nie przywiezli moich sprzed ciązy bo w te to napewno nie wejde ![]()
#341 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() ja dzisiaj spałam jak susełek, siku tylko 2 razy i od razu zasypiałam, no ale kość dupna mnie budziła i dupa z nogą ścierpnięta, ale sen od razu przychodził, byle tak było do końca ciąży ![]() Anulko kochanie jak dobrze, ze jesteś juz z nami, Skarbie współczuję tych wszystkich problemów zdrowotnych, ale dzięki Bogu to wszystko jest do wyleczenia i to w niedługim czasie, nawet sie nie spostrzeżesz a będziesz zdrowiutka i zafasolkowana, czego Ci z całego serca życzę ![]() ![]() ![]() Karolinko dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochana co do torby, ja dlatego amm 2 , jedna moja, 2 Filusia, jego jest ogromna, męzuś kupił troszkę za dużą, ale jak tam rożek dołożymy, to akura sie wypełni, wpakowaliśmy do niej całe 72 pieluchy,nei bede się rozdrabniac i przekładać do woreczków, niech leżą tam ![]() She Ty tylko sie nie przemęcz!!! Czekamy na Ciebie ![]()
#342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mojej mamy koleżanki syn ma 2 miesiące i jeszcze nie byl na dworze ![]() Cytat:
![]() U nas nocka niezaciekawa.. mala pół nocy nie spała.. tylko prężyła się i postękiwała.. całe szczęście że nie płakała.. Teraz sobie troche śpi.. ale coś się wierci i pewnie zaraz się obudzi.. ![]() Ale zaraz z tatusiem na spacerek pójdzie ![]() Proszę bardzo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
jakie Ona ma piękne oczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
hej niedawno dopisalam sie do waszego watku niestety poronilam
![]()
#345 |
Zakorzenienie
|
Riano, bardzo, bardzo mi przykro.
Nie wiem co czujesz i jak sobie z tym radzisz,ale mam nadzieję,że czas zagoi chociaż troszkę Twoje rany. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
Riana tak mi przykro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
zeby niemyslec przelewam moj bol na tzw papier to wlasnie czuje teraz Za was wszystkie bede trzymala kciuki bede was podczytywac .Niewiem jak dlugo bede w takim stanie ale narazie niemoge udzielac sie na wizazu,niedam rady poprostu
Począłeś się we mnie Dałam ci dom, schronienie Czyż nie czułeś się tam bezpiecznie Czego ci tam brakowało Co zrobiłam źle, a czego nie zrobiłam Dlaczego odszedłeś? Tak bardzo się starałam Tak mocno dbałam o ciebie Tak bardzo się cieszyliśmy, że jesteś Dlaczego? Czy dowiem się kiedyś? Teraz wiem jedno kochałam i kocham cię Jak nikogo na świecie Smutno mi I w obliczu niebios wyję, jak skopany pies Nim się spostrzegę ostatni listek strachu odrzucę i najcieńsze wspomnienie o tym wszystkim wymażę z pamięci… przepraszam Cię Aniołku - tak bardzo się starałam ………………………… ale jestem zbyt niedoskonała *** tyś... nie znam twojego imienia nic o tobie nie wiem byłeś/byłaś we mnie a teraz zostawiłeś/ zostawiłaś mnie losowi odszedłeś/ odeszłaś Pani Śmierć cię zabrała mogłeś/mogłaś być piękny/piękna, mądry/mądra, cudowny/cudowna niestety nie było ci dane zobaczyć tego świata mimo wszystko... cudownego byłeś/byłaś płomieniem we mnie który płonął oświetlając mnie i innych wzbudzałeś/wzbudzałaś we mnie niepohamowane pragnienie życia wraz z tobą owo pragnienie odeszło a płomień zgasł ...widocznie nie nadeszła odpowiednia godzina byśmy podjęli/podjęły wspólną drogę... Boże, jeżeli istniejesz … pozwól mi pojąć, co stało się Powiedz szczerze, jakie znaczenie dla Ciebie ma jeszcze jeden Aniołek.. tam w niebie….? czy wiesz kim był dla mnie…? wiesz???? wiesz jak czekałam? Wiesz przecież… i wiesz jak bardzo go chciałam jak walczyłam z lękiem i z moim ciałem, więc pozwól zrozumieć tę Twoją pazerność nie małą na nasze dzieci po co Ci tam one???? Po co pytam… Przemyśl to… nie musisz się spieszyć, to nie jest moja zagadka bo póki świat istnieje, pytać o to będzie każda cierpiaca matka gdy płaczę… jak wszyscy, którzy przeżyć muszą, choć umarła w nich dusza razem z dzieckiem… razem z miłością, która porusza … gdy się dowiedziałam o twojej śmierci w piersi zagnieździł się ból. Gdy jestem sama, oczy rzadko pozostają suche. Straszliwe słowa „poronienie samoistne ” wycisnęło się na wrażliwym ekranie mojego umysłu. Czuję się nieszczęśliwa. Moje marzenie, moje ideały, plany , matczyna duma, wszystko okazało się daremne. Mój świat legł w gruzach. Myślałam, że już nigdy więcej nie zaznam matczynego szczęścia, że już nigdy nie będę się śmiać, nie będę miała nadziei, odwagi i siły.] …mam w oczach wielką łzę, która ścieka na horyzont pojawiający się przede mną. Słońce na moim niebie zasłoniła kurtyna chmur. Pozostaje mi tylko nadzieja, że potrwa to niedługo. Nim się obejrzę kurtyna chmurna się odsłoni i ukaże się na horyzoncie znowu słońce, szczęście i radość. Z sufitu patrzy na mnie strach o to jak dalej moje życie się potoczy, a z nieba patrzy nadzieja i wiara, że wszystko się ułoży po mojej myśli. …modlę się, by ten strach o przyszłość nie zakotwiczy się we mnie.
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem po prostu w szoku. Czy wy tez slyszalyscie o tej 'zabawie' w sloneczko??? Nie wiem co mam o tym myslec
![]() kardashi Blaneczka jest po prostu przesliczna. I te oczka jak wegielki, cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie , ze dziewcyzny leza na podlodze a chlopaki podchodza po kolei do nich i się sekszą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
No tak to ta. Dzisiaj mi sie obilo o uszy bo wczesniej o tym wogole nie slyszalam. Skad oni biora takie pomysly wogole? Ja wiem ze w tym wieku juz niektorzy zaczynaja 'odkrywac' ta strone zwiazkow ale zeby w grupie???
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja slyszalam o tym z dwa lata temu i szczerze mowiac jakos tak nie wiem - zawsze wydawalo mi sie, ze seks jest raczej jakims oddaniem sobie siebie itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Riana kochanie tak mi przykro
![]() ![]() Kasieńko to masakra jakaś! Ja pierwszy raz słysze o tej grze!!!!!! Jakbym takich dorwala, to nogi z dupy bym powyrywała, smarkacze niedojrzale, niech sie samozadawalaja w domach jak im hormony buzuja, normalnie jestem wstrzasnieta!
#354 |
Zakorzenienie
|
Zabawa w słoneczko
![]() ![]() ale mają wyobraźnie, nigdy bym nie wpadła na taką zabawe ![]() My bylismy u teściów.. tak cieplutko było. i zaraz znów bedą buurzzeee.. duszno i parno jest i wiatr się zerwał.. I dziś mej damie pierwszy raz zalożyłam sukieneczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
ja na chwilke i dosyc pozno, ale nauka i nauka:/ czuje sie kiepsko duzo sie uczylam ale i tak za malo zeby to pozdawac ciezki weekend przede mna:|( wiem kochane macie inne zmartwienia ja takimi glupotami was truje ![]() ![]() Cytat:
Słońce tak mi przykro ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() Edytowane przez sas Czas edycji: 2010-06-03 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
mnie ten post zaskoczyl bardzo
Kochana trzymaj sie! Bądź silna, jeszcze na pewno bedziesz miala w brzuszku male serduszko!!! Jestesmy z Toba( jak czytalam co piszesz az sie poplakalam)Nie potrafie sobie twojego bolu wyobrazic. Dobranoc dziewczynki.
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Witam moje kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję bardzo za słowa otuchy i pocieszenia, jesteście kochane ![]() Dzisiejsza nocka koszmarna, duszności, bóle krzyża.. aj.. do tego skóra na brzuszku swędzi, czuję jak się rozciąga, z piersi zaczęły pokapywać piersze kroplelki siary.. taka jakaś przybita jestem.... Wczoraj nie zaglądałam, bo praktycznie do godz 15.00 leżałam, a potem zrobiła się piękna pogoda i Rafał zabrał nas na spacerek... Potem weszliśmy na chwilkę do teściów, była u nich rodzina teściowej i ciocia powiedziała mi , że będę miała chłopca.. Wiecie co.. ja wiem, że te wszystkie gadania to takie zabobony ale każdy mi mówi, że będzie chłopczyk... oj chciałabym , żeby te gadania się sprawdziły...
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ale tu cisza ![]() Kasieńko współczuję nocki , al epowiem Ci na pocieszenie, ze moja tez byął taka fatalna, chyba z 3 tyg nie mialam duszności i znowu wróciły ![]() ![]() Kochana mnie tez się wydaje, ze bedziesz miała synusia i życze Ci go z całego serca ![]() Milego dizonka kochane ![]()
#359 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja dziś miałam średnią nockę, wstawałam chyba z 5 razy na siusiu, ostatnio coraz częściej wstaje ![]() Dziś z mężulkiem jedziemy kupić lampkę do pokoju synka (jeśli znajdziemy taką jak chcę ![]() No i chyba jak kupie klapki to zacznę się pakować do szpitala. Powiedzcie mi jeszcze, czy kosmetyki do szpitala kupiłyście nowe czy po prostu dopakujecie lub dopakowałyście przed wyjściem do szpitala? ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Rozeznanie
|
Karolinko dziękuję kochana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz zmykam umyć włosy, zrobić z sobą porządek, bo chodzę jeszcze w piżamie, ryczałam od rana i mam doła... ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.