![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- część V
Kacha, za 3 dni?
![]() marty- no koncz juz sie myc i napisz, bo zasypiam ![]()
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
hej, oczywiście ja tępota ślepota i nie wiem co jeszcze nie zauważyłam nowego wątku -.-
nadrobiłam, ale skomentuję jutro, idę spać, padam, a jutro męka z wordem ;\ buziaki!
#333 |
Zakorzenienie
|
black
![]() czekamy na jakies wiesci od ciebie tu ![]() ![]()
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Roux powiem ci tak jeśli chodzi o mnie to jako córka nauczycielki przedszkola posiadam jakąś tam wiedzę w kierunku wychowania i opieką nad dziećmi mam na myśli to że (tak w ogóle mama była ze mną w ciąży gdy studiowała i mam już zaliczone parę egzaminów z pedagogiki i magistra też lol xD )
Często bywałam u mamy w przedszkolu , chodziłam na wolontariat też w przedszkolu , teraz pracowałam z dzieciakami głównie w wielu przedszkolnym, więc mam to doświadczenie , pomagałam mamie wymyślać jakieś zajęcia do pracy , przepisywałam jej dyplomowanego na kompie więc te całe wyniki obserwacji i reszta zostało mi w pamięci. Naprawdę pod względem technicznym podeszłam do tego poważnie . Bo już od kilku raz myślałam o aupairowaniu. Jadąc tutaj miałam w głowie milion pomysłów co będziemy robić , jak się bawić itp. A jestem tu bardzo ograniczona. Uwielbiam bywać na dworze . Widzę że dziewczyny są szczęśliwe mają kontakt z innymi dziećmi czego bardzo im brakuje. Szaleją latają super się bawimy. Wracają i śpią milion godzin. Ale wyjść mogę z nimi jakoś od 11 do 14 bo o 14 muszą mieć drzemkę - nie mogę psuć rozkładu dnia. W ciągu dnia bawie sie z nimi cały czas - nawet pisząc na wizazu ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Znajomości ? Hmm jest tu sąsiadka może w moim wielu może rok młodsza . Czuje że bym się z nią dogadała. Ale to trzeba zacząć. Uśmiechnęłam się do niej ostatnio ![]() A i jak mam znaleść kumpla ? W parku gadałam z polskimi babciami , babcia hinduska , szalona hiszpanka z córeczka o imieniu franczeska , i kimś tam jeszcze. Dzisiaj poznałam dorothy jej koleżankę. Gdybym miała wolną niedzielę pojechałabym do hounslow do znajomych . No i mam tu karoline. Jutro się widzimy.
#335 |
Zakorzenienie
|
marty, mialas napisac cos smiesznego
![]()
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
ruciaku niestety tylko na powaznie.
Poszlam do sklepu i arab powiedzial cos do mnie na dzien dobry a ja go nie zrozumialam i na mojej twarzy pojawil sie znak zapytania. Kwalifikuje sie ? * zrobilam pranie 1szy raz w zyciu!
#337 |
Zakorzenienie
|
a jak wybrnelas?
ja w takich chwilach udaje, ze rozumiem wszystko ![]() pranie zrobilas? ![]() matko swieta, gratulacje!! ogladam seks w wielkim miescie i spac. pogratulujcie ruciakowi pierwszego dnia diety. ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- zobaczcie u mnie na fejsie :scott tak sobie swojego meza mniej wiecej wyobrazam kiedys tam ![]() ide spac, dobranocka ![]()
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
hej wszystkim
21 lipca wybieram się do Norymbergi jako au pair i mam problem. Chodzi mi o to, że nie mam pojęcia co kupić na prezent dla dzieciaczków-chłopczyk 1 rok, dziewczynka 3,5 lat. Może jakieś pomysły? Pozdrawiam Łucja |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Konto usunięte
|
nie spac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
Kacha, ja nie śpię
![]()
#341 |
Zadomowienie
|
Ruciaku gratulacje z powodu 1szego dnia diety. Życzę wytrwałości oraz pięknej figurki
![]() ps. Znowu pobudka o 8 ugh
#342 |
Konto usunięte
|
lucja moja niecale 3 ma i kupilam jej torebke ze swinka peppa
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- ja jako aupair codziennie o 7-7.30 pobudka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, macie jakiś pomysł co kupić tym moim ?
Tak, żeby dla wszystkich dzieciaków był jeden lub dwa prezenty.. Bo przecież prezenty dla 5tki dzieci + Hostów będą ważyć dużo ![]()
#344 |
Zadomowienie
|
kacha tu normalnie 9-10. . .
#345 |
Konto usunięte
|
malenstwo polskie slodycze jakies zalatwia sprawe chyba
![]() marty to masz dobrze u mnie mala sie budzi wczesni9e i Tanya do pracy jak idzie to tez ok 8.00 wiec wstaje tak |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
Kupię dla dzieci jedno ptasie mleczko i dla każdego po czekoladzie Wedla, bo oni chyba tam Wedla nie mają ?
![]() A dla tej małej kupię misia jeszcze, bo przecież tej reszty nie będzie przez pierwsze dwa tygodnie.
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To i tak mam relaks. A gdybym wstawala o 8 czy 7 normalnie a potem tyle godzin to juz w ogole koniec koncow.
![]() |
#348 |
Konto usunięte
|
ja w anglii to mam juz rutyne taka ze sama juz wiem co i kiedy
![]() 7-7.30 wstac 8.00 jesc do ok 9.00 bajki 9-10.00 zabawy na patio lub w domu 10-12-13.00 na dworze poki mala nie usnie drzemke ma [teraz nie wiem czy jeszcze bedzie miala ale dobrze by bylo ![]() 13.30-14.00 lunch [wyciagam podgrzewam i mam] 14.00-18.00 na dworze, plac zabaw, park ,ksiazki pod drzewem w parku jej czytam,malujemy , w piłę gramy itd ![]() 18.00 wracam i Tanya juz w domu najczesciej i gotuje dinner ktory jest ok 19.00 ja do tego czasu z mala na patio, podlewamy razem kwiatki, bawimy sie i po kolacji mam off moj dzien tez jest dlugi jak by na to nie patrzec ale nie wiem moze dlatego ze czuje sie tu ok to mnie to po prostu nie meczy i nie przeszkadza ![]() no chyba ze mala marudzi czasem |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
no kacha ty tez masz tego sporo! To dobrze ze jestes zadowolona ; )
ja tez bym chciala byc z nimi czesciej na dworze bo tam szybciej czas leci . . . Ale krolowa . . .
#350 |
Konto usunięte
|
no szybciej leci ona z dieciakami lata ja z matkami gadam, z nia rozmwaiam hehe wole byc z nia sama szczerze mowiac
![]() albo spiewamy cos tam wymyslana piosenke albo jak peppa pig chrumkamy lol ![]() sporo mam ale nie czuje tego wcale, po prostu dzien leci, mam wakacje tyle ze dzieciaczek przy mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Konto usunięte
|
no niby rozkład czasowy dość podobny u Was, ale różnica olbrzymia... zupełnie inaczej pracuje się gdy ktoś docenia to co robisz, gdy rodzinka cieszy się, że z nimi jesteś - jak u Kachy, a Marty chyba jeszcze dobrego słowa nie usłyszała
![]() Kachaaa nie siedź po nocach, bo będziesz osłabiona i faktycznie zemdlejesz nooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Tutaj świnka peppa jest naklejona na środku stołowego lol xD
Też naśladuje z nimi zwierzątka ![]() W ogóle już rozumiem ich język tzn czasem mówią coś po swojemu ostatnio nawet ich matka nie wiedziała o co chodzi a ja wiem . . Jestem z siebie dumna! ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- orenda - faktycznie dobrego slowa nie uslyszalam . . . : (
#353 |
Konto usunięte
|
Swinka peppa rządzi! XD
orenda martwię się bo jutro będę wiedziała co i jak dziś pół grupy miało ustny i tego głupiego pnja takie przygłupy zdały a takie osoby co na sto procent myślisz że tak nie zdały ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chłopiec jeszcze malutki, wiec mozesz kupic cos kolorowego....do przytulania albo gryzienia ( bedziesz miec przekichane jak mu ząbki będą szły, wiec moze kup jakis genialny gryzak) a dziewczynka- hitem jest play doh ( ciastolina i akcesoria do niej), dziewczyny tez kupują małym damom plecaczki i inne takie "akcesoria dla małych księżniczek"- kolorowe spineczki, kokardki. swoją drogą, bardzo fajne miejsce sobie wybrałas! Opowiedz cos wiecej o rodzinie, na ile jedziesz ...! ![]() kurcze ja pojecia nie mam kto to ta Świnka Peppa- chyba mam zaległosci. Zatrzymałam sie na etapie Winnie The Pooh i Dora the Explorer ( i wszystko z Ceebebies) ojojojjj...bardzo w tyle jestem ???
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2010-06-28 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
Moja lubiła oglądać 'Show me show me', 'dobranocny ogród' i coś jeszcze było jak się to nazywało nie pamiętam. XD
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Aaa! Już wiem co to było. 'charlie and lola' xD |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
roux nie wiesz co to swinka peppa? Jaaaaa cieeee . . . . :Hahaha:
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() lol dobranocny ogród sama lubiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa Kachaaa charliego i lole tez lubie! Ta mała miała tam boskie teksty...i zawsze sie zaczynało tak samo "this my little sister lola. she's small...and very funny... ![]() ![]() Marty wstyd mi ....wstyd...zaraz tego prosiaka wygoogluje ![]() ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2010-06-28 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Ruciak : Hey, how are things going?
Hostka : Even worse with the house than 2 weeks ago as two weeks later and we have no dates. Is your friend all sorted?
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
ja wam powiem ze uwielbiam cebbebies : )
a dopiero po tygodniu ogladania zorentowalam sie ze prowadzaca nie ma reki . . . W ogole zastanawiam sie czy w polsce osoba niepelno sprawna ma szanse na kariere w tv. ?
#360 |
Zakorzenienie
|
hm dobre pytanie Marty
ja sie z czymś takim nie spotkałam, a w Cebeebies fajnie oswajają dzieciaki z niepełnosprawanoscią tak samo dorosłych jak i innych dzieci- przeciez te wszystkie programy o i dla dzieci niepełnosprawnych, głuchych...Świetna sprawa moim zdaniem- Polsce to chyba jeszcze daleko do tego niestety ![]() wrr....bylam odebrac swoje wyniki badań...i juz dzwoniłam do kliniki..aaaj. maja do mnie zaraz oddzwonic i bedziemy ustalac termin zabiegu. chyba tu zejde z nerwów teraz.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.