|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania - Lloret de Mar: obozy - wątek zbiorczy; część IV
fleur94 chociaż tyle! ;P ja ich nawet z szafy nie wyjełam, a mama mowila zebym wczesniej to zrobila.
ja w ogole nigdy tak dlugo autokarem nie jechałam... nie licze dlugiej jazdy samochodem z rodzicami, bo to troche co innego. O.o jak ja usiedze 24 godziny!
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko raz tyle jechałam ;d ale miałam wtedy 4 lata, więc nie pamiętam w sumie ;]
no samochodem to co innego ;d ale to są 24h od granicy polski. mój kolega (brat przyjaciółki) jechał wczoraj i wyjechał około 5, a o 13 dopiero był na granicy ;d a jesteśmy ze śląska, więc to samo południe. po prostu są jeszcze przystanki, gdzie zbierają ludzi, a to trochę trwa ;] |
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
to mnie nie pocieszylas wcale!
chyba nie pojde spac w niedziele O.o
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
ha, kilka dni temu wróciłam z Lloret de Mar (wogóle to czyta się 'Joret'
) i jeśli chcecie coś wiedzieć to mówcie. my chodziliśmy do Tropicsu. A! I jeśli ktoś z Was jedzie do Barcelony, to tam będziecie mieć czas wolny zapewne na głównej ulicy - dziewczyny, biegnijcie do Zary, wyprzedaaaaaże - sweterki do 10 euro - czyli mniej niż 4 dyszki.
|
|
|
|
#335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam parę pytań ! Pierwsze, to z jakiego biura jechałaś i do jakiego hotelu ? A drugie, to czy jak jechałaś przez granice, to sprawdzali Wam bagaże itp ? ; >
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
To jest europa szengen srengen wiec granice sa otwarte nikt nic nie sprawdza -.-
|
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wolałam się upewnić
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Jedzie któraś z was ze Szczecina do Eugenii 16.08?;>
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
5 dni do wyjazdu
<3może bd miała dzisiaj neta to rozruszam trochę ten wątek
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam, ze ktoś pytał o hotel Florida Park, jak coś to byłam tam 2 lata temu, więc mogę co nieco powiedzieć
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina ta co Ci mówilam..z koleżanką..ale to z miesiąc temu pisały
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Justtt, wiem ,że mi mówiłaś. ;D
Myślałam ,że jeszcze się tutaj odzywają. |
|
|
|
#343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, to uważaj na torebkę, naprawdę, miej ją na brzuchu, bo nawet jeśli będziesz myślała, że jest bezpieczna na boku, to potem otwierając portfel możesz się zdziwić mocno.. Ale to napewno powie Wam Wasz rezydent. Dla przykładu dziewczynie z mojego turnusu tam ukradł ktoś 100 euro, a ona nie wiedziała skąd, kiedy i jak. Ta ulica jest bardzo, bardzo ruchliwa, i dlatego biegnij od razu do Zary, inne sklepy się nie opłacają, a w H&M mają to samo, co w Polsce i takie same ceny, a nawet droższe. W Zarze możesz coś fajnego upolować. Jechałam z Almaturu. Nikt nie sprawdzał nam bagaży. Byłam w Hotelu Vila Garbi **. ACHA. i jeśli macie w swoim obozie wypady do normalnych dyskotek np. Tropics - musicie mieć skończone 16 lat, nie rocznikowo, tylko musi się zgadzać dzień, miesiąc, rok. Inaczej was nie wpuszczą. |
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
już sobie wyobrażam jaki będzie rzut na Zare. ^.^
Justine liczymy na Ciebie! ;P Strasznie się pustawo tu zrobiło.
|
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego się już dowiedziałam także spoko ![]() CruellaDemon - dzięki za info ! A wiesz może, czy daleko jest od Hotelu Villa Garbi do Don Juan Center ? Pytałam już o to, ale skro byłaś w tym hotelu, to na pewno będziesz dobrze zorientowana
|
|
#346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie wiem czy trafie do copacabany czy floridy.
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
hahaha, ale naprawdę opłaca się.
jak nam rezydent na początku tygodnia powiedział, że na poprzednim turnusie dziewczyna upolowała tam sukienkę za 4 euro, to każda oszczędzała. ładne sweterki były, koszulki, no, napewno coś znajdziecie. ;-) ale jedziecie na tą wycieczkę fakultatywną do Barcelony? i z jakich biur jedziecie? w naszym hotelu był też obóz z funclubu. |
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
właśnie przysłali mi z biura takie potwierdzenie ;d jestem na 100% w eugenii, a wyjazd tak jak miał być- o 3 w nocy.
czyli pozostało mi... niecłe 3 dni i 14h aaaaaaaaaaaa! dzisiaj wieczorem też mogę pomóc coś tu rozkręcić :P |
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
a ile macie lat? jak u Was na obozach z klubami?
nie mam pojęcia jaka jest odległość, nie słyszałam tam o takim hotelu. ale w sumie wszystko jest blisko siebie, więc napewno będziesz zadowolona.
|
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moim marzeniem jest zobaczyc Barcelone wiec napewno jade! ![]() wiekoszsc to z Funclubu jedzie, ale jak czytam to czasem nazwa Juwentur sie pojawia. ;D ja rocznikowo mam 17 lat, ale ze pod koniec roku sie urodzilam to narazie mam 16. ^.^
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
ja 15, 5 ..ale kicia pisała...że do colossosa można wbić na legitke, więc lajcik
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam takie założenie. Powiem Ci tak, tam nie ma takiego dużego wyboru porządnych sklepów z ciuchami, i tanich. jest sklep, że wszystkie ciuchy/buty/torebki są za 10 euro, i tam warto zajrzeć, fajne ciuchy. ale nie umiem Ci wytłumaczyć, jak tam dojść, bo jest milion uliczek z kolczykami/ręcznikami/pamiątkami, może trafisz, mały jest, a obok jest sklep, w którym są same białe rzeczy (po tym poznasz, bo rzuca się ta biel w oczy, jak przejdziesz ). W Zarze są super przeceny, w Barcelonie. Nie wydasz za dużo kasy, w tych sklepikach z kolczykami, pamiątkami i duperelami jest łatwo się targować. masz w programie jakieś wyjścia do klubów? |
|
|
|
|
#353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do wyjscia do klubów to nie wiem. wiekoszc pewnie sie wybiera. ja sie zastanawiam nad tym. moze pojde raz. nie wiem. nie przepadam za klubami.
|
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kocham ciuchy i tam rozglądałam się za ciuchami, ale trochę żałuję, że przepuściłam kasę na lody, hamburgery, alkohol (...) :P My chodziliśmy do Tropicsu i powiem Ci szczerze, że żałuję że kupiłam kartę za 20 euro do klubu na tydzień, a byliśmy może z 3-4 razy. To był największy niepotrzebny wydatek.
|
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a w drodze powrotnej chyba nie jechali na granicy nie sprawdzają.. patrz wyzej
Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, się nie żałuje (A. Sapkowski) Edytowane przez riave Czas edycji: 2010-08-11 o 13:39 |
||
|
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aaaa i czy u Was na obozie też było tak jak na poprzednim, że te osoby, które nie mialy skończonej 16 nie chodziły na dyskoteki? nawet do tych mniejszych?
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedziesz na rekreację? Aaaa, i przygotuj się na jedzenie frytek na śniadanie/obiad/kolację. Było kilka dań do wyboru, jakieś sałatki, coś. Ale ogólnie to dużo osób żywiło się w ten sposób. Dobre owoce były na kolację/obiad, jako deser, dobre lody cytrynowe. Basen przy hotelu fajny.Z dyskotekami jest tak, że musisz mieć dzień, miesiąc i rok taki, żebyś miała przynajmniej 16 lat. Młodszych albo nieszczęśników czekał hotel, albo np. bar na plaży z mega drinkami 3litrowymi (kupowało się jednego drinka na np. 4 osoby), owocowymi.
|
|
|
|
|
#358 |
|
Rozeznanie
|
CruellaDemon - pytałaś ile lat i z jakiego biura, więc 16 lat i biuro funclub ! Przynajmniej nie muszę się martwić, że gdzieś mnie nie wpuszczą
Pisałaś coś o 3 litrowych drinkach ... ktoś wcześniej mówił w jakiej cenie są, ale już nie pamiętam, więc będę wdzięczna, jak mi przypomnisz
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zrobiłam sobie taka wstępną listę rzeczy, które powinnam ze sobą zabrać... i... załamałam się! O.o za dużo tego!
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
3 litrowe drinki na plaży w Loco Bar na 4-5 osób starcza, po 20 euro alkoholowy. Nie wiem, po ile zwykłe owocowe były, może tańsze. bardzo dobre były.
Świetnie wygląda takie coś, jeszcze lepiej smakuje. Ooo, z funclubu byli w naszym hotelu, i mieli mega luz, z tego co mi opowiadali.Oo, a co Ci wyszło, że musisz koniecznie wziąć? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

) i jeśli chcecie coś wiedzieć to mówcie. my chodziliśmy do Tropicsu. A! I jeśli ktoś z Was jedzie do Barcelony, to tam będziecie mieć czas wolny zapewne na głównej ulicy - dziewczyny, biegnijcie do Zary, wyprzedaaaaaże - sweterki do 10 euro - czyli mniej niż 4 dyszki.

ale w sumie wszystko jest blisko siebie, więc napewno będziesz zadowolona.