![]() |
#331 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
![]() Cytat:
po pierwszym porodzie miałam krwotok, dostałam małego dopiero w 2 dobie, więc w tym czasie musiał być dokarmiany mlekiem, ale wiem, że go karmili Bebilonem, więc to dobre mleko.. dopiero od 2 doby karmiłam go cycem i tak już zostało do 11 miesięcy. A młodszego karmiłam od razu po porodzie i nie chciałam żeby mi go dokarmiali, mimo, że położna proponowała, że go weźmie, żebym pospała całą noc. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy nawet nie pomyślałam, że 8 miesięczny bobas może nosić okularki.. a jak poznałaś, że coś się działo z oczkami? Idę na śniadanko ![]() Kamilko przepraszam, że wczoraj Ci nie napisałam przepisów, ale jak usypiałam dzieciaków, to też przysnęłam, jak się obudziłam, to już byłam tak senna, że tylko wzięłam sobie gorącą kąpiel i poszłam spać... ale postaram się zaraz Ci napisać, tylko nakarmię dzieci.
![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
Incoprehensible witam!
22Kamila22 sąsiadki? to bardzo miło!- trzeba było przyjechać na te pierogi, naktóre zapraszałam w niedzielę ![]() Farrahh- w aptece kupuje się takie mleczka. Mają po 90ml i są jednorazowe.Wiadomo,że maluszek nie wypije tyle i resztę się wyrzuca ale nie trzeba kupywać paczki mleka 350g które dziecku może nie odpowiadać. Pozatym wysztarczy je podgrzać nakręcić smoczek i gotowe a w warunkach szpitanlych trudno o mycie butelek itp. Jeszcze jedna zaleta-są wersje dla alergików a na oddziale podają tylko "zwykłe"mleko. Moja córka jest alergikiem i nie podam synowi od razu zwykłeko bebika bo się po prostu boję. Kilka razy w domu te buteleczki mnie uratowały-dziecko płacze nie wiadomo z czego, niby najedzone, suche itd a chyba z tego całego zmęczenia mój pokarm małej nie nasycił i po kilku łykach z buteleczki był spokój. Koralik_1982 jak tak wcześnie odkryłaś wadę wzroku? Zawsze mnie to zastanawiało. Jak zdiagnozować to u tak małego dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam wspaniałego pediatrę. To on zaproponował badanie u okulisty, bo coś mu się nie podobało. No i miał rację niestety ![]() Kilka lat temu 13 września jak odbieraliśmy okulary dla Nikosia to płakałam jak bóbr ![]() A teraz już go sobie nie wyobrażam bez nich na nosku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
A co tu taka cisza??????
![]() ![]()
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Farahh proszę odłóż ten kij bo się boję
![]()
![]() |
#336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez martuha24 Czas edycji: 2010-11-16 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich!
Widzę że się rozpisałyście, a ja nie mam siły ani tego przeczytać, ani skupić się na sensownym pisaniu. Wyrwałam zęba, faktycznie nie bolało, więcej strachu i tyle, ale za to teraz znieczulenie przestało już działać i cała paszcza mnie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja przełożyłam sobie na poniedziałek ![]() ![]() p.s. muszę się zapytać- dużo krwi Ci leci?? ![]()
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam dziewczyny! Jestem chyba najbardziej początkującą z Was wszystkich na forum, ale od czegoś trzeba zacząć a ten watek jest chyba najodpowiedniejszy
![]() A to w skrócie o mnie: Staraliśmy sie prze 6 m-cy bez skutku, bo chyba za bardzo chcieliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a teraz... termin mam na najbliższy piątek ![]() Nie wiem kiedy ten czas zleciał a my nie możemy się doczekać tej chwili. Pozdrowienia dla mam przyszłych i obecnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
No to ja się pierwsza przywitam
![]() Ja właśnie nadrobiłam zaległości i przeczytałam wszystkie wasze posty. Długo mnie tutaj nie było ale niestety zaczęłam się chyba rozrastać w bioderkach bo kości bolą mnie tak, że ani siedzieć ani leżeć ani stać ;/ heh a ja naiwnie sądziłąm że w ciąży będę się czuła tak cudownie bo przecież staraliśmy się o dzidzie i chcieliśmy jej bardzo i czekamy na nią z niecierpliwością. Coż mój błąd. Najważniejsze jednak żeby z nią było w porządku jeszcze 9 dni i się trochę uspokoje bo wejdziemy w 2 trymestr.
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
witaj malli80!
witaj martka87! podziwiam wytrwałość w przeczytaniu wszystkich postów-trochę tego tu juz jest. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisz jak najwięcej ![]()
![]() |
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
![]()
Teraz już mogę pochwalić moją ciążę oraz to jak ja przechodziłam( no jeszcze przechodzę). Jestem chyba pod tym względem szczęściarą, bo tylko mój brzuszek o niej świadczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miłego Dnia!
![]() |
![]() |
#345 | ||
Zadomowienie
|
Witam wszystkich!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-11-17 o 09:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
Uff.. Ledwo żyję dziewczyny.. Wyczerpana ale zadowolona
![]() Wczoraj pozwoliłam sobie na połażenie po sklepach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy o 17.00 i miałam robić to nieszczęsne ciasto ale totalnie siły nie miałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz TŻ sprząta a ja zaraz biorę się za spaghetti ![]()
![]() |
#347 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!!!!
Tyle do Was napisałam i przy zapisywaniu wszystko mi się skasowało ![]() Nie mam siły nawet pisać!!! Pamiętacie, niedawno pisałam, ze zepsuł nam się piec i mieliśmy zimno w domu ![]() Wczoraj od 16 do 23 nie mieliśmy prądu. Wyobrażacie sobie taki dzień z dziećmi? Na dworze pada a w domu ciemno i głucho ![]() Dobrze, że zdecydowałam się wczoraj ich w tych ciemnościach wykąpać, bo........ wieczorem strzeliła nam główna rura od wody i zalało piwnicę ![]() Tak więc wody też nie mamy ![]() Nie mam czystych naczyń, a brudne zalegają w zmywarce i na blatach ![]() A od rana do teraz pracuje u nas ciężki sprzęt, żeby tak paskudna woda była!!!!!! Dodam jeszcze, że badanie u okulisty musimy powtórzyć za tydzień ![]() Pytam!!!!!! Co to za pech się do nas przyplątał?????????? Kamilko cieszę się, że masz tyle siły ![]() Trzymaj się Kochana ![]() Farahh bądź dzielna u dentysty ![]() Byłaś może z dziećmi na takiej wizycie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
BAN stały
|
a moge i ja z Wami pisac ciezko sie dołaczyć do innych bo tam wszyscy sie juz znaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() migotka8765 Witaj! Jasne że możesz pisać, wszystkich chętnie tu przyjmujemy! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
BAN stały
|
no wiec 17 to chyba moja szczesliwa liczba .
17 listopada dołaczyłam do Was 17 grudnia bede żoną swojego męza ![]() 17 marca bede mamą Bartusia ![]() ![]() same 17 nastki hehe generalnie to co o mnie, ucze sie jeszcze a pozatym przygotowuje do roli mamusi i mam ślub na głowie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
No to nie powiem, ale faktycznie masz trochę na głowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
Witaj Migotka8765
Fajny masz brzuszek ![]() U mnie prace jeszcze trwają........ i końca nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny ja tylko na chwile, bo uciekam sprzatac kuchnie wczesniej sie nie chciało i wyciagało sie z szafki czyste to teraz mam...
![]() mała śpi wiec troche spokoju...i mozna przynajmniej posprzatac w spokoju.. ![]() ![]() dobra uciekam sprzatac...pozdrowionka dla was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=koralik_1982;233043 46]Witajcie!!!!!
Tyle do Was napisałam i przy zapisywaniu wszystko mi się skasowało ![]() Nie mam siły nawet pisać!!! Pamiętacie, niedawno pisałam, ze zepsuł nam się piec i mieliśmy zimno w domu ![]() Wczoraj od 16 do 23 nie mieliśmy prądu. Wyobrażacie sobie taki dzień z dziećmi? Na dworze pada a w domu ciemno i głucho ![]() Dobrze, że zdecydowałam się wczoraj ich w tych ciemnościach wykąpać, bo........ wieczorem strzeliła nam główna rura od wody i zalało piwnicę ![]() Tak więc wody też nie mamy ![]() Nie mam czystych naczyń, a brudne zalegają w zmywarce i na blatach ![]() A od rana do teraz pracuje u nas ciężki sprzęt, żeby tak paskudna woda była!!!!!! Dodam jeszcze, że badanie u okulisty musimy powtórzyć za tydzień ![]() Pytam!!!!!! Co to za pech się do nas przyplątał?????????? Koralik_1982 -Dziś jest nowy dzień- na pewno będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na wizycie u dentysty jeszcze nie byłam z dziećmi, na razie nic się nie dzieje, ale będę chciała iść niedługo, żeby oswoili się z gabinetem, z narzędziami itd... może jakiś przegląd ząbków by lekarka zrobiła.. no zobaczymy.. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#360 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam małe pytanie
![]() we Wtorek dostałam skierowanie na 23, na wywołanie (gdyby mały się nie zechciał zjawić do tego czasu na świecie ![]() w ogóle na czym to wywoływanie "porodu(?)" ma polegać... bo słyszałam tylko o jakiś kroplówkach.. zastrzykach itd.. ale jakieś konkrety bym chciała poznać.. jak to dokładniej wygląda... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.