|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety wychowujące dzieci i zajmujące się domem- czas na plotkowanie;)
A my ostatnio wypożyczyliśmy kolejną serię książek z biblioteki i oczywiście kolejną część serii "Zuźka D. Zołzik" i tam było o tym, że paluszek rybny był zwierzakiem domowym
i teraz jak im mówię że zjemy na obiad paluszki rybne, to się śmieją i twierdzą, że zwierzaczka domowego nie można jeść. A tak przy okazji to mogę polecić książkę "TULISIA" Barbary Stępniak-Wilk - pierwszy raz czytaliśmy ją rok temu (córka miała 2 lata a syn 5) siedzieli skupieni i z uwagą słuchali tej bajki, a że ona jest jednak długa to trochę zeszło się z jej czytaniem, a jest wciągająca i do samego końca nie wiadomo kto to jest ta Tulisia - nawet mi się podobała teraz znowu ją wypożyczyłam i znowu będziemy pewnie jutro czytać
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu pusto się zrobiło
Wszyscy poszli szaleć na śniegu?? u mnie nadal go nie ma - no może odrobinkę teraz zaczął sypać malutki
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
U nas już się fajnie biało zrobiło Jeśli chodzi o pracę u mnie to ja bardzo chętnie bym wróciła do przedszkola, choć nie wiem czy za tyle lat nie straciłam zbyt dużo cierpliwości i mogłabym zajmować się dziećmi Patrząc za okno już nie mogę się doczekać kiedy będziemy ubierać choinke ![]() pozdrawiam cieplutko wszystkie mamy |
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nareszcie też robi się coraz bardziej biało
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też w nocy śnieg popruszył ale Córa przeziębiona więc siedzimy w domciu
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Hej i do nas dotarł śnieg
Dlatego szybko wróciliśmy do domu ze spaceru, bo prószył taki drobny, zacinający z deszczem. Potem młody pomagał mi zrobić pierniki już na święta wyszły super . A potem mąż wrócił to siedzieliśmy razem ![]() Teraz już młody się kąpie bo już widać po nim że zmęczony , do tego nie spał w dzień. A jutro do moich rodziców, ja z Grzesiem a mąz niestety do roboty musi podskoczyć |
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie z 4-5 cm juz bedzie
Wczoraj caly dzien sypało tak w miare Wiec bielutko Moj Szkrab tez chory troche wiec ani na spacer ani nic... Pokaze Wam mojego małego Mikołaja ![]() Wczoraj sobie bylismy sie troche rozerwac, mialam takie idelne wyczucie czasu ze hej Juz chcialam isc do domu bo mowie że mała zaraz wstanie i sie nie pomylilam. Ledwo weszlismy i sie obudzila
|
|
#338 |
|
BAN stały
|
u mnie padał od przedwczoraj cały wieczór i wczoraj do południa, także dzieci zaliczyły już aniołki na śniegu, i jednego bałwanka. Zaraz też się wybieramy na małe psoty na śniegu, temperatura minusowa więc, nie będzie papki
|
|
|
|
|
#339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my chyba zadowolimy się piernikami glinianymi w tym roku co roku mama piekła takie pyszne a w tym roku nie miała czasu - a ona ma swój magiczny przepis no ale może w tym tygodniu znajdę jakiś przepis na zwykłe pierniczki i z dziećmi upieczemy - choinka bez prawdziwych pierniczków - to nie choinka A jak tam maleństwo w brzuszku? bardzo dokazuje??---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Ale masz mikołajka ślicznego ja wczoraj z córką wyszłam na chwilkę mimo iż kaszle - chwilę pobawiłyśmy się śniegiem i wróciłyśmy a syn biedny patrzył się na nas przez okno (on nadal ma te zatoki i mu wygrzewam więc nie ma mowy o spacerkach) - jutro idę z nim do kontroli.---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ale Wam dobrze, u nas tego śniegu jest odrobinkę, żeby się rzucać śnieżkami to zdejmowałyśmy śnieg z samochodu z ziemi nie dało się bo było go za mało. A dzisiaj prawie się rozpuścił
|
|
|
#340 |
|
na drugie mam Irena
|
witajcie u nas błoto i ciapa
muszę się dziś poskarżyć na mojego małżonka nigdy nie był maruderem w kuchni ale od kilku dni to szału dostaję zrobię mu grochówę( jego ulubioną zupę) a on mi, że dziś ma akurat ochotę na kiełbaskę smażoną, którą zjadł wczoraj, dziś robię kurczaka z jego pysznym sosem a on przed chwilą dzwoni że będzie za dwie godz i miałby ochotę na frytki, no umrę chyba zrobię mu te frytki a sosu nawet nie dostanie posmakować a wy też macie takie problemy nie dość że mój mały niejadek ( najmłodsza) marudzi przy każdym obiedzie to teraz ten zaczął
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
chyba bym go rozszarpała, na szczęście je wszystko co zrobię, a jak ma ochotę na coś innego to sobie robi sam a to jedzenie co zrobiłam zostaje na następny dzień. Jak nie mam pomysłu co zrobić na obiad a on ma na coś konkretnego ochotę to wtedy to robię. Masz przewalone
nie daj się, jak chce coś innego to niech sobie sam zrobi
|
|
#342 |
|
BAN stały
|
z facetami źle, bez nich jeszcze gorzej
mój mąż jak marudzi i wymyśla, to wtedy ja robię strajk i nic mu nie przygotowuję, mam focha, wtedy on się obraża, że nie ma nic do jedzenia, i na drugi dzień już nie marudzi.
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre
|
|
|
#344 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
nigdy tak nie wymyślał ale od paru dni to coś go naszło
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Evela może okres dostanie
Ja na szczęście mam typ nie grymaszący. A przepraszam jak coś nie jest dobrze przyprawione będzie marudził . Ale ogólnie zje wszystko co mu dam szczególnie chwali moją jarzynową ![]() Zuzia maleństwo albo boksuje zawzięcie albo się przeciąga , nie wiem co boleśniejsze. Nie lubi jak siedzę bo zaraz kopie i wzdryga się. ale i tak jest super. Mąż dziś pojechał do pracy ale szybko był z spowrotem, więc młody został z dziadkami a my na sklepy kupić słodyczy do paczek dla chrześniaków.Nie było nas tylko 3 godz. relaks pochodzić bez młodego spokojnie po sklepie. W drodze powrotnej młody w aucie uciął sobie drzemkę, ale nie mógł jej kontynuować bo już była 17 więc za późno . Za to teraz od 10 min. grzecznie śpi |
|
|
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kryzys wieku średniego?? albo ja tłumaczę to tak, że kochanka go rzuciła![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Ja mojej złośnicy nie pozwalam teraz spać dłużej niż pół godziny i ok 22 ładnie idą spać ![]() A jeżeli chodzi o maleństwa w brzuchu to my z koleżankami doszłyśmy do wniosku że jak dziecko energicznie się rusza i kopie to jest to chłopak, a jak leniwie przekręcają się z boku na bok i ruchy są mniej energiczne tylko takie "przelewanie się" to dziewczynka ciekawe ile w tym jest prawdy
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Zuzia to ja mam parkę bo są i energiczne kopy i przeciąganie się.
kto to ALA czy BARTEK. mowie wam pewnie facet ma PSM- a albo okres dostał, dlatego tak grymasi |
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
Z facetami czasem jak z dziecmi albo i gorzej
tak sobie trzeba to tlumaczyc
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobity
wreszcie wizaż działa U nas zimno, śnieżnie więc siedzimy dziś w domku Grześ się bawi , a ja na chwilkę na kompa chyba wyciagnę już dziś ozdoby świąteczne, w końcu grudzień już młody rana wciągnął z radością czekoladkę z kalendarza adwentowego Mieszkanko już kupione , teraz do piątku dostaniemy klucze do niego Z gorszych niusów : mam w bloku 2 remonty i na przemian wiercą, stukają uwielbiam takie hałasy. AAAA muszę się przygotować na dwie wizyty dziś, 2 osoby chcą zobaczyć naszą kawalerkę, trzymcie kobity kciuki
|
|
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po małej przerwie
Wczoraj pięknie słoneczko u nas świeciło wiec wziełam młodą na spacer. Katar ją trzyma od niedzieli może nie tyle jej leci z nosa co w nim siedzi a wysiąkać mi nie chce i musze gruszką jej odciągać, daje jej co ino mogę ale nie chce jej przejść A w tamtym tygodniu ledwo skonczyła antybiotyk Dziś w nocy mielismy pożar we wsi, dokładnie na przeciwko nas u sąsiada, zapalił sie szałas taki duzy drewniany, dobrze że dom mają murowany to sie nie przeniosło. Obudziło nas wycie straż pożarnych o w półdo 1, a mieszkamy przy samej drodze dobrze ze dzieci sie nie pobudziłyWidok nie do zapomnienia do okien biła jedna wielka jasność.Jak narazie nie wiadomo co było przyczyna. Wrażenia z tej nocy niezapomniane |
|
|
|
|
#351 |
|
BAN stały
|
witam po przerwie
u mnie w dalszym ciągu pada, na dworze jest - 12, córcia ma frajde a ja z młodszym synkiem w domu siedze bo za zimno na wyprawy na dwór. pozdrawiam |
|
|
|
|
#352 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
wolę już to pierwsze, nawet często się śmieję bo narzeka co chwila że coś go boli myślałam że to u mnie tylko wizaż nie działał ale widzę ze to ogólna awaria serwera była ale zimnooo
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie wizaz działa
ez witam po przerwie ![]() Moja maruda spac w dzien nie chce, ja niewiem, ja bardziej spiaca czasem jestem niz ona. Jakis czas temu widac bylo po niej ze chce jej sie spać juz, ziewała, oczka zaczerwienione to minuta i spala a teraz ? Matko kochana:P U nas tez zimno, jak spacer wyglada juz nawet nie pamietam Masakra po prostu
|
|
#354 |
|
kobieta za ladą
|
moja dziś spała 2 godziny,musiałam ją budzić
znając życie uśnie po 23![]() też witam po przerwie,matko jak bez ręki
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety wychowuj?ce dzieci i zajmuj?ce si? domem- czas na plotkowanie;)
Nareszcie dzia?a
Brakowa?o mi Was wszystkich potwornie.U mnie zasypa?o nareszcie i to a? za bardzo - nie mog? si? do samochodu dosta? - bo zarówno mój jak i pozosta?e na parkingu zosta?y kulami ?nie?nymi Córka jak na razie jest zdrowa i chodzi do przedszkola od poniedzia?ku a po przedszkolu chodzimy na krótki spacer oczywi?cie na sanki Syn jeszcze do ko?ca tygodnia siedzi w domu i od poniedzia?ku nareszcie do zerówki pójdzieevela28 - nie bierz sobie tego tak do serca - ja tylko ?artowa?am ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- U moich dzieci też dzień zaczął się od czekoladki z kalendarza adwentowego (od babci dostali po jeszcze jednym - i po obiedzie była druga czekoladka) ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Nie zazdroszczę tego widoku - to musiało być straszne
78-62 Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! Edytowane przez zuzia13m Czas edycji: 2010-12-01 o 18:00 |
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zazdroszczę tego widoku - to musiało być straszne
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ! Melduje się w ten słoneczny ale wietrzny i mroźny dzionek
Mieszkanko już całkiem nasze. Młody polatał trochę po mieszkaniu Zdążył ubrudzić kurtkę o ścianę Za to powrót do domciu to była masakra. Wróciłam taka zmęczona że nie mam siły na nic
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
To pochwal się jakie jest to Wasze mieszkanko i kiedy się wprowadzacie?? Bo nasze marzenie o przeprowadzce spełni się dopiero za parę lat
a ja bym już chciała, już nie mogę się doczekać
|
|
#359 |
|
na drugie mam Irena
|
dziewczyny co się u nas działo dziś zawieja przez całą noc i pół dnia, a ja akurat do miasta musiałam dziś pojechać, ledwo mój samochodzik dawał radę, co chwila szyby musiałam skrobać, koszmar
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobity !
Zuzia to mieszkanko to 3 pokoje, 60 m. Na pierwszym pietrze, w domu wielorodzinnym ( z nami będzie 5 rodzin). Do kapitalnego remontu, ale na razie pogoda nie bardzo nadaje się do tego. A trza zacząć od wymiany okien, potem trza zrobić porządną łazienkę( trochę ścian wyburzyć, nowe zbudować) , nowa elektryka , malowanie i może w lutym się tam wprowadzimy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

i teraz jak im mówię że zjemy na obiad paluszki rybne, to się śmieją i twierdzą, że zwierzaczka domowego nie można jeść. A tak przy okazji to mogę polecić książkę "TULISIA" Barbary Stępniak-Wilk - pierwszy raz czytaliśmy ją rok temu (córka miała 2 lata a syn 5) siedzieli skupieni i z uwagą słuchali tej bajki, a że ona jest jednak długa to trochę zeszło się z jej czytaniem, a jest wciągająca i do samego końca nie wiadomo kto to jest ta Tulisia - nawet mi się podobała

Wszyscy poszli szaleć na śniegu?? u mnie nadal go nie ma - no może odrobinkę teraz zaczął sypać malutki
i mogłabym zajmować się dziećmi

albo ja tłumaczę to tak, że kochanka go rzuciła
Masakra po prostu 
a ja bym już chciała, już nie mogę się doczekać