Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-26, 17:48   #331
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Moje Utrzymanie

¦niadanie; Grahamka na pó³; 1/2 z mas³em , sa³at±, ³ososiem, 1/2 z mas³em, szynk±, sa³at± i ogórkiem, jab³ko, kubek kakao.
¦niadanie2; (u Babci) Cappuccino, kawa³ ciasta dro¿d¿owego, knopers, delicja i jakie¶ ciastko z nadzieniem jakby miêtowym?
Obiad; Porcja flaczków wo³owych, zabielanych; ¶wie¿a ciabatta z czosnkiem;
kompot.
Po; gruszka
Podwieczorek; Serek homogenizowany z chipsami bananowymi, rodzynkami i orzechami, seler do chrupania, grejfrut.
Kolacja; Camembert z piekarnika z ¿urawinom,
pewnie wpadn± jakie¶ surówki.

Trochê za du¿o s³odyczy dzi¶ by³o, ale takie wypady do babci zdarzaj± mi siê góra raz na tydzieñ.. i wtedy w³a¶nie pozwalam sobie na jakie¶ ciasta, czy co tam babcia ma.
Stary 2011-03-26, 18:06   #332
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Utrzymanko

1. owsianka (na oko jakie¶ 4 - 5 ³y¿ek p³atków) z serkiem Danio Intenso kokosowym i wiórkami kokosowymi, herbata cynamonowo - ró¿ana
2. rosó³ z domowym makaronem, noga kuraka gotowana, fasolka szparagowa
3. bu³ka serowa zapieczona z mas³em, szynk± i serem, szklanka soku grejpfrut - pomelo

pomiêdzy jakie¶ 250ml lodów Carte D'Or jogurtowych z owocami le¶nymi

4. dwa jajka na miêkko, sa³ata z oliw± i przyprawami

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach

Edytowane przez krtek_
Czas edycji: 2011-03-26 o 18:17
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:06   #333
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
bo jest hodowana w okropnych warunkach. czasami nawet czuæ, ¿e ¶mierdzi mu³em. jest przecie¿ tyle bia³ych ryb, identycznych w smaku a o wiele zdrowszych

przepysznyy jad³ospis! wprosi³abym siê do Ciebie na obiad <3.

mo¿e dodaj co¶ do kolacji? na utrzymaniu nie musisz przecie¿ dbaæ o bia³kowe kolacje . a i serek w podwieczorku nie musi byæ chudy . pozatym bardzo fajnie, smacznie i zdrowo.

a mintaj moze byc???
czy na R mozna jesc lososia?
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:10   #334
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez Abigal Poka¿ wiadomo¶æ

Trochê za du¿o s³odyczy dzi¶ by³o
Nie wiesz co to znaczy za du¿o s³odyczy.

Moje weekendowe U:

500 ml wody przegotowanej z po³ówk± wyci¶niêtej cytryny

I¶n: du¿e wiejskie jajko na miêkko z sol± zio³ow±, kromka grahama z mas³em i ¶wie¿ym zielonym ogórkiem; zielona herbata

II¶n: kawa³ek jab³ecznika (nie ma³y!); kawa z mlekiem

obiad: du¿a porcja pysznego roso³ku z makaronem i miêskiem wo³owym

podwieczorek: trzy pralinki belgijskie (ró¿ne smaki); 4 ¶rednie faworki domowej roboty z cukrem pudrem; ¶cie¿ka mlecznej czekolad; kawa z mlekiem

kolacja: serek wiejski ze s³onecznikiem (walczê o @)

pewnie wpadn± chipsy na pó³ z mam± do filmu (albo lays'y fromage albo prosto z pieca o smaku zió³ prowansalskich )

Ogólnie w weekendy (pi±tek, sobota, niedziela) jem wiêcej s³odyczy ni¿ zazwyczaj, ale do tego æwiczê i w tygodniu staram siê je¶æ mniej )

Proszê o ocenkê.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:12   #335
_becia_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

U:
*2 kromki pszenno-¿ytniego z mas³em,serem ¿ótym wêdlin± i pomidorem/ z mas³em orzechowym i konfitur±/ mleko z miodem i cynamonem oraz po ok pó³ godzinie big jab³ko (przekonujê siê do innych owoców ni¿ banany...)
*ma³a bu³eczka drod¿owa z kruszonk± z mas³em i marmolad±/du¿a gar¶æ rodzynek, du¿e danio waniliowe z rodzynkami,¿urawin±,ban anem i orzeszkami ziemnymi solonymi, i kilkoma wkruszonymi herbatnikami
*657g winogrona czerwonego (pamiêtam ile bo kupowa³am sama),
ca³a butelka soku takie co¶ jak kubu¶
*w±tróbka w cie¶cie duszona w porach,ziemniaczki w mundurkach,polane mas³em,æwik³a z chrzanem i jab³kiem
*raczej ma³a pizza na ¿ytnim spodzie z piersi± z kurczaka,kukurydz±,ca³± papryk±,pieczarkami podsma¿anymi z cebulk± na ma¶le,oraz sporo przecieru pomidorowego na posmarowanie ciasta, na wie¿chu 1/2 pizzy z parmezanem, a 1/2 z mozarell± pomidorem ¶wie¿ym oregano i bazyli±
(piek³am sama z ma³± pomoc±,ale extra wysz³a! przekona³am siê na dobre do "razownych wyrobów"), potem szklanka mleka ciep³a i jaka¶ gar¶æ rodzynek i ¶liwek soszonych siê zapl±ta³a
*jako ¿e razowiec, siedzi w piekarniku a dro¿d¿ówki i seromakiwiec ju¿ ostyg³y.... mam problem z kolacj± niewiem co zje¶æ bo na pewno mam na wszystko ochotê wiêc pewnie zjem; dwie kromki razowca(on jest z rodzynkami i ¶liwk±) z mas³em,serem ¿ótym i papryk±, oraz kawa³ seromakowca i dwie dro¿d¿ówkeczki (jedna z jab³kiem,jedna z twaro¿kiem na s³odka i wisienk±) ale to bêdzie zjedzone do godziny 22 tak¿e spoko nie,"na raz"

Porcje jem du¿o mniejsze i nie pijê herbaty z cukrem, i raczej nic nie podjada³am poza tymi rodzynakmi,bo piek³am chlebu¶ to siê skusi³am

I co? zale¿y mi ¿eby by³o zdroweij,choæ odrobinê.. przekonujê siê do wiêkszej ilo¶ci warzyw i nnych owoców,,oraz bakalii i orzechów które dzi¶ nareszcie kupi³am

Mateusz

Edytowane przez _becia_
Czas edycji: 2011-03-26 o 18:14
_becia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:23   #336
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 572

Cytat:
Napisane przez _becia_ Poka¿ wiadomo¶æ
U:
*2 kromki pszenno-¿ytniego z mas³em,serem ¿ótym wêdlin± i pomidorem/ z mas³em orzechowym i konfitur±/ mleko z miodem i cynamonem oraz po ok pó³ godzinie big jab³ko (przekonujê siê do innych owoców ni¿ banany...)
*ma³a bu³eczka drod¿owa z kruszonk± z mas³em i marmolad±/du¿a gar¶æ rodzynek, du¿e danio waniliowe z rodzynkami,¿urawin±,ban anem i orzeszkami ziemnymi solonymi, i kilkoma wkruszonymi herbatnikami
ca³a butelka soku takie co¶ jak kubu¶
*w±tróbka w cie¶cie duszona w porach,ziemniaczki w mundurkach,polane mas³em,æwik³a z chrzanem i jab³kiem
*raczej ma³a pizza na ¿ytnim spodzie z piersi± z kurczaka,kukurydz±,ca³± papryk±,pieczarkami podsma¿anymi z cebulk± na ma¶le,oraz sporo przecieru pomidorowego na posmarowanie ciasta, na wie¿chu 1/2 pizzy z parmezanem, a 1/2 z mozarell± pomidorem ¶wie¿ym oregano i bazyli±
(piek³am sama z ma³± pomoc±,ale extra wysz³a! przekona³am siê na dobre do "razownych wyrobów"), potem szklanka mleka ciep³a i jaka¶ gar¶æ rodzynek i ¶liwek soszonych siê zapl±ta³a
*jako ¿e razowiec, siedzi w piekarniku a dro¿d¿ówki i seromakiwiec ju¿ ostyg³y.... mam problem z kolacj± niewiem co zje¶æ bo na pewno mam na wszystko ochotê wiêc pewnie zjem; dwie kromki razowca(on jest z rodzynkami i ¶liwk±) z mas³em,serem ¿ótym i papryk±, oraz kawa³ seromakowca i dwie dro¿d¿ówkeczki (jedna z jab³kiem,jedna z twaro¿kiem na s³odka i wisienk±) ale to bêdzie zjedzone do godziny 22 tak¿e spoko nie,"na raz"

Porcje jem du¿o mniejsze i nie pijê herbaty z cukrem, i raczej nic nie podjada³am poza tymi rodzynakmi,bo piek³am chlebu¶ to siê skusi³am

I co? zale¿y mi ¿eby by³o zdroweij,choæ odrobinê.. przekonujê siê do wiêkszej ilo¶ci warzyw i nnych owoców,,oraz bakalii i orzechów które dzi¶ nareszcie kupi³am
spód kupny czy babciny?
no, generalnie ³adnie, a napewno duzo lepiej niz by³o.
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:30   #337
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

na ¿ytnim spodzie? z m±ki zytniej w ogóle by co¶ takiego wysz³o?
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 18:37   #338
_becia_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
spód kupny czy babciny?
no, generalnie ³adnie, a napewno duzo lepiej niz by³o.
haa a to Ciê zaskoczê-ani kupny, ani babciny, bo mój osobisty uczê siê gotowaæ bo jak siê mój Mateusz(ch³opak) dowiedzia³ ¿e nie umiem mu zrobiæ omleta-, i powiedzia³ ¿e siê zastanowi czy mu siê op³aca mnie o rêkê prosiæ

A tak serio, to zrobi³am z przepisu babci, z samej m±ki ¿ytniej dok³adnie tej->
http://pensjonatorzel.pl/_CACHE/1298...de_200x200.jpg
dro¿d¿y mleka,cukru,oliwy z oliwek,masy ró¿nych przypraw i nie pamiêtam czego,ale chyba tyle

My¶lê ¿e by³a to zdrowa opcja na pizzê?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez _becia_ Poka¿ wiadomo¶æ
haa a to Ciê zaskoczê-ani kupny, ani babciny, bo mój osobisty uczê siê gotowaæ bo jak siê mój Mateusz(ch³opak) dowiedzia³ ¿e nie umiem mu zrobiæ omleta-, i powiedzia³ ¿e siê zastanowi czy mu siê op³aca mnie o rêkê prosiæ

A tak serio, to zrobi³am z przepisu babci, z samej m±ki ¿ytniej dok³adnie tej->
http://pensjonatorzel.pl/_CACHE/1298...de_200x200.jpg
dro¿d¿y mleka,cukru,oliwy z oliwek,masy ró¿nych przypraw i nie pamiêtam czego,ale chyba tyle

My¶lê ¿e by³a to zdrowa opcja na pizzê?
edid, po zastanowieniu i wypytaniu babci-py³a te¿ zwyk³a tortowa m±ka pszenna

Mateusz
_becia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:38   #339
krolowa_nilu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 591

Moja (wege) REDUKCJA

¦: dwie kromki ciê¿kiego razowca z past± z ciecierzycy (ciecierzyca zmiksowana z czosnkiem, sokiem z cytryny i natk± pietruszki), grejpfrut

II¦: opakowanie serka homo naturalnego (180 g) z wkrojon± gruszk± i cynamonem, dwa ciasteczka owsiane z ¿urawin± wypieku w³asnego

O: makaron razowy (spora gar¶æ) z duszonym szpinakiem, porcja surówki z marchewki i jab³ka

P: ma³y broku³ na parze z odrobin± pokruszonej fety niskot³uszczowej, posypany ³y¿k± upra¿onych p³atków migda³owych

K: jajecznica z dwóch jajek od szczê¶liwych kurek z 1/2 pomidora i szczypiorkiem (sma¿ona bez t³uszczu na teflonie)

pokusi siê kto¶ o ocenkê? proszê, proszê, proszê
krolowa_nilu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:51   #340
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Poka¿ wiadomo¶æ
Moja (wege) REDUKCJA

¦: dwie kromki ciê¿kiego razowca z past± z ciecierzycy (ciecierzyca zmiksowana z czosnkiem, sokiem z cytryny i natk± pietruszki), grejpfrut

II¦: opakowanie serka homo naturalnego (180 g) z wkrojon± gruszk± i cynamonem, dwa ciasteczka owsiane z ¿urawin± wypieku w³asnego

O: makaron razowy (spora gar¶æ) z duszonym szpinakiem, porcja surówki z marchewki i jab³ka

P: ma³y broku³ na parze z odrobin± pokruszonej fety niskot³uszczowej, posypany ³y¿k± upra¿onych p³atków migda³owych

K: jajecznica z dwóch jajek od szczê¶liwych kurek z 1/2 pomidora i szczypiorkiem (sma¿ona bez t³uszczu na teflonie)

pokusi siê kto¶ o ocenkê? proszê, proszê, proszê
Strasznie mi siê podoba! Wydaje mi siê ze to dobra, zdrowa i smaczna redukcja. Podwieczorek musia³ byæ pyszny! broku³ z fet±.. mm
Stary 2011-03-26, 19:00   #341
karateczka000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 683

Redukcja z dzi¶:

I sniadanie - owsianka z otrêbami, siemieniem, jab³kiem, cynamonem i jogurtem nat.

II ¶niadanie - jogurt naturalny z otrêbami, gruszka i kromka pumpernilka

III obiad - kasza jaglana, 2 kotlety sojowe, surówka z marchewki, pomidora i bazylii

IV podwieczorek/kolacja (nie mam dzi¶ mo¿liwo¶ci na 2 ostatnie osobne posi³ki) - tuñczyk z puszki, jajko na twardo, marchewka i orzechy w³oskie

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2011-03-26 o 19:01
karateczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:18   #342
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja z dzi¶:

I sniadanie - owsianka z otrêbami, siemieniem, jab³kiem, cynamonem i jogurtem nat.

II ¶niadanie - jogurt naturalny z otrêbami, gruszka i kromka pumpernilka

III obiad - kasza jaglana, 2 kotlety sojowe, surówka z marchewki, pomidora i bazylii

IV podwieczorek/kolacja (nie mam dzi¶ mo¿liwo¶ci na 2 ostatnie osobne posi³ki) - tuñczyk z puszki, jajko na twardo, marchewka i orzechy w³oskie

Ile ³y¿ek p³atków, otrêbów, kaszy, jak du¿e jogurty? Wydaje siê strasznie ma³o.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:23   #343
karateczka000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 683

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Ile ³y¿ek p³atków, otrêbów, kaszy, jak du¿e jogurty? Wydaje siê strasznie ma³o.
owsiankê robiê zazwyczaj z 6/7 ³yzek tak na oko
kaszy pó³ woreczka
na ¶niadanie ma³y jogurt, na drugie du¿y

jak widzê teraz ten mój jad³ospis rozpisany to tez wydaje siê ma³o

karateczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:28   #344
antagonistka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 160

dawno nie wrzuca³am mojego jad³ospisu
w zasadzie piszê, ¿eby spojrzeæ z perspektywy, ale jak kto¶ siê pokusi o ocenkê, to bêdê wdziêczna
U
I¦: owsianka (3³ p³atków owsianych, 2³ otrêbów owsianych, banan, serek wiejski ok 100g - na oko, p³atki migda³owe, orzeszki ziemne i fitella diet jako posypka) + kawa z mlekiem 2%
II¦: wielka micha sa³atki: sa³ata lodowa + gruszki z puszki + ser ple¶niowy + orzechy w³oskie polane sosem zrobionym z musztardy, miodu i octu ry¿owego
na mie¶cie: 2 ga³ki lodów - jogurt wi¶nia i czekolada/karmel do tego 2 wachlarzyki wafelkowe (takie co wk³adaj± do deserów), ciastko korzenne i kawa cappucino
O: na pulpety wieprzowe, ziemniaki, sos z cebuli, pieczarek i ¶mietany 18%
D: serek waniliowy a`la tiramisu czyli z 3 biszkoptami namoczonymi w kawie z aromatem migda³owym i posypany gorzkim kakao + kawa z aromatem migda³owym i mlekiem 2%
K (bêdzie): jajecznica z 2 jaj, ze szczypiorkiem i cebul± dymk± i mo¿e pomidorem, zobaczê co jeszcze pod rêkê mi wpadnie
antagonistka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:33   #345
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Brakuje mi czego¶ s³odkiego ;P
No i widaæ, ¿e jeste¶ fank± wie¶niaka Mo¿e z d¿emem? Owocami?
Ale baaardzo zdrowo, kolorowo, ¶licznie!
Tak ten baton to co¶ jak Pawe³ek,bardzo dobry i dziêkujê za ocenkê

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:33   #346
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Pe i chcica na ananasy

¦: 3 Tosty z piekarnika; 2- hawajskie(mas³o, ser gouda, szynka, ananasy, keczup) 1 - z d¿emem ananas-marakuja-mango. Wieeelki kubas gor±cego kakao.

krêgle, wygra³am 2x!

II¶: Ale owoc! truskawkowy z dosypan± mieszank± studenck±; serek homo pieczone jab³ko z lidla + gar¶æ suszonej ¿urawiny.

kawa³ek czekolady z orzechami..

Ob: dwa pieczone filety z fl±dry z przeró¿nyymi zio³ami, z warzywkami (broku³y, groszek, marchewka, brukselki, fasolka..) ziemniaczki.

P: kisiel brzoskwinia-ananas, czekoladowa babeczka z cukrem pudrem, banan.

mandarynka

K: (konsumujê)Dwie kromy pszennego z mas³em, z serkiem topionym gouda, z salcesonem i pomidorem oraz Bazyli±() parówa wieprzowa z lidla z keczupem

i Jak?

Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:35   #347
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moyraa Poka¿ wiadomo¶æ
No tak, jako¶ tak strzeli³am z tymi szynkami. Jedna z samego indyka, druga ogólnie drobiowa, no . Dziêki za ocenê. W koñcu kto¶ zajrza³ .

Co do warzyw - wiem... Szkoda gadaæ. Od na¶cie lat nie lubiê warzyw. Niestety. Ale dodam dzisiaj do obiadu zupê warzywn± . Nie wiedzia³am, czy zd±¿ê zrobiæ, wiêc nie napisa³am. A inne warzywa zacznê je¶æ, jak bêdzie sezon. Mo¿e w koñcu co¶ nadrobie. Ogólnie to czêsto sobie planujê zje¶æ jakie¶ broku³y itd, ale jak ju¿ przyjdzie pora na obiad, to mi siê odechciewa przez to je¶æ... .

No jak narazie to powiedzmy, ¿e liczê na redukcjê, a co bêdzie, to siê zobaczy . Ale jak zamieni³am dwa posi³ki i kolacja jest bia³kowo-t³uszczowa, to waga leci. Ju¿ prawie 1kg mniej w przeci±gu tygodnia, wiêc jest ok . A ogólnie z wag± to jest tak, ¿e zesz³o mi podczas redukcji 4kg, pó¼niej siê waha³o tak 0,5 w górê, a podczas przechodzenia na U znow mi przyby³o 2kg (chyba przez to, ¿e du¿o da³am na raz wêgli na kolacjê i do tego zero ruchu - do¶c d³ugo by³am chora). A podpis zapomnia³am zmieniæ .

A tak w ogóle - gratulujê naturalnego @ .

dziêkujê bardzo
a z redukcj± to wiesz powoli do przodu,chyba Ci siê nie spieszy, ma³ymi kroczkami zajdziesz tam gdzie chcesz, trochê cierpliwo¶ci i bêdzie dobrze,trzymam kciuki

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2011-03-26, 19:36   #348
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Moja dzisiejsza redukcja ... chyba srednio

R

I¶n : Kromka z mas³em i jajkiem + du¿e jab³ko ( ma³o czasu )
II¦n: 2 kromki (ciemny chleb) jedna z serkiem ogórkowym druga z mas³em + szynka , ogórek
Obiad: Obiad mieszany ... troche ryby z pary ,szparagów i ¶wie¿ego pomidora , ale stwierdzi³am , ¿e za ma³o wiêc zrobi³am omleta z 2 ma³ych jajek i trochu mleka i zjad³am z ogórkiem kiszonym .
Kolacja : wie¶niak (0%) z ¶mietan± (18% <szok>) pomidorem , cebul± i paroma gryzami kromki .

i duu¿o zielonej herbatki i wody

Dziwne mi siê to widzi :? ale dlatego , ¿e wczoraj sobie nie¼le pofolgowa³am i zjad³am bardzo bardzo du¿o s³odyczy , chleba i innych . Ten jeden dzieñ móg³ tak ¼le wp³yn±æ na ca³okszta³t ??

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:49   #349
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ
gratulujê naturalnego okresu. ja na mój cierpliwie czekam. powinnam dostaæ za kilka dni. ginekolog mówi, ¿e mam siê nie przejmowaæ, bo wszystko jest jak najbardziej ok. ale co? okres rozregulowa³ siê, bo mia³ taki kaprys?

je¶li chodzi o jad³ospis, to podsumujê go tak - . moje smaki.
pychotka. ^^
Tobie te¿ dziêkujê, a okres lada dzieñ i do Ciebie zawita, b±d¼ dobrej my¶li, a najlepiej to o tym nie my¶l
Od razu widzia³am ¿e mamy podobne smaki, Twoje jad³ospisy te¿ mi siê bardzo podobaj±.
A co do wie¶niaka to zawsze go jem tak: krojê pomidora w kawa³ki do miseczki, wrzucam ca³ego wie¶niaka i to razem mieszam, a orzeszki to sobie chrupiê zawszê do kawy nie lubiê ich wrzucaæ do niczego

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

No to wrzucê jeszcze moje dzisiejsze U pt: ''dlaczego dzi¶ jestem wci±¿ g³odna??"

1. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, pomidor, trochê sa³aty i ca³a wêdzona makrela
2. jab³ko, serek homo nat., s³odziachny banan, porz±dna du¿a gar¶æ orzechów arachidowych pra¿onych, równie du¿a nerkowców i podobna migda³ów i do tego kawka nescafe gold z mlekiem
3. dwie miski zupy wiosennej z br±zowym ry¿em i pier¶ z kurczaka w zupie
4. serek wiejski 200g+pomidor+ gar¶æ pestek dyni, 2 marchewki i 2 gar¶cie pestek dyni( do chrupania), pomarañcza
5. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, na to dwa jajka na twardo, sa³ata, szczypiorek i rzodkiewki

i herbaty ró¿ne i ocenkê siê u¶miecham szeroko o tak

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2011-03-26, 19:58   #350
feronik
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 200

P

I. P³atki owsiane (4 ³y¿ki) z po³ow± jogurtu nat. z kiwi, bananem, wiórkami kokosowymi, rodzynkami; herbata z cukrem.
II. Kroma chleba ¿ytniego pe³noziarnistego z 3 plastrami twarogu pó³t³ustego, pomidorem; kawa zbo¿owa z cukrem.
III. Zupa pomidorowa z makaronem; miêso z piersi kurczaka (na parze), ziemniaczki, kalafior i duu¿o broku³ów; sok Pysio; 4 herbatniki.
IV. 100 gr orzeszków ziemnych solonych (bo¿e!); grucha; jogurt pitny bezlaktozowy , gar¶æ biszkoptów.
V. Kaszka Nestle Sinlac (dla dzieciaków, ale lekarz zaleci³, bo bez glutenu, laktozy i innych ciekawych rzeczy); herbatka zielona z opuncj± ().
Nutridrink truskawkowy, mo¿e wpadnie jeszcze kilka biszkoptów.

£adnie proszê o ocenkê.
Umieram z przejedzenia. £udzi³am siê, ¿e mogê je¶æ orzechy, ale po raz kolejny mój ¿o³±dek ich nie trawi.
Czy ¿o³±dek mo¿e puchn±æ? Bo mój brzuch jest strasznie wzdêty, szczególnie z górnej czê¶ci (tam, gdzie ¿o³±dek w³a¶nie) i wystaje takie "co¶" [mama straszy, ze to obrzêki g³odowe! ].
feronik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 20:03   #351
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanko
od razu mi siê spodoba³o to oceniê

1. owsianka (na oko jakie¶ 4 - 5 ³y¿ek p³atków) z serkiem Danio Intenso kokosowym i wiórkami kokosowymi, herbata cynamonowo - ró¿ana super owsianka ale jak j± robisz na mleku i potem dodajesz serek?
2. rosó³ z domowym makaronem, noga kuraka gotowana, fasolka szparagowa super obiad
3. bu³ka serowa zapieczona z mas³em, szynk± i serem, szklanka soku grejpfrut - pomelo miami

pomiêdzy jakie¶ 250ml lodów Carte D'Or jogurtowych z owocami le¶nymi to mi siê najbardziej podoba

4. dwa jajka na miêkko, sa³ata z oliw± i przyprawami
kolacja czystko redukcyjna ale pewnie to przez lody
widzê ¿e 4 posi³ki ale pewnie pó¼no wsta³a¶, bo dzi¶ sobota.ogólnie bardzo ³adnie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2011-03-26, 20:04   #352
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

iza_wiosenna dziekuje za ocenienie ) skorzystam a co do tego podwieczorku to kupilabym ale nie bylam na miescie a na pokazie i tam nie bylo gdzie ;/ a jak na miescie mialabym kupowac to nigdy nie wiem co kupic (

A moje dzisiejsze pozadomowe P wygladalo tak:

S. 2 kanapki (chleb z ziarnami ok 60g) z maslem jedna z drzemem druga z serem feta plus porcja salaty, papryki i pomidora

2S. bu³a z ziarnami (60g) z szynka, salata i ogorkiem

pozniej byla polowa banana i polowa jogobelli

O. SHOARMA DELIKATNA16.90z³370g
opiekane miêso z piersi kurczaka 100g, orientalnie przyprawione, podawane z frytkami lub ry¿em i lekk± sa³atk± wegetariañsk± (Sphinx)
zostawilam troche ryzu i sa³atki ale miesko zjadlam cale i jadlam bez sosow bo nie lubie

P.Owocogurt z Mcdownald ale bez tych p³atkow na wierzchu

K. 2 kanapki z szynka i pomidorem

i jak jest ?? jak na menu poza domem??? Bo bylam w centrum prawie caly dzien... caly dzien chodzenia po sklepach ^^
Stary 2011-03-26, 20:09   #353
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiesz co to znaczy za du¿o s³odyczy. Ty chyba te¿ nie wiesz co znaczy za du¿o s³odyczy, u Ciebie nie jest wcale za du¿o.

Moje weekendowe U:

500 ml wody przegotowanej z po³ówk± wyci¶niêtej cytryny

I¶n: du¿e wiejskie jajko na miêkko z sol± zio³ow±, kromka grahama z mas³em i ¶wie¿ym zielonym ogórkiem; zielona herbata stanowczo za ma³o powinny byæ dwa jajka i kromki te¿ ze dwie a nawet trzy

II¶n: kawa³ek jab³ecznika (nie ma³y!); kawa z mlekiem tu smacznie

obiad: du¿a porcja pysznego roso³ku z makaronem i miêskiem wo³owym ³adnie i je¶li siê najad³a¶ niech bêdzie

podwieczorek: trzy pralinki belgijskie (ró¿ne smaki); 4 ¶rednie faworki domowej roboty z cukrem pudrem; ¶cie¿ka mlecznej czekolad; kawa z mlekiem ogólnie s³odko, nic konkretnego ale i czasem tak mo¿na w koñcu to U wa¿ne ¿e smacznie

kolacja: serek wiejski ze s³onecznikiem (walczê o @) dobrze ale skoro walczysz o okres to przyda³o by siê wiêcej troszkê,mo¿e orzechy,pestki -wypróbuj s± smaczne, a tak teraz doczyta³am przecie¿ to czysto redukcyjna kolacja halo!! co to ma byæ

pewnie wpadn± chipsy na pó³ z mam± do filmu (albo lays'y fromage albo prosto z pieca o smaku zió³ prowansalskich )no to smacznego ¿yczê

Ogólnie w weekendy (pi±tek, sobota, niedziela) jem wiêcej s³odyczy ni¿ zazwyczaj, ale do tego æwiczê i w tygodniu staram siê je¶æ mniej )naprawdê nie jest wcale du¿o s³odyczy, zdaje Ci siê

Proszê o ocenkê.
j.w. ogólnie.³adnie

13.03.2016 II kreseczki

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2011-03-26 o 20:11
Stary 2011-03-26, 20:13   #354
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Lady1000, dziêkujê za komentarz.
kolacja tak czy owak wypad³a z obiegu i zjad³am pó³ kromki pe³noziarnistego z kremowym twaro¿kiem i miodem, wiem, ¿e to tragicznie ma³o ale ja w ogóle nie jestem przyzwyczajona do jedzenia kolacji i nigdy nie jestem na ni± g³odna.
a serek chudy bo tylko taki tutaj znalaz³am, nadaje siê do pieczenia, jedzenia i na kanapki a jest tylko chudy, nie ma innych. jakby by³y to bym jad³a nie odt³uszczone.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 20:14   #355
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
No to wrzucê jeszcze moje dzisiejsze U pt: ''dlaczego dzi¶ jestem wci±¿ g³odna??"

1. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, pomidor, trochê sa³aty i ca³a wêdzona makrela<-makrelka.. dawno nie jad³am
2. jab³ko, serek homo nat., s³odziachny banan, porz±dna du¿a gar¶æ orzechów arachidowych pra¿onych, równie du¿a nerkowców i podobna migda³ów i do tego kawka nescafe gold z mlekiem Kocham nerkowce! najlepsze orzeszki ¶wiata!
3. dwie miski zupy wiosennej z br±zowym ry¿em i pier¶ z kurczaka w zupie wiosenna, a u mnie ¶nieg pada³ dzi¶
4. serek wiejski 200g+pomidor+ gar¶æ pestek dyni, 2 marchewki i 2 gar¶cie pestek dyni( do chrupania), pomarañcza ¦licznie
5. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, na to dwa jajka na twardo, sa³ata, szczypiorek i rzodkiewki jami!

i herbaty ró¿ne i ocenkê siê u¶miecham szeroko o tak
Zdrowo i smacznie jak zawsze! :P

Cytat:
U:
*2 kromki pszenno-¿ytniego z mas³em,serem ¿ótym wêdlin± i pomidorem/ z mas³em orzechowym i konfitur±/ mleko z miodem i cynamonem oraz po ok pó³ godzinie big jab³ko (przekonujê siê do innych owoców ni¿ banany...) jab³ka te¿ dobre!
*ma³a bu³eczka drod¿owa z kruszonk± z mas³em i marmolad±/du¿a gar¶æ rodzynek, du¿e danio waniliowe z rodzynkami,¿urawin±,ban anem i orzeszkami ziemnymi solonymi, i kilkoma wkruszonymi herbatnikami Danio!!
ca³a butelka soku takie co¶ jak kubu¶ winogrona, pyycha!
*w±tróbka w cie¶cie duszona w porach,ziemniaczki w mundurkach,polane mas³em,æwik³a z chrzanem i jab³kiem dzi¶ my¶la³am sobie o w±tróbce
(piek³am sama z ma³± pomoc±,ale extra wysz³a! przekona³am siê na dobre do "razownych wyrobów"), potem szklanka mleka ciep³a i jaka¶ gar¶æ rodzynek i ¶liwek soszonych siê zapl±ta³a naucz mnie tak± robiæ!: P
*jako ¿e razowiec, siedzi w piekarniku a dro¿d¿ówki i seromakiwiec ju¿ ostyg³y.... mam problem z kolacj± niewiem co zje¶æ bo na pewno mam na wszystko ochotê wiêc pewnie zjem; dwie kromki razowca(on jest z rodzynkami i ¶liwk±) z mas³em,serem ¿ótym i papryk±, oraz kawa³ seromakowca i dwie dro¿d¿ówkeczki (jedna z jab³kiem,jedna z twaro¿kiem na s³odka i wisienk±) ale to bêdzie zjedzone do godziny 22 tak¿e spoko nie,"na raz" jaaaaami!

Porcje jem du¿o mniejsze i nie pijê herbaty z cukrem, i raczej nic nie podjada³am poza tymi rodzynakmi,bo piek³am chlebu¶ to siê skusi³am tylko nie przesadzaj za bardzo ze zmniejszaniem ale ty m±dra jeste¶ i wiesz co robisz

O wiele zdrowiej

Jako, ¿e mi siê nudzi i poocenia³am troszkê to liczê na lookniêcie na moje jad³o

Pe i chcica na ananasy

¦: 3 Tosty z piekarnika; 2- hawajskie(mas³o, ser gouda, szynka, ananasy, keczup) 1 - z d¿emem ananas-marakuja-mango. Wieeelki kubas gor±cego kakao.

krêgle, wygra³am 2x!

II¶: Ale owoc! truskawkowy z dosypan± mieszank± studenck±; serek homo pieczone jab³ko z lidla + gar¶æ suszonej ¿urawiny.

kawa³ek czekolady z orzechami..

Ob: dwa pieczone filety z fl±dry z przeró¿nyymi zio³ami, z warzywkami (broku³y, groszek, marchewka, brukselki, fasolka..) ziemniaczki.

mandarynka

K: (konsumujê)Dwie kromy pszennego z mas³em, z serkiem topionym gouda, z salcesonem i pomidorem oraz Bazyli±() parówa wieprzowa z lidla z keczupem

I zaraz idê po banana, albo lizaka.. albo orzeszki.. na co¶ mam chrapkê.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 20:19   #356
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
widzê ¿e 4 posi³ki ale pewnie pó¼no wsta³a¶, bo dzi¶ sobota.ogólnie bardzo ³adnie
dziêkujê za ocenê faktycznie, wsta³am o 12, jak to w sobotê. P³atki zalewam odrobin± mleka (¿eby ca³kowicie w nie wsi±k³o), wstawiam na minutê do mikrofali i zalewam serkiem. A na kolacjê nie lubiê je¶æ wêgli, bo jako¶ ciê¿ko siê po nich czujê.

Pozdrawiam

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-26, 20:31   #357
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ

Zdrowo i smacznie jak zawsze! :P

O wiele zdrowiej

Jako, ¿e mi siê nudzi i poocenia³am troszkê to liczê na lookniêcie na moje jad³o

Pe i chcica na ananasy

¦: 3 Tosty z piekarnika; 2- hawajskie(mas³o, ser gouda, szynka, ananasy, keczup) 1 - z d¿emem ananas-marakuja-mango. Wieeelki kubas gor±cego kakao. tu ³adnie widzê postêpy

krêgle, wygra³am 2x!no to gratulujê

II¶: Ale owoc! truskawkowy z dosypan± mieszank± studenck±; serek homo pieczone jab³ko z lidla + gar¶æ suszonej ¿urawiny. mam nadziejê ¿e tej studenckiej to sporo bo jak nie

kawa³ek czekolady z orzechami.. czemu tylko kawa³ek ty to powinna¶ ca³± tabliczkê wszamaæ

Ob: dwa pieczone filety z fl±dry z przeró¿nyymi zio³ami, z warzywkami (broku³y, groszek, marchewka, brukselki, fasolka..) ziemniaczki. ³adnie, jêsli porcja spora

ta babeczka to mam nadziejê ¿e nie jaka¶ miniaturowa,smacznie i zdrowo
mandarynka

K: (konsumujê)Dwie kromy pszennego z mas³em, z serkiem topionym gouda, z salcesonem i pomidorem oraz Bazyli±() parówa wieprzowa z lidla z keczupem no widaæ ¿e dodajesz wreszcie!!!!!!

I zaraz idê po banana, albo lizaka.. albo orzeszki.. na co¶ mam chrapkê.
jest trochê lepiej widaæ to ale jeszcze postaraj siê dodaæ co¶
ogólnie ³adnie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2011-03-26, 21:43   #358
crethka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 523
GG do crethka

Bardzo proszê niech kto¶ oceni czy jest w miarê good

Wczorajsze Rrrrr
I Inka z mlekiem 3,2% placki owsiane bananowe z tego przepisu http://owsiankowo.blogspot.com/2011/...-bananowe.html
II Kromka ¿ytniego z mas³em i twarogiem wymieszanym z po³ow± banana i cynamonem
III Kurczak z 50g kaszy gryczanej, serem mozzarella i warzywkami
IV Serek homo
V Jajecznica z 2 jaj z pomidorem, ogórkiem kwaszonym i szczypiorkiem

I dzisiejszy RRRRRR
I Inka z mlekiem + owsianka na mleku 2% (3³. p³. owsianych, 2³. otrêbów pszennych, suszone ¶liwki, s³onecznik, cynamon, gruszka)
II ¯ytni z serkiem naturalnym, szynk± z indyka, plastrem sera ¿ó³tego odt³uszczonego, ogórkiem kwaszonym, pomidorem i szczypiorkiem
III Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowym z camembertem
IV tu nie wiedzia³am za bardzo co by tu zje¶æ wiêc wpad³a kanapka taka jak na II
V Sa³atka z tunakiem, jajem, ogórkiem kwaszonym, papryk±, szczypiorkiem i jogurtem nat.
Stary 2011-03-26, 22:32   #359
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 579

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
iza_wiosenna dziekuje za ocenienie ) skorzystam a co do tego podwieczorku to kupilabym ale nie bylam na miescie a na pokazie i tam nie bylo gdzie ;/ a jak na miescie mialabym kupowac to nigdy nie wiem co kupic (

A moje dzisiejsze pozadomowe P wygladalo tak:

S. 2 kanapki (chleb z ziarnami ok 60g) z maslem jedna z drzemem druga z serem feta plus porcja salaty, papryki i pomidora

2S. bu³a z ziarnami (60g) z szynka, salata i ogorkiem

pozniej byla polowa banana i polowa jogobelli

O. SHOARMA DELIKATNA16.90z³370g
opiekane miêso z piersi kurczaka 100g, orientalnie przyprawione, podawane z frytkami lub ry¿em i lekk± sa³atk± wegetariañsk± (Sphinx)
zostawilam troche ryzu i sa³atki ale miesko zjadlam cale i jadlam bez sosow bo nie lubie

P.Owocogurt z Mcdownald ale bez tych p³atkow na wierzchu

K. 2 kanapki z szynka i pomidorem

i jak jest ?? jak na menu poza domem??? Bo bylam w centrum prawie caly dzien... caly dzien chodzenia po sklepach ^^
tragedia. je¶li nie masz problemów z trawieniem czy co¶ to ZACZNIJ JE¦Æ bo to to to jest jakie¶ marne U
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 01:04   #360
brownsuger
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
jak dla mnie bardzo, bardzo fajnie; jedyne, co bym zmieni³a to doda³a jaki¶ owoc do ¶niadania.
Dziêkujê
brownsuger jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.