![]() |
#331 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Moje Utrzymanie
![]() ¦niadanie; Grahamka na pó³; 1/2 z mas³em , sa³at±, ³ososiem, 1/2 z mas³em, szynk±, sa³at± i ogórkiem, jab³ko, kubek kakao. ¦niadanie2; (u Babci) Cappuccino, kawa³ ciasta dro¿d¿owego, knopers, delicja i jakie¶ ciastko z nadzieniem jakby miêtowym? Obiad; Porcja flaczków wo³owych, zabielanych; ¶wie¿a ciabatta z czosnkiem; kompot. Po; gruszka Podwieczorek; Serek homogenizowany z chipsami bananowymi, rodzynkami i orzechami, seler do chrupania, grejfrut. Kolacja; Camembert z piekarnika z ¿urawinom, pewnie wpadn± jakie¶ surówki. Trochê za du¿o s³odyczy dzi¶ by³o, ale takie wypady do babci zdarzaj± mi siê góra raz na tydzieñ.. i wtedy w³a¶nie pozwalam sobie na jakie¶ ciasta, czy co tam babcia ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Utrzymanko
![]() 1. owsianka (na oko jakie¶ 4 - 5 ³y¿ek p³atków) z serkiem Danio Intenso kokosowym i wiórkami kokosowymi, herbata cynamonowo - ró¿ana 2. rosó³ z domowym makaronem, noga kuraka gotowana, fasolka szparagowa 3. bu³ka serowa zapieczona z mas³em, szynk± i serem, szklanka soku grejpfrut - pomelo pomiêdzy jakie¶ 250ml lodów Carte D'Or jogurtowych z owocami le¶nymi 4. dwa jajka na miêkko, sa³ata z oliw± i przyprawami
Give thanks for unknown blessings already on their way. 2012: 55 2013: 13 tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach ![]() Edytowane przez krtek_ Czas edycji: 2011-03-26 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Cytat:
a mintaj moze byc??? czy na R mozna jesc lososia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Nie wiesz co to znaczy za du¿o s³odyczy.
![]() Moje weekendowe U: 500 ml wody przegotowanej z po³ówk± wyci¶niêtej cytryny I¶n: du¿e wiejskie jajko na miêkko z sol± zio³ow±, kromka grahama z mas³em i ¶wie¿ym zielonym ogórkiem; zielona herbata II¶n: kawa³ek jab³ecznika (nie ma³y!); kawa z mlekiem obiad: du¿a porcja pysznego roso³ku z makaronem i miêskiem wo³owym podwieczorek: trzy pralinki belgijskie (ró¿ne smaki); 4 ¶rednie faworki domowej roboty z cukrem pudrem; ¶cie¿ka mlecznej czekolad; kawa z mlekiem kolacja: serek wiejski ze s³onecznikiem (walczê o @) pewnie wpadn± chipsy na pó³ z mam± do filmu (albo lays'y fromage albo prosto z pieca o smaku zió³ prowansalskich ![]() Ogólnie w weekendy (pi±tek, sobota, niedziela) jem wiêcej s³odyczy ni¿ zazwyczaj, ale do tego æwiczê i w tygodniu staram siê je¶æ mniej ![]() Proszê o ocenkê. ![]()
#335 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
U:
*2 kromki pszenno-¿ytniego z mas³em,serem ¿ótym wêdlin± i pomidorem/ z mas³em orzechowym i konfitur±/ mleko z miodem i cynamonem oraz po ok pó³ godzinie big jab³ko (przekonujê siê do innych owoców ni¿ banany...) *ma³a bu³eczka drod¿owa z kruszonk± z mas³em i marmolad±/du¿a gar¶æ rodzynek, du¿e danio waniliowe z rodzynkami ![]() ![]() *657g winogrona czerwonego (pamiêtam ile bo kupowa³am sama ![]() ca³a butelka soku takie co¶ jak kubu¶ *w±tróbka w cie¶cie duszona w porach,ziemniaczki w mundurkach,polane mas³em,æwik³a z chrzanem i jab³kiem *raczej ma³a pizza na ¿ytnim ![]() ![]() (piek³am sama z ma³± pomoc±,ale extra wysz³a! przekona³am siê na dobre do "razownych wyrobów"), potem szklanka mleka ciep³a i jaka¶ gar¶æ rodzynek i ¶liwek soszonych siê zapl±ta³a ![]() *jako ¿e razowiec, siedzi w piekarniku a dro¿d¿ówki i seromakiwiec ju¿ ostyg³y.... mam problem z kolacj± ![]() ![]() ![]() Porcje jem du¿o mniejsze i nie pijê herbaty z cukrem, i raczej nic nie podjada³am poza tymi rodzynakmi,bo piek³am chlebu¶ to siê skusi³am ![]() I co? zale¿y mi ¿eby by³o zdroweij,choæ odrobinê.. przekonujê siê do wiêkszej ilo¶ci warzyw i nnych owoców,,oraz bakalii i orzechów które dzi¶ nareszcie kupi³am ![]() ![]()
"Ludzie mówi±, ¿e bez mi³o¶ci nie da siê ¿yæ. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e tlen jest wa¿niejszy". -wyj±tkowo nie zgadzam siê z panem,panie House ![]() Mateusz ![]() Edytowane przez _becia_ Czas edycji: 2011-03-26 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 572
|
Cytat:
![]() no, generalnie ³adnie, a napewno duzo lepiej niz by³o. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
na ¿ytnim spodzie? z m±ki zytniej w ogóle by co¶ takiego wysz³o?
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak serio, to zrobi³am z przepisu babci, z samej m±ki ¿ytniej dok³adnie tej-> http://pensjonatorzel.pl/_CACHE/1298...de_200x200.jpg dro¿d¿y mleka,cukru,oliwy z oliwek,masy ró¿nych przypraw i nie pamiêtam czego,ale chyba tyle ![]() My¶lê ¿e by³a to zdrowa opcja na pizzê? ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#339 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 591
|
Moja (wege) REDUKCJA
¦: dwie kromki ciê¿kiego razowca z past± z ciecierzycy (ciecierzyca zmiksowana z czosnkiem, sokiem z cytryny i natk± pietruszki), grejpfrut II¦: opakowanie serka homo naturalnego (180 g) z wkrojon± gruszk± i cynamonem, dwa ciasteczka owsiane z ¿urawin± wypieku w³asnego ![]() O: makaron razowy (spora gar¶æ) z duszonym szpinakiem, porcja surówki z marchewki i jab³ka P: ma³y broku³ na parze z odrobin± pokruszonej fety niskot³uszczowej, posypany ³y¿k± upra¿onych p³atków migda³owych K: jajecznica z dwóch jajek od szczê¶liwych kurek z 1/2 pomidora i szczypiorkiem (sma¿ona bez t³uszczu na teflonie) pokusi siê kto¶ o ocenkê? proszê, proszê, proszê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 683
|
Redukcja z dzi¶:
I sniadanie - owsianka z otrêbami, siemieniem, jab³kiem, cynamonem i jogurtem nat. II ¶niadanie - jogurt naturalny z otrêbami, gruszka i kromka pumpernilka III obiad - kasza jaglana, 2 kotlety sojowe, surówka z marchewki, pomidora i bazylii IV podwieczorek/kolacja (nie mam dzi¶ mo¿liwo¶ci na 2 ostatnie osobne posi³ki) - tuñczyk z puszki, jajko na twardo, marchewka i orzechy w³oskie ![]()
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-03-26 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 683
|
Cytat:
![]() kaszy pó³ woreczka na ¶niadanie ma³y jogurt, na drugie du¿y jak widzê teraz ten mój jad³ospis rozpisany to tez wydaje siê ma³o ![]()
![]() |
#344 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
dawno nie wrzuca³am mojego jad³ospisu
w zasadzie piszê, ¿eby spojrzeæ z perspektywy, ale jak kto¶ siê pokusi o ocenkê, to bêdê wdziêczna ![]() U I¦: owsianka (3³ p³atków owsianych, 2³ otrêbów owsianych, banan, serek wiejski ok 100g - na oko, p³atki migda³owe, orzeszki ziemne i fitella diet jako posypka) + kawa z mlekiem 2% II¦: wielka micha sa³atki: sa³ata lodowa + gruszki z puszki + ser ple¶niowy + orzechy w³oskie polane sosem zrobionym z musztardy, miodu i octu ry¿owego na mie¶cie: 2 ga³ki lodów - jogurt wi¶nia i czekolada/karmel do tego 2 wachlarzyki wafelkowe (takie co wk³adaj± do deserów), ciastko korzenne i kawa cappucino O: na pulpety wieprzowe, ziemniaki, sos z cebuli, pieczarek i ¶mietany 18% D: serek waniliowy a`la tiramisu czyli z 3 biszkoptami namoczonymi w kawie z aromatem migda³owym i posypany gorzkim kakao + kawa z aromatem migda³owym i mlekiem 2% K (bêdzie): jajecznica z 2 jaj, ze szczypiorkiem i cebul± dymk± i mo¿e pomidorem, zobaczê co jeszcze pod rêkê mi wpadnie |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
![]()
![]() |
#346 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Pe i chcica na ananasy
![]() ¦: 3 Tosty z piekarnika; 2- hawajskie(mas³o, ser gouda, szynka, ananasy, keczup) 1 - z d¿emem ananas-marakuja-mango. Wieeelki kubas gor±cego kakao. krêgle, wygra³am 2x! ![]() II¶: Ale owoc! truskawkowy z dosypan± mieszank± studenck±; serek homo pieczone jab³ko z lidla + gar¶æ suszonej ¿urawiny. kawa³ek czekolady z orzechami.. Ob: dwa pieczone filety z fl±dry z przeró¿nyymi zio³ami, z warzywkami (broku³y, groszek, marchewka, brukselki, fasolka..) ziemniaczki. P: kisiel brzoskwinia-ananas, czekoladowa babeczka z cukrem pudrem, banan. ![]() mandarynka K: (konsumujê)Dwie kromy pszennego z mas³em, z serkiem topionym gouda, z salcesonem i pomidorem oraz Bazyli±( ![]() ![]() i Jak? ![]() ![]()
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziêkujê bardzo ![]() a z redukcj± to wiesz powoli do przodu,chyba Ci siê nie spieszy, ma³ymi kroczkami zajdziesz tam gdzie chcesz, trochê cierpliwo¶ci i bêdzie dobrze,trzymam kciuki ![]()
![]() |
#348 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
Moja dzisiejsza redukcja ... chyba srednio
R I¶n : Kromka z mas³em i jajkiem + du¿e jab³ko ( ma³o czasu ) II¦n: 2 kromki (ciemny chleb) jedna z serkiem ogórkowym druga z mas³em + szynka , ogórek Obiad: Obiad mieszany ... troche ryby z pary ,szparagów i ¶wie¿ego pomidora , ale stwierdzi³am , ¿e za ma³o wiêc zrobi³am omleta z 2 ma³ych jajek i trochu mleka i zjad³am z ogórkiem kiszonym . Kolacja : wie¶niak (0%) z ¶mietan± (18% <szok>) pomidorem , cebul± i paroma gryzami kromki . i duu¿o zielonej herbatki i wody Dziwne mi siê to widzi :? ale dlatego , ¿e wczoraj sobie nie¼le pofolgowa³am i zjad³am bardzo bardzo du¿o s³odyczy , chleba i innych . Ten jeden dzieñ móg³ tak ¼le wp³yn±æ na ca³okszta³t ??
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od razu widzia³am ¿e mamy podobne smaki, Twoje jad³ospisy te¿ mi siê bardzo podobaj±. ![]() A co do wie¶niaka to zawsze go jem tak: krojê pomidora w kawa³ki do miseczki, wrzucam ca³ego wie¶niaka i to razem mieszam, a orzeszki to sobie chrupiê zawszê do kawy nie lubiê ich wrzucaæ do niczego ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- No to wrzucê jeszcze moje dzisiejsze U pt: ''dlaczego dzi¶ jestem wci±¿ g³odna??" 1. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, pomidor, trochê sa³aty i ca³a wêdzona makrela 2. jab³ko, serek homo nat., s³odziachny banan, porz±dna du¿a gar¶æ orzechów arachidowych pra¿onych, równie du¿a nerkowców i podobna migda³ów i do tego kawka nescafe gold z mlekiem 3. dwie miski zupy wiosennej ![]() 4. serek wiejski 200g+pomidor+ gar¶æ pestek dyni, 2 marchewki i 2 gar¶cie pestek dyni( do chrupania), pomarañcza 5. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, na to dwa jajka na twardo, sa³ata, szczypiorek i rzodkiewki i herbaty ró¿ne i ocenkê siê u¶miecham szeroko o tak ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#350 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 200
|
P
I. P³atki owsiane (4 ³y¿ki) z po³ow± jogurtu nat. z kiwi, bananem, wiórkami kokosowymi, rodzynkami; herbata z cukrem. II. Kroma chleba ¿ytniego pe³noziarnistego z 3 plastrami twarogu pó³t³ustego, pomidorem; kawa zbo¿owa z cukrem. III. Zupa pomidorowa z makaronem; miêso z piersi kurczaka (na parze), ziemniaczki, kalafior i duu¿o broku³ów; sok Pysio; 4 herbatniki. IV. 100 gr orzeszków ziemnych solonych (bo¿e!); grucha; jogurt pitny bezlaktozowy ![]() V. Kaszka Nestle Sinlac (dla dzieciaków, ale lekarz zaleci³, bo bez glutenu, laktozy i innych ciekawych rzeczy); herbatka zielona z opuncj± ( ![]() Nutridrink truskawkowy, mo¿e wpadnie jeszcze kilka biszkoptów. £adnie proszê o ocenkê. Umieram z przejedzenia. £udzi³am siê, ¿e mogê je¶æ orzechy, ale po raz kolejny mój ¿o³±dek ich nie trawi. ![]() Czy ¿o³±dek mo¿e puchn±æ? Bo mój brzuch jest strasznie wzdêty, szczególnie z górnej czê¶ci (tam, gdzie ¿o³±dek w³a¶nie) i wystaje takie "co¶" [mama straszy, ze to obrzêki g³odowe! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#352 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
iza_wiosenna dziekuje za ocenienie
![]() ![]() ![]() A moje dzisiejsze pozadomowe P wygladalo tak: S. 2 kanapki (chleb z ziarnami ok 60g) z maslem jedna z drzemem druga z serem feta plus porcja salaty, papryki i pomidora 2S. bu³a z ziarnami (60g) z szynka, salata i ogorkiem pozniej byla polowa banana i polowa jogobelli O. SHOARMA DELIKATNA16.90z³370g opiekane miêso z piersi kurczaka 100g, orientalnie przyprawione, podawane z frytkami lub ry¿em i lekk± sa³atk± wegetariañsk± (Sphinx) zostawilam troche ryzu i sa³atki ale miesko zjadlam cale i jadlam bez sosow bo nie lubie P.Owocogurt z Mcdownald ale bez tych p³atkow na wierzchu K. 2 kanapki z szynka i pomidorem i jak jest ?? jak na menu poza domem??? Bo bylam w centrum prawie caly dzien... caly dzien chodzenia po sklepach ^^
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
04.03.2011 ![]() 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 ![]() ![]() https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2011-03-26 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Lady1000, dziêkujê za komentarz.
![]() kolacja tak czy owak wypad³a z obiegu i zjad³am pó³ kromki pe³noziarnistego z kremowym twaro¿kiem i miodem, wiem, ¿e to tragicznie ma³o ale ja w ogóle nie jestem przyzwyczajona do jedzenia kolacji i nigdy nie jestem na ni± g³odna. a serek chudy bo tylko taki tutaj znalaz³am, nadaje siê do pieczenia, jedzenia i na kanapki a jest tylko chudy, nie ma innych. jakby by³y to bym jad³a nie odt³uszczone. ![]()
#355 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jako, ¿e mi siê nudzi i poocenia³am troszkê to liczê na lookniêcie na moje jad³o ![]() Pe i chcica na ananasy ![]() ¦: 3 Tosty z piekarnika; 2- hawajskie(mas³o, ser gouda, szynka, ananasy, keczup) 1 - z d¿emem ananas-marakuja-mango. Wieeelki kubas gor±cego kakao. krêgle, wygra³am 2x! ![]() II¶: Ale owoc! truskawkowy z dosypan± mieszank± studenck±; serek homo pieczone jab³ko z lidla + gar¶æ suszonej ¿urawiny. kawa³ek czekolady z orzechami.. Ob: dwa pieczone filety z fl±dry z przeró¿nyymi zio³ami, z warzywkami (broku³y, groszek, marchewka, brukselki, fasolka..) ziemniaczki. P: kisiel brzoskwinia-ananas, czekoladowa babeczka z cukrem pudrem, banan. ![]() mandarynka K: (konsumujê)Dwie kromy pszennego z mas³em, z serkiem topionym gouda, z salcesonem i pomidorem oraz Bazyli±( ![]() ![]() I zaraz idê po banana, albo lizaka.. albo orzeszki.. na co¶ mam chrapkê. ![]()
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie ³adnie ![]()
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszê niech kto¶ oceni czy jest w miarê good
![]() ![]() Wczorajsze Rrrrr I Inka z mlekiem 3,2% placki owsiane bananowe z tego przepisu http://owsiankowo.blogspot.com/2011/...-bananowe.html ![]() II Kromka ¿ytniego z mas³em i twarogiem wymieszanym z po³ow± banana i cynamonem III Kurczak z 50g kaszy gryczanej, serem mozzarella i warzywkami IV Serek homo V Jajecznica z 2 jaj z pomidorem, ogórkiem kwaszonym i szczypiorkiem I dzisiejszy RRRRRR I Inka z mlekiem + owsianka na mleku 2% (3³. p³. owsianych, 2³. otrêbów pszennych, suszone ¶liwki, s³onecznik, cynamon, gruszka) II ¯ytni z serkiem naturalnym, szynk± z indyka, plastrem sera ¿ó³tego odt³uszczonego, ogórkiem kwaszonym, pomidorem i szczypiorkiem III Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowym z camembertem ![]() IV tu nie wiedzia³am za bardzo co by tu zje¶æ wiêc wpad³a kanapka taka jak na II ![]() V Sa³atka z tunakiem, jajem, ogórkiem kwaszonym, papryk±, szczypiorkiem i jogurtem nat.
#359 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.