|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
joł mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=CarmelaSoprano;2756 8176]Witam piątkowo ![]() My dziś zaczynamy 35 tydzień ![]() [QUOTE=brunetka2000;275687 12]Witam wszystkie mamusie, brzusie i dzidziusie ![]() Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki. Muszę powiedzieć, że działają cuda ![]() no przecież ci mówiłam ![]() ![]() dziubku, zmalowana moje kochane marudy jak na dziś coś lepiej? Zanko może kawka na te głowę albo zimny okład ![]()
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() No i ![]() szyjka częściowo zgładzona główka baardzo nisko i mocno napiera skurcze dziś są, mam tak samo jak Kajool identyczne uczucie jak się obudziłam... poród może się rozpocząć w każdej chwili więc dostałam skierowanie do szpitala na dziś ale pójdę jutro bo ten szpital co ma dziś dyżur to totalna załamka, więc pójdę jutro na ip z tym skierowaniem do tego szpitala w którym leżałam ostatnio. Dziś zaczynamy 37 tydzień ![]() ![]() Aha i przy tak małym dziecku mogę rodzić naturalnie ![]()
#336 |
Zadomowienie
|
witam wszystkich
![]() agadus, za pobyt w szpitalu ![]() zanka205 ![]() iustyna1 za wizyte i przeprowadzke :kciuki i za zakupy tez, a co! ![]() i za pozostale wizyty tez trzymam - ginekologow i endokrynologow ![]() brunetka2000, super ze wracasz do domku ![]() ![]() jak wiele z was i ja sie nie wysypiam, wszsytko mnie gniecie, boli, niewygodnie, budze sie co chwile.. jak wstalam i usiadlam to stwierdzilam ze siedzac mi duzo wygodniej niz lezac, chyba bede sypiac na siedzaco... ![]() dzisiaj jedziemy w rodzinne strony, 400km i wracamy w poniedzialek, wiec dodatkowo sie wymecze... marudze, wybaczcie a nie! mam jeden pozytyw, jest chlodniej
#337 |
Zakorzenienie
|
już nie boli
zjadłam płatki, łyknęłam Apap i w końcu przeszło ![]()
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
no to super dobre śniadanie to podstawa właśnie idę sobie coś upitrasić ![]()
#339 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem w co ubrać małą na wyjście ze szpitala
muszę coś przygotować dla męża, żeby przyniósł ale nie wiem co jak będzie taki upał jak ostatnio to ja bym ubrała body na krótki rękaw, jakieś spodenki i skarpetki i czapeczkę lekką ale nie wiem... nie chcę przegrzać dziecka ani nie chcę żeby jej zimno było no ale jak będzie taki upał gdzie ja leżę i się pocę to przecież dziecku też gorąco będzie mówili Wam w szkole rodzenia jak ubrać? młody się zimą urodził to problemów nie miałam ![]()
#340 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj byłam na bieżąco z postami ale tego nie widziałam ![]() piękne ma kolory!! Cytat:
![]() Ja czekam na kuriera dzisiaj, jak do 13stej go nie będzie rezygnuje z paczki, w ![]() nie mam ochoty być podporządkowana kurierowi ![]() Cytat:
Nooo i widzisz ![]() Nasze kciuki działają cuda! W końcu coś zjesz ludzkiego ! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale nie mam ochoty jechać pociągiem 6 h... Odpoczywaj ![]() Poprasowałam ![]() i zrobiłam to chyba pierwszy i ostatni raz, wysiedzieć nie umiem a gorącoooo ![]() nie, nie dla mnie taka robota ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no u mnie kobitka mówiła że jak będziemy wychodzić np w sukience lub koszulce z krótkim rękawkiem to starczy żeby młody był w długim że jakieś śpiochy lekka czapeczka i nic więcej ![]()
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem totalnie co wziąć. Teściowa wiecznie mi mówi o kaftaniku, ale jak będzie tak gorąco to założę chyba body z długim rękawem,albo pajacyka, dzieciątko i tak będzie przecież jeszcze owinięte w pieluchę i rożek ( tak przynajmniej na zdjęciach są ubrane, jak pokazują np Marinka czy aania_20 ) no i nie wiem co z czapką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak wyglada/na czym polega skierowanie do szpitala (myslalam ze nie ma skierowan) i skad wiadomo ktory to dyzurujacy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=dziubek79;27569611]dziękuję że pytasz
![]() Jeśli bez zmian to też dobrze bo znaczy że nie jest gorzej ![]() ![]() kochane na co ten olejek z wiesiołka czy co to jest za paskudztwo?? ![]()
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Kolina- zyczę miłego wypoczynku
Brunetka ![]() ![]() Zanka-nie wiem co Ci doradzic, przygotuj mężowi 2 opcje na upał i na trochę chłodniej ![]() Chelsea- no to powodzenia,mam nadzieje,że się dzidziuś urodzi w dobrej porze,ale że niebedziesz musiała leżec jeszcze 3 tygdnie w szpitalu. ![]() Dziubek- jak tam wywoływanie... nie chce Cię martwic,ale ja córkę urodziłam 9 dni po terminie,wyobrażasz sobie jeszcze tyle czekac?? nie życzę Ci tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaftaników nie mam żadnych dla mnie to porażka, podwija się, uwiera malucha, lepsze body no ale podobno jak się ma pierwsze dziecko to mówią że kaftanik łatwiej ubrać, ja przy Filipie jednak od razu wyrzuciłam je w kąt i ubierałam body, a przecież też było to moje pierwsze dziecko jak będziemy wychodzić ze szpitala na pewno nie będę owijała dziecko w rożek, dziecko by się przecież udusiło u nas w szpitalu nie zawijają na oddziale w rożek, są tylko te wózki z kołderkami i sie nimi przykrywa malucha w szpitalu rożka nie używałam i nie mam teraz też, Filip nigdy nie lubił być opatulony, nawet w kocyk
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja znów tylko na chwileczkę ![]() Brumek, krzyczałam bardziej niż troszkę ![]() ![]() ![]() Stapelka, najgorsza była ostatnia godzina ale o dziwo do przeklinania wszystkiego co się da, jeszcze nie doszłam ![]() Babonik, Brumek, Stapelka, Słoneczko, Natka, Vaniliova, AgaGuernsey, Kolina, JustPi, LadyInBlack, youyou, dziękuję! Wcale nie jestem dzielna, zawstydzacie mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Któraś pytała o położną - ja nie miałam swojej, po prostu trafiliśmy na bardzo miłą dyżurującą panią. Choć z tego co widzę, trudno tu trafić na wiele gorsze ![]() Miałam już nadzieję że dziś wyjdziemy, rano lekarz na obchodzie powiedział że ja już mogę, no ale niestety decydujące zdanie ma Adaś a w zasadzie pediatra. Kroplówki już nie będzie miał, odłączają, ale niestety musimy zostać "kilka dni" żeby mieli go na oku - czy bez kroplówki poziom glukozy będzie dobry. Ale ssie pięknie, jedzonka mam coraz więcej, jak się przyssie to oderwać od piersi nie ma szans (facet ![]() ![]() A ja trzymam za Was, nie dajcie się skracającym szyjkom, twardnieniom brzuszka itp Dziubek, ja się na prawdę nie chciałam wpychać w kolejkę ![]()
![]() |
#351 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak czytając o tych waszych dolegliwościach i patrząc na siebie to ciąża to może nie choroba, ale boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Mnie także ten temat interesuje, weźmy taki dzień jak dziś, ma być 29 stopni, mi już jest baaardzo gorąco. Dziecko na powietrzu będzie w sumie z 5 min, szpital-> samochód, samochód->mieszkanie, a najdłużej w samochodzie. My klimy nie mamy, przecież tam to dopiero będzie gorąco jak w szklarni. Czy długi rękaw i spiochy to nie przesada? Może body krótki rękaw i skarpetki? Jak sądzicie? Nie mam doświadczenia więc proszę mnie tu nie linczować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Zaneta- faktycznie SweetAngel znów ucichła
![]() AgaGuernsey- ja też mam marną wenę do sprzątania...a burdel na kółkach, nie mogę uwierzyc,że nasza trójka potrafi takie cuda z mieszkaniem wyczyniac ![]() to co dziewczynki? teraz by się przydał jakiś mały przestój po tych wszystkich przedwczesnych porodach?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Aania- ale fajnie piszesz o tym Twoim porodzie i o krzykach i o mężu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten nieco brzydszy dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dla mnie to jedyny negatyw ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czyli poród książkowy - dość szybki, nie taki straszny i z przeklinaniem ![]() No i cudownie, że nie macie problemów z karmieniem. Ja - jak na razie - tego sie obawiam najbardziej.
![]() |
#358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to nie Ty się wepchnęłaś tylko Adaś a takiej ślicznej kruszynce wolno wszystko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
aania śwetn wieści
![]() ![]() ![]() Pewnie w poniedziałek pojdziecie do domku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.