|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
dzięki dziewczyny
![]() ja właśnie teraz to bym mogła tylko narzekać, a nie chcę Wam psuć humoru więc leżę i czytam, pilnuję mojego łobuza i czekam na małą
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
hej mamuśki
ja też się dziś nie wyspałam, skurcze mnie takie wieczorem łapały że aż nospę wzięłam, i całą noc się meczyłam , do tego strasznie duszno mi było ![]() karolinee tak jak dziewczyny pisały, nie stresuj się , wszytsko będzie dobrze. Niejedna tu z nas ma podobne atrakcje i musisz tylko duuużo odpoczywać, jak najwięcej leżeć i będzie dobrze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Zanka uff już myślałam, że będziesz miała nadciśnienie
![]() ![]() Karolinee Ja też nigdy nie spałam na brzuchu - no chyba, że byłam mała, mama Nas często układała w takiej pozycji. Ja myślałam, że burza hormonów mi już przeszła, ale okazuję się że nie, proszę mojego męża o wysyłanie sygnałów, jeżeli nie może odp, a on nawet sygnałów nie wysyła ![]() dzwonię do Niego a on już autem jedzie do pracy, tylko że Ja się cholernie martwię... popłakałam się. Ja tam mam od razu czarne myśli, że coś może mu się stać, a on sobie spokojnie jedzie... Jak tak będę wszystko przeżywała na pewno urodzę wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Sygine fajny wózek ![]() ![]() Zanka ![]() A ja dziś po południu jade do koleżanki jak wejde na 4 piętro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Babonik jeszcze nikt się dzisiaj nie zadeklarował, że urodził
![]() ale wiesz co martwi mnie SWEET, może leży w szpitalu ? ![]() Na gg jej nie ma, na forum nie ma, nie mam jej nr telefonu nawet, wiem że Ja jej podawałam kiedyś swój,może nie ma pieniędzy ![]() I nawet przez myśl mi przeszło, że urodziła, tylko że ona ma dopiero termin na koniec sierpnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
hej hej
Ja się tylko krótko zamelduję, nie mam czasu nadrabiać nawet ![]() ![]() U mnie już mega wir przygotowań więc nie mam czasu czytać ani pisać. odezwę sie po weekendzie ![]() Wielkie buziaki dla Was ![]() ps. jakby się coś działo to będę informować smsem, ale nie zamierzam rodzić ![]() do napisania!! ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Weszłam jeszcze na pierwszą stronę a tu taka niespodzianka ![]() ![]() Scio wielkie gratulacje!! Witamy Agatke na świecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
achh Karolineee to jest zdecydowanie silniejsze ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, ale my przecież tego nie wiemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam wreszcie w nowym wątku
![]() Stronczku- dziękuję za przypomnienie proporcji wody/soli do ogórków małosolnych ![]() ![]() Cytat:
![]() Scio- wielkie gratulacje!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() strasznie podoba mi się to, co napisałaś ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę, że tak szybciutko poszło Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Monia się na pierwszej stronie witała Wejdziesz, wejdziesz. Tak jak kilka z nas kilka razy dziennie wchodzi i schodzi ![]() Ja się witam i lecę szykować na wizytę i końcówkę zakupów rossmanowych dla małej. Pamiętajcie o mnie z kciukami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
swietna bryka. Sliczne kolory
Cytat:
![]() Dzisiaj wstalam z takim bolem brzucha, tzn. jakbym za duzo trenowala. Masakra jakas. Wszyscy tez dzwonia, czy juz sie zaczelo a ja nawet nie wiem sama. Skurcze mam ale nieregularne i myslalam, ze bedzie bardziej bolec. No i siostra mnie pocieszyla, ze u niej bylo tak samo, tylko jej wody odeszly wiec pojechala na porodowke a tam juz rozwarcie miala na maksa. To mnie pocieszyla ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Od rana chodzę i warczę jak pies. Kurier mnie tak zdenerwował, i tz się oberwało na koniec. Dzwoni do mnie, i pyta czy mogłabym podjechać do innej miejscowości 5 km ode mnie! ![]() ![]() Mógłby mi się brzuch obniżyć bo tak mi się ciężko oddycha. Złoszczę się ze egzamin nie zaliczony i ja nadal się nie uczę, bo do głowy nic nie wchodzi, i w jednej pozycji usiedzieć nie mogę bo ciągle nie wygodnie- jak mam się skupić na nauce? Dobra nie zanudzam Was swoimi wywodami, trzeba się wziąść w garść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie!
Cytat:
Cytat:
U mnie Zuzka tez w nocy mnie wystraszyla, bo zaskrzypiala kilka razy jak przy zapaleniu krtani, ale rano nic takiego sie nie powtorzylo, wiec poszla do zlobka. Musze nabrac sil przed weekendem, bo bede z nimi zupelnie sama caly bozy dzien. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musze przepatrzec ciuszki male po dziewczynkach, zobaczyc co sie nadaje dla Antosia, moze zrobic jakos liste zakupow, ale mi sie nie chce. Do tego piatek, wiec powinnam posprzatac, ale na to wybitnie nie mam weny. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |||||
Zakorzenienie
|
skąd ja znam tą brykę... hmmm aaaaaaa bo mam taką samą
![]() ![]() Cytat:
![]() może a my nic nie wiemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hmmm jakby Ci to powiedzieć... jedna nóżka, druga nóżka ... ![]() ![]() witam piątkowo, dziś u mnie w końcu zachmurzenie i deszczyk oby tak zostało trochę bo w nocy to się budzę zlana potem pomimo otwartego balkonu i okna no ale są efekty bo coś mnie gardło pobolewa i kicham ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
![]() My dziś zaczynamy 35 tydzień, jeszcze troche trzeba polezec. zanka głowa do góry i marudz nam, dobrze sie wygadac. |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a i kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana jak tam dzisiaj?? jak nastrój?? mam nadzieję że chociaż ciut lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży mi wody odeszły więc problemu nie było, a teraz jak będzie inaczej? jak zaczną się skurcze to kiedy się ruszyć? niby to drugi poród i może być szybszy, do tego szyjka miękka i się skraca więc tym bardziej.. ale też nie chce jechać za szybko bo lepiej w domu przeczekać.. Także widzisz ja doświadczona i też nie wiem co mnie czeka ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-17 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie, brzusie i dzidziusie
![]() Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki. Muszę powiedzieć, że działają cuda ![]() Carmela kochana jesteś bardzo dziękuję za smska ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
brunetko JUUUUUUPIIIIII
![]() |
#326 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Ty sie ucz ucz kochana, bo musisz jutro i pojutrze piateczkami nam sie tu pochwalic!! ![]() Cytat:
![]() dasz rade Mamuska. Ja wchodze codziennie na 5te (tzn.mieszkam w kamienicy na 3cim, ale mieszkania 4m wys. to tak jak 5te w bloku), nieraz z zakupami i 14kg dzieckiem (czasem Mloda sie uprze i nie daje rady sama wejsc)... ![]() ![]() moze potrzbuje zlapac dystans, kiedys juz tak bylo.. a moze poprostu siadl jej net ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() AgaG - kurcze, jakos nie mam weny do wstawiania swojego golasa na forum... kiedys podalam swoj nr. telefonu i mialam przez prawie rok gluche dzwonki, sorry nie gluche, tylko sapanie. Jakies 3 lata temu tez tu byla afera na wizazu, bo sie jakis gosc przyczepil do laski z watku mamusiowego-naogladal sie jej brzucha i potem wypisywal jakies peany na jej czesc, sugerowal, ze wie juz gdzie ona mieszka, co robi itp. no masakra. dlatego wole jednak nie... ![]() Brunetka - BRAWO!!!! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-06-17 o 09:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Piękną noc miałam, bo prawie cały czas padało ![]() ![]() Wczoraj rozgryzałam wózek i mam pytanie do dziewczyn które mają jedo - czy wiecie jak założyć śpiworek na nogi do spacerówki ![]() Idę nadrabiać co napisałyście od wczoraj i już mam strach że kolejna się rozpakowała ![]()
#328 | |||||
Zadomowienie
|
Agadus głowa do góry! Wiele z nas musiało w pewnym momencie leżeć (ja też przeleżałam 5 tygodni wstając tylko do toalety). Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku
![]() Scio gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o donoszenie do tp, to ja też mogę (choć pewnie zmienię zdanie, gdy jeszcze trochę mnie przybędzie ![]() Aania ![]() Cytat:
![]() Przede wszystkim nie denerwuj się za bardzo. Niektórzy lekarze lubią straszyć. Skoro przepisał Ci nowe leki, to wie, co robi. Trzymaj się dzielnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty!!! ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
moja mała dziś znowu się bardzo boleśnie rusza
wiecie to takie uczucie jakby po pierwsze było w brzuchu jakoś sucho i sie normalnie obcierała tam, a po drugie jakbym wszystkie wewnętrzne części cokolwiek tam jest (pewnie jelita, szyjka) były obolałe i ona w te bolące miejsca dotyka wykręca mnie wtedy strasznie, do tego naciska na jakiś nerw w krzyżu i po całym kręgosłupie mi leci do góry taki ból masakra miałam tak kilka dni temu, potem następnego dnia czułam się super, potem znowu całodniowy ból brzucha jak na @ ale nie że co jakiś czas w dzień, bolał mnie non stop calutki dzień wczoraj było ok, nie bolało mnie nic i dziś znowu normalnie w kratkę
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.