|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Nie wiem czy mozemy, bo tak czy siak sporo wydajemy na jedzenie, ale ja lubie gotować, wiec brakowałoby mi tego. Ale brak czasu daje w kość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
A mnie wnerwia gotowanie dla jednej osoby, która na dodatek mało je i nie lubi jeść dzień po dniu tego samego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
ja dużo pracuję teraz, ale w przyszłym tygodniu odpocznę, bo będzie mało ruchu w hotelu. No i ciągle jakieś drobiazgi przynoszę do domu, które poznajduję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak najdalej od zabicia ![]() ![]() Podejrzewam, że gotując (a nie gotujesz takich znów podstawowych rzeczy) oszczędzisz na tym max 300 zł / mies. Zatem to już indywidualna kwestia, czy jest to dla Ciebie warte zachodu gotowania, a raczej czy masz na to czas. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-07-12 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się, że dzisiaj zrobiłam trasę do Cisnej czyli już w prawdziwe Bieszczady (co prawda te niskie
![]() ![]() Ale bezproblemowo było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem ledwo żywa, to jest tak jak się szuka wyzwań i większych pieniędzy ![]() Firma super prezentuje się na zewnątrz, ma świetny PR a w środku taki roz✂✂✂✂ziel w papierach, że po raz pierwszy nie daję rady ogarnąć bałaganu jaki tam jest. Sterta papierzysk, umów leżących w kupie od miesiąca nie zarejestrowana, w pionie umów usłyszałam, że jak terminy się mi nie zgadzają to .... może pani podrzeć i się podmieni ![]() Pracownicy tam - porażka, jak tonące szczury biegające w panice dookoła szukające wyjścia. Na dodatek kadrowa otrzegła mnie, że ... rotacja na moim stanowisku jest co dwa - trzy miesiące i odchodzą zaraz - natychmiast i stąd taki bajzel i transfery w połowie miesiąca - dobrze, że mi powiedziała - jakoś poczułyśmy nić sympatii do siebie od momentu przedstawienia ![]() Jak tak dalej to będzie wyglądać to ja chyba im podziękuję za współpracę ![]() ![]() Ale nie ukrywam, że jestem rozczarowana, bo firma zapowiadała się bardzo profesjonalnie i fajnie byłoby mieć ją w cv - ale nie za wszelką cenę. O tym jaka to branża pisać na forum nie będę. Z milszych akcentów : Anka, przyszła paczka od Swarovskiego ![]() Ponoszę sobie Twojego galeta, jest taki ładny ... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czesto jest tak - super firma, fajnie wyglada w CV, ale w srodku masakra, burdel i ogolnie koszmar. Ja tak apropo jestem zadowolona z mojego wyboru, naprawdę pierwszy raz czuję, że żyję - nie boje sie wlasnego szefa, nie boje sie obowiazkow, ogolnie chetnie ide do pracy mimo, ze wstac to mi sie nie chce, no i jechać tam.... Dzisiaj miałam ciężki dzień, dużo pracy, zero przerwy, cały dzień przed kompem. Można wymieknąć zwłąszcza, jesli nie jest sie przyzwyczajonym ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przejechaliśmy się bieszczadzką kolejką, suuuuper ![]() Myślę, czy się jutro nie wypuścić na szlak dla emerytów - Caryńską ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
BAN stały
|
a ja dzis pol dnia na szkoleniu, 2gie pol z TŻtem-to ta najmilsza czesc, obiadek u niego-mniam, jak zwykle pyszny. udalo mi sie dzis kupic w Aptece Zdrowie firmy Klorane wakacyjny zestaw podrozny, sa w nim 3 produkty za 15 zl: szampon, zel pod prysznic i suchy szampon, sa 3 rodzaje zestawow: do wlosow suchych, farbowanych i uniwersalny dla calej rodziny, ale chyba ta apteka jest tylko w Szczecinie i w Swinoujsciu, jutro nowa gazetka SP. milego wieczoru. obejrzalam dzis do konca 7ma serie Gtowych na wszystko, szkoda, ze 8 ma byc nibya statnia
![]() http://www.pudelek.pl/artykul/33698/...h_na_wszystko/ Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-07-13 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Anka, ja mogę siedziec w pracy pod warunkiem, ze cos pozytecznego robie. Siedzenie dla siedzenia nie dla mnie... Nadgodzin póki co nie robie zbyt wielu, codziennie staramy sie wychodzić max godzinę pozniej. No ale dojazd, przyjazd w moim przypadku wychodzi trochę, zatem wole wychodzic punktualnie.
Widze, ze to rodzinny wypad ![]() ![]() Ja tą drogą właśnie z Cisnej do Kalnicy jechałam w zimie (nie raz nawet). Ogolnie latem bajka, ale zima bardzo ciężko, bez terenówki ani rusz ![]() Zip - nie lubie gotowych na wszystko, nigdy nie moglam sie wciagnac, wole sex and the city ![]() Dzisiejszy wieczor spedzilam w beach club pijac pyszne mojito i wylegujac sie na lezakach. Tak mozna żyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
He heh, no właśnie tak myślałam, że w zimie się tam nie zapuszczę raczej, przynajmniej dopóki nie kupię czegoś 4 x 4
![]() Pumas, chciałabym wierzyć, że żadna sensowna firma nie trzyma ludzi po godzinach ot tak, żeby trzymać, tylko w przypadku bo ja wiem - spiętrzonej roboty etc. Zresztą jaki to dla nich ma sens - firmy często nadgodziny oddają, więc zysk = 0. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na szczęście od wczoraj trochę się ruszyło, a dziś byłam na szkoleniu i jakoś zleciało (choć nie powiem, szkolenie też nuda straszna - tematyka unijna, fascynujące ![]() anka, ja też właśnie lepiej się czuję, jak mam włączony telewizor, radio, cokolwiek, plus światło w przedpokoju, podejrzewam, że to fobia, od dzieciństwa tak mam, a w końcu już stara **** jestem ![]() ![]() (choć w hotelach mam tak jak Ty, że czuje się OK; wiem, że naokoło jest dużo ludzi itd. dziwne, bo niby w bloku też, ale jednak jakoś inaczej...;P) Cytat:
w każdym razie jakbyś na bieząco chciała się podzielić swoimi eksperymentami kulinarnymi, to pewnie nie tylko ja będę wdzięczna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
![]() a pumas już zaprawiona w bojach i taki obiad jej nie straszny ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
![]() co do drinków, ja ostatnio zasmakowałam w zielonym kamikadze, przygotowywanym przez naprawdę faaajnego barmana ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
BAN stały
|
sex and the city tez lubie. w Borgiow sie jakos wkrecic nie moge ani w True Blood, ja wole takie bardziej ,,starodawne'' seriale. nie lubie tez sagi Zmierzch, milego dnia, pozdrawiam, zapisalam sie wczoraj do kosmetyczki na brwi, jak nie zapomne, to pojde po szkoleniu. ja to mam zawsze pecha i chyba nici z pogody w weekend nad morzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Zip, a u nas piękna pogoda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
BAN stały
|
kazdy mysli, ze Szczecin lezy nad morzem, a trzeba jechac min. 2 godz. od nas zeby byc nad morzem, najblizej jest do Dziwnowa, i mowi, ze mi zazdrosci i, ze po co ja jade nad morze, juz wiem, ze nie bede miala w weekend pogody nad morzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
ZIP - i tak masz bliżej, ja muszę przejechać z dołu do góry wątpliwej jakości drogami, żeby Bałtyk zobaczyć - z powodu dróg to już wolę się wybrać do Chorwacji, drogi o niebo lepsze
![]() Ja też wolę morze. Góry jedynie zimą. Podziwiam ludzi, którzy spędzają wakacje w górach - ja się w górach latem duszę, czuję się jak w dusznym zakurzonym dołku brrr ... a jeszcze wędrować po szlakach górskich w upały to dla mnie masochizm ![]() Wooow ! Ależ u mnie dzisiaj była burza , a właściwie to trzy burze w ciągu godziny. Po raz pierwszy piorun strzelił w budynek w którym mieszkam, ale syk i huk - akurat jak otwierałam drzwi. A potem strzelił obok. Burza wisiała nade mną ![]() ![]()
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-07-14 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
ja pochodzę znad morza i za tydzień jadę na kilka dni do domku, mam nadzieję, że trafię na piękną pogodę, nie ma innej opcji
![]() ale dziś mi głowa pęka, nie wiem czy to takie niskie ciśnienie, czy ki diabeł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
U mnie zapowiadała sie burza, ale ostatecznie sie szybko przejasnilo i jest ladnie, ale duszno. PRzeziebiłam sie od klimatyzacji, z ktorej prawie nie wychodze, no ale jednak gardło mi pada.
Też kocham morze, ale nie polskie, tylko obce. Polskie to dla mnie syf, zimno, szaro, buro, i wiecznie pogody nie ma. Góry są dla mnie super, bardzo lubię i zaluje, ze nie mam z kim po nich chodzic. Chociaz bez przesady, piechurem nie jestem, ale fajnie tak sie zrelaksowac na odludziu, gdzies w górze, z pieknymi widokami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
BAN stały
|
neuilly. o gorach w sezonie mysle to samo co Ty, nie wyobrazam sobie w 30stopniowym upale maszerowac po gorach w licu czy w sierpniu.
u mnie sie wypogadza i sie zapowiada ladna pogoda na weekend, wiec moze mi sie tym razem uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i byłam też parę razy latem, ale miło wspominam. Nie pamiętam, żebym miała jakąś traumę z powodu upałów, więc chyba mi się podobało ![]() natomiast na morze też potrafię się patrzyć i patrzyć... a jeszcze lepiej się obserwuje, jak się wypłynie statkiem w rejs po zachodzie słońca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Ja morze lubię...przy ładnej pogodzie, a jak u nas jest - wiadomo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
BAN stały
|
mnie Mama czesto jak bylam mala zabierala na wakacje w gory, srednio mi sie podobalo chodzenie w upal po gorach, nie upajałam sie tez jakos specjalnie widoczkami. pozniej sie zrazilam troche przez to, nie wiem, moze cos ze ma nie tak.
jak na studia zdalam, to z Tata i z kolezanka pojechalysmy do Szklarskiej Poreby. ladnie tam nawet, moze sie cos zmienilo od tego czasu, ale wynudzilam sie tam wtedy za wszystkie czasy, zero rozrywek. pamietam jak dzis. juz tam wiecej chyba nie pojade. nie bylo gdzie isc, ani disco, ani pub, nic, zero. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Bo trzeba wybierac fajne szlaki, np takie jak w Slovenskim raju. Nie dosc, nie zacienione, to jeszcze urozmaicone drabinami, podejsciami, wodospadami itp. Nie czuje sie upału, idzie sie super, bo co chwila jakies atrakcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam tylko dwa razy w życiu w górach
![]() Raz w Norwegii i raz zimą w Bieszczadach.I to też nie były wyjazdy stricte w góry, tylko zawsze w innym celu, więc nawet nie pochodziłam po górach. Nigdy nie byłam latem ![]() ![]() Ale za to kocham morze miłością czystą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
ja lubię góry, ale nie tak, żeby ciągle chodzić, raczej pojechać na parę dni, napić się piwka, pogrilować i iść na krótki spacer. Za to od paru lat planuję pojechać nad morze z Tż i nam nie wychodzi, ciągle coś wypada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Konto usunięte
|
A ja uwielbiam zarówno morze i góry. Takie karkonosze czy tatry wiosną lub jesienią cudo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.