|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na lato.
Idealnie letnie zapachy? oczywiscie sezonowki Escady
nie sa oczywiscie zbyt oryginalne, specjalnie wyszukanych nutek rowniez raczej sie nie dowachuje, jednak po prostu nie ma lepszego zapachu w upal w moim posiadaniu znajduje sie Island Kiss, jednak dla mojego nosa kolejne sezonowki (Pacific Paradise, Rock'n Rio, Sunset Heat) sa w zasadzie nie odroznialne.Kolejnym przyjemna przyjemna, letnia wonia jest In Love Again YSL lub Baby Doll tej samej firmy - oba bardzo do siebie zblizone ![]() Wg mnie pasuje bardzo ladnie, letnio rozwija sie Angel Schlesser, jednak np moj TZ nie jest w stanie go zniesc - krzywi sie, kreci, marudzi, ze bardziej duszacego zapachu w zyciu nie wachal wiec co mam robic, nie bede przeciez chlopaka podduszac bo co mi z niego zostanie ![]() Jakze moglam zapomniec o krystalicznie czystym, chlodzacym Cerruti Image na wielkie upaly
|
|
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie idealne na lato :
-Hypnose Sheer Eau Legere -Euphoria! z nia nawet latem sie nie rozstane ![]() -Innocent -Truth -Addict Eau Fraiche -True star kolejnosc nie ma znaczenia |
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Wg. mnie, na lato
-ILA YSL, znam tylko orzeźwiającą podstawową wersję, -Extravagance Givenchy, -Les Belles Ricci (zielone zwłaszcza ale i żółte są świetne), -Innocent jak najbardziej, - figa L'artisana, baaardzo zielona i soczysta, ale z dodatkiem mleka, -ogródki obydwa, ale osobiście wolę śródziemnomorski, -Eclat d'Aperge, tchnienie lata, -Be Delicious, pasują, ale ja ich nie lubię. Tyle mi chodzi po głowie, choć takich letnich zapachów jest wiele (LB przecież, ale trzeba lubieć; myślę, że Jador i inne kwietne, ale to już nie moja bajka... |
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
mexi, Light Blue jest ładny, na pewno świeży, ale moim zdaniem bardziej miejski niż romantyczny (przez te goryczke). na pewno piękne, nieinwazyjne jest klasyczne miracle lancome'a.
|
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
Kochani a co myślicie o Bruno Banani - Pure Woman ???
![]() 1374-1.jpg |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Moje typy:
Moschino I love Moschino Funny - najpiękniejszy cytrus wśród perfum Kenzo Le monde Angel Innocent Insolence
|
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz juz wiem,że jak używać Angela to tylko w lecie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Kate , cieszę się, że Ci się spodobał![]() ja na lato dorzucę jeszcze Sunflowers E.Arden ( przypomina mi łodygi słonecznika), Eclat d'arpege - zupełnie nie w moim typie , ale noszę
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasują mi dla nastolatki. A jeszcze jeden zapach na lato, który mi się przypomniał to Incanto Shine. |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Na lato wszystkim dziewczynom, które lubią świeże i piękne zap0achy polecam nowa Escadę.Ślicznie pachnie i jest trwała(w miarę trwała
)
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo lubię mieć na sobie w upalne dni Black Cashmere
Jest po prostu piękny zarówno jesienią, jak i latem, a w zasadzie to niezależnie od pory roku ![]() Ciekawie z rozgrzaną skórą komponuje się także Must... ![]() Przecież wcale nie jest powiedziane, że latem obowiązkowo trzeba nosić świeżuchy utrzymane w wodnych klimatach z domieszką zielonych ogórków czy cytryn
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upalnym latem mam wieczne wrażenie, że się duszę i głowa mi pęka z gorąca ![]() Muszę się w końcu przemóc i eksperytmentować
|
|
|
|
|
|
#343 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie najlepszy zapach na wakacje to puma biała , jest to zapach świeży dość trwały . Polecam
|
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Tak się przymierzam do zakupu perfum na okres upalow i pewnie zrobie to poprzez allegro...Tyle, ze sie nie moge zdecydować. Znudzily mi sie juz troche kwasniuchy typu Delicious i Envy i szukam czegos bardziej "zimnego" i orzezwiajacego, a jednoczesnie zeby byly przyjemne dla otoczenia
Moga miec lekka nute slodkosci, ale niezbyt przytlaczajaca.Z tego co wyniuchalam na wizazu do tej pory, moimi typami mogłyby być: Hermes, Eau d'Orange Verte Hermes, Un Jardin en Mediterranee Hermes, Un Jardin Sur Le Nil Masaki Matshushima - Mat Niestety zadnego z nich nie wachalam, ani nawet nie mam jak wyprobowac, wiec chcialam zebyscie mi doradzily, jesli macie z nimi jakies doswiadczenia. Ewentualne alternatywne propozycje sa bardzo mile widziane
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam lekką, zwiewną, delikatną Laurę Laury Biagiotti lub nieco mocniejsze, choć nie przytłaczające - Jil Sander Sensations, Ode au Reve Yves Rocher.
Osobiście nie lubię letnich edycji zapachów, ani typowych letnich zapachów, czyli owocowych świeżuchów.
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, szukałam grejpfruta od dłuższego czasu, ale jakos słabo chyba. Po przeczytaniu twoich postów na temat Funny,kliknełm w cimno
, mam duże zaufanie do Twoich opinii po 24FLe Monde używałam kilka lat temu i podobały mi się, ciekawe jak bedzie tym razem...
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno się nie zawiedziesz Funny, jest wspaniały bo czysty, bez domieszek. Ja jestem nim oczarowna i przrażnona tempem, w jakim wypijam swoją 100-tkę
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zależy mi bardzo na jak najmniejszej ilości "dodatków" do grejpfruta
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak tutaj trzeba uważać, bo niektóre dziewczyny mówią że pachnie kotem Ja nie mam takich skojarzeń i na mnie pachnie czysto cytrusowo, orzeźwiająco jak zimny grefpfrut wyjęty z lodówki
|
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znam ( aż wstyd się przyznac ) , ale kojarzy mi się okropnie słodko - chyba przez ten flakon |
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem na lato najlepszymi zapachami beda; Chance CHANEL EAU Fraiche, D&G Light Blue no i Calvin Klein, CK IN2U Her EDT.
Ladnie jeszcze pachnie Remix Armaniego i Ralph Lauren ten niebieski ale te dwa ostatnie wymienione zapachy slabiutko sie na mnie utzrymuja ;/. |
|
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
mi na lato odpowiada amor amor sunshine
i ma w składzie grejpfruta
|
|
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Oprócz Laury Laury Biagiotti, o której wspomniałam już kiedyś, na lato polecam Noa Cacharel. Obydwa zapachy są zwiewne, lekkie, bardzo kobiece.
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
na lato polecam:
chaner allure homme sport cologne sport thierry mugler icemen |
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, Funny nie mój zupełnie
|
|
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dokładnie moczem kocura.
|
||
|
|
|
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I pomysleć, że to były moje pierwsze wysokopólkowe perfumy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

nie sa oczywiscie zbyt oryginalne, specjalnie wyszukanych nutek rowniez raczej sie nie dowachuje, jednak po prostu nie ma lepszego zapachu w upal
w moim posiadaniu znajduje sie Island Kiss, jednak dla mojego nosa kolejne sezonowki (Pacific Paradise, Rock'n Rio, Sunset Heat) sa w zasadzie nie odroznialne.

przecież, ale trzeba lubieć; myślę, że Jador i inne kwietne, ale to już nie moja bajka...

Obsession
, mam duże zaufanie do Twoich opinii po 24F