|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Cytat:
![]() Pierścionki są śliczne, szczególnie ten z białego złota mi się podoba ![]() To macie podobnie jak my. Też jesteśmy ze sobą 5 lat, a znamy się (albo można powiedzieć że kojarzyliśmy się nawzajem, a rok przed związkiem byliśmy na "Cześć. Co tam?" ![]() ![]() ![]() Przykro mi czasem patrzeć na pary gdzie dziewczyna ciuła każdy grosz a jej facet rozwala kasę na wypady z kumplami do knajpy na piwo, na buty za 400zł, itp. Albo odwrotnie, gdy facet jest tylko maszynką do robienia pieniędzy, a do jego żonki codziennie przychodzi kurier z nową paczką z Allegro - jak nie biżu to ciuchy. Zawsze mi szkoda tej drugiej połówki i nie wiem czy można wtedy mówić o fajnym, szczęśliwym związku... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Mam 19 lat
![]() ![]() Masz rację, takie pary raczej nie są szczęśliwe... znam wiele takich małżeństw, facet haruje od rana do nocy, fakt, kasy jest dużo... a ona siedzi w domu i jakoś jej nie przeszkadza, że mąż jest z nią tylko w niedziele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no zobaczymy, w końcu musi to jakoś ruszyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj tak: I ciemna bułka z serem, pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym II spaghetti Slim in 6- Start It Up (25min); 10min na twisterze; 10min na orbitreku + masaż bańkami chińskimi III placuszki otrębowe z jogurtem biszkoptowym a Wy jak tam? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj ładnie
![]() -płatko-owsianka ![]() -2 kromki chleba z rybką z puszki i papryką -kisiel (pierwszy raz zrobiłam małą porcję ze zwykłego opakowania ![]() ![]() -3 pyzy z papryką konserwową Na razie tyle. Późno zjadłam ten obiad więc nie wiem jak będzie z kolacją. Może wieśniaka wczorajszego dokończę. Byliśmy dziś w Lidlu, bo zadzwonił facet w sprawie tej wody. Miałam do wyboru zwrot kasy lub nową wodę, to wybrałam to drugie. W sumie na jedno wyszło ![]() ![]() Ponadto dziś nie ćwiczyłam. Postanowiłam dać dziś mięśniom trochę odpocząć. Jutro dopiero poćwiczę jak już dziewczyny po korkach pójdą. Myślałam że jakiś film będzie do obejrzenia, ale nic nie ma. Za to leci Magda Gessler. Nie lubię tego babsztyla, ale program mi się podoba ![]()
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
No Ania, to widzę, że tylko Dżaga ma to szczęście mieszkać z Tż
![]() u mnie do wieczora całkiem fajnie -jajecznica z jednego jajka (bez tłuszczu) z ciemną bułką i plastrem pomidora - 2 gotowane pulpety - nektarynka no ale wieczorem z Tż zrobiliśmy sobie tosty z serem i papryką... fakt, że ja robiłam sobie z ciemnego pieczywa, ale zawsze... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale ja kisielu już tak dawno nie jadłam, że maskara ![]() a co do Magdy Gessler to też lubię ten program i właśnie oglądam ![]() ogólnie lubię takie różne kulinarne programy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ania, ja też baaardzo dawno jadłam kisiel (może z 3 miesiące temu Słodką Chwilę) dlatego, że TŻ nie lubi kisielu, a całość jest dla mnie o dużo za duża. A dziś odważyłam się i myślę: A co tam! Najwyżej wyjdzie jakiś szit i wywalę. A wyszedł pyszny kisielek żurawinowy ![]() Anulka, dokładnie, mało dziś zjadłaś więc nie przejmuj się tymi tostami. Ja uwielbiam tosty z keczupem, ale jak TŻ sobie robi to jakoś się powstrzymuję i wcale nie jem, bo jakbym dobrała się do tych tostów to nie wiem ile bym pożarła ![]() Ja się cieszę bo jutro już piątek, który minie mi szybko bo na sprzątaniu i na korkach, a w sobotę zjem w końcu coś pysznegooooo ![]()
![]() |
![]() |
#338 | |
Rozeznanie
|
Ja zawsze pod czytnikiem sprawdzam
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te tosty był przepyszne ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze sobie nie wymyśliłam, co słodkiego zjem w weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Ja już zjadłam
![]() Dziś zupełnie przez przypadek dowiedziałam się o istnieniu takiego czegoś: http://allegro.pl/bumpits-spinka-do-...775422415.html Nie wiem jak to działa i jak się trzyma na włosach, ale chyba na moje płaskie kudły to sobie sprawię. Bo podobno bardzo ładnie mi z takim podniesionym tyłem, a tapirowanie ani za dobrze nie działa na włosy, ani mi zbytnio też nie wychodzi...zawsze są jakieś nierówności.
![]() |
![]() |
#341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() budyń z parę miesięcy temu ![]() ![]() ale jak tak teraz napisałaś o tym kisielu to nabrałam ochoty na niego, albo budyń, więc muszę sobie jakoś niedługo zrobić ![]() ja chyba jutro wieczorem wyjdę coś zjeść i pewnie trochę popić z TŻtem,więc raczej nie będzie zbyt dietetycznie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj z braku pieczywa na śniadanie zrobiłam sobie bułkę Dukana, z tego przepisu: http://dietadukanaprzepisy.blogspot....-wersja-2.html dodałam tylko jeszcze przyprawy(trochę soli, pieprz i oregano) i powiem Wam, że dobre to ![]() ![]() a ta bułka na prawdę fajny pomysł jak pieczywa zabraknie czy coś, i do tego zdrowa,szybko się robi, więc same plusy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bułki - ja już ją nie raz robiłam, ale o wiele bardziej smakuje mi taka pieczona w tosterze. W tej z mikrofali za bardzo czuć proszkiem do pieczenia. Dlatego robię wszystko wg przepisu, rozgrzewam toster i łyżką nakładam masę na formę. A ostatnio nawet zrobiłam te tosty na słodko z dodatkiem kakao. Na blogu można podejrzeć fotki i przepis. Są naprawdę smaczne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ile Ty go dawałaś do bułki? bo w moim przepisie jest 1/2łyżeczki, a jak patrzyłam w innych to zazwyczaj 1cała łyżeczka, więc może dlatego. A poza tym ja dodałam jeszcze przyprawy i np oregano było fajnie czuć ![]() ![]() a do tych Twoich tostów, to też bym chętnie spróbowała, ale za dużo roboty, bo toster mam głęboko schowany i nie chce mi się go nawet wyciągać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę się wziąć za te bułeczki dukanowe, chyba w poniedziałek sobie zrobię
![]() też myślałam o tej spince niedawno, zapuszczam włosy, jestem naturalnie szatynką ale mam ciemne odrosty 20cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
no to widocznie jesteś bardzo wyczulona na ten smak
![]() moje podsumowanie dnia ![]() I bułka Dukana z 2jajkami i odrobiną majonezu II 10suszonych daktyli III serek homo waniliowy; miseczka sałatki owocowej (brzoskwinie, ananasy, kiwi, winogrono,banan) IV makaron trójkolorowy z papryką, pomidorami, cebulą i przyprawami 30min siłowe na nogi i ręce, brzuszki; 10min na orbitreku; kilka min na twisterze V kajzerka z serem, pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym i w ogóle jestem z siebie dumna, bo moja mama była dzisiaj u koleżanki z okazji imienin, wróciła z kawałkiem tortu, a ja głodna byłam, do obiadu daleko i tak wyjęłam już z lodówki tego ciasta, żeby sobie wziąć trochę, popatrzyłam na nie i stwierdziłam, że po co mi to i odłożyłam ![]() ![]() Edytowane przez Aniaa_89 Czas edycji: 2011-09-09 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dopiero skończyłam ćwiczyć, wzięłam prysznic i zastanawiam się co zjeść na kolację, bo jak zwykle białka w domu mało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Anulko, też nosiłam się z zamiarem zrobienia tych bułeczek przez jakiś czas, bo to kefiru nie miałam, to po proszek do pieczenia nie chciało mi się iść...Ale w końcu kupiłam proszek, kefir był i zrobiłam. Najadłam się jak prosiaczek
![]() Spinkę kliknęłam wczoraj ![]() ![]() ![]() Marzy mi się coś takiego: fryz9.jpg Ania, no to gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale u mnie coś się niedobrego dzieje chyba. Od 2 dni się nie wypróżniam i waga ciągle stoi na 49kg ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-10 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie ma się co męczyć, może zjedz coś takiego przeczyszczającego? nie wiem, suszone śliwki na niektórych działają? słyszałam też coś o wodzie z ogórków kiszonych no nie wiem, sama chyba wiesz mniej więcej co tak na Ciebie działa a skąd się to mogło wziąć to nie mam pojęcia, bo ja takich problemów nie mam fatalną noc dzisiaj miałam, w ogóle spać nie mogłam ![]() ![]() ![]() nie podoba mi się to ![]() ![]() ja już po śniadanku, zjadłam grahamkę z sałatą, serem, pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym. Do tego jeszcze miseczka sałatki owocowej. Pycha ![]() od ćwiczeń dzisiaj i jutro prawdopodobnie też, robię sobie wolne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Paluszki ![]() ![]() ![]() Jeju, ja mam to samo co ty co 2 tygodnie mniej więcej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Twoje śniadania są za dobre ![]() ![]() ![]() Ja dziś zjadłam 2 kromki chleba słonecznikowego z 2 plastrami wędliny drobiowej i pomidorem. I też wolne od ćwiczeń robię, tylko wysprzątam cały dom ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Aniu, a może to po prostu przez to że ostatnio nigdzie nie wychodziłam. Raczej siedziałam w domu, byłam tylko w ksero w środę i czwartek to mi może z pół godziny spaceru zajęło a tak to siedzę w domu. Fakt, sprzątałam, gotowałam, ale może za mało ruchu...Jak wyjdę po WAX to kupię sobie pewnie śliwki. TŻ zawsze mówi żebym najadła się ogórków albo gruszek i popiła mlekiem
![]() ![]() No właśnie...Pogoda już nie rozpieszcza ![]() ![]() Jedyne z czego się ciesze to to, że będzie okazja na jesienne zakupy, bo chcę kupić butki i komin ![]() Ja już po owsiance. TŻ jeszcze śpi... ![]()
![]() |
![]() |
#352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć staram się robić takie kolorowe kanapeczki jak mam dużo różnych warzyw w domu, bo tak mi po prostu bardziej smakuje i zdrowiej jest ![]() ogórki kiszone uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
![]() może faktycznie za dużo błonnika, albo nie wiem organizm przyzwyczaił się do tego jedzenia i powinnaś coś nowego wprowadzać, więcej zdrowych tłuszczy itd ![]() spróbuj z tymi śliwkami jak kupisz, a jak nie to może właśnie jakieś eksperymentalne połączenie tak ja TŻ Ci radzi ![]() no w ostateczności jakaś lekka, ziołowa herbatka przeczyszczająca, raz na jakiś czas wypić coś takiego, to nic strasznego |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Ogórki i mleko to niezła mieszanka
![]() ![]() ![]() Och, konserwowe to inna bajka, w ogóle nie wiem kto to wymyślił. Kiszone to jest coś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
A dajcie spokój
![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam Wax ![]() ![]() No i kupiłam te śliwki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. I czy w ogóle coś wyjdzie ![]()
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Niestety Paula, jest dwa do jednego, także na tym wątku wygrywają kiszone
![]() ![]() ![]() A ja wczoraj zrobiłam włosy jakąś maską oliwkową z avonu i takie miękkie włosy mam po tym... także ni wiem, czy to nie był pierwszy i ostatni raz ![]() ![]() Co do śliwek, życzę smacznego i powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
ogórki kiszone rządzą
![]() ![]() dzaga1989 i jak, śliwki pomogły? ![]() ja dzisiaj tak: I grahamka z sałatą, serem, pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym; sałatka owocowa II makaron trójkolorowy z papryką, pomidorami, cebulą i przyprawami III trochę winogrona IV sałatka-groszek, cebula, ogórki kiszone, majonez i przyprawy (ale tylko trochę, tak na spróbowanie ![]() V kawałek grillowanej piersi z kurczaka ale jeszcze wychodzę dzisiaj na kolację z TŻtem, pewnie jakieś piwko itd też wpadnie, więc nie dość, że późno, to pewnie też niezbyt dietetycznie będzie, no ale trudno. Raz nie zawsze, należy mi się ![]() a co do włosów to ja sobie kupiłam ostatnio to serum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-445711 dzisiaj użyłam pierwszy raz i włosy fajne są, takie miłe w dotyku itd. Ciekawe czy dobre i faktycznie chroni przed temperaturą, bo ja to co trochę suszarka, prostownica itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki!
Niestety śliwki nie pomogły. Witam Was dzisiaj załamana że szok, bo waga pokazała 49,4kg ![]() ![]() Zdam Wam relację z tego co wczoraj zjadłam: -owsianka (ok.200kcal) -tosty "gofrowe" z kefirem (300kcal) -kotlet schabowy + ziemniaki + troszkę sałatki (bo dużo ziemniaków) (550kcal) -kromka chleba z pasztetem (83kcal) -kisiel (143kcal) Ok. 1300kcal. A ćwiczyłam i byłam dwa razy na spacerze. Do d.u.p.y. ta niedziela. Już nie wiem czy mam jeść więcej, czy jeszcze mniej. Wyliczyłam, że gdybym spała (!!!) cały dzień i całą noc to mój organizm potrzebuje ponad 1300kcal. A ja ćwiczę, ruszam się trochę, czasem gdzieś wyjdę...Przy takim trybie potrzebuję co najmniej 1700kcal. Jem o 400-500kcal mniej i tyję ![]() Idę na śniadanko. Czuję się okropnie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dzaga1989 kochana głowa do góry, ten wzrost na pewno jest spowodowany brakiem wypróżnień ![]() a jeśli śliwki nie pomogły to nie mam pojęcia. Albo zrób tak jak TŻ radzi, albo tak jak pisałam wczoraj jakąś delikatną, ziołową herbatkę przeczyszczającą i tyle a np kawa tak na Ciebie nie działa? a co do diety to nie wiem, może zrób sobie jeden dzień przerwy i jedz rzeczy których normalnie nie jesz, nawet jak więcej kcal, to podkręcisz metabolizm i może coś się ruszy, i trochę więcej tłuszczy, bo strasznie malutko ich u Ciebie ja wczoraj wyszłam z TŻ byliśmy zjeść, na piwie i obejrzeć walkę Adamka. Zjadłam pól takiej kanapki na ciepło wegetariańskiej i do tego 3piwa (2 z sokiem, 1 bez) więc kalorii wyszło sporo, no ale trudno ![]() dziś na śniadanie była kromka ciemnego chleba domowej roboty posmarowana sałatką (groszek, cebula, ogórki kiszone, majonez i przyprawy) co dalej to się okaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dżaga spokojnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie w żadnej maszynce do pieczenia chleba, normalnie w piekarniku ![]() a pisałaś wczoraj, że kawa działa na Ciebie przeczyszczająco? to czemu jej nie wypijesz jak masz taki problem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.