Powiększanie piersi cz.7 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 22:33   #331
anek799
Raczkowanie

Dot.: Powiększanie piersi cz.7

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
W metodzie Dr Skwiercz na pewno trzyma bo jest pod mięśniami całkowicie. Co więcej ta torebka jakoś zrasta się z zebrami czy coś. Kurczę znowu coś pokręciłam, ale wiem ze ja mam całkowicie POD i ma trzymać. Dodatkowo Pani dr powiedziała ze wcale sport nie przesunie mi implantów po wytworzeniu się torebek - tylko one przebudowują się do roku. Ciekawe. Ja będę miała bardzo naturalnie, będę pewnie mogła oszukiwać ze są prawdziwe, z lewej strony mi jeszcze puści i będzie koniec. Teraz mam rozkminę, że mogły być większe, że mogłybyć wielkie, sterczace i takie ogólnie efektowne bardziej....ale Wiecie co, ja chyba nie tego szukam Tutaj na forum duże cycki są super robią wrażenie, ale chyba powinnam się cieszyć z tego co mam.
No to masz podobne przemyślenia jak ja, ale przecież chciałam, żeby nikt nie wiedział, więc
anek799 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:42   #332
jooasi
Wtajemniczenie

Vanesita i Gwendolinka są od dr Skwiercz, ona robi cycki inaczej niż cała reszta i być może jej metoda trzyma implant, nie mam wiedzy, pozostali lekarze dają pod mięsień piersiowy większy a ten nie ma możliwości go pochwycić. Agatko dopytaj swojego lekarza, ja się nie znam powtarzam co słyszałam od dwóch a dopytywałam dość dokładnie.
Gwendzia kochana nie wszystkie kobiety muszą robić i chcieć posiadać wielkie piersi one muszą pasować nie tylko do sylwetki ale też do osobowości a u Ciebie wszystko układa się w harmonijną całość ciszę się ze jest w porządku i możesz powrócić do pełniej aktywności
Stary 2011-10-06, 23:14   #333
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
wiecie dziewczyny co się dowiedziałam...
cały czas myślałam, że jak implant pod mięsniem to lepiej jest trzymany niż ten pod gruczoł, tymczasem to lipa pytałam oto obu lekarzy, mięsień nie trzyma implantu, nie zapobiega jego opadaniu, on tylko maskuje jego brzeg i daje naturalniejszy wygląd przy braku tkanki tłuszczowej. u dziewczyn wyczynowo uprawiających sport wogóle nie powinno umieszczac się implantów pod mięśniem ze względu na ich siłę która może je odciskać i zniekształcać
Oj chyba obaj lekarze z jednej książki się uczyli
Zaraz poszukam- bo niedawno było wklejane wyjaśnienie dlaczego pod mięsięń mniej opadają niż pod gruczoł. I pisał to Pan dr który u nas na forum odpowiada na pytania Przecież jeśli się coś głębiej osadzi- będzie się lepiej trzymało. Implant obrośnie - przyczepi się do tkanek które są nad nim- i jeśli jest tam więcej tkanki zaczepi się lepiej. I lepiej się będzie trzymał. A jeśli implanty się przemieszczą- osadza się je głębiej. Po co w takim razie? Bo przecież nie ze względów estetycznych. Nikt nie przekłada pod gruczoł z pod mięśnia jeśli implant zjedzie - wręcz przeciwnie, osadza się implnt jeszcze głębiej żeby się trzymał.
I czemu pod gruczoł nie wsadza się dużych implantów tylko takie do 300cc? skoro trzymają się tak samo jak pod mięśniem - no ciekawe, ciekawe...
No i jeszcze ciekawa sprawa- czemu moje poprzednie implnaty mimo że były mniejsze ciągnęły do dołu???? a ten który był osadzony praktycznie pod gruczoł tak drastycznie mi rozciągnął pierś???????? On ciągnął jak tonowy wisior do dołu . Drugi osadzony głębiej mniej opadał i piersi mi nie zdeformował. No i czemu teraz implanty większe o 20occ a osadzone prawidłowo i głębiej nie ciągną do dołu tylko sterczą

Oczywiście Jooasi nie do Ciebie te pytania Ty nam przyniosłaś wieści z gabinetu, takie jakie usłyszłaś. Nie wiem czemu tak lekarze Ci powiedzieli ja myślę inaczej. I wiem to z własnego doświadczenia.

Zaraz wkleję co inny lekarz napisał- tylko muszę wyszperać.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kika_84 Pokaż wiadomość
Część wszystkim

Joasii rozmawiałam o metodzie pod mięsień na innym forum i tak jak pisałaś chodzi tu głównie o względy estetyczne czyli mniejsza wyczuwalność implantu itd. podobno jest też mniejsze ryzyko obkurczania się torebki jeśli chodzi o powikłania pooperacyjne. A kto się tak wyśmiewał z czeskich lekarzy?
A ile dziewczyn z tego innego forum ma w takim razie pod gruczoł a ile pod mięsień? nie wszystkie są przecież chudziutkie jak patyczki a mimo to mają pod mięsień I czemu sami lekarze odeszli od metody pod gruczoł którą w latach 70/80 głównie stosowano???? nie rozumię czemu skoro to żadna róznica ?

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2011-10-06 o 23:06
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 23:44   #334
jooasi
Wtajemniczenie

ooo i na Mya zawsze można liczyć jak pięknie wszystko wyjaśniła ja nie polemizuje bo tak jak piszesz przekazałam co się dowiedziałam a Twoje wyjaśniena są jak najbardziej przekonujące i sensowne oooo ale wpadłam jeszcze na pomysł ze to może faktycznie nie mięsień trzyma tylko poprostu chodzi o tą głebokość osadzenia i gdyby w klacie zamiast mięsnia był kawał mięcha to poprostu głęboko zamontowany implancik i tak by lepiej siedział niż pod samą skórą i gruczołem który sam z siebie ciągnie do dołu????? to tylko takie moje dywagacje ale mam prośbę do dziewczyn, które będą szły na konsultacje czy ściąganie szwów żeby o to pytały swoich doktorów z czystej ciekawości bo i tak wszystkie pod mięsień robimy

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Mya jeszcze pytam bo mi to wszystko nie daje spokoju piszesz, ze implant się przyczepi... on się nie przyczepia obrasta torebką i w niej siedzi a ta torebka sie przyrasta... tak czy cos znowu mieszam??
Stary 2011-10-07, 01:37   #335
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
ooo i na Mya zawsze można liczyć jak pięknie wszystko wyjaśniła ja nie polemizuje bo tak jak piszesz przekazałam co się dowiedziałam a Twoje wyjaśniena są jak najbardziej przekonujące i sensowne oooo ale wpadłam jeszcze na pomysł ze to może faktycznie nie mięsień trzyma tylko poprostu chodzi o tą głebokość osadzenia i gdyby w klacie zamiast mięsnia był kawał mięcha to poprostu głęboko zamontowany implancik i tak by lepiej siedział niż pod samą skórą i gruczołem który sam z siebie ciągnie do dołu????? to tylko takie moje dywagacje ale mam prośbę do dziewczyn, które będą szły na konsultacje czy ściąganie szwów żeby o to pytały swoich doktorów z czystej ciekawości bo i tak wszystkie pod mięsień robimy

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Mya jeszcze pytam bo mi to wszystko nie daje spokoju piszesz, ze implant się przyczepi... on się nie przyczepia obrasta torebką i w niej siedzi a ta torebka sie przyrasta... tak czy cos znowu mieszam??
Dziewczynki jeśli któraś pamięta gdzie jest link do wypowiedzi (Pana dr. Skupina na wizażyku) kiedyś wrzucony o różnicy implantacji pod mięseń a pod gruczoł to proszę przypomnieć - bo nie mogę odnaleźść A tam właśnie Pan dr dokłanie wyjaśnił jak to jest z tym opadaniem implantów.

Jooasiu - dokładnie , implancik lepiej osadzony , otoczony tkanką lepiej się trzyma, solidniej. A przy wsadzeniu pod gruczoł pierś się zachowuje jak w czasie karmienia kiedy obciążenie rozciaga skórę która nie jest w stanie utrzymać ciężaru.

Co do pytania o przyczepianie implantu-implant jest umieszczany w kieszonce, na implancie tworzy się się torebka. Ale jeśli implant jest chropowaty(teksturowany) - tkanka z torebki połączy się / przyczepi do implantu. Nie jest to mega zrośnięcie - a raczej przyczepienie. Implant nie kręci się w torebce jakby pływał w akwarium - rozumiesz o co mi chodzi. Przy wyjmowaniu trzeba go od trebki wokół oderwać/odzielić. Na moim implancie były całe fragmenty tkanki które na nim zostały- dopiero po oczyszczeniu był taki czyściutki jak z pudełka
Implanty gładkie się nie przyczepiały ( ale cc częsciej się robiło no i lubiły się przekręcać). Można to zobaczyć na filmikach z wymiany implantów-jaka jest różnica jak lekarze wyciągają gładkie implanty a jak teksturowane.Gładkie wydobyć łatwiej- czasem wręcz zupełnie bez problemu jakby szklane były
Jak się implanty za mocno przyczepią albo własnej tkanki jest zbyt mało będzie widać jak implant się trzyma-pierś będzie się tam dzielić lub marszczyć. Jak własnej tkanki jest wystarczająco dużo-wszystko będzie przykryte/ otulone i się zgubi ten efekt.
Prawidłowa torebka jest cienka, elastyczna i ma przejżystą strukturę - nie jest to gładziutki woreczek o grubości centymetra Jest warstwą narastająca na implancie wytworzoną przed tkankami otaczającymi. Trzyma się zarówno impantu jak i tych tkanek.

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
W metodzie Dr Skwiercz na pewno trzyma bo jest pod mięśniami całkowicie. Co więcej ta torebka jakoś zrasta się z zebrami czy coś. Kurczę znowu coś pokręciłam, ale wiem ze ja mam całkowicie POD i ma trzymać. Dodatkowo Pani dr powiedziała ze wcale sport nie przesunie mi implantów po wytworzeniu się torebek - tylko one przebudowują się do roku. Ciekawe. Ja będę miała bardzo naturalnie, będę pewnie mogła oszukiwać ze są prawdziwe, z lewej strony mi jeszcze puści i będzie koniec. Teraz mam rozkminę, że mogły być większe, że mogłybyć wielkie, sterczace i takie ogólnie efektowne bardziej....ale Wiecie co, ja chyba nie tego szukam Tutaj na forum duże cycki są super robią wrażenie, ale chyba powinnam się cieszyć z tego co mam.
ma trzymać i trzymać będzie. A Twoje mięśnie jeszcze się rozciągną- zobaczysz sama jak plastyczne będą po 8 msc. Rozciąganie to nie tkie fiku - miku. Bo mięsień musi się przebudować podczas tego rozciągania- więc nie da się szybko. Lewusek też dogoni- leniuchuje więc jest z tyłu. A możesz już ćwiczyć wszystko?
A co do rozmiarku- no przecież Ty masz już fajny rozmiarek- od 300cc to już rozsądna wielkość. Zresztą nie o rozmiar chodzi- piersi mają być śliczne - i tyle A Twoje nie dosyć że śliczne, nie małe, jak naturalne - to jeszcze dożywotnio sterczące Oj jest czego gratulować

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2011-10-07 o 14:44
Stary 2011-10-07, 08:14   #336
jooasi
Wtajemniczenie

Mya dziękuje Ci kochana mnie te wizyty tak stresuja ze mam problem z pozbieraniem mysli a pytania przychodza dopiero po wyjsciu z gabinetu. na nauczycielke nie wygladasz ale masz dar przystępnego zrozumiałego tłumaczenia mysle, ze te info nie tylko mnie sie tu przydadzą
Stary 2011-10-07, 09:23   #337
zabulek1
Wtajemniczenie

Dziendoberek

Witam Pania,

Na wybór umieszczenia implantu pod gruczolem czy pod miesniem ma wplyw bardzo duzo czynnikow.
Specjalista podczas konsultacji powinien dobrac odpowiedni sposob umieszczenia implantu biorac pod uwage wszystkie czynniki za i przeciw, oraz powinien posiadac odpowiednie doswiadczenie oraz umiejetnosci aby przeprowadzic odpowiedni zabieg (pod gruczol lub pod miesien).
Poczatkowo dla pacjentek zabiegi te roznia sie dolegliwosciami bolowymi po zabiegu. Sa one znacznie mniejsze przy umieszczeniu implantow pod gruczolem. Po takim zabiegu Pacjenki moga oposcic klinike juz nastepnego dnia, zdarza sie, ze wychodza w tym samym dniu wieczorem. Niestety, sa przypadki, ze tym kryterium kieruja sie lekarze przy wyborze umieszczenia implantu ze wzgledu na to, ze nie maja warunkow do dluzszego pozostania Pacjentek w klinice. takie postepowanie jest niedopuszczalne.
Kolejna roznica to wyglad piersi po zabiegu. Przy umieszczeniu pod gruczolem piersi sa bardziej okragle, a przy niedostatecznej ilosci gruczolu piersiowego moze byc bardzo widoczny zarys implantow. Natomiast przy umieszczeniu implantu pod miesniem granica gorna implantu jest przez ten miesien przykryta przez co ten rodzaj zabiegu moze byc dla przewazajacej liczby przypadkow alternatywa dla stosowania implantow anatomicznych.
Miejsce umieszczenia implantow ma rowniez znaczenie w pozniejszym czasie, wplywa na efekt zabiegu po latach. Nalezy pamietac, ze implanty po zabiegu otaczane sa przez organizm rodzajem cienkiej, bliznowatej torebki. Poprzez nia wgajaja sie w okolicznych tkankach. Przy umieszczeniu pod gruczolem wgajaja sie pomiedzy tkanka guczolowa a powiezia miesniowa. W efekcie sila ciazenia wplywaja na stopniowe obnizanie sie piersi. Implanty umieszczone pod miesniem wgajaja sie glebiej, miedzy powiezia miesniowa a powierzchnia klatki piersiowej. dzieki temu nie ulegaja przemieszczaniu sie, sa umieszczone stabilnie i nie wplywaja z czasem ujemnie na wyglad piersi.
Aby umiescic implant pod gruczolem tkanki gruczolowej musi byc odpowiednio duzo aby implant przykryc w calosci. Odwracajac ta sytuacje - implant nie moze byc zbyt duzy, wielkosc piersi ogranicza w pewien sposob wielkosc implantu. Za to pod gruczolem mozemy umiescic implant kazdej wielkosci - nie pisze w tym przypadku o tzw. wielkosciach ekstremalnych tylko o rozsadnych, dajacych ladny efekt estetyczny.
Rozpatrujac wybor pod wzgledem mozliwych powiklan zwiazanych z umieszczeniem implantow to zdecydowanie przygotowanie miejsca pod miesniem jest korzystniejsze. Dlaczego? Jezeli ilosc tkanek piersi jest zbyt mala a implant umieszczono pod gruczolem to z czasem moga byc widoczne pofaldowania torebki wokol implantu. Poza tym na wiekszym obszarze moze byc wyczuwalna krawedz implantow. Przy wiekszym implancie moze zdarzac sie, ze mala piers bedzie widoczna na jego srodku - zly efekt estetyczny. Za to przy umieszczeniu pod miesniem nawet, jezeli dojdzie do pofaldowania torebki wokol implantu to nie bedzie to widoczne. Krawedz implantu moze byc wyczuwalna conajwyzej w okolicy dolno-bocznej.
Wszystkie moje uwagi dotycza implantow okraglych. W przypadku zastosowania implantow anatomicznych mozna sobie pozwolic na mniej rygorystyczne podejscie do wskazan i przeciwskazan do zastosowania pod gruczolem czy pod miesniem. jednak w obu przypadkach, pod gruczolem lub pod miesniem, ten drugi sposob pomimo wiekszych dolegliwosci bolowych jest bardziej korzystny ze wzgledow estetycznych. Jezeli zabieg wykona sie w odpowiednich warunkach zapewniajacych komfortowy pobyt pod doswiadczona opieka to jest to sposob godny polecenia.
Istnieja jeszcze inne roznice, lecz jest to zbyt obszerny temat aby go poruszac w tej formie. Zawsze wszystkie czynniki powinny byc wziete pod uwage przez specjaliste po pozbnaniu oczekiwan zwiazanych z zabiegiem, ktore przedstawi mu Pacjentka podczas konsultacji.

Pozdrawiam

Piotr Skupin
Stary 2011-10-07, 09:47   #338
sherry.b
Raczkowanie

Dzień dobry po kilku dniach milczenia - mam remont w biurze, stąd mega zamieszanie. Siedzę w domu, w szlafroku i "pracuję" ale przygotowania do remontu były okropnie wyczerpujące.

Nitka_I 17.10 - 11
SweetMegi 25.10 - 19
joasi 03.11 - 27
grazia78 14.11-38
klaudeczka2 010 28.11-51
Nadinka2 19.12- 75
malinkac 19.12- 75
sherry.b 26.04.2012r-201
Olivkaa200 12.07.2012r-279

Edytowane przez sherry.b
Czas edycji: 2011-10-07 o 09:49
sherry.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:06   #339
Olivkaa200
Zakorzenienie

Witam wszystkich Wczoraj troche pobalowalam i głowa boli ale widze kolezanka wyliczanka sie zajela Trzeba sie zbierac niestety.

Agatau ten krem z Vichy jest dobry mysle ze efekty beda widoczne
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:12   #340
Vanessita
Zakorzenienie

Dzień doberek wszystkim
Ja męczę się ciągle z nawracającą anginą staram się leczyć ją sama bo nie chcę się faszerować antybiotykami.... Jak na złość. Ostatnio tak chorowałam jak miałam 16 lat. Jak tak dalej pójdzie to termin będę wyznaczać w nowym roku, a tak bardzo chciałabym wejść w nowy rok z nowymi nabytkami....
Ostatnio nawet miałam sen, że byłam na op. Przed zabiegiem anestezjolog dał mi jakieś leki uspokajające( bo strasznie panilowałam). I jak zasnęłam wiedziałam, że toczy się już op i niedługo zapewne się obudzę i tak bardzo przygotowywałam się na mega ostry ból....i kiedy się już przebudziłam okazało się, że tak bardzo nie boli bardziej ciągnie..... i jak zobaczyłam moje nabytki hmmm jakby na jawie....piękne, piękne.......
Stary 2011-10-07, 11:17   #341
kika_84
Przyczajenie

No i dzięki Zabulkowi wszystko się wyjaśniło
Tyle jest różnych informacji na ten temat, że trudno się połapać :/
Dr czasem też wprowadza w błąd np. mi na przymiarce powiedział, że po operacji piersi będą wyglądały tak samo a wiekszość dziewczyn mówi, że jednak będą trochę mniejsze ech masakra...

Pozdrowionka
kika_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:24   #342
Agatau88
Zakorzenienie

A mnie przedwczoraj cos zlapalo, gardło piekło, katar. Wczoraj jak zacezlo mi sie odpluwać kupiłam antybiotyk 3 dniowy Sumamed. Walnę z grubej rury, bo zamiast na zajęciach siedze teraz w domu.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:34   #343
Darling15
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

zabulek1 rozjaśniłaś nam sprawę teraz to już wszystko wiadomo.

Agatau88 jak chcesz z "grubej rury" to kup jeszcze do tego fervex albo gripex wtedy to już taka terapia wstrząsowa.
Darling15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:36   #344
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darling15 Pokaż wiadomość
zabulek1 rozjaśniłaś nam sprawę teraz to już wszystko wiadomo.

Agatau88 jak chcesz z "grubej rury" to kup jeszcze do tego fervex albo gripex wtedy to już taka terapia wstrząsowa.
Gripexu nie moge, boli mnie od niego zoladek poza tym ja nie moge pseudoefedryny zazywac a w Gripexie bardzo jej duzo.
Ale mam Strepsils i Orofar do gardla.
Stary 2011-10-07, 12:32   #345
zabulek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kika_84 Pokaż wiadomość
No i dzięki Zabulkowi wszystko się wyjaśniło
Tyle jest różnych informacji na ten temat, że trudno się połapać :/
Dr czasem też wprowadza w błąd np. mi na przymiarce powiedział, że po operacji piersi będą wyglądały tak samo a wiekszość dziewczyn mówi, że jednak będą trochę mniejsze ech masakra...

Pozdrowionka
No nie dzieki zabulkowi, tylko dzieki Mya Ja tylko odszukalam
Stary 2011-10-07, 14:40   #346
MyaDiva
Zakorzenienie

Zabulku a gdzie Ty to odpkopałaś kochanaTeraz już się nie zgubi - mamy cytat u siebie I jasność

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
No nie dzieki zabulkowi, tylko dzieki Mya Ja tylko odszukalam
Tylko? ja wczoraj się cofnęłam do 2006 roku i nie znalazłamjesteś wielka

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Vanessita Pokaż wiadomość
Dzień doberek wszystkim
Ja męczę się ciągle z nawracającą anginą staram się leczyć ją sama bo nie chcę się faszerować antybiotykami.... Jak na złość. Ostatnio tak chorowałam jak miałam 16 lat. Jak tak dalej pójdzie to termin będę wyznaczać w nowym roku, a tak bardzo chciałabym wejść w nowy rok z nowymi nabytkami....
Ostatnio nawet miałam sen, że byłam na op. Przed zabiegiem anestezjolog dał mi jakieś leki uspokajające( bo strasznie panilowałam). I jak zasnęłam wiedziałam, że toczy się już op i niedługo zapewne się obudzę i tak bardzo przygotowywałam się na mega ostry ból....i kiedy się już przebudziłam okazało się, że tak bardzo nie boli bardziej ciągnie..... i jak zobaczyłam moje nabytki hmmm jakby na jawie....piękne, piękne.......
Piękne, piękne - i jakie wyczakane będą mam nadzieję że jeszcze w tym roku
Co do angin- paskudztwo straszne. Ja też wiecznie z anginami walczyłam, mam ze trzy skierowania na wyciecie migdałów- no ale nie wycięłam w końcu. Pod reką muszę mieć zawsze tymsal i bioparox żeby działać jak tylko mnie bierze. Jak szybko nie zadziałam zostaje antybiotyk. Kuruj się kochana

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
A mnie przedwczoraj cos zlapalo, gardło piekło, katar. Wczoraj jak zacezlo mi sie odpluwać kupiłam antybiotyk 3 dniowy Sumamed. Walnę z grubej rury, bo zamiast na zajęciach siedze teraz w domu.
Ty dbaj o siebie i się nie dobij tą "grubą rurą". Odpoczynek, odpoczynek, odpoczynek - jesteś po operacji ( drugiej w przeciągu miesiąca!') i osłabiony organizm może troszkę nie nadążać za Tobą. Pewnie stąd ta infekcja Agatko

Stary 2011-10-07, 14:47   #347
Vanessita
Zakorzenienie

Tak to właśnie jest. Jak w czas nie zaleczę to kaplica...i tak się ciągle męczę...Może i dobrze bo mąż już oswojony, teściowa już też także wszyscy na kim mi zależało są Za!
Agatu lecz się lecz. Słyszałam, że takie przeziębienia po dają boleśniejsze efekty w rekonwalestencji......A jak Ty się czujesz??? Jest mniejszy ból niż podczas I ?? Byłam u Ciebie w albumiku i jestem pewna, że rozmiar i kształt to strzał w 10. Pięknie się reprezentują i moim zdaniem piękniej
Stary 2011-10-07, 14:58   #348
Mirabellla
Raczkowanie

GG do Mirabellla

hejka

od grudnia w Polsce zaczełam łapać angine i teraz leczę kolejną 4(byłam na jabłkach i nie wiem)...po prostu coś strasznego...miałam tez inne straszne stany przez które 2 razy wylądowałam na pogotowiu, to było przed operacją...dziwne to bo przed tym czasem ale nie w PL byłam CAŁY CZAS zdrowa ehh

i tez myślałam by wyciąć te migdały;/ bo juz miałam tego dość więc znam odczucia co do tego

co do ćwiczeń to czytałam że decydując się na operacje i na wszczepienie implantów pod mięsień to trzeba będzie zrezygnować z ostrzejszych ćwiczeń na te partie ciała...

i tez wierze w to że pod mięsień wolniej opadają jak pod gruczoł.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Vannesita piekny sen zapewne jak sie obudziłaś to znów zamknełas czoęta by śnić dalej

mi tez się dzis coś fajnego sniło ..na bank fajnego tyle że zapomniałam buuu
Stary 2011-10-07, 16:07   #349
sherry.b
Raczkowanie

A ja dziś wyyyyypoczywam.
W domu, bo tu ostatnio prawie mnie nie było.
Stary 2011-10-07, 16:13   #350
dagaa81
Raczkowanie

Witajcie Laleczki Ja dzisiaj bigos gotujęNo i cieszę się, że już weeeeekeeeend
dagaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:28   #351
sherry.b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagaa81 Pokaż wiadomość
Witajcie Laleczki Ja dzisiaj bigos gotujęNo i cieszę się, że już weeeeekeeeend
a ja fasolkę po bretońsku
Stary 2011-10-07, 16:58   #352
dagaa81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sherry.b Pokaż wiadomość
a ja fasolkę po bretońsku
Kucharzymy dzisiaj Coby TŻ miał co przez weekend jeść Nie znoszę gotowania...zmywania...st ania przy garach...gdybym była sama to żywiłabym się jakimiś gotowcami i pewnie miałabym z 30kg nadwagi
Stary 2011-10-07, 18:45   #353
Agatau88
Zakorzenienie

Antybiotyk mnie trochę wspomogl
Czuje sie lepiej, gardlo piecze troche, katar jest ale bez przesady, zarazilam sie nawet wiem od kogo.
A jeśli chodzi o ból piersi to nie boli nic, nic nie bolało, ale wycieganie drenow bolalo strasznie, wczesniej nic a teraz strasznie.
A jutro mam na szwy jechac, chyba antybiotyk nie przeszkadza w wyjmowaniu szwów?
Stary 2011-10-07, 19:00   #354
zabulek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Zabulku a gdzie Ty to odpkopałaś kochanaTeraz już się nie zgubi - mamy cytat u siebie I jasność

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Tylko? ja wczoraj się cofnęłam do 2006 roku i nie znalazłamjesteś wielka

Nie chcesz znac prawdy
Wbilam w Google "pod gruczol, pod miesien" i wizaz z tym tematem na pierwszym miejscu wyskoczyl

Ale Ci zazdroszcze tego cofniecia sie do 2006 Gdybym i ja mogla sie cofnac , mialabym 25 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Sie rozmarzylam

Ja dzisiaj nie gotuje Ale pije martini ze sprite Chyba wlazi we mnie jesienna depresja Pomyslalam sobie, ze przydalaby sie znowu operacja piersi- ten zastrzyk energi echchch.................. ........
Stary 2011-10-07, 19:29   #355
dagaa81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Nie chcesz znac prawdy
Wbilam w Google "pod gruczol, pod miesien" i wizaz z tym tematem na pierwszym miejscu wyskoczyl

Ale Ci zazdroszcze tego cofniecia sie do 2006 Gdybym i ja mogla sie cofnac , mialabym 25 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Sie rozmarzylam

Ja dzisiaj nie gotuje Ale pije martini ze sprite Chyba wlazi we mnie jesienna depresja Pomyslalam sobie, ze przydalaby sie znowu operacja piersi- ten zastrzyk energi echchch.................. ........
U mnie ciasto w piekarniku, bigos gotowy a ja delektuję się rumem z coląUlubionedeprecha też mnie dopada jak patrze za okno albo jak muszę rano wstawać a za oknem noc
Stary 2011-10-07, 20:09   #356
kasia1988stce
Raczkowanie

hej Dziewczęta

a ja dziś mam małe święto, 3 m-ce moich cycuchów
z tej okazji wybrałam się na zakupy, i wreszcie kupiłam pierwszy stanik
ile radości może sprawić przymierzanie w sklepie tych wszystkich cudeniek hi hi hi

jutro jakieś fotki strzele, dziś mi się już nie chce padnięta jestem..

pozdrowienia i całuski dla wszystkich
kasia1988stce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:39   #357
Agatau88
Zakorzenienie

A ja dzis troszke sie zmartwilam.
Byłam na uczelni, sukienka pod szyje pozapinana a tu nagle ni z tego ni z owego kolega (dobry kolega, taki ok) sie mnie pyta a co Ty cycki powieszylas? (kiedys sie smialam z kolegami ze powieksze)
A ja taki zonk i nie, zartujesz a co?
A on -a nie wiem, Ty zawsze mialas takie duze piersi?
O kurcze A ja ze tak i taka cisza.
I mowie szybko - masz dziewczyne, nie ogladaj sie a on - a co, nie moge mnie tez inne interesowac?
Obrocilam wszystko w zart ale czuje sie glupio, mialam bluzke pod szyje bo przeciez mam pancernik.
I jeszcze z tym kolega stali inni i kazdy nagle na mnie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1988stce Pokaż wiadomość
hej Dziewczęta

a ja dziś mam małe święto, 3 m-ce moich cycuchów
z tej okazji wybrałam się na zakupy, i wreszcie kupiłam pierwszy stanik
ile radości może sprawić przymierzanie w sklepie tych wszystkich cudeniek hi hi hi

jutro jakieś fotki strzele, dziś mi się już nie chce padnięta jestem..

pozdrowienia i całuski dla wszystkich
To czekam na zdjęcia
Pochwal sie gdzie kupilas? Z fiszbinkami?

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2011-10-07 o 20:33
Stary 2011-10-07, 20:44   #358
dagaa81
Raczkowanie

[QUOTE=Agatau88;29842349]A ja dzis troszke sie zmartwilam.
Byłam na uczelni, sukienka pod szyje pozapinana a tu nagle ni z tego ni z owego kolega (dobry kolega, taki ok) sie mnie pyta a co Ty cycki powieszylas? (kiedys sie smialam z kolegami ze powieksze)
A ja taki zonk i nie, zartujesz a co?
A on -a nie wiem, Ty zawsze mialas takie duze piersi?
O kurcze A ja ze tak i taka cisza.
I mowie szybko - masz dziewczyne, nie ogladaj sie a on - a co, nie moge mnie tez inne interesowac?
Obrocilam wszystko w zart ale czuje sie glupio, mialam bluzke pod szyje bo przeciez mam pancernik.
I jeszcze z tym kolega stali inni i kazdy nagle na mnie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Co jak co ale faceci akurat to zauważają-u mnie w pracy też kumpel mnie pytał po op czy cycki robiłam-a ja że skarpetkami męża wypchałam, a co widać aż tak?? O to mi chodziło No i on zwatpił...i już nigdy tematu nie podjął Ale ja zawsze tekstem wyjadę i nikt nigdy nie wie czy ja żartuję czy prawdę mówię
Stary 2011-10-07, 20:47   #359
Agatau88
Zakorzenienie

No wlasnie, ja tez musze na jakies teksty sie naszykowac szczegolnie ze no kurcze faceci...beznadziejni sa
A jeszcze za kilka dni impreza u tych kolegow, jestem zaproszona, no przeciez w golf sie nie ubiore a cycem nie bede swiecic Mi sie one naprawde nie wydają jakies duze, jeszcze sa scisniete pancernikiem, no ale chyba jednak widać że cos tam majstrowane.
I to ja w takiej bluzce pod sama szyje, prawie w golfie a on pyta i to tak prosto z mostu.

Ale fajna odp ze skarpetami, chyba sobie pozycze
Stary 2011-10-07, 20:59   #360
dagaa81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
No wlasnie, ja tez musze na jakies teksty sie naszykowac szczegolnie ze no kurcze faceci...beznadziejni sa
A jeszcze za kilka dni impreza u tych kolegow, jestem zaproszona, no przeciez w golf sie nie ubiore a cycem nie bede swiecic Mi sie one naprawde nie wydają jakies duze, jeszcze sa scisniete pancernikiem, no ale chyba jednak widać że cos tam majstrowane.
I to ja w takiej bluzce pod sama szyje, prawie w golfie a on pyta i to tak prosto z mostu.

Ale fajna odp ze skarpetami, chyba sobie pozycze
Tekst sprawdza się za każdym razem gdy ktoś mnie pytaPolecamNajlepiej mieć jakiś tekst bo wtedy druga strona głupieje Ja akurat jestem z tych osób co nie przejmuje się ani opiniami ani pytaniami ani niczym innym Ot-taka głupia natura a teraz zdarza mi się do pracy bez stanika wyskoczyć i widzę te zdekoncentrowane spojrzenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości