|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Vanesita i Gwendolinka są od dr Skwiercz, ona robi cycki inaczej niż cała reszta i być może jej metoda trzyma implant, nie mam wiedzy, pozostali lekarze dają pod mięsień piersiowy większy a ten nie ma możliwości go pochwycić. Agatko dopytaj swojego lekarza, ja się nie znam powtarzam co słyszałam od dwóch a dopytywałam dość dokładnie.
Gwendzia kochana nie wszystkie kobiety muszą robić i chcieć posiadać wielkie piersi one muszą pasować nie tylko do sylwetki ale też do osobowości a u Ciebie wszystko układa się w harmonijną całość ciszę się ze jest w porządku i możesz powrócić do pełniej aktywności
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz poszukam- bo niedawno było wklejane wyjaśnienie dlaczego pod mięsięń mniej opadają niż pod gruczoł. I pisał to Pan dr który u nas na forum odpowiada na pytania I czemu pod gruczoł nie wsadza się dużych implantów tylko takie do 300cc? skoro trzymają się tak samo jak pod mięśniem - no ciekawe, ciekawe...No i jeszcze ciekawa sprawa- czemu moje poprzednie implnaty mimo że były mniejsze ciągnęły do dołu???? a ten który był osadzony praktycznie pod gruczoł tak drastycznie mi rozciągnął pierś???????? On ciągnął jak tonowy wisior do dołu . Drugi osadzony głębiej mniej opadał i piersi mi nie zdeformował. No i czemu teraz implanty większe o 20occ a osadzone prawidłowo i głębiej nie ciągną do dołu tylko sterczą Oczywiście Jooasi nie do Ciebie te pytania ja myślę inaczej. I wiem to z własnego doświadczenia.Zaraz wkleję co inny lekarz napisał- tylko muszę wyszperać. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
I czemu sami lekarze odeszli od metody pod gruczoł którą w latach 70/80 głównie stosowano???? nie rozumię czemu skoro to żadna róznica ?
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2011-10-06 o 23:06 |
||
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo i na Mya zawsze można liczyć jak pięknie wszystko wyjaśniła
ja nie polemizuje bo tak jak piszesz przekazałam co się dowiedziałam a Twoje wyjaśniena są jak najbardziej przekonujące i sensowne oooo ale wpadłam jeszcze na pomysł ze to może faktycznie nie mięsień trzyma tylko poprostu chodzi o tą głebokość osadzenia i gdyby w klacie zamiast mięsnia był kawał mięcha to poprostu głęboko zamontowany implancik i tak by lepiej siedział niż pod samą skórą i gruczołem który sam z siebie ciągnie do dołu????? to tylko takie moje dywagacje ale mam prośbę do dziewczyn, które będą szły na konsultacje czy ściąganie szwów żeby o to pytały swoich doktorów z czystej ciekawości bo i tak wszystkie pod mięsień robimy![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Mya jeszcze pytam bo mi to wszystko nie daje spokoju piszesz, ze implant się przyczepi... on się nie przyczepia obrasta torebką i w niej siedzi a ta torebka sie przyrasta... tak czy cos znowu mieszam??
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jooasiu - dokładnie , implancik lepiej osadzony , otoczony tkanką lepiej się trzyma, solidniej. A przy wsadzeniu pod gruczoł pierś się zachowuje jak w czasie karmienia kiedy obciążenie rozciaga skórę która nie jest w stanie utrzymać ciężaru. Co do pytania o przyczepianie implantu-implant jest umieszczany w kieszonce, na implancie tworzy się się torebka. Ale jeśli implant jest chropowaty(teksturowany) - tkanka z torebki połączy się / przyczepi do implantu. Nie jest to mega zrośnięcie - a raczej przyczepienie. Implant nie kręci się w torebce jakby pływał w akwarium - rozumiesz o co mi chodzi. Przy wyjmowaniu trzeba go od trebki wokół oderwać/odzielić. Na moim implancie były całe fragmenty tkanki które na nim zostały- dopiero po oczyszczeniu był taki czyściutki jak z pudełka Implanty gładkie się nie przyczepiały ( ale cc częsciej się robiło no i lubiły się przekręcać). Można to zobaczyć na filmikach z wymiany implantów-jaka jest różnica jak lekarze wyciągają gładkie implanty a jak teksturowane.Gładkie wydobyć łatwiej- czasem wręcz zupełnie bez problemu jakby szklane były ![]() Jak się implanty za mocno przyczepią albo własnej tkanki jest zbyt mało będzie widać jak implant się trzyma-pierś będzie się tam dzielić lub marszczyć. Jak własnej tkanki jest wystarczająco dużo-wszystko będzie przykryte/ otulone i się zgubi ten efekt. Prawidłowa torebka jest cienka, elastyczna i ma przejżystą strukturę - nie jest to gładziutki woreczek o grubości centymetra Jest warstwą narastająca na implancie wytworzoną przed tkankami otaczającymi. Trzyma się zarówno impantu jak i tych tkanek.---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
ma trzymać i trzymać będzie. A Twoje mięśnie jeszcze się rozciągną- zobaczysz sama jak plastyczne będą po 8 msc. Rozciąganie to nie tkie fiku - miku. Bo mięsień musi się przebudować podczas tego rozciągania- więc nie da się szybko. Lewusek też dogoni- leniuchuje więc jest z tyłu. A możesz już ćwiczyć wszystko? A co do rozmiarku- no przecież Ty masz już fajny rozmiarek- od 300cc to już rozsądna wielkość. Zresztą nie o rozmiar chodzi- piersi mają być śliczne - i tyle Oj jest czego gratulować
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2011-10-07 o 14:44 |
||
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Mya dziękuje Ci kochana
mnie te wizyty tak stresuja ze mam problem z pozbieraniem mysli a pytania przychodza dopiero po wyjsciu z gabinetu. na nauczycielke nie wygladasz ale masz dar przystępnego zrozumiałego tłumaczenia mysle, ze te info nie tylko mnie sie tu przydadzą
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
Witam Pania, Na wybór umieszczenia implantu pod gruczolem czy pod miesniem ma wplyw bardzo duzo czynnikow. Specjalista podczas konsultacji powinien dobrac odpowiedni sposob umieszczenia implantu biorac pod uwage wszystkie czynniki za i przeciw, oraz powinien posiadac odpowiednie doswiadczenie oraz umiejetnosci aby przeprowadzic odpowiedni zabieg (pod gruczol lub pod miesien). Poczatkowo dla pacjentek zabiegi te roznia sie dolegliwosciami bolowymi po zabiegu. Sa one znacznie mniejsze przy umieszczeniu implantow pod gruczolem. Po takim zabiegu Pacjenki moga oposcic klinike juz nastepnego dnia, zdarza sie, ze wychodza w tym samym dniu wieczorem. Niestety, sa przypadki, ze tym kryterium kieruja sie lekarze przy wyborze umieszczenia implantu ze wzgledu na to, ze nie maja warunkow do dluzszego pozostania Pacjentek w klinice. takie postepowanie jest niedopuszczalne. Kolejna roznica to wyglad piersi po zabiegu. Przy umieszczeniu pod gruczolem piersi sa bardziej okragle, a przy niedostatecznej ilosci gruczolu piersiowego moze byc bardzo widoczny zarys implantow. Natomiast przy umieszczeniu implantu pod miesniem granica gorna implantu jest przez ten miesien przykryta przez co ten rodzaj zabiegu moze byc dla przewazajacej liczby przypadkow alternatywa dla stosowania implantow anatomicznych. Miejsce umieszczenia implantow ma rowniez znaczenie w pozniejszym czasie, wplywa na efekt zabiegu po latach. Nalezy pamietac, ze implanty po zabiegu otaczane sa przez organizm rodzajem cienkiej, bliznowatej torebki. Poprzez nia wgajaja sie w okolicznych tkankach. Przy umieszczeniu pod gruczolem wgajaja sie pomiedzy tkanka guczolowa a powiezia miesniowa. W efekcie sila ciazenia wplywaja na stopniowe obnizanie sie piersi. Implanty umieszczone pod miesniem wgajaja sie glebiej, miedzy powiezia miesniowa a powierzchnia klatki piersiowej. dzieki temu nie ulegaja przemieszczaniu sie, sa umieszczone stabilnie i nie wplywaja z czasem ujemnie na wyglad piersi. Aby umiescic implant pod gruczolem tkanki gruczolowej musi byc odpowiednio duzo aby implant przykryc w calosci. Odwracajac ta sytuacje - implant nie moze byc zbyt duzy, wielkosc piersi ogranicza w pewien sposob wielkosc implantu. Za to pod gruczolem mozemy umiescic implant kazdej wielkosci - nie pisze w tym przypadku o tzw. wielkosciach ekstremalnych tylko o rozsadnych, dajacych ladny efekt estetyczny. Rozpatrujac wybor pod wzgledem mozliwych powiklan zwiazanych z umieszczeniem implantow to zdecydowanie przygotowanie miejsca pod miesniem jest korzystniejsze. Dlaczego? Jezeli ilosc tkanek piersi jest zbyt mala a implant umieszczono pod gruczolem to z czasem moga byc widoczne pofaldowania torebki wokol implantu. Poza tym na wiekszym obszarze moze byc wyczuwalna krawedz implantow. Przy wiekszym implancie moze zdarzac sie, ze mala piers bedzie widoczna na jego srodku - zly efekt estetyczny. Za to przy umieszczeniu pod miesniem nawet, jezeli dojdzie do pofaldowania torebki wokol implantu to nie bedzie to widoczne. Krawedz implantu moze byc wyczuwalna conajwyzej w okolicy dolno-bocznej. Wszystkie moje uwagi dotycza implantow okraglych. W przypadku zastosowania implantow anatomicznych mozna sobie pozwolic na mniej rygorystyczne podejscie do wskazan i przeciwskazan do zastosowania pod gruczolem czy pod miesniem. jednak w obu przypadkach, pod gruczolem lub pod miesniem, ten drugi sposob pomimo wiekszych dolegliwosci bolowych jest bardziej korzystny ze wzgledow estetycznych. Jezeli zabieg wykona sie w odpowiednich warunkach zapewniajacych komfortowy pobyt pod doswiadczona opieka to jest to sposob godny polecenia. Istnieja jeszcze inne roznice, lecz jest to zbyt obszerny temat aby go poruszac w tej formie. Zawsze wszystkie czynniki powinny byc wziete pod uwage przez specjaliste po pozbnaniu oczekiwan zwiazanych z zabiegiem, ktore przedstawi mu Pacjentka podczas konsultacji. Pozdrawiam Piotr Skupin
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry po kilku dniach milczenia - mam remont w biurze, stąd mega zamieszanie. Siedzę w domu, w szlafroku i "pracuję" ale przygotowania do remontu były okropnie wyczerpujące.
![]() Nitka_I 17.10 - 11![]() ![]() SweetMegi 25.10 - 19 ![]() ![]() joasi 03.11 - 27 ![]() ![]() grazia78 14.11-38 ![]() ![]() klaudeczka2 010 28.11-51![]() ![]() Nadinka2 19.12- 75![]() ![]() malinkac 19.12- 75 ![]() sherry.b 26.04.2012r-201![]() ![]() Olivkaa200 12.07.2012r-279
Edytowane przez sherry.b Czas edycji: 2011-10-07 o 09:49 |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Agatau ten krem z Vichy jest dobry mysle ze efekty beda widoczne
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek wszystkim
![]() Ja męczę się ciągle z nawracającą anginą staram się leczyć ją sama bo nie chcę się faszerować antybiotykami.... Jak na złość. Ostatnio tak chorowałam jak miałam 16 lat. Jak tak dalej pójdzie to termin będę wyznaczać w nowym roku, a tak bardzo chciałabym wejść w nowy rok z nowymi nabytkami....Ostatnio nawet miałam sen, że byłam na op. Przed zabiegiem anestezjolog dał mi jakieś leki uspokajające( bo strasznie panilowałam). I jak zasnęłam wiedziałam, że toczy się już op i niedługo zapewne się obudzę i tak bardzo przygotowywałam się na mega ostry ból....i kiedy się już przebudziłam okazało się, że tak bardzo nie boli bardziej ciągnie..... i jak zobaczyłam moje nabytki hmmm jakby na jawie....piękne, piękne.......
|
#341 |
|
Przyczajenie
|
No i dzięki Zabulkowi wszystko się wyjaśniło
![]() Tyle jest różnych informacji na ten temat, że trudno się połapać :/ Dr czasem też wprowadza w błąd np. mi na przymiarce powiedział, że po operacji piersi będą wyglądały tak samo a wiekszość dziewczyn mówi, że jednak będą trochę mniejsze ech masakra... Pozdrowionka |
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie przedwczoraj cos zlapalo, gardło piekło, katar. Wczoraj jak zacezlo mi sie odpluwać kupiłam antybiotyk 3 dniowy Sumamed. Walnę z grubej rury, bo zamiast na zajęciach siedze teraz w domu.
|
|
|
|
#343 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
zabulek1 rozjaśniłaś nam sprawę
teraz to już wszystko wiadomo . Agatau88 jak chcesz z "grubej rury" to kup jeszcze do tego fervex albo gripex wtedy to już taka terapia wstrząsowa .
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam Strepsils i Orofar do gardla. |
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zabulku
a gdzie Ty to odpkopałaś kochana Teraz już się nie zgubi - mamy cytat u siebie I jasność ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Tylko? ja wczoraj się cofnęłam do 2006 roku i nie znalazłam ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Co do angin- paskudztwo straszne. Ja też wiecznie z anginami walczyłam, mam ze trzy skierowania na wyciecie migdałów- no ale nie wycięłam w końcu. Pod reką muszę mieć zawsze tymsal i bioparox żeby działać jak tylko mnie bierze. Jak szybko nie zadziałam zostaje antybiotyk. Kuruj się kochana ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
- jesteś po operacji ( drugiej w przeciągu miesiąca!') i osłabiony organizm może troszkę nie nadążać za Tobą. Pewnie stąd ta infekcja Agatko
|
||
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to właśnie jest. Jak w czas nie zaleczę to kaplica...i tak się ciągle męczę...Może i dobrze bo mąż już oswojony, teściowa już też także wszyscy na kim mi zależało są Za!
Agatu lecz się lecz. Słyszałam, że takie przeziębienia po dają boleśniejsze efekty w rekonwalestencji......A jak Ty się czujesz??? Jest mniejszy ból niż podczas I ?? Byłam u Ciebie w albumiku i jestem pewna, że rozmiar i kształt to strzał w 10. Pięknie się reprezentują i moim zdaniem piękniej
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
hejka
od grudnia w Polsce zaczełam łapać angine i teraz leczę kolejną 4(byłam na jabłkach i nie wiem)...po prostu coś strasznego...miałam tez inne straszne stany przez które 2 razy wylądowałam na pogotowiu, to było przed operacją...dziwne to bo przed tym czasem ale nie w PL byłam CAŁY CZAS zdrowa ehh i tez myślałam by wyciąć te migdały;/ bo juz miałam tego dość więc znam odczucia co do tego ![]() co do ćwiczeń to czytałam że decydując się na operacje i na wszczepienie implantów pod mięsień to trzeba będzie zrezygnować z ostrzejszych ćwiczeń na te partie ciała... i tez wierze w to że pod mięsień wolniej opadają jak pod gruczoł. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Vannesita piekny sen ![]() mi tez się dzis coś fajnego sniło ..na bank fajnego tyle że zapomniałam buuu
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś wyyyyypoczywam.
W domu, bo tu ostatnio prawie mnie nie było. |
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Laleczki
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Kucharzymy dzisiaj
Coby TŻ miał co przez weekend jeść Nie znoszę gotowania...zmywania...st ania przy garach...gdybym była sama to żywiłabym się jakimiś gotowcami i pewnie miałabym z 30kg nadwagi
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Antybiotyk mnie trochę wspomogl
![]() Czuje sie lepiej, gardlo piecze troche, katar jest ale bez przesady, zarazilam sie nawet wiem od kogo. A jeśli chodzi o ból piersi to nie boli nic, nic nie bolało, ale wycieganie drenow bolalo strasznie, wczesniej nic a teraz strasznie. A jutro mam na szwy jechac, chyba antybiotyk nie przeszkadza w wyjmowaniu szwów? |
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcesz znac prawdy Wbilam w Google "pod gruczol, pod miesien" i wizaz z tym tematem na pierwszym miejscu wyskoczyl Ale Ci zazdroszcze tego cofniecia sie do 2006 Gdybym i ja mogla sie cofnac , mialabym 25 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Sie rozmarzylam![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj nie gotuje Ale pije martini ze sprite Chyba wlazi we mnie jesienna depresja Pomyslalam sobie, ze przydalaby sie znowu operacja piersi- ten zastrzyk energi echchch.................. ........
|
|
#355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ulubione
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczęta
![]() a ja dziś mam małe święto, 3 m-ce moich cycuchów z tej okazji wybrałam się na zakupy, i wreszcie kupiłam pierwszy stanik ![]() ile radości może sprawić przymierzanie w sklepie tych wszystkich cudeniek hi hi hijutro jakieś fotki strzele, dziś mi się już nie chce padnięta jestem.. pozdrowienia i całuski dla wszystkich |
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis troszke sie zmartwilam.
Byłam na uczelni, sukienka pod szyje pozapinana a tu nagle ni z tego ni z owego kolega (dobry kolega, taki ok) sie mnie pyta a co Ty cycki powieszylas? (kiedys sie smialam z kolegami ze powieksze) A ja taki zonk i nie, zartujesz a co? A on -a nie wiem, Ty zawsze mialas takie duze piersi? O kurcze I mowie szybko - masz dziewczyne, nie ogladaj sie a on - a co, nie moge mnie tez inne interesowac? Obrocilam wszystko w zart ale czuje sie glupio, mialam bluzke pod szyje bo przeciez mam pancernik. I jeszcze z tym kolega stali inni i kazdy nagle na mnie ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Pochwal sie gdzie kupilas? Z fiszbinkami? Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-10-07 o 20:33 |
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Agatau88;29842349]A ja dzis troszke sie zmartwilam.
Byłam na uczelni, sukienka pod szyje pozapinana a tu nagle ni z tego ni z owego kolega (dobry kolega, taki ok) sie mnie pyta a co Ty cycki powieszylas? (kiedys sie smialam z kolegami ze powieksze) A ja taki zonk i nie, zartujesz a co? A on -a nie wiem, Ty zawsze mialas takie duze piersi? O kurcze I mowie szybko - masz dziewczyne, nie ogladaj sie a on - a co, nie moge mnie tez inne interesowac? Obrocilam wszystko w zart ale czuje sie glupio, mialam bluzke pod szyje bo przeciez mam pancernik. I jeszcze z tym kolega stali inni i kazdy nagle na mnie ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Co jak co ale faceci akurat to zauważają-u mnie w pracy też kumpel mnie pytał po op czy cycki robiłam-a ja że skarpetkami męża wypchałam, a co widać aż tak?? O to mi chodziło No i on zwatpił...i już nigdy tematu nie podjął Ale ja zawsze tekstem wyjadę i nikt nigdy nie wie czy ja żartuję czy prawdę mówię
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, ja tez musze na jakies teksty sie naszykowac szczegolnie ze no kurcze faceci...beznadziejni sa
A jeszcze za kilka dni impreza u tych kolegow, jestem zaproszona, no przeciez w golf sie nie ubiore a cycem nie bede swiecic I to ja w takiej bluzce pod sama szyje, prawie w golfie a on pyta i to tak prosto z mostu. Ale fajna odp ze skarpetami, chyba sobie pozycze
|
|
|
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam Najlepiej mieć jakiś tekst bo wtedy druga strona głupieje Ja akurat jestem z tych osób co nie przejmuje się ani opiniami ani pytaniami ani niczym innym Ot-taka głupia natura a teraz zdarza mi się do pracy bez stanika wyskoczyć i widzę te zdekoncentrowane spojrzenia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

Tutaj na forum duże cycki są super robią wrażenie, ale chyba powinnam się cieszyć z tego co mam.

- no ciekawe, ciekawe...
. Drugi osadzony głębiej mniej opadał i piersi mi nie zdeformował. No i czemu teraz implanty większe o 20occ a osadzone prawidłowo i głębiej nie ciągną do dołu tylko sterczą 

a gdzie Ty to odpkopałaś kochana
Teraz już się nie zgubi - mamy cytat u siebie
- jesteś po operacji ( drugiej w przeciągu miesiąca!') i osłabiony organizm może troszkę nie nadążać za Tobą. Pewnie stąd ta infekcja Agatko