|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak mnie dawno tu nie było.
Matura z angielskiego poszła mi na 78%. W miarę, myślałam, że będzie gorzej, ale wiem, ile jeszcze przede mną pracy. Aktualnie biorę się za Henrego, za chwilę sprawdzę zadanie z repetytorium, potem listening, potem biorę się za naukę z chemii, a na końcu może zdążę napisać opis.
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uczę się z wielu źródeł: - repetytorium do matury rozszerzonej Longman (chyba starsze wydanie, nie tegoroczne) - English Grammar in Use - Murphy - angielski jakiego potrzebujesz - the very english you need, na chomiku - słownictwo 3 i 4 prof. Henry - słuchanie: podcasty z ESLpodcast i audiobooki - pisanie: Matura Companion Express Publishing - czytanie: różne ebooki, do niedawna Penguin Readers - czasem jeszcze jakieś inne książki, ale to pojedyncze zagadnienia raczej Na szczęście większość mam z chomika, bo w innym wypadku zbankrutowałabym ![]()
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jak tam z nauka ??? Ja dzien w dzien katuje sie powtorkami z Henrego kolo200-300słow + na bieżąco dodaje słówka tak by nie przekroczyc w kolejnych dniach 300 słowek w powtorkach. Do tego jezdzac autem sluchalam do tej porty podcastow z ISELA ale skonczylam je sluchac w pt(przerobilam wszytskie z www). Teraz musze sobie je wydrukowac i przerobic jeszcze raz tylko czytajac tekst i zerkajac, wpisujac w zeszyt nowe slowka. Ale to powolutku na biezaco...
Jesli chodzi o sluch wgralam sobie na pendriva audiobooka ![]() ![]() ![]()
#336 | ||
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio to tylko nadrabiam zaległości... a potem znowu się obijam i dopiero jak mi się nazbiera to znowu nadrabiam... jak dziś...
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#338 | |
Rozeznanie
|
Zrobilam popludniu test jaki poziom ksiazek z readersow powinnam czytac. Wyszlo mi Upper-Intermediate. Czy ktos moze mi polecic fajna ksiazke lub audiobooka o takim poziomie trudnosci??By sie zbytnio nie meczyc lecz jednak poznac nowe slowka. Patrzac na wytyczne z tej www: http://www.macmillanenglish.com/Read....aspx?id=37340 zastanawiam sie nad 1 rzecza. 2200 slow kluczy. Co to znaczy??? Ze na rozdzial tyle przypada?? Jakos malo kumata dzis chodze i potrzebuje oswiecenia
![]() Co do moich preferencji ksiazkowych nie lubie tylko romansidel i horrorow. Wszystko inne moze byc ![]() Cytat:
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2011-12-12 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Ja przed maturą tez mamy ostrą spinę, w sumie od września dużo się nauczyłam słówek, ale dalej jestem na słabym poziomie.
Ostatnio to w sumie tylko odpisuje krotko na interpalsie, i czasami siegne po podrecnzik bby przeczytac z raz nowe słówka. Lenistwo góruje też i u mnie...
#340 |
Zakorzenienie
|
Przez dluzszy okres czasu szukalam jakiegos przyzwoitego forum hiszpanskojezycznego - vagos.es/foro - chyba najlepsze co udalo mi sie znalezc
![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinnaś mieć odblokowanych kilka początkowych lekcji po rejestracji... Cytat:
![]() Ja znalazłam coś takiego, a'la wizaż, ale nie jest jakoś super aktywne... ![]() http://www.enfemenino.com/world/comm...rum/forum0.asp
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było (kilka miesięcy -.-), ale widze, że nie późnujecie
![]() W październiku zaczełam kurs niemieckiego A1 i musze przyznac, że powoli chyba się zakochuję w tym języku, bardzo mi się podoba! ![]() Nie zaniedbuję też hiszpańskiego (profesor Pedro + Uso z gramatyki), angielski traktuję za to troszkę po macoszemu, bo tylko raz na jakiś czas zaglądam do Henry'ego, ale pocieszam się, że ćwiczę go niemal codziennie z kolegą którego poznałam na studiach, z Portugalii ![]() Swoją drogą w mojej szkole językowej pojawiła się ciekawa oferta kursu intensywnego: 6 tygodni, codziennie po 1,5 godziny zajęć i przyznam, że bardzo mnie to kusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Inkwizytor
|
Nareszcie obroniłam moją pracę magisterską i teraz stęskniona i pełna zapału do nauki wracam do was.
Póki co boje się jednak odpalić Henrego i Pedro... Pozdrawiam wszystkich ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Inkwizytor
|
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Jakie to jest dla mnie przyzwoite forum? Z milym wygladem (jesli mam na nim spedzac kilka godzin w tygodniu, to jednak dobrze by bylo jakby layout nie wygladal jak zrobiony przez przedszkolaka
![]() ![]() Calkiem przyjemne jest tez forum abretelibro
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Witajcie po 3 tygodniach
![]() Właściwie chwalić się czym nie ma, bo bo przez ten czas odpuściłam sobie naukę. Bardziej przez lenistwo i braku samodyscypliny. Poczytywałam sobie Was ![]() Chce się wziąć w garść, ale mój nastrój i nastawienie do pewnej sytuacji życiowej, nie motywuje mnie ![]() Dzisiaj chce zajrzeć do profesorów. Muszę odnaleźć moją motywację. |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby któraś z Was chciałaby profesora zakupić to na Merlinie za 49 zł z groszami można kupić plus wysyłka 0 zł przez paczkomaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Widzę, że nasz wątek jakoś przygasł.
Mam nadzieję, że nie każda ma taką słabą motywację jak ja ostatnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze popołudnie zamierzam przeznaczyć na niemiecki (słówka związane z mieszkaniem, odpis mieszkania z użyciem 3 i 4 przypadka, scenki związane z umawianiem się), angielski (trochę gramatyki z mojego repetytorium plus jakieś słówka z repetytorium tematyczno-leksykalnego Wagrosa chyba) i hiszpański (tutaj jeszcze nie zdecydowałam, ale postaram się dziabnąć i granatykę i słownictwo ![]() Mam nadzieje, że się ze wszystkim wyrobię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Mam w planach do końca roku zrobić wszystkie powtórki w profesorach żeby ten 2012 wejść bez zaległości i nowymi planami.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
a mi się strasznie zachciało szwedzkiego, przez piosenki w tym języku
![]() skończę fiński, to się chyba zabiorę za język sąsiadów ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-12-18 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
można się przyłączyc?
![]() zależy mi bardzo na nauce angielskiego, do matury rozszerzonej. w szkole lipa - robimy albo same podstawy albo nic. matura podstawowa niby dobrze bo 86% albo jakoś szczególnie mnie to nie satysfakcjonuje. wiem, że kiepsko u mnie z listeningiem. do rozszerzonej to w ogóle ze wszystkim jeszcze ciężko a juz tak mało czasu do matury. uczę się z English Grammar in use i mam nieruszone jeszcze repetytorium Longmana. chce się wziąć za Twilight po angielsku bo mam w domu i ogladać Skinsów bez napisów ![]() najgorsze jest to, że mi się nie chce. wracam do domu i idę spać... a angielski jak i reszta przedmiotów leży i do mnie macha z biurka.
#356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Ufff to dalas mi zadanie bojowe, przypadkiem w tygodniu znalazlam ta www z testem a nie bylam w stanie sobie przypomniec gdzie to bylo
![]() Normalnie z wojkiem google kojarzylam skojarzenia chyba z 30min ale wkoncu mi sie udalo ![]()
#358 |
Rozeznanie
|
Witajcie laseczki
![]() Ja niestety nie mam czasu, zaczęłam prace, dwa dni pracy, dwa dni wolnego, po 15 godzin, a teraz przygotowania do świąt i kompletnie brak czasu, mam z 300 powtórek z Memo ![]() Dla osób które polują na "Blondynka na językach"- w empiku ostatnio widziałam stosy tego ![]() Powodzenia kochane i Wesołych Świąt! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dojść chcemy.
Dziewczęta,
wypisywać co dzisiaj zrobiłyście ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dojść chcemy.
hej
![]() dawno mnie tu nie bylo, przyznam ze wiekszosc czasu jedyne co robilam to powtorki + sluchanie radia ![]() rzadko dodawalam nowe slowka ![]() dzis z hiszpanskiego zrobilam lekcje na busuu, dodalam 15 slowek w profesorze i obejrzalam odcinek extra ![]() czas na niemiecki, ale chyba beda tylko powtorki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.