![]() |
#331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode 2013
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak Pani pisała najlepiej zacząć od sali, później muzyka i foto/video. To tak na początek, na kolejne sprawy będzie jeszcze czas. Jeśli miałaby Pani jakieś pytania to myślę, że wspólnymi siłami pomożemy! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a swoją drogą to nie wyobrażam sobie mojej jeśli chodzi o udzielanie sie na forum ślubnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Mam tylko krótkie pytanie do Toolli. Czemu rezygnujecie z katarzynki? To na pewno ta mniejsza sala? Bo mi zależy na zmianie terminu,ale na tej większej. Edytowane przez kicia__ Czas edycji: 2012-01-20 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Powodzenia dziewczynki w sesji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za powitanie i wsparcie! wszystko czytam i nabieram wirtualnego (narazie!)doświadczenia co do organizacji śłubu i wesela.
2 lata temu byłam latem na dwóch weselach .pierwsze w Akropolu w Dębówce,drugie w Zajeździe Gościnnym w Konopnicy . Zajazd Gościnny wspominam b.dobrze,fajny ogródek,było gdzie się przewietrzać,organizacja ok. jeśli chodzi o Akropol,mam uwagi: nie włączono klimy,zakąski robiły się wiec mało apetyczne ,szczególnie to co było w galarecie. upał,goście spoceni,wrrr...klimę właczono dopiero po interwencji i jakaś kiepska regulacja chyba była,bo panie zaczęły sięgać po marynarki panów,tak wiało po pleckach. i następna uwaga:zasiedliśmy do zastawionych jedzeniem stołów,ale ponieważ był plan podawania jedzenia(piękne menu na stołach z godziną podawania) i przewidziano najpierw obiad,to nie było postawionych talerzy do zakąszania przed obiadem. zanim obiad zaczął być wydawany(na ok 120 osób),to wszyscy siedzieliśmy głodni gapiąc się wściekle na półmiski. obiad też podawano w tempie niezachwycającym. reszta ok,pałacyk ładny,otoczenie też. podoba mi się moda na osobny stół z ciastkami i owocami,ciasteczka na obu weselach były z cukierni Zbyszko,każde ciastko w osobnej papierowej foremce,można było wcinać bez talerzyka. jako,że ze mnie smakosz kawy i dobrej herbaty to pomysł zosobnym stolikiem z kawą i wrzątkiem w termosach już mnie nie powalił na kolana,wolalabym mieć możliwość zamówienia kawy z expressu. termosy to pewno wielkie ułatwienie dla personelu ale czy o to chodzi? to tyle .pomarudziłam trochę ,co?ale kto widział100% gości zadowolonych z wesela? ![]() aha,jeszcze jedno,tzw. produkowanie się do mikrofonu kilku wstawionych gości przez dłuższy czas ,zabawy w których uczestniczy garstka też już podcietych ludzi-to z mojego punktu widzenia i obserwacji-2 godziny nudzenia się pozostałych.jeśli już trzeba,to wydaje mi sie,że pół godz. na takie wstawki to max,bo każdy z pozostałych marzył,żeby to się skończyło,bo po prostu chcą potańczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
takiego długiego posta walnęłam i wcięło...
![]() ![]() a tak btw,to proszę ,potraktujcie mnie jak "trochę" starszą "forumkę"i mówcie mi po prostu trebolita. Edytowane przez trebolita Czas edycji: 2012-01-20 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez VVerr Czas edycji: 2012-03-12 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
witam VVerr i trebolita,
![]() trebolita, ja mam zarezerwowaną salę w Akropolu. Szczerze mówiąc krążą różne opinie o tym lokalu, jak i każdym innym ![]() ![]() A tak poza tym, dziewczyny! macie polecić dobrego DJ-a? ![]() ![]() Ps. Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
w Akropolu bawiłam sie dobrze do czasu ,aż rozpoczęły się wydłużone do niemożłiwości zagadko-zabawy,dorywanie się do mikrofonu przypadkowych osób i "wyśpiewywanie"czego to się człowiek nauczył w harcerstwie.ponieważ trwało to długo,czekanie na powrót do zabawy tanecznej po prostu mnie zmęczyło.weź ,siedź i czekaj,czekaj,czekaj. tak więc po torcie nastąpił odwrót i powrót do domu,a ja naprawdę lubię się bawić i bywam na imprezach do końca!
jeśli masz mieć wesele w Akropolu,to dwie pozostałe sprawy są przecież do ustalenia: klima ma działąć od początku i to nie tak,żeby wydekoltowane plecy mroziło, no i sprawa tych nieszczęsnych talerzy a raczej ich braku.zarządź,żeby po prostu były zanim wjedzie obiad i po sprawie. reszta była jak najbardziej ok,jedzenie super, miejsca do tańczenia dużo. kuzynka ,która była mamą panny młodej zmieniła jedynie trochę wystrój wnętrza,zmieniła obrusy i serwetki,pousuwała sztuczne kwiaty i stroiki ,a sama (mając artystyczną duszę )dopilnowałą właśnie wizualnej strony wesela.owoce na osobnym stoliku sama układała,bo miała "wizję "inną niż jej proponowano.reszta naprawdę ok! i tego ci życzę!będzie super ,zobaczysz! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
VVerr: mój mąż jest taksówkarzem i ponieważ wozi i odbiera ludzi z imprez ,to ma jakąś tam wiedzę ,bo ludzie lubią sobie pogadać .O Bosmanie przekazał mi same dobre opinie od wychodzących gośći,tak więc dobry wybór,sama o Bosmanie myślę,choć wystrój sali na biało-czerwono trochę mi się nie podoba,(strasznie dużo tych ozdóbek)ale to przecież rzecz gustu,a o gustach się (podobno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
ojej,widzę ,że moje posty docierają z jakimś kosmicznym opóźnieniem .napisałam już w międzyczasie dwa i żadnego nie widzę. chyba moja wina,bo klikałam w "odpowiedz" po lewej str. a dopiero teraz odkryłam pomarańczowe okienko z tzw.szybką odp. po prawej... hm.....ale spostrzegawcza jestem....brawo...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() ja się zastanawiam między DJ Hiszpanem a DJ Strusiem ![]() ![]() trebolita, mogę mieć jeszcze jedno pytanie? ![]() Poza tym, też chce zrezygnować z sztucznych kwiatków. Niektórzy może i są zwolennikami, ale mi osobiście nie widzi się wesele w otoczeniu sztucznych kwiatów. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie nie mam na nic siły, od wczoraj moim drugim domem jest toaleta. Złapała mnie grypa żołądkowa. Swoją drogą na pogotowiu było kilka osób z tym cholerstwei i podobno jakiś wirus grasuje w Lublinie! A co do Dja to moi znajomi mają Strusia, ale jak będzie wypowiem sie pod koniec lipca.
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez VVerr Czas edycji: 2012-03-12 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
myszonka88. Zdrowiej szybciutko kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
w akropolu po sugestii,że obrusy i serwetki nie są ok,pani właścicielka zaproponowała ,że uszyje nowy zestaw i tak było. pewnie po prostu były już za stare i nie miały wyglądu. nie wiem,jak to wyglądałoby w innych lokalach. podobno są firmy ,które wynajmują pokrowce na krzesłą i inne dekoracje ale jeszcze się nie rozglądałam,bo to nie ten etap moich poszukiwań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje bardzo za informację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
jak chcecie rozwiązać sprawę usadzenia gości? z bilecikami czy bez? i kogo wy chciałybyście mieć koło siebie przy swoim honorowym stole?
byłam na trzech weselach z bilecikami i tylko na jednym wyszło to ok,a na jednym tragedia,bo jacyś "mądrale"zajmując miejsca doszli do wniosku ,że usiądą tam ,gdzie oni chcą i w rezultacie tak poprzesuwali kartoniki,że mój mąz miał pojedyncze miejsce wśród nieznanych mu osób,ja wcale swojego nie znalazłam i też zrobiła się heca z upychaniem mnie,a rodzice panny młodej z trudem też znaleźli dla siebie miejsce ,i to w takim kącie,za kominkiem,który akurat skutecznie zasłaniał im widok na stół z młodymi. z drugiej strony bez kartoników z nazwiskiem też są przepychanki,zajmowanie miejsc na hura.,jak wiec znaleźć "złoty środek"? |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam na kilku weselach z winetkami i osobiście jestem na 'tak' ![]() Jeżeli stoły ustawione są tak, że nie ma oddzielnego dla Państwa Młodych + świadków, to wg mnie najlepszym rozwiązaniem jest (chyba), żeby koło nich siedzieli ich znajomi - bo nie są w rodzinie, a nie chcemy, żeby się czuli mniej ważni. Gdy rozmawialiśmy z TŻ-tem to stwierdziliśmy, że jest takie rozwiązanie najlepsze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Nie przerażajcie mnie. W ogóle o tym nie myślałam. Poza tym u mnie będzie sporo gości któzy nigdy się z czymś takim nie spotkali i nie będą wiedzieli o co chodzi. Też może być tak, że nikt na to uwagi nie zwróci. No i nie wiem jak miałabym zgadnąć kto obok kogo wolałby siedzieć. A z drugiej strony jak się wszyscy rzucą na hura to też źle. No i mam dylemat.
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
dokładnie. jak się ma wesele na 100-150 osób to jeszcze jakoś da się ogarnąć. ale współczuje a jednocześnie podziwiam PM-ki, które 'winetkują' wesele na 250-300 osób ![]() Właśnie, z braku zajęcia, choć może z braku chęci robienia czegokolwiek zaczęłam podliczać mniej więcej koszta wesela. Nieciekawie jest jak patrze na te cyferki, choć pewnie będzie bardziej dopiero jak przyjdzie do płacenia ![]() ![]() Edytowane przez lady fancy Czas edycji: 2012-01-23 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.