|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: stepper
Cytat:
W moim przypadku, a posiadam steper skrętny nie widzę by łydki się rozbudowywały. Dupcia owszem jest jędrna i podniesiona. Wydaje mi się, że na steperze skrętnym nie da się inaczej pracować niżeli na całych stopach.
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Stepper trrach ;(
Nie wiem czy to w dziale fitness może być, ale nie wiedziałam gdzie tai wątek załozyć.
Otóż kupiłam nowy stepper, używałam go kilka razy i działał bez zarzutu, dzisiaj chciałam na nim pokicać a tu zonk, nie działa. Tzn w ogóle te "pedały" nie idą do góry. Jak się naciska jeden, to drugi powinien się podnosić, a one są sklapciałe oba. Obejrzałam ze stron wszystkich i wygląda normalnie. Może któraś z was miała podobny problem i wie co mam z tym fantem zrobić
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stepper trrach ;(
Nie wiem co to za steper, ale jeśli już popsuł się po pierwszych treningach, to proponuję Ci go oddać, i to jak najszybciej. Może to tylko wada producenta? W każdym razie masz prawo do reklamacji, lub zwrotu towaru, jeśli nie spełnia on Twoich oczekiwań.
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, moim zdaniem stepper skrętny to rewelacja. Ćwiczę na nim od 6 dni, mniej więcej po 60 minut dziennie. Dodatkowo przeszłam też na dietę i przez te 6 dni schudłam już 3 kilogramy
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stepper skrętny
Cytat:
?Ja ledwo wytrzymuje 20 a poza tym co to za dieta że sie traci 3 kg w 6 dni
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Zanim przeszłam na dietę jadłam bardzo dużo niezdrowych rzeczy typu chipsy, słodycze, itp. Od tygodnia jem tylko jogurty, owoce, warzywa i pieczywo Wasa. Piję też dużo wody mineralnej. Powiem Wam, ze wcale nie chodzę głodna i czuję się super. A co do steppera często ćwiczę np. rano 30 i wieczorem 30 minut.
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Miałam teraz ferie i dużo wolnego czasu, być może dlatego było mi łatwiej. Przedwczoraj ćwiczyłam bez przerwy przez 60 minut( o ile dobrze pamiętam jakieś 2600 kroków), a później jeszcze 40 minut. Wydaje mi się, że im dłużej ćwiczymy tym jest łatwiej
|
|
|
|
#339 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Właśnie kilka dni temu postanowiłam "odkurzyć" mój stepper skrętny ... no i nie żałuję . Ćwiczę od kilku dni i czuję się się rewelacyjnie
Włączam coś ciekawego w TV i czas szybko leci. Nie ćwiczę dłużej niż 30 minut bo chyba bym padła... Acha i ustawiam na najmniejsze obciążenie. Właśnie w innym wątku pytałam o częstotliwość ćwiczeń, bo chcę ćwiczyć codziennie. A tu Primavera pisze że według instrukcji co drugi dzień. Już sama nie wiem...
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Steper to fajna sprawa. Przyznaje, ż już na nim tak nie szaleje. Wystarczy mi trening 4 razy w tygodniu po około 45 minutek + ćwiczenia siłowe.. Teraz z perspektywy czasu uważam, że codzienne ćwiczenia na nim po około godzinie czasu, to było za dużo i za często. Ciałko się ujędrniło, jednakże miałam wrażenie, że spalam także mięśnie. Dlategoteż skróciłam ilość i czas ćwiczeń.
tera jest wsamraz.
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stepper "na boki"
kupiłam steper skrętny i nie moge go uruchomić
pomocy
|
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny kupiłam steper skrentny LTT i nie moge go uruchomić co zrobić żeby mozna na nim czwiczyc?? prosze o pomoc
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Najprawdopodobniej masz ustawione na maximum pokrętło obciążenia.
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
dzięki już wszystko działa
a ja ćwicze :P pozdrawiam
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
powodzenia
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
agucia jak z perpektywy kilku miesięcy oceniasz swoje ćwiczenia i rezultaty ? zastanawiam się nad kupnem stepera ... i szukam opinii
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
I nikt niećwiczy na stepperku;(
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Jak myślicie , czy ten będzie dobry ? http://allegro.pl/item170858247_step...y_lakieru.html
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
ja mam właśnie taki steper
i nie narzekam na niego ćwicze ja i mam i mamy coraz lepszą kondycje teraz jest coraz lepiej i skura zaczyna być sprężys |
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sobie go kupię jak uzbieram troszke kasy . Dziewczyny napiszcie coś jeszcze o waszych doświadczeniach z stepperem
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Faktem jest, że kondycja się poprawia. Ja też na początku po 5 minutach "wysiadałam". Ja ćwicze po pół godz co drugi dzien, na tym najwyższym poziomie (mój nie ma regulowanego obciażenia, tylko wysokośc "stopnia"). Na poczatku w pół godz robiłam 800, teraz licznik pokazuje 1000 - więc moja sprawność się zwiększa.
Poprawa figury jest, ciało jest takie bardziej "zbite". |
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Mam takie pytanko odnosnie steppera... zastanawiam sie nad kupnem, tylko nie zalezy mi na straceniu tluszczyku. Ogolnie jestem chudzielcem, a przytyc nie moge od zawsze. Chcialabym poprawic wyglad moich nog, zeby nie wygladaly jak dwa patyki. Chcialabym zeby byly bardziej ksztaltne, sprezyste....wiecie chyba o co chodzi.... Myslalam wlasnie, ze cwiczenia na stepperze moglby dac mi jakis efekt...Czyatalam rozne opinie, ale wiekszosc z was skupia sie na spaleniu tluszczyku. Ja jednak obawiam sie, ze bym jeszcze bardziej nie schudnac.
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki stepper?
podbijam....
Nikt nie potrafi pomoc?
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
To zależy od kształtu nóg bo mi sie wydaje że stan moich sie poprawił są bardziej zbite
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Witam ćwiczące wizażanki
Ja tez mam taki stepper i ćwiczę, jestem BARDZO zadowolona, ale mam pytanko: pojawił sie taki problem, ze po pewnym czasie stepper zaczął głośno pracować... skrzypienie, jakieś huki ( moja waga nie jest AZ TAK ogromna, żeby zajechać maszynę ). Postąpiłam wg instrukcji, wszystkie ruchome części potraktowałam WD40, ale nadal skrzypi ( zwłaszcza na jednym pedale ). Jakieś rady ??? Miałyście podobnie? HELP! Bo chce ćwiczyć, jednocześnie nie popadając w konflikt z sąsiadami
|
|
|
|
#358 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczyny!!! a czy ktoras z Was ma stepper z allegro??bo zastanawiam sie nad kupnem takiego malego ale czy jest to dobry pomysl ze na tej aukcji?prosze o opinie plizzzz
cwicze 3 razy w tygodniu w klubie fitness ale jakos jeszcze mam ochote jak wracam do domku cos robic hihi no i tak wlasnie mysle....generalnie troche boje sie takich zakupow ale moze Wy jestescie zadowolone???????????
|
|
|
|
#359 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie kupowałam na allegro tylko w Auchan ( nie wiem które pewniejsze
). Myślę że chyba lepiej pojechać do jakiegoś centrum i kupić nowy ( ma się pewność, że nie jest zepsuty i gwarancję ). Jednak niezależnie od tego gdzie kupisz, to polecam taki stepperek bo jest GENIALNY ! ( Mój przestał skrzypieć i teraz ćwiczę spokojnie ) POLECAM
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Od wczoraj mam mój stepper z allegro ( nie sądziłam że będzie taki wielki
) i zastanawiam się czy te linki to tylko pomagają ćwiczyć ręce ?? Można ćwiczyć trzymając się czegoś ( np. szafy? )
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

27 lipca 2013
?Ja ledwo wytrzymuje 20 

Włączam coś ciekawego w TV i czas szybko leci. Nie ćwiczę dłużej niż 30 minut bo chyba bym padła...
Acha i ustawiam na najmniejsze obciążenie. Właśnie w innym wątku pytałam o częstotliwość ćwiczeń, bo chcę ćwiczyć codziennie. A tu Primavera pisze że według instrukcji co drugi dzień. Już sama nie wiem...

). Postąpiłam wg instrukcji, wszystkie ruchome części potraktowałam WD40, ale nadal skrzypi ( zwłaszcza na jednym pedale