Razem schudniemy 20kg! - część II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 06:28   #331
madziullka
Wtajemniczenie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II

Hej hej ja już w pracy, śniadanko było chyba ładne... 3 kromeczki razowca, z odrobiną masła, plasterkiem wędliny, plasterkiem sera żółt i pomidorkiem+herbata.
II śn planuję: activia "kiwi z truskawką" ( ta większa) + 1-2 kiwi
Lunch: mam w pracy chlebek just fit z biedronki (żytni) i serek ze szyczpiorkiem (niestety gotowiec)
a na obiad nie wiem jeszcze....może warzywa gotowane na parze, kasza i jakieś mięcho...

Ostatnio jakas strasznie zmęczona jestem, ciągle bym spała i przesadzałam z kawą dlatego dziś piewszy dzień odtrucia planuję ją rzucic

Podziwiam te które już schudły tak dużo. Wiem ze to głównie konsekwencja i ciężka praca ale mi ciężko zrzucic chociażby 2 kg a niektóre z Was za sobą mają 8 i więcej. Wielki szacun.
I miłego dnia.

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:03   #332
lordi
Raczkowanie

od dzisiaj mam urlop a juz jutro wyjezdzam
ale mam lenia, nic mi sie nie chce a tu tyle do pozalatwiania przed wyjazdem. wczoraj wrocilam z pracy jak zwykle o 20 i mnie oswiecilo, zagladam w przeglad rejestracyjny samochodu a tu... przeglad wyszedl mi 2 dni temu musze teraz na biegu jeszcze to zalatwic! och ja geniusz

Ciąża bliżniacza
8tydz : 67,5kg
20tydz : 70,3kg
30tydz : 77,5kg
w dniu porodu : 79,7kg
2tyg po porodzie: 66,6kg
lordi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:20   #333
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

este - ale szok że tak mało przytyłaś w ciąży! gratulacje! niby zdrowo jest przytyć 8 kilo ale jak widać 4 tez jest ok (ja przytyłam 19 kilo)

Bottega - czekałam na twojego posta a tu taki psikus zrobiłaś, a raczej twoja mama, szkoda że nie udało ci się wybrac do gina
naprawdę ta stewia taka okropna? , a ja myślałam że to wynalazek przyszłości

moja chwilowa niedyspozycja żołądkowa się szybko skończyła, także ładnie się odchudzam

nie mogę dostać tego danio light ale jakiś serek dorwalam w kauflandzie z mlakowity 0% , tylko dziwne smaki a ja lubie waniliowe

możecie na mnie pogłosować?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:31   #334
lordi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
este - ale szok że tak mało przytyłaś w ciąży! gratulacje! niby zdrowo jest przytyć 8 kilo ale jak widać 4 tez jest ok (ja przytyłam 19 kilo)
nie ma czegos takiego jak "zdrowo przytyc w ciazy" w granicach normy tak zeby odzywic swoj organizm i organizm płodu jest przytycie 12-15kg. mniej moze sie wiazac z uszczerbkiem na organizmie ciezarnej ( jakby nie spojrzec i mowiac bardzo prostymi slowami płód ma szanse przeżycia i utrzymania sie dzieki pasożytniczemu przystosowaniu sie do warunków bytowania) a kazdy kg wiecej to juz wynik... przeginania w jedzeniu, co tez nie jest zdrowe ani dla matki ani dla dziecka

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-04-25, 08:14   #335
sosha
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lordi Pokaż wiadomość
nie ma czegos takiego jak "zdrowo przytyc w ciazy" w granicach normy tak zeby odzywic swoj organizm i organizm płodu jest przytycie 12-15kg. mniej moze sie wiazac z uszczerbkiem na organizmie ciezarnej ( jakby nie spojrzec i mowiac bardzo prostymi slowami płód ma szanse przeżycia i utrzymania sie dzieki pasożytniczemu przystosowaniu sie do warunków bytowania) a kazdy kg wiecej to juz wynik... przeginania w jedzeniu, co tez nie jest zdrowe ani dla matki ani dla dziecka
nie zgodzę się z tym, że 15kg to jest "zdrowe przytycie" ta przecież baaardzo dużo! moim zdaniem matka nie powinna przytyć w ciązy - nic ponad wagę dziecka + łożysko etc. Bo jeśli mama w ciąży tyje to znaczy że dostarcza za dużo kcal! poza tym płód potrzebuję substancji do rozwoju tylko że mama waży 70kg a płód w fazie najważniejszego rozrostu i zapotrzebowania na składniki odżywcze waży parenaście gram - także na prawdę wystarczy mu ociupinka z tego wszystkiego co pobiera matka

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
Soshka to chyba pokrewne z nasz duszyczki - ja jestem wodnikiem (gdzieś tak wyczytałam a poza tym najlepsze przyjaciółki są też koziorożcami i rybkami, więc z obserwacji stwierdzam )
no proszę! ja mam przyjaciółkę rybę a brata wodnika i świetnie się dogadujemy poza tym słyszałam że wodniki mają strasznie cięzkie charaktery, potwierdzasz? :P

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam Turka dla TŻ
A ja mam Turka za TŻta dobra wiem, głupi żarcik ^^

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394 Pokaż wiadomość
Hej piękności!!

Pisała do mnie sosha i wiedzę że wszystkie tutaj po mnie płaczecie więc dorwałam tele.siostry i wpadłam napisać,że u mnie wszystko ok! jestem u rodziców i nie za bardzo mam dostęp do neta Cholerka jak wy pędzicie z tymi postami:-P będę was miesiąc czytała a mego czytania nie będzie końca

Gratuluję wszystkim spadków słoneczka moje idziecie kurka wodna jak burza! U MNIE WAGA 89kg dietkę trzymam idealnie!bez obaw

witam nowe laseczki przybyło was tutaj do nas sporo ale to wasz najlepszy wybór także kochane do roboty a będziecie cud i miód do wakacji

Trzymajcie się kochane i dietkę mi pięknie trzymać bo będzie źle!oj źle :P tzn.będę lała po d...pie
czarna dobrze że napisałaś!!!! dopiero teraz weszłam i zauważyłam Twój post - dawaj znać jak wrócisz od rodziców buziooole i za dietkowanie!
sosha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:22   #336
marta24171
Rozeznanie

Witami mamy kolejny dzień.
Wiecie co,przyłapałam się wczoraj wieczorem na tym,że jak kłade się wieczorem spać to pierwsze o czym myśle to to,że mam za sobą kolejny pieknie skończony dzień dietkowania i myśle czy nastepny będzie taki sammyślałam,żeb y zrobić sobie taki wojskowy centymetr na 100 dni i odcinać od końca każdy taki dobry dzień,a potem jak setka się skończy to następne 100 dni
za mną już śniadanko,był omlet z dwóch białek z pomidorem,chudą szyneczką i cebulkąi herbatki zielona i czerwona.
Miłego dnia życzę wszystkim i w każdej wolnej chwili napewno tutaj zajrze
Stary 2012-04-25, 08:28   #337
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
no proszę! ja mam przyjaciółkę rybę a brata wodnika i świetnie się dogadujemy poza tym słyszałam że wodniki mają strasznie cięzkie charaktery, potwierdzasz? :P
Soshka wodnik=ciężki charakter, skąd że ja jestem do rany przyłóż
Nie ma to jak dobre mniemanie o sobie
Cytat:
A zebys wiedziala, dobrze ze wujek krolika zarąbał
Lordi urlop

CzarnaDamo jupi jesteś, o ale tylko na chwilkę wpadaj jak najczęściej Skarbie. Brawo za dietkę.
Darialex nie przejmuj się wagą – bo po 1) podczas @ waga może wzrastać ok. 1-2kg po 2) najlepiej ważyć się na czczo, jeśli ważymy się wieczorem po całym dniu to zawsze jest na + (ja zawsze mam ok. 0,5-0,8kg więcej wieczorem niż następnego dnia rano na czczo). A więc głowa do góry i cierpliwości
Marta o kolejna z Dzidziusiem – ale tu będzie Bobasków . W sprawie sera żółtego ja zazwyczaj jem (jeśli go jem – ostatnio rzadko) to wybieram ser żółty mierzwiony z biedronki, jeden plasterek ma 7-8g i z tego co pamiętam ok. 26kcal
Agusia_264 brawo za duuuuużo ruchu – oby te 1000kcal ubyło heh a uprzejma prośba (wcześniej Bottega chyba też o to prosiła, nie Ciebie inne dziewczyny) nie cytuj całych wiadomości tylko fragment bo pół strony zajął Twój post a to co dopisałaś to raptem kilka linijek
Agusia_264 Madziulka ale z Was ranne ptaszki - podziwiam
Madziulka trzymam kciuki za rzucenie kawy A ostatnio bardzo dużo osób w moim otoczeniu narzeka na przemęczenie, brak sił, senność – może jakieś przesilenie wiosenne … Ma któraś z Dziewczyn na to jakąś teorię ????

Gothika głos oddany

A u mnie dziś 67,6kg - coś znów drgnęło

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg

Edytowane przez WyrafinowanySmak
Czas edycji: 2012-04-25 o 08:29
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:33   #338
estecorazon
Rozeznanie

Witajcie Kochane Co do tej ciąży to na jej początku schudłam 10kg nie miałam ani wymiotów ani nic poprostu źle się czułam ciężki okres bo zapłodnienie chyba nastąpiło tuż po odstawieniu silnych leków na odchodzanie na szczęście Niunia jest duża silna i zdrowa stąd też przytyłam tylko 4 więc łącznie wyszło jakieś 14 najpierw -10 potem powrót czyli +10 i dzidzia +4 i tak rodząc ważyłam przed 90 więc to i tak sporo ;/ drugi raz to się nie powtórzy. Dzisiaj na wadzę -0,5kg waga leci jak szalona ale już czuję że @ się zbliża bo mnie nosi chwilami hehee

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:01   #339
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Ja tylko na moment, bo zaraz lece z Małą do rodziców. Trochę się waham, bo ma dziś padać, a mi głównie chodzi o to, by wyjść tam na spacerek, no ale zobaczymy. Dietkę trzymam, wczoraj było tak:

1.Płatki owsiane Nesvita jabłowe+100g mleka Ale 2% - 248kcal
2.3 Wasy+15g serka Turek5%+pomidor(91g)+pół sałaty lodowej - 125 kcal
3.mała marchewka+pół jabłka+2,5 ml oleju słonecznikowego+cynamon (surówka)+120g kefiru "owoce leśne"0%+3g otrębów pszennych Sante - 191 kcal
4.klops z piersi z kurczaka+20g makaronu pełnoziarnist.świderki Lubella+50g zupy jesiennej Hortex(brukselka, marchew, fasolka szparag,itp)+100g warzyw na patelnię Nicea D'aucy (brokuły, papryka, cukinia, itp) - 294 kcal
5.100g serka wiejskiego 3%Piątnica+45 g rzodkiewek+1 Wasa+szczypiorek - 108 kcal
6.1kubeczek deseru "budyń waniliowy z sosem malinowym"Serduszko Zott(125g) - 96 kcal
W sumie 1062 kcal

Dzis kolejny mikro-spadek -0,1kg, ale wystarczyło, bym zobaczyła 5 z przodu Jest 59,9kg
Musze juz spadac, ale mocno trzymam kciuki za Was wszystkie, może wieczorem cosik mi sie uda nadrobić
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:08   #340
estecorazon
Rozeznanie

Puchatku gratuluję, co ta 5 z przodu robi tak niewiele a tyle szczęścia daje No mam nadzieję, że padać nie będzie choć u nas leje cały czas więc niunia dzisiaj w domku ;/

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-25, 09:28   #341
lordi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sosha Pokaż wiadomość
nie zgodzę się z tym, że 15kg to jest "zdrowe przytycie" ta przecież baaardzo dużo! moim zdaniem matka nie powinna przytyć w ciązy - nic ponad wagę dziecka + łożysko etc. Bo jeśli mama w ciąży tyje to znaczy że dostarcza za dużo kcal! poza tym płód potrzebuję substancji do rozwoju tylko że mama waży 70kg a płód w fazie najważniejszego rozrostu i zapotrzebowania na składniki odżywcze waży parenaście gram - także na prawdę wystarczy mu ociupinka z tego wszystkiego co pobiera matka
no niestety Soshka mylisz sie. w czasie ciazy nie jest tak ze rosnie dziecko ktore ma lozysko i tyle. tak w skrocie:
1. od 3 miesiaca ciazy stopniowo kobiecie ciezarnej przybywa osocza i innych skladnikow krwi
2. rasna piersi, gruczoly mlekowe musza sie rozrosnac i "wyprodukowac pokarm" dodatkowo zeby pokarm byl wartosciowy gruczowy łojowe tez maja swoja dzialke
3. zmiania sie budowa tkanki pochwy, komurki miesniowe sie powiekszaja a blona sluzowa nabrzmiewa po to zeby w trakcie porodu mogla sie rozciagnac a nie rozerwac sie
4.razem z dzieckiem rosnie miesien macicy
5. wody plodowe, blony plodowe tez troche waza

a wiec na wage przyszlej mamy skladaja sie

3,5 kg – masa samego płodu,
0,7 kg – przybliżona waga łożyska,
1,3 kg – tyle ważą wody i błony płodowe , otaczające płód w worku owodniowym,
1,0 kg – pod koniec ciąży powiększona macica osiąga właśnie taką masę,
3,7 kg – to waga krwi oraz innych płynów ustrojowych, których objętość zwiększa się podczas ciąży, aby umożliwić matce utrzymanie ciąży,
3,5 kg – tylko o tyle powinna się zwiększyć ilość tłuszczu w organizmie kobiety, aby mogła zapewnić jak najlepsze warunki swojemu dziecku, można powiedzieć, że to właśnie o te 3,5 kg można przytyć w ciąży

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-04-25, 09:38   #342
estecorazon
Rozeznanie

Łącznie wyszło Ci 13,7kg ja schudłam 10 potem przytyłam 14 więc łączny bilans ciąży 4kg = dzidziuś Tak wogóle to nie ma co do tego schematu każdy jest inny i ma inne ciało jak kobieta ma mega cycki to przez wytwarzanie się mleka nie przytyje na tyle co ta która jest płaska i cała pierś musi się powiększyć i wytworzyć mleko to też inaczej.... nie ma co się sprzeczać ja w takie schamty nie wierzę choć ja przytyłam tylko 4 na ogólnym bilansie to ciąże miałam wzorową a dziecko dostało 10 pkt. także nie ma jakiś mocno ustalonych zasad co do tego ile trzeba/powinno się przytyć w ciąży.

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-25, 09:57   #343
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Ja akurat zgodzę się z lordi heh chociażby z tego powodu, że wie co mówi - jest w tej dziedzinie swego rodzaju ekspertem
Este nikt się nie kłóci przecież A moja droga jeśli schudłaś -10kg przed ciążą (czy na jej początku)- a pod koniec ciąży ważyłaś +14kg więcej to jednak nie chce być inaczej (bo waga jednak wróciła) i tylko w ciąży przytyłaś 14kg - no niestety nie chce być inaczej

Moje menu:
Ś: 59g chleb razowy + 30g twaróg + 25g szynki + 35 ogórek małosolny + 45g rzodkiewek
IIŚ: 200g jabłko + 70g kiwi + 3 migdałki
O: 180g serek wiejski + 112g pomidora + 55g ogórka + 25g rzodkiewki + szczypiorek + 29g chlebka razowego
K: 2 jajka sadzone (na teflonie) szczypiorek + sałata lodowa + pomidorek + ogórek + rzodkiewki (ile czego na kolację to zaważę wieczorem w domu)

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg

Czas edycji: 2012-04-25 o 10:42
Stary 2012-04-25, 10:04   #344
lordi
Raczkowanie

Dziewczyny pamietajcie ze jestem położną pracującą w bloku porodowym. Skończyłam studia w tym kierunku, mam pare lat praktyki i wiem na ten temat troche wiecej niz przecietna kobieta.

Ester, to ze mala dostala 10pkt Ap to bardzo dobrze ale wiedz ze ta punktacja nie okresla tego jak bylo odzywione dziecko w ciazy, czy palilas, czy pilas itdto oceniamy m.in po łożysku. Apgar jest ocena podstawowych czynnosci zyciowych noworodka w 1, 3, 7 i 10 minucie jego zycia, a wiec bicia serca, odruchow, napiecia miesniowego, oddechu i koloru skory.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Wyrafinowana dziekuje
nie mialam zamiaru nikogo pouczac bo jestem z tych ludzi co jak nie wiedza to sie nie odzywaja, ale tu akurat wiem co mowie

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-04-25, 10:11   #345
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny pamietajcie ze jestem położną pracującą w bloku porodowym. Skończyłam studia w tym kierunku, mam pare lat praktyki i wiem na ten temat troche wiecej niz przecietna kobieta.

Ester, to ze mala dostala 10pkt Ap to bardzo dobrze ale wiedz ze ta punktacja nie okresla tego jak bylo odzywione dziecko w ciazy, czy palilas, czy pilas itdto oceniamy m.in po łożysku. Apgar jest ocena podstawowych czynnosci zyciowych noworodka w 1, 3, 7 i 10 minucie jego zycia, a wiec bicia serca, odruchow, napiecia miesniowego, oddechu i koloru skory.
No tak zgadzam się ale skoro przytyłam niby tylko 4 kg to dziecko by nie było takie zdrowe bo za mało je dożywiłam hehe bez sensu naprawde. Co to ma za znaczenie czy się przytyje 4 czy 20 kg jak dziecko i tak dostaje to co potrzeba z naszego jedzenia, witamin itd. A pozatym według was 4kg to stanowczo za mało to jak powinno wyglądać moje dziecko? Mówię gdyby nie fakt iż na początku trochę było źle i schudłam 10 kg to pewnie przytyłabym więcej. Zaczynasz mając 90kg na początku chudniesz i dochodzisz do 80 potem wracasz do 90 i przybierasz 4 dodatkowe kg więc sama ciąża sprawiła, że miałam na liczniku więcej o 4kg a nie 14. Pozatym nigdzie się nie spotkałam z tym aby noworodka oceniano po tym jak żywiła się jego matka. Jadłam i owoce i warzywa i witaminy ale całą ciąże musiałam leżeć. Dostała to co potrzebowała więc nie wiem o co się rozchodzi dyskusja Najwięcej jeśli chodzi o zdrową ciążę i zdrowego bobasa wie ginekolog prowadzący ciążę i tylko i wyłącznie on. Położna tylko widzi dziecko, które się urodzi a czy je rodzi grubas czy anorektyczka to co za różnica skoro mogła się odzywiać dobrze i dbać o dziecko. Tylko ginekol wie jak dziecko się rozwijało i czy dostało w czasie ciąży wszystko czego potrzebowało. I nie mówię to w złości czy cuś żebyście znowu mnie źle nie zrozumiały. Nie wiedziałam, ze to że przytyłam tyle wywoła taką burze mózgów

Wyrafinowana, w trakcie ciąży około 4 msc najpierw schudłam a potem zaczynałam pomału wracać do starej wagi i przybierać jako kobieta ciężarna.

Tak wracajć do tematu macie jakies pomysły na obiad z użyciem makarony i brokuła? Nie wiem jakby to połączyć na patelni czy jak? ;/

A małe pytanie: stosując diete tak jak mamy teraz zaszłabyś w ciąże i waga albo by stała w miejscu albo byś minimalnie przybrała to co jesteś złą matką bo źle odzywiasz się i przez to dziecko będzie chore? NIE. Możesz jeść nawet minimalne ilości tak jak jemy teraz ale mnóstwo witamin, owoców, jogurtów itd. i nie będziesz tyła jak wskazuje reguła 13-20kg tylko może jedynie 5kg a dziecko i tak będzie zdrowsze niż jakiekolwiek inne

A i absolutnie nie chce nikogo urazić ale miałam położną która odwiedziła mnie w domu bo musiała starsza kobieta kilkanaście lat doświadczenia i nagadała mi takich rzeczy po których straciłam pokarm i dziecko musiało jeść mleko kupowane a miałam swojego mnóstwo, stwierdziła, że dziecko ma kolki przez to że ja przyjmuję za dużo nabiału, głupia byłam, nie wiedziałam co i jak bo pierwsze dziecko to skąd mam wiedziec i się posłuchałam ehh nienawidzę tej baby, teraz Monika jak każde pewnie inne dziecko nie ma takiej odporności jak dzieci karmione mlekiem mamy. Póki co nie choruje i jest ok. Chodzi mi o to, że nie każda położna wie co dla danego dziecka jest najlepsze.

Jakoś nie mam dzisiaj weny do pisania hehe nie gniewaj się lordi poprostu nie uważam aby waga matki miała coś do zdrowności dziecka (ile przytyła matka) jeśli je zdrowo, przecież nie jemy za dwoje tylko dla dwojga.

Pozatym szczuplejsza osoba zawsze więcej przytyje niż ta przy sobie tak mi się wydaje bynajmniej Jeszcze też zależy czy cie wywali jakbyś piłkę nosiła czy tak jak ja miałam jakby dziecko normalnie leżało ci na brzuszku

Czarna wracaj do nas jak najszybciej, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie w porządku. Martwię się też o Bottegę, no gdzie ten @?? ehh my kobiety to się mamy naprawdę.

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Edytowane przez estecorazon
Czas edycji: 2012-04-25 o 10:30
Stary 2012-04-25, 10:32   #346
lordi
Raczkowanie

nie wiem czy ja pisze po rusku czy ktos nie potrafi zrozumiec prostych rzeczy ( wydaje mi sie ze jasno napisanych). Wyrafinowana tez probowala tlumaczyc i tez jej nie poszlo..., nieistone.
Pozwol ze swoja wiedze i wieloletnie doswiadczenie medyczne zachowam dla siebie i osob ktore chca z nich skorzystac. a tak swoja droga w kwestii scislosci położna tak samo jak lekarz położnik (nie ginekolog) ma uprawnienia do prowadzenia ciaży.
Ginekolog to lekarz zajmujacy sie ginekologicznymi schorzeniami, czesto robia dodatkowa specjalizacje i wtedy sa ginekologami-położnikami. a to ze ginekolog prowadzi ciaze jest tylko potocznym stwierdzeniem

Dobra koniec tematu.

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-04-25, 10:40   #347
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

lordi
Ja również się poddaję

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
Stary 2012-04-25, 10:45   #348
czarnaDama2394
Zadomowienie

Hej piękne

mam neta w tele.wykupiłam MG i poczytuję trochę was
Widzę ciąża gorący temat ja w ciąży przytyłam 30kg więc te wasze 15 czy 10 to całe nic ale przyznaję się bez bicia że jadłam za 2 a nie dla 2 i stąd taka waga!głupia byłam,że tak się zapuściłam ale moja ciążą przebiegała jak najbardziej ok.moja córka jest zdrowa teraz jak zajdę w ciążę to nie będę jadła jak jakąś opętana tylko z głową i ze zdrowym rozsądkiem nie popełnie już takiego samego błędu!NIE NIE NIE!!

Widzę że się ucieszyłyście,że do was napisałam nawet nie wiecie jak mi z tego powodu milutko się zrobiło,że myślicie o mnie Kochane jesteście

Lordi- ja ciebie bardzo dobrze rozumiem i nie mam zamiaru się sprzeczać bo zajmujesz się tym na codzień,masz lata praktyki i wiesz o co kamanja prawdę powiedziawszy, ufałam mojemu lekarzowi prowadzącemu i mojej położnej i w sumie to co oni mi mówili to było święte.Nie słuchałam nikogo oprócz ich i jestem z tego bardzo zadowolona

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-04-25 o 10:51
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:45   #349
estecorazon
Rozeznanie

lordi czemu Ty się odrazu złościsz tosz to luźna rozmowa Swoją drogą połozna mająca takie doświadczenia i popełnia takie błedy? Nie wiem mam jakoś uraz po tej babie i wogóle chodzi o to, że będąc tylko i wyłącznie połozną przy porodzie nie możesz stwierdzić, że dziecko jest niezdrowe czy coś bo matka za mało w ciąży przybrała na wadzę. Bo głównie zaczęło się od tego, że 4kg to za mało ok. Ty tak uważasz są osoby które się zgadzają i są takie które się nie zgadzają, to też zalezy kto jak został wychowany i jak go uczono w szkole, u mnie jak jechałam gdzieś w gości to dawali dwa talerze no bo dla ciebie i dziecka i co to jest zdrowe? Nigdy w życiu. Mogę jeść jeden talerz samych owoców i warzyw, mięsko itd i co jestem złą matką bo jem za mało? Widzisz od 4 do bodajże 7 miesiąca ja chudłam mimo iż dziecko rosło tak? i co według Ciebie jestem wredna bo teoria mówi, że trzeba przytyć 13,7kg aby wszystko było ok i dziecko zdrowe. Nie zgadzam się z tym poprostu, a Ty nie masz powodu aby się złościć Nie ma co psuć sobie dnia

Czarna Kochana jesteś wszystko u Ciebie oki.? Widzisz przy pierwszej ciąży miałaś nauczkę i teraz będziesz mądrzejsza Jakbym słuchała swojej rodziny to bym się na łóżku do rodzenia nie zmieściła heheh serio waga początkowa 90 i jeść wszędzie po dwa talerze, ja bym się z tym źle czuła a dziecko zamiast witamin byłoby otoczone tłuszczem bleee

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Czas edycji: 2012-04-25 o 10:48
Stary 2012-04-25, 10:46   #350
201606210914
Konto usunięte

Witam Was laski
Ja dopiero co wróciłam od gina , wiecie co weszłam do pokoju tam żeby zapytać czy wyciągnęła kartę i szuka ta babka i mi mówi Pani z ciążą tak ? Ja mówię nie nie zresztą myśle jaka ciążą jak mam @ i test za sobą . (to był moment w którym oblały mnie poty) Co za babsztyl
Wynik cytologi wyszło wszystko ok , nic mi nie jest
Od razu wstąpiłam sobie do tego sklepu zielarskiego i zakupiłam olejek grejpfrutowy i cynamonowy Będzie dzisiaj smarowanieeeee

Puchetek brawo za spadeczek i 5 z przodu
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:52   #351
estecorazon
Rozeznanie

Superkas cieszę się, że wyniki ok., ulga pewnie co Ja cały czas masuję się tylko cynamonowym bo jak wchodzę do sklepów i pytam o grejpfrutowy to patrzą na mnie jak na ufo i z tekstem "a taki wogóle istnieje" a przez neta trochę bez sensu olejek 7 a przesyłka 20 hehehe zero kalkulacji.

A co do ciąży wracając nie można dziecka czy wagi matki podpisywać pod jakiś stereotyp czy książkowy wykres, tak samo jak ide z dzieckiem do lekarza a ona w tabelkach w książce sprawdza kiedy powinna chodzić, ile mieć zębów itd. Przecież każde dziecko jest inaczej uwarunkowane genetycznie. Moja zaczęła chodzić mając 10 msc a teraz mając 16msc ma wszystkie ząbki to co jest geniusz a inne to ułomki? NIE absolutnie Nie wogóle nie wiem jak można na takie tematy robić wykresy i porównywać dzieci do nich. Każde dziecko jest inne i każda matka jest inna co nie znaczy, że trzeba dyskryminować kogoś bo jest na dnie tabeli "jakości". Ale żem się rozpisała

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Czas edycji: 2012-04-25 o 10:57
Stary 2012-04-25, 10:57   #352
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Winnie the Pooh Pokaż wiadomość
Dzis kolejny mikro-spadek -0,1kg, ale wystarczyło, bym zobaczyła 5 z przodu Jest 59,9kg
Musze juz spadac, ale mocno trzymam kciuki za Was wszystkie, może wieczorem cosik mi sie uda nadrobić
O matko Puchatku dopiero jakoś to do mnie dotarło masz 5 !!! Duma mnie rozpiera jakbym sama tyle miała

Czarna

superkas może ta ciąża to jakiś nomen omen heh

este - lordi napisała koniec temat i ja podpisuję się pod tym obiema rękami ...

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg

Czas edycji: 2012-04-25 o 11:00
Stary 2012-04-25, 11:03   #353
estecorazon
Rozeznanie

Wyrafinowana też się cieszę
I co nikt nie ma pomysłu jak połączyć brokuła z makaronikiem? Ja nie wiem nigdy nie robiłam takich połączeń hmm...

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-25, 11:04   #354
czarnaDama2394
Zadomowienie

Este-wszystko spoko żyje jakoś jeszcze tylko coś chudsza się robię a powiem ci że mimo że ja tyle przytyłam w ciąży to moja Nadia jest szczupła i nie ma tendencji do tycia jest normalną dziewczynka z normalną wagą waży 14kg i ma 2,5 roku więc jest git. Ale przyznaję,że nie wpycham w nią żadnych chipsów,słodyczy i tych różnych śmieci i pilnuje jak ognia tego co je bo nie chce aby miała takie problemy w przyszłości jakie ja miałam kiedyś je słodycze tylko w weekend np.jakiś batonik czy czekoladkę lub coś innego słodszego i taka u mnie zasada panuje.W weekend może sobie powolić,oczywiście w miarę rozsądku
Wyrafinowana--co to za serducha w twoich oczętach widzę hmm...:.*

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-04-25 o 11:07
Stary 2012-04-25, 11:09   #355
estecorazon
Rozeznanie

Czarna no i wielkie brawa tak powinno być Moja też je zdrowo ostatnio nawet zamiast bułke czy chlebek woli chrupkie lub razowy a jak jem jogurt light albo musli to nie ma opcji aby też nie siedziała obok i jadła hehehe Nawet warzywa na patelnie z ryżem jak mam to dziubek podstawia A to że się chudsza robisz to nic tylko się cieszyć Gratuluje

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-25, 11:31   #356
darialex
Raczkowanie

Uhhhh dobrze, że mnie te problemy ciążowe to jeszcze nie dotyczną, jak tak sobie Was czytam )

Dziś niestety nie zdążę poćwiczyć, bo pół nocy nie mogłam spać przez moje problemy skórne i wstałam około 11 ( A za chwilę trzeba się zbierać do pracy. Ale jutro zrobię sobie podwójną dawkę.

U mnie na śniadanie dziś 2 wasy, plaster szynki, troche serka wiejskiego i papryka. II śniad. planuję jabłko, do pracy biorę sałatkę z tuńczyka (2 jaja, tuńczyk w puszce, resztka papryki i łyżka majonezu light) Wiem, wiem, że ten majonez, ale bez niego to jest wszystko jakieś suche. Na kolację kiwi.

Trzymam się mimo braku spadku wagi. Dziś 3 dzień @ - zważę się w piątek i zobaczymy czy coś ruszyło. Bo jak nie to

cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!!
cel II 65
cel III 60
cel IV 55

Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu.
CZAS I TAK UPŁYNIE..
darialex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 11:31   #357
czarnaDama2394
Zadomowienie

este-Oj moja je ze mną wszystko co przygotuje czasem to jest aż zabawne bo np.daje jej kotlecika a ona że nie,bo chce mamy he he ale fajnie bo mam towarzyszkę i szykuje też dla niej

Puchatku -Kochana moja!!GRATULUJĘ PIĘKNOŚĆ za 5 z przodu cieszę się z całego serducha

Superkas-Oj i nie będzie bobaska a już szykowałam się na chrzciny Bottega-U ciebie też nie będzie chrzcin może i dobrze najpier studia słonko nasze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 11:56   #358
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez estecorazon Pokaż wiadomość
Superkas cieszę się, że wyniki ok., ulga pewnie co Ja cały czas masuję się tylko cynamonowym bo jak wchodzę do sklepów i pytam o grejpfrutowy to patrzą na mnie jak na ufo i z tekstem "a taki wogóle istnieje" a przez neta trochę bez sensu olejek 7 a przesyłka 20 hehehe zero kalkulacji.

A co do ciąży wracając nie można dziecka czy wagi matki podpisywać pod jakiś stereotyp czy książkowy wykres, tak samo jak ide z dzieckiem do lekarza a ona w tabelkach w książce sprawdza kiedy powinna chodzić, ile mieć zębów itd. Przecież każde dziecko jest inaczej uwarunkowane genetycznie. Moja zaczęła chodzić mając 10 msc a teraz mając 16msc ma wszystkie ząbki to co jest geniusz a inne to ułomki? NIE absolutnie Nie wogóle nie wiem jak można na takie tematy robić wykresy i porównywać dzieci do nich. Każde dziecko jest inne i każda matka jest inna co nie znaczy, że trzeba dyskryminować kogoś bo jest na dnie tabeli "jakości". Ale żem się rozpisała
No to tak jak ja , obłaziłam te apteki babki zdziwione , chyba jedna tylko wiedziała na co to jest sama zaczeła mówic ze to w balsam idzie ale nie mialy , a zamawiac nie chcialam bo mieszkam od miasta pare km i nie wiem kiedy będę w mieście ,a nie chchialam na chybil trafil . a teraz jestem u rodziców też na wsi i jak pojechalam gina załatwiać to zaszłam do zielarsko medycznego tam nie było zdziwienia tylko cała masa tych olejków wiec może gdzieś u csiebie jest taki sklep ? sprawdz na necie

Czarna ja Ci dam chrzciny Nadia piękne imie Chyba mojemu dzieciątkowi takie imie dam , ale myślałam jeszcze nad Mają I kiedyś ze Shreka z tej bajki tam właśnie ten shrek miał dziecko co mialo na imie Felicja Mój Tż się smieje ze Skoda Felicja coś typu autka
Stary 2012-04-25, 11:57   #359
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394 Pokaż wiadomość
Wyrafinowana--co to za serducha w twoich oczętach widzę hmm...
A tak jakoś Czarna stęskniłam się za Tobą I po prostu cieszę się, że jesteś

Dziewczyny idę dziś po pracy pierwszy raz na USG tarczycy (dostała skierowanie od lekarza prowadzącego) bo cytuję nie podoba się lekarzowi moja tarczyca ... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, choć mam lekkiego pietra Trzymajcie za mnie kciuki

superkas ja moje olejki grejpfrutowe, cynamonowe kupuje w sklepie ze zdrową żywnością Mają tam cały dział zielarski

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg

Czas edycji: 2012-04-25 o 12:00
Stary 2012-04-25, 11:59   #360
201606210914
Konto usunięte

Wiecie co my z Tż zamówilismy małą siłke z allegro , tzn z myśla ze on bedzie cwiczył pakował , ale w sumie chyba wiekszość ja na niehc będe urzedowac i w końcu będe miala wiecej ruchu

Wyrafinowana daj znac jak poszlo

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-04-25 o 12:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości