Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 09:45   #331
gda
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

gda a Wy już znacie płeć lokatora waszego ????
też ciągle się zastanawiam jak maleństwo ubierać co by nie przegrzać też nie ?

Znamy, znamy już od daaaawna Synek!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:47   #332
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
I tak a propo.. My z Bejbisiem rozpoczynamy dzisiaj 26tydzień

Kraven trzymam kciuki za dzisiejsze usg.

Ja wstałam o 8,przebrałam pościel,posprzątałam sypialnię dokładnie,drugie pranie się pierze,salon na cacy wysprzątany,jeszcze została mi łazienka i idę na zakupy do biedronki.

Jeszcze na obiad coś trzeba wymyśleć a nie mam żadnego pomysłu

A po popołudniu allegro jest moje i pozamawiam trochę rzeczy dla naszej niuni.

Jeszcze muszę mężula prosić by w końcu z pokoju naszej Zuzi powynosił graty do piwnicy bo chciałabym tam mieć porządek.

Miłego dnia kochane

Będę pozniej na razie idę do pracy póki chęci mam.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:51   #333
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hejka
wlazłam sie przywitac, rano poszlam na pobranie krwi a teraz z mezem siedze bo ma na pozniej do pracy, ale jak pojdzie to wszystko nadrobie.
my dzisiaj zaczynamy 20 tydzien!!!
i z tej okazji chybA Agatka mi sie wyzej przesuneła. do tej pory czułam ją na dole brzuszka, tak na linii majtek a dzis mam ją pod pępkiem
grzeczna Agatka jest ... i gratulację dla Was za połóweczkę

nasza księżniczka na linii pępka gdzieś musi być bo ciągle ją minimalnie pod czuje jak mi balety urządza .. ruchliwa się strasznie zrobiła ...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Znamy, znamy już od daaaawna Synek!
a no to teraz musisz jakąś koszulę mu zafundować w pepco były takie fajowe koszule dla synusiów ... za bagatela 9.99

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja wstałam o 8,przebrałam pościel,posprzątałam sypialnię dokładnie,drugie pranie się pierze,salon na cacy wysprzątany,jeszcze została mi łazienka i idę na zakupy do biedronki.

Jeszcze na obiad coś trzeba wymyśleć a nie mam żadnego pomysłu

A po popołudniu allegro jest moje i pozamawiam trochę rzeczy dla naszej niuni.

Jeszcze muszę mężula prosić by w końcu z pokoju naszej Zuzi powynosił graty do piwnicy bo chciałabym tam mieć porządek.

aktywny poranek widzę iż był ... ja też pranie nastawiłam i za sypialnie muszę się zabrać a później do książek ... z rana rodzinę odwiedziłam więc jestem zadowolona i najedzona bo sobie pyszne śniadanko zaserwowałam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:52   #334
aaliyah
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe przyjęcie.

Cytat:
witamy wśród nas i gratuluję synusia 0 imię wybrane ?
ooo czyli trzeba by w śpioszki się więcej zaopatrywać tak ???
Imię jeszcze nie wybrane, mamy kilka typów ale wahamy się jeszcze.
U nas najlepiej się śpioszki sprawdziły, córka była październikowa.

Cytat:
Witamy
Jak córa reaguje na to, że będzie mieć braciszka?
Na razie to chyba do końca nie trafia do niej, że w brzuszku siedzi brat. Niby mówi cześć dzidzia do brzucha, ale traktuje to trochę jak takie wygłupy.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Witamy
Ja pajace na noc Pauli ubierałam. Traktowałąm je jak piżamkę. W dzień były dla mnie nie wygodne, bo do przewijania trzeba dziecko całe rozebrać, albo podsuwać te tak do góry pod plecy wszystko. Bardzo mnie to denerwowało i małą też.

Gratulacje
U nas z kolei mała tak się wierciła, że co do niej zaglądałam to spodenki miała w kolankach. (Właśnie takie dame jak Ty gda kupiłaś, z Mothercare.) Nie miałam jakoś problemu z przewijaniem jak miała na sobie śpiochy.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:53   #335
Orchid_87
Raczkowanie

Witam słonecznie

Melduję się po weekendzie, egzamin zaliczony na 4.0! No jestem z siebie dumna. Co od zakupów do Mężul kupił wczoraj swojemu synkowi bialutnie body z długim rękawem - dlaczego białe? - bo stwierdził, że niemowlaki kojarzą mu się ze sterylnością, potem w domku nosił to body na rękach jak dziecko i cieszył się, że takie malutkie A w sobotę kupił synlowi misia kaczora w Biedronce Wczoraj słońce mi mocno dogrzało, bo żeby uczcić urodzinki Mężula wybraliśmy się na pizze, a wszystkie miejsca zacienione w ogórdkach były zajęte więc dostało się nam ostatnie i to nasłonecznione, ale co tam, daliśmy radę, było miło i pysznie - w końcu chyba przytyłam 1kg (nigdy nie cieszyłam się tak z dodatkowych kilogramów jak dzisiaj ) No prawie udało mi się Was nadrobić, ale większość ważnych rzeczy umknęła mi z głowy zanim doszłam do ostatniej strony

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

ale słoneczko

i Maluszkowa jak się w sobotę w kościele obudziła to mnie do dziś prawie bez przerwy podkopuje. Ciekawe kiedy śpi. A jutro ją zobaczę

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Jestem w pracy więc dopiero dwie strony nadrobiłam. Widze, że już pokoiki obmyslacie dla maluszków. No niestety my na razie mamy tylko jeden pokój dopóki poddasze nie będzie ukończone więc Maluszkowa nie będzie miała swojego pokoju
Nasz Marcelek też będzie mieszkał z nami w jednym pokoju dopóki nie skończymy budować i wyporządzać domku, za to potem będzie miał pokój jak z bajki

Cytat:
Czeeeeść

Ale upał! Ja też muszę zrobić w tym tygodniu siki i krew, bo w poniedziałek mam wizytę...

Wczoraj byłam na zakupach i mijając Mothercare widziałam, że do wczoraj jest ta promocja 50%, więc weszłam i kupiłam kilka ciuszków.

Wklejam zdjęcia wszystkich ciuchów jakie mam dla boba, coraz więcej tego. A ja nawet nie wiem czego brakuje jeszcze, kupuje trochę bez planu...

Na drugim zdjęciu po lewej jest pięciopak body z długim rękawkiem na "new baby", a po prawej trzypak ze śpiochami na 0-3 miesiąca.

Śliczne ubranka, ja jak widzę te wszystkie ubranka w sklepach to oczy mam jak 5zł i na nic nie mogę się zdecydować bo najchętniej wzięłabym wszystko jak leci, zwłaszcza te najbardziej kolorowe

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie.

Czy można przyłączyć się do Waszego wątku? Mam termin na 27-go września i spodziewam się synka. Mam już 3,5 letnią córeczkę.

Gda, najpraktyczniejsze i najwygodniejsze w uzyciu są jednoczęściowe pajace, najlepiej takie rozpinane na całej długości aż do stópki. Pod spód jeśli temp. tego wymaga zakładamy body. Spodenki są ładne, ale niepraktyczne - lubią zsuwać sie dziecku jak kręci się ono w łóżeczku.
Witam Gratuluję synka i córeczki też

Cytat:
Gratuluję rozpoczętego tygodnia

No a teraz uciekam do pisania pracy mgr, w końcu trzeba ją skończyć, a czasu coraz mniej

Miłego dnia i smacznego obiadku, u mnie dzisiaj resztki z niedzieli, heheh... przynajmniej spokój z gotowaniem.
Stary 2012-05-21, 09:54   #336
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Ja mam na kartce spisane co trza kupić, a i tak chodze bez niej i kupuje co mi sie spodoba

Co do badań to siuśki robie co miesiąc, a krew co dwa m-ce.
Dzisiaj na wizycie u gina na pewno dostane skierowanie na glukoze już ostatnio wspominał.

Tak, tak - proszę o kciuki żeby maluch sie ładnie pokazał od strony intymnej bo już z ciekawości nie wyrabiam czy to na pewno chłopcik. A tak już bym chciała do brzusia po imieniu mówić
trzymam kciuki
Cytat:
Dzięki dziewczyny, fajnie że się Wam podobają

Tylko jakoś same ciuszki w samochodziki widzę, że mi wpadają w ręce Chyba czas kupić coś mniej "typowo" chłopięcego
Np. widziałam wczoraj piękną sukienkę w różyczki... Hehe

A do mamuś z doświadczeniem pytanie (chyba już było, ale muszę się upewnić) - w co najwygodniej przez pierwsze miesiące ubierać bobasa? Bo mi się wydaje, że najwygodniejsze są jednak śpiochy - jednoczęściowe i łatwe do założenia? A pod śpiochy body, tak? Czy to już za ciepło? A jak te półśpiochy (to te spodenki co kupiłam, tak? ) zakładam, to mogę pod to tylko body z długim rękawem?
gda mi się wydaje że najlepsze będą body z długim (takie całe rozpinane) i pajac, bo żeby przebrać dziecko to trzeba tylko rozpiąć od dołu i już a np w zwykłych śpiochach trzeba zdejmować całe...
pamiętam jak urodziła się moja współlokatorka to własnie tak ją ubierali a i też w body z długim, półśpiochy i kaftanik albo coś innego na górę.

takie zwykłe śpiochy mieli tylko do szpitala w tym najmniejszym rozmiarze bo się jakoś nie sprawdzały...

Edytowane przez I_K
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:56
I_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:58   #337
Kalpana
Zakorzenienie

Hello

Gda fajne ciuszki

Jutro zaczynamy 20 tydzień I popołudniu (jutro nie dzisiaj ) mam wizytę i usg Mam nadzieję, że dowiem się co moja dzidzia ma między nóżkami I będę mogła zacząć szaleństwo zakupowe

Wczoraj byliśmy z TŻtem na turnieju rycerskim i widziałam młodych rodziców z maleńkim dzieckiem, na oko z miesiąc miało, może półtorej. Biedne darło się wniebogłosy. I ja się pytam po co takie maleństwo brać? Ani się człowiek nie odpręży, a biedne dziecko nie wie co się dzieje, bo dookoła wrzawa, krzyki itd. No ale może ja mam złe podejście

Powiem Wam śmieszną sytuację z wczoraj. Siedzimy na tym turnieju i ci rycerze stoją na środku i jeden przeprowadza szkolenie- wszyscy tworzą mur i jeden próbuje się przedostać. Później zgłosiło się kilku ochotników żeby przebić ten mur, ale nikomu się nie udało. A koło nas siedział taki chłopczyk ze 3 latka miał i upatrzył sobie jednego rycerza i mówił, że to jest jego rycerz. No i na końcu ten prowadzący wybrał małego chłopca, który przebił mur (wszyscy się przewrócili na ziemię pokonani) a ten mały który siedział koło nas drze się: EJ! MÓJ ULUBIONY!!! ŻYJESZ???!!!! Kurcze, myślałam że padnę ze śmiechu Ale to trzeba było usłyszeć

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 10:01   #338
Konczita
Zakorzenienie

kupiliśmy ten wózek z tako mąż się w nim zakochał i od razu z teściem od znajomych go zabrali więc .. mamy czerwony wózio .. mam nadzieje, że będę z niego zadowolona ale już się nastawiam że spacerówkę kupimy inną hyhyhy
Stary 2012-05-21, 10:02   #339
colds
Zakorzenienie

Cytat:
gratulejszyn kolejnego tygodnia

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

a no to po 17 to już faktycznie fajniej było ale i tak upał masakryczny ... a mówią że w zimę lepiej chodzić w ciąży - czyżby racja? tylko wówczas ubierz kozaki, zapnij się w płaszcz aaaa

Szczerze mówiąc to już sama nie wiem, która pora roku gorsza dla ciężarnych

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
my dzisiaj zaczynamy 20 tydzien!!!
Stary 2012-05-21, 10:03   #340
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
kupiliśmy ten wózek z tako mąż się w nim zakochał i od razu z teściem od znajomych go zabrali więc .. mamy czerwony wózio .. mam nadzieje, że będę z niego zadowolona ale już się nastawiam że spacerówkę kupimy inną hyhyhy
super
Stary 2012-05-21, 10:03   #341
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
U nas z kolei mała tak się wierciła, że co do niej zaglądałam to spodenki miała w kolankach. (Właśnie takie dame jak Ty gda kupiłaś, z Mothercare.) Nie miałam jakoś problemu z przewijaniem jak miała na sobie śpiochy.
Nie no, jak śpiochy to jest luzik. Tylko jak pajaca miała to trzeba było wszystko ściągać.

Dobra uciekam na pocztę i po zakupy jakieś. Może uda mi się dostać dla Pauli piżamę z Zyg Zakiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 10:06   #342
colds
Zakorzenienie

Orchid - Gratuluję zaliczonego egzaminu

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Konczi - Zafundujesz nam zdjęcie wózka?
Stary 2012-05-21, 10:09   #343
Konczita
Zakorzenienie

to teraz zabieram się za wyprawkę ... muszę sobie na all poszukać co i jak i z początkiem czerwca zamówię ... zostanie pościel łóżeczko i torba moja do szpitala

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

colds jasne ... jak tylko dotrze do mnie oni są spod granicy i jakoś nie mamy z nimi takiego kontaktu i to znajomi męża są .. no i ogólnie za maą kasę a jest stan idealny ... córka w nim jeździła od listopada do stycznia później pofrunęli do anglii ... i nie korzystali ze spacerówki a teraz już go nie potrzebują więc okazja jakich mało była ... a myślę że gondola 75 to jakoś i tak damy radę nie ? może córa nie urodzi się 60 cm? ja miałam 49 mąż 50 cm i kurduple jesteśmy hehee
Stary 2012-05-21, 10:11   #344
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Fajowy . Od razu kuknęłam sobie aby zobaczyć po jakiej cenie stoi nowy.. I coś znaleźć w żadnym internetowym sklepie nie mogę. Wycofali go już ze sprzedaży?

Ja kupiłam ten wózek nowy! W tej cenie co podałam tzn 890 zł za:
wózek głęboki
Spacerówkę
Fotelik samochodowy
adaptery do wpięcia do stelarza
torba na akcesoria
kocyk i podusia do wózka
moskitiera do wózka głębokiego
Folia przeciwdeszczowa do wózka spacerowego
Spiworek do wózka spacerowego
koszty wysyłki.

Pytasz czy wycofali, TAK. Zastąpiono go nowym modelem ze skrętnymi kółkami. Można go jeszcze kupić w poprzedniej wersji na necie. Nie ma pełnej kolorystyki ( niemniej ja chciałam dokładnie ten kolor jaki znalazłam) ale jeśli chcesz dam ci linki do stron. Fotelik szukaj osobno, kosztuje ok 230 zł.

http://www.e-wozki.pl/sklep/index.ph...lu-sprint-2010 tu masz 700 zł za 2 w 1 zapytaj jakie mają dostępne kolory

http://swiatzuzi.com.pl/mikrus-wozek...nt-p-2193.html zapytaj telefonicznie o dstępność

http://www.krasnal.sklep.pl/product_...roducts_id=789 śliczny kolor choć już nieco wyższa cena

Jeśli będziesz chciała poszukam jeszcze innych możliwości.

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-05-21 o 10:12
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:15   #345
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Hej Mamusie!
Ale jestem niewyspana.Leoś mi nie daje spać na lewym boku a na plecach jest tragedia bo bolą niemiłosiernie mimo tylu poduszek...echh.Tż mi musi dziś jakiś masaż zrobić
Tyle juz nakupowałyście a ja jestem w czarnej dupie za przeproszeniem

Cytat:
gratulacje
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:19   #346
Hatti
Rozeznanie

witam mamusie w kolejnej juz czesci

weekend w biegu i z tz tak wiec wybaczcie moj szlaban na wizzaz
troche sie juz obkupilam(tzn dzidzie),ale i tak pare gadzetow nam jeszcze brakuje.
w jednym sklepie musialam 3razy leciec do toalety-rekord pobity-takie mam parcie na pecherz.

wczoraj stuknal nam 21tydzien
lece Was nadrabiac!
Stary 2012-05-21, 10:29   #347
Konczita
Zakorzenienie

aaaaa jestem teraz zła bo poczytałam opinie że w zimę będzie mi ciężko ze śpiworkiem kuźwa mać ...
Stary 2012-05-21, 10:33   #348
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Poprosimy o zdjęcie wózeczka

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-05-21, 10:37   #349
Konczita
Zakorzenienie

chyba źle zrobiłam że się na niego zgodziłam jednak .. chce captive moją

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 10:41   #350
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, jak śpiochy to jest luzik. Tylko jak pajaca miała to trzeba było wszystko ściągać.

Dobra uciekam na pocztę i po zakupy jakieś. Może uda mi się dostać dla Pauli piżamę z Zyg Zakiem
Chwila, chwila! To czym się różnią śpiochy od pajaca???

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
aaaaa jestem teraz zła bo poczytałam opinie że w zimę będzie mi ciężko ze śpiworkiem kuźwa mać ...
Ale czemu???
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:43   #351
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Ale czemu???

no bo ta gondola jednak mała chciałam większą mieć ehhhh no nic .. zadzwoniłam do męża i mu mowie by jeszcze nie brał a on że ma już nosidełko z tyłu ... ale że spokojnie jak nie chce to może oddać że oni i tak mają powystawiane ogłoszenia z nim
Stary 2012-05-21, 10:44   #352
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamuśki.

ja dzień matki poczułam w sumie dopiero w zeszłym roku, jak moje dzicko miało przedstawienie w Domu Kulury naszym. No wzruszyłam się strasznie.
Co do sików to pewnie nabłonki pływały. Umyłaś się przed sikaniem??? I z środkowego strumienia łapałaś? W każdym bądź razie to nic strasznego

Kciuki trzymam mocno za dzisiejsze wizyty

Umyłam sie przed sikaniem i środkowe sikanie łapałam
Zawsze tak robie ale nigdy nie obserwowałam jakie to tam jest a dzisiaj jakoś tak mi sie zerknęło no nic zobaczymy co będzie i jestem uspokojona przez tą odp dzieki.

Cytat:

nie panikuj ... moje siuski nie miały farfocli a było białko więc to nie o to chodzi więc wdech wydech tak ? no !!! a w laboratorium to masakra jest zawsze ... ja idę powtórzyć w środę mocz - zobaczymy czy nadal wsio ok jak po zeszłej środzie
[COLOR="Silver"]

no już nie panikuje bo przez Ciebie mi sie odechciało
No to poczekam do 16tej a potem zaś kolejna kolejka do gina. Nie cierpie czekać!!!

Cytat:

Też czekam na fotki

Cytat:
Może nie bedzie tak źle

A ja nad patelnią ślęcze bo robie naleśniki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:48   #353
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ale czemu???

Z tego co się orientuję śpiochy mają zakryte stópki a pajace mają odkryte,przynajmniej tak mi się wydaje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-05-21, 10:49   #354
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orchid_87 Pokaż wiadomość
Witam Gratuluję synka i córeczki też

Cytat:
Cytat:

Ja też sie zastanawiam. Myślałam, że to to samo.

Cytat:
colds jasne ... jak tylko dotrze do mnie oni są spod granicy i jakoś nie mamy z nimi takiego kontaktu i to znajomi męża są .. no i ogólnie za maą kasę a jest stan idealny ... córka w nim jeździła od listopada do stycznia później pofrunęli do anglii ... i nie korzystali ze spacerówki a teraz już go nie potrzebują więc okazja jakich mało była ... a myślę że gondola 75 to jakoś i tak damy radę nie ? może córa nie urodzi się 60 cm? ja miałam 49 mąż 50 cm i kurduple jesteśmy hehee
A moja mała jak się urodziła miała 51cm, a teraz największa w przedszkolu. Już chyba ma 110cm i nosi ciuchy na 5 lat. Ja też jak się urodziłam miałam 52cm, a teraz 178.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-05-21 o 10:52
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:49   #355
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=Iwoncia81;

A ja nad patelnią ślęcze bo robie naleśniki [/QUOTE]

A ja nadal nie wiem co na obiad

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-05-21, 10:53   #356
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Kurna ale mam bajzel w szafie.Po stronie tżta wszystko ładnie w kancik poskładane a u mnie jakby ktoś psu z gardła wyjął.Wstyd mi aż

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Ja też jak się urodziłam miałam 52cm, a teraz 178.
to tak jak ja
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:54   #357
lukrecja_25
Wtajemniczenie

śpiochy to są zapinane na ramionkach ( bez rękawków a pajace to są takie całe jak kombinezon

śpiochy: http://allegro.pl/pajacyk-spiochy-3-szt-gratis-i2343449871.html
pajac: http://allegro.pl/pajacyk-spiochy-3-...343449871.html

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:07   #358
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hejka,
pochwale się, że jestem już po glukozie. Nie było tak źle, wstałam o 6, wypiłam sobie w domciu 75g, trochę poleżałam i o 8 już mi krew pobrali. I to tyle Obyło się bez cytrynki. W nagrodę poszłam do fryzjera...
Tylko mam taką radę, wypijcie sobie ten specyfik na raz, ja zrobiłam sobie przerwe i miałam później problem, żeby zmusić się do ponownego łyka. Nos zatkałam.

Brzuszki macie słodkie dziewczynki A zakupy boskie robicie. Ja idę do lekarza w środę, zobacze co z moją szyjką, mam nadzieje, że w czwartek będę z wami a nie w szpitalu Jakoś się tego boje.

No i trzymam kciuki za wizyty, bo dziś trochę mamusiek leci podglądać swoje szkrabiki

Cytat:
anusia - Bartosz dopisany
A dziękuje bardzo Ja już chyba nie zmienie tego imienia

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Robiłam w tym tygodniu glukozę z obciążeniem i wiecie, że mnie to smakuje :P ja to w ogóle dziwna jestem. Wyniki w normie co mnie bardzo cieszy bo genetycznie jestem obciążona cukrzycą.
Ogólnie sam napój nie jes tragiczny w smaku, tylko jego ilość mnie przeraziła i posmak w ustach jakiś taki dziwny. Później mi się odbijało. Ale ogólnie dobrze się czuje po wypiciu tego, chyba potrzebowałam takiej dawki cukru Czekałam na jakieś fikołki ze strony małego, ale jemu widocznie też dobrze było, bo troszkę mnie popukał i na tym się skończyło

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34224679]Witajcie Mamuski w ten śliczny dzionek

Ja dopiero wylazłam z łożeczka i tż robi nam śniadanko
Od 3 nie mogłe spać bo Leoś dokazuje. Przyzwyczaja chyba matke do wstawania
[/QUOTE]

Mój też w nocy potrafi kopniaka zasadzić i obudzić mnie nim. Jak w dzień jest gorąco to śpi i potrafi nic się nie odzywać, czasami się denerwuje tą ciszą.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć

za tydzień jadę na urlop
po zawirowaniach z urlopem męża stanęło na tym, że ja jadę z córką wcześniej, a mąż jak już będzie miał te swoje wolne to do nas dołączy - szkoda, że nie będziemy razem cały czas i mam obawy jak sobie poradę z opieką nad aktywną 2,5 latką nosząc wielki brzuch, ale musi być dobrze, nieprawdaż??
Cieszę się, odpoczniesz trochę, bo Ty z mamuś pracujących. Zamierzasz pracować do końca?

Cytat:
Cześć Mamusie.

Czy można przyłączyć się do Waszego wątku? Mam termin na 27-go września i spodziewam się synka. Mam już 3,5 letnią córeczkę.

Gda, najpraktyczniejsze i najwygodniejsze w uzyciu są jednoczęściowe pajace, najlepiej takie rozpinane na całej długości aż do stópki. Pod spód jeśli temp. tego wymaga zakładamy body. Spodenki są ładne, ale niepraktyczne - lubią zsuwać sie dziecku jak kręci się ono w łóżeczku.
Witaj, gratuluje parki

Cytat:
Brawo ale lecicie, poczekaj na reszte z tymi tygodniami
Stary 2012-05-21, 11:08   #359
colds
Zakorzenienie

Muszę się ruszyć po wyniki glukozy, a taaaaaaaaaaaaaak mi się nie chce..
Stary 2012-05-21, 11:10   #360
marta1986222
Zakorzenienie

Uff skończyłam sprzątanie,jeszcze wywieszę pranie na balkon i idę na zakupy.

Powiedzcie mi kochane jakie te majtki się kupuje po porodzie jednorazowe czy wielorazowe?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości