|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 4 ale nie ostatnia :)
Z wielką radością przesłalabym nad morze ten nadmiar gorąca z miasta. W niektórych częściach miasta podłaczają z hydrantu wężem strażackim wodę i taki wachlarz wodny chłodzi. Widziałam kudłatego
pieska co szalał ze szczęścia w tej wodzie. Madziu to na cho-rę u was to BHP jeśli pracownikom w biurowcu nie są spełniane odpowiednie warunki BHP??? Może napisz gdzieś dalej o tym lub poproś o urlop jak szefostwo! |
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Alinko będzie dobrze!
Ja się nie lubię pakować
Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-07-06 o 16:56 |
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie, kobitki, też leje jak ch... ale ŻAR SŁONECZNY
I tak bodajże od 3 tygodni... SAHARA!!!. Nie... chwileczkę... przedwczoraj wieczorem zanosiło się na okropną burzę, błyskawice niebo na wskroś rozrywały, pioruny waliły, wszystek sprzęt elektryczny wyłączyłam i... niiiiic pokropiło, jak ksiądz kropidłem, zaraz wyschło i znowu ukrop!!!!!!!Kasiu, przyjeżdżaj na pd-wschód. Na pewno nie zmarzniesz ![]() Alinko , powodzenia, trzymam kciuki aby wszystko się udało Madziu7, coraz piękniej w Twoim domku. A napisz, proszę, jakie to zasłonki czy firaneczki sobie wymarzyłaś. Stojaczek świetny Bożenko, możemy sobie rączki podać, bo ja też wczoraj drugą plenarkę zaliczyłam i od dzisiaj wakacjuję ![]() A dzisiaj byłam u mojej fryzjerki i mam wakacyjną fryzurkę.
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Alinko-wspaniałych,cudownych chwil
Dziewczyny,ja z natury bywam w pracy ugodowa ale dzisiaj roznosi mnie ŻAL. Siedzę do 16- stego w naborze-no dobrze każda z nas raz na 2-3 lata tak pracuje,jasne przyjęłam jako oczywiste. Dzisiaj na radzie siedzę spokojna o dalsze wakacje a tu słyszę :21 sierpnia na poprawkowe egzaminy zapraszamy-no i co ja też!!!zaraz potem przeróżniaste obowiązkowe szkolenia. Kurcze blaszka, ponoć mamy całe wakacje jak trzeszczą wszyscy dookoła ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Siódemeczko -kuchnia bajeczna. Popatrzałam też na tutki dla szyjących mniej lub bardziej zaawansowanych, świetne pomysły. Kto ma coś jeszcze w temacie szycia ciekawego i do podpatrzenia? Kasiu,dobrych myśli Ci dużo życzę ...jeżeli są odpływy to też są przypływy,Twoja praca pewnie czeka już za rogiem .
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Bożenka i Martusia już wolne od obowiazków. Wypoczywajcie i częściej odwiedzajcie nas.
My wróciłyśmy już z zajęć w Sztukarni - dzięki Madzi byłyśmy same więc były jak prywatne korepetycje. Sympatyczna p. Lidia ma w zwyczaju w tym czasie opowadać jedną z baśni z całego świata. Ala ulepiła z gliny rybę a ja motyla. Będę mogła dzieła odbierać po tygodniu. |
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Alinko trzymam kciukaski,nie płacz za dużo i baw sie wspaniale.W końcu taka impreza tylko 2 razy w życiu!
A gdzie to jedziesz? Myslałam,że to w Zgorzelcu...Siódemeczko widać,że mamcia czuje Twoje klimaty. Teresko ale fajnie ma z Toba Twoja wnusia. Elunia! My Ci wszystko wynagrodzimy ![]() Kasia chetnie oddałabym Ci trochę ciepła..moje krązenie juz nie wytrzymuje tych upałów.Noga jak baloniki. Zwykle sie nie pocę a teraz lepie sie do pacjentek.... brr...Mam nadzieję,że przywieziemy nad morze słońca na zlocic a morska bryza wyrówna temperaturę i będzie idealnie!
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Witam wakacyjnie.
Do tej pory tylko późnym wieczorem albo wczesną nocką troszkę oscypkowałam na plotkowym. Praca, sesja, dom i czasu na nicccccc. Dobrze, że wcześniej jak nigdy wzięłam się za pracę na wymiankę Dzisiaj caały dzień chce mi się śpiewać - Niech żyją wakacje... Ale tej rozpusty będzie aż... tydzień A potem nie wiem podpisywać dalej umowę (praca daleko, za psie pieniądze)...Alinko czyżby wesele było w moich stronach? Siódemki mieszkanko cud miód , malina Jolu widocznie panie w naszym wieku tak mają , bo moje nogi też baloniaste ![]() Tereni ![]() ![]() klask i: za organizowanie czasu wnusi,, pozazdrościć takiej babci.A wszystkie nie dogrzane zapraszam do siebie dzisiaj tylko 34 st. było ![]() Zmykam jeszcze zobaczyć co natworzyłyście. Zaglądnęłam tylko do Grażynki i Martusi wątku i gały wyszły mi z orbit Popatrzę jeszcze powzdycham i pozazdroszczę. A jutro wyciągnę decou graty
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry babeczki, wstałam o 4,45 , zrobiłam zakładkę- wczoraj koleżanka poprosiła, oczywiście na dziś
i przysiadłam aby dać znać że żyję ale baaardzo leniwie w tym upale.Pozdrawiam wakacjuszki Madziu7, jak tak zerkam na to Twoje śliczne jasne mieszkanko, to zaczyna mi się moje fajne brązowo-beżowo-kremowe nie podobać Pięknie dopieszczasz mieszkanie, ( i mama super pomaga każdy detal przemyślany i taki sioodemkowySylwia, wczoraj pierwszy dzień bez burzy??? to gdzie ty się wyprowadziłaś?? u nas tylko chyba raz w tym tygodniu była burza, a tak to tylko gdzieś na horyzoncie błyska się i grzmi, działka mi wyschła...Kasiu, my Ci trochę zazdrościmy tych temperatur, ale tylko troszeczkę ![]() Alinko, trzymaj się, będzie pięknie, a po powrocie prosimy o zdjęcia nie tylko kuferka Tereniu, mobilizujesz mnie do intensywnego planowania spędzania czasu przez tydzień z moją Amelką ale coś pomysłów mi brak.....![]() Fajnie się lepiło glinę? przyznam, że mam na to chęć od dawna Elu kochana Jolu, tez tak mam z nogami, na dodatek prawie cały czas bez ruchu, bo w tym upale prawie w ogóle nie wychodzę z domku - tylko do pracy, mówisz, że to ta pogoda?? a ja już myślałam, że niestety SKS ![]() Basiu
Edytowane przez babagaga Czas edycji: 2012-07-07 o 08:08 |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
jest 8 rano a na moim termometrze jest już 25 stopni
a co będzei później?Grażynko nie przeprowadziłam się - widocznie miasto było tylko na obrzeżu tych burz. Za to wczoraj nadciągały co najmniej 2 ale przeszły obok. Czas iść do lakierowania - miłego dnia kobietki
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas w nocy była kolejna burza. O 3.00 budziłam męża żeby skrzynki z pelargoniami z balkonu pościągał (robimy to co dziennie, przed każdą burzą) bo pelargonii nie byłoby już wcale.
Teraz nie pada ale jest taka duchota i wilgotność powietrza jak w tropikach. Miłego i chłodniejszego dnia Wam życzę moje miłe. |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Basiuniu po długiej nieobecności. Nie rezygnuj tak szybko z pracy, bo chociąż masz opłacane ubezpieczenie. Prawda a potem wielu
osobom brakuje lat do emerytury. Grazynko ano staram się by zapamiętała Ala ten tydzień w stolicy. Dzisiaj pojechaliśmy do Zelazowej Woli. No nie dopoznania./ostatnio byliśmy 10 lat temu/ Ogród zyskał wiele, audiobuki dostaje się wraz z biletem i chodzi sie z tym jak z przewodnikiem. A dla dzieci atrakcje malowanie, oraz muzyczne warsztaty. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Tereniu
Ala na pewno tego tygodnia nie zapomni. Tyyyle atrakcji. U nas była po południu burza ale malutka. Teraz jest bardzo przyjemnie, chłodno. |
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas nadal Sahara...
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Aż się wierzyć nie chce. Tutaj od tygodnia dzień w dzień burze. Dzięki opatrzności, że nie są takie niszczycielskie jak w innych rejonach.
Może teraz do Was te deszcze zawędrują? |
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie się wczoraj ocieplilo po południu, ale burza za burzą, jedna w dzień, dwie w nocy, przed chwilą kolejna była, a mokro, że na plaży się usiąść nie da, żeby z suchym tyłkiem wyjść
![]() Ale bylo dzis 26 stopni i było w koncu ciepełka troszkę
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
U nas było zbyt ciepło i zbyt wilgotno. Pranie schnie trzeci dzień i dalej wilgotne.
Nie lubię takiej pogody. Dziewczyny Mam do Was pytanie. Bardzo lubię czytać książki. Mam ich bardzo dużo (w domu, piwnicy, u mamy). W tym tygodniu zamówiłam sobie 15 sztuk do czytania na wakacje. Prawdę powiedziawszy to nie mam ich gdzie trzymać a szkoda mi pozbywać się książek, które lubię i wracam do nich czasami kilkakrotnie. Wymyśliłam sobie prezent na urodziny. Chcę kupić sobie czytnik do ebooków. Czy któraś z Was ma takie ustrojstwo albo miała z tym kontakt. Ebooki są właściwie w cenie normalnej książki więc na tym bym nie oszczędziła ale na miejscu tak. Taki czytnik wielkości książki kieszonkowej mieści w sobie kilka tysięcy ebooków. Wyobraźcie sobie, że całą bibliotekę z sobą wszędzie można wozić. Jak dla mnie to bomba!! Co Wy na to? Czy ktoś może mi doradzić? Czy jest możliwość ściągania darmowych ebooków? Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-07-07 o 23:13 |
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko Ty kończysz tydzień z wnusia czy zaczynasz? bo mignęło mi jakieś ognisko wakacyjne z warsztatami dla dzieci mogłabym wejść zobaczyć,zapytac....
Bożenko moje Dziewczyny czytają już tylko na kompie lub komórce. Nie wiem jak na to urządzenie ale na kompa ściągają . Myślę że potem da się przenieść bez problemu na to Twoje nowe cudo.Kita a ja myślałam,że Kraków...
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Biernasiu jakbym mogla sama bym sobie kupiła, lżejsze to i mniej miejsca w podróży zajmuje niż takie tomiszcze 500stronicowe
![]() A za darmo się da, ja zawsze wpisuję tutuł i autora + chomik np. jak wpiszę "Terry Pratchett Trzy Wiedźmy chomik" gdzie tutułem książki są oczywiście "trzy wiedżmy" to pierwszy wynik w googlach to http://chomik uj.pl/gucia4321/eBook/Terry+Pratchett/Terry+Pratchett+-+Trzy+wiedzmy,143650158.d oc (w adresie musiałam zrobić spację po chomik, bo inaczej wizaż zakropkowywuje ) i stąd już spokojnie da się za darmo ale oczywiście nie wszystko da się tak znaleźć
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Wieści z frontu.najpierw ogólny koszmarny bajzel. Na pierwszy rzut oka żadnych efektów
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Drugi rzut oka: Pozytywy:
1.Stelaż schodów.Można wyjść na górę wreszcie w miarę bezpiecznie po prowizorycznie przybitych dechach. 2.Kafelki w kuchni i próbka koloru na ścianie. Gra? Do tego białe meble. 3,postawiona ścianka wreszcie na w miarę właściwym miejscu.
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Najwieksza frajda ostatnich trzech dni: Zakupy
1.Sprzęty agd kuchenne+ pralka juz w domku 2,3. Kaloryfer wreszcie dotarł.CUUUUdo ![]() 4,5 Piekarnik 6. baterie do łazienki retro z mieszalnikiem! Nowoczesność ze stylem.Nie zastanawiałam sie ani pół min. 7,8,9,10 Karnisze i końcówki do nich.najszybszy zakup świata! 15 min.-5 szt!
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu będize pięknie!
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Dylematy-proszę o porady
![]() 1 i 6 . kamienie na blaty.Który???????????? do: podłogi i pistacjowych ścian?????????!!!!!?????? ?(na drugim zdj.) I drugi: jak zamaskować ta paskudną belę idącą przez cały salon?!!!!!!!!!!???????
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki )Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2012-07-08 o 19:53 |
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Muszę Wam jeszcze zrobić widok z tarasu
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Bożenko wspaniały pomysł z nowoczesnym czytaniem, ale ja nic nie
doradzę. Jolu już sobie wyobrażam jak mieszkanko będzie wyglądać po remoncie. Gwiazda na schodach ![]() ![]() Rano odebraliśmy moją mamę z Okęcia. Samolot z USA leci już 7,5 godz. I co na to nasze kochane pociągi? ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Och widzę, że Jolinka jednocześnie wstawiła wiecej zdjęć. Kotuś tą szkaradną belkę można obudować karton -gipsem a na tym stworzyć polichromię chociażby przy zastosowaniu decupażu./np stemple/ Inne rozwiązanie to w Castoranie są udające stare drewno belki drewniane z leciutkiego tworzywa piankowego. Lecz nie wiem czy to by pasowało do Twojego wystroju salonu. |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
jaka piękna katastrofa
Ale będzie pięknie zakupy cudne. ja sobie karnisze wypatrzyłam z kryształami na końcach, ale w sumie nie wiem czy karniszy w sztukaterii jakoś nie ukryć... belka z catoramy może być fajna - tylko ją pobielić po prostu i pasować będzie z tymi blatami nie wiem, płytki ciemne to wzięłabym najciemniejsze blaty
|
#358 | |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
http://kindle-24.pl/czytnik-kindle-4-e-reader.html http://czytniki.istore.pl/pl/czytnik...sic-wi-fi.html http://kindle-24.pl/czytnik-kindle-t...ink-ebook.html Darmowe ebooki np. z tych stron: http://www.ebooks4you.pl/index.php http://www.e-booki.net.pl/ http://darmoweebooki.hitowy.pl/index.html http://darmowee-booki.blogspot.com/ http://www.exsite.pl/darmowe_ebook_download/ http://www.epublikacje.fora.pl/ebook...iazki-w-pdf,2/ Więcej stron ściągnę od brata ![]() Jolu ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Belki z Castoramy te piankowe dość tandetne są - może lepiej pobielone drewno? Albo pobejcowane, w zależności od wystroju
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Pewnie oczyma wyobraźni już widzisz urządzone mieszkanie, pobielona drewniana belka będzie pasowała do różnych wnętrz, piekarnik bardzo mi się spodobał i kaloryfer rzeczywiście cuudoo!Na ebookach nie znam się
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Biernasiu - mój TŻ ma Kindle Keyboard (taki z klawiaturą, choć już podobno nie można go kupić) z e-papierem. Bo się światło nie odbija
![]() Jola - wybieram blat pierwszy, jakoś mi bardziej pasuje. A tą belkę to da się jakoś mądrze regipsem obić, i dać halogenki? Chyba, że nie ma takiej potrzeby...albo potraktować ją jakimś fajnym drzewem, niech udaje belkę jak w starym domu ![]() Siódemka - ale fajny masz stojak na ręczniki I też pokażę zdjęcia z frontu. Choć teraz jest o niebo lepiej, bo wylewki i tynki są położone
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

I tak bodajże od 3 tygodni... SAHARA!!!. Nie... chwileczkę... przedwczoraj wieczorem zanosiło się na okropną burzę, błyskawice niebo na wskroś rozrywały, pioruny waliły, wszystek sprzęt elektryczny wyłączyłam i... niiiiic
.

klask i: za organizowanie czasu wnusi,, pozazdrościć takiej babci.

ale baaardzo leniwie w tym upale.