|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
Przyłączam się do prośby - pokaż sukienkę
![]() Czasami aż żałuję, że w 2 godziny znalazłam swoją, bo bym sobie chętnie pomierzyła ![]() Ja też marzyłam o prostej z koronkową górą, ale nie mogłam znaleźć nic co by mnie interesowało, poza tym w salonie okazało się, że moja figura w takich sukienkach wydaje sie nijaka...No i mam bardziej rozłożystą :P Z tymi okryciami to jest dramat na zimę.....naprawdę. Odkupiłam etolę z tablicy, ale zobaczymy, bo niechcący poszła na adres moich rodziców. Czekam, aż mi wyślą Jeśli nie to płaszczyk. Dzisiaj maja dojechac buty i odbieram z poczty opaskę |
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na górę zakładam zwykły sweterek zapinany na guziki:P |
|
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
CoffeeMonster i sugarfreeee Wy też pokażcie swoje
Ja moją też w 2 godziny znalazłam
Edytowane przez Chnatalia Czas edycji: 2013-10-23 o 13:25 |
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz kiece moja na forum wklejałam
![]() Właśnie odebrałam buty.......i przyjechały nie te Na szczęście zwrot na ich koszt i dostaję rabat....dzień świra !!!
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Już wklejałam tu na forum podobne sukienki do mojej.
Miałam tak samo chciałam prostą sukienkę ala princeska ale wyglądałam nijak bo leżały i jakoś tak w kształcie litery A i rybki też mi nie pasowały bo nie mam bioder odpowiednich :p aa w tym moim modelu idealnie zakochałam się odrazu też w miare szybko kupiłam bo w przeciągu jednego dnia,byłam umówiona w kilku salonach zrobiłam maraton i wróciłam po tą jedyną ![]() Na zdjęciach poniżej podobne sukienki tylko moja ma górę z koronki z kryształkami swarovskiego dosyć "bogata"Ale tak jak wspomniałam w innych wyglądałam nijak ![]() bukiet chcę z białych róż, prosty klasyczny bukiecik
|
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Wystrój sali chcemy dokładnie taki, czyli kurtyna świetlna za nami, podwieszwienie tiulu z lampkami dookoła balkonu (sala jest piętrowa), na zdjęciach jest dokładnie nasz sala
![]() Do tego kwiaty w kielichach i kwiat główny na nasz stół
Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-10-23 o 15:37 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kuli1986 - bukiet śliczny!
|
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak zdąże zrobić zdjęcie tego paskudztwa to pokażę, bo jutro to sobie kurier zabiera spowrotem, a ja naddal nie mam butów.Ale dojechała moja etola
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
I z etolą wszystko OK?;-)
Ja upolowałam biały sweterek,krótki wczoraj - może będzie pasować Jak nie to wykorzystam inaczej go ;-)A co moje drogie PMki grudniowe z Waszymi wieczorami Panieńskimi ?;-)
|
|
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Imprezka w gronie znajomych napewno będzie myślimy o zorganizowaniu takiej kawalersko-panieńskiej ale taka spokojna nie typu KAC VEGAS A Wy jakie plany macie? |
|
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
U nas jest zwyczaj, że świadkowie organizują
Więc moja siostra robi mi imprezkę w jednym z klubów w Bielsku-Białej Wcześniej może pójdziemy na koncert Cezika, bo akurat 7.12 jest w bb. Ale wszelkie pomysły i dyskusje dopiero prowadzi z moimi koleżankami, a jest ich 16 - więc muszą dojść do porozumienia Na pewno nie będzie, bo mi obiecała a ja prosiłam - rozbieranych facetów itp i zbędnych głupich prezentów jak dmuchana lala-men itd bo wie, że ja to zaraz wyrzucę i na pewno mnie to nie ucieszy ![]() Tż zaś ma zaplanowaną zabawę w Krakowie - pierwsze paintball lub gokarty - ale tu dyskusje trwają z kolegami, bo też ich jest sporo a potem domówka w mieszaniu świadka ;-) (wynajmowanym - więc współczuje właścicielom po zabawie;p)
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ech, boję się tutaj ostatnio zaglądać, bo łapię doła, że nic nie załatwione. Jeszcze mój P nie ma kursu. Ksiądz zapewniał, że we wrześniu będzie i lipa, nic nie było. Ale nawet nie chcę o tym myśleć, bo ostatnio jestem kłębkiem nerwów, totalna panika mnie ogarnęła i wszystko wymyka mi się spod kontroli. Muszę w miarę szybko się ogarnąć, bo naprawdę będzie masakra. Żółte klapki make my day ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Aaaa, no i ani sukienki, ani garnituru, o bukiecie i dodatkach nie wspominając. Jeszcze chciałam rozjaśnić włosy i wyszły jakieś rudawe
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kameralny, wśród najbliższych koleżanek, najprawdopodobniej w domku w górach
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pomału do przodu ! ;*
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A skąd jesteś? Patrzyłaś na jakies weekendowe nauki? Może gdzieś coś jest ![]() Butów też nie mam, bo zanim mi zwrócą kasę za żółte klapki, to moje buty widzę się sprzedały...więc teraz nie wiem co. A panieńskiego chyba nie będzie, chciałam zrobić taką współną imprezę andrzejkową, ale mój TŻ coś się nie garnie, a mi się nie chce już kłócić...- odpuszczam! W sobotę zaciągnełam go w końcu do jubilera (według niego jeszcze jest czaaaas) i okazało się, ze podobają nam się zupelnie inne obrączki (!), złota mamy za mało (!) a czas nagli. Teraz musimy pobiec do jakiegoś Apartu i poprzymierzać coś jeszcze i wrócić ze wzorem. Ale według mojego to nieważne czy obrączki będą na ślub czy nie, czy będą pasować czy nie (co z tego że mam palce jak dziecko i będzie za duża, to się po ślubie przerobi) Z pozytywnych rzeczy wklejam bukiet na jaki się zdecydowałam
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-10-28 o 18:12 |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
My na szczęście problemów z obrączkami nie mieliśmy. Od zawsze chcieliśmy proste, klasyczne, żółte złoto,pół okrągłe. Jedyne co to nie wiedzieliśmy jaka szerokość. Przy pierwszej wizycie u znalezionego przeze mnie Jubilera wybraliśmy, 4 dni później miał dostawę całej rozmiarówki i kupiliśmy ;-)
Co do Poradni - my trafiliśmy (dzięki poleceniu) do Pani, która przyjmuje w każdą nd od 10.30 i 3 nd pod rząd po 5 min i po sprawie;-) - ale to na śląsku, nie wiem czy odpowiada. CoffeeMonster a zdjęcia butów masz ??;-)
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A bardzo szybko kurier je ode mnie zgarnął, bo następnego dnia. Tylko teraz nie wiem co z butami ??? Co do poradni to się jakoś szczegónie nie przejmuję, najważniejsze, że kurs zrobimy. Czytałam co nieco i na brak poradni przymykają oko. |
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
Cytat:
Obraczki mamy po dziadkach, ale musimy je przerobic. Pomyslu brak![]() Dolek mnie dopadl, pms gigant do tego. I jeszcze w tym tygodniu nic nie mozemy zalatwic, bo tz ciagle ma dyzury Ale nic to, od przyszlego tygodnia ruszam pelna para, nie bede Wam smecic
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie, myśli też dopiero niedawno się "ruszyli", a z tego co kojarzę to ja z nas idę na pierwszy ogień
![]() Wczoraj zaczęliśmy kurs przedmałżeński, tylko 4 spotkania we wtorki po 2 godziny, czyli kończymy 19 listopada. Śmiesznie troche, bo wszystkie pary są typowo letnie, przyszłosezonowe, a np. ostatnie spotkanie ma się tyczyć formalności przedślubnych, które u nas będą dopięte na ostatni guzik. 150 zl taka przyjemność nas kosztuje, ksiądz kompletnie bez polotu mówił, a "program" taka lekcja religii dla dzieci 4 klasy podstawówki (Adam i Ewa, Abraham itp.) Wybraliśmy też od razu w galerii po tych spotkaniach (i obiedzie) obrączki (link http://wkruk.pl/product-pol-2319617-...I-CHRISOS.html) typowa klasyka, zupełnie proste i płaskie, będą mi ładnie do pierścionka przylegać i pasować - mogę nosić razem, co dla mnie ważne, bo nie lubię miec biżuterii na dłoniach. Ale nie zamawiamy w Kruku, bo i tak byśmy nie zdązyli, a wytapiamy u jubilera. Z poradnią śpróbuję jutro, bo telefon milczy, a jak nie to trudno nie zrobimy. Mam to gdzieś. Jeszcze mnie w międzyczasie urząd skarbowy zaczął ścigać, więc ogólnie jest du....a! |
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z kolei obskoczyliśmy wczoraj USC i już mamy papiery do konkordatu (ciekawa rzecz, że już od razu mam wpisane jakie będę miała nazwisko, i jakie nazwisko będą miały nasze przyszłe dzieci ).Dziwy straszne, bo myśmy za nauki ani za poradnie nie płacili nic (jeśli nie liczyć opłaty za książeczkę, gdzie wykresy mam wykreślać )
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja też nie sądziłam, że to aż takie drogie będzie. Chociaż tam jest teoretyczine opłata za poradnię i nauki. Póki co daliśmy 100 zl, więc może bez poradni będzie mniej. I tak tam nie zdązymy, bo musi być ta przerwa miesięczna na wykresiki. Jedyną nadzieją jest poradnia miejscowa moja, gdzie ponoć sa 2 spotkania tylko, bez tej przerwy, bo podchodza jakoś normalnie do tematu.
Plus spotkałam się w necie z tzw. fortelem :P Idziesz na pierszą wizytę w poradni z wyrysowanymi wykresami i udajesz wiarygodnie jak Cię temat interesował, bo zaraz po ślubie chcesz mieć dziecko. Pani stwierdza, że nie ma potrzeby Cię edukować i zalicza temat - 2 spotkania w jednym. Tylko faktycznie trzeba się przygotować wcześniej Rozważam...
|
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
sugarfreeee - a pytała się Pani w USC jakie nazwisko dla dzieci chcecie?
Bo nas się nie pytała <foch> !! Jakie nazwiska bierzecie? Swoje? Męża? 2? ;-) CoffeeMonster Śliczne obrączki A my mamy takie http://www.karatjubiler.pl/prod/obra...o-1793-65.html ![]() My płaciliśmy 100zł za nauki (i powiedziano nam, że w tej cenie jest poradnia) ;-) Ale jak się dowiedzieliśmy ceny zależą od diecezji pod jakie się należy Niektóre mają opłaty za obie sprawy, niektóre za jedną inne wcale Za darmo można u zakonników robić podobno w całej PL W załączniku wrzucam obiecane foto sukienki Najlepsze jest to, że jak robiłam foto zobaczyłam, że jest ona na rozmiar 164-172 - a ja mam ponad 175 cm Ale że mam płaskie buty, żeby nie być od Tżta wyższą to jest akurat długość dla mnie
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
CoffeeMonster, obrączki suuuuper! To już mam pomysł na moje
Hehe, wykresiki, matko kochana...Sugarfreeee Wy z narzeczonym idziecie jak burza! Chnatalia, bardzo fajna sukienka i... chyba palec od stopy się załapał Ja też z tych wysokich + wysokie obcasy i przez to nie mogłam znaleźć używanej sukienki na all Na sto może ze dwie takie długie i to na potężne kobity lubiące krój bezy Aleeeeee -uwaga - jest iskierka nadziei na sukienkę! W weekend będę wiedziała, więc obym mogła się pochwalić, że mam![]() A nazwisko, hmmm, jeszcze się zastanawiam pomiędzy podwójnym a męża. Maluch ma męża nazwisko. |
|
|
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :kc iuki: 3mam mocno !!! ;-)Ja też myślałam nad dwoma, głównie ze względu na doktorat i może późniejszą karierę naukową, ale dowiedziałam się, że dopóki przewodu doktorskiego nie rozpocznę, mogę swobodnie nazwisko zmieniać :-D A że moje do Tżta w ogóle nie pasują to się bardzo ucieszyłam ;-) Chociaż dziadek nie zadowolony - bo nazwisko przepada :-D (mam siostrę tylko) )))
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do bani tylko, że mam pieczątkę na panieńskie, dzień po weselu muszę być w pracy i będę podbijać się technicznie nieważną pieczątką.![]() Cytat:
Nie lubimy mieć wszystkiego na ostatnią chwilę, wolę mieć zapas trzymam kciuki!
|
||
|
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obrączki jak dobrze pójdzie dziś zamawiamy, ale u lokalnego jubilera, więc czas oczekiwania do 3 tygodni - nawet zostanie zapas czasu na poprawki. No właśnie zabawne z tymi naukami jest to, że my robimy u Dominikanów...a cena i jakość.....bez komentarza. Ale to jest taki rozrośnięty kościół w środku miasta, już od paru osób słyszałam niepochlebne opinie - np. koleżanka nie dostała rozgrzeszenia na ślub brata i musieli innego świadka szukać (kiedyś ponoć wymagali od świadków podejścia do komunii z racji niewiedzy ludu) Ale nie zamierzam im za poradnię płacić, skoro z niej nie skorzystamy. Moja za to jest finansowana przez miasto i darmowa. Sukienka piękna!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
Dziś znalazłam do niej idealną biżuterie ;-)Ale mi smutno... bo z dziadkiem coraz gorzej ;-( w poniedziałek mamy z Tżtem jechać z dziadkiem do Gliwic na badanie kości... sprawdzić czy są tam przerzuty. Ale dziadek niknie w oczach ;( Już ma problem przejść z 1 do 2 pokoju A jeszcze 3 tygodnie temu robił z tatą elewacje na domu gospodarczym Dziadek silny chłop, góral, nie poddawał się, a teraz marny, starszy pan bez sił nawet rozmawiać
|
|
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O to nasz model obraczek , piekne ![]() celowalismy tez w klasykę cos pomiędzy płaskimi a półokrągłymi i te SA idealne W.Kruku czekalismy na nie jakieś 2 tygodnie dosyć szybko bo mówili ze do miesiąca się czeka ale jakoś szybko im poszło możliwe ze mieli nasze rozmiary. Warto się zapytać może uda się wczesniej. Tez chce moja obrączkę nosić razem z zaręczynowym i pasuje idealnie, codziennie sobie mierzymy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie w porządku! Trzymaj się Cytat:
Ja jakiś czas temu chciałam, żeby mi w Aparcie dobrali coś, co będę mogła razem nosić, to pan stwierdził, że przy pierścionku jednokamieniowym i wystającym nic nie dobiorę A tu dlatego, ze one są zupełnie płaskie idealnie przylega, tylko leciutka jest przerwa przy samym kamieniu. Na Kruka czekać nie będziemy, bo komplet by nas kosztował prawie 2 tys. A mieliśmy trochę złota (TŻta dziadka z wojny), trochę nam dobiorą jaśniejszego i zapłacimy 300 zl za złoto, 450 za robociznę i 40 zl za grawera. A mamy fajnego jubilera niedaleko. Jeszcze sprawdzał mi pierścionek i powiedział, że postara się idealnie kolor dobrać Mówił tez, że jego kolega po fachu pracuje dla Apartu, on im sprzedaje swoje wyroby za ok 150 zl/g złota (sam prywatnie wycenia 100 zl) a oni ponoć najtańsze złoto w przeliczeniu mają za 270 zl za gram |
||
|
|
|
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierścionek mam dosyć duży wystający, klasyczny zaręczynowy ![]() Moim zdaniem super to wygląda, chcieliśmy klasyczne obrączki, ja chciałam bez kamienia bo zaręczynowy ma dosyć duży kamień i nawet jak mierzyłam obrączki z diamentami to nie pasowały mi do zaręczynowego bo poprostu gubiły się albo było za dużo i gryzło się. Pierścionek mam tego typu tylko nieco większy kamień i jest osadzony w 4 przytrzymująch rogach http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,8089 o właśnie coś takiego jak na zdjęciu poniżej A Ty jaki masz pierśionek, że zastanawiasz się czy będzie pasował? Chyba w aparcie się nie znają
Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-11-02 o 22:45 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

13.12.13 

nam pozostało ustalić z florystką wystrój kościoła i sali oraz mój bukiet 
Na szczęście zwrot na ich koszt i dostaję rabat....dzień świra !!!

pomału do przodu ! ;*
Obraczki mamy po dziadkach, ale musimy je przerobic. Pomyslu brak
Ale nic to, od przyszlego tygodnia ruszam pelna para, nie bede Wam smecic
Aleeeeee -uwaga - jest iskierka nadziei na sukienkę! W weekend będę wiedziała, więc obym mogła się pochwalić, że mam
A jeszcze 3 tygodnie temu robił z tatą elewacje na domu gospodarczym