Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 13:10   #331
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

[QUOTE=marzenka1984;378699 66]Witajcie Kochane odchowalni

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
co za patafian z tego książulka, ja bym nie podarowała i bym na skargę poszła do kogoś wyżej i jeszcze jemu nawciskała.
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że ksiądz z mojej parafii ma wnuki ciekawe.

brawa dla Julki Mój Maks dzisiaj też skończył 2 miesiące i wszedł w 3 szybciutko dzieciaczki rosną.

Jakbym mogła nie wychodziła bym z księgarni a jak wejdę do empiku to każdy regał z książkami muszę zaliczyć, niestety teraz nie mogę sobie pozwolić na kupowanie książek bo też uwielbiam zapach nowych i nieczytanych jeszcze mm ale całe szczęście są biblioteki

A jaka to karuzelka?

Mi pediatra powiedziała mimo, że w mm jest wit D to mój Maks ma duże ciemiączko tak więc muszę podawać. Nie przedawkuję się jej. Wyciskam codziennie po kąpieli przed butlą jedną kapsułkę.

gorące kolana hahaha.
witamy w klubie moli książkowych

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
A pochwalę się Wam jak Maks lubi kąpiel na brzuszku i jak ładnie trzyma łepetynkę
ale pięknie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że przejdzie u Was ten sposób. Daj znać jutro jak to tam wyszło w praniu

Melcia wypijała 150ml i płakała o więcej, a teraz znowu wypija po 120ml. Nie wiem, o co chodzi

Iwoncia - Nie przejmuj się Może kładź w ten sposób Alanka codziennie? Niech ćwiczy

Często tak miałam w pierwszym miesiącu. Normalnie bałam się iść spać.. Człowiek taki nierozbudzony to o wiele gorzej funkcjonuje

Przepraszam , ale mogłabyś mi napisać co to jest ten probiotyk i dlaczego Go podajesz? Pewnie już ten temat był, ale jakoś nie pamiętam nic..

Melcia na początku, w pierwszych kąpielach, to robiła siusiu i kupkę po kąpieli.. prosto na ręcznik
My w przyszłym miesiącu kupujemy już 3.

Też uwielbiam czytać, ale nie mam czasu. Wykorzystuje wolny czas na inne zajęcia. Choć ostatnim czasem, przed snem, czytam sobie gazetę z historiami Wiecie.. wszystkie w stylu ''z życia wzięte''. Kiedyś się wystrzegałam,a tu masz ci babo placek . Żal mi zaczynać książek.. bo ja to z tych, co za jednym zamachem całą książkę.. Takiego Coelho czy Zafona

Minka przeboska! Aż TŻa zawołałam żeby zobaczył
ja kiedyś też tak za jednym zamachem
teraz już nie ma możliwości a wolę czytać po kawałku niż wcale

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witamy się z odchowalnią, ależ minęło, u nas dzisiaj oficjalnie 3 miesiące , kiedy to zleciało aż się wierzyć nie chce. Teraz będziemy przeżywać, nabywane umiejętności naszych maluszków.

Katiem prawda święto prawda, 3 miechy stuknęły bo nasze to środowe maleństwa ale dzisiok 29 więc oficjalny 3 miesiąc zaczęty

A jakie widzisz różnice w zachowaniu

Moja miała w weekend skok, sporo marudziła mało spała, jedynie w nocy i co mamy a no pięknie rozmowy uskuteczniamy, normalnie Sonia mnie zaczepia, bo patrzy na mnie i nagle zaczyna wołać "Aaaauuu". Od jakiegoś czasu, delikatnie podnosi główkę a łapana za rączki podciąga się do siadania . Posadzona w bujaku zachwyca się zabawkami (fakt, że krótko ale ten zachwyt jest niesamowity wielkie oczy i buzia zrobiona w ciup) i wali rączkami po tych zabawkach i je łapie.
We wtorek miałam koszulę w paski założoną i trzymając małą na rękach, ona wpatrzona w te paski rączką i paluszkami po nich jeździła
matko już 3 miesiące wam biją?
brawa i buziaki dla świętujących dziś
no i dla Soni za nabyte umiejętności
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:11   #332
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
proszę mnie zarazic ilością pokarmu. ją dzis sukces laktacyjny wreszcie po tygodniowej walczące o pokarm udalo mi sie coś ściągnąć. ale ręcznie bo ten laktator gow*no za przeproszeniem warty co mam. nim nic nie szło, a palcami udało mu sie ściągnąć 40 z obu piersi...zawsze cos... od dziś także zaczynam walke w ręcz o pokarm.

a my po szczepieniu. mala krYvzala strasznie. po drugim wkluciu dostała aż histerii, bo tchu nie mogła zlapac. na korytarzu cyc i od 11:30 śpi. a mnie boli głową strasznie a zasnąć nie mogę
gdybym tylko mogła to bym sie podzieliła nawet tym mlekiem, katiem też była chętna i zarażac tez mogeja pije dużo herbatki na laktację i dużo wody mineralnej i bardzo często odciągam
biedna Jagódka

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:13   #333
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Wyrzeźbić na pewno tylko nie wiem czy akurat cyca. Trening skupia się głównie na mięsniach brzucha i nóg, jest też sporo ćwiczeń w których aktywny udział biorą ręce, więc może też zadziała.

Ja po tygodniu z Ewką widzę małą różnicę - mogę już usiąść w spodniach, w których do tej pory mogłam tylko stać

:zawstydzony: brakuje emotki powtórzę się - jak zaczniesz ćwiczyć to mnie znienawidzisz Przynajmniej przez kilka pierwszych dni

To już sobie wyobrażam super jędrną pupcię i jędrnego cyca

Anusia śliczna karuzelka

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:16   #334
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

To już sobie wyobrażam super jędrną pupcię i jędrnego cyca

Anusia śliczna karuzelka
No mi do jędrności jeszcze daleko, ale ja w ciąży dobiłam do 101 kg
Stary 2012-11-29, 13:17   #335
katiem
Wtajemniczenie

Angel ja też zaczynam walkę Jeszcze jest ok, ale coraz bardziej czuję, że tego mleka jest na styk czyli tyle ile mały potrzebuje.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 13:21   #336
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej. A mi Antek na nowo w nocy budzi się co 3 h, a już tak ładnie sypiał po 4-5 godzin. I co dziwne dałam mu na noc 120ml mleka na próbę, wciągnął je i tak obudził się po 3h. Sama nie wiem czy już czas, aby wskoczyć na tę większą porcję mleka.

Dziewczyny piszecie o tym trzymaniu główki. Nasz Antek w sumie niemalże od początku dźwigał główkę z pozycji na brzuszku. Ze względu na kolki, bardzo często kładziemy go w tej pozycji. Od jakiegoś tygodnia bardzo ładnie już sztywno ją unosi w górę. A od którego do którego tygodnia powinien ją unosić przy podnoszeniu do siadu? Ja to chyba nawet będę się bała sprawdzić czy ją w tej pozycji unosi, z obawy, że zrobię mu krzywdę.

Śliczny synuś.

Kocham Cobena! Jo Nesbo też jest świetny, choć czytałam chyba tylko 2 książki jego. Bardzo lubię jeszcze Alex Kava, przeczytałam wszystkie jej książki, oprócz najnowszej ( w całym zamieszaniu nawet nie wiem czy już się w Polsce pojawiła).

Ja właśnie czytam "Błękitną krew" Cobena Ja mam taki sposób na czytanie aktualnie książek, że robię to w toalecie.

Tamlin ja właśnie z 2 tygodnie temu wpadłam na identyczny pomysł z prezentem dla babć! Z tym, że znalazłam te ramki na allegro najpierw za 39zł, a później za ok. 24zł, ale cena z Twojej aukcji zdecydowanie pobiła te moje.
co do glowki to nam dr mówiła że po 8tyg dziecko powinno już ją starać sie trzymać przy pociąganiu, a po 10 już bardziej. nie wiem co lekarz to inaczej gada, dziś pediatra powiedziała,że Jagoda silną dziewczyn bo super ją podnosi na brzuchu i, że chyba juz ją długo cwiczymy, bo już jej tak do siadu nie leci, a cwiczona była dwa dni eh... zwariował można z tymi lekarzami.

jak mają wasze maluszki najmniejsze palce u stóp? te ostatnie. bo doczekała soe do Jagody. że ma podkutvzony. po tego obok tzn. że tak na bok, pod niego nachodzi. sZczerze to sie zdziwiłam, bo nawet na to uwagi nie zwrocilam.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:22   #337
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Angel ja też zaczynam walkę Jeszcze jest ok, ale coraz bardziej czuję, że tego mleka jest na styk czyli tyle ile mały potrzebuje.
jeszcze pare dni temu też tak myślałam, nie wiem czy to przypadek czy nie, ale kazałam Tż kupić herbatkę i piję ją 3 razy dziennie
i naprawdę widzę postępy zresztą same widzicie
wcześniej odciągałam max 120- 150 ml.. a teraz marzenie!

IGA

Maja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 13:23   #338
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tą jędrnościa to też taki żarcik był
Szczególnie martwi mnie biust bo już po pierwszym dziecku (karmieniu) widziałam, że za dobrze nie jest. i nawet nie zdążył specjalnie dojśc do siebie bo po chwili kolejna ciąża (i w czasie drugiej duży, pełniejszy) i teraz karmienie i wraca co było No nic - taka kolej rzeczy pewnie, ale może się uda cos zrobić bez skalpela

I trzymam kciuki by waga w końcu pokazała upragnione cyferki

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 13:24   #339
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Widzę, że szalejecie z ubrankami mikołajów. A ja szukam dla Melci jakiejś eleganckiej sukienki Co będzie istną księżniczką

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Co do Chodakowskiej to ja robię razem z Tiffany Ale u Tiffany wybrałam tylko 6 filmików i robię je w kółko .
Więc codziennie coś
No i wczoraj TŻ stwierdził, że schudłam i mam większe wcięcie w talii Aż się na Niego rzuciłam z tej okazji
ja tez szukam kreacji pieknej i egelanckiej na wesele 12!! i nic nie mgoe znalesc, na allegro pustki...jedynie z next cos mi sie tam podoba ale nie dokonca..w smyku tez nic ciekawego nie ma

Cytat:
iwoncia to u nas odwrotnie. króluja spodenki, spodniczki i body, no gdy zimno to sweterek i rajstopy pod spodnie. spiochy pożegnaliśmy gdy mala wyrosła z 56, a pajacyki tylko do spania. a nakazywała ich tyle, że nie wiem po co. teraz szukam curplycj spodenek 3-6, sukienek i jakiś ładnych spodniczek z dwóch, bo obecne robia sie za małe.

angel ty juz ubierasz Jagódce rajstopy pod spodnie ?????????? przeciez nawet na minusie nie jest.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytałam o tą karuzelke czy warto kupić i nikt nie odpisała chciałam jakieś opinie,bo mam okazje kupić.

I też chciałabym tą Chodakowską

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...814081435.html

o taka
Anusia przeciez dzis Iwoncia wklejała zdjecie Alanka jak wpatruja sie w dokladnie ta sama karuzelke

Iwa
ja tez po prosze chodakowska od noweg roku bym chciala ruszyc

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-29 o 13:26
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:26   #340
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
co do glowki to nam dr mówiła że po 8tyg dziecko powinno już ją starać sie trzymać przy pociąganiu, a po 10 już bardziej. nie wiem co lekarz to inaczej gada, dziś pediatra powiedziała,że Jagoda silną dziewczyn bo super ją podnosi na brzuchu i, że chyba juz ją długo cwiczymy, bo już jej tak do siadu nie leci, a cwiczona była dwa dni eh... zwariował można z tymi lekarzami.

jak mają wasze maluszki najmniejsze palce u stóp? te ostatnie. bo doczekała soe do Jagody. że ma podkutvzony. po tego obok tzn. że tak na bok, pod niego nachodzi. sZczerze to sie zdziwiłam, bo nawet na to uwagi nie zwrocilam.
Kurcze muszę sprawdzić
Ciekawe co by na naszego powiedziała bo ma zrośnietę 2 z 3 i tak sporo w sumie

Niegrzeczna masz rację. Trzeba zacząć pić. Bo ostatnio rzeczywiście sobie odpusciłam.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 13:31   #341
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Iwona pociążowe zeszły ale reszta nie chce. Stoi co do grama tak jak było przed ciążą.

no to ćwiczymy, ćwiczymy
Nogi, ręce, dupsko w góre

Cytat:

A po co Ci strój kąpielowy po domu? ;>

w domu?? Po to żeby czekał na lato

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
tego z frędzlami oczywiście

hmmmmm,

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

nie śmiejta sie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Iwa kocham Cię wiesz ?

o jeeeeej, ale wyznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
którego żółwika nabyć yhhh no znowu mam dylemat

no tego najładniejszego

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytałam o tą karuzelke czy warto kupić i nikt nie odpisała chciałam jakieś opinie,bo mam okazje kupić.

mam taką samą.
Mały ma radoche.
Fajne melodyjki, projektor działa jak należy, misie cudaśne no i pilocik do sterowania

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
jeszcze pare dni temu też tak myślałam, nie wiem czy to przypadek czy nie, ale kazałam Tż kupić herbatkę i piję ją 3 razy dziennie
i naprawdę widzę postępy zresztą same widzicie
wcześniej odciągałam max 120- 150 ml.. a teraz marzenie!
A jaką herbatke pijesz bom zaś nie doczytała
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:32   #342
Kalpana
Zakorzenienie

Iwa jakby mozna to tez poprosze ta Chodakowska...

Pisze bez polskich znakow, bo Krystianek wlasnie wisi na cycu i mam tylko jedna reke wolna....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:33   #343
Dearlie
Zakorzenienie

Iwa mogę też prosić o Chodakowską?

Do nas wpadła moja mama z przedwczesnym prezentem na Mikołajki dla Antośka. Otrzymał projektor! Cudeńko! Nie mam już od jakiejś godziny dziecka, tak pięknie przy nim zasnął. do tej pory żadne pozytywki na niego nie działały, a ten projektor ma tak delikatne melodyjki, że nawet ja robię się senna jak tego słucham.

Cytat:

Brawa dla Jagódki za postępy! Co do paluszka to musiałabym sprawdzić, gdy mały się obudzi.
Stary 2012-11-29, 13:35   #344
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Też bym chętnie obczaiła tą Hodakowską
przylaczam sie do prosby

Jagódka
Stary 2012-11-29, 13:36   #345
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A jaką herbatke pijesz bom zaś nie doczytała
tą z Hipp , dla karmiących

IGA

Maja

Stary 2012-11-29, 13:37   #346
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale fajnie! Ostatnie karmienie mieliśmy o 2!

I znowu bez gazów i zatkania -kupka właśnie poszła jak marzenie

Chyba się u nas naprawdę zmienia na lepsze!
wspaniale to czytać

Cytat:
Kto widział film TED ??
Polecam bo super komedia
ja oglądałam, nasz ostatni przedporodowy wypad do kina to był
też mi się podobało

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Chyba tak...

Ja to jestem największym czytaczem wakacyjnym. Jak jeździmy, to zazwyczaj na 2/3/4 tygodnie i wtedy mamy Kindle i czytamy od rana do nocy. Bo w domu, w trakcie roku akademickiego, to tylko na podręczniki czasu starcza. A teraz to w ogóle... Od porodu czytam jedną książkę - "Grę o tron"...
a ja już zaciekawiona co to te kindle znalazłam sobie i już wiem
na wyjazdy na pewno się sprawdza, bo zabierać tradycyjne książki raczej ciężko by było nie?

Cytat:
Zosienki i Michas cudowni.
ją wpadali na chwilę bo za 1.5 godz szczepienie trza zacząć zaraz małą przebrać, karmic itp.

w ogóle dzis rano wstałam z sercem w gardle! mała zaczęła o 20, wstałam o 2 ta śpi to sie polozylam spać. wstaje pateze na zegarek a tu 6 a mała leży tak jak ja polozulam o 20 .zerwałam sie na rowne nogi i biegiem do lozeczka, a oną spala w najlepsze. oczywiście nadgorliwa mama musiała sie upewnić dotykajac niunie, czym samym ja obudzilam. na koniec aż sie poplakalam, bo bałam sie ze cos sie stalo xD w sxoku jestem, że przysnela laczniw 10godz bez przerwy.
jak by moja tak spała to też bym ją pomacała czy wsio ok no i pięknie pospała
u nas na cycu nie ma szans na to na razie

Cytat:
Dzidzia zasneła bez pomocy cycucha fakt ze zaraz sie pewnie obudzi ale pojadł, pokołysałam, na poduszke położyłam, smoczek w buzie i pół minuty głaskania po główce
Odkąd mamy tego smoczka to życie prostrze się stało

Kurde ostatnio od niechcenia licytuje jak nie ciuszki dla małego to spodnie dla siebie i kurka wygrywam
Niby za grosze ale tyle tych aukcji wygrywam że sie uzbiera niebawem 100zl za wszystko

W ogóle to stwierdziłam że najwygodniejszy ciuszek dla małego na jesień zima to pajacyki.
Wnerwiają mnie śpiochy i inne takie co składają sie z kilku części bo sie to zwija małemu na plecach
No chyba że koszulka i spodnie no to wtedy ujdzie.
u nas tylko pajacyki są w użyciu bo mąż z innych ciuchów małej nie chce przewijać bo za dużo zachodu

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/niania-elektronicz...816701609.html

ja ma taka nianie i jestem baaardzo zadowolona. Jest bardzo czujna, dobrze widac Mlodego czy spi rowniez jak jest ciemno. Poza tym w razie placzu mozna mu puscic melodyjke

Mam takie samo zdanie. Tez mialam diete gdzie jadlam tylko kurczaka, marchewke i kilogramy biszkoptow A na ziemie sprowadzily mnie ekspedientki w sklepie bo jak widzialy ze kupuje tyle biszkoptow zapytaly dlaczego ich tyle jem i jak sie dowiedzialy ze to dlatego ze karmie i mam tak scisla diete zrobily mi prawie godzinne pranie mozgu. I mialy racje, jem teraz prawie wszystko a zmiany w zachowaniu Mlodego nie ma zadnej

I trzymajcie kciuki za mnie bo ide dzis do neurologa. Mysle ze nasza lekarka troche sie pospieszyla z tym skierowaniem bo Mlody po prostu slabo trzyma glowke jak sie go ciagnie do siadu ( na brzuchu trzyma wysoko) ale ma wkoncu dopiero 10 tygodni i ma jeszcze czas, no ale powiedziala ze lepiej sprawdzic.

I musze sie pochwalic ze Mlody tez mi chyba dorasta bo mi spi od 18 do 24 ( musze go wybudzac na jedzenie) a potem do 6 Kocham go
kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja zapomnialam napisać ze mam model niższy bez muzycznej po Zuzi jeszcze? A ty pisałam zeningaliwalas małego? Jakimi lekami?
że co?
już doczytałam że o inhalacje chodziło

Cytat:
dzień dobry
tyle naskrobałyście że nadrobie to poźniej.
Dziś obudziłam sie z takim bólem cycków że myślalam ze nie wyrobię.Twarde jak skały.
Laktator poszedł w ruch i dziś ściągnęłam 350 ml moje cycki oszalały chyba może z którąś sie podzielić ?
Zdecydowałam że dziś idę do pediatry bo tydzień bez kupy to już przesada..martwię się niby wszędzie sie naczytałam że może jej nie być nawet do 2 tyg w co wierzyć mi sie za bardzo nie chce..
u mnie też lepiej z mlekiem, wczoraj nawet mnie zalało jak siedziałam przed kompem i pisałam z wami
czułam że napływa pokarm, ale nie spodziewałam się że aż tyle
Stary 2012-11-29, 13:40   #347
katiem
Wtajemniczenie

Iwa i ćwiczysz te 40 minut kilka razy w tygodniu?
Ja spróbuję jutro wieczorem bo rano w pracy, a ręce są mi bardzo potrzebne

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 13:42   #348
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Iwa jakby mozna to tez poprosze ta Chodakowska...
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Iwa mogę też prosić o Chodakowską?
Cytat:
przylaczam sie do prosby
Ale będziemy laski

Cytat:
Iwa i ćwiczysz te 40 minut kilka razy w tygodniu?
Ja spróbuję jutro wieczorem bo rano w pracy, a ręce są mi bardzo potrzebne
Ćwiczę. Na początku nie dawałam rady całości, ale od kilku dni już jest ok. Staram się ćwiczyć codziennie, ale np dziś chyba sobie odpuszczę bo chcę iść wcześniej spać przed tym jutrzejszym szpitalem. No i nie wiem czy przez weekend po zabiegu będę mogła taki wysiłek podejmować...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-29 o 13:44
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:44   #349
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie dokarmiasz malego? my zaczęliśmy od razu po szpitalu dikarmiac, bo tak nam kazała i to byl największy blad mojego zycia, którego nie mogę sobie wybaczyć. po miesiącu dokatmiania mm nie mialam już szans odzwuczaiv małej dokarmiania. teraz bez 3x120 lub 4 x 90 + pierś nie ma szans przetrwać dnia bez krzyku. głodu

Jagódka
Stary 2012-11-29, 13:45   #350
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

u nas tylko pajacyki są w użyciu bo mąż z innych ciuchów małej nie chce przewijać bo za dużo zachodu

u nas to samo! tyle spodni, sukienek nakupiłam ()i wszystko lezy. wydaje mi sie ze bylo by jej nie wygodnie w tym i tyle. wole ubrać pajacyk, nic jej nie krepuje ruchów. jedynie jak do dziadków jedziemy czy oni przyjeżdżają to ja wystroje.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:48   #351
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
u nas to samo! tyle spodni, sukienek nakupiłam ()i wszystko lezy. wydaje mi sie ze bylo by jej nie wygodnie w tym i tyle. wole ubrać pajacyk, nic jej nie krepuje ruchów. jedynie jak do dziadków jedziemy czy oni przyjeżdżają to ja wystroje.
też mam tak samo,sukienki leżą w szafie, pajace idą w ruch i śpiochy i tak samo jak Ty stroję ją tylko jak mamy gości lub idziemy do dziadków
i najczęściej jeszcze używam śpiochów odpinanych dołem żeby całych nie ściągać

IGA

Maja

Stary 2012-11-29, 13:48   #352
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Tez proszę o chodakowska i dziękuje za komplementy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:53   #353
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
pytanie nie do mnie , ale też mam ten leżaczek i powiem tak łatwo sie przenosi ale ja nie chwytam za pałąk, tylko po obu stronach tam gdzie jest materiał nałożony na leżaczek
za pałąk to bym sie bała że go urwę
Tamlin u nas długi czas musiałam przekonywac Tż do zakupu laktatora,stwierdził że jak mi dobrze idzie ręką ściąganie to po co mi laktator, ale że mnie już cycki bolały od ich maltretowania to już nie wiedział..w sumie to nie mały wydatek a bałam sie że sie nie sprawdzi, cud że go mam , uratował mi dzis cycki, sterczały jakbym sztuczne miała
zakupiłąm w końcu nowy ten leżaczek
znalazłam na tablicy używany ale jakaś babka niechętna do spotkania była
dwa razy dzwoniłam i nigdy czasu nie mogła znaleźć żeby mi go pokazać
więc się wkurzyłam i na all kupiłam

Cytat:
uuu fajne
ale ja o bikini pomarzyć już mogę tylko
brzuch strzaskany rozstępami
no i obwisła fałda wisi fuj
fałda pewnie zniknie od ćwiczeń mam taką nadzieję przynajmniej
ale rozstępy będę dopiero likwidować po drugim lub trzecim dziecku
teraz się nie opłaca bo w drugiej ciąży też się raczej zrobią skoro teraz przed samym porodem wylazły mendy

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ale szalejecie jak od rana latam urzad, zus, kawiarnia, bank potem musze jechac kupic plytki bo juz chca zakladac, nosz istne szalenstwo a do tego maz mnie zostawil pojechal sobie do szwajcarii po jakies lozko które razem z osoba lezaca podnosi sie do pionu... dla babci która miala nie przezyc dzisiejszej nocy, jestem zla bo babcia ma pelno wnukow ktorzy rodzin nie maja i mogli by jechac albo chcoaz syn jej ale nie dlaczego, musial jecchac tzet/ wiec zpostalam sama z nie dklonca zdrowymi dzieci i soba i tyle.
ja od rana też zabiegana byłam
też zaliczyłam urząd i pocztę
do zusu idę jutro
a w pon do urzędu komunikacji auto przerejestrować
eh z rodziną to często tak wychodzi, że jak się samemu czymś nie zajmie to na nikogo nie mozna liczyć
Stary 2012-11-29, 13:57   #354
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
my też na allegrowogóle ja to wszystko kupuję przez allegro nie chcę mi sie chodzić bo sklepach i szukać i ceny w sklepach dużo wyższe..

IGA

Maja

Stary 2012-11-29, 13:58   #355
Kalpana
Zakorzenienie

Iwa dzięki
Mam nadzieję, że laski będziemy

Ja się wczoraj ważyłam i mam 4kg mniej niż na początku ciąży Sama nie wiem jak to możliwe, chyba jedynie przez ten tydzień leżenia w szpitalu tak schudłam, bo mało co jadłam i ciągle w nerwach byłam. Jeszcze bym chciała chociaż 5kg schudnąć, to by już było w miarę ok. No i najgorsze jest to moje sadło Mam spodnie z podwyższonym stanem, ale co z tego że "chowają" brzuch, jak u góry mi wtedy wyłazi i jeszcze gorzej to wygląda

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:10   #356
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
tą z Hipp , dla karmiących
Dziękuję
Też zakupie

Cytat:

ja mam to samo podejście
Ale czasem zrobie wyjątek
Mnie na dzidzi miejscu też byłoby najwygodniej w pajacyku

Cytat:

uuu fajne
teraz się nie opłaca bo w drugiej ciąży też się raczej zrobią skoro teraz przed samym porodem wylazły mendy
Miałam tak samo, przed porodem brzuch sie rozwalił, ale stosuje z ziajki balsam przeciw rozstępom i już jest coraz lepiej
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:18   #357
marzenka1984
Rozeznanie

Witam

Cytat:
wróciłam od pediatry
według lekarki, nic niepokojącego sie nie dzieje,że nie robi tej kupki, mówiła że widocznie całe mleko mała przyswaja.Badała brzuszek i mięciutki, gazy schodzą więc mam sie nie martwić i czekać na pełną pieluszkę
Przepisała aby probiotyk bioGaia
niby się uspokoiłam , ale nie do końca
Ja na Twoim miejscu dala bym połowę czopka glicerynowego żeby dzieciaczka "odepchać" Strasznie musi być w brzuszku kiedy jedzonko wchodzi a nie może wyjść cały tydzień. Kładzenie na brzuszku też pomaga w kupce bo dzieciaczek sobie masuje jelitka przynajmniej u Nas po 20 minutach leżenia na brzuchu przeważnie jest kupka po jakimś czasie

Cytat:

uuu fajne

ja od rana też zabiegana byłam
też zaliczyłam urząd i pocztę
do zusu idę jutro
a w pon do urzędu komunikacji auto przerejestrować
eh z rodziną to często tak wychodzi, że jak się samemu czymś nie zajmie to na nikogo nie mozna liczyć
Ja też mam okrutne rozstępy po ciąży i nie wiem czym je zlikwidować?Masz jakiś sposób?

Iwa844 Mogę prosić Cie również o Chodakowską?

Nie wiecie gdzie można kupić plastry na przepuklinę pępkową skoro w aptekach nie ma i w hurtowniach też.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-11-29 o 14:20
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:21   #358
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

Ja na Twoim miejscu dala bym połowę czopka glicerynowego żeby dzieciaczka "odepchać" Strasznie musi być w brzuszku kiedy jedzonko wchodzi a nie może wyjść cały tydzień.
tylko że ja już jej dałam czopka a i tak kupki nie zrobiła, dlatego poszłam do pediatry.Lekarka powiedziała że widocznie nie ma z czego, bo całe mleko moje jest przyswajalne.Brzuszek mięciutki i gazy schodzą więc powiedziała że mam sie nie martwić i że może przez kolejny tydzień nie zrobić.

IGA

Maja

Stary 2012-11-29, 14:24   #359
tamlin111
Zakorzenienie

Nosz kur.a mać. Dziś Paulę odbiera moja siostra i na tańce idą, no i teraz dzwoni że dziś w przedszkolu zajęcia otwarte dla rodziców. A ja nic niewiem Ta franca, jedna z jej nauczycielek ( druga fajna chora od zeszłego tygodnia ) nie umie w zeszycie zapisać. Mają specjalny zeszyt z adnotacjami dla rodziców i ta piz.da nie raczy w nim napisać Jutro ją zje.bię jak psa. Dobrze ze Kaśka z nią tam zostanie, bo pewnie Pauli byłoby przykro. Ale jestem wściekła
Stary 2012-11-29, 14:27   #360
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
tylko że ja już jej dałam czopka a i tak kupki nie zrobiła, dlatego poszłam do pediatry.Lekarka powiedziała że widocznie nie ma z czego, bo całe mleko moje jest przyswajalne.Brzuszek mięciutki i gazy schodzą więc powiedziała że mam sie nie martwić i że może przez kolejny tydzień nie zrobić.
Dziwne, może rzeczywiście nie ma czym robić. Ja zawsze jak włożę czopka i przytrzymam w dupce z 7 minutek to kupka idzie, za każdym razem. No ale pediatra też pojęcie ma więc widocznie tak musi być, nie martw się skoro tak powiedziała

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Iwa844 Dziękuje
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości