|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Madziusia, odpowiadając na twoje pytanie z wczoraj
http://www.rodzinko.pl/biore-leki/32...zywrotnik.html Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego. DZIAŁANIE Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego. ZASTOSOWANIE Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu). Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka). Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp). wyciagając wnioski z wczesniejszej obecności na forum to pomaga na plamienia przed miesiączką, polecany przy podyzszonej lekk prolaktynie lub przy gornej granicy jej normy nalezy ja przyjmowac przez 90 dni do kupienia w każdej aptece cena ok 13 zł za 30 tabl ps do kupienia bez recepty oczywiscie a ja sobie tak teraz siedze i mysle, ze przez to, ze zle policzylam owu i zdecydowalismy sie na starania w ostatnich dniach grudnia, wtedy bylo juz po owulacji (mimo ze myslalam ze wlasnie trwa :P) wiec jakby nie patrzec, mam dzis drugi dzien @ i to jest moj 1. pelny cykl ![]() ![]() dziewczyny, niech no ktoras trafi na te dwie kreski i doda otuchy pozostalym, ze tu sie nie tylko gada, ale i dziala i sa tego skutki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
ja oczywiscie z nieśmiałym pytankiem czy mozna do was dołączyć?? Ogólnie mam na imie Ania w tym roku kończe 30 lat z mężem staramy się od maja wiec nie wiem ktory to juz cykl po drodze byly różne badania w tym niestety HSG, ktore wykazalo jeden niedrozny jajowód ![]() Ostatnia wredota była 27.12.2012 więc jestem podczas staranek ![]() Bylam juz na jednym forum ale z powodu nakręcenia sie musialam sie troszke zdystansować a teraz juz ciężko bym sie miala wbic więc może mnie przygarniecie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
Witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
ależ oczywiiiiiście, że przygarniemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() właśnie powoli nadrabiam stronki sie wdrażam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie jest taka możliwość żeby ta lista ile nas jest i z naszymi @ była na pierwszej stronie cały czas, na początku i tam dopisywać nowe starczki?? Bo tak to ta lista jest ale i tak trochę jej trzeba szukać, a jakby była na pierwszej stronie z początku to byłoby to już w ogóle super wygodne,jeśli się da, bo ja trochę zielona jestem jeszcze na forum
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Tak ja tez jestem za byłoby super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#341 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poszła grać na Twoim miejscu sport to zdrowie a ciąza to nie choroba jak Ci napisała justii Cytat:
![]() Cytat:
czekam na jutrzejsze nowiny ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Ja miałam jak kupiłam owulacyjne to miałam gratis 5 sztuk tych paskowych co własnie sa po 1zł
![]() no ale w ciaży mie jestem więc nie wiem jak sie sprawują ![]() Myslę że bardziej wiarygodnie wyglądają te płytkowe koszt około 1,50zł no ale z drugiej strony te paskowe owulacyjne tez około 1zł. w zestawie kilku jeszcze taniej wychodzi. miałam i pokazały owulacje właśnie wtedy gdy odczuwałam ból okołoowulacyjny. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- tez popieram przecież tyle kobiet nie wie o ciąży i robią różne rzeczy, prowadzą normalny tryb życia. Ciąża nie jest chorobą. Idź na siatkówkę - możesz troszkę uważac najwyzej. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Pradip to jesteś w trakcie staranek właśnie ? skoro masz 12dc? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak coś to też w przyszłości zastosuję ten suplement. Czytałam ze 3 miesiące trzeba stosowac, a ja waże ponad 60 wiec musiałabym łykac po 2 tabletki, czytałam też jakaś dziewczyna pisała ze jej się rozregulowało i chyba w mierwszym cylku stosowania nie miała owu. a ja nie chcę marnowa ani jednego cylku więc w poniedziałek idę do lekarza. Zaskoczyło mnie to że istnieje taki ziołowy suplement który wpływa na hormowny i miedzy innymi niweluje plamienia śródcylkiczne które notabene moga byc własnie spowodowane prolaktyna niewłaściwą a to z kolei wpływa na brak zaciążenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Ania zaklimatyzujesz się szybko u nas ![]() ![]() tak jak piszesz o swoim nakręcaniu się to chyba mnie to dopada, jak nie ma mnie kilka godzin to już myślę co tam u Was i co dziewczyny nowego piszą ![]() ![]() ![]() jak nie oszalec w staraniach czekaniu i testowaniu.......:brzydal :
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Bo wizaz wciąga
![]() Najpierw staramy się o II kreski, później będziemy poruszały tematy tematy dolegliwości ciążowych, a na koniec czekały na szczęśliwe rozwiązanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Justiii87 a później dalej pisały o pociechach i tak... do ich 18?? ![]() Dziewczyny trzymam mocno kciuki i z niecierpliwością czekam na pierwsze II ![]() ![]() Właśnie dziś byliśmy z Tż oglądac mieszkanie a 15 podpisujemy umowę narazie na wynajem, ale jestem pełna pozytywnej energii, myślę że tam nam się uda zobaczyć II krechy za pare miesięcy ![]()
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
tak jestem i nie
![]() ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
to w takim razie chyba prośba do dzoker007 o umieszczenie listy w jej pierwszym poście i dopisanie tam jeszcze nowo przyłączonych staraczek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
hej Ryba! chwal się jak teścik
![]() ![]()
#349 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Ryba mam nadzieję że masz dla nas wesołą wiadomość
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Halo , halo jak tesciki ?
Ja chyba juz moge zadzwonic po wyniki moich badan , ale jakos sie boje nie wiem czemu ![]()
#351 |
Wtajemniczenie
|
Trele_Morele dzwoń dzwoń, napewno nie ma się czego bać i wszystko jest już dobrze, trzymam mocno kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie mam nadzieje ze bedzie , ale tu jest tak dziwnie bo tylko mowia przez telefon ze jest ok , lub jaki komentarz zostawil lekarz ewentualnie recepte. Tak sobie mysle ze jutro wezme kopie tych badan i sama sprawdze ? chyba jakies normy sa w internecie ?
#353 |
Wtajemniczenie
|
A na kartkach z wynikami badań nie ma podanych norm?? bo wiem że w PL są, przynajmniej z niektórych laboratoriów. A jak nie będzie na kartce to w necie napewno będą
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Ne mam pojecia zielonego
![]() ![]()
#355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślę że może Ci się udać bo to tak właśnie jest, nie jesteś pewna bo boisz się np tego jak się będziesz czuła w dniu wesela itp. My swoje wesele mięliśmy 1 września i w marcu się strasznie przestraszyłam że mogłam wpaść dziwnie się czułam itp, panikowałam bo do września to byłby prawie 7 mc i bym się prawie ruszać nie mogłam, a teraz jak tak myślę że już trzeci cykl nam nie wychodzi to wiez że starałabym się wcześniej... ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
ja za pół godzinki stawiam sie w lab
![]() ![]() właśnie wróciłam z laboratorium. wyniki do odbioru po 21.
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-08 o 15:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cały dzień dziś o Was myślałam w końcu wchodzę a tu... cisza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
ja też spodziewałam się jakiś nowinek, ale cisza ;-) bo ja to miałam dopiero jutro jechać na badanie z krwi, ale chyba ta niewiedza mnie już męczyła.
![]() później pewnie napisze albo dobrą nowinę (oby!), abo siądę żebyście mnie popocieszały trochę ![]() ![]()
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() masz ciązowe objawy zero okresu od kilku dni ![]() trzymam kciuki
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
jak dziś zdąże to na 1 stronie będzie zaktualizowana lista
![]() trzymam kciuki za wyniki! Przydałyby się już te II kreski!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.