Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 20:09   #331
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Madziusia, odpowiadając na twoje pytanie z wczoraj

http://www.rodzinko.pl/biore-leki/32...zywrotnik.html

Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego.

DZIAŁANIE
Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.

ZASTOSOWANIE
Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu).
Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka).
Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp).
wyciagając wnioski z wczesniejszej obecności na forum to pomaga na plamienia przed miesiączką, polecany przy podyzszonej lekk prolaktynie lub przy gornej granicy jej normy
nalezy ja przyjmowac przez 90 dni
do kupienia w każdej aptece cena ok 13 zł za 30 tabl
ps do kupienia bez recepty oczywiscie

a ja sobie tak teraz siedze i mysle, ze przez to, ze zle policzylam owu i zdecydowalismy sie na starania w ostatnich dniach grudnia, wtedy bylo juz po owulacji (mimo ze myslalam ze wlasnie trwa :P) wiec jakby nie patrzec, mam dzis drugi dzien @ i to jest moj 1. pelny cykl startuje od nowa :P a brzuch mnie dzis boli jak cholera, w krzyżu aż rwie... mam nadzieje ze ostatni raz

dziewczyny, niech no ktoras trafi na te dwie kreski i doda otuchy pozostalym, ze tu sie nie tylko gada, ale i dziala i sa tego skutki
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:15   #332
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
dziewczyny, niech no ktoras trafi na te dwie kreski i doda otuchy pozostalym, ze tu sie nie tylko gada, ale i dziala i sa tego skutki
poczekajmy do jutra z tego co kojarzę to możemy się jutro spodziewać co najmniej dwóch pozytywnych wiadomości
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:16   #333
Ania0783
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
ja oczywiscie z nieśmiałym pytankiem czy mozna do was dołączyć??
Ogólnie mam na imie Ania w tym roku kończe 30 lat z mężem staramy się od maja wiec nie wiem ktory to juz cykl po drodze byly różne badania w tym niestety HSG, ktore wykazalo jeden niedrozny jajowód
Ostatnia wredota była 27.12.2012 więc jestem podczas staranek chociaz tz wlaśnie śpi heheh cykle mam ok 27 dni
Bylam juz na jednym forum ale z powodu nakręcenia sie musialam sie troszke zdystansować a teraz juz ciężko bym sie miala wbic więc może mnie przygarniecie

Pozdrawiam
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:22   #334
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
poczekajmy do jutra z tego co kojarzę to możemy się jutro spodziewać co najmniej dwóch pozytywnych wiadomości
no ja nie wiem czy jutro skuszę się na kontakt z igłą, czy nie wstrzymam się jeszcze do środy ewentualnie po pracy zajadę. bo hcg z krwi chyba bez znaczenia o jakiej porze dnia jest robione, prawda ? potrzymam Was i siebie w niepewności

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
Ogólnie mam na imie Ania w tym roku kończe 30 lat z mężem staramy się od maja wiec nie wiem ktory to juz cykl po drodze byly różne badania w tym niestety HSG, ktore wykazalo jeden niedrozny jajowód
Ostatnia wredota była 27.12.2012 więc jestem podczas staranek chociaz tz wlaśnie śpi heheh cykle mam ok 27 dni
Bylam juz na jednym forum ale z powodu nakręcenia sie musialam sie troszke zdystansować a teraz juz ciężko bym sie miala wbic więc może mnie przygarniecie

Pozdrawiam
cześć Ania! pewnie, że Cię przyjmiemy- jak już było milion razy powtarzane im nas więcej tym raźniej i weselej
Stary 2013-01-07, 20:23   #335
maomami
Wtajemniczenie

Witaj im nas więcej tym lepiej witaj wśród swoich
Stary 2013-01-07, 20:25   #336
Eleo765
Zadomowienie

ależ oczywiiiiiście, że przygarniemy ja za 2 miesiące kończę 29, więc tym bardziej witam moją prawie-równolatkę
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:36   #337
Ania0783
Raczkowanie

Dzięki
właśnie powoli nadrabiam stronki sie wdrażam ale nie powiem czuje sie tu jak weteran staraczkowy heheheh ale może będę mogła coś doradzić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 20:44   #338
maomami
Wtajemniczenie

Słuchajcie jest taka możliwość żeby ta lista ile nas jest i z naszymi @ była na pierwszej stronie cały czas, na początku i tam dopisywać nowe starczki?? Bo tak to ta lista jest ale i tak trochę jej trzeba szukać, a jakby była na pierwszej stronie z początku to byłoby to już w ogóle super wygodne,jeśli się da, bo ja trochę zielona jestem jeszcze na forum
Stary 2013-01-07, 20:52   #339
Ania0783
Raczkowanie

Tak ja tez jestem za byłoby super
Stary 2013-01-07, 20:53   #340
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Słuchajcie jest taka możliwość żeby ta lista ile nas jest i z naszymi @ była na pierwszej stronie cały czas, na początku i tam dopisywać nowe starczki?? Bo tak to ta lista jest ale i tak trochę jej trzeba szukać, a jakby była na pierwszej stronie z początku to byłoby to już w ogóle super wygodne,jeśli się da, bo ja trochę zielona jestem jeszcze na forum
dołączam się do prośby właśnie też próbowałam zlokalizować listę i musiałam przejrzeć kilka stron, żeby trafić na ta aktualną prawidłowa
Stary 2013-01-07, 21:02   #341
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to powodów może być wiele, a kiedy ma być @??

Kurcze teraz trochę nie wiem co mam zrobić, bo jutro właśnie mam tą siatkówkę no, a @ dopiero 11 ma niby przyjść( oby nie) i nie wiem czy rano jechać na krew, chociaż strasznie się boję ale w sumie z drugiej strony w razie gdyby to mogłabym się wycofać jutro, czy po prostu iść i być baaaaardzo ostrożną. Pomóżcie :conf used:
dziś mam 12dc więc do @ jeszcze daleko
Ja bym poszła grać na Twoim miejscu sport to zdrowie a ciąza to nie choroba jak Ci napisała justii
Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

Pozdrawiam
witaj
Cytat:
A kto ma swój post na pierwszej stronie? Najlepiej żeby listę wkleiła u siebie autorka wątku ale to i tak tylko ona mogłaby ją uaktualniać

czekam na jutrzejsze nowiny
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:24   #342
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
miałyście może kiedyś te testy ciążowe z allegro po 1 zł? :P???
Ja miałam jak kupiłam owulacyjne to miałam gratis 5 sztuk tych paskowych co własnie sa po 1zł
no ale w ciaży mie jestem więc nie wiem jak sie sprawują
Myslę że bardziej wiarygodnie wyglądają te płytkowe koszt około 1,50zł

no ale z drugiej strony te paskowe owulacyjne tez około 1zł. w zestawie kilku jeszcze taniej wychodzi. miałam i pokazały owulacje właśnie wtedy gdy odczuwałam ból okołoowulacyjny.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
zgadzam się z justi!
tez popieram przecież tyle kobiet nie wie o ciąży i robią różne rzeczy, prowadzą normalny tryb życia. Ciąża nie jest chorobą. Idź na siatkówkę - możesz troszkę uważac najwyzej.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Pradip to jesteś w trakcie staranek właśnie ? skoro masz 12dc?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Madziusia, odpowiadając na twoje pytanie z wczoraj

http://www.rodzinko.pl/biore-leki/32...zywrotnik.html

Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego.

DZIAŁANIE
Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.

ZASTOSOWANIE
Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu).
Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka).
Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp).
wyciagając wnioski z wczesniejszej obecności na forum to pomaga na plamienia przed miesiączką, polecany przy podyzszonej lekk prolaktynie lub przy gornej granicy jej normy
nalezy ja przyjmowac przez 90 dni
do kupienia w każdej aptece cena ok 13 zł za 30 tabl
ps do kupienia bez recepty oczywiscie

a ja sobie tak teraz siedze i mysle, ze przez to, ze zle policzylam owu i zdecydowalismy sie na starania w ostatnich dniach grudnia, wtedy bylo juz po owulacji (mimo ze myslalam ze wlasnie trwa :P) wiec jakby nie patrzec, mam dzis drugi dzien @ i to jest moj 1. pelny cykl startuje od nowa :P a brzuch mnie dzis boli jak cholera, w krzyżu aż rwie... mam nadzieje ze ostatni raz

Słuchaj właśnie już wczoraj sobie o tym poczytałam w necie. I byłam w szoku że coś takiego istnieje no i miałam dylemat czy zakupi ten preparat, ale stwierdziłam ze najlepiej będzie jak zapiszę się do gin, i właśnie tak zrobiłam myślę ze może lekarz syzbciej zaradzi coś na moje plamienia. i szybciej uda mi się zajśc

a jak coś to też w przyszłości zastosuję ten suplement. Czytałam ze 3 miesiące trzeba stosowac, a ja waże ponad 60 wiec musiałabym łykac po 2 tabletki, czytałam też jakaś dziewczyna pisała ze jej się rozregulowało i chyba w mierwszym cylku stosowania nie miała owu. a ja nie chcę marnowa ani jednego cylku więc w poniedziałek idę do lekarza.
Zaskoczyło mnie to że istnieje taki ziołowy suplement który wpływa na hormowny i miedzy innymi niweluje plamienia śródcylkiczne które notabene moga byc własnie spowodowane prolaktyna niewłaściwą a to z kolei wpływa na brak zaciążenia

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ania zaklimatyzujesz się szybko u nas ja jestem od soboty i już się czuję dobrze ogólnie nowy wątek więc jest łatwiej.
tak jak piszesz o swoim nakręcaniu się to chyba mnie to dopada, jak nie ma mnie kilka godzin to już myślę co tam u Was i co dziewczyny nowego piszą

jak nie oszalec w staraniach czekaniu i testowaniu.......:brzydal :

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:32   #343
justiii87
Zakorzenienie

Bo wizaz wciąga
Najpierw staramy się o II kreski, później będziemy poruszały tematy tematy dolegliwości ciążowych, a na koniec czekały na szczęśliwe rozwiązanie
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 22:32   #344
Charlie008
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Bo wizaz wciąga
Najpierw staramy się o II kreski, później będziemy poruszały tematy tematy dolegliwości ciążowych, a na koniec czekały na szczęśliwe rozwiązanie

Justiii87 a później dalej pisały o pociechach i tak... do ich 18??

Dziewczyny trzymam mocno kciuki i z niecierpliwością czekam na pierwsze II Trochę optymizmu nam się przyda

Właśnie dziś byliśmy z Tż oglądac mieszkanie a 15 podpisujemy umowę narazie na wynajem, ale jestem pełna pozytywnej energii, myślę że tam nam się uda zobaczyć II krechy za pare miesięcy tylko.. w kwietniu mamy wesele i niewiemy czy odpuścić czy nie... ?

19.12-> Zaręczyliśmy się

26.04.2014-> Sakramentalne "tak" w kościele
Charlie008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:12   #345
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Bo wizaz wciąga
Ja juz nie umiem sie doczekac

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 05:43   #346
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Pradip to jesteś w trakcie staranek właśnie ? skoro masz 12dc?
tak jestem i nie u nas to zawiła historia jest bo pomimo wielkiego pragnienia to strasznie jednak panikuję że nie damy sobie rady tylko z pensją męża (niewiele wyższą niż najniższa krajowa...) i mam taką psychiczną blokadę, ale że mąż ma kiepskie wyniki to tłumaczę sobie że szanse zajścia są niskie dlatego kochamy się bez zabezpieczenia kiedy chcemy i zobaczymy co będzie
miłego dnia
Stary 2013-01-08, 07:11   #347
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
A kto ma swój post na pierwszej stronie? Najlepiej żeby listę wkleiła u siebie autorka wątku ale to i tak tylko ona mogłaby ją uaktualniać
to w takim razie chyba prośba do dzoker007 o umieszczenie listy w jej pierwszym poście i dopisanie tam jeszcze nowo przyłączonych staraczek.
Stary 2013-01-08, 09:45   #348
patrycjja
Zadomowienie

hej Ryba! chwal się jak teścik mam nadzieje, że dwie kreseczki wypatrzyłaś
Stary 2013-01-08, 11:29   #349
maomami
Wtajemniczenie

No właśnie Ryba mam nadzieję że masz dla nas wesołą wiadomość
Stary 2013-01-08, 12:23   #350
Trele_Morele
Zakorzenienie

Halo , halo jak tesciki ?
Ja chyba juz moge zadzwonic po wyniki moich badan , ale jakos sie boje nie wiem czemu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-08, 12:29   #351
maomami
Wtajemniczenie

Trele_Morele dzwoń dzwoń, napewno nie ma się czego bać i wszystko jest już dobrze, trzymam mocno kciuki:kc iuki:
Stary 2013-01-08, 12:36   #352
Trele_Morele
Zakorzenienie

No wlasnie mam nadzieje ze bedzie , ale tu jest tak dziwnie bo tylko mowia przez telefon ze jest ok , lub jaki komentarz zostawil lekarz ewentualnie recepte. Tak sobie mysle ze jutro wezme kopie tych badan i sama sprawdze ? chyba jakies normy sa w internecie ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-08, 12:42   #353
maomami
Wtajemniczenie

A na kartkach z wynikami badań nie ma podanych norm?? bo wiem że w PL są, przynajmniej z niektórych laboratoriów. A jak nie będzie na kartce to w necie napewno będą
Stary 2013-01-08, 12:45   #354
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ne mam pojecia zielonego ) To moje pierwsze badania w Uk , i moze z tad te przerazenie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-08, 14:03   #355
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez Charlie008 Pokaż wiadomość
Justiii87 a później dalej pisały o pociechach i tak... do ich 18??

Dziewczyny trzymam mocno kciuki i z niecierpliwością czekam na pierwsze II Trochę optymizmu nam się przyda

Właśnie dziś byliśmy z Tż oglądac mieszkanie a 15 podpisujemy umowę narazie na wynajem, ale jestem pełna pozytywnej energii, myślę że tam nam się uda zobaczyć II krechy za pare miesięcy tylko.. w kwietniu mamy wesele i niewiemy czy odpuścić czy nie... ?
Ja na Twoim miejscu bym działala,w sumie kwiecień to 3-4 cykle, a same ze swoich przykładów wiemy że dwie kreseczki nie są taką prosta sprawą jak się myślało

myślę że może Ci się udać bo to tak właśnie jest, nie jesteś pewna bo boisz się np tego jak się będziesz czuła w dniu wesela itp.

My swoje wesele mięliśmy 1 września i w marcu się strasznie przestraszyłam że mogłam wpaść dziwnie się czułam itp, panikowałam bo do września to byłby prawie 7 mc i bym się prawie ruszać nie mogłam, a teraz jak tak myślę że już trzeci cykl nam nie wychodzi to wiez że starałabym się wcześniej...

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
hej Ryba! chwal się jak teścik mam nadzieje, że dwie kreseczki wypatrzyłaś
Dziewczyny jak testowanie, czy chcecie nam COŚ powiedziec??

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-08, 14:11   #356
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak testowanie, czy chcecie nam COŚ powiedziec??
ja za pół godzinki stawiam sie w lab decyzja nieodwołalna nie wiem czy wyniki dziś wieczorem czy jutro rano. ale nawet nie wiecie jak się boję. tak jest chociaż malutka nadzieja. a jak będzie wszystko czarno na białym. brr nawet nie chcę myśleć

właśnie wróciłam z laboratorium. wyniki do odbioru po 21.

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-01-08 o 15:50 Powód: dopisek
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:19   #357
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Halo , halo jak tesciki ?
Ja chyba juz moge zadzwonic po wyniki moich badan , ale jakos sie boje nie wiem czemu
i jak dzwoniłaś?
Cytat:
ja za pół godzinki stawiam sie w lab decyzja nieodwołalna nie wiem czy wyniki dziś wieczorem czy jutro rano. ale nawet nie wiecie jak się boję. tak jest chociaż malutka nadzieja. a jak będzie wszystko czarno na białym. brr nawet nie chcę myśleć

właśnie wróciłam z laboratorium. wyniki do odbioru po 21.
wielkie

cały dzień dziś o Was myślałam w końcu wchodzę a tu... cisza
Stary 2013-01-08, 16:34   #358
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
cały dzień dziś o Was myślałam w końcu wchodzę a tu... cisza
ja też spodziewałam się jakiś nowinek, ale cisza ;-) bo ja to miałam dopiero jutro jechać na badanie z krwi, ale chyba ta niewiedza mnie już męczyła.
później pewnie napisze albo dobrą nowinę (oby!), abo siądę żebyście mnie popocieszały trochę zawsze z kimś raźniej. gdyby nie forum to bym zwariowała, tym bardziej, że TŻ chodzi na nocki i nie będę mogła po przeżywać wyników z nim
Stary 2013-01-08, 17:31   #359
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
ja też spodziewałam się jakiś nowinek, ale cisza ;-) bo ja to miałam dopiero jutro jechać na badanie z krwi, ale chyba ta niewiedza mnie już męczyła.
później pewnie napisze albo dobrą nowinę (oby!), abo siądę żebyście mnie popocieszały trochę zawsze z kimś raźniej. gdyby nie forum to bym zwariowała, tym bardziej, że TŻ chodzi na nocki i nie będę mogła po przeżywać wyników z nim
myślę że Ci się uda

masz ciązowe objawy zero okresu od kilku dni
trzymam kciuki

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-08, 17:58   #360
dzoker007
Raczkowanie

jak dziś zdąże to na 1 stronie będzie zaktualizowana lista
trzymam kciuki za wyniki! Przydałyby się już te II kreski!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości