Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 09:07   #331
Joanna XL
Zakorzenienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Hi hi troche pewnie przesadzasz Z drugiej strony - to nie do końca normalne kawa z kolegami o 9 rano w niedziele... Może dobrze że nie piffko

Ale ja cie rozumiem - to chyba bardziej chodzi o to że ci planem dnia zachwiali ... Ja nie cierpie jak sobie coś rozplanuje i coś mi wyskakuje co psuje cały schemat No i ja też reaguje/uspokajam się jedzeniem

Po to wieczorem myśle jak będzie wygladał dzień żeby dokładnie wiedzieć co zrobić po kolei i co najwazniejsze co i kiedy zjeść...

Nie ty jedna wkurzona - mój pies odmmówił spacerowania .. Co to za głupi pies to ja nie jestem w stanie wyrazić ... I zamiast godziny ruchu było 10 min - bo siadłą i nie dała sie ruszyc ... A ja zapomniałam smyczy wziąć ... No i mam zepsutą koncepcje wykonania moich kroków - chciałam zaliczyć 5tys - wyszedł 1 tys I ja wiem ze to bzdura ale mnie sie nie podoba jak ktoś psuje koncepcje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Milenka a jak tam A6w powiedz że robisz to dalej .. bo sie czuje osamotniona na placu boju Moze jeszcze jakieś efekty widzisz?
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:07   #332
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Hi hi troche pewnie przesadzasz Z drugiej strony - to nie do końca normalne kawa z kolegami o 9 rano w niedziele... Może dobrze że nie piffko

Ale ja cie rozumiem - to chyba bardziej chodzi o to że ci planem dnia zachwiali ... Ja nie cierpie jak sobie coś rozplanuje i coś mi wyskakuje co psuje cały schemat No i ja też reaguje/uspokajam się jedzeniem

Po to wieczorem myśle jak będzie wygladał dzień żeby dokładnie wiedzieć co zrobić po kolei i co najwazniejsze co i kiedy zjeść...

Nie ty jedna wkurzona - mój pies odmmówił spacerowania .. Co to za głupi pies to ja nie jestem w stanie wyrazić ... I zamiast godziny ruchu było 10 min - bo siadłą i nie dała sie ruszyc ... A ja zapomniałam smyczy wziąć ... No i mam zepsutą koncepcje wykonania moich kroków - chciałam zaliczyć 5tys - wyszedł 1 tys I ja wiem ze to bzdura ale mnie sie nie podoba jak ktoś psuje koncepcje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Milenka a jak tam A6w powiedz że robisz to dalej .. bo sie czuje osamotniona na placu boju Moze jeszcze jakieś efekty widzisz?
A wiesz, że to chyba już rutyna Ja potrafię się wkurzyć jak nie mam dla siebie wolnego wieczoru
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:14   #333
MonaN_
Raczkowanie

Joanna XL ja nie robię A6W, tylko inny zestaw, efekty są widoczne- znajome chwalą że mam mniejszy brzuch, nawet instruktorka na siłowni pochwaliła to, jak robiłam brzuszki, a dziewczyny z grupy- chudzielce radziły sobie gorzej, co podniosło moją samoocenę. Co do brzuszków, to nie jest to żaden gotowy program, tylko ja sama wybrałam sobie 4 rodzaje i raz na jakiś czas zwiększam dawkę Także nie poddawaj się z szóstką! efekty się pojawią!
Mój plan na dziś to póki co zjeść na śniadanie owsiankę, zolejować włosy, wysmarować się kremem ujędrniającym i zawinąć w folię spożywczą - relaks ok 0,5-1 h, a potem, kto wie? może spacer po lesie...
MonaN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:22   #334
Inka_73
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
ja już od rana się podkurzyłam, bo ojciec sprosił sobie do domu przed 9 jakichś koleżków i rozsiedli się w kuchni i nawet nie moglam spokojnie wyjść w piżamie z łazienki. A dla ojca to jest normalne, że przed 9 rano W NIEDZIELĘ ktoś przychodzi i pije kawę. Dla mnie to jest chore, poza tym jesli ktoś ma poczucie odpowiedzialnosci to chyba do cholery wie, że ludzie w niedziele spią dłuzej i odpoczywają i nie nalezy ich kurfa nachodzić przed 9 rano!!! Szczęście, że szybko poszli, ale aferę i tak zrobiłam, ale oczywiście ojciec jak zawsze sie wybielił i to na mnie jest, że jestem niewyrozumiała i w ogole, ze przeciez i tak juz nie spałam to o co mi chodzi. A ja chodziłąm w pizamie i miałam zamiar jeszcze w niej zjesc sniadanie, a nawet nie moglam pojsc do kuchni bo tam siedzieli. Tak sie podkurzyłam, ze ktos mi moją prywatnosc narusza (ja rozumiem w co dzien, to inna sprawa jest, ale kurfa weekend?!) żołądek mój wysłal do mózgu info że potrzebuje z podkurzenia wiecej jedzenia i zamiast jednej albo dwóch kanapek i activii na sniadanie zjadłam trzy kanapki, kawał papryki i activie
Boże, no może lubie miec plan i schemat, dlatego nie lubie jak mi ktos zaburza niespodziewanie porządek dnia.no taka jestem zorganizowana po prostu, a ojciec powiedzial, ze to nie jest tylko moj dom i sobie moze sprowadzac kogo chce.
jestem wsciekla i juz mam zje.baną niedzielę. Powiedzcie czy ja przesadzam?
Jak byscie sie czuły jakby dwóch obcych facetów siedzialo wam o 9 rano w niedziele w kuchni? A wy w pizamie albo w łóżku jeszcze?
Dla mnie to jest nie do przyjęcia.
No sytuacja komfortowa nie jest...Ale tak to jest mieszkać z rodzicami Dlatego ja od 21 r.ż. jestem na swoim. Były co prawda powroty na łono rodziny. Do mamusi: jak urodził się nam synek a mąż był jeszcze w wojsku. Do teściowej: jak dostaliśmy mieszkaknie z miasta do totalnego remontu i nie było nas stać równocześnie na remont i dalsze wynajmowanie stryszku.
Generalnie jednak jestem wyznawczynią samodzielnego zamieszkiwania. Robisz co chcesz, kiedy chcesz i z kim chcesz Niestety sytuacja nie zawsze na to pozwala...i trzeba wypracować kompromis.
109,5-108-107,5-106,9-106,5-106,1-104,9-102,8-100,9
80-31.12.
Inka_73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:36   #335
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inka_73 Pokaż wiadomość
No sytuacja komfortowa nie jest...Ale tak to jest mieszkać z rodzicami Dlatego ja od 21 r.ż. jestem na swoim. Były co prawda powroty na łono rodziny. Do mamusi: jak urodził się nam synek a mąż był jeszcze w wojsku. Do teściowej: jak dostaliśmy mieszkaknie z miasta do totalnego remontu i nie było nas stać równocześnie na remont i dalsze wynajmowanie stryszku.
Generalnie jednak jestem wyznawczynią samodzielnego zamieszkiwania. Robisz co chcesz, kiedy chcesz i z kim chcesz Niestety sytuacja nie zawsze na to pozwala...i trzeba wypracować kompromis.
Z moim ojcem nie da się kompromisowo żyć To pan i władca, on ma pieniądze, on ma władzę i rację ZAWSZE Więc nie ma co gadać w ogóle. Powkurzać się trochę i tyle.

Dziewczyny mam dziwne pytanie
Biustonosze pierzecie ręcznie czy w pralce w siatce?
Stary 2013-03-10, 09:40   #336
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Monia ja piorę ręcznie, nie mam zaufania do pralki w tych sprawach wydaje mi się, że po praniu w pralce się zniekształcają chociaż nie wiem jak to wygląda przy praniu w tych kulach do biustonoszy.

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:43   #337
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
Monia ja piorę ręcznie, nie mam zaufania do pralki w tych sprawach wydaje mi się, że po praniu w pralce się zniekształcają chociaż nie wiem jak to wygląda przy praniu w tych kulach do biustonoszy.
No ja chciałabym spróbować, ale się boję A też ręcznie piorę i mnie szlag trafia już, bo ani to wyżąć nie można i schnie potem 3 dni I zabiera pół linki w łazience, bo wieszam na poziom, nie na pion, bo wieszając na pion zauwazyłam, ze też się zniekształcają. Wczoraj robiłam przegląd starych i wyrzuciłam 4 sztuki I zostały mi tylko 4...Więc pranie staników jest codziennością koszmarną

Ps. kocham monte

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-03-10 o 09:49

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 09:50   #338
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
No ja chciałabym spróbować, ale się boję A też ręcznie piorę i mnie szlag trafia już, bo ani to wyżąć nie można i schnie potem 3 dni I zabiera pół linki w łazience, bo wieszam na poziom, nie na pion, bo wieszając na pion zauwazyłam, ze też się zniekształcają. Wczoraj robiłam przegląd starych i wyrzuciłam 4 sztuki I zostały mi tylko 4...Więc pranie staników jest codziennością koszmarną
Ja składam na pół w poziomie tak, że fiszbiny się łączą i delikatnie wyżymam, później głaskam miseczki co by do swojego kształtu wróciły ale robię to delikatnie więc sporo wody zostaje. Jak raz wrzuciłam na małe obroty do pralki, co prawda bez żadnego zabezpieczenia to już się do niczego nie nadawał. Poważnie w pionie jak się suszą to też się zniekształcają?

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:55   #339
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Ja składam na pół w poziomie tak, że fiszbiny się łączą i delikatnie wyżymam, później głaskam miseczki co by do swojego kształtu wróciły ale robię to delikatnie więc sporo wody zostaje. Jak raz wrzuciłam na małe obroty do pralki, co prawda bez żadnego zabezpieczenia to już się do niczego nie nadawał. Poważnie w pionie jak się suszą to też się zniekształcają?
to co wy a staniki macie ?????????? z kartonu??????????
ja te bardzo drogie to owszem ręcznie piorę.....a te tańsze to bez skrupułów do pralki wrzucam i nic się z nimi nie dzieje
a i w rękach piorę białe.....ale tych mam mało bo nie lubię białych , a wszystkie kolorowe myk do pralki
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:55   #340
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:

Czesc dziewczyny
Ja wszystko piorę w pralce .... nie mam czasu na ręczne pranie...
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:58   #341
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja wszystko piorę w pralce .... nie mam czasu na ręczne pranie...
ja też nie mam czasu pieścić się ze stanikami

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

dziewczyny dzisiaj dzien marudzenia
boli mnie każdy kawałek ciała aaaaaaaałłłłłłłłłłłl
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 09:59   #342
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak jak Kwiatuszek te droższe ręcznie, a normalne do pralki i dobre są
Stary 2013-03-10, 09:59   #343
Kinia_Sw
Zadomowienie

Ja juz po śniadanku robię obiadek palki z kurczaka z surówka z białej kapusty mniam mniam .... jutro ważenie zobaczymy co moja mega super waga pokaże

Asia a czujesz cos jak robisz a6w?? bo mam zamiar tez zacząć ja robić
Stary 2013-03-10, 10:00   #344
Inka_73
Przyczajenie

Cytat:
Ja jestem leniuchem i piorę w pralce (w takim zawiązywanym worku). Nie polecam jednak tego sposobu do drogiej bielizny Kupuję tańsze, więc nie dbam o nie przesadnie - daję niską temperaturę prania i słabsze wirowanie.
80-31.12.
Stary 2013-03-10, 10:02   #345
Kinia_Sw
Zadomowienie

kurcze wczoraj miałam dzień załamania nerwowego schowalam wszystkie słodycze bo myślałam ze oszaleje tak mi się chciało jeść .... dziś już lepiej kurde tak bym chciała do końca sierpnia spaść do 80 kg......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 10:16   #346
Inka_73
Przyczajenie

Dziewczyny stosujecie tę zasadę, aby śniadanie jeść nie później niż pół godziny po wstaniu? To takie ważne?? Ja nie jem przed wyjściem do pracy, a w pracy zanim się ogarnę to jest 9.00 i zwykle wtedy wyciągam coś na ząb...
80-31.12.
Stary 2013-03-10, 10:19   #347
ogolnie
Zakorzenienie

Kinia
A tak w ogóle to mam pytanie...Ty te swoje kg trzymasz w szafie czy co?
Przecież Ty wyglądasz na duuużo mniej! A mamy prawie tak samo

Ps. No ja nie mam jakoś szałowo drogich staników, kupuję średnio 18-25 zł jeden. Ale boję się do pralki wrzucać...

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Dziewczyny stosujecie tę zasadę, aby śniadanie jeść nie później niż pół godziny po wstaniu? To takie ważne?? Ja nie jem przed wyjściem do pracy, a w pracy zanim się ogarnę to jest 9.00 i zwykle wtedy wyciągam coś na ząb...
No lepiej coś przekąsić chociaż jak nie mozesz wcisnąć normalnego śniadanka w siebie. Nie powinno się wychodzić z domu rano z pustym żoładkiem.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
j
dziewczyny dzisiaj dzien marudzenia
boli mnie każdy kawałek ciała aaaaaaaałłłłłłłłłłłl
a widzisz jak się Monia czuła

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-03-10 o 10:18
Stary 2013-03-10, 10:24   #348
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
Kinia
A tak w ogóle to mam pytanie...Ty te swoje kg trzymasz w szafie czy co?
Przecież Ty wyglądasz na duuużo mniej! A mamy prawie tak samo
Monia chomikuje je w swojej du*** , brzuchu i całym moim ciele ... może wyglądam na miej bo mam 174 cm wzrostu a ty??

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Inka_73 ja zazwyczaj jem pierwsze śniadanie tak okolo 30-40 min jak wstanę
Stary 2013-03-10, 10:28   #349
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
Monia chomikuje je w swojej du*** , brzuchu i całym moim ciele ... może wyglądam na miej bo mam 174 cm wzrostu a ty??

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

hah ja mam 171 cm
a może Ty masz niedobrą wagę? No kurde jak Boga kocham Ty nie możesz mieć tylu kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 10:35   #350
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
raczej nie, przez ok pierwszą godzinę muszę "obrządzić" dziecko:p
Stary 2013-03-10, 10:35   #351
Inka_73
Przyczajenie

Inka_73 ja zazwyczaj jem pierwsze śniadanie tak okolo 30-40 min jak wstanę[/QUOTE]
Problem w tym, że po przebudzeniu nie czuję głodu. Dopiero jak się przejdę to nabieram apetytu. W ogóle to robię za długie przerwy pomiędzy posiłkami i dlatego czuję większy głód i zjadam więcej. Muszę nad tym popracować. Nie sądziłam że aby się skutecznie odchudzić trzeba pochłonąć tyle wiedzy
80-31.12.
Stary 2013-03-10, 10:37   #352
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Problem w tym, że po przebudzeniu nie czuję głodu. Dopiero jak się przejdę to nabieram apetytu. W ogóle to robię za długie przerwy pomiędzy posiłkami i dlatego czuję większy głód i zjadam więcej. Muszę nad tym popracować. Nie sądziłam że aby się skutecznie odchudzić trzeba pochłonąć tyle wiedzy[/QUOTE]
Wiedzy tak ale nie jedzenia pochłonąć

Idę robić sos do surówki. Czosnkowy z jogurtu

Baaaj
Stary 2013-03-10, 10:44   #353
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
hah ja mam 171 cm
a może Ty masz niedobrą wagę? No kurde jak Boga kocham Ty nie możesz mieć tylu kg
nie wiem może bo ona różnie wskazuje czasem 105 czasem 102 czasem 103 wiec staram sie wypośrodkować i podać na forum

Czasami tak jak wczoraj bardzo malo zjadlam i co mimo to waga mi podskoczyla a zjadalm tylko 3 posilki. owsianke 180 ml, jablko, troche ryzu z kurczakiem i wazywami i krompe pumpernikla z pasztetem ale bardzo cienko pozsmarowanym i co waga niby mi podskoczyla o pol kg...

byc moze moja waga jest zepsuta .... ale nie mam kasy na nowa ....
Stary 2013-03-10, 12:00   #354
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość

Moja Sheila też nie lubie chodzic na smyczy, woli oczywiscie sama hasać sobie po łakach, ale rozumie, ze jak idziemy po chodniku musi byc na smyczy. I nie ma wybacz. Trenowanie ze smycza, jak byla mała zajeło mi bardzo mało czasu ok. 2 tyg może Ty tez spróbuj?
Taaa hahaha widze efekty... zrobiłam raz i zadowolona... dzis zaczynam od nowa o 14.30 wskakuje na orbiego, a pozniej znow day1 A6W, wiec dalaej bedziemy jechac na tym samym wozku.
Cytat:
Ja mam zalecenie takie, że do godziny czasu po wstaniu śniadanko

Ja juz obiadek zrobiony zaraz bede jadla jak ziemniaczki dojda
Widze, ze klotnia byla... dobrze, ze mnie ominela...
Kwiatuszku szybkiego powrotu do zdrowka!
ogolnie ja staniki wrzucam do pralki, nie mam czasu na pranie reczne i dopieranie od bluzek jak mi zafarabuja

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:07   #355
Inka_73
Przyczajenie

Cytat:
Problem w tym, że po przebudzeniu nie czuję głodu. Dopiero jak się przejdę to nabieram apetytu. W ogóle to robię za długie przerwy pomiędzy posiłkami i dlatego czuję większy głód i zjadam więcej. Muszę nad tym popracować. Nie sądziłam że aby się skutecznie odchudzić trzeba pochłonąć tyle wiedzy

Baaaj [/QUOTE]

A tak, to podstawowa zasada
80-31.12.
Stary 2013-03-10, 12:12   #356
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Baaaj
A tak, to podstawowa zasada[/QUOTE]
Jezu, jak ty mieszasz posty To wyżej to nie ja napisałam co cytowałaś
Stary 2013-03-10, 12:21   #357
Inka_73
Przyczajenie

Sorrki. Nie mam jeszcze doświadczenia
80-31.12.
Stary 2013-03-10, 12:57   #358
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Sorrki. Nie mam jeszcze doświadczenia
Wiem , domyśliłam się Ogarniesz jak tu posiedzisz troche
Stary 2013-03-10, 13:03   #359
anulciak85
Zakorzenienie

Ja siedze wlasnie na fizykoterapii. Zjadlam troche owsianki z bananem, kilka winogron, pol ciastka francuskiego z budyniem(masakra musialam rwac go na kawalki). I wypilam litr soku warzywnego
Stary 2013-03-10, 13:38   #360
sunshine16
Zakorzenienie

Ufff nadrobiłam Was! Nie było mnie jeden dzień a tu tyle stron

A więc wczoraj sie narąbalam, piłakm alko pierwszy raz od miesiąca Chyba troche przegielam bo niezle pomieszalam trunki, teraz mam kaca Ale sobie przynajmniej potanczylam Całe szczęscie nie było żadnego podjadania po alko Bylam z przyjaciolka w klubie i poznalysmy jakichs facetów, ale oczywiscie nic z tego powaznego nie wyniknie jak zawsze.

Carla, dobrze Cie widziec na watku
Inka_73, ja jem awsze do godziny od wstania z lozka, tak juz sie przyzwyczaiłam
ogolnie, ja piore recznie zawsze i robie tak jak Niunia napisala
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości