![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tanie, dobre, ładne perfumy - polećcie :)
Rozumiem dziewczyny, że mojego posta nie rozumiecie
![]() Więc na perfumach się nie znam. Trudno mi określić, jakie rodzaje zapachów lubię, bo ich nie znam. Wiem, że dezodorant to coś innego ![]() ![]() Na pewno nie jestem w stanie dać więcej niż 30 zł. Czy istnieje coś w tej cenie i jest ok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
KeYt, zajrzyj do tego wątku Tanie i oryginalne wody toaletowe. Być może okaże się pomocny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale popieram Kamę, radzę pobuszować w perfumetkach Sephory. Tak wyglądają I wydaje mi się, że "u źródła" są tańsze, niż w tej aukcji - mam rację, dziewczyny? Plącze mi się po głowie, że 17 złotych... w każdym razie stosunek ceny do jakości bardzo fajny. ![]() Aż się pójdę spryskać Vanille Creme Brulee, zatęskniło mi się... ![]()
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tanie i oryginalne wody toaletowe.
Poszukaj wśród zapachów Ulric de Varens (są w marketach, drogeriach)
![]() Nie są to podróbki, ale całkiem przyjemne i w miarę trwałe psikadełka. Ja lubię wodę Mini Pink, która jest bardzo słodka i kosztuje jakieś 15zł ![]() Oprócz tego Rossman i asortyment Elizabeth Arden, bywa w bardzo niskich cenach. A także zapachy Miraculum i Pollena Eva.
![]() |
#338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a z tym sie nie zgdoze sa ładne i tanie wody perfmowane i nie maja nic wspolnego z podrobami z bazarku: C-Thru, Avon, Sephora, Adidas, Puma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,co prawda mam z 40-ści flakonów róznych EDP i EDT i zaopatrzenie w pachnidła na co najmniej 4 lata to i tak dalej kombinuję
![]() ![]() Dla kogoś kto chce coś NAPRAWDĘ TANIEGO i nie roznoszącego woni bazaru polecam kupić olejek ze sklepu indyjskiego,taki mały-ja kupiłam paczulę i wlałam ją do połowy oliwki Nivea(olejek paczula max.5 zł). Uzyskana mikstura jest tak intensywna,że czuć nas będzie WSZĘDZIE-jak wysmaruję się cała to głowa pęka,ale sam dekolt...mmm...piękny i intensywny zapach,utrzymuje się długo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
a ten olejek z paczuli jest taki specjalny do ciala czy taki np do swiec?
bo boje sie ze moze uczulic:/ czym pachnie taka mikstura? paczula poteguje zapach nivea czy czuc paczule?
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
to jest olejek,kórego używa się jako perfum.Generalnie to czuć paczulę,pachnie niemal identycznie jak seria czystego ekstraktu z paczuli w Douglasie.
Kupiłam kiedyś wodę toaletową sabonu o zapachu paczuli i wiesz co ?? Olejek paczulowy z india shopu wraz z oliwką pachnie bardziej interesująco i jest dużo trwalszy. Co do uczulenia...to nie gwarantuję-mój mnie nie uczulił,kumpela z wrażliwą cerą zrobiła to samo i żyje,używa...Jednak nie wiadomo jak zareaguje twoja skóra-wydaje mi się ,że skoro przeznaczony jest do nacierania skroni w celu uperfumowania się to reszty ciała nie powinien uczulić.Musisz sama zdecydować czy warto. Jak nie ma się akurat kasy na coś droższego,a jest się fanką mocnych,orientalnych woni to naprawdę warto-aha mieszałam tak-buteleczka olejku z paczuli na PÓŁ butelki oliwki. Poza tym są różne zapachy,drzewo sandałowe,opium,mirra,kri shna,jakiś queen of night(mieszanka orientalnych woni) itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy niedrogie, a dobre...
teraz już raczej nie używam tańszych perfum...chyba ,ze mnie oczarują
![]() -pur desir de lilas -Yves Rocher [bez,który pachnie jak prawdziwy bez ![]() -tsun Lai [wycofany zapach oriflame-mocno orientalny, z jaśminem. Długo trzyma ] -C*thru Pearl Garden-zapach ładny,ale nietrwały...no i teraz co druga nastolatka nim pachnie ![]() Edytowane przez Hisoka Czas edycji: 2008-11-01 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Z taniochy mam dwojke faworytow :
Masumi i Wild Musk Coty, oba bardzo oryginalne, polecam Oriflame, mozna trafic na naprawde dobry zapach, trwalosc, jakosc zapachu i estetyka opakowania o niebo lepsza niz w Avonie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
ładne i trwałe są mary-kateandashley L.A. STYLE
kosztowały jakieś 35 zł/50 ml i jestem pozytywanie zaskoczona trwałością za tą cenę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Problem z wyborem zapachu - pomocy!!
A wiec tak... jestem zupelnym bezgusciem jesli chodzi o zapachy perfum, a moze nietyle brak mi gustu co cierpliwosci i w rezultacie wyjscie do perfumerii konczy sie totalna porazka! Albo wracam z pustymi rekami albo z zapachem ktorego nikt nawet nie komentuje :/
W zwiazku z tym mam do Was prosbe o pomoc... A wiec mam 20 lat, zalezy mi na zapachu ktory nadaje sie dla dziewczyny w moim wieku, ale zeby tez byl zmyslowy, pociagajacy, troche seksowny... Jednym slowem taki, zeby ludzie w tramwaju zwracali uwage na to jak pachne, ale nie odsuwali sie odemnie na promien 5 metrow ![]() Baaardzo na was licze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z wyborem zapachu - pomocy!!
Powąchaj zapachy Naoimi Campbell. Jak na średnią półkę są fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
A co lubisz, co się Tobie podoba? Napisz jakie zapachy preferujesz, świeże, słodkie, owocowe, kadzidlane, czy jakie inne?
I co takiego strasznego kupiłaś do tej pory? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
Do tej pory najwieksza moja porazka byl Mexx Fly High. Strasznie mi sie spodobal, a teraz jak go czuje to zbiera mnie na... wiadomo co. NIGDY w zyciu nie uslyszalam od NIKOGO ze ladnie pachne, chcialabym to zmienic. Czesto przechodzac obok pieknie pachnacej dziewczyny mam ochote zapytac co to za perfumy, ale jest mi glupio wiec tego nie robie. Nie wiem nawet jak okreslic te zapachy... sa tak pociagajace ze ja bedac kobieta mam na nia "ochote"
![]() W kazdym razie nie lubie zapachow bardzo slodkich, roznego rodzaju ogorkowych i kwiatowych No widzicie.... nawet nie potrafie okreslic co mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Wypróbuj może zapachy Naomi Cambell bądź Kate Moss ( klasyczne kate są herbaciano-różane). Może szara Puma? Dość świeża, ale nie ogórkowa, ciągnie za nos wąchajęcego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
A ja proponuję jak dziewczyny - spróbować Naomi, a także skoczyć na testy trochę wyżej.
![]() Wpaść do Rossmanna, Natury, powąchać 5th Avenue, Diesel ++ i jego nowe wersje, Cat deLuxe, jakieś Burberry, np. Brit Red, Bruno Banani np. Pure Woman. ![]() Nauczona doświadczeniem i obserwacją KWC radzę też powąchać Lolitkę EDP. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-01-20 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
W Naturze, Super-pharm czy Rossmannie są ciagle jakieś promocje na zapachy górnopółkowe, więc w 100 zł zmieścisz się na pewno.
Teraz jest podobno Haloween JdP 50 ml za 59 zł w Naturze. Odkąd zaczęłam uzywać 'górnopółkowych' zapachów, to cięzko byłoby mi sięgnąć po średniopółkowe Mexxy czy Naomi - po prostu one się nie rozwijają, nie mają żadnej głębi (choć są wyjątki np. niektóre zapachy Ives Rocher). Naprawdę warto kupić coś lepszego, bo i na dłużej wystarcza (nie trzeba się zlewać do pępka, wystarczą 2-3 psiknięcia) i dłużej pachnie, a ceny w promocjach są naprawdę bardzo atrakcyjne. ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-01-20 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Nie żebym szczuła
![]() Przykłady u tej osoby: http://www.allegro.pl/show_user_auct...=&price_to=120 100ml Brit Red za 119zł 125ml 5th Avenue za 75zł 100ml jaśminowego Bvlgari za 89zł (tester) 75ml Pure Wish Chopard za 89zł 100ml In White JdelP za 119zł 100ml My Couture za 107zł itd. itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
gdybyś jednak zdecydowała sie na coś z wyżej półki polecam amor amor cacharela, lacoste woman (żółta), davidoffa echo badz gucci rush. To moje "mlodzieńcze zapachy"
![]() jeśli chodzi o niższe ceny to polecam Esprita, MexxWoman (taki srebrny), może coś Adidasa (ma dużo fajnych zapachów). Bardzo podoba mi sie zapach oriflame InTune lub Fire, albo Dreamlife Avonu. poeksperymentuj
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak jak Kropka mówi, za 100 zł. spokojnie kupisz zapach z wyższej półki, są Rossmany, promocje i allegro. Z mojej strony polecam: - Lacoste Pour Femme - Gucci II - Bright Crystal - Innocenta
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
A może La Perla J'aime?
![]() Ostatnio, gdy pachniałam tym zapachem, zaczepił mnie mężczyzna pytając czym pachne, bo on chce to dla swojej dziewczyny ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
I ja dodam od siebie dwa słowa
![]() Polecając zdecydowanie górną półkę (jest allegro, są promocje w perfumeriach internetowych) podaję oprócz wymienionych wyżej: Lacoste pour femme, Amor Amor Cacharel, może jeszcze: -Addict 2 Diora |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Moimi pierwszymi prawdziwymi perfumami byly wlaśnie Cat Deluxe Naomi Campbell. Do dzisiaj mam je na póleczce, mimo tego że już ich nie używam bo poprostu nie trawię już go na sobie. Ale mimo teo mam do nich sentyment
![]() W perfumerii internetowej www.dolce.pl są tanie perfumy z wyższej pólki, i orginalne. Ale jeśli wolisz kupić w sklepie do 100 zl, to godne polecenia są Kate Moss. Bardzo je lubię, mimo że nie stoją na mojej perfumowej póleczce.
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Wlasnie wrocilam z centrum handlowego. Zwiedzilam cztery perfumerie. Wywachalam wszystkie zapachy o ktorych tu pisalyscie, te z gornej polki rowniez, gdyz stwierdzilam ze nie ma faktycznie sensu na tym oszczedzac, i powiem wam, ze dla mnie wszystkie te perfumy pachna tak samo
![]() Dzieki za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze spokojnie.
![]() Po drugie nie testuj więcej niż kilka zapachów w tym samym czasie, bo nic z tego co niuchasz nie wyczujesz. ![]() ![]() A może kup sobie kilka próbek na allegro, ponosisz na szyi po jednym to coś wybierzesz. ![]() Dziewczyny tu w większości opowiadają się za Cat Deluxe, więc następnym razem wybierz się na testy, psiknij się nim na szyję i wyjdź. ;D Po paru godzinach zdecyduj czy fajny czy nie. ![]() Ps. Mnie facet nie doradza. Gdybym pachniała tym co jemu się widzi, miałabym pół szafy L'eau par Kenzo itp. wód ogórkowych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.