![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja ogólnie ryb nie lubię, jadam mało... zapijam się specyfkiem z omegą. Ale rybka to rybka (w końcu to ważne)
![]() odrzuciło mnie odkąd głupia kupiłam mrożonego mintaja, odmroziłam - smród ryba gąbka ![]() A taką rybę lubiłam, zwykłą w panierce z surówką i ziemniakami o! plan na jutro.. chyba, że małż kupi kalafiora. Mam zamiar wykorzystać sezon - dziś fasolka z bułką tartą i młode ziemniaczki mniam mniam ![]()
#332 |
Zadomowienie
|
Bazowo zaczęłam robić od tego przepisu:
http://chabrowa-kuchnia.blogspot.com...m-w-sosie.html ale teraz mam już swoje ilości tego co dodaję i jednak kolejność jest inna. Rozpuszczam masło, dodaję czosnek, potem mascapone (jest nas dwoje więc dodaję tylko połowę). Robi się taka gładka masa. Potem dodaję łososia (jeśli jest wędzony to od razu - zazwyczaj kupuję wędzone brzuszki z łososia, jak nie to najpierw go podsmażam na innej patelni i dopiero dodaję). Dodaję bazylię, pieprz, cytrynę. Łososia wędzonego w ogóle nie solę, jeśli to filet to solę go jeszcze gdy go podsmażam. Na koniec dodaję śmietanki (czasem też wlewam jej połowę po mascapone i na końcu dodaję resztę). Z początku sos jest rzadki, ale jak stygnie to gęstnieje. Dla mnie lepszy jest łosoś wędzony bo nie trzeba nic solić i jakoś tak się nie rozwala. Filet jest jednak bardziej ciapkowaty. Robię też inny makaron-jakoś penne lepiej mi smakuje (najlepiej ten z pszenicy durum). Sos smakuje dobrze na świeżo-pierwszego dnia. Następnego dnia tłuszcz z łososia już się rozdziela i sos jest smaczny, ale mniej estetyczny (jakby się zważył). Więc nie polecam robić dużych porcji.
#333 |
Zakorzenienie
|
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=5898&<osCsid> Podoba mi się ten wózek bo ma stelaż składany w laseczke,przy spacerówce rewelacja,chciałabym tylko do niego nosidło maxi cosi albo recaro
![]()
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompletnie nie znam się na wózkach- wiem tylko że ponoć lepsze są koła pompowane z dętką a nie piankowe lub plastikowe ale ta wiedza jest czysto teoretyczna
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Ale mi smaka tymi rybami narobiłyście....jutro na obiad ryba a w sobote mielone
![]()
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie jakoś do ryb nie ciągnie, ogólnie lubie i jadam a teraz jakoś tak bez entuzjazmu, wolę mu mu albo chrum chrum ![]()
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Mnie jedynie zdziwiło to badanie komputerowe - nie robił Ci takiego zwykłego? Badanie komputerowe to można o d... potłuc. Ne powinno się tylko na nim opierać wyznaczając wadę wzroku. To może być tylko wstęp do badania na "fotelu".
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze, daj znać jak wyniki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka z Anglii, będąc w 4 mies.ciąży i z widocznym brzuszkiem, chodziła na rozmowy kwalifikacyjne i dostała nową pracę ![]()
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Miałam komputerowe a zaraz po tym na fotelu
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Robisz badania genetyczne? Ja we wtorek, trochę już trzęsę moimi opiętymi portkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
A to zmienia postać rzeczy
![]()
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nic się nie przejmuj, trafiłaś pewnie na jakąś frustratkę. Przed chwilą zjadłam też m.in. pół kilo czereśni... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a skoro już temat pracy to mi już para uszami idzie ze złości. powiedziałam asystentowi, że jeśli coś ważnego to niech dzwoni i co? i dzwoni ciągle ![]() każde pytanie wydaje mu się ważne a boję się go zrzucić na drzewo bo jak Marcin coś zepsuje to klient do mnie będzie miał pretensje ![]() ![]() tak czytam Was jak piszecie o obiadkach i Wam zazdroszczę. ja wrócę do pracy i znów do wyboru albo się wieczorami zarzynać w kuchni albo jadać kupowane ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
ty się lepiej nie ogłaszaj, że kota możesz wziąć, bo ci podrzucę mojego jak będę gdzieś wyjeżdżać
![]() Gosia - to że w Anglii nie ma diety dla karmiących, to niestety nie oznacza, że każde dziecko będzie mogło przyjmować z pokarmem matki wszystko co ona zje. Niektóre mają przez to kolki, boli je brzuszek - więc jeśli twoje dzieci to tolerują to fajnie, ale ja uważam, że warto się troszkę pomęczyć, przecież po jakimś czasie też dietę urozmaica się o różne produkty, poza tym to zdrowe nie tylko dla dziecka ale i dla mamy. Reszty nie nadrobię bo lecę do pracy, dzisiaj wspaniała zmiana 1.30-22 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Co za kobieta. Jest mnostwo fajnych sukienek w ktorych bedziesz ladnie wygladac z brzuszkiem. Na pewno cos znajdziesz dla siebie. Cytat:
Moja cora tez miala koloki mimo,ze stosowalam diete jaka pediatra zaleciala. Nie wiem dlaczego u twojej kolezanki dziecka kolki trwaly tak dlugo,to naprawde wyjatkowy przypadek. Kolki zazwyczaj koncza sie po trzech miesiacach (kolki nazywaja inaczej 100 dni placzu) i jest to zwiazane z niedojrzaloscia ukladu pokarmowego. Ja bardzo chcialam karmic piersia i nie przeszlam na mm,a kolka przeszla po tych trzech miesiacach. Cytat:
Ja kupowalam w swoim rozmiarze i mialam do konca ciazy. Cytat:
Ale to chyba dla tych duzo tyjacych? Ja nosze 36 (8) i takie tez kupowalam ciazowe i do konca ciazy wcale ciasne nie byly. Chyba przez ciaze kobiety nie rosna o dwa rozmiary ![]()
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
gosia: czy żeby się zapisać do przychodni w UK, to muszę już NIN mieć wyrobiony czy nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to jedna strona medalu. druga jest taka, że na l4 się pracuje a w ciąży nie ma pracy po 4h tylko normalnie się siedzi aż lista 'to do' będzie czysta ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Przy corce mialam diete,bo chcialam jak najlepiej tym bardziej,ze miala kolki. Ze moja dieta nie pomagala to juz inna sprawa. A mlodemu nic nie szkodzilo,wiec nie bylo potrzeby eliminowania produktow. Moim zdaniem niepotrzebne jest stosowanie diety " na wszelki wypadek". Co innego gdy zje sie cos i widac,ze szkodzi,to trzeba eliminowac. Takie jest moje zdanie. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Szczerze to nie wnikalam w to,wiec nie wiem. Jak sie rejestrowalam do przychodni to juz mialam NIN.
![]() |
#354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz no coś za coś, może dlatego tak Wam się pozwalają mnożyć ![]() ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-04 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to stosunkowo młoda branża, nasza firma jak i większość konkurencji to oddziały zachodnich firm. myślę, że kultura korporacyjna obowiązuje nas z uk (poza setkami bezpłatnych nadgodzin ![]() spadam sprzątać ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
No niestety nikt ciążowych nie chce ale na emeryturę to by później chcieli żeby im robić. I kto im będzie później pracował? Chyba chińska rączka...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja cały czas czekam na wyniki konkursu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
PawMaj
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- btw http://foch.pl/foch/1,132037,1420785...ml#BoxSlotIIMT
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#360 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.