|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Podróżniczka
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Ula - szkoda słów na służbę zdrowia. A jeszcze takie chamskie zachowanie
Pewnie jakaś stara baba co dawno temu własne dziecko odchowała. Ważne że jest dobrze i wystarczy rehabilitacja Zosi.
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
jejku dziewczyny, zgłaszam reklamację na dziecko
nie wiem czemu ona tak mało śpi chyba się zaczęły problemy z brzuszkiem i nie wiem co zrobić, a wizyta dopiero w przyszłym tyg. Karina zasnęła więc idę też spać tylko szybko wam odpiszęBrilliant, po porodzie nie będziesz mieć czasu nawet się martwić kg a zanim się obejrzysz to przynajmniej większa część spadnie ulcia, współczuję, bo kiedy ty jesteś chora czy coś to wiesz jak jest u nas i to znosisz bo musisz, ale żeby dziecko musiało cierpieć też w tym kraju... ![]() agi, ale masakra z tym remontem, a niby zakupy poprawiają humor ![]() Natalka, kurcze też mi sie wydawało że tylko u nas takie problemy w hipoteką, trzymam kciuki żeby się udało magdzia, kindzia, linka, trzymam kciuki za was i dziewczyny współczuję tej chemii i objawów, na pocieszenie powiem że ja mam straszne zatwardzenia po porodzie ![]() idę w kimę
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
kurka chciałam Wam poodpisywac to szanowna pani z zus-u zadzwoniła z pytaniem skąd miałam pieniądze na składki i że to taka pro-forma no kuźwa a jak dowalają ludziom kary nie wiadomo za co też się interesują skąd ludzie na to kase mają wziąć ehhh mówie Wam wszystkie urzędasy i piguły z którymi ula miała dziś do czynienia w jeden wór i na dno morza normalnie ![]() ups mam nadzieje że żadnej nie uraziłam tutaj ![]() Linka bo ja myślałam że ten tatuaż na pleckach z boku bo ta pacha t wygląda jak Twój rowek ![]() dziewczyny wiecie co mój tż dziś stwierdził cyt. Aguś a Ty jakoś schudłaś mi ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- tymczasem zwijam się do księgowej i do tego cholernego zusu...
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie szok, nie było mnie od rana a tu taki ruch!!! Przez weekend kilka postów wpadło a dziś połowy nie pamiętam
Brilliant na całe szczęście wczoraj po śniadaniu dorwałam małża to dzień "zaliczony", dziś 14 dc więc trzeba działać dalej. Ula, Agi normalnie takie babska to tylko za wsiarz i do potoka jak to mówi mój tż. Yevele na takie maluszki to chyba nie reguły, niby powinny przktycznie cały czas spać a mój Jasiek jak był tyci tyci to też praktycznie cały dzień nie spał ewentualnie na spacerku za to w nocy chrapał jak aniołek. Aha zapomniałam, byłam dzisiaj z Jaśkiem zrobić testy na alergię i na całe szczęści żadne z nas na nic nie jest uczulone. Edytowane przez Dominika2302 Czas edycji: 2013-08-13 o 15:40 |
|
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do brzuszka - polecam delicol ![]() Jeeeju dziewczyny, odpoczęłam sobie, zrobiłam małą drzemkę a tu mnie zapach rosołku budzi Mężu z kury i prawdziwego, domowego przecieru pomidorowego zrobił pycha pomidrówkę ![]() To na deser zaryzykowałam z ciastem i w końcu jakieś mi się udało Baaardzo prosty przepis i nie wymaga miksera! Idealne z borókami, śliwkami i innymi owocami. Podam Wam przepis, może któraś się skusi (szczególnie, że robiłam je całe 5-10 min )1,5 szklanki mąki 2 łyzeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pól szklanki mleka jajko 1/4 szklanki oleju Osobno mieszamy mokre składniki, osobno suche. Potem je łączymy i mieszamy razem w jednej misce. Wylewamy do okrągłej formy, na wierzch układamy owoce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ja piekłam ok. 40-45 min, "na oko" bo nie wiedziałam ile powinno się piec. |
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po pracy tak mi się nic nie chce... syf w domu Tż na treningu . . . pieprzę to nie sprzątam narazie mi sie nie chce! Boli mnie brzuch
![]() yevele a masz paragon bo bez paragonu reklamacji nie przyjmujemy Ula mała drzemka nie jest zła pij jak tylko masz okazje bo przy dziecku sen na wagę złota jest! Agusia a co ten głupi zus obchodzi skąd wziełaś na składkę? ☠☠☠*** chu** zabierać komuś rente potrafią a jak komuś coś mają dać to 500razy musze sprawdzić i zrobić wszystko zeby człowieka u☠☠☠**ać... wrrrr |
|
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Ja dopiero do domku wróciłam, bo byłam u młodszej sis zobaczyć jak jej idzie na obozie konnym Ah i dzisiaj zadzwoniłam do położnej, którą mi gin polecił i doszła sama do wniosku, że ze względu na moją situation będzie mnie prowadziła indywidualnie nie powiem, że bardzo mnie cieszy takie rozwiązanie. Po weekendzie ma mi dać znać kiedy zaczynamy.ula - lubię przepisy w rodzaju "zrobić ale się nie narobić i nie nabałaganić" :P więc przepis biere i dla męża ![]() yevele - reklamacji nie przyjmuje się może nie czekaj na wizytę tylko zadzwoń do lekarza albo położnej i spytaj co możesz zrobić żeby małej pomóc
|
|
|
|
|
#338 |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem krwawienia zmieniły się w plamienia, więc nie jest najgorzej
Dzisiaj zimno, a mnie czeka dużo latania i różnego załatwiania z roboty dzisiaj, zła jestem jak nie wiem W ogóle mi to nie pasuje ![]() Brilliant - dobrze, że tak się okazało Ula - pozazdrościć takiego męża Dominika - dobrze, że Jasienk nie jest uczulony |
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy kawusi, ale sobie pospałam dopiero przed chwilką zwlokłam się z wyra tyle że kawę zrobiłam.
Aga jak ja ci zazdroszczę końca remontu, ma tak dawno zaczęliśmy a jeszcze masa roboty, ale w sumie tak to jest jak się ma starą chałupę do robienia ciągle coś wyłazi, jak to mój majster porównuje: "jak się chce starą babę w suknię ślubną ubrać". Ale jeden plus że jak już skończymy to w końcu jakoś to będzie wyglądać nie robimy małego pałacu albo super nowocześnie bo nas nie stać ale zawsze to odnowione. |
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
jakoś nie mam weny do pisania.... |
|
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
agi: witaj
to mieliście niezłe przygody z tym remontem.natalya: najlepsze słodycze na poprwę humoru ![]() dominika: zawsze wszystko się naraz psuje niestety... my drugi miesiąc sobie dajemy spokój ze starniami, czekam na przyszły cykl na zbawienne (mam nadzieje) działanie Clo...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana, jeszcze 5 godzin i długi weekend
Agi bo mój Tż tak robi zdjęcia że nie wiadomo co na nich jest ![]() I nie wiem co i komu miałam dalej pisać
|
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() no to witam się i ja ![]() Fotkę zrobiłam, ale wyszła fe więc nie wstawiam. Może później z wesela coś będzie to wrzucę ![]() linka - to przyjemności na wyjeździe słonecznej pogody życzę ![]() natalka - coś się stało?? dominika - remont zawsze męczy ale później efekty są najlepsze Może też jakieś fotki wrzucisz jak skończysz??magdzia - ile dni już masz te plamienia?? |
|
|
|
|
#344 |
|
Podróżniczka
|
Linka - fajny taki długi weekend na wsi. Też bym chętnie pośmigała na rowerku po polach
Niestety mój TŻ pracuje w piątek i w sobotę ![]() Brilliant - w zasadzie takie brązowe miałam w niedzielę, w poniedziałek takie lekkie krwawienie a później już znowu skąpe brązowe plamienie. Wszystko się utrzymuje 4 dzień, jeśli byłoby okołoowulacyjne to powinno jutro ustąpić, no chyba że znowu niedomoga ciałka żółtego to dupek powinien pomóc choć trochę. Kiedy idziecie na to wesele ? ![]() Dziewczyneczka - to całkiem wstrzymujecie staranka ? Mocno zaciskam za to by Clo pomogło ,Natalka - co tam ?
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na weselę idziemy 30-go
|
|
|
|
|
|
#346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale moja Ginka mówi, że "Dziecko to nie pizza na telefon" i jak na razie tego się trzymam, a przynajmniej próbuje
|
||||
|
|
|
|
#347 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Starsznie długo na te fotki będziemy czekać... ![]() Cytat:
Cytat:
Ginka dobrze mówi
|
|||
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Badałaś prolaktynę? Spałam z głową pod kątem 90 stopni w stosunku do ciała bo nie chciałam obudzić małej i teraz tak mnie szyja nachrzania... Dzisiaj mamy USG główki, tylko kontrolne, mam nadzieję potwierdzi, że wszystko jest w porządku, proszę trzymać kciuki! |
||
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Ula kciuki moooocno zaciśnięte.
Czarna mała my z małżem też wszystkie wyniki mamy ok a ciąży jak nie było tak nie ma od 27 cs...... |
|
|
|
|
#350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kciuki zaciśnięte
|
|
|
|
|
|
#351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a spytam z czystej ciekawości, czy w Twoim nicku 2302 to data Twoich urodzin?
|
|||
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Nie po prostu taka propozycja wyskoczyła mi przy zakłądaniu konta.
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
HELP
dziewczyny, które brały Clo powiedzcie mi od którego dnia liczyłyście cykl od krwawienia czy od malutkiego plamienia bo ja właśnie zaczęłam plamić i mam pustkę w głowie od którego dnia zacząć
|
|
#354 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale plamienie uznałabym za @ ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Trzymam mocno kciukasy za wizytę i czekam na relację ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Ale i tak bardzo szybko badania Ci porobiła ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- linka - nie chcę być na zdjęciu jak worek pyrów więc poczekam aż będę wyglądać jak człowiek i wtedy Wam pokażę :PU mnie w domku właśnie pachnie ciastkami francuskimi Do tego zrobiłam budyń z malinami bo Tż dziś coś bez humorku więc mu niespodziankę szykuję po pracy książkę przeczytałam Teraz zabieram się za porządkowanie mojej "książki" kucharskiej. Nie wiem w co to spakować, żeby miało ręce i nogi... Pisać ręcznie mi się nie chce, więc będę drukować i chyba ino segregator się do tego nada.... |
|||
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Kindzia mój gin zawsze twierdzi że plamienie to nie miesiączka, dopiero jak na wkładce pojawi się delikatne krwawienie można mówić o początku @ i jeszcze jedno, że jeżeli @ przyłazi wieczorem to pierwszy dc jest następnego dnia
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że @ jutro rozkręci się na dobre
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Według tego co gada mój gin no to by wychodziło, tylko pozostaje kwestia rozróżnienia czy to plamienie czy już lekkie krwawienie. Na ovufriend jest opisane że jeżeli trzeba już użyć podpaski lub tamponu to jest krwawienie a jeżeli jest tylko drobna plama na bieliźnie mogąca trwać 2 dni to jest plamienie.
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie to jakieś nie normalne że nasz organizm jest tak pokręcony że czasami trudno go zrozumieć.....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Pewnie jakaś stara baba co dawno temu własne dziecko odchowała. Ważne że jest dobrze i wystarczy rehabilitacja Zosi.

nie wiem czemu ona tak mało śpi
chyba się zaczęły problemy z brzuszkiem i nie wiem co zrobić, a wizyta dopiero w przyszłym tyg. Karina zasnęła więc idę też spać tylko szybko wam odpiszę

i że to taka pro-forma no kuźwa a jak dowalają ludziom kary nie wiadomo za co też się interesują skąd ludzie na to kase mają wziąć ehhh mówie Wam wszystkie urzędasy i piguły z którymi ula miała dziś do czynienia w jeden wór i na dno morza normalnie
- 09.06.2006

Baaardzo prosty przepis i nie wymaga miksera! Idealne z borókami, śliwkami i innymi owocami. Podam Wam przepis, może któraś się skusi (szczególnie, że robiłam je całe 5-10 min
dla męża 

za to by Clo pomogło

bo ja właśnie zaczęłam plamić i mam pustkę w głowie od którego dnia zacząć