|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Czy ty przy przypadkiem nie udzielałaś się na wątku PMKI 2012? |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hej
![]() Tak, tak Przez jakiś czas się tam udzielałam Ciebie i Dotkę właśnie stamtąd kojarzę |
|
|
|
#333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bakterie mogą być szkodliwe, ale przecież Ty już się leczysz także nic się nie martw. Co innego jakbyś olała sprawę. Wiele kobiet tak ma, dlatego pewnie co chwile trzeba robić te badania. Nic nie czytaj, szkoda nerwów. Co do tego czy żurawina jest mocna czy nie. Ja poprzednią ciążę kurowałam się wyłącznie naturalnymi składnikami i nie musiałam sięgać po chemię. Jakby był jakiś ciężki stan to lekarka pewnie przepisałaby Ci coś mocniejszego. Głowa do góry, będzie wszystko dobrze Cytat:
|
||||
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że jesteś |
|
|
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
Witam, moge dolaczyc? Dzis mija rowne 9 tyg od ostatniej miesiaczki. Mam juz zalozona karte ciazy, mialam juz I USG, widzialam bijace serduszko. Ale lekarz jeszcze nie ustalil daty porodu, pewnie bedzie wyznaczal po kolejnym USG. Milego dnia
|
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Skodzia i bluesky89 witajcie
no i gratuluję Wam, że widziałyście bijące serduszko
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka, witaj
Skodzia, hej
|
|
|
|
#339 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w necie naczytałam się że moja dwurożność też jest bardzo rzadko spotykana a u lekarza dowiedziałam się że coraz częściej się takie przypadki zdarzają i danego dnia na 5 pacjentek które przyjmował było 2 z ta anomalią. Taka natura człowieka że się dopytuje o rzeczy mu nieznane. Też się nasłuchałam że bardzo ciężko jest donosić ciążę w moim przypadku wiec rozumiem Twoje nerwy ale musimy wierzyć że będzie dobrze Cytat:
Trzymam kciuki Cytat:
![]() Cytat:
Sama zapisałam sie na jutro do laboratorium i się denerwuję Cytat:
Witaj |
||||||
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
Byłam dziś na USG Mój ludzik ma 2.5 cm długości, są rączki, nóżki, kręgosłup, serducho widziałam jeszcze raz jest już pępowina ( jeszcze nie cała) Jestem zakochana Wszystko jest ok. według USG to 10 tydzień... dziś niestety mdłości powróciły, ale już nie tak intensywnie kolejna wizyta 6.11 Mam się zapisać na USG genetyczne po 12 tygodniu ;-) A rano widzę już lekko wypchnięty brzuch pod pępkiem madelinem Przykro mi Prowansja88 Czy znasz procedurę oddawania moczu do pojemnika? Często wychodzą bakterie w badaniu moczu, a my po prostu żle to robimy ![]() bluesky89 Witaj
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Witam was
![]() Gratuluję nowoprzybyłym mamusiom. Chwilowo za Wami nie nadąrzam, weekend na studiach strasznie mnie wykończył. No i od dziś zaczęły się mdłości.. Rodzice jeszcze nie wiedzą, i z tego powodu zaczynają mnie denerwować. A że mieszkam z nimi, to muszę się kryć.. ;/ Czy Was też czasami pobolewa brzuch? Mnie tak czasami, chyba sie wszystko rozciąga i dopasowywuje.. No i powoli odliczam do USG -> 7.11
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mdłości męczą od 7tMamy w ten sam dzień wizytę
|
|
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Ja wizytę mam dzień wcześniej 6.11., tak jak zophiee i już nie mogę się doczekać, szczególnie, że większość z Was już widziała na usg zarodek, słyszała bicie serca...wolałabym otwierać listę , a przynajmniej być w pierwszej piątce, a nie prawie na końcuuu
![]() zophiee pochwaliłabyś się zdjęciem z usg
|
|
|
|
#346 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciężki miałam dzisiaj dzień, ledwo żyję. Wszystko mnie boli, czuję się Dobranoc....
|
|||||||
|
|
|
#347 | |||
|
Zadomowienie
|
Bardzo mi przykro
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale sie dziecie rozwija
|
|||
|
|
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
Oj mnie tez ostatnio tak meczyly mdlosci, a jak dzisiaj mi odpuscilo to zaczelam sie zamartwiac czy wszystko jest na pewno ok. Nawet rozmawialam z kolezanka przez telefon i sie zalilam, ze sie martwie, zaraz po rozmowie wstalam z lozka i jak nie polecialam zwymiotowac tak od razu spokoj wrocil
Ja mam kolejna wizyte 18. Do tego czasu musze wszystkie badania krwu zrobic. Chociaz grupe krwi i przeciwciala juz mam. Reszte lekarz kazal zrobic tuz przed wizyta. Co do suplementow to biore luteine 100mg na noc i lykam femibion ;-) |
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś sama i na końcu ja też mam wizytę szóstego i mam nadzieję że w końcu zobaczę nasze maleństwo![]() A mnie zęby zaczynają boleć
|
|
#350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Skodzia, Bluesky witajcie
![]() Cytat:
a pewnie od 2 trymestru każe mi brać coś konkretnego..Cytat:
na następne usg będę się zapisywała prywatnie więc pewnie dostanę jakąś pamiątkę Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę, napewno okaże się, że wszystko dobrze, a serce bije jak szalone!! ![]() Strasznie mi przykro ...Cytat:
...Cytat:
![]() !Piszecie o brzuszkach... Mnie szybko przyatakowały wzdęcia i w 7 tygodniu wyglądałam jakbym była w 17 tc taka byłam okrągła, ledwo oddychałam... Teraz minęło i widzę, że znów chyba się naczekam na jakiś brzuszek
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ciepły, słoneczny wtorkowy poranek, poszłabym sobie na spacer a nie siedziała w tej pracy
Wszystkim gratuluje udanych wizyt i za kolejne
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Nie planuje zwolnienia
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że masz jakąś pracę raczej lekką?
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę sobie przed komputerem, więc fizycznie zmęczyć się nie zmęczę raczej
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki czujesz się dobrze, to sobie spokojnie pracuj ![]() ![]()
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szefowa jeszcze nie wie o maluchu i nie wiem kiedy się dowie ![]() A Ty planujesz iść szybko na L4? czy może nie pracujesz? |
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że temat L4. Ja mam zamiar puki co pracować, o ile będę w stanie co najmniej do 5 miesiąca, no ale zobaczę co powie lekarz. Oszczędzam się w pracy jak tylko mogę, dobrze że pracuję z teściową to ona robi gorsze rzeczy a ja robię tylko to co na prawdę muszę
Puki co czuję się dość dobrze więc jest ok. Nie mogę się tylko doczekać kolejnej wizyty
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się dobrze czujesz i teściowa pomaga to jak najbardziej, tylko uważaj na siebie, bo z tego co kojarzę to za łatwej pracy nie masz ![]() Kolejnej wizyty też się nie mogę doczekać i sama nie wiem kiedy się wybrać
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jestem sprzątaczką w restauracji także bardzo łatwo nie jest, pracuje po 4 albo 5 albo czasami nawet 6 dni w tyg po 5 godzin i więcej zależy od dnia. Do tej pory pracowałam na noc ale teraz zmienię czas pracy i będę zaczynała pracę od 5 rano i jakoś dam radę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Ale z tym daje radę 

Bakterie mogą być szkodliwe, ale przecież Ty już się leczysz także nic się nie martw. Co innego jakbyś olała sprawę. Wiele kobiet tak ma, dlatego pewnie co chwile trzeba robić te badania. Nic nie czytaj, szkoda nerwów.

ja w necie naczytałam się że moja dwurożność też jest bardzo rzadko spotykana a u lekarza dowiedziałam się że coraz częściej się takie przypadki zdarzają i danego dnia na 5 pacjentek które przyjmował było 2 z ta anomalią. Taka natura człowieka że się dopytuje o rzeczy mu nieznane. Też się nasłuchałam że bardzo ciężko jest donosić ciążę w moim przypadku wiec rozumiem Twoje nerwy ale musimy wierzyć że będzie dobrze 

taka byłam okrągła, ledwo oddychałam... Teraz minęło i widzę, że znów chyba się naczekam na jakiś brzuszek