|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Racja, spotkałam się z forum, na którym dziewczyny masowo mówiły że lekarze zabraniali do 12-13 tygodnia brać cokolwiek prócz kwasu foliowego :/
Ilu specjalistów, tyle opinii... |
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
No jak widać każdy przypadek należałoby rozpatrywać indywidualnie, ja wszystko jadłam i witaminy, ale nad morzem nie mieszkałam i jodu miałam za mało... Mam to potwierdzone badaniami, guz 5 cm na tarczycy to nie było nic miłego...
Ja wolę jeść te witaminy, szczególnie że na początku ma się albo mdłości i nci nie wchodzi, albo dziwne zachcianki, więc nie wiem czy jestem w stanie kontrolować swoją dietę pod kontem suplementów. |
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze odnośnie kwasu foliowego to kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś profesora, że sens jego brania jest tak naprawdę przed ciążą, a w ciąży już po ptokach. Ale to była jedna wypowiedź i wolę dmuchać na zimne. |
|
|
|
|
#304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam przegrodę i też się denerwuję czy fasolka zagnieździła się w dobrym miejscu bo mnie kiedyś lekarz nastraszył że jest bardzo duże ryzyko poronienia ![]() Cytat:
Ja od tańca też miałam płaski brzuch i już mocno widać że zmieniła mi sie budowa no i nie dam rady wciągnąć dołu brzucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wróciliśmy od rodzinki i przyznaję ze miałam wielka ochotę podzielić się nowiną ale wytrzymałam Od alkoholu nie miałam problemu się wykręcić bo rzadko pije ale szwagier się dziwił że jak mnie wyciągnął do tańca to się szybko zmęczyłam bo zawsze to on pierwszy padał
|
|||||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Sola1 tylko ja przed tamtą ciążą byłam całkowicie zdrowa i odżywiałam się jak najbardziej ok.. Każdy robi jak uważa ja w każdym razie witaminy biorę.
Aha u nas też lekarze przepisują magnez - bardzo dużo magnezu. |
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wymiotuję, odżywiam się normalnie ale rzadko jem fast foody i piję gazowane napoje i jeśli wyniki będę miała w normie to jak najdłużej chciałabym czerpać witaminy z owoców i warzyw a nie tabletek
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
A jak się objawił ten niedobór? Skąd się o tym dowiedziałaś?
|
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
Zapotrzebowanie na jod jest w ciąży wzmożone. Ja nie dostawałam go w tabletkach, a widocznie w pokarmie było go za mało ( w powietrzu wcale jak wspominałam).Po urodzeniu trafiłam do bardzo dobrej pani endokrynolog która dokładnie przeanalizowała co brałam w czasie ciąży i taką postawiła diagnozę. Szkoda że tak późno..
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że zwracasz na to uwagę. Zerknę sobie jakie produkty żywieniowe są bogate w jod.Właśnie czytam, że m.in. pomidory i marchew są w niego bogate. Na pomidory mam fazę ostatnio , a marchew jem często na surowo. W tamtej ciąży marchewka to była normalnie moją przekąską. Jadłam ją tonami. Pamiętam jak jeździliśmy w zielone świątki szukać marchewki, a wszystko było pozamykane. W końcu na jakiejś stacji znaleźliśmy marwitki
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-10-27 o 21:04 |
|
|
|
|
#311 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam ciemną nocą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W pracy powiem gdzieś pod koniec stycznia, ale bardzo się boję, bo duże zmiany są i tak w dziale Wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale prawda jest taka, że będą mieli problem jak pójdę na zwolnienie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mamy już w domu przedszkolaka
|
||||||||
|
|
|
#312 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Tak trzymaj!---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Nie mam dziś sił pisać, senność mnie przytłacza po prostu, trudno nawet czytać forum. Buziaki dla Was
|
||
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie ale sobie poleniuchowałam
Cytat:
Piękne zdjęcia małych fasolek zobaczyłam |
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo!
U mnie straszna pogoda, halny , deszcz, z psem wyszłam to tylko kupka i z powrotem do domu ![]() Mdłości do mnie nie powróciły, miałam tylko jednego dnia... Za to załapałam katar...najchętniej zawinęłabym się w koc na kanapie i spędziła przed tv cały dzień.. ale nie ma tak dobrze :/ |
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
Wiele osób i lekarze też straszą, że w przypadku takich wad można mieć problemy z zajściem w ciążę, a nawet jeżeli się już zajdzie to raczej ciężko będzie ciążę utrzymać. Problemu z zajściem nie miałam, wierzę że z utrzymaniem ciąży też nie będzie problemu. Co do podwójnego zapłodnienia słyszałam wiele opowieści że się takie sytuacje zdarzały, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem że można na pewno jednocześnie zajść w ciąże w obie macice, no ale wtedy musiała by być podwójna owulacja a o to też nie jest łatwo.Znalazłam kilka artykułów na ten temat http://kopalniawiedzy.pl/trojaczki-b...ah-Kersey,1452 http://www.figa.pl/29-letnia-Brytyjk...-MACICE-a401/2 Mam nadzieję że rozjaśniłam wam trochę tą kwestie, bo poczułam się trochę jak wyrzutek, tak jestem inna niestety, zazdroszczę zdrowym kobietom. Wierzcie mi ja mam dodatkowy stres, tyle jest poronień w przypadku mojej choroby, że nie raz aż mi się płakać chce. Wystarczy wejść na jakieś forum o kobietach z tą wadą, jest wiele którym się udało bez problemów i było dobrze z dzieckiem, ale ile jest też tych smutnych przypadków, na prawdę nie życzę nikomu podobnych stresów
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Anteria no co Ty opowiadasz, nikt nie traktuje Cię jak wyrzutka! Takie rzeczy sie zdarzają i tyle.
Ja mam koleżankę która ma macicę dwurożna ale z dużą przegrodą w środku - sama nie wiem czy nie lepiej mieć w takim wypadku dwie jak u Ciebie. Bo czy te dwie nie są normalnej wielkości? U niej był problem z ciążą, strasznie ją bolało, ale właśnie miała tego pecha że wykryli jej tą wadę za późno.. Nie będę pisać jak tak historia się skończyła, w każdym razie niezbyt dobrze. To dobrze że Ty przynajmniej wiedziałaś o wszystkim już wcześniej i że jesteś pod fachową opieką. Na pewno wszystko będzie ok! Poronienia zdarzają się również często kobietom które mają normalną budowę, są zdrowe itd. trzymam kciuki
|
|
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Domyślam się, że jesteś bardziej zestresowana niż inne kobiety. Chociaż powiem Ci, że dla mnie poprzednia ciąża, (pewnie z tą drugą również tak będzie) to również był stres - zwłaszcza przed każdą wizytą usg. Niby wszystko ok, ale człowiek ma dużą wyobraźnię. W którymś momencie stwierdziłam, że na pewne rzeczy nie mam wpływu, staram się dbać o siebie, chodzę do lekarza, robię badania i nic więcej nie mogę zrobić. Będę się cieszyć z każdego kolejnego dnia ciąży. Wiadomo ten stres cały czas gdzieś tam się pojawiał, ale odsuwałam te myśli. Bo ten stres w niczym nie pomaga, tylko niepotrzebnie stresuje maluszka. |
||
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Ciężarówki! :HI:
Wreszcie do Was wróciłam po całym weekendzie... Organizowaliśmy dwudniową parapetówę i całe szczęście, że to już za nami sama nie wiem jak całe dnie udało mi się z takimi mdłościami wytrzymać w kuchni, do tego jestem zmęczona, niewyspana... Zaniedbałam się, jadłam w ogóle mało i bardzo nieregularnie i teraz mdłości wróciły ze zdwojoną siłą ![]() Nie byłam Wam się pochwalić, ale w piątek miałam wizytę i widziałam swoje maleństwo
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
ANTERIA nawet tak nie myśl, nikt nie powiedział, że jesteś wyrzutkiem. Po prostu ja np. słyszałam pierwszy raz o takim przypadku, ale to nie znaczy, że traktuję Cię jakbyś była inna
Nie stresuj się, do poronień dochodzi bardzo często i to nawet u zdrowych kobiet...zobacz, są kobiety, którym postawiono diagnozę, że mają znikome prawdopodobieństwo na zajście w ciążę, a jednak im się udaje. Są różne przypadki, problemy z hormonami, z macicą, z jajnikami, z za krótką szyjką, z brakiem owulacji...a jednak takie kobiety też rodzą dzieci i są szczęśliwymi mamusiami Także głowa do góry Mało która jest idealna
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety takie rzeczy się zdarzają, ale wierzę że faktycznie będzie dobrze i każdej z nas się uda urodzić zdrowe maleństwo
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
ANTERIAJa mam np zespół policystycznych jajników, też cudem zaszłam w ciążę, jestem po poronieniu, ale tym razem czuję, że mi się uda, bo w to wierzę
Wiadomo, przed usg jest stres, szczególnie zwracam uwagę na objawy, moje myśli właściwie kręcą się w ogół ciąży, ale wierzę w to, że będzie dobrze i Ty też musisz! ![]() agaaga suuper gratuluję ![]() Co do witaminek, o których wczoraj była mowa, to mi lekarz też nic nie przepisał, nie mówił mi nawet o kwasie foliowym, ale na szczęście wiedziałam, że muszę go brać, więc zaczęłam jak tylko zobaczyłam dwie kreski Co do innych witamin to osobiście nie jestem za faszerowaniem się nimi, każdy organizm ma zapas witamin i gdy mu czegoś brakuje to się o to dopomina
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obcym jutro mogła sie pochwalić równie cudowna informacja |
|
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Juz nie jestem w ciąży, miałam dzis zabieg. Poronilam :[ Trzymam za was wszystkie kciuki. Pozdrawiam. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk |
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
madelinem oh bardzo mi przykro
((( Przytulam bardzo mocno, wiem co czujesz, przechodziłam przez to (( Trzymaj sie kochana, będzie jeszcze dobrze, uda się następnym razem, będziemy wszystkie trzymać kciuki
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
madelinem bardzo mi przykro
trzymam mocno kciuki , żeby następnym razem się udało. Wiem, jak Ci ciężko i współczuję
|
|
|
|
#328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Dziewczyny, wykonałam wszystkie wyniki krem, mocz i cotam lekarz zalecił. Niestety okazało się, że w moczu wykryte są bakterie. Czyli zapalenie pęcherza, tylko, że bezobjawowe, bo nie dokuczał mi żaden ból itd. Lekarka zapisała mi preparat z wyciągiem z żurawiny, mam brać 10dni i powtórzyć badanie. Oczywiście naczytałam się w internecie, że to bardzo popularne (zwiększa się przekrwienie i mogą wniknąć bakterie), ale mogą byc tego rozne konsekwencje, zapalenie nerek itd i uszkodzenie płodu ;( Od czytania takich rzeczy można zwariować, bo wydaje Ci się, ze wszystko jets OK, nagle trzask- artykuł i się stresuję. Nie wiem czy wyciąg z zurawiny sobie z tym poradzi;/ Tym bardziej, ze nie mam pojęcia jak dlugo to trwa, bo moze mialam to przed ciąża już...;( |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czytam Was od dawna, ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć.. Najpierw nie chciałam się ujawniać z ciążą, ale teraz sobie myślę, że przecież to największy cud jaki mógł nas spotkać i trzeba się z niego cieszyć i mieć nadzieje, że nic się nie wydarzy po drodze ![]() Dziś zaczęłam 9 tydzień, TP mam na 09.06 Obecnie jesteśmy z mężem w UK, ale za niecały miesiąc wracamy do Pl. Żyliśmy tutaj ponad lata i jak na razie wystarczy Byłam prywatnie u lekarza, żeby potwierdzić ciąże, dokładnie w 6 tygodniu i chyba 5 dniu. Serduszko biło, ale go nie słyszeliśmy niestety. W każdym bądź razie, wszystko jest okej. Co do objawów, to niestety jestem z tych, których męczą mdłości. Dziś odpukać jest dobrze, bo ani razu nie wymiotowałam No i ból piersi też mi dokucza Ale z tym daje radę
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Fajnie że jesteś
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

piękna Fasoleczka

Wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale prawda jest taka, że będą mieli problem jak pójdę na zwolnienie

Wiele osób i lekarze też straszą, że w przypadku takich wad można mieć problemy z zajściem w ciążę, a nawet jeżeli się już zajdzie to raczej ciężko będzie ciążę utrzymać. Problemu z zajściem nie miałam, wierzę że z utrzymaniem ciąży też nie będzie problemu. Co do podwójnego zapłodnienia słyszałam wiele opowieści że się takie sytuacje zdarzały, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem że można na pewno jednocześnie zajść w ciąże w obie macice, no ale wtedy musiała by być podwójna owulacja a o to też nie jest łatwo.