Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 19:16   #301
czarno_biala1987
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Racja, spotkałam się z forum, na którym dziewczyny masowo mówiły że lekarze zabraniali do 12-13 tygodnia brać cokolwiek prócz kwasu foliowego :/
Ilu specjalistów, tyle opinii...
Stary 2013-10-27, 19:35   #302
Monica80
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

No jak widać każdy przypadek należałoby rozpatrywać indywidualnie, ja wszystko jadłam i witaminy, ale nad morzem nie mieszkałam i jodu miałam za mało... Mam to potwierdzone badaniami, guz 5 cm na tarczycy to nie było nic miłego...
Ja wolę jeść te witaminy, szczególnie że na początku ma się albo mdłości i nci nie wchodzi, albo dziwne zachcianki, więc nie wiem czy jestem w stanie kontrolować swoją dietę pod kontem suplementów.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:41   #303
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Racja, spotkałam się z forum, na którym dziewczyny masowo mówiły że lekarze zabraniali do 12-13 tygodnia brać cokolwiek prócz kwasu foliowego :/
Ilu specjalistów, tyle opinii...
Ja też o tym słyszałam Ale dobrze, że jest forum i każda może sobie przemyśleć temat i na coś się zdecydować

A jeszcze odnośnie kwasu foliowego to kiedyś czytałam wypowiedź jakiegoś profesora, że sens jego brania jest tak naprawdę przed ciążą, a w ciąży już po ptokach. Ale to była jedna wypowiedź i wolę dmuchać na zimne.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:48   #304
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
Mam dobre wieści, piersi znów bolą, brzuch też sie czasem odzywa więc jest dobrze Ale to przychodzi i mija, tak więc nie będę sie już denerwować. Dzięki za wszystkie słowa otuchy, dobrze mieć wsparcie ze strony "współosadzonych"
Musimy sobie dodawać sił bo czeka nas wspólna i wcale nie łatwa przygoda
Tylko kobieta w ciąży potrafi cieszyć się ze ją coś boli
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A i moja inteligencja sięga zenitu Dopiero teraz uświadomiłam sobie czemu mnie może brzuch tak boleć przecież moje dziecko ma o połowę mniej miejsca na rozwój niż inne dzieci, i penie musi się już rozpychać, a ja się tak martwiłam i martwię się dalej ale już o coś innego, martwię się że będzie maleństwo miało za mało miejsca i że się nie zmieści, i że będzie tak boleć już do samego końca

A i witam się w 6 tygodniu
Jak często będziesz miała wizyty?
Ja mam przegrodę i też się denerwuję czy fasolka zagnieździła się w dobrym miejscu bo mnie kiedyś lekarz nastraszył że jest bardzo duże ryzyko poronienia
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ale mam przyjemny dzień
Prawie w ogóle mdłości, jest energia ;-)

Pradip Ja mam zazwyczaj płaski brzuch, i dopiero teraz widzę delikatne wypchnięcie- ale jak tylko się ubiorę, to przestaje być widać cokolwiek... jeszcze pewnie kilka tygodni poczekam na zaaokrąglenie się
Super ze kiepskie samopoczucie sobie poszło
Ja od tańca też miałam płaski brzuch i już mocno widać że zmieniła mi sie budowa no i nie dam rady wciągnąć dołu brzucha
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Goraleczka piękna Fasoleczka Co do ginekologa, to również jestem w trakcie szukania, bo ten u którego byłam ostatnio nie dość, że mnie nastraszył za małym pęcherzykiem to jeszcze przepisał mi receptę na luteinę 100mg która jest nierefundowana (1op. 65zł), a przecież mógł mi wypisać luteinę 50mg, która jest refund i koszt 3 zł...brałabym 2 tabl na raz, tak jak biorę teraz... No i dzięki mojej znajomej wyszło, że przepisał mi ją dla własnych korzyści majątkowych...(domyślam się, że dlatego też mnie nastraszył, żebym na pewno wykupiła receptę).
burak z tego lekarza
Cytat:
O właśnie, zastanawiam się kiedy zwykle lekarze przepisują jakieś witaminy? Ja nie dostałam nic, nawet o kwasie foliowym moja ginka nie wspomniała
co do witamin to opinie są bardzo różne. Jedni lekarze przepisują już na pierwszej wizycie inni od II trymestru a jeszcze inni są przeciwni ale kwas foliowy jest ważny przed ciąża i w I trymestrze

Wróciliśmy od rodzinki i przyznaję ze miałam wielka ochotę podzielić się nowiną ale wytrzymałam Od alkoholu nie miałam problemu się wykręcić bo rzadko pije ale szwagier się dziwił że jak mnie wyciągnął do tańca to się szybko zmęczyłam bo zawsze to on pierwszy padał
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:00   #305
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
No jak widać każdy przypadek należałoby rozpatrywać indywidualnie, ja wszystko jadłam i witaminy, ale nad morzem nie mieszkałam i jodu miałam za mało... Mam to potwierdzone badaniami, guz 5 cm na tarczycy to nie było nic miłego...
Ja wolę jeść te witaminy, szczególnie że na początku ma się albo mdłości i nci nie wchodzi, albo dziwne zachcianki, więc nie wiem czy jestem w stanie kontrolować swoją dietę pod kontem suplementów.
Organizm już przed ciążą ma również zmagazynowane wartości odżywcze. Także podejrzewam, że jest na to wzięta poprawka w naszych organizmach, na ten I trymestr. Chyba, że ktoś żył wcześniej tylko na fast foodach i coca coli. Ale absolutnie nie krytykuję decyzji, tym bardziej że miałaś problemy wcześniej. A ja pisałam o zdrowych kobietach.
Stary 2013-10-27, 20:13   #306
Monica80
Raczkowanie

Sola1 tylko ja przed tamtą ciążą byłam całkowicie zdrowa i odżywiałam się jak najbardziej ok.. Każdy robi jak uważa ja w każdym razie witaminy biorę.

Aha u nas też lekarze przepisują magnez - bardzo dużo magnezu.

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-27, 20:15   #307
Pradip
Zakorzenienie

Ja nie wymiotuję, odżywiam się normalnie ale rzadko jem fast foody i piję gazowane napoje i jeśli wyniki będę miała w normie to jak najdłużej chciałabym czerpać witaminy z owoców i warzyw a nie tabletek
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:25   #308
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola1 tylko ja przed tamtą ciążą byłam całkowicie zdrowa i odżywiałam się jak najbardziej ok.. Każdy robi jak uważa ja w każdym razie witaminy biorę.

Aha u nas też lekarze przepisują magnez - bardzo dużo magnezu.
A jak się objawił ten niedobór? Skąd się o tym dowiedziałaś?
Stary 2013-10-27, 20:32   #309
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A jak się objawił ten niedobór? Skąd się o tym dowiedziałaś?
Zapotrzebowanie na jod jest w ciąży wzmożone. Ja nie dostawałam go w tabletkach, a widocznie w pokarmie było go za mało ( w powietrzu wcale jak wspominałam).Po urodzeniu trafiłam do bardzo dobrej pani endokrynolog która dokładnie przeanalizowała co brałam w czasie ciąży i taką postawiła diagnozę. Szkoda że tak późno..

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-27, 20:59   #310
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Zapotrzebowanie na jod jest w ciąży wzmożone. Ja nie dostawałam go w tabletkach, a widocznie w pokarmie było go za mało ( w powietrzu wcale jak wspominałam).Po urodzeniu trafiłam do bardzo dobrej pani endokrynolog która dokładnie przeanalizowała co brałam w czasie ciąży i taką postawiła diagnozę. Szkoda że tak późno..
Przykro mi, że tak się u Ciebie skończyło Ale dobrze, że zwracasz na to uwagę. Zerknę sobie jakie produkty żywieniowe są bogate w jod.

Właśnie czytam, że m.in. pomidory i marchew są w niego bogate. Na pomidory mam fazę ostatnio , a marchew jem często na surowo. W tamtej ciąży marchewka to była normalnie moją przekąską. Jadłam ją tonami. Pamiętam jak jeździliśmy w zielone świątki szukać marchewki, a wszystko było pozamykane. W końcu na jakiejś stacji znaleźliśmy marwitki

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-10-27 o 21:04
Stary 2013-10-27, 21:27   #311
majkela12
Zadomowienie

Witam ciemną nocą

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ale nas tu dużo, coraz więcej...
Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie
Ja dziś zaczynam 3 miesiąc

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
Mam dobre wieści, piersi znów bolą, brzuch też sie czasem odzywa więc jest dobrze Ale to przychodzi i mija, tak więc nie będę sie już denerwować.
To dobrze

Cytat:
A i witam się w 6 tygodniu

Cytat:
Napisane przez krzan Pokaż wiadomość
Dziękuje za miłe przywitanie
Z niecierpliwością czekam na środę, skoro zgodnie twierdzicie że powinno być coś słychać/widać to na pewno nie przekładam wizyty

Pisałyście o dolegliwościach...u mnie jest nie najgorzej chociaż trochę ponarzekać bym mogła w tym momencie najgorsze dla mnie jest mega zmęczenie/niechęć do robienia czegokolwiek i senność. Wiem że to normalne i że wystarczy słuchać organizmu tylko jak to robić jak pracuje się do 18 a to pojawia się ok.10 Na razie o ciąży wie tylko mąż, nie wiem kiedy powiem w pracy (pewnie się 'ucieszą'), na szczęście wywalczyłam urlop od 1 do 11 listopada taki dłuuugi weekend to będę mieć trochę czasu na odpoczynek, a teraz byle do czwartku jakoś dociągnąć. Czasem pojawiają się nudności, obawiam się żeby to się dopiero nie rozkręcało bo np. dziś już robiło się ciężko, takie 'zawroty głowy' mam często...

A co do pracy to Wy już informujecie o ciąży tak oficjalnie? Ja zaczynam się powoli zastanawiać kiedy to zrobić bo z jednej strony chciałabym jeszcze popracować (choć nie raz się odgrażałam że nawet ułamek sekundy bym się nie wahała mając okazję się stamtąd wyrwać) i może lepiej się tak szybko nie ujawniać a z drugiej strony gdyby sytuacja wymagała np. zwolnienia czy leżenia to oczywiście wybór byłby jasny...sytuacja jest o tyle trudna że nasz zespół jest obstawiony na styk tzn, jedna osoba na zwolnieniu/urlopie to wszyscy pozostali muszą być obecni bo inaczej się nie da a kolejna sprawa że ja jestem jedyną osobą która potrafi zastąpić każdą inną a najgorsze jest jedno stanowisko i to to strategiczne - są dni w które po prostu być musze zdaję więc sobie sprawę że chyba powinnam powiedzieć w miarę szybko żeby pracodawca mógł jakoś to zorganizować ale z drugiej strony jakoś boję się mówić na tym etapie (wczesnym) bo jeśli coś
Oooo zazdroszczę urlopu W pracy powiem gdzieś pod koniec stycznia, ale bardzo się boję, bo duże zmiany są i tak w dzialeWiem, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale prawda jest taka, że będą mieli problem jak pójdę na zwolnienie

Cytat:
A bo ja jestem troszkę "inna" Mam dwie macice, obydwie są w miarę takie same, ale są wielkości właśnie połowy normalnej macicy Pawie cały dzień się tak dobrze czułam a tu teraz znowu jakoś tak mi nie dobrze się robi, chyba za dużo jem
Faktycznie, ja też pierwszy raz słyszę

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Macie jakieś przeczucie co do płci? Nie chodzi mi o preferencje. Bo dla mnie płeć jest bez różnicy. Ja mam przeczucie, że będzie druga dziewczynka.
Też mam na dziewczynkę

Cytat:
Jednak ciaza jak sie juz ma dziecko jest zupelnie inna.. Kiedys pamietam co wieczor czytalam sobie jakies mamusiowe gazetki, albo grzebalam w necie za wyprawka, taka sie czulam wyjatkowa.. teraz ledwo przyloze glowe do poduszki chce mi sie od razu spac, a nie czytac ...
Na wszystko brakuje czasu...
, czekam na ten II trymestr jak na zbawienie, na ten zastrzyk energii i może na czytanie znajdą się siły

Cytat:
O właśnie, zastanawiam się kiedy zwykle lekarze przepisują jakieś witaminy? Ja nie dostałam nic, nawet o kwasie foliowym moja ginka nie wspomniała
Ja brałam kwas do końca 3 miesiąca, a witamin nie brałam/ nie dostałam, bo miałam dobre wyniki. Mój lekarz też był zdania, że jak nie trzeba to nie brać, bo duże dzieci się potem rodzą

Cytat:
Współczuję a o ten jod zapytam przy najbliższej okazji lekarza.

Mamy już w domu przedszkolaka. Pasowanie super, pomysłowe. Dzieci dostały dyplomy, czapeczki, prezenty. Nasza gwiazda ślicznie śpiewała i tańczyła, nic się nie wstydziła, może dlatego że to jego drugie pasowanie Byłam z niego taka dumna.... Jak to czas szybko leci, nie tak dawno to on był w brzuszku, a teraz taki kawaler
Stary 2013-10-27, 22:28   #312
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
a wiec witam sie juz w oficjalnej ciazy
jestem po wizycie.Jest juz dobrze widoczny pecherzyk i ma niecaly 1 cm.
Wiec Poziomka plis nie stresuj sie juz,ze Twoj jest za maly.
Ja jestem dzisiaj dokladnie w 6 tyg i 5 dniu,takze jest miedzy nami az 11 dni roznicy,a na tym etapie ciazy to jest sporo.
Z checia sie pochwale moim Dzieciatkiem
Cześć, gratuluję!! Jesteśmy prawie na tym samym etapie, super

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Hej

Widzę ze nie tylko ja miałam taki dylemat co do obiawów .... Ze jakby wszytsko cuchnie...i nic sie nie dzieje. Ale wczoraj jak zobaczyłam i usłyszałam moje 8mm Szczęście to po prostu wiem że Maleństwo mnie oszczędza ....przynajmniej narazie

I TAK MACIE WSZYTSKIE MYŚLEĆ!!!! A nie jakieś czarnowidztwo .... bo będę lać.

czarno biała dzięki za linka tez dużo pomógł
Brawo! Takie nastawienie lubię najbardziej! Tak trzymaj!

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Nie mam dziś sił pisać, senność mnie przytłacza po prostu, trudno nawet czytać forum. Buziaki dla Was
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:25   #313
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie po weekendzie ale sobie poleniuchowałam

Cytat:
Napisane przez krzan Pokaż wiadomość
Witam,
Chciałabym dołączyć do Waszego zacnego grona Mój pierwszy post ale czytam od samego początku, podczytywałam również wątek majowo-czerwcowy (jak też pewne staraczkowe ale może teraz nie o tym). Jak nie trudno się domyślić planuję być mamusią czerwcową, choć dla mnie na razie to strasznie abstrakcyjne:br zydal:. OM 11.09 więc wg mnie dziś 6t3d, a termin wg.kalkulatora 18-20 czerwiec...
Coś o mnie: ciąża zaplanowana i wymarzona, udało się 2 cyklu starań (udało się też w pierwszym ale niestety radość trwała bardzo krótko...) i pewnie też stąd trochę trudno uwierzyć że to się dzieje naprawdę i trochę więcej strachu czy na pewno wszystko ok...dowiedział am się już równo dwa tyg. temu. Zobaczyłam cień cienia, a potem mocniejszą kreseczkę aż w końcu piękną kreche (heh nie powiem ile w sumie ich widziałam bo wstyd). Na pierwszą wizytę jestem umówiona w środę 30.10, będzie to 7t1d i mam ogromną nadzieję na serduszko...myślicie że uda mi się zobaczyć? Bo teraz zastanawiam się czy nie przełożyć wizyty o tydzień choć nie wiem czy bym wytrzymała...
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Witaj

Piękne zdjęcia małych fasolek zobaczyłam
Stary 2013-10-28, 10:20   #314
Monica80
Raczkowanie

Witam poniedziałkowo!

U mnie straszna pogoda, halny , deszcz, z psem wyszłam to tylko kupka i z powrotem do domu

Mdłości do mnie nie powróciły, miałam tylko jednego dnia... Za to załapałam katar...najchętniej zawinęłabym się w koc na kanapie i spędziła przed tv cały dzień.. ale nie ma tak dobrze :/

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-28, 10:20   #315
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam poniedziałkowo no więc dziewczyny, takie wady istnieją i nie jest to moje urojenie, niestety. Mało jest lekarzy którzy potrafią obejść się z pacjentkami z taką odmiennością, wielu się jeszcze dziwi jak widzi czy słyszy że pacjentka ma podwójną macicę, ale nie zmienia to faktu że niestety, takie rzeczy się zdarzają, i wynikają z zaburzeń u płodu w łonie matki (normalnie macica gdy się rozwija jest podzielona na dwie części najpierw, później łączy się w jedną, w moim przypadku nie doszło do tego połączenia) Trafiłam raz na porządnego lekarza, który wykrył u mnie tą wadę jakiś rok temu, wcześniej nikt nie zauważył Wiele osób i lekarze też straszą, że w przypadku takich wad można mieć problemy z zajściem w ciążę, a nawet jeżeli się już zajdzie to raczej ciężko będzie ciążę utrzymać. Problemu z zajściem nie miałam, wierzę że z utrzymaniem ciąży też nie będzie problemu. Co do podwójnego zapłodnienia słyszałam wiele opowieści że się takie sytuacje zdarzały, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem że można na pewno jednocześnie zajść w ciąże w obie macice, no ale wtedy musiała by być podwójna owulacja a o to też nie jest łatwo.

Znalazłam kilka artykułów na ten temat

http://kopalniawiedzy.pl/trojaczki-b...ah-Kersey,1452

http://www.figa.pl/29-letnia-Brytyjk...-MACICE-a401/2

Mam nadzieję że rozjaśniłam wam trochę tą kwestie, bo poczułam się trochę jak wyrzutek, tak jestem inna niestety, zazdroszczę zdrowym kobietom. Wierzcie mi ja mam dodatkowy stres, tyle jest poronień w przypadku mojej choroby, że nie raz aż mi się płakać chce. Wystarczy wejść na jakieś forum o kobietach z tą wadą, jest wiele którym się udało bez problemów i było dobrze z dzieckiem, ale ile jest też tych smutnych przypadków, na prawdę nie życzę nikomu podobnych stresów
Stary 2013-10-28, 10:39   #316
Monica80
Raczkowanie

Anteria no co Ty opowiadasz, nikt nie traktuje Cię jak wyrzutka! Takie rzeczy sie zdarzają i tyle.
Ja mam koleżankę która ma macicę dwurożna ale z dużą przegrodą w środku - sama nie wiem czy nie lepiej mieć w takim wypadku dwie jak u Ciebie. Bo czy te dwie nie są normalnej wielkości? U niej był problem z ciążą, strasznie ją bolało, ale właśnie miała tego pecha że wykryli jej tą wadę za późno.. Nie będę pisać jak tak historia się skończyła, w każdym razie niezbyt dobrze.
To dobrze że Ty przynajmniej wiedziałaś o wszystkim już wcześniej i że jesteś pod fachową opieką. Na pewno wszystko będzie ok! Poronienia zdarzają się również często kobietom które mają normalną budowę, są zdrowe itd.
trzymam kciuki

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-28, 10:43   #317
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Mamy już w domu przedszkolaka. Pasowanie super, pomysłowe. Dzieci dostały dyplomy, czapeczki, prezenty. Nasza gwiazda ślicznie śpiewała i tańczyła, nic się nie wstydziła, może dlatego że to jego drugie pasowanie Byłam z niego taka dumna.... Jak to czas szybko leci, nie tak dawno to on był w brzuszku, a teraz taki kawaler

Cytat:
Witam poniedziałkowo no więc dziewczyny, takie wady istnieją i nie jest to moje urojenie, niestety. Mało jest lekarzy którzy potrafią obejść się z pacjentkami z taką odmiennością, wielu się jeszcze dziwi jak widzi czy słyszy że pacjentka ma podwójną macicę, ale nie zmienia to faktu że niestety, takie rzeczy się zdarzają, i wynikają z zaburzeń u płodu w łonie matki (normalnie macica gdy się rozwija jest podzielona na dwie części najpierw, później łączy się w jedną, w moim przypadku nie doszło do tego połączenia) Trafiłam raz na porządnego lekarza, który wykrył u mnie tą wadę jakiś rok temu, wcześniej nikt nie zauważył Wiele osób i lekarze też straszą, że w przypadku takich wad można mieć problemy z zajściem w ciążę, a nawet jeżeli się już zajdzie to raczej ciężko będzie ciążę utrzymać. Problemu z zajściem nie miałam, wierzę że z utrzymaniem ciąży też nie będzie problemu. Co do podwójnego zapłodnienia słyszałam wiele opowieści że się takie sytuacje zdarzały, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem że można na pewno jednocześnie zajść w ciąże w obie macice, no ale wtedy musiała by być podwójna owulacja a o to też nie jest łatwo.

Znalazłam kilka artykułów na ten temat

http://kopalniawiedzy.pl/trojaczki-b...ah-Kersey,1452

http://www.figa.pl/29-letnia-Brytyjk...-MACICE-a401/2

Mam nadzieję że rozjaśniłam wam trochę tą kwestie, bo poczułam się trochę jak wyrzutek, tak jestem inna niestety, zazdroszczę zdrowym kobietom. Wierzcie mi ja mam dodatkowy stres, tyle jest poronień w przypadku mojej choroby, że nie raz aż mi się płakać chce. Wystarczy wejść na jakieś forum o kobietach z tą wadą, jest wiele którym się udało bez problemów i było dobrze z dzieckiem, ale ile jest też tych smutnych przypadków, na prawdę nie życzę nikomu podobnych stresów
Nie jesteś wyrzutkiem
Domyślam się, że jesteś bardziej zestresowana niż inne kobiety. Chociaż powiem Ci, że dla mnie poprzednia ciąża, (pewnie z tą drugą również tak będzie) to również był stres - zwłaszcza przed każdą wizytą usg. Niby wszystko ok, ale człowiek ma dużą wyobraźnię. W którymś momencie stwierdziłam, że na pewne rzeczy nie mam wpływu, staram się dbać o siebie, chodzę do lekarza, robię badania i nic więcej nie mogę zrobić. Będę się cieszyć z każdego kolejnego dnia ciąży. Wiadomo ten stres cały czas gdzieś tam się pojawiał, ale odsuwałam te myśli. Bo ten stres w niczym nie pomaga, tylko niepotrzebnie stresuje maluszka.
Stary 2013-10-28, 11:22   #318
agaaga89
Zakorzenienie

Hej Ciężarówki! :HI:
Wreszcie do Was wróciłam po całym weekendzie... Organizowaliśmy dwudniową parapetówę i całe szczęście, że to już za nami sama nie wiem jak całe dnie udało mi się z takimi mdłościami wytrzymać w kuchni, do tego jestem zmęczona, niewyspana... Zaniedbałam się, jadłam w ogóle mało i bardzo nieregularnie i teraz mdłości wróciły ze zdwojoną siłą

Nie byłam Wam się pochwalić, ale w piątek miałam wizytę i widziałam swoje maleństwo jest silne a serduszko biło jak dzwon, ciągle mam przed oczami obraz z usg i głaszczę się po brzuchu... Jestem przeszczęśliwa

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 11:37   #319
poziomkka
Zadomowienie

ANTERIA nawet tak nie myśl, nikt nie powiedział, że jesteś wyrzutkiem. Po prostu ja np. słyszałam pierwszy raz o takim przypadku, ale to nie znaczy, że traktuję Cię jakbyś była inna Nie stresuj się, do poronień dochodzi bardzo często i to nawet u zdrowych kobiet...zobacz, są kobiety, którym postawiono diagnozę, że mają znikome prawdopodobieństwo na zajście w ciążę, a jednak im się udaje. Są różne przypadki, problemy z hormonami, z macicą, z jajnikami, z za krótką szyjką, z brakiem owulacji...a jednak takie kobiety też rodzą dzieci i są szczęśliwymi mamusiami Także głowa do góry Mało która jest idealna
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 11:42   #320
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anteria no co Ty opowiadasz, nikt nie traktuje Cię jak wyrzutka! Takie rzeczy sie zdarzają i tyle.
Ja mam koleżankę która ma macicę dwurożna ale z dużą przegrodą w środku - sama nie wiem czy nie lepiej mieć w takim wypadku dwie jak u Ciebie. Bo czy te dwie nie są normalnej wielkości? U niej był problem z ciążą, strasznie ją bolało, ale właśnie miała tego pecha że wykryli jej tą wadę za późno.. Nie będę pisać jak tak historia się skończyła, w każdym razie niezbyt dobrze.
To dobrze że Ty przynajmniej wiedziałaś o wszystkim już wcześniej i że jesteś pod fachową opieką. Na pewno wszystko będzie ok! Poronienia zdarzają się również często kobietom które mają normalną budowę, są zdrowe itd.
trzymam kciuki
Pisałam chyba wcześniej już że nie są normalniej wielkości, są mniejsze No niestety takie rzeczy się zdarzają, ale wierzę że faktycznie będzie dobrze i każdej z nas się uda urodzić zdrowe maleństwo
Stary 2013-10-28, 11:48   #321
poziomkka
Zadomowienie

ANTERIAJa mam np zespół policystycznych jajników, też cudem zaszłam w ciążę, jestem po poronieniu, ale tym razem czuję, że mi się uda, bo w to wierzę Wiadomo, przed usg jest stres, szczególnie zwracam uwagę na objawy, moje myśli właściwie kręcą się w ogół ciąży, ale wierzę w to, że będzie dobrze i Ty też musisz!

agaaga suuper gratuluję

Co do witaminek, o których wczoraj była mowa, to mi lekarz też nic nie przepisał, nie mówił mi nawet o kwasie foliowym, ale na szczęście wiedziałam, że muszę go brać, więc zaczęłam jak tylko zobaczyłam dwie kreski Co do innych witamin to osobiście nie jestem za faszerowaniem się nimi, każdy organizm ma zapas witamin i gdy mu czegoś brakuje to się o to dopomina
Stary 2013-10-28, 12:05   #322
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie byłam Wam się pochwalić, ale w piątek miałam wizytę i widziałam swoje maleństwo jest silne a serduszko biło jak dzwon, ciągle mam przed oczami obraz z usg i głaszczę się po brzuchu... Jestem przeszczęśliwa
Super a foto masz?

Obcym jutro mogła sie pochwalić równie cudowna informacja
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 12:39   #323
madelinem
Zadomowienie

Hej.

Juz nie jestem w ciąży, miałam dzis zabieg. Poronilam :[

Trzymam za was wszystkie kciuki.

Pozdrawiam.

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 12:41   #324
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej.

Pozdrawiam.

Strasznie mi przykro, wiem, że teraz żadne słowa Cie nie pocieszą, więc tylko przytulę mocno
Stary 2013-10-28, 12:42   #325
Monica80
Raczkowanie

madelinem oh bardzo mi przykro ((( Przytulam bardzo mocno, wiem co czujesz, przechodziłam przez to (( Trzymaj sie kochana, będzie jeszcze dobrze, uda się następnym razem, będziemy wszystkie trzymać kciuki

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-28, 12:47   #326
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Pozdrawiam.

Strasznie mi przykro

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 13:02   #327
poziomkka
Zadomowienie

madelinem bardzo mi przykro trzymam mocno kciuki , żeby następnym razem się udało. Wiem, jak Ci ciężko i współczuję
Stary 2013-10-28, 15:57   #328
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Hej.

Pozdrawiam.

Wspólczuję, głowa do góry! Widocznie tak miało być! To nie koniec świata, dzieje się to bardzo często. Uda się następnym razem! 3maj się

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Dziewczyny,
wykonałam wszystkie wyniki krem, mocz i cotam lekarz zalecił. Niestety okazało się, że w moczu wykryte są bakterie. Czyli zapalenie pęcherza, tylko, że bezobjawowe, bo nie dokuczał mi żaden ból itd. Lekarka zapisała mi preparat z wyciągiem z żurawiny, mam brać 10dni i powtórzyć badanie. Oczywiście naczytałam się w internecie, że to bardzo popularne (zwiększa się przekrwienie i mogą wniknąć bakterie), ale mogą byc tego rozne konsekwencje, zapalenie nerek itd i uszkodzenie płodu ;(
Od czytania takich rzeczy można zwariować, bo wydaje Ci się, ze wszystko jets OK, nagle trzask- artykuł i się stresuję. Nie wiem czy wyciąg z zurawiny sobie z tym poradzi;/ Tym bardziej, ze nie mam pojęcia jak dlugo to trwa, bo moze mialam to przed ciąża już...;(
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:05   #329
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Czytam Was od dawna, ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć.. Najpierw nie chciałam się ujawniać z ciążą, ale teraz sobie myślę, że przecież to największy cud jaki mógł nas spotkać i trzeba się z niego cieszyć i mieć nadzieje, że nic się nie wydarzy po drodze

Dziś zaczęłam 9 tydzień, TP mam na 09.06
Obecnie jesteśmy z mężem w UK, ale za niecały miesiąc wracamy do Pl. Żyliśmy tutaj ponad lata i jak na razie wystarczy Byłam prywatnie u lekarza, żeby potwierdzić ciąże, dokładnie w 6 tygodniu i chyba 5 dniu. Serduszko biło, ale go nie słyszeliśmy niestety. W każdym bądź razie, wszystko jest okej.
Co do objawów, to niestety jestem z tych, których męczą mdłości. Dziś odpukać jest dobrze, bo ani razu nie wymiotowałam Mam nadzieje, że już tak zostanie No i ból piersi też mi dokucza Ale z tym daje radę
Stary 2013-10-28, 16:10   #330
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czytam Was od dawna, ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć.. Najpierw nie chciałam się ujawniać z ciążą, ale teraz sobie myślę, że przecież to największy cud jaki mógł nas spotkać i trzeba się z niego cieszyć i mieć nadzieje, że nic się nie wydarzy po drodze

Dziś zaczęłam 9 tydzień, TP mam na 09.06
Obecnie jesteśmy z mężem w UK, ale za niecały miesiąc wracamy do Pl. Żyliśmy tutaj ponad lata i jak na razie wystarczy Byłam prywatnie u lekarza, żeby potwierdzić ciąże, dokładnie w 6 tygodniu i chyba 5 dniu. Serduszko biło, ale go nie słyszeliśmy niestety. W każdym bądź razie, wszystko jest okej.
Co do objawów, to niestety jestem z tych, których męczą mdłości. Dziś odpukać jest dobrze, bo ani razu nie wymiotowałam Mam nadzieje, że już tak zostanie No i ból piersi też mi dokucza Ale z tym daje radę

Witaj Zastanawiałam się właśnie czy się tu u nas pojawisz Fajnie że jesteś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości