|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
karo, obejrzalam kuchenne, takie zarcie u was daja, ze chyba wpadne w odwiedziny
![]()
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
para przed slubem powinna sie poznać Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#334 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Pooglądalam sobie kabaretów i pobrechtałam się
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobranoc |
||||
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43951190]Chyba, że nazywasz się Perse Dzidzia śpi, a ja głupia siedzę zamiast iść w kimę...[/QUOTE] A może Twój ściągnałby z pół litra ... A wlaśnie zawsze mnie ciekawiło dlaczego ściągasz a nie przystawiasz? Sorry jesli pisałaś, ale albo zapomniałam albo przeoczyłam
|
|
|
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spadam dziewczynki wysuszyć moje ostatnie 3 włosy i do łóżka. Przez weekend mnie nie będzie, bo jedziemy do moich rodziców i na roczek do znajomych. |
|||
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
no i pierwsze zaliczone....kaszka dodana do mleka to sciema Leo dalen glodny co 3h
co do odciagania laktatorem to ja sciagam wiecej niz mlody zjada i mroze nadprodukcje a i tak znajac zycie pewnie bede tu niedlugo marudzic ze mam malo mleka.... ale jak widac na przykladzie moim, Perse i Cynamonkowej jak sie baba uprze to moze zalozyc prywatna spoldzielnie mleczarska...szkoda ze do tego unia dotacji nie przyznaje ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#338 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już czasami nerwowo się zastanawiałam, czy będę umiała przyrządzić mm w nocy w razie w, bywało tak źle. A teraz mam pełne butelki znowu. Oczywiście jutro znowu może być kiepsko, ale nie poddaję się. Oby do pół roku, to już niedługo...[/QUOTE] Dziękuję dziewczyny jeszcze raz za słowa wsparcia, naprawdę dużo dają! [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze ![]() Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez Ide sobie poplakac [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jak to tari napisała,najważniejsze,że by Gucio miał pełny brzuszek,więc walczę o cyce i podałam też mm.
|
||||
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
oki dziewczyny czas do lozia lulu dobranoc
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Tak was podczytuję, ale chęci do pisania słabe. Przyzwyczajam się psychicznie do zmian, jakie nas czekają
|
|
|
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
ja też spadam, dobranoc,spokojnej nocki
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Kiedys myslalam ze problemy z laktacja maja tylko ludzie. Okazuje sie jednak ze to nieprawda. Ogladalam jakis czas temu program o tygrysach i tam samica stracila laktacje bo za mało jadła. Byście widziały co ona próbowała jeść żeby tylko mieć ja ponownie. Walczycie jak lwice o mleko
ja nie moglam patrzec jak Ptys nie przybieral przez kilka dni. Jak schudł to miałam doła że głodzę dziecko. Nie wahałam sie wtedy podac MM. Powinnam spac a ja siedze i piwo pije ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Surka Ty niedlugo do pracy wracasz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym watku
![]() My z Gabi już po wycieczce do cioci,było bardzo fajnie Tż na nocy w pracy dziś i jutro,nie lubię być sama z małą w nocy w domu,no ale jakoś to trzeba będzie znieść.Cynamonki bardzo się cieszę,że w środę już będziecie w domku
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście naprodukowały
![]() W końcu byliśmy na tych zakupach we 3. Oluś grzeczny był, nawet się kimnął między półkami Wydalismy tyle kasy, że wolę o tym nie myśleć, bo mi słabo. Nie dość, że spożywka, to i chemia się pokończyła i tak wszystko naraz do kupienia ![]() Oglądaliśmy 'Listy do M.', w przerwie kąpiąc Małego, usypiając i wypakowując siaty. Pierwszy raz oglądałam ten film, strasznie mi się spodobał ![]() Jutro teściowa ma zamiar przyjechać. Szkoda tylko, że umówiła się z mężem, a nie ze mną, mimo że on w tym czasie w pracy ma być.. teraz będzie musiał iść szybciej, by wrócić w porę, bo powiedziałam, że mi się taka wizyta nie podoba. Jak chce nas odwiedzić, to niech jej syn też będzie w domu. Moi rodzice nie przyjechaliby, gdyby mnie nie było. Ale teściowa uważa, ze przyjeżdża do Olka. Chciałabym widzieć jak jej drzwi otwiera, robi kawę i zabawia Ponoć coś mu kupiła, coś dużego..aż się boję co wymyśliła..Normalnie taki niesmak do niej czuję ciągle, że się w głowie nie mieści. Ale sama sobie winna. Idę spać, spokojnej nocy i kolorowych snów |
|
|
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też chodzi o to, że dziecko najlepiej pobudza laktację. Wiem co mówię bo był czas, że tylko ściągałam (przez 3,5 tyg),a potem przystawiałam. Nagle produkcja wzrosła, młody zjadał a ja zapasy robiłam jeszcze - mam 3 litry w zamrażalniku ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- lecę spać, bo za 2 godz karmienia - wredna matka sama dziecko budzi ![]() Po karmieniu o 23 zasnął natychmiast, więc luzik. Dobranoc. |
||
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko- w końcu udało mi się włączyć laptopa i wklejam obiecane aktualne zdjęcie Adaśka
Czapka delikatnie za duża ale co ja poradzę na to, że tutaj dzieci maja duże głowy ![]() Młody przygotowany już do drogi ![]()
|
|
|
|
#347 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze
![]() Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez Ide sobie poplakac [/QUOTE]biedactwo ![]() Cytat:
![]() gratuluję i zazdroszczę ![]() Cytat:
już prawie w domu ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
I też się z tż umawiała bo powiedziała, że do mnie to już się boi dzwonić No ale tż najpierw musi to skonsultować ze mną, czy łaskawie pozwolę teściom przyjechać i dopiero oddzwania |
|||
|
|
|
#348 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
już tego samego dnia wiem że nic z tego nie będzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43948792]No i kuźwa nie jest dobrze Dzwonili do mnie z luxmedu i w posiewie sa bakterie esch. coli w duzych ilosciach.. Jak sie okaze ze ma to zwiazek z nerkami i maly bedzie mial z nimi problem to sie pochlastam. Biedny moj maluszek, nie dosyc ze zaraz po porodzie musial miec antybiotyk to teraz tez Ide sobie poplakac [/QUOTE] oby szybko poszły sobie precz te bakterieCytat:
Cytat:
Ja nie mam zazwyczaj problemu z usypianiem w dzień. Maja zaczyna ziewać, kładę ja do łóżeczka i w tym samym momencie całuje ją i mowię że teraz zdrzemnie sie w lozeczku żeby mieć siły do zabawy. Szybko kładę obok policzka jej przytulanke Sówkę (daję ją tylko do spania) Maja wtula sie w nią a ja wychodzę. Przychodzę po 2/3 minutach sprawdzić sytuacje na froncie to najczęściej już śpi. Cytat:
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- A teraz mogę iść spać ufffff Chociaż nie...jeszcze musze umyć głowę i pomalować paznokcie. Czyli znów o 3 pójdę spać ![]() polecam mój sposób na nieprzespaną noc Kładłam sie dzis na każda drzemke z Majulką. I teraz sie nie dziwie że ma tyle energii. Można się zregenerować. Nawet podczas tych Majulkowych 15-30 minut drzemki ![]() Dobranoc
|
|
|
#349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale dołuję się jeszcze inną rozłąką ![]() Cytat:
A teraz uciekam |
|||
|
|
|
#350 |
|
Konto usunięte
|
zaraz zapakuje moje dziecko i wysle je na ksiezyc. nie spi od 21, zjadla 180ml mleka i nic
Adas fajna czapa ![]() jeszcze czkawka
Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-11-30 o 00:26 |
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN ja też oglądałam z Tż listy i naprawdę jest rewelacyjny
NENI miłego weekendu:róża: A co do włosów to mój Tż cały czas się pyta czy czasem chora nie jestem bo tyle moich włosów wszędzie jest:banghead: KAROLAJN i dalej śpi Tobie na klacie? ![]() ITA też płakałam na tym filmie jak głupia ![]() STOKROTKA w nocy Misiek sam zasypia po odlozeniu do łóżeczka. A w dzień jak jest śpiący to kładę pieluche na głowę przytulam Go do siebie i niuniam, mówię aaaaaa i opatulam. Po 5 - 10 minutach dziecko śpi ![]() MALACZARNA to bij piątkę, bo u mnie też dziabongo było ![]() YEVELE masz po prostu bardzo żywe dziecko, które woli poznawać świat niż marnować go na spanie ![]() TESO mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Niech powtórza badania. U nas też tak było, a okazało się, że pupa była źle wytarta. Trzymam kciuki![]() ELAIN i co byłaś na imprezie? Jeżeli tak to jak się bawiłas? I idę dalej nadrabiac... Cdn... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- ELAINE za powrót do wagi!CYNOMONKU po prostu A Adaś cudeńko KATARZYNKA i dobrze nie kupuj prezentu. I mam nadzieję, że skok szybko minie ![]() MISIACZKA spokojnie z tym brzuchem. Nie szalej jak Cię boli. Powolutku PERSE strasznie biedne dzieciaczki skoki itd a one biedne nie rozumieją co się dzieje ![]() MYDREAM dla Tżta. No nie ładnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Ufff nadrobiłam. A teraz co u nas. Ogólnie Tż był jak zawsze w pracy. Ja jak zawsze sama sprzatalam dom. Ugotowalam rosół z wiejskiej kurki Wyszedł mniam mniam. Młody jeszcze maruder, ale teraz śpi już od 2h także jest ok. A jutro idziemy do moich rodziców i będą jeszcze moje siostry z dziećmi i Tztami także będzie wesoło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#352 | ||
|
Konto usunięte
|
Adaś slooodziak
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Artus był za malutki i nie umiał sie przystawic, miał za małe usteczka, szybko sie męczył piersią. Jak już urósł odpowiednio, to był zbyt przyzwyczajony do butli, zeby cokolwiek z tego wyszło.. Trochę tu też brakło mojej silnej woli, bo może i bym go przystawila już potem, ale sama już sie wtedy przyzwyczailam do takiego stanu rzeczy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się rozgadały na noc, że dopiero nadrobiłam. Skończyliśmy pierwsze karmienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku ale Adaś przystojniak
Głowa umyta czy. Mam już włosów luzem na pól peruki ![]() Paznokcie pomalowane na piękny odcień czerwieni lakierem od teściowej ![]() Maja po północy zaczęła gadać i dopominać się o mleko to już kolejny raz, dziwne jak na nią. Co zaśnie to kręci się, ziewa tak głośno że budzi TZ ![]() Niedrapki ściąga w pól sekundy. Co ja mam zrobić z tymi pazurami Teraz już naprawdę idę spać.
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku nie mogę zasnąć, a jutro będę nieprzytomna:banghead:
Życzę Wam spokojnej nocy. Dobranoc:róża: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- A i jeszcze się pozale. Odkurzalam dzisiaj cały dom i odkurzylam również u szwagierki w pokoju, a to tylko dlatego, że ma swinke i cały jej pokój jest w karmie, sianie i odchodach tego zwierzątka. I jeżeli bym nie odkurzyla to zaraz w całym domu byłoby to rozniesione. Ona wróciła do domu i nawet nie powiedziała głupiego "dzięki". Wiem nie musiałam tego robić, ale jakby mi ktoś coś zrobił to bym podziekowala. Mamo, Tato dziękuje, że nauczyliście mnie co to jest porządek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Trzecie.
Chyba dlatego ze nie zmienilam temp i zrobilo sie goraco Nadrobilam watki. Teraz siedze a wlasciwie leze w temacie eko warzyw. Glupiego niespapranego chemia ziemniala szukam tzn. Pomyslu gdzie kupic bo nikogo zaufanego w ym temacie nie mam. Nie chce Synkowi dawac na "dzien dobry" kartofla wyhodowanego na chemii ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pierwsze bo właśnie wróciłam i stesknilam się za dzieckiem. Chciałam go przełożyć no juz w poprzek był..i obudziłam
AGRAFKA baardzo fajnie było ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
drugie....
ide dalej spac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze. Zamorduje albo siebie albo jego. Gada i ma zaciesz... Masakra! Podmienili mi dziecko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

) stwierdzili, że oni muszą sterylnie próbkę pobrać i wbili Adasiowi igle w brzuch żeby pobrać mocz prosto z pęcherza... :banghead:
więc łaskawie pozwolili mi spróbować złapać mocz samodzielnie. I co? U udało sie- a kolejny posiew wyszedł negatywny. Idioci :banghead:
Mówiłam już, że odstawię mu kaszkę, którą dojada po małej?! Jak boga kocham wyrzucę jutro to chole.rstwo bo mi męża usypia i tyle z tego mam 

i was podczytuje 

ja nie moglam patrzec jak Ptys nie przybieral przez kilka dni. Jak schudł to miałam doła że głodzę dziecko. Nie wahałam sie wtedy podac MM. 

super wieści 
Nowy rok będzie tym czasem na zmiany, noworoczne postanowienia i takie tam 

była źle wytarta. Trzymam kciuki