Strefy wolne od dzieci? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 15:02   #331
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Strefy wolne od dzieci?

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
To już zależy od wychowania bo jak się trzyma pod kloszem to później wyrasta taka sierotka (oczywiście nie zawsze).
zawsze mi się wydawało, że lepiej jak jest ta 2 niż jedno bo jedynaki to samoluby własnie przez to, że rodzice trzymają pod kloszem, bo najważniejsze, bo jedno i nie musi się niczym dzielić.
tak?
ja własnie zauwazylam na odwrot. Tzn ci co maja wiele rodzenstwa maja jakies schizy bo cale zycie musieli sie dzielic albo im cos brano i teraz pilnuja jak lwy.
Ze wszystkich jedynakow jakich znam tylko jeden jest az tak egoistyczny - ale to kwestia raczej charakteru.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 15:08   #332
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
tak?
ja własnie zauwazylam na odwrot. Tzn ci co maja wiele rodzenstwa maja jakies schizy bo cale zycie musieli sie dzielic albo im cos brano i teraz pilnuja jak lwy.
Ze wszystkich jedynakow jakich znam tylko jeden jest az tak egoistyczny - ale to kwestia raczej charakteru.
No ja ze wszystkich jedynaków, jakich znam, to dwóch jest w porządku.
Fakt, są też własnie tacy, co mieli rodzeństwo i teraz bronią swojego, tylko jakie tam były relacje i jak są wychowani, że musza tak robić.

Ale wychowywanie pod kloszem nigdy nie jest dobrym pomysłem, czy to jedno czy dwójka, czy ośmioro.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 15:10   #333
201607111040
Konto usunięte

Ja wam powiem że z obserwacji moich znajomych widzę że nie jedynacy są najgorsi, ale ci o mają o około 15 lat starsze rodzeństwo. Znam wielu jedynaków i może jeden uważa ze mu się wszystko należy, a nie znam żadnego ze starszym rodzeństwem co nie jest rozpuszczony.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 15:43   #334
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Smiech na sali ogolnie. Grupka mam ktora twierdzi ze najczestszym klientem drogich ekskluzywnych lokali sa dzieci.

Co ja pacze.

Ps. Mcdonald to zaden ekskluziw
czy ja pisałam o drogich eksluzywnych lokalach? nie,o zwykłej resturacji ,coś tego typu http://www.wasinscy.pl/
jej klientami są głownie rodziny,czyli między innymi dzieci

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 15:45   #335
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
czy ja pisałam o drogich eksluzywnych lokalach? nie,o zwykłej resturacji ,coś tego typu http://www.wasinscy.pl/
serio?
i widzisz taką rodzinkę, z krzyczącymi, biegającymi dziećmi i jest ok?
To jest restauracja, tam się odbywają zaręczyny, spotkania biznesowe itp.
Ja idąc do takiej restauracji nie chciałabym żeby przy neidzielnym obiedzie na przykład, biegały mi dzieciaki.
Stary 2013-12-10, 15:51   #336
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
serio?
Ja idąc do takiej restauracji nie chciałabym żeby przy neidzielnym obiedzie na przykład, biegały mi dzieciaki.
Pracowałam dla nich parę lat,gdyby nie rodziny poszliby z torbami. To jest restauracja,miejsce na obiad właśnie . Dla dzieci jest kącik,wysokie krzesła,specjalne menu,miejsce do karmienia Na spotkania biznesowe jest odzielna mała salka. Rodzin z dziecmi widywałam multum (od niemowlaków do nastolatków), nigdy nie było konieczności wypraszania a zrobiłabym to gdyby zakłocali spokój innym gościom.

Stary 2013-12-10, 15:52   #337
pffe
BAN stały

Cytat:
Pracowałam dla nich parę lat,gdyby nie rodziny poszliby z torbami. To jest restauracja,miejsce na obiad właśnie . Dla dzieci jest kącik,wysokie krzesła,specjalne menu,miejsce do karmienia Na spotkania biznesowe jest odzielna mała salka. Rodzin z dziecmi widywałam multum (od niemowlaków do nastolatków), nigdy nie było konieczności wypraszania a zrobiłabym to gdyby zakłocali spokój innym gościom.
a no własnie, oddzielna salka i to jest ten klucz: strefa bez dzieci
a to, że oni w tej restauracji mają salkę dla osób z dziećmi i dla osób bez dzieci, to jest ich sukces

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 15:59   #338
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
bardziej chodzi mi o samo bezpieczenstwo czy komfort dziecka - najmlodsze dziecko lecace na wakacje jakie spotkalam w samolocie mialo miesiac (lecialo do Egiptu)
a nawet dla starszych nie wiem czy to taka frajda kilka/kilkanascie godzin na lotnisku w samolocie, klimatyzacja, jetlag itp.
Z rodzicami latałam odkąd skończyłam 1,5 roczku, nie dość że uwielbiałam to jeszcze zaszczepili we mnie podróżnika . Niektórzy rodzice patrzą na podróże jak inni na naukę kolejnego języka czy jazdę konną - rozwój, nie tylko plaża i palmy! Na kolorowo bo offtop. Na marginesie - ja byłam cichutkim dzieckiem, ale żucie gumy/ssanie cukierka guzik daje, kiedy miałam okres że w samolocie bolały uszy to bolały. Całe szczęście teraz przeszło
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 15:59   #339
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
a to, że oni w tej restauracji mają salkę dla osób z dziećmi i dla osób bez dzieci, to jest ich sukces
Oni tej salki nie mają ze względu na dzieci ale spotkania biznesowe generalnie odbywają się w osobnych salach. Wiele restauracji ma sale biznesowe ale to nie znaczy, że przychodzisz i tam jesz, bo nie chcesz patrzeć "na bachory".

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 16:07   #340
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja pisałam. A do "wasińskich" czy "wesoły hamburger" to faktycznie chodza rodziny z dziećmi ale a) nie stanowi to większości lokali (bo lokale to też puby, kluby i restauracje a ie tylko bary) b) absolutnie nie świadczy to ze małe dzieci zostawiają najwięcej kasy

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Luba - ze studentami to trochę kulą w płot, bo studenci to ogromna grupa społeczna; w tym również dorośli ludzie zarabiający mający swoje firmy, którzy dokształcają się zaocznie. Więc właściwie bym tymi studentami nie rzucała bo teraz jest student, studęt, Student czy studencik
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 16:08   #341
pffe
BAN stały

Cytat:
Ale ja pisałam. A do "wasińskich" czy "wesoły hamburger" to faktycznie chodza rodziny z dziećmi ale a) nie stanowi to większości lokali (bo lokale to też puby, kluby i restauracje a ie tylko bary) b) absolutnie nie świadczy to ze małe dzieci zostawiają najwięcej kasy

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Luba - ze studentami to trochę kulą w płot, bo studenci to ogromna grupa społeczna; w tym również dorośli ludzie zarabiający mający swoje firmy, którzy dokształcają się zaocznie. Więc właściwie bym tymi studentami nie rzucała bo teraz jest student, studęt, Student czy studencik
no własnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 16:11   #342
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Dorośli ludzie mający swoje firmy pełnią inne role niż typowy student i z pewnością nikt mówiąc "student" nie ma na myśli 40 letniej pani ,robiącej studia bo jej papiórka brakuje.

Stary 2013-12-10, 16:12   #343
201604181004
Konto usunięte

No ale studiują. Więc są studentami . Tak naprawdę robiąc doktorant dalej jesteś studentem, tylko studentem studiów trzeciego stopnia
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 16:13   #344
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Dorośli ludzie mający swoje firmy pełnią inne role niż typowy student i z pewnością nikt mówiąc "student" nie ma na myśli 40 letniej pani ,robiącej studia bo jej papiórka brakuje.
Ale w tej chwili firmy mają studenci na pierwszym stopniu studiów i nie może on być poważnym człowiekiem?
I może to tż być 40-letnia pani, która postanowiła zrobić doktorat bo czemu nie? i to też jest studentka.
Stary 2013-12-10, 16:21   #345
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
tylko ta salka była wykorzystywana raptem parę razy w miesiącu i gdyby bazować tylko na niej to nie dałoby się utrzymać,o to mi chodziło

Z resztą salka 'konferencyjna' nie była pomyslana pod kątem strefy bez dzieci,a raczej z przeznaczeniem,zeby nikt rozmów biznesowych nie podsłuchiwał

Stary 2013-12-10, 16:21   #346
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
No ale studiują. Więc są studentami . Tak naprawdę robiąc doktorant dalej jesteś studentem, tylko studentem studiów trzeciego stopnia
Cytat:
I może to tż być 40-letnia pani, która postanowiła zrobić doktorat bo czemu nie? i to też jest studentka.
Student to ostatnie słowo, którym określili by się ci ludzie. I którym okresliliby ich inni ludzie, wyłączając niektóre wizażanki

Cytat:
Ale w tej chwili firmy mają studenci na pierwszym stopniu studiów i nie może on być poważnym człowiekiem?
Tyle ich co kot napłakał.
Ale oczywiście są i pochylę się nad nimi z troską, jeśli będą chodzili do ekskusiw restauracji.

Stary 2013-12-10, 16:48   #347
wika82
Zakorzenienie

Cóż, zgodzę się z Lubą i innymi Wizażankami, które twierdzą, że dzietni stanowią nadal większość społeczeństwa, więc tak czy owak sporo przybytków czerpie profity z tego że odwiedzają je całe rodziny: restauracje, baseny, kina, teatry kukiełkowe, centra rozrywki - lodowiska, kręgielnie, etc..
Czego by nie mówić o niżu, (nota bene wśród moich rówieśników w okolicach trzydziestki istny boom prokreacyjny), to jednak większość społeczeństwa ma dzieci, a jeśli nie - małe dzieci, to wnuki, lub lada chwila będzie je mieć.
Stary 2013-12-10, 19:19   #348
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
tak?
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 20:08   #349
Malwina_89
Zakorzenienie

Ja jestem jak najbardziej za takimi strefami. Choćby ze względu na matki, które same ledwo co urodziły/opiekują się na co dzień swoimi i czasem chcą iść gdzieś do kawiarni/restauracji odpocząć, poplotkować i nie są im wtedy potrzebne krzyki innych dzieci, których rodzice nie potrafią uspokoić.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 23:17   #350
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
nie sądzę, żeby gdziekolwiek latało aż tyle dzieci na raz żeby wyepłnić jeden pokład A380 czy 747

kwestia fotelika i zniżek to zależy od linii - sąsiedzi latają lufą do stanów i tam mała (ma 1,5 roku) ma 90% zniżki + bagaż
fakt az tyle nie lata, artykul ktory czytalam na ten temat pisal ze jak juz braknie siedzen i jedynie pozostana wlasnie w tej strefie ciszy (oczywiscie nie tylko rodziny wykupuja te tansze siedzenie bo w strefe ciszy kosztuje wiecej) to wtedy sprzedadza komukolwiek te w sterfie cichej nawet rodzinie z dziecmi

tak zgadza sie znizka jest do 2 lat dla dzieci ktore siedza na kolanach rodzicow

Cytat:
nie powiem,noworodek w Egipcie mnie zadziwia

w sumie każdy wyjazd to kilka godzin w podróży,kwestia dostosowania warunków do możliwości /wieku dziecka
mnei ogolnie wakacje w egipicie zadziwiaja

Cytat:

chore podejście na zasadzie: ja płacę, ja wymagam. nie istotne czy ja wymagam lokalu bez dzieci albo ja idę z dzieckiem. To jest po prostu podejście na samoluba i egoistę: płacę, nie gadaj, rób, bo JA tak chcę.
chyba nie doczytalas ze moj komentarz byl "ja i moje dziecko tez placa" odpowiedz na komentarz kolezanki ze ona placi za bilet...tak masz racje chore podejscie

Cytat:
serio?
roznica taka ze dla nie ktorych wyjscie do resteuracji to codziennosc dla ciebie to wyjatkowe spotkanie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Z rodzicami latałam odkąd skończyłam 1,5 roczku, nie dość że uwielbiałam to jeszcze zaszczepili we mnie podróżnika . Niektórzy rodzice patrzą na podróże jak inni na naukę kolejnego języka czy jazdę konną - rozwój, nie tylko plaża i palmy! Na kolorowo bo offtop. Na marginesie - ja byłam cichutkim dzieckiem, ale żucie gumy/ssanie cukierka guzik daje, kiedy miałam okres że w samolocie bolały uszy to bolały. Całe szczęście teraz przeszło
wlasnie u nas tak jest, coreczka pierwszy lot przezyla jak miala 6 miesiecy, synek zaraz ponad trok, oboje kochaja podrozowac

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2013-12-10 o 23:18
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 23:32   #351
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość

mnei ogolnie wakacje w egipicie zadziwiaja
mnie też

Stary 2013-12-10, 23:35   #352
Bananalama
jestę wieszczę

Zachowujecie się trochę, jakby nagle każda knajpa miała się stać strefą bez dzieci. Bez przesady. Co Wam przeszkadza, że na 10 restauracji, jedna będzie "bezdzietna"?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 23:40   #353
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Zachowujecie się trochę, jakby nagle każda knajpa miała się stać strefą bez dzieci. Bez przesady. Co Wam przeszkadza, że na 10 restauracji, jedna będzie "bezdzietna"?
mnie to nie przeszkadza te które lubię raczej w to nie wejdą

Stary 2013-12-10, 23:43   #354
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
mnie to nie przeszkadza te które lubię raczej w to nie wejdą
no ale jakby nagle w mieście taka powstała, to miałabyś coś przeciw?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 23:45   #355
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
no ale jakby nagle w mieście taka powstała, to miałabyś coś przeciw?
nie,niby czemu? różne dziwne miejsca powstają,w Cz-wie funkcjonował kiedyś lokal 'wolny od mężczyzn'

Stary 2013-12-10, 23:49   #356
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
nie,niby czemu? różne dziwne miejsca powstają,w Cz-wie funkcjonował kiedyś lokal 'wolny od mężczyzn'
W moim mieście funkcjonuje lokal wolny od hetero więc wielkiej dyskryminacji w sumie by nie było. Jednak mam jakiś wewnętrzny opór przed stanowieniem takich granic bo można łatwo przegiąć w którąś stronę.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 07:50   #357
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
mnie też
i mnie również - jak się nie nurkuje to po co tam w ogóle lecieć (i do tego z noworodkiem)
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 12:15   #358
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ja jestem jak najbardziej za takimi strefami. Choćby ze względu na matki, które same ledwo co urodziły/opiekują się na co dzień swoimi i czasem chcą iść gdzieś do kawiarni/restauracji odpocząć, poplotkować i nie są im wtedy potrzebne krzyki innych dzieci, których rodzice nie potrafią uspokoić.

Na tej samej podstawie proponuję stworzyć strefy wolne od seniorów, żeby ktoś, kto ma umierającą babcię w szpitalu, mógł się przejść na kawę i nie smucić się, że inni w wieku ukochanej babci chodzą sobie elegancko ubrani, uśmiechnięci i szczęśliwi i ani myślą umierać.

Albo może strefy bez homoseksualistów, żeby świętoszek na niedzielnym obiedzie nie dostrzegł przypadkiem pary lesbijek trzymających się za rączki, bo mu "dewolaj" w bogobojnym gardełku stanie i tragedia gotowa.

Albo strefy bez zakonnic, żeby zagorzały antyklerykał nie poczuł się napastowany religijnie przez zakonnicę znajdującą się w drugim końcu pomieszczenia.

O, Bogowie.

Nie poszłabym do kawiarni/restauracji, która nie wpuszcza dzieci. Sama nie mam, ale uważam, że anty-dziecięca psychoza zatacza zbyt szerokie kręgi. Nie lubię segregacji. W USA były kiedyś strefy bez czarnych i wszyscy jak jeden mąż potępiają je teraz.

Jakby mi tak okropnie i niewyobrażalnie zależało, żeby dzieci nie było w moim otoczeniu, to bym sobie poszła do takiego klubu na panie popatrzeć późnym wieczorem, ale raz, że panie często mało urodziwe, a dwa, że drogo, jak diabli.

Rolą rodziców jest utrzymanie młodocianych w ryzach, a rolą miejsc użyteczności publicznej jest ułatwienie im tego trudnego zadania. Kącik, w którym sterany życiem ojciec może umieścić swoje bacho, by radośnie poskakało i porzucało piłeczkami, podczas, gdy on z małżonką chodzi po butikach i szuka dla zaobrączkowanej wybranki serca seledynowych szpileczek z brązową kamerką, miejsce z zabawkami w restauracji, takie zestawy dla dzieci, co je kiedyś w samolotach rozdawali (pamiętam jak dziś, że na bloczku z kredkami z LOT-u dostałam autograf pilota, wykonany czerwoną świecówką. Ja byłam dumna, jak paw, a facetowi zrobiło się miło).

Nie jestem jakimś zastraszająco prospołecznym typem, ale czasem wezmę lepsze pół, wytargam z domu i skoczę do kawiarenki albo do restauracji. Czasem nawet przemieszczam się dalej, do innego miasta czy kraju. I serio, nie zdarzyło mi się, żeby miejsce było przeludnione wrzeszczącymi pokurczami. Jasne, są ludzie z dziećmi, jasne, czasem któreś coś niechcący głośniej powie albo się poryczy ("menu dziecięce" w większości restauracji może, notabene, doprowadzić do łez...dla mnie "kotlecik z fryteczkami", podczas, gdy doroslym proponuje się "sandacza glazurowanego cytryną" jest obrazą rodzącego się dobrego gustu), ale nie miałam okazji zaobserwować sytuacji ekstremalnych.

Edytowane przez nosferatku
Czas edycji: 2013-12-26 o 12:17
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 17:25   #359
Kalini
Zakorzenienie

Jeszcze raz o strefach bez dzieci. Mój kolega pracuje w Centrum Nauki Kopernik i ogólnie obecnie jest to jeden wielki plac zabaw dla dzieci. Dzieci są wszędzie, niszczą, psuja, hałasują itd. większość wystaw jest dla dzieci, które chociaż trochę ogarniają, a chce się eksponat dla nastolatków "używać" na trzylatku, który chaotycznie wali w klawisze.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 18:52   #360
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Jeszcze raz o strefach bez dzieci. Mój kolega pracuje w Centrum Nauki Kopernik i ogólnie obecnie jest to jeden wielki plac zabaw dla dzieci. Dzieci są wszędzie, niszczą, psuja, hałasują itd. większość wystaw jest dla dzieci, które chociaż trochę ogarniają, a chce się eksponat dla nastolatków "używać" na trzylatku, który chaotycznie wali w klawisze.
Dokładnie!
To jest jakaś tragedia. Byłam w CNK w dzień powszedni, w takiej godzinie, że spodziewałam się raczej nielicznych rodzin z dziećmi. Niestety było inaczej. Rodzice w CNK zazwyczaj puszczają dzieci wolno, one biegają jak po placu zabaw i rozwalają dosłownie wszystko. Nie widziałam ani jednego rodzica, który wziąłby za rękę swoje dziecko i przeszedł z nim spokojnie od eksponatu do eksponatu pokazując co i jak. A już w ogóle nie rozumiem zabierania w to miejsce dzieci poniżej 5 roku życia, które mało co rozumieją. Ja z wielu rzeczy nie skorzystałam, bo niestety przeszkodziły mi dzieci, które biegały samopas i zza pleców przyciskały jakieś przyciski na pulpicie, z którego właśnie próbowałam korzystać Zdecydowanie większa część z tych wystaw nie nadaje się dla dzieci, na prawdę szkoda, że w tym miejscu dzieje się to co się dzieje i że przychodzi tam tak wiele nieświadomych rodziców. Już nie wspomnę o wystawach, gdzie wstęp jest bodajże od 15 roku życia - też zdarzają się nadgorliwcy, którzy wchodzą tam z małym, znudzonym dzieckiem, które pałęta się ludziom pod nogami, podczas gdy rodzice robią sobie testy psychologiczne i ostatnią rzeczą, o której myślą jest ich dziecko
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości