|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
Jako, że to będzie początek maja, to raczej na wylegiwanie się na plaży nie mamy co liczyć to planujemy drugi wyjazd na przełomie lipca i sierpnia.
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
My lecimy w podróż 3 tygodnie po ślubie do USA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Grupona raz korzystaliśmy jeśli chodzi o wyjazd i to był pierwszy i ostatni raz. Na tak niewygodnym łóżku i poduszą mającą grubość ok. 2cm jak tam nigdy w życiu nie spałam, a wiadomo, że łóżko w podróży poślubnej to dość ważny element. ![]() ![]() Pewnie nie jest to regułą, ale.. jakoś mam opory przez wyjazdami z taki ofert. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o moj panienski to kolezanka powiedziala ze mam dac kontakty i ona sie wszystkim zajmie. Powiedzialam tylko ze chce albo limuzyne albo striptizera :p Edytowane przez olena90 Czas edycji: 2014-01-01 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj właśnie zakończyliśmy prawie sprawe z zaproszeniami ![]() ![]()
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowym wątku
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie w nowym wątku
![]() Gratuluję ![]() Widzę, że przewija się temat noclegów dla gości oraz załatwiania transportu. U nas niestety jest taki zwyczaj, że gościom którzy mają do kościoła/lokalu trochę więcej kilometrów trzeba załatwić jakiś autobus, w wielu sytuacjach zapewnić nocleg i go opłacić oraz na wszelki wypadek mieć na przyjęciu jakiegoś kierowcę który ewentualnie mógłby odwieźć gości którzy pili i nie mogą prowadzić. U nas sprawy ślubne powoli zaczynają ruszać do przodu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Gdzie lecicie?
Anesthesia my byśmy chcieli wybrać się gdzieś na 10-14 dni, nie wiemy dokładnie jeszcze gdzie, może do Hiszpanii. Nie chcemy opcji hotel i plaża tylko chcielibyśmy pozwiedzać, plaża to max 2 dni.
#339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc w tym roku raczej nie będzie wyjazdu, a jeśli pojedziemy gdzieś w 2015 to dla mnie już nie będzie podróżą poślubną tylko po prostu urlopem. Dla mnie znaczenie "podróż poślubna" to wyjazd od razu po ślubie.
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
My raczej też nigdzie nie pojedziemy bo nie będzie na to kasy. Modlimy się, żeby na wesele starczyło, a co dopiero na podróż poslubną... Chyba, ze za kasę z kopert i wtedy jakąś oferta z last minute, ale wątpię...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#341 |
Wtajemniczenie
|
ijaa
Bardzo przykra sprawa z tą ciotką. Nie na miejscu zupełnie... Mam podobne odczucia. Zawsze organizowaliśmy sobie sami transport... jak ktoś miał problem to ktoś inny pomagał, ale nie obarczali tym młodych. Niestety z rodziny są osoby, które choć blisko mieszkają to chcą nocleg i już. Mam cichą nadzieję, że nie przyjdą. Z resztą mam ograniczoną liczbę pokoi i chcę je zarezerwować tylko przyjezdnym z daleka (z innych województw, zza granicy). Dla niezmotoryzowanych mam busa małego, to dla tylu osób akurat. say-hello I dobrze, bez przesady... w tym samym mieście i daleko mu(?) to przecież taxi jest...Byłam na weselu we wrześniu to Młodej koleżanka pytała czy są gdzieś pokoje noclegowe (15km od domu;byli samochodem z towarzyszem, który nie pił...). olena90 Robię tak samo. 18lat to z os. tow. Jak ma 17lat lub mniej ? Sam przychodzi. alloffkowa Zazdroszczę!!!! ![]() wenedka Gratulacje ![]()
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-01-01 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
My też nie mamy budżetu w weselu na podróż uwzględnionego - plan jest taki że jak się uda to z prezentów się wybierzemy. Chciałabym w jakieś ciepłe kraje gdzie będzie woda, plaża coś do zwiedzania ale w październiku trudno o takie tańsze cele podróży i zostają raczej te dalsze i droższe zarazem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nigdy nie rezerwujemy wyjazdow przez biura podrozy ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
My na podroż chcemy leciec zaraz po ślubie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to właśnie mnie dołuje ![]() znowu będę zmuszona pracować z tym wstrętnym babskiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
tego nie wiem!
![]() Mama przekazała mi tylko, że Ciotka z kuzynką rozmawiała i wspomniała coś o naszym weselu i zapytała podobno czy miałaby ochotę iść (WTF?), na co dziewcze stwierdziło podobno, że bardzo chętnie. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-01-01 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kosztu - autobus na 4h (wyjazd od TŻta do mnie - do kościoła - na salę) to koszt około 400 zł - nie wiem czy odległość do przejechania ma znaczenie... Jeśli jest daleko to pewnie liczą dodatkowo za paliwo. misia ładne zaproszenie ![]() ijaa OMG kurcze, ale akcja! Jak tak można?! Dziewczyny - raz już pytałam, ale nie pamiętam.. czy świadkiem musi być osoba wierząca? Nasze pierwsze postanowienie noworoczne to wybór świadków. TŻ chciałby wziąć swojego przyjaciela, tylko on jest zupełnie na bakier z kościołem..ale to chyba nie robi różnicy? Ja mam dalej problem...waham się między siostrą, kuzynką, a przyjaciółką...
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. ![]() ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-01-01 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie na kazdym weselu jak bylam to podwiazke wykupywalo sie podczas oczepin tak jak buty PM
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
ijaa ja mam cos podobnego, bo zaprosilam wujka i ciocie, oraz jednego z kuzynow (maja 3 dzieci w sumie zaprosilam najstarsze) w zaproszeniu nie bylo mowy o dzieciach, poniewaz ta 2 jest niepelnoletnia, a z tego co mi babcia mowila to oni sie szykuja wszyscy.. sama nie wiem co mam o tym myslec, bo ja nie chce tej 2 poniewaz nie utrzymujemy zadnego kontaktu, zreszta i tak bede dzownila zapewne do kazdego przed slubem czy beda na bank czy nie, wiec sie dowiem.
Co do podrozy owszem mamy plan wyjechac chociaz na 7 dni, ale to jeszcze nic pewnego, poniewaz chcemy kupic nowy samochod i nie wiem czy wystarczy nam kasy na podroz. Ja panienskiego nie chce, kazdy juz u mnie o tym wiem, w zamian przejde sie do spa na mala odnowe przed slubem :P
#354 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie nie, no bo z jakiej racji - to, że Wy przyjmujecie sakrament przed Bogiem nie znaczy, że świadkowie muszą być tej samej wiary. To nie sekta, gdzie wszystko musi być "wewnątrz". ![]() Natomiast z tego co zasłyszałam i pisała chyba też o tym Say to Księża potrafią robić problemy, że np. Świadkowa nie przystępuje do komunii. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- no, żebym się przypadkiem nie załamała z tego powodu! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to nawet podpunkt w protokole z tego co wiem, ze swiadkowie przed zaslubinami przystepuja do spowiedzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
ijaa olej ciotkę i tą sytuację, tym bardziej że to do Ciebie doszło posztą pantoflową. Jakby spełniać życzenia każdego co do listy gości na weselu, ich liczbę pewnie każda z nas by musiała podwoić
![]() Cytat:
My będziemy załatwiać trasport spod kościoła na salę i to wszystko.
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z chrztem to inna sprawa bo chrzestna i chrzestny mają stanowić przykład dla dziecka także religijny i pomagać rodzicom wychować dziecko w wierze. to jak osoba która nie żyje zgodnie z KK ma pełnić tą rolę? tak więc bez przesady znów ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-01 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Co do transportu, na weselach na których byłam, bywało różnie, my na pewno przy zapraszaniu/potwierdzaniu będzie się orientować kto będzie potrzebował transpotu/kto będzie miał wolne miejsce w aucie i może kogoś z kościoła na salę podwieźć/itp i się zobaczy czy potrzebny jest bus czy autobus czy nic ;] Organizujemy na pewno nocleg przyjezdnym, to wystarczy
![]() misia880 - bardzo ładne zaproszenia i jaka cena! ![]() madzixx88 - dziękuję ![]() Cytat:
![]() To taki usztywniony łańcuszek, który po zapięciu układa się w ładne koło, zawieszka go nie obciąża tak jak w zwykłym łańcuszku w "trójkąt", ja mam w kiecce ramiączka na ramionach, w łódkę więc taki tylko mi będzie pasował. Musisz popytać w sklepach jubilerskich, ja muszę poczekać na sprowadzenie mojego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Hej!
U nas bedzie mini transport tylko dla tych gosci z zagranicy. To jasne. Reszta we wlasnym zakresie. Podwiazka- glupie, mi sie nie podoba, niewygodne to ergo- nie bede miala. Miesiac miodowy- dalej nie wiemy gdzie ale na pewno kolo wrzesnia bo ja mam najwiecej pracy rzecz jasna w sezonie slubnym ![]() Wieczor panienski organizuje po czesci sama- jedziemy z laskami na weekend do barcelony ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2014-01-01 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.