|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Eh dziewczyny, wyspałam się trochę, spędziłam mega miły i romantyczny dzień z TŻ - w końcu jaki Nowy Rok tak i cały
oby się spełniło.Jestem pełna obaw, nadziei i strachu w związku z nadejściem 2014 r. Zawsze mam takie odczucia i doła w ten dzień. Z jednej strony tęsknie za tym co mineło bo już nie wróci, z drugiej boję się tego co ma nadejść. Ale z innej cieszę się , że te złe momenty odeszły, a te piękne cały czas przed nami. No normalnie mam doła... Chyba idę spać. Jutro powrót do pracy i szarej rzeczywistości.. Cieszę się, że spędziłyście super Sylwestra i gratuluję rocznic Chyba trzeba się wziąć do roboty ślubnej. Żarty się skończyły..
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
eee chyba nie
my to zawsze na luziku ![]() na pewno zrobię zdjęcia bo muszę wysłać mamie i teściowej no i wam
|
|
#303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to bym w ogóle udawała że o niczym nie wiem w końcu to bez Waszej wiedzy.
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym myślę że dobrze by było spróbować się skontaktować z dziewczynami.Cytat:
|
||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#306 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja naszym roku!!!
Imprezka była udana, sporo potańczylismy i popiliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety nad ranem dostałam okresu i się fatalnie czuje Cytat:
![]() Cytat:
Aśkun19 bardzo ładna bizuteria Cytat:
My będziemy mieć busa dla gości TŻ z ich miejscowości (ok 20 osób), moi nie chcieli + obowiązkowo transport z kościoła na salę (salę mamy pod miastem). misia880 gratki za zaproszenia ![]() Cytat:
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tak robimy!
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym się nie przejmowała i nie zapraszała kogoś kogo wcale nie chcę widzieć na weselu.Cytat:
|
||
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda, że Ciotka nie skumała, więc nie wiem czy można tego wymagać od piętnastolatki. Oczywiście, moim zdaniem nic nie usprawiedliwia zachowania ciotki - nasze wesele, my zapraszamy, ale sytuacja w tej części rodziny, przez kłótnie i podziały jest trochę skomplikowana i np. rodzona siostra tej kuzynki (czyli moja druga kuzynka) już została zaproszona, więc chyba niektórym (Ciotce) się wydaje, że jak jak jedna to i z automatu druga!
|
|
|
#311 |
|
BAN stały
|
Na żadne z 8 wesel na których byłam ostatnio nie miałam transportu, a na trzy z nich miałam ponad 300 km. Sama też zapewniać tego nie zamierzam, umówmy się- jesteśmy dorośli i sami za siebie odpowiadamy
![]() Mam noclegi dla gości, którzy przyjadą z Mazur i dla najbliższej rodziny, ale dla tych gości z Mazur za hotel chcą zapłacić teściowie, zaoferowali się to spoko, ich sprawa, my zawsze sami płaciliśmy sobie za hotel i też było spoko. Nie sram pieniędzmi niestety
|
|
|
|
#312 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to nie pojete zeby ciotka "w Twoim imieniu, ale za plecami" kogos zapraszala... Cytat:
|
||
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Niektórzy wymagają transportu... u mnie wymagają noclegu choć mieszkają niecałe 20min samochodem od sali weselnej...
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Wymagaja?? Ja nocleg i transport z sali i na sale z hotelu zalatwiam tylko dla przyjezdnych..
|
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety są u mnie takie osoby :/
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam zamiar opanować lekkiego wnerwa, a na dniach na spokojnie zastanowię się, co z tym fantem zrobić. Cytat:
Sorry! Jakby mi któryś z gości oznajmił, że wymaga podrzucenia na salę i odwiezienia do domu to chyba bym go wyśmiała. Wesele to nie umowa usługowa na zasadzie płacę i wymagam! Ja będąc gościem czuję się zaszczycona, że Młodzi chcą mnie w tym dniu widzieć i mogę uczestniczyć w ich szczęśliwym dniu. W życiu by mi nie przyszło do głowy stawiać warunki czy wymagać tego czy owego.
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
no co ty?! nasz jeden znajomy też chciał nocleg w naszym hotelu, mimo, że mieszka w tym samym mieście. ale sam sobie za niego płaci, bo jak mówi "nie chce mu się w nocy wracać"
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ktoras z nas pisala o fochu trzynastolatki bo ma pojedyncze zaproszenie. Ja osoby tylko pelnoletnie zapraszam z osobami towarzyszacymi. Wyjatek to moja siostra.. ale juz corka chrzestnego Tz bedzie miala pojedyncze.
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Dobra wymowka. Ale wasze podejscie na miejscu. Skoro nie musi dojezdzac to niech sam sobie placi... |
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy hotel nad salą i nocleg załatwiamy tylko Mojej Mamie (chociaż ona twierdzi, że się jeszcze zastanowi, że może pojedzie do domu taxi) oraz kuzynce i kuzynowi, bo będą z małymi dzieciakami i zwyczajnie będą się mogli dłużej pobawić kładąc dzieciaki na miejscu, niż gdyby musieli je odstawić do domu. Reszta została poinformowana o możliwości noclegu wraz z info o koszcie wynajęcia pokoju. Nadmienię, że CAŁA rodzina (i moja i TŻ) jest z naszego miasta, więc nie widzę powodu z powodu którego nie mogli by pojechać taxi w nocy do domu.
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Transport - u nas jest tak:
Rodzina TŻ ma do przejechania około 400km - sami organizują sobie wspólnego busa. Przyjeżdżają do południa w sobotę, w niedzielę wieczorem baj baj. Na wesele będzie kierowca rozwoził ludzi z okolic + przyjezdnych TŻ do zamówionego hotelu - przecież nie będę wymagać od ludzi, którzy pierwszy raz będą w moim mieście żeby dzwonili po taksę i z mapą w ręce jechali do hotelu. Oprócz tego będzie transport dla gości z hotelu pod kościół i z kościoła na salę. misia880 ładne te zaproszonka! Zapisuję stronę ;* na wypadek gdyby nas coś trafiło przy robieniu zaproszeń handmade :P:P to samo dziś mówiliśmy z TŻ! do tej pory jeszcze było, że nie ma tego magicznego 2014 to spokojnie spokojnie, a teraz - wszystko nabiera tempa!
|
#323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tam Wasze panienskie? Mowicie osobom organizujacym co chcecie czy ewidentnie polegacie na ich inwencji tworczej?? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
My zalatwiamy gosciom transport spod kosciola na sale. Nie jest to duza odleglosc, ale bedzie sporo gosci z UK bez samochodow.
A poza tym, podroz poslubna zarezerwowana
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba nie.
Sprawa do mnie doszła pocztą pantoflową (Ciotka opowiedziała rozmowę z ową kuzynką, mojej Mamie), więc teoretycznie o niczym nie wiem i nie mam czego wyjaśniać. Muszę się jeszcze zastanowić jak to rozegrać, ale raczej na pewno do Ciotki dzwonić nie zamierzam.
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do transportu, to ja tak 50/50 - na niektórych weselach transport był, na innych nie. W małych miejscowościach, gdzie wesele mieli kuzyni Rafała transportu nie było, był na weselu mojej kuzynki i u 2 znajomych, gdzie wesele było w większej odległości od sali weselnej. Na weselach, które nie załatwiały autorkaru przeważnie była możliwość, żeby zostać odwiezionym przez świadka czy jakiegoś kuzyna, ale to dlatego, że to sfery "beztaksówkowe" i bez dobrego połączenia autobusowego.
U nas transport niestety to konieczność, ze względu na gości TŻta z całkowicie innego miasta. Ale gdyby wszyscy byli z Krakowa, też byśmy załatwili transport, bo od willi, gdzie będzie ślub, do hotelu jest całkiem spora odległość. Ja dziś miałam bardzo miły i leniwy dzień, tylko na wieczór jakoś zaczęłam się stresować studiami i tym, że jednak mogliśmy wziąć ślub wcześniej trochę braknie nam czasu na podróż poślubną, ech, wiem, że to może głupio zabrzmieć, ale podróż na 99% będzie nam koolidować z zapisami na seminaria i fakultety na studia, gdzie liczy się szybki internet i refleks :P A to dla mnie dość ważna i zawsze stresująca sprawa, wolałabym w podróży poślubnej mieć totalnie wszystko w A jak z Wami? Jedziecie w podróż zaraz po ślubie, jakiś czas później, a może wcale? Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-01-01 o 21:51 |
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
Czesć Dziewczyny, witam w naszym roku!
dzis bylam caly dzien w pracy wiec masakra!Co do transportu my nie zapewniamu, placimy za to za nocleg dla wszystkich przyjezdnych (70% gosci) noc przed i noc po. Juz nie pamietam co mialam pisac ze zmeczenia, jutro mam wolne to Nadrobie wiecej Jeszcze raz Dosiego Roku Wam wszystkim Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#328 |
|
BAN stały
|
Nie wiem czy się tu chwaliłam - mam wszystkie soki kupione
Czekają u rodziców w domu ![]() W tym miesiącu chcę: - zrobić pudło na koperty - rozejrzeć się za sukienką na poprawiny, na panieński i sukienkami dla mamy - kupić welon do kościoła - odebrać obrączki - wysłać zaproszenia do Niemieć i do Irlandii -KONIECZNIE KUPIĆ BIELIZNĘ BO MUSZĘ MIEĆ NA PRZYMIARKĘ NA 10 LUTEGO!!! - jeśli wystarczy kasy kupić tatom prezenty na podziękowanie ![]() Chyba, że coś jeszcze po drodze się urodzi. ![]() ijaa Olena moja świadkowa już coś zaczęła orgnizować, ja tylko dałam jej listę dziewczyn i powiedziałam, że nie chcę domówkowej popijawy przez całą noc, może być na początku, ale potem chcę gdzieś wyjść, bo nienawidzę domówek. I tyle, niech się wykazuje
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-01-01 o 21:52 |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję.
Gdzie się wybieracie? Swoją drogą, przy okazji. Czy któraś z Was może polecić jakąś fajną miejscowość z hotelem/pensjonatem nad polskim morzem? Zawsze jeździmy po prostu na kwatery, a po ślubie chcemy skoczy na tydzień nad Bałtyk tylko wybrać coś bardziej ekskluzywnego (wiecie - małżeńskie łoże, śniadanie do pokoju i te sprawy) i nie koniecznie w miejscowościach do których najczęściej jeździmy.
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
wenedka gratulacje!! gdzie wybywacie?
My dziś tak o tym rozmawialiśmy, że chyba jednak nie będziemy korzystać z żadnego biura podróży tylko wsiądziemy w naszą srebrną strzałę i pomkniemy na Wesoły Włoski Honeymoon na totalnym spontanie ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- ijaa może popatrzcie na Groupon albo tych podobnych? Można kupić pobyt w naprawdę luksusowym hotelu i za dobre pieniądze
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

oby się spełniło.

bo to już tuż tuż!!! 
no i wam 

trochę braknie nam czasu na podróż poślubną, ech, wiem, że to może głupio zabrzmieć, ale podróż na 99% będzie nam koolidować z zapisami na seminaria i fakultety na studia, gdzie liczy się szybki internet i refleks :P A to dla mnie dość ważna i zawsze stresująca sprawa, wolałabym w podróży poślubnej mieć totalnie wszystko w