Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 21:50   #331
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Zgadza się, aczkolwiek czy osoba, która ma tak malutkie dziecko mogłaby być na tyle bez uczuć, żeby sprzedawać trefny sprzęt i zagrozić tym samym bezpieczeństwu innego dzidziusia? Może patrzę naiwnie, ale chyba są jakieś granice ludzkiej pazerności...
Ludzie są różni i niestety ale na uczciwość i troskę o inne dziecko bym nie liczyła.

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:51   #332
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Zgadza się, aczkolwiek czy osoba, która ma tak malutkie dziecko mogłaby być na tyle bez uczuć, żeby sprzedawać trefny sprzęt i zagrozić tym samym bezpieczeństwu innego dzidziusia? Może patrzę naiwnie, ale chyba są jakieś granice ludzkiej pazerności...
nie wszyscy są niestety na tyle uświadomieni, żeby wiedzieć, że jak fotelik brał udział w wypadku/zderzeniu/kolizji, ale tak, że z zewnątrz nie widać, że coś z nim nie tak - to może mieć mikro pęknięcia i to już go wyklucza
to nawet nie problem pazerności, ale niewiedzy
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:53   #333
Filistynka83
Raczkowanie

Jeszcze raz dzięki Dziewczyny za rady i podzielenie się doświadczeniem z oswajaniem psiaków z dzieciaczkami - każda na swoje podejście i widzę że nie ma jednej ścieżki - ale wskazówki super pomocne - czuję że oswoiłam temat także wielkie dzięki A teraz spać lecę - dobranoc wszystkim Szczęściarom - bo tak nas można nazwać, prawda? Mamy wielkie szczęście że Dzieciaczki są w naszych brzuszkach i niedługo będą z nami Nie mogę się już doczekać!
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:53   #334
asienka213
Wtajemniczenie

i bardzo dobrze, idzcie wszystkie wreszcie spac i juz nie spamujcie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Chciałam go sprawdzić ale się tak wkurzyłam na ten smród, że od razu do pralki poleciałam i wszystkie okna pootwierałam. Baterię dopiero jutro kupię W ciąży nie myślę racjonalnie tylko działam strasznie impulsywnie, niestety. Jak nie będzie działał to wsiadam w auto i przez cała Polskę będę do tej baby pędzić O i tu mi się przyda młoteczek
A tak na poważnie to na mailach mi sprzedająca potwierdzała, że bujaczek działa więc jakby co jakieś dowody będą gdybym chciała się z nią szarpać. Ja z tych co nie popuszczają.
Wstyd sie przyznać ale kiedyś założyłam sprawę w sądzie o 17 zł - tak po prostu, dla zasady bo gość już tyle osób w konia na Allegro zrobił a jak go postraszyłam sądem to mnie wyśmiał, ze na pewno nie pójdę. No to mu udowodniłam. Koszty sądowe oczywiście musiał pokryć on
dobrze, ze jestes taka waleczna i nie dasz sobie w kasze dmuchac Ja tez tak mam, jak cos nie pasuje to ze wszystkimi robie porzadek po sadach to sie co prawda jeszcze nie wloczylam, bo nikt mi az tak nie zalazl za skore

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

ja muszę się wziąć za golenie nóg bo nie znam dnia ani godziny, a koszule mam do kolan, więc poniżej wszystko widać.
O bikini nie mówię, bo golę się w ciemno i jak to wygląda to lepiej sobie nie wyobrażać

ja jeszcze nie mam problemu z goleniem, ciekawe jak dlugo

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Laski, a kto Wam maluje paznokcie u nóg, bo mój TZ nie chce
wcale nie maluje

Cytat:
No własnie ja się muszę wziąć za regularne golenie i mycie włosów bo narazie to myję włosy jak mam gdzies wyjść, a teraz to nie wiem kiedy mnie weźmie
ehh ja to sobie nie moge na to pozwolic, jak bylo zimno to ubralam czapke i po sprawie Choc kondycja wlosow mi sie poprawila, kiedys musialam myc codziennie, tak sie przetluszczaly, teraz co 2-3 dni, dluzej bym nawet nie wytrzymala bo lepetyna mnie swedzi Ale nie wiem czy to zasluga szamponu, ktory zmienilam czy ciazy paznokcie tez sa w lepszym stanie, za to w cerze nie widze zmian

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Co do podkreślonego - skądś to znam.
Mnie wgl nie bada na samolocie, właśnie Was miałam zapytać o to ostatnio...
Wgl zaczynam się zastanawiać, czy oby na pewno wszystko OK skoro on mnie bada tak 'po łepkach'. Skąd np. wie jak jest z moją szyjką i łożyskiem? Jak ostatnio go spytałam to tylko na odczepnego powiedział 'dobrze, dobrze' . I nic dziwnego, że nie może się dopatrzeć kto tam jest w brzuszku, musiałby na to poświęcić więcej niż 2 minuty....

Dziś wróciłam z basenu i jakoś gorzej się poczułam, aż się położyłam na chwilkę a u mnie to ewenement. I chcę zwolnić obroty tylko jak to zrobić... Najlepsze jest to, że w sumie nikt mi nie mówi, że mam o siebie dbać itd., dziś nawet mama jakoś nieciekawie zareagowała, jak powiedziałam, że chyba odwołam ostatnią lekcję bo już nie wyrabiam... Dodam tylko, że mama jest na rencie więc nie pracuje a tata dorabia tylko 2 dni w tygodniu... A ja to chyba będę pracować, jeździć samochodem itd. do samego porodu... Zresztą po porodzie też od razu wszyscy zakładają, że od razu do wszystkiego wrócę....
A wgl dziś rozwalił mnie tata na łopatki. Korzystając z rady Limonki poprosiłam go o pomoc. Jutro od 8 siedzę na egzaminach i rano czeka mnie odśnieżanie samochodu a z brzuchem jednak jest mi trochę ciężko, zwłaszcza z dachu.. Wiecie co powiedział 'ojej, nie wiem czy ja dam radę...' Tak to właśnie u mnie wygląda. A przypominam, że pracuje tylko 2 dni w tygodniu, resztę ma wolną. Powiedziałam zresztą, że ja od rana do nocy jestem na nogach i daję radę i nie narzekam, i że powinien się wstydzić i chyba mu się w końcu trochę głupio zrobiło bo potem dopytywał o której jadę itd. ale już widzę tą jego pomoc nawet jeśli się na nią zdecyduje - i te jego odśnieżanie z miną cierpiętnika...
zachowanie Twoich rodzicow jest oburzajace Bardzo dobrze powiedzialas tacie, ze az mu sie glupio zrobilo Moze mow tak czesciej, to sobie uswiadomia, ile Ty masz na glowie i ze potrzebujesz pomocnej reki

co do gina to mnie tez nie bada na kazdej wizycie dowcipnie, za to wazenie, cisnienie, mocz jest na kazdej

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Prawie we wszytskich opisach porodów, jakie czytałam, dziewczyny spokojnie dawały radę jeszcze kąpiel wziąć przed wyjazdem do szpitala, więc się nie martw - ja mam zamiar jeszcze zdążyć nawet się trochę podmalować
Ja zdazylam sie wykapac, ogolic, umyc wlosy i jeszcze kawki napic

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Uwaga, chwale się, właśnie dziecko zostało szczęśliwym posiadaczem:

http://www.baby-walz.de/MAXI-COSI-PE...p=125162655310

Cytat:
Dziewczyny, co myślicie o tych fotelikach:
http://tablica.pl/oferta/fotelik-sam...i-ID2nu87.html

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-no...8-ID3yn0W.html

czy ten drugi ma wkładkę dla niemowląt?
ja bym raczej nie brala Tzn nie mam nic przeciwko uzywanym, ale jednak fotelik wolalabym od zaufanej osoby

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:56   #335
monkaa321
Zakorzenienie

Zostawić was same w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jak mój TŻ by się na to zapatrywał, bo mam wrażenie że on by stwierdził że musi się wyspać, bo idzie do pracy...
mój już zapowiedział że on nie wstaje i mi się tak przykro zrobiło bo się poczułam jakby na mnie cały obowiązek miał spoczywać

Cytat:
Mi w pracy powiedzieli, że fretkom mam wybudować na dworze woliere i je tam trzymać. W ogóle nie lubię pytań "a co z fretkami?" No jak to co? Mam je oddać, bo dziecko? ale to było na początku, na szczęście teraz nikt sie nie wtrąca
a nam kazali uśpić nasze... i to od każdego słyszałam....

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Norma Ja to się zdziwię jak naglę poczuję kopniaka od Majki .Powiem szczerze, że wolę te rozpychanie bo częściej czuję i to jest bardziej widoczne Tyle że niektóre dziewczyny rozróżniają części ciała które dzieciaczek wypycha, a Ja rozróżniam tylko doope a reszta to tak sobie gdybam co to może być
ja nawet dupki nie rozpoznaje

Cytat:
Mnie lekarka pytała o wagę mnie i mojej siostry - ona twierdzi, że waga tatusia nie ma większego znaczenia Choć my oboje przeciętni, poniżej 3500
to mnie pocieszyłaś... U mnie każda miała ok 4kg

nie wiem czy uda mi się was nadrobić
teraz lece już spać a jutro idę do endo i będę ze 3 godz siedzieć w kolejce ze starymi babami
dobranoc
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:56   #336
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Dobrze, że wysłała Cię na zwolnienie. Ja przeżyłam ten szok w grudniu, a chciałam co najmniej do końca stycznia w pracy posiedzieć. Musimy pamiętać, że teraz najważniejsze są nasze maleństwa, a nie praca. A w domu też się da przeżyć, szczególnie ja się już trafiło na ten wątek Po prostu nie sposób się nudzić
I lepiej nie ucinać sobie drzemki po południu bo później jest godzinę nadrabiania zaległości;p Kończyć dzień i zaczynać od wizażu.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
właśnie teraz mały wypiął dupeczkę, więc zawołałam swojego żeby zobaczył jaki mam koślawy brzuch, a ten podszedł zrobił taaaaaaakie gały i klepnął w najbardziej wystające miejsce z dziecięcą radością mówiąc: "ale Olo dostałeś klapsa w tyłek" yyyyyyyyyyy

Bidulek, jeszcze się nie urodził a ojciec już go leje ;p

Cytat:
Witam się w nowej części

Ale się dziś wnerwiłam Zakupiłam używany motoleżaczek - taki http://www.ceneo.pl/14245400 No i dziś przyszedł... cały śmierdzący petami.
Oby Ci się ten smród udało sprać. Ludzie są niepoważni sprzedając takie rzeczy bez odpowiedniej informacji.

Cytat:

A wgl dziś rozwalił mnie tata na łopatki. Korzystając z rady Limonki poprosiłam go o pomoc. Jutro od 8 siedzę na egzaminach i rano czeka mnie odśnieżanie samochodu a z brzuchem jednak jest mi trochę ciężko, zwłaszcza z dachu.. Wiecie co powiedział 'ojej, nie wiem czy ja dam radę...' Tak to właśnie u mnie wygląda. A przypominam, że pracuje tylko 2 dni w tygodniu, resztę ma wolną. Powiedziałam zresztą, że ja od rana do nocy jestem na nogach i daję radę i nie narzekam, i że powinien się wstydzić i chyba mu się w końcu trochę głupio zrobiło bo potem dopytywał o której jadę itd. ale już widzę tą jego pomoc nawet jeśli się na nią zdecyduje - i te jego odśnieżanie z miną cierpiętnika...
Skądś to znam, przed świętami jeszcze okna myłam, z wiadrami latałam. Moja siostra mówiła że mam nie dzwigać tak i olać wszystko ale ja tak nie umiem. I mówiła to przy tacie i on skomentował tylko że przecież to jest tylko troche ruchu. Ale pier**** już to, za bardzo się męcze i mam gdzieś czy jest brudna podłoga. Przecież nie jestem sama w domu. Tż mi pomaga jak jest (chociaż on pracuje od rana od 6 często nawet do 22 i soboty też) to rozumie że mu sie też sprzatątać w niedzielę nie chce. A mój tata nauczony był że to kobieta w domu sprząta i ma gdzieś wszystko. To ja też. Sorry ale nie będę z wiadrami i mopami latać w 8 miesiącu. Nie mamy tak czysto jak w domu perfekcyjnej Pani domu ale w syfie nie siedzimy.

Cytat:
Zwykły termometr trzeba dzieciom wkładać do .. no tam podobno ja kupiłam elektroniczny, bo wolę jednak nie mierzyć tak, ale jak pytałam mamy to ona nam normalnie mierzyła pod pachą zwykłym, wtedy jeszcze rtęciowym, także myśle, ze możesz swoim

Mój gin dopiero na ostatnich dwóch wizytach mnie zaczął badać na samolocie, normalnie tego nie robił, tylko teraz powiedział, ze musi bo już jest 30 tydzień.

Bardzo dobrze zrobiłaś z tatą. Może trzeba po prostu wzbudzić w Twoich rodzicach poczucie winy? Brzmi okropnie, ale może oni są mało domyślni, nie wiedzą czego oczekujesz od nich, więc trzeba prosto z mostu walić.
ponoć najdokładniejsza temperatura jest z dupki

Co do gina ja pierwsze badanie na samolocie miałam w 22 tyg. i teraz niby co druga wizytę czyli co 8 tygodni.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:00   #337
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
oj to dosyc optymistyczne podejscie, ale szczerze mowiac nie liczylabym na to Po ludziach sie mozna wszystkiego spodziewac, w dzisiejszych czasach pieniadz rzadzi swiatem, i ktos moze chciec zarobic nawet na czyims nieszczesciu Wazne, ze opyli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 22:00   #338
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dzisiaj już nie nadrobię niestety.
Pisałyście ostatnio o tych warsztatach właśnie i w marcu będę niedaleko mnie. Zastanawiam się czy się zapisać. Warto?
Lecę spać
warto - ja jechałam na nie 100km :P dwa razy, raz na bezpiecznego raz na akademię :P

teraz też z chęcią bym się wybrała, bo pewnie coś nowego by mi w głowie zapadło, ale... nie będę się tłuc 100 km pociągiem ani autobusem w jedną stronę na miesiąc (może krócej) przed porodem :P

jak masz blisko - wybierz się

grrrrr.. gardło boli :/ i ząb rośnie :/
wzięłam pół apapu, ale już nie działa..
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:02   #339
Tequillla
Zadomowienie

Oo nie, poddaję się, mam do nadrobienia kilka stron ze starego watku i 12 w nowym? Jak mogłyście tyle napisac kiedy mnie nie było nieładnie tak nie poczekać
Może jutro poczytam trochę, teraz idę spać. Miłej nocki mamuśki
Stary 2014-01-15, 22:05   #340
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Elunka, nie kupię go w ciemno, przecież obejrzę go i sprawdzę przed kupnem itd., po prostu gdybym miała kupować wszystko nowe to nie wyrobiłabym i myślę, że jeśli rzeczywiście był tylko kilka razy użyty i jest z nim wszystko ok to chyba różnica jest niewielka.
Zrobisz jak uważasz

Cytat:
Nie liczyłabym na dobre serce ludzi
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

mój już zapowiedział że on nie wstaje i mi się tak przykro zrobiło bo się poczułam jakby na mnie cały obowiązek miał spoczywać
Przynajmniej jest szczery mój powtarza, że on będzie wstawał, a pewnie się nakryje kołdrą i nawet nie usłyszy, że dziecko płacze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:06   #341
frogutka
Zadomowienie

w tym tempie to do końca stycznia wątek wykończycie 2h mnie nie było i 4 strony naprodukowały-szalone

kate przekaż pozdrowienia dla Side i powiedz, że brakuje nam tu jej szalonych wpisów.

idę spać, jutro o 12:00 wizyta u gina- poproszę o Wasze niezawodne kciuki!
Dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 22:07   #342
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

A jednej strony niefajnie a z drugiej strony, tez się muszą wyspać i do pracy chodzić więc nie ma się co dziwić. W ciągu dnia po pracy Ci pomoże a w nocy niech się wyśpi

W ten weekend w sobotę zdaje się że jest akcja w Chorzowie, jakieś warsztaty o pierwszej pomocy, pielęgnacji noworodków itd

A 15 lutego w gliwicach w europie centralnej bezpłatne usg 3d i prelekcje.
Gdyby ktoś być zainteresowany.

A i od dziś w kauflandzie Jelp kosztuje coś ok 31zł za niecałe 2,5kg z tego co widziałam w gazetce.
Stary 2014-01-15, 22:08   #343
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
w tym tempie to do końca stycznia wątek wykończycie 2h mnie nie był
Dobranoc

ja też jutro będę w Beta-dent ale o 16 u Chróściela

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:22   #344
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do fotelikow, to ja akurat mialam uzywany z allegro...i nastepny tez miałam uzywany ale juz od znajomych.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:22   #345
asienka213
Wtajemniczenie

ehh tez uciekam do lozka, padam z nog
Ale przynajmniej wszystko dzisiaj zalatwilismy Nati u dentysty bardzo dzielna, mina mojego tzta bezcenna jak do gabinetu weszla czarna jak smola murzynka dentystka To byla tylko kontrola, ale super podejscie do dzieci, najpierw jej tlumaczyla co do czego sluzy, pokazywala No i najwazniejsze, podobno ma piekne zeby, zdrowe, zadnych uszczerbkow Dostala zabawke i byla uchachana A 5 lutego ide ja zapisac do szkoly i normalnie plakac mi sie chce, ze ten czas tak szybko leci Dobranoc

Stary 2014-01-15, 22:35   #346
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Choć czytałam kiedyś u Mamuś XI/XII debatę - czy matka jest niezastąpiona... Kłótnia niemal tam wynikła, bo część matek mówiło, że nie wolno tak uczyć dziecka i całej rodziny, że tylko mama może sobie z Małym poradzić a część, że co zrobić jeśli tak jest, że u ojca dziecko ryczy a u matki od razu spokój daj Boże, żeby u mnie mąż był taką matką bez piersi
przy Kubie tak miałam, że tylko przy mnie się uspokajał. Maż to tłumaczył tym, że ode mnie czuć mleko, a od niego nie.

Cytat:
Mój antyfotograficzny Mąż upomniał się o sesję brzuszkową - jestem w szoku!!!
Ale nie będziemy szaleć z profesjonalnymi fotografami - poproszę moją siostrę o kilka fotek "na ściance"
pochwal się jak już zrobisz

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Tak jest w Pl, dlatego pracuje w de to znaczy na razie nie pracuję
mòj gin przyjmuje do 21, wizyty po 15 min, więc 4 na godzinę, płatne 140-240 zł (zależy czy z usg), więc jak ma 560zł lub więcej na godzine, to nie wiem czy w DE by miał lepiej

mój maż też tak ma, że płaca mu od zleceń, więc pracuje od świtu do nocy

Cytat:
Bo na tym wątku to chyba tylko ja tak daję czadu (oprócz Limonki i jej treningów) i tak się zastanawiam czy na tym etapie to na pewno bezpieczne. Mój gin wgl kręcił nosem jak mu powiedziałam, że na basen chodzę a to było na początku ciąży i powiedział, że mogę przepłynąć z 5 basenów a ja po 30 robię.
ja tydzień temu byłam w aquaparku, na pływackim zrobiłam 8 basenów i wyszłam zdziwiona, że nie jestem zmęczona,

Cytat:
Mój gin dopiero na ostatnich dwóch wizytach mnie zaczął badać na samolocie, normalnie tego nie robił, tylko teraz powiedział, ze musi bo już jest 30 tydzień.
mnie zawsze bada na samolocie, ale on to chyba lubi

Cytat:
przyniósł też kombinezon z mexx'a, :eek :przeceniony znalazł z 60 ojro na 28, ładnie .
aki rozmiar? na teraz czy na jesień?
a szlafrok mi się bardziej podoba szary

Cytat:
nigdy nie miałam tak ladnej cery
a ja tyle pryszczy

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
U nas huśtawka totalnie sie nie sprawdziła. Zuzia korzystała z niej kilka razy dosłownie.za to karuzela a raczej już 'podstawa grająca'bez tego palaka służy do dziś
a u nas dokładnie na odwrót

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-01-15 o 22:36
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:42   #347
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dziewczyny a jak to jest z tymi nowymi przepisami, kiedy skladam wnosek o macierzynski i czy od razu na rok czy jak???
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:46   #348
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Maxi Cosi były za drogie i znalazłam fotelik, który jest produkowany przez tę samą firmę co Maxi Cosi, pasuje do wózków i jest sporo tańszy. No i oczywiście ma testy ADAC.
A mogłabyś podać jaki?
Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ola boga !!! Ile wy skrobiecie! !!
Tak w skrócie :
Moja wizyta udana, z małym i ze mną wszystko dobrze czyli zwiększona dawka magnezu pomogła (uffff)
Synek waży w 31t6d 2035 gram czyli kawał małego klopsika <3 (mhymm dopisz proszę do listy). Jednak się obrócił i główkę ma do góry ale lekarz mówił ze ma jeszcze dużo czasu na obroty
Ok idę czytać jak wam minął dzionek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję wizyty

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:54   #349
Edzia400
Zakorzenienie

dziewczyny ja was powiesze ... nosz nie da sie was nadrobić

szukam laktatora elektrycznego medele badz lovi ale ceny powalaja

troche rzeczy juz dzis zamówiłam reszte na przyszly ms tz sie krzywi ale jak mu mówiłam ze co ms bede cos kpować kazał sie puknąć w głowe , to teraz ja go pukłam
i tak niech sie cieszy ze wiekszosc rzeczy mamy

w 30 tyg niunia miała ok 1300gram - prosze wpisac na liste dziekuje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 22:56   #350
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
mòj gin przyjmuje do 21, wizyty po 15 min, więc 4 na godzinę, płatne 140-240 zł (zależy czy z usg), więc jak ma 560zł lub więcej na godzine, to nie wiem czy w DE by miał lepiej
mnie zawsze bada na samolocie, ale on to chyba lubi
ale drogo!!
Stary 2014-01-15, 23:03   #351
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
teraz lece już spać a jutro idę do endo i będę ze 3 godz siedzieć w kolejce ze starymi babami
współczuję może szybko wejdziesz

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

TeQiba poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 04.02.2014 - wizyta +USG.
Virginia ale musisz być laska skoro na basenie nie widać ciąży. Zazdroszczę U mnie nawet w płaszczu zimowym widać Trzeba będzie się wziąć za siebie po porodzie.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Odnośnie włosków to mi też teraz mega wolno rosną. Tak raz w miesiącu jak się ogolę to wystarczy a przed ciążą 2-3 razy w tygodniu. Fajnie jakby tak zostało

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 23:42   #352
mona1
Zadomowienie

Melduję się w nowym wątku

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej Laseczki
No i znowu mam 4 strony nowego i 3 starego wątku do nadrabiania
Jak tak pójdzie dalej, to Kate nie zdąży urodzić w tym wątku
Byłam u gina- u mnie wszystko w porządku, a te zawroty głowy to z niższego dużo ciśnienia- mogę pic zatem więcej kawy
Mała ma 2180g w 33t3d (to dla mmhym)
czyli już nie jest mała. Po 2 tygodniach brania żelaza podskoczyła mi tez ładnie hemoglobina i w ciągu 14 dni przybyło mi 200g- czyli Emilka przytyła więcej niż mamusia
Następna wizyta 29..01 o 9 rano

Ok, lece nadrabiać ale najpierw coś zjem

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ola boga !!! Ile wy skrobiecie! !!
Tak w skrócie :
Moja wizyta udana, z małym i ze mną wszystko dobrze czyli zwiększona dawka magnezu pomogła (uffff)
Synek waży w 31t6d 2035 gram czyli kawał małego klopsika <3 (mhymm dopisz proszę do listy). Jednak się obrócił i główkę ma do góry ale lekarz mówił ze ma jeszcze dużo czasu na obroty
Ok idę czytać jak wam minął dzionek

Ale duże już te nasze dzieciaczki
Stary 2014-01-16, 00:07   #353
Smarrita
Wtajemniczenie

Jakie kocyki kupujecie? Chodzi mi o wymiary 75x100 czy od razu 100x150?
Stary 2014-01-16, 04:27   #354
Ela87
Zakorzenienie

Póki rano i nie pędzicie z postami, to sobie ponadrabiam

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Ela87 ja też myję na wyjścia od końca lutego się wezmę za siebie
też tak chcę przed porodem! chociaż w sumie mam zamiar urodzić w 20 minut to nie wiem czy zdążę dojść do łazienki po odejściu wód
No własnie, a jak nie zdążę się umyć i urodzę??
Chociaż jak mam urodzić w 20 minut to mogę w tłustych włosach, poświęcę się

Cytat:
A mąż od czego? - Ty się upiększasz a mąż szykuje wikt i opierunek
To jest opcja jak będzie mąż, bo jak go nie będzie, to będę musiała w autobus wsiąść i sama pojechać

Cytat:
No właśnie taki, tatuś spontanicznie nabył, chciał się skonsultować ale mamusia zajeta byla na wizazu to zdecydowal sam, a mi się bardzo podoba... może i sama wolałabym lub wybralabym bez, ale ile mozna tego beżu, a poza tym to dla chłopaka i do tego wikinga, moim zdaniem bardzo pasuje przyniósł też kombinezon z mexx'a, :eek :przeceniony znalazł z 60 ojro na 28, ładnie

dla tatusia

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A propo golenia - ostatnio po 30 minutach udało mi się zrobić z pomocą lusterka. Zadowolona byłam z siebie, że ho ho! Zachciało mi się siku, siadam na kibel - aleeeeeeeee szczypało chyba się pozacinałam w każdym możliwym miejscu teraz używam kremu
A to już w ogóle, potem mam ochotę chodzić na golasa

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
3750 średniaczek
To zapamiętam. Czyli moja może ważyć mniej niż 4 kilo, a mieć 60 cm dobrze, że za dużo na mniejsze ciuszki nie wydałam

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-16 o 04:31
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 04:45   #355
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
W ogóle nie wiem czemu panuje taka opinia, że jak mamy mieć 1 dziecko na razie, to musimy zmienić auto na "bezpieczniejsze" i najlepiej combi, bo cabriolet jest taki niebezpieczny i mały. Tylko, że w testach zderzeniowych okazuje się, że mój kabrio z materiałowym dachem wypada zacznie lepiej niż combi, bo ma wzmocnione zawierzenie, oraz dach na specjalnej konstrukcji. Tyle, że jest mały i nie mieści wózka do bagażnika.
Szkoda mi go sprzedawać, ale na dwa as nie stać, a o jest mało awaryjny. Niestety będę zmuszona.
Znam ogrom ludzi, co mają dziecko, a nawet dwa, a jeżdżą małymi samochodami (sejczento, albo coś) i nawet na wakacje jeżdżą.
Ja nie lubie kombików. W ogóle sedanów nie lubię, źle się w nich czuję i nie dosięgam do pedałów

Cytat:
Nie ma granic ludzkiej pazerności

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ehh ja to sobie nie mog na to pozwolic, jak bylo zimno to ubralam czapke i po sprawie Choc kondycja wlosow mi sie poprawila, kiedys musialam myc codziennie, tak sie przetluszczaly, teraz co 2-3 dni, dluzej bym nawet nie wytrzymala bo lepetyna mnie swedzi Ale nie wiem czy to zasluga szamponu, ktory zmienilam czy ciazy paznokcie tez sa w lepszym stanie, za to w cerze nie widze zmian

Ja zdazylam sie wykapac, ogolic, umyc wlosy i jeszcze kawki napic
No ja niestety nie mam żadnej poprawy jak musiałam myć codziennie tak muszę teraz. Nie robię tego przetrzymuje 2-3 dni, ale gdyby nie to, że siedze w domu to musiałabym codziennie

To może ja torby nie spakuję, bo zdążę

Cytat:
1. mój już zapowiedział że on nie wstaje i mi się tak przykro zrobiło bo się poczułam jakby na mnie cały obowiązek miał spoczywać

2. a nam kazali uśpić nasze... i to od każdego słyszałam....

3. ja nawet dupki nie rozpoznaje

4. teraz lece już spać a jutro idę do endo i będę ze 3 godz siedzieć w kolejce ze starymi babami
dobranoc
1. Nie martw się, jak dziecko będzie płakało, to może i nie wstanie, ale spać nie będzie mógł

2.

3. Ja też nic nie rozpoznaje

4. Oj współczuję, uwielbiam starsze panie

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
grrrrr.. gardło boli :/ i ząb rośnie :/
wzięłam pół apapu, ale już nie działa..
mi to nawet apap cały na ból nie pomaga więc mam nadzieję, ze 2 miesiące nic mnie nie będzie bolało.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Oo nie, poddaję się, mam do nadrobienia kilka stron ze starego watku i 12 w nowym? Jak mogłyście tyle napisac kiedy mnie nie było nieładnie tak nie poczekać
Może jutro poczytam trochę, teraz idę spać. Miłej nocki mamuśki
To jest przymus, by siedzieć przed kompem częściej

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

Dobranoc

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ehh tez uciekam do lozka, padam z nog
Ale przynajmniej wszystko dzisiaj zalatwilismy Nati u dentysty bardzo dzielna, mina mojego tzta bezcenna jak do gabinetu weszla czarna jak smola murzynka dentystka To byla tylko kontrola, ale super podejscie do dzieci, najpierw jej tlumaczyla co do czego sluzy, pokazywala No i najwazniejsze, podobno ma piekne zeby, zdrowe, zadnych uszczerbkow Dostala zabawke i byla uchachana A 5 lutego ide ja zapisac do szkoly i normalnie plakac mi sie chce, ze ten czas tak szybko leci Dobranoc
dzielna dziewczynka, w ogóle widzę, że pani tez się popisała, już się boje jak będę musiała z moją chodzić

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

No nadrobiłam

Mogę iść dalej spać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 06:09   #356
kate1623
Zadomowienie

Witam z zimowej Warszawy
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Ludzie są różni i niestety ale na uczciwość i troskę o inne dziecko bym nie liczyła.

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
nie wszyscy są niestety na tyle uświadomieni, żeby wiedzieć, że jak fotelik brał udział w wypadku/zderzeniu/kolizji, ale tak, że z zewnątrz nie widać, że coś z nim nie tak - to może mieć mikro pęknięcia i to już go wyklucza
to nawet nie problem pazerności, ale niewiedzy
Dokładnie dobrze dziewczyny piszą .Ja na przykład kupiłam tańszy wózek kosztem nowego fotelika.
Co do oszustów, facet z warsztatów opowiadał nam, że w momencie wypadku strażacy powinni przeciąć pasy fotelika bez zależności czy dziecku się coś stało czy nie. Zapobiega to właśnie sprzedaży w późniejszym czasie fotelików które brały udział w wypadku (nie da się dokupić pasów do fotelików). Niestety w Polsce strażacy jeszcze rzadko stosują ten manewr stąd nie wyłapiesz, który fotelik jest bezwypadkowy.
Kiedyś już była dyskusja na forum o fotelikach i wrzucałam link do rankingu. Proszę :
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Cytat:

Ja wczoraj poinformowałam mojego męża, że będę chciała by on wstawał na zmianę ze mną w nocy w miarę możliwości. Oburzył się na mnie bo uznał, że to chyba normalne, że on też będzie wstawał .Mój mąż jest tak zakochany w córeczce, że chyba na obecną chwilę wszystko by dla niej zrobił
Zobaczymy jak będzie w praktyce

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 06:24   #357
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam z zimowej Warszawy
Warszwa wygląda dziś ślicznie. Ja bez wystawiania nosa spod kołdry widzę drzewa pokryte śniegiem

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 06:54   #358
kolba
Raczkowanie

Ja nie mogę, Wy nawet w nocy piszecie!!))

Bebe szaleństwo z tymi terminami do lekarzy dziecięcych. My na dermatologa dla Oli tez musimy pól roku czekać

Virginia podziwiam Cie za ten basen! I zazdroszczę, bo pewnie oprócz wagi Dzieciatka, lozyska, cycorów i większej ilości krwi nic wiecej Ci sie do wagi nie wlicza. A u mnie te 9kg to z gratisowym tluszczykiem. A mogłam słuchać ortopedy, żeby stosować dietę cukrzycową dla dobra mojego biednego kolana!

Ela mam nadzieję, że zdrowiejesz! W ogóle coś teraz wrednego panuje co powoduje męczący, nieustępujący kaszel - 90% ludzi wokół choruje teraz i kaszle.

Wczoraj wyjelismy w końcu ogromny worek prozniowy z ubrankami Oli i co??? Nie dość że się poplakalam ze wzruszenia jakie to małe, to jeszcze w dodatku mam dosłownie wszystko i nie mogę kompletnie nic kupic, bo byłoby to całkowite, nieusprawiedliwione marnotrawstwo pieniędzy( No i jednak posiadanie w brzuchu kolejnej dziewczynki jest MEGA ekonomiczne

Małż z Olą w drodze do żłobka, to ja się jeszcze powyleguję Ale spać nie zamierzam, bo potem Was do wieczora nie nadrobię

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Aaa, w nowym "twoim stylu" jest fajny wywiad z tą polozną Kaletą (czy jakoś tak). Opowiada o dawnych czasach i porodach i o tym, jak się to zmienia. I w ogóle mega pozytywny artykuł - polecam

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 07:07   #359
bebe97
Wtajemniczenie

Nie śpię czaję się na otulaczek, jeszcze 4 godz do końca licytacji, zdążę się zdrzemnąć Zresztą i tak nie dam dużo za używany aż tak mi nie zależy

Kolba nie chrzań, co to jest 9 kilo w ciąży ja się tam świetnie czuję z moimi na plusie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 07:19   #360
mara86
Raczkowanie

Witamy się w nowej części wątku!! Super go urządziłyście!
Od wczoraj mam założony pessar. Po obchodzie prawdopodobnie wyjde Także trzymajcie kciuki bo one zawsze cuda działają. Jak będę już w domu to napewno częściej będę się odzywać

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości