|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to nawet nie problem pazerności, ale niewiedzy
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze raz dzięki Dziewczyny za rady i podzielenie się doświadczeniem z oswajaniem psiaków z dzieciaczkami - każda na swoje podejście i widzę że nie ma jednej ścieżki - ale wskazówki super pomocne - czuję że oswoiłam temat także wielkie dzięki
![]() ![]() Nie mogę się już doczekać!
|
|
|
|
#334 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
i bardzo dobrze, idzcie wszystkie wreszcie spac i juz nie spamujcie
Cytat:
Ja tez tak mam, jak cos nie pasuje to ze wszystkimi robie porzadek po sadach to sie co prawda jeszcze nie wloczylam, bo nikt mi az tak nie zalazl za skore ![]() Cytat:
ja jeszcze nie mam problemu z goleniem, ciekawe jak dlugo wcale nie maluje ![]() Cytat:
paznokcie tez sa w lepszym stanie, za to w cerze nie widze zmian Cytat:
co do gina to mnie tez nie bada na kazdej wizycie dowcipnie, za to wazenie, cisnienie, mocz jest na kazdej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zostawić was same w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i to od każdego słyszałam....Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem czy uda mi się was nadrobić ![]() teraz lece już spać a jutro idę do endo i będę ze 3 godz siedzieć w kolejce ze starymi babami dobranoc |
||||
|
|
|
#336 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do gina ja pierwsze badanie na samolocie miałam w 22 tyg. i teraz niby co druga wizytę czyli co 8 tygodni. |
|||||
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz też z chęcią bym się wybrała, bo pewnie coś nowego by mi w głowie zapadło, ale... nie będę się tłuc 100 km pociągiem ani autobusem w jedną stronę na miesiąc (może krócej) przed porodem :P jak masz blisko - wybierz się ![]() grrrrr.. gardło boli :/ i ząb rośnie :/ wzięłam pół apapu, ale już nie działa..
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Oo nie, poddaję się, mam do nadrobienia kilka stron ze starego watku i 12 w nowym? Jak mogłyście tyle napisac kiedy mnie nie było
![]() Może jutro poczytam trochę, teraz idę spać. Miłej nocki mamuśki |
|
|
|
#340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój powtarza, że on będzie wstawał, a pewnie się nakryje kołdrą i nawet nie usłyszy, że dziecko płacze
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
w tym tempie to do końca stycznia wątek wykończycie
2h mnie nie było i 4 strony naprodukowały-szalone![]() kate przekaż pozdrowienia dla Side i powiedz, że brakuje nam tu jej szalonych wpisów. idę spać, jutro o 12:00 wizyta u gina- poproszę o Wasze niezawodne kciuki! Dobranoc
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ten weekend w sobotę zdaje się że jest akcja w Chorzowie, jakieś warsztaty o pierwszej pomocy, pielęgnacji noworodków itd A 15 lutego w gliwicach w europie centralnej bezpłatne usg 3d i prelekcje. Gdyby ktoś być zainteresowany. A i od dziś w kauflandzie Jelp kosztuje coś ok 31zł za niecałe 2,5kg z tego co widziałam w gazetce. |
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jutro będę w Beta-dent ale o 16 u Chróściela ![]()
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
co do fotelikow, to ja akurat mialam uzywany z allegro...i nastepny tez miałam uzywany ale juz od znajomych.
|
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh tez uciekam do lozka, padam z nog
Ale przynajmniej wszystko dzisiaj zalatwilismy Nati u dentysty bardzo dzielna, mina mojego tzta bezcenna jak do gabinetu weszla czarna jak smola murzynka dentystka To byla tylko kontrola, ale super podejscie do dzieci, najpierw jej tlumaczyla co do czego sluzy, pokazywala No i najwazniejsze, podobno ma piekne zeby, zdrowe, zadnych uszczerbkow Dostala zabawke i byla uchachana A 5 lutego ide ja zapisac do szkoly i normalnie plakac mi sie chce, ze ten czas tak szybko leci Dobranoc
|
|
#346 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mòj gin przyjmuje do 21, wizyty po 15 min, więc 4 na godzinę, płatne 140-240 zł (zależy czy z usg), więc jak ma 560zł lub więcej na godzine, to nie wiem czy w DE by miał lepiej ![]() mój maż też tak ma, że płaca mu od zleceń, więc pracuje od świtu do nocy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a szlafrok mi się bardziej podoba szary a ja tyle pryszczy ![]() a u nas dokładnie na odwrót Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-15 o 23:36 |
|||||
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak to jest z tymi nowymi przepisami, kiedy skladam wnosek o macierzynski i czy od razu na rok czy jak???
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja was powiesze ... nosz nie da sie was nadrobić
szukam laktatora elektrycznego medele badz lovi ale ceny powalaja troche rzeczy juz dzis zamówiłam reszte na przyszly ms tz sie krzywi ale jak mu mówiłam ze co ms bede cos kpować kazał sie puknąć w głowe , to teraz ja go pukłam i tak niech sie cieszy ze wiekszosc rzeczy mamy w 30 tyg niunia miała ok 1300gram - prosze wpisac na liste dziekuje
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- TeQiba poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 04.02.2014 - wizyta +USG. Virginia ale musisz być laska skoro na basenie nie widać ciąży. Zazdroszczę U mnie nawet w płaszczu zimowym widać ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Odnośnie włosków to mi też teraz mega wolno rosną. Tak raz w miesiącu jak się ogolę to wystarczy a przed ciążą 2-3 razy w tygodniu. Fajnie jakby tak zostało
|
|
#352 | ||
|
Zadomowienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale duże już te nasze dzieciaczki |
||
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie kocyki kupujecie? Chodzi mi o wymiary 75x100 czy od razu 100x150?
|
|
|
|
#354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Póki rano i nie pędzicie z postami, to sobie ponadrabiam
![]() Cytat:
![]() Chociaż jak mam urodzić w 20 minut to mogę w tłustych włosach, poświęcę się ![]() To jest opcja jak będzie mąż, bo jak go nie będzie, to będę musiała w autobus wsiąść i sama pojechać ![]() Cytat:
dla tatusia ![]() Cytat:
![]() To zapamiętam. Czyli moja może ważyć mniej niż 4 kilo, a mieć 60 cm dobrze, że za dużo na mniejsze ciuszki nie wydałam
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-16 o 05:31 |
|||
|
|
|
#355 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubie kombików. W ogóle sedanów nie lubię, źle się w nich czuję i nie dosięgam do pedałów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak musiałam myć codziennie tak muszę teraz. Nie robię tego przetrzymuje 2-3 dni, ale gdyby nie to, że siedze w domu to musiałabym codziennie ![]() To może ja torby nie spakuję, bo zdążę ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Ja też nic nie rozpoznaje ![]() 4. Oj współczuję, uwielbiam starsze panie ![]() ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- Cytat:
więc mam nadzieję, ze 2 miesiące nic mnie nie będzie bolało.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzielna dziewczynka, w ogóle widzę, że pani tez się popisała, już się boje jak będę musiała z moją chodzić ![]() ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- No nadrobiłam ![]() Mogę iść dalej spać
|
|
#356 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam z zimowej Warszawy
![]() Cytat:
Cytat:
Co do oszustów, facet z warsztatów opowiadał nam, że w momencie wypadku strażacy powinni przeciąć pasy fotelika bez zależności czy dziecku się coś stało czy nie. Zapobiega to właśnie sprzedaży w późniejszym czasie fotelików które brały udział w wypadku (nie da się dokupić pasów do fotelików). Niestety w Polsce strażacy jeszcze rzadko stosują ten manewr stąd nie wyłapiesz, który fotelik jest bezwypadkowy. Kiedyś już była dyskusja na forum o fotelikach i wrzucałam link do rankingu. Proszę :http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html Cytat:
.Mój mąż jest tak zakochany w córeczce, że chyba na obecną chwilę wszystko by dla niej zrobił Zobaczymy jak będzie w praktyce
|
|||
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mogę, Wy nawet w nocy piszecie!!
))Bebe szaleństwo z tymi terminami do lekarzy dziecięcych. My na dermatologa dla Oli tez musimy pól roku czekać ![]() Virginia podziwiam Cie za ten basen! I zazdroszczę, bo pewnie oprócz wagi Dzieciatka, lozyska, cycorów i większej ilości krwi nic wiecej Ci sie do wagi nie wlicza. A u mnie te 9kg to z gratisowym tluszczykiem. A mogłam słuchać ortopedy, żeby stosować dietę cukrzycową dla dobra mojego biednego kolana! Ela mam nadzieję, że zdrowiejesz! W ogóle coś teraz wrednego panuje co powoduje męczący, nieustępujący kaszel - 90% ludzi wokół choruje teraz i kaszle. Wczoraj wyjelismy w końcu ogromny worek prozniowy z ubrankami Oli i co??? Nie dość że się poplakalam ze wzruszenia jakie to małe, to jeszcze w dodatku mam dosłownie wszystko i nie mogę kompletnie nic kupic, bo byłoby to całkowite, nieusprawiedliwione marnotrawstwo pieniędzy ( No i jednak posiadanie w brzuchu kolejnej dziewczynki jest MEGA ekonomiczne![]() Małż z Olą w drodze do żłobka, to ja się jeszcze powyleguję Ale spać nie zamierzam, bo potem Was do wieczora nie nadrobię![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Aaa, w nowym "twoim stylu" jest fajny wywiad z tą polozną Kaletą (czy jakoś tak). Opowiada o dawnych czasach i porodach i o tym, jak się to zmienia. I w ogóle mega pozytywny artykuł - polecam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie śpię
czaję się na otulaczek, jeszcze 4 godz do końca licytacji, zdążę się zdrzemnąć Zresztą i tak nie dam dużo za używany aż tak mi nie zależyKolba nie chrzań, co to jest 9 kilo w ciąży ja się tam świetnie czuję z moimi na plusie
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się w nowej części wątku!! Super go urządziłyście!
Od wczoraj mam założony pessar. Po obchodzie prawdopodobnie wyjde Także trzymajcie kciuki bo one zawsze cuda działają. Jak będę już w domu to napewno częściej będę się odzywać ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
W ciąży nie myślę racjonalnie tylko działam strasznie impulsywnie, niestety. Jak nie będzie działał to wsiadam w auto i przez cała Polskę będę do tej baby pędzić
O i tu mi się przyda młoteczek
- tak po prostu, dla zasady bo gość już tyle osób w konia na Allegro zrobił a jak go postraszyłam sądem to mnie wyśmiał, ze na pewno nie pójdę. No to mu udowodniłam. Koszty sądowe oczywiście musiał pokryć on
bo nie znam dnia ani godziny, a koszule mam do kolan, więc poniżej wszystko widać.
bo narazie to myję włosy jak mam gdzies wyjść, a teraz to nie wiem kiedy mnie weźmie 

a reszta to tak sobie gdybam co to może być