Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 21:20   #301
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Jeju, ale jestem zmęczona, ledwo patrzę na oczy!
Zamiast Trisdom przeczytałam "Trybson"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja też jestem zmęczona więc może jednak poczytam książkę bo i Ja jakiegoś babola walnę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:21   #302
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

noo, ale 'wy młode kobiety musicie dbać o siebie i nie pokazywać się z miotłą przynajmniej u ginekologa' -taką opinię ostatnio zasłyszałam siedząc w poczekalni
Ale stara rura

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Faktycznie zle przeczytalam - sorki
A juz myslalam ze taki otwarte kontakty macie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

A wgl dziś rozwalił mnie tata na łopatki. Korzystając z rady Limonki poprosiłam go o pomoc. Jutro od 8 siedzę na egzaminach i rano czeka mnie odśnieżanie samochodu a z brzuchem jednak jest mi trochę ciężko, zwłaszcza z dachu.. Wiecie co powiedział 'ojej, nie wiem czy ja dam radę...' Tak to właśnie u mnie wygląda. A przypominam, że pracuje tylko 2 dni w tygodniu, resztę ma wolną. Powiedziałam zresztą, że ja od rana do nocy jestem na nogach i daję radę i nie narzekam, i że powinien się wstydzić chyba mu się w końcu trochę głupio zrobiło bo potem dopytywał o której jadę itd. ale już widzę tą jego pomoc nawet jeśli się na nią zdecyduje - i te jego odśnieżanie z miną cierpiętnika...
Czy oni nie za dużo od Ciebie wymagają? przyzwyczajaj ich powoli do tego, że też masz prawo czuć się zmęczona i fajnie jak Ci pomogą

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mi też strasznie lecą włosy Nawet jak rozczesuje tylko. I w dodatku paznokcie - dzisiaj dwa mi pękły
Jesli chodzi o włosy to moje są super!! zawsze po myciu miałam 2 garście włosów na szczotce, teraz mam 2 włosy. I kręcą się obłędnie
Wiem, że potem zaczną wypadać na potęgę pewnie ale cóż
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Uwaga, chwale się, właśnie dziecko zostało szczęśliwym posiadaczem:

http://www.baby-walz.de/MAXI-COSI-PE...p=125162655310

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

A mąż od czego? - Ty się upiększasz a mąż szykuje wikt i opierunek
Chyba bym wolała sama się spakować jednak

Cytat:

Mój proboszcz nie chciał dać pogrzebu osobie z mojej rodziny, bo nie chodziła do kościoła
I on ma dać chrzest bez ślubu
Nasz proboszcz ostatnio powiedział , żeby rodzice nie zmuszali dzieci do ślubu, bo ciąża. Że ta przyszła mama potrzebuje dbać o siebie i dziecko, a nie stresować się jeszcze ślubem. Żeby młodzi się pomeczyli przy wstawaniu do dziecka i samo zdecydowali czy nadal chcą razem brać ślub

teQiba
ja Ci już nie będe zawracała głowy wpisywaniem wizyt, bo mam jutro i w pt. Jak ustalę następną to mi wpiszesz

A propo golenia - ostatnio po 30 minutach udało mi się zrobić z pomocą lusterka. Zadowolona byłam z siebie, że ho ho! Zachciało mi się siku, siadam na kibel - aleeeeeeeee szczypało chyba się pozacinałam w każdym możliwym miejscu teraz używam kremu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:21   #303
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Sama maluję- generalnie i w biodrach i w biuście mam w obwodach więcej niz w brzuchu, więc na "półturecko" sięgam wszędzie. Z goleniem gorzej, ale to jakos na czuja, jak Wy wszystkie

Emilka ma ten sam model, tylko czerwony.
Dla wikinga lepszy ten niebieski- bardzo ładny kolor.
Też pebble? Na polskich stronach czytałam, że ten poprzedni model cabriofix jest lepszy (większy?), sama nie wiem....ten mi się bardzo podoba

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:24   #304
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mój proboszcz nie chciał dać pogrzebu osobie z mojej rodziny, bo nie chodziła do kościoła
Ostatnio czytałam że papież ochrzcił dziecko niezamężnej parze wiec nasi księża chyba pobozniejsi niz papiez
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:30   #305
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny macie w ogóle jakieś wieści od Side?

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:32   #306
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

teQiba
ja Ci już nie będe zawracała głowy wpisywaniem wizyt, bo mam jutro i w pt. Jak ustalę następną to mi wpiszesz
Moze chociaz ta piatkowa Ci jutro wpisze?
A za jutrzejsza juz zaczniemy trzymac kciuki
Stary 2014-01-15, 21:34   #307
virginia
Zakorzenienie

Dziewczyny, co myślicie o tych fotelikach:
http://tablica.pl/oferta/fotelik-sam...i-ID2nu87.html

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-no...8-ID3yn0W.html

czy ten drugi ma wkładkę dla niemowląt?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:37   #308
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Moze chociaz ta piatkowa Ci jutro wpisze?
A za jutrzejsza juz zaczniemy trzymac kciuki
Jeśli masz życzenie to proszę bardzo 17.01.2014 godz 13:40
Dzięki!

Dziewczyny, czy Wy macie etui na smoczek? Bo ja się własnie zorientowałam, że wszystko mam a tego nie jutro przy zamawianiu łóżeczka wezmę pierwsze lepsze w hurtowni.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Dziewczyny, co myślicie o tych fotelikach:
http://tablica.pl/oferta/fotelik-sam...i-ID2nu87.html

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-no...8-ID3yn0W.html

czy ten drugi ma wkładkę dla niemowląt?
Nie, nie , nie i jeszcze raz nie. Jeżeli chcesz oszczędzić to nie na foteliku albo kup jakiś tańszy, ale nowy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-15, 21:38   #309
kolba
Raczkowanie

O matko, zwariowalyscie!!! Jak tak dalej pójdzie to żadna sie nie rozpakuje w tym wątku, bo zrobicie go w ok. 12 dni! Czytam od półtorej godziny

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:39   #310
virginia
Zakorzenienie

A co jest nie tak z tym pierwszym? Wygląda prawie jak nowy...

Jest dokładnie taki sam tu - http://allegro.pl/fotelik-samochodow...855414316.html tyle, że nowy a czy to taka wielka różnica, że ten był kilka razy użyty?

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:46
Stary 2014-01-15, 21:44   #311
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Też pebble? Na polskich stronach czytałam, że ten poprzedni model cabriofix jest lepszy (większy?), sama nie wiem....ten mi się bardzo podoba

Mi się tez podoba Oceny ma dobre, więc mi wystarczy
Stary 2014-01-15, 21:47   #312
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Taki duży to zapamiętałam ale nie pisałaś wagi, więc już nie wiem
3750 średniaczek

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Z tym punktem się akurat kompletnie nie zgadzam. Wyobraź sobie taką sytuację: pies, który nie widzi swojej pani przez kilka dni, wpuszczony do domu pierwsze co to nie idzie i nie szuka nowego domownika tylko skacze, cieszy się z powrotu długo niewidzianej pani. Jest szał i zabawa. Nie interesuje go w pierwszym momencie to, że "ktoś nowy" jest w domu, bo on i tak będzie tak podekscytowany twoim powrotem. Takie postępowanie jest w pełni zasadne gdy wprowadzamy do domu (do stada) nowego psa. Wtedy jak najbardziej tak, ale przy dziecku zdecydowanie nie.

Trzeba po powrocie ze szpitala przywitać się z psem, dać mu czas na ostudzenie emocji, na radość z twojego powrotu do domu i dopiero gdy się uspokoi pokazać mu dziecko. Pozwolić mu je obwąchać na spokojnie i wtedy nagrodzić (np. kawałkiem mięsa czy innym smakołykiem).

Trzeba to zrobić ze spokojem, bez nerwów, bo psy doskonale wyczuwają nasze emocje i je przejmują.
Nie wolno krzyczeć na psa gdy ten jest zainteresowany dzieckiem. Wręcz przeciwnie - gdy pies zachowuje się poprawnie w obecności dziecka należy go nagradzać. Musi zrozumieć, że pojawienie się nowego domownika wiąże się dla niego z czymś pozytywnym (smaczki itp.) a nie z negatywnym (odganianie, krzyk).
Nie muszę sobie tego wyobrażać, mam psa prawie 9 lat i dokładnie wg tych rad (które rozpowszechniam) postąpiłam, gdy wracałam ze swoim dzieckiem do domu. Mąz go wyprowadził, ja wtedy weszłam z Marcelem i pies zastał w domu nas oboje. Pewnie, że mnie najpierw przywitał, a nie widział mnie 2 tygodnie po 3 miesiącach siedzenia ze mną w domu. Potem podszedł zapoznać się z Marcelem. Obwąchał go, obszedł z rożnych stron i merdał.
Natomiast przyjście z dzieckiem do domu, w którym jest pies mogłoby się skończyć szczekaniem lub warczeniem, w końcu to ktoś nowy.
Zresztą ja uważam, ze to bardzo mądra rada jest nie tylko co do nowych domowników, ponieważ zwykle gdy Reksia nie ma w domu a ktoś do nas przychodzi, to wracając do domu i zastając gościa Reksio nigdy nie szczeka, natomiast odwrotnie zawsze, a czasem nie chce wpuścić.

Cytat:
Ale jeśli pies śpi na podłodze to czemu koniecznie chcesz je wyeksmitować z pokoju? To znaczy, Twoja decyzja oczywiście... Ale wszelkie zmiany w życiu psa należy wprowadzić przed pojawieniem się dziecka, a nie po.

I bez stresu, pies nie ma z reguły instynktu morderczego względem noworodków.
Cytat:
No i jakie są argumenty za tym, że chcesz wywalić psa z sypialni? Ja rozumiem, że w relacji pies - dziecko nie można sobie pozwolić na brak kontroli, ale uważam że naprawdę nie ma powodu do paniki. Czy Twój pies dał Ci kiedyś powody do tego żeby sądzić że jest zagrożeniem dla dziecka? Piszesz że nie pcha się na łóżko. A przecież nie będziesz wiecznie ich izolować od siebie.

Nie wiem czy rozwiałam Twoje wątpliwości, trochę tu spamujemy - jeśli coś Cię interesuje lub niepokoi to pisz śmiało na PW. Zajmuję się psami od dobrych 7 lat, będąc m.in. wolontariuszką w schronisku.
A ja nie dziwię się, że chce przenieść spanie psa do innego pokoju. Ja nawet męża wyeksmitowałam z sypialni na pewien czas Bardzo kocham mojego kudłacza ale pies do noworodka mi nie pasuje i już i przez pewien czas może spać w innym pokoju. I nie jest to podyktowane tym że się boje o bezpieczeństwo dziecka bo przecież i tak jestem z dzieckiem non stop, ale wygodnictwem i spokojem moim i dziecka. Po powrocie do domu z noworodkiem uczymy się siebie nawzajem a plączący się w nocy pod nogami pies i piszczący, żeby się z nim bawić piłką akurat kiedy padając na pysk o 3 nad ranem zmieniam dziecku pieluchę niekoniecznie jest mi wtedy potrzebny. Teraz zamierzam postąpić tak samo.
Zresztą sytuacja taka nie musi trwać wiecznie, chociaż do dziś nie jestem przekonana do tego, aby Reksio spał na stałe w pokoju Marcela, nawet gdyby Marcel o to prosił. I nigdy dotąd nie zostawiłam Marcela samego w domu z psem choćby na 5 minut. Jak wychodzę do sklepu, do piwnicy, garażu, to psa zamykam w osobnym pokoju niż ten, w którym Marcel się bawi czy ogląda bajki. Mam ograniczone zaufanie... do obojga

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ola boga !!! Ile wy skrobiecie! !!
Tak w skrócie :
Moja wizyta udana, z małym i ze mną wszystko dobrze czyli zwiększona dawka magnezu pomogła (uffff)
Synek waży w 31t6d 2035 gram czyli kawał małego klopsika <3 (mhymm dopisz proszę do listy). Jednak się obrócił i główkę ma do góry ale lekarz mówił ze ma jeszcze dużo czasu na obroty
Ok idę czytać jak wam minął dzionek
za wizytę i za wagę Synka

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
fajnie wygląda.
ja polecam http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...851828649.html
nie jest tania, ale np. jako prezent na chrzciny od kogoś?
Zuzanka tak właśnie od prababci dostała. nawet teraz (mając 17mcy) przy niej zasypiać lubi.
Też o tym myślałam, ale kto to wie, kiedy uda się zrobić chrzciny? Wolałabym, aby Marcel dostał pieniądze w prezencie od dziadków np. a ja wtedy mu kupię porządną karuzelę.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
O matko, zwariowalyscie!!! Jak tak dalej pójdzie to żadna sie nie rozpakuje w tym wątku, bo zrobicie go w ok. 12 dni! Czytam od półtorej godziny
To samo pomyślałam. Około 13-stej byłam na 3 stronie. Wracam wieczorem a tam stron 12 czy 13
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:47   #313
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Jest dokładnie taki sam tu - http://allegro.pl/fotelik-samochodow...855414316.html tyle, że nowy a czy to taka wielka różnica, że ten jest używany?
Bardzo wielka róznica. Jaką masz pewność że ten używany jest bezwypadkowy? Ja nie mam nic przeciwko używanym, bo sama taki kupiłam, ale od pewnej osoby.
Fotelik wizualnie ładny i tani. I tyle.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:48
Stary 2014-01-15, 21:49   #314
teQiba
Moderator

Cytat:
Dzięki!
Pewnie ze dopisze

Cytat:

Jest dokładnie taki sam tu - http://allegro.pl/fotelik-samochodow...855414316.html tyle, że nowy a czy to taka wielka różnica, że ten był kilka razy użyty?
Chodzi o to ze kupujac od obcej osoby nigdy nie masz pewnosci ze taki fotelik nie bral udzialu w wypadku.
Stary 2014-01-15, 21:50   #315
virginia
Zakorzenienie

Elunka, nie kupię go w ciemno, przecież obejrzę go i sprawdzę przed kupnem itd., po prostu gdybym miała kupować wszystko nowe to nie wyrobiłabym i myślę, że jeśli rzeczywiście był tylko kilka razy użyty i jest z nim wszystko ok to chyba różnica jest niewielka.
Stary 2014-01-15, 21:50   #316
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Też nie muszę się tak często depilować ciekawe, czy po porodzie wszystko wróci do normy?
Mam nadzieję, że nie

Laski, a kto Wam maluje paznokcie u nóg, bo mój TZ nie chce

Ja zrezygnowałam z tej przyjemności jakiś czas temu, za bardzo mnie brzuch wtedy gniecie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tylko musiałabym najpierw na wszelki wypadek spakować torbę
Ale co tam, ważne, że będę ogolona i nie będę miała tłustych włosów torba sama się spakuje.
Ja ostatnio mam takie myśli, że znając moje szczęście to poród złapie mnie z tłustymi włosami i nie ogoloną mimo, że w ciąży włosy mogę myć 2 razy w tygodniu a golić się spokojnie mogę raz na tydxzień ale wtedy pewnie trafi się kumulacja

Cytat:
Uwaga, chwale się, właśnie dziecko zostało szczęśliwym posiadaczem:

http://www.baby-walz.de/MAXI-COSI-PE...p=125162655310

śliczny

Cytat:
Dzięki!

1. Dziewczyny, czy Wy macie etui na smoczek? Bo ja się własnie zorientowałam, że wszystko mam a tego nie jutro przy zamawianiu łóżeczka wezmę pierwsze lepsze w hurtowni.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

2. Nie, nie , nie i jeszcze raz nie. Jeżeli chcesz oszczędzić to nie na foteliku albo kup jakiś tańszy, ale nowy
1. no właśnie też sie ostatnio zorientowałam, ze to nie gadżet tylko faktycznie praktyczna rzecz- smok już zamówiłam a o etui sobie przypomniałam o wiele za późno. Najwyżej gdzieś kupię przy okazji.

2. Popieram w 100%. Nie kupuj używki Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać zwłaszcza, ze jak czytam często jeździsz autem. Ja długo szukałam w miarę taniego i bezpiecznego fotelika. Maxi Cosi były za drogie i znalazłam fotelik, który jest produkowany przez tę samą firmę co Maxi Cosi, pasuje do wózków i jest sporo tańszy. No i oczywiście ma testy ADAC. Ja uwielbiam jeździć autem a czuję, ze i Antek bedzie lubił bo ilekroć prowadzę to szaleje w brzuchu. Tylko nie wiem czy to może nie w reakcji na głośną muzykę, którą uwielbiam wtedy słuchać

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:54   #317
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Całe szczęście (odpukać) niczego jeszcze nie złapałam, ale myślę, że to zasługa kapsułek DHA, bo nawet jelitówka obeszła się ze mną delikatnie
jak sie te kapsułki nazywaja?

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
najgorsze skąd ja wezmę większe ubranka. Oh ja głupia naiwna myślałam ze moje dziecko będzie "standardowe"
to jaki rozmiar kupowałaś?

Cytat:
szczerze to ja bym nie brała, wg mnie lepie wydać więcej i kupić huśtawkę, najlepiej elektryczna
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:01   #318
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
na ostatnią wizytę do gina też ogoliłam się 'w ciemno' i sądząc po jego minie kiedy tam zajrzał to nie było ciekawie potem zapytałam tżta jak to wygląda i potwierdził moje przypuszczenia, szkoda, że było już po ptokach

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

a co do termometrów ja chyba kupię taki w smoczku na początek
Ja tez się tam nie widzę i gole totalnie w ciemno powiem szczerze, ze wkurza mnie to

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:10   #319
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
jak sie te kapsułki nazywaja?

to jaki rozmiar kupowałaś?

szczerze to ja bym nie brała, wg mnie lepie wydać więcej i kupić huśtawkę, najlepiej elektryczna
U nas huśtawka totalnie sie nie sprawdziła. Zuzia korzystała z niej kilka razy dosłownie.za to karuzela a raczej już 'podstawa grająca'bez tego palaka służy do dziś

Zapraszam
Stary 2014-01-15, 22:11   #320
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

A propo golenia - ostatnio po 30 minutach udało mi się zrobić z pomocą lusterka. Zadowolona byłam z siebie, że ho ho! Zachciało mi się siku, siadam na kibel - aleeeeeeeee szczypało chyba się pozacinałam w każdym możliwym miejscu teraz używam kremu
Ja dziś sobie pomyślałam, że czas w lusterko zainwestować. Ostatnio się Tż śmiał że mi kupi. Ale to wcale nie jest śmieszne. Jakiś czas temu mówię to Tż ze trzeba będzie się wybrać zobaczyć gdzie w ogóle szpital jest w którym chce rodzić, żeby wiedzieć gdzie trzeba jechać a nie dopiero szukać jak się poród zacznie. I tego dnia jak mu to mówiłam idę później siku a patrze na wkładce czerwono więc stres kurna i sobie myślę oho chyba wykrakałam sobie ten szpital. I już się tak zestresowałam a za chwilę przypomniałam sobie że się goliłam i po prostu się tak pozacinałam
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:15   #321
tygrysek83
Zadomowienie

Głupia aplikacja zgubiła mi cytaty :/

Jeżeli chodzi o basen to niestety szybko musiałam zrezygnować, cos koło 5 miesiąca, ale tylko ze względu na twardniejący brzuch. Znam dziewczyny, które pływały prawie do samego końca. 30 basenów to wcale nie musi być dużo. Zależy ile plywalas wcześniej i czy Cie nie męczy zbytnio.

Co do chrzestnych bez bierzmowania to wiem że to wykonalne bo mój brat takim został. Wystarczą znajomości. Pytanie czy to ma sens żeby osoba średnio wierząca zostawała tym kto ma pomóc wychowywać w wierze.

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:17   #322
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie w ogóle jakieś wieści od Side?

Ola powinna wyjść w piątek
jak dobrze pójdzie. Z szyjka jednak w porządku problem był w kolve nerkowej

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość

2. Popieram w 100%. Nie kupuj używki Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać zwłaszcza, ze jak czytam często jeździsz autem. Ja długo szukałam w miarę taniego i bezpiecznego fotelika. Maxi Cosi były za drogie i znalazłam fotelik, który jest produkowany przez tę samą firmę co Maxi Cosi, pasuje do wózków i jest sporo tańszy. No i oczywiście ma testy ADAC. Ja uwielbiam jeździć autem a czuję, ze i Antek bedzie lubił bo ilekroć prowadzę to szaleje w brzuchu. Tylko nie wiem czy to może nie w reakcji na głośną muzykę, którą uwielbiam wtedy słuchać
Też podpisuje sie pod zdaniem dziewczyn. Po warsztatach bezpieczny maluch strasznie z mężem jesteśmy na to wyczuleni. Jeśli nir znasz osoby od której kupujesz używke to bym nie ryzykowala ponieważ niektóre uszkodzenia nie sa w ogóle widoczne gołym okiem, a jednak są i przy wypadku mogą decydować o życiu dziecka .warto poszukać nowego niekoniecznie maxi cosi czy to inna znana firma ważne by miał porobione testy

Dobra ja zmykam do łóżka spać bo coś mnie na sen bierze. Dobranoc babeczki

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:19   #323
milenqa
Raczkowanie

hej Dziewczynki ,

pewnie się powtórzę ale szybko Wam idzie to pisanie... ostatnio jak zaglądałam to była 4 część a teraz już tyle stron do nadrobienia i to w 5 części!

od razu z góry przepraszam ale do wtorku będę Was odwiedzać rzadziej- mam troszkę pracy do nadgonienia, a że szybko mnie wszystko boli to więcej mam przerw pewnie niż efektywnej pracy

cayenneOna - piękny-mój tż taki sobie wymarzył i w tym kolorze mu się podoba też

koziemleko fajna ta karuzelka i do tego cena też zachęcająca

Ja dostałam karuzelkę po bratanicy ( zresztą sama ją jej kupiłam jako prezent-http://www.naszedzieci.pl/index.php?Itemid=74&categ ory_id=234&option=com_vir tuemart&page=shop.product _details&product_id=1612& vmcchk=1&Itemid=74)
jest różowa ale wymyśliłam że to kółko oplotę taśmą innego koloru i przejdzie
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:22   #324
(t)asia
Zadomowienie

Dzisiaj już nie nadrobię niestety.
Pisałyście ostatnio o tych warsztatach właśnie i w marcu będę niedaleko mnie. Zastanawiam się czy się zapisać. Warto?
Lecę spać
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:26   #325
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia ty masz naprawdę jakiś nienormalnych rodziców wybacz że tak piszę ale mogliby odpuścić i naprawdę Ci pomagać bp ich zachowanie jest już naprawdę nienormalne :/

Dziwne że niektóre z was nie były badane na samolocie :/ mnie bada tak co wizytę. Za to znowu usg ostatnio nie robi bo mówi że nie ma takiej potrzeby.

Koziemleko o paznokciach to ani nie mówię bo się zrobiły podobne miękkością do skórek:ściana:

Cayenne

Też idę spać dobranoc :-*:-*:-*:-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:37   #326
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja dziś sobie pomyślałam, że czas w lusterko zainwestować. Ostatnio się Tż śmiał że mi kupi. Ale to wcale nie jest śmieszne. Jakiś czas temu mówię to Tż ze trzeba będzie się wybrać zobaczyć gdzie w ogóle szpital jest w którym chce rodzić, żeby wiedzieć gdzie trzeba jechać a nie dopiero szukać jak się poród zacznie. I tego dnia jak mu to mówiłam idę później siku a patrze na wkładce czerwono więc stres kurna i sobie myślę oho chyba wykrakałam sobie ten szpital. I już się tak zestresowałam a za chwilę przypomniałam sobie że się goliłam i po prostu się tak pozacinałam
To sie pocielas...

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ola powinna wyjść w piątek
jak dobrze pójdzie. Z szyjka jednak w porządku problem był w kolve nerkowej

Też podpisuje sie pod zdaniem dziewczyn. Po warsztatach bezpieczny maluch strasznie z mężem jesteśmy na to wyczuleni. Jeśli nir znasz osoby od której kupujesz używke to bym nie ryzykowala ponieważ niektóre uszkodzenia nie sa w ogóle widoczne gołym okiem, a jednak są i przy wypadku mogą decydować o życiu dziecka .warto poszukać nowego niekoniecznie maxi cosi czy to inna znana firma ważne by miał porobione testy

Dobra ja zmykam do łóżka spać bo coś mnie na sen bierze. Dobranoc babeczki

Wysłane z mojego GT-I8190
Przekażcie Side pozdrowienia. Trzymam kciuki żeby bylo dobrze

Zapraszam
Stary 2014-01-15, 22:40   #327
Madzia 90
Przyczajenie

Melduje się (chociaż nie mam czasu pisać ze względu na remont.. Jednak staram się was podczytywać na bieżąco )

Będę mamą!
http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73hs905hsj.png
Madzia 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:44   #328
Filistynka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam że papież ochrzcił dziecko niezamężnej parze wiec nasi księża chyba pobozniejsi niz papiez
Dokładnie, więc można chyba użyć tego argumentu jeśli jakiś ksiądz będzie robił problemy
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:44   #329
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Mój poprzedni pies (po którym płacze do tej pory) był na łańcuchu i dzięki temu przeżył 12 lat. Za każdym razem jak był spuszczany drżałam czy go samochód jakiś nie zabije na drodze - bo zawsze uciekał, gdzie się dało.

Obecny pies nie ma łańcucha, i nie chciałabym żeby miał kiedyś, obecnie jest w kojcu.
Moja Kropka podobnie. Z tym, że teraz jest na łańcuchu nie więcej niż kilka h jak nikogo kompletnie nie ma w domu. To dlatego, że nie toleruje pijaków, których u mnie na wsi pełno i ich atakuje skacząc na plecy Do tego była w domu ponad rok ze mną i niestety, ale była nieznośna- pozostałości po schronisku. Poddałam ją szkoleniu, wiele rzeczy się nauczyła, jest bardzo grzeczna, ale jest krejzolem Biega jak szalona, ma już 4 lata, a zachowuje się jak szczeniak. W domu potrafiła mi w 5 minut nieobecności zjeść pracę zaliczeniową do szkoły, albo najnowszy model słuchawek do fona za stówkę. Zmieniając miejsce zamieszkania padła decyzja, że Kropka zostaje na dworze i nie żałuję. Jest bardzo łagodna dla kur, kotów itp., ale za dziećmi nie przepada, dlatego zacznę niedługo oswajanie jej z myślą, że będzie dziecko. Kropka jest teraz szczęśliwa, bo ma przyjaciółkę również ze schroniska. Jesteśmy fanami adopcji zwierzaków.

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

spoglądam na stronkę gemini bo czas najwyższy żeby zacząć kompletować listę. i stąd na razie 3 pytania:
1. Kupujecie już witaminę K i D? czy czekacie na wypis ze szpitala? jeśli tak to jakie kupujecie bo jest kilka do wyboru?
2. widziałam takie płatki kosmetyczne baby ono większe 60 szt za 5,09zł? czy warto kupić czy poszukać też takich większych np w rossmannie? tylko nie wiem ile kosztują, a przez najbliższe 2 tyg mam zakaz wychodzenia z domu a zamówienie w przeciągu kilku dni chciałabym wysłać
3. jaki termometr kupujecie do mierzenia temperatury dla malucha kupujecie? zwykły bezdotykowy? widziałam na gemini ale może któraś jakiś ma bezdotykowy i mogłaby polecić?
Ad1. Nie kupuję witaminy, poczekam na decyzję pediatry.
Ad2. Kupiłam płatki Babydream w Rossmanie 60 szt. na prawdę duże, a była promocja i zapłaciłam za ie 4 zł. Dodatkowo mam kartę Rossnę, więc lecą rabaty.
Ad3. Kupiłam sobie zwykły elektroniczny Microlife i dobrze mierzy tempkę. Jak będzie potrzeba to zakupię poważniejszy gadżet.

Cytat:

Yyy a skąd ksiądz wie kto chodzi do kościoła? U mnie taka parafia, że ksiądz nie ogarnia i połowy nie pamięta.

Kupiłam w Biedronce te pieluchy. Oczywiście nie było info o promocji, ale Pa Kasjer mi sprawdził i przy kasie do dzisiaj odliczają 10 zł przy 2 paczkach. Wzięłam "2". Kupię jeszcze jakieś pampersy "1" trak radzą styczniówki.

Co do owłosienia, to golę się raz w miesiącu bikini, bo tam zarastam, ale to dla własnej higieny, bo mąż nie chce teraz się kochać, a ginka mi nie zagląda od 20 t.c. Dziś jest dzień golenia, bo jutro mam wymaz GBS.
a nogach i pod pachami w ogóle nie zarastam, a do tego mam jasne włosy Także depiluję woskiem raz w miesiącu lub rzadziej.
Za to włosy na głowie mi się przetłuszczają bardzo i wypadają. Musiałam je ściąć , bo padają na twarz jak kluski . Myję je zawsze jak gdzieś idę, a tak regularnie to 2-3 razy w tygodniu.
Co do fotelika, to jak ktoś często jeździ autem, to lepiej zainwestować jednak. Ja jeżdżę sporadycznie, mam fotelik używany, ale potem zamierzam kupić taki 9-36 kg, już taki porządny. Tylko musimy zmienić w tym czasie auto, bo mamy cabrioleta.
W ogóle nie wiem czemu panuje taka opinia, że jak mamy mieć 1 dziecko na razie, to musimy zmienić auto na "bezpieczniejsze" i najlepiej combi, bo cabriolet jest taki niebezpieczny i mały. Tylko, że w testach zderzeniowych okazuje się, że mój kabrio z materiałowym dachem wypada zacznie lepiej niż combi, bo ma wzmocnione zawierzenie, oraz dach na specjalnej konstrukcji. Tyle, że jest mały i nie mieści wózka do bagażnika.
Szkoda mi go sprzedawać, ale na dwa as nie stać, a o jest mało awaryjny. Niestety będę zmuszona.

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:46   #330
Filistynka83
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie ze dopisze

Chodzi o to ze kupujac od obcej osoby nigdy nie masz pewnosci ze taki fotelik nie bral udzialu w wypadku.
Zgadza się, aczkolwiek czy osoba, która ma tak malutkie dziecko mogłaby być na tyle bez uczuć, żeby sprzedawać trefny sprzęt i zagrozić tym samym bezpieczeństwu innego dzidziusia? Może patrzę naiwnie, ale chyba są jakieś granice ludzkiej pazerności...
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości