Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 09:17   #331
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.

Heja!
U mnie dzisiaj obiadu nie bedzie o! bo TZ po pracy spotyka sie z kolegami wiec wroci po polnocy to dla samej siebie nie chce mi sie gotowac

Tak czytam jak Lila kupuje Natankowi rzeczy i ja sie wcale nie dziwie bo jak bylam w ciazy to tez uwielbialam kupowac poza tym teraz tez tak mam w zeszlym tygodniu wybralam sie z kumpelami na zakupy i sobie nic nie kupilam a Malej tak

Natalka, ale sie dowiedzialas na tej wizycie no ale dobre i to ze chociaz potwierdzili
Ktory tydzien Ci leci?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-04-04 o 09:18
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 09:29   #332
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Heja!
U mnie dzisiaj obiadu nie bedzie o! bo TZ po pracy spotyka sie z kolegami wiec wroci po polnocy to dla samej siebie nie chce mi sie gotowac

Tak czytam jak Lila kupuje Natankowi rzeczy i ja sie wcale nie dziwie bo jak bylam w ciazy to tez uwielbialam kupowac poza tym teraz tez tak mam w zeszlym tygodniu wybralam sie z kumpelami na zakupy i sobie nic nie kupilam a Malej tak

Natalka, ale sie dowiedzialas na tej wizycie no ale dobre i to ze chociaz potwierdzili
Ktory tydzien Ci leci?
Bardzo dobre podejście ja też bym sama dla siebie nie gotowała!
Domyślam się jak to jest jak się ma już dziecko to mamusie wolą kupić coś dziecku niż sobie:P

dzisiaj mam 12t5d według kalendarza w niedziele zaczynam 2gi trymestr ale nie wiem czy to akurat tak się liczy
Daj spokój ta wizyta to takie tylko odhaczenie w liście pacjentów" była, jest w ciąży" jedynie co mi się podobało to rozmowa z położną taka młoda ale fajna , poradziła mi pójscie na szkołe rodzenia bo przy pierwszym dziecku warto, no i są w szpitalu zajęcia bodajże 4 spotkania za darmo ,pójdziemy co nam szkodzi No i pochwaliła mnie że chce karmić piersią bo tutaj Irlandki raczej na butli od małego nie chcą karmić piersią !! Ja chyba jestem jakaś małonowoczesna ale dla mnie karmienie piersią własnego dziecka to naturalna rzecz! No ale co kraj to inny obyczaj…

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

aaa jeszcze wczoraj się tej babki pytam co robiła usg czy widzi tam tego mięśniaka bo mam podejrzenie od innego lekarza że jest na górnej ścianie , a ona mi na to "ja tu nic nie widze co nie oznacza że go nie ma" No i nic tylko taką palnąc w łeb!

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 09:32   #333
Lila_27
Zakorzenienie

Dziewczyny ja jestem jakaś inna chyba, do niedawna brzuszek był ledwo widoczny, a przed samym porodem idzie jak burza
W ciągu ostatniego tygodnia obwód powiększył się o 4 cm i moja waga idzie w górę jak szalona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 39 tydzień.jpg (16,7 KB, 8 załadowań)
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 09:34   #334
lineczka1989
Zakorzenienie

Co do karmienia piersia to zalezy od kobiety.. ja chcialam a nie moglam w pelni karmic bo musialam dokarmiac mm a znowu moja szwagierka mogla karmic a nie chciala wiec widzisz
Te mlode polozne sa najfajnjejsze bo maja takie "dzisiejsze" podejscie a nie takie starodawne ze tak powiem
Nie pamietam od kiedy zaczyna sie drugi trymestr

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-04-04, 09:37   #335
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem jakaś inna chyba, do niedawna brzuszek był ledwo widoczny, a przed samym porodem idzie jak burza
W ciągu ostatniego tygodnia obwód powiększył się o 4 cm i moja waga idzie w górę jak szalona
to chyba dobrze że brzusio rośnie
Cytat:
Co do karmienia piersia to zalezy od kobiety.. ja chcialam a nie moglam w pelni karmic bo musialam dokarmiac mm a znowu moja szwagierka mogla karmic a nie chciala wiec widzisz
Te mlode polozne sa najfajnjejsze bo maja takie "dzisiejsze" podejscie a nie takie starodawne ze tak powiem
Nie pamietam od kiedy zaczyna sie drugi trymestr

a to widzisz każda kobieta inna ja myślałam że każdej na tym zależy. A to że ktoś chce a nie ma pokarmu to już inna bajka . Liczą się chęci:P

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-04-04, 10:52   #336
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
to chyba dobrze że brzusio rośnie
Bardzo dobrze, tylko czemu dopiero teraz Ominęły mnie wszystkie "przywileje" ciężarnych, bo brzuszka nie było widać A do terminu porodu zostało 9 dni, więc mógł trochę wcześniej urosnąć

Stary 2014-04-04, 10:59   #337
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Bardzo dobrze, tylko czemu dopiero teraz Ominęły mnie wszystkie "przywileje" ciężarnych, bo brzuszka nie było widać A do terminu porodu zostało 9 dni, więc mógł trochę wcześniej urosnąć
oj tam oj tam szybciej przynajmniej wrócisz do swojej figury z przed ciąży) Najważniejsze żeby synek był zdrowy

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-04-04, 13:55   #338
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

natalka - kazd akobieta inaczej. ja z oczywistych wzgledow nie moglam tego robic. poza tym moja psychika zablokowala laktacje ale sa laski co nie zdaja sobie sprawy z tego jak wazne dla malenstwa jest mleko mamy. nie rozumiem takich co maja widzimisie ze nie beda kp ;/
j
lila - no to rewelacja chlop jak dab bedzie z Natanka

lineczka - wolny dzien od tz?

ja juz na jutro zapowiedzialan sie u rodzicow wiec caly dzien na dworze spedzimy a i fryzjer ana nastepny piatek wreszcie sobie umowilam
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 15:04   #339
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
natalka - kazd akobieta inaczej. ja z oczywistych wzgledow nie moglam tego robic. poza tym moja psychika zablokowala laktacje ale sa laski co nie zdaja sobie sprawy z tego jak wazne dla malenstwa jest mleko mamy. nie rozumiem takich co maja widzimisie ze nie beda kp ;/
j
lila - no to rewelacja chlop jak dab bedzie z Natanka

lineczka - wolny dzien od tz?

ja juz na jutro zapowiedzialan sie u rodzicow wiec caly dzien na dworze spedzimy a i fryzjer ana nastepny piatek wreszcie sobie umowilam
Kasiu ja wiem że u Ciebie była zupełnie inna sytuacja i nie potępiam rozumiem w 100%
chodzi mi tylko o kobiety wiesz które świadomie nie godzą się na karmienie bo cycki sobie popsują czy coś w tym stylu…
Zazdroszcze pogody i wizyty na dworze , u nas niby nie jest zimno ale zeby na dworze siedziec to nie

Kurde ale się objadłam ale na zupe ogórkową już od dawna miałam ochote!

AA i wstawiłam mój bebzol do klubu

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-04-04, 18:14   #340
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

natalka - wiem, wiem. Rozumiem Idę oblukać
Stary 2014-04-04, 18:22   #341
Lila_27
Zakorzenienie

Natalka widziałam dzidzię i brzucholek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 18:41   #342
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Natalka widziałam dzidzię i brzucholek

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-04-04, 20:11   #343
ula_betula
Zadomowienie

ło jejciu, ile miałam do nadrabiania. wzięłam się ostro za pracę, więc czasu nie było... ale jutro jedziemy na 3 dni na łono natury, więc wypocznę
I się sobą nacieszymy (w spokoju, bez osób trzecich )

Natalka brzusio śliczny i dzidziuś już ma takie wyraźne kształty ja pamiętam, że liczyłam 2 trymestr od początku 15 tc, czyli skończony 14, ale są rożne wersje.
do pracy bym nie wracała, może wrócisz, pogorszy Ci się, będziesz się stresować a i tak nie będziesz miała do czego wracać po macierzyńskim... zdrówko najważniejsze

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko. Wszystko na to wskazuje, że rodzimy w przyszłym tygodniu przez cc.
ale zleciało denerwujesz się? czy bardziej cieszysz?

Cytat:
brilliant wrzucilam kilka fotek , reszta to takie normalne rzeczy nożyczki szczotka butelki i takie tam. Ciuszków jeszcze nie mam bo nie wiemy co będzie dopiero później kupimy
Jakie zakupy poważne! To już dużo macie z głowy. Ciuszki to też możesz w PL zamawiać, przesyłka pewnie nie będzie taka droga.

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość

Natalka
nie tak łatwo o dobrego lekarza, niby na takiego trafiłam ale nie sądzę żeby nam pomógł. Tak jak napisałam zrobimy co się da a jak nie wyjdzie to będziemy musieli się z tym pogodzić. Nie każdy może zostać rodzicem i pewnie jest w tym jakaś logika. Są też w życiu inne przyjemności.
Robicie wszystko żeby się udało i to najważniejsze, wierzę, że będzie radość jak u Natalki. Ile bierzesz bromka już?

Cytat:
Cześć Dzidziuś nadal mały, ale urósł trochę i waży ok. 2,5 kg, ale i tak odbiega o 3 tygodnie... W każdym bądź razie czekamy dalej Podobno chłopcy lubią w brzuszku trochę dłużej posiedzieć, więc może jeszcze trochę nadrobi

Natalka musisz się jakoś dogadać z szefową, ale teraz najważniejszeWasze zdrowie
Zosia w dniu porodu miała skromne 2900. Teraz w ostatnich dniach dzieciaki rosną jak na drożdżach, zresztą sama widzisz po brzuszku. Ciesz się, że nie musiałaś go długo dźwigać hehe. Brzusio piękny i cudowny

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

ja też mam jutro wizytę, mam nadzieję wydębić skierowanie na drożność
I jak wizyta?? Dostałaś skierowanie?

Cytat:
wiesz co usg to inaczej…
wg OM 12.10 wg pierwszego usg 9.10 a wg usg genetycznego 7.10 także coś koło tego:P musze się uwinąć przed 23 żeby skorpiona nie urodzić:P
U mnie nadal nic nie widać ,ew wieczorem jak zjem ale to bardziej wzdęcia niż bejbik:P jak mi Tż't prześle fotki z usg to Wam pokaże nasze 7mio centymetrowe szczęście
A co masz do skorpionów, hę?

Dominika czekamy na wieści 10!

A u mnie tak:

-Zosia już wstaje! Chociaż chwieje się na nogach hehe, no i oczywiście stoi przy meblach/ ludziach, nie tak samodzielnie.

-Raczkuje jak szalona i poznaje świat co jest takie wzruszające i piękne jak sama drepcze i sobie bierze zabawki

-wybraliśmy wózek spacerówkę/parasolkę (ale ze sztywnymi pleckami) tylko nie ma mojego koloru bo to stara kolekcja więc siedzę i myślę jaki kolor wybrać

-przyszedł fotelik, ale jeszcze go nie montujemy. W każdym razie jest super

-byłam na cytologii i kontroli u gina. Mam jakiegoś polipa, ale może sobie być jak nie krwawi. Gin zalecił dużo ćwiczeń poporodowych Bo mówiłam, że coś chyba się jeszcze nie rozruszałam, ale wiadomo jak to u teściów mieszkając i z dzieckiem w łóżku jednym śpiąc - może być ciężko

Aha, co do karmienia piersią: ja zawsze byłam entuzjastką karmienia piersią, wydawało mi się to naturalne i najlepsze dla dzidziusia i nie brałam nigdy nic innego pod uwagę. Teraz widzę też minusy i słabe strony kp - uwiązanie z dzieckiem, piersi piętro niżej, brak swobody. A to czasami, jak dzidzia np. nie chce smoka tylko pierś potrafi być uciążliwe Co zaczynam myśleć żeby Zosię odstawić to wtedy patrzę jak ciumka, patrzy mi w oczy i się uspokaja przy tym cycu i czuję, że mogłabym tak długo, długooo

Są różne podejścia - tak jak do cc. Chociaż tutaj już jestem zdecydowanym przeciwnikiem cc na żądanie, bez wskazania.
Stary 2014-04-04, 23:20   #344
Dominika2302
Zadomowienie

Ja tak tylko na chwilkę wpadłam żeby was poinformować że chyba naprawdę jestem nienormalna.... własnie oglądam Zmierzch i ryczę jak głupia a nawet nie chcę widzieć swojej miny jak patrzę na Edwarda
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 00:51   #345
Kinga_20
Zakorzenienie

Hej pozdrawiamy z usa, Lili chodzi od tygodnia <3

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 06:44   #346
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
no i oczywiście nie dostałam
najpierw dr wysyła Tż-ta na badania nasienia, jak przyniosę dobre wyniki to wtedy mi zrobią drożność, tylko sęk w tym że Tż nie chce badać nasienia :-(
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 09:55   #347
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
ło jejciu, ile miałam do nadrabiania. wzięłam się ostro za pracę, więc czasu nie było... ale jutro jedziemy na 3 dni na łono natury, więc wypocznę
I się sobą nacieszymy (w spokoju, bez osób trzecich )

Natalka brzusio śliczny i dzidziuś już ma takie wyraźne kształty ja pamiętam, że liczyłam 2 trymestr od początku 15 tc, czyli skończony 14, ale są rożne wersje.
do pracy bym nie wracała, może wrócisz, pogorszy Ci się, będziesz się stresować a i tak nie będziesz miała do czego wracać po macierzyńskim... zdrówko najważniejsze

ale zleciało denerwujesz się? czy bardziej cieszysz?

Jakie zakupy poważne! To już dużo macie z głowy. Ciuszki to też możesz w PL zamawiać, przesyłka pewnie nie będzie taka droga.

Robicie wszystko żeby się udało i to najważniejsze, wierzę, że będzie radość jak u Natalki. Ile bierzesz bromka już?

Zosia w dniu porodu miała skromne 2900. Teraz w ostatnich dniach dzieciaki rosną jak na drożdżach, zresztą sama widzisz po brzuszku. Ciesz się, że nie musiałaś go długo dźwigać hehe. Brzusio piękny i cudowny

A co masz do skorpionów, hę?

Dominika czekamy na wieści 10!

A u mnie tak:

-Zosia już wstaje! Chociaż chwieje się na nogach hehe, no i oczywiście stoi przy meblach/ ludziach, nie tak samodzielnie.

-Raczkuje jak szalona i poznaje świat co jest takie wzruszające i piękne jak sama drepcze i sobie bierze zabawki

-wybraliśmy wózek spacerówkę/parasolkę (ale ze sztywnymi pleckami) tylko nie ma mojego koloru bo to stara kolekcja więc siedzę i myślę jaki kolor wybrać

-przyszedł fotelik, ale jeszcze go nie montujemy. W każdym razie jest super

-byłam na cytologii i kontroli u gina. Mam jakiegoś polipa, ale może sobie być jak nie krwawi. Gin zalecił dużo ćwiczeń poporodowych Bo mówiłam, że coś chyba się jeszcze nie rozruszałam, ale wiadomo jak to u teściów mieszkając i z dzieckiem w łóżku jednym śpiąc - może być ciężko

Aha, co do karmienia piersią: ja zawsze byłam entuzjastką karmienia piersią, wydawało mi się to naturalne i najlepsze dla dzidziusia i nie brałam nigdy nic innego pod uwagę. Teraz widzę też minusy i słabe strony kp - uwiązanie z dzieckiem, piersi piętro niżej, brak swobody. A to czasami, jak dzidzia np. nie chce smoka tylko pierś potrafi być uciążliwe Co zaczynam myśleć żeby Zosię odstawić to wtedy patrzę jak ciumka, patrzy mi w oczy i się uspokaja przy tym cycu i czuję, że mogłabym tak długo, długooo

Są różne podejścia - tak jak do cc. Chociaż tutaj już jestem zdecydowanym przeciwnikiem cc na żądanie, bez wskazania.
dla Zosieńki za postępy!! Mądra dziewczynka
dzięki za miłe słowa)
Zakupy mamy tak na prawde zrobione w 80% tylko dlatego że już się do Polski nie wybieramy i nie chcieliśmy teściowej obciążać tym żeby organizowała wszystko tam,poza tym spakowanie tych rzeczy to nie lada był wyczyn wiec dla niej to za dużo.
Ja czytam w necie że 2gi trymestr liczy się od 13t1d chyba każdy inaczej to liczy A co do skorpionów to owszem mój Tż't to skorpion i ma taki charakterek że ja dziękuje ! Wiec wolałabym nie mieć dwóch skorpionów pod dachem Udanego wypoczynku na łonie natury!! korzystajcie!!
Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Ja tak tylko na chwilkę wpadłam żeby was poinformować że chyba naprawdę jestem nienormalna.... własnie oglądam Zmierzch i ryczę jak głupia a nawet nie chcę widzieć swojej miny jak patrzę na Edwarda
achh te ciążowe hormony Serio podoba Ci sie Edward? Dla mnie jest
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiamy z usa, Lili chodzi od tygodnia <3

dla Lilki zdolna dziewczynka) Kiedy wracacie?
Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
no i oczywiście nie dostałam
najpierw dr wysyła Tż-ta na badania nasienia, jak przyniosę dobre wyniki to wtedy mi zrobią drożność, tylko sęk w tym że Tż nie chce badać nasienia :-(
Ewcia nie chce Cie martwić ale u Was może być to samo co u naszej Dominiki.. To że macie jedno dziecko nie oznacza że Tż't jest zdrowy i zdolny… to się wszystko tak szybko zmienia … Porozmawiaj z nim szczerze i tyle… zróbcie od razu wymaz z cewki moczowej bo z samego nasienia nie wyjdzie Ci wszystko ! U nas też z nasienia wyszło wszystko okej ,lekarka mówiła że jest na tyle dobre zeby zajsc w ciążę a ciąży nadal nie było ! dopiero po prawie 9miesiącach zbadał się porządnie mój Tż't i wyszły te bakterie . Zresztą pamiętasz jak u nas było też uparty był ale jak mu zależy to pójdzie.Powodzenia!

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-04-05, 11:28   #348
magdziaS
Podróżniczka

Hej, nie pisałam, ale jestem z Wami na bieżąco. Byłam na USG w tygodniu i wyszło, że Julka waży już 3200 i wymiarami odpowiada 38 tyg. Czyli tydz jest do przodu. Myślę, że ginek nie będzie już miał przeciwwskazań i będziemy rodzić 10 kwietnia. Wczoraj zaczęliśmy 37 tydzień.

Kończymy dzisiaj pokój Julki, choć dokupiłam jeszcze parę drobiazgów jak zegar z swóką czy mały kosz wiklinowy z pieskiem taki uroczy Żeby dopełnić dzieła I poza tym jeszcze bujaczek Tiny Love (w którym zakochał się TŻ ) i nawilżacz Medela. Wczoraj mama umyła okno i powiesiła firankę, robi się coraz przytulniej.

Lila - ale Ci śmignął brzusio

Ewcik - szkoda, że nie dostałaś skierowania, dobrze, że TŻ będzie diagnozowany, niech go prześwietlą w całości, tak jak mówi Natalka

Kinga - dla Lili za postępy.

Ula - dla Zosi takze za postępy i super, że sobie wypoczniecie

Natalka - szybko mi leci ta Twoja ciaża Tyle co robiłaś testa a tu juz II trymestr. Jesteś na październikowych mamuśkach ?

Co do kp ja jestem absolutnie za, chociaż trochę próbować karmić jak jest ciężko a nie od razu się poddawać. Chciałabym karmić min do 6 m-ca, ale jak to będzie w ogóle to zobaczymy, bo przy cesarce, jeszcze na dodatek przedwczesnej mogę mieć problemy z laktacją, moja położna kazała pić herbatki laktacyjne skoro mogę urodzić za tydzień.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2014-04-05 o 11:30
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 11:39   #349
Lila_27
Zakorzenienie

Ula brawo dla Zosieńki za postępy No i odpoczywajcie i cieszcie się sobą, domyślam się, że z teściami pod jednym dachem za bardzo się nie da

Kinga brawo dla Lili za pierwsze kroczki

Dominika ja też kochałam Edwarda, ale mi przeszło z wiekiem

Tak w ogóle to cześć Niedawno wygramoliliśmy się z łóżka Wstawiłam obiadek na dzisiaj i na jutro od razu i w zasadzie nie będę nic więcej robić, może jeszcze troszkę posprzątam, ale troszkę Wczoraj miałam kilka dość mocnych skurczy i już myślałam, że rodzę, ale przeszły Siedzimy jak na szpilkach, w zasadzie TO może wydarzyć się w każdej chwili i jestem z jednej strony podekscytowana, a z drugiej boję się strasznie

Miłego weekendu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 11:44   #350
magdziaS
Podróżniczka

Lila - też wczoraj miałam przepowiadacze, były nawet co 9 minut regularnie i też myślałam, że to juz Tez przeszło, ale stan gotowości był

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 12:24   #351
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, nie pisałam, ale jestem z Wami na bieżąco. Byłam na USG w tygodniu i wyszło, że Julka waży już 3200 i wymiarami odpowiada 38 tyg. Czyli tydz jest do przodu. Myślę, że ginek nie będzie już miał przeciwwskazań i będziemy rodzić 10 kwietnia. Wczoraj zaczęliśmy 37 tydzień.

Kończymy dzisiaj pokój Julki, choć dokupiłam jeszcze parę drobiazgów jak zegar z swóką czy mały kosz wiklinowy z pieskiem taki uroczy Żeby dopełnić dzieła I poza tym jeszcze bujaczek Tiny Love (w którym zakochał się TŻ ) i nawilżacz Medela. Wczoraj mama umyła okno i powiesiła firankę, robi się coraz przytulniej.

Ewcik - szkoda, że nie dostałaś skierowania, dobrze, że TŻ będzie diagnozowany, niech go prześwietlą w całości, tak jak mówi Natalka

Natalka - szybko mi leci ta Twoja ciaża Tyle co robiłaś testa a tu juz II trymestr. Jesteś na październikowych mamuśkach ?

Co do kp ja jestem absolutnie za, chociaż trochę próbować karmić jak jest ciężko a nie od razu się poddawać. Chciałabym karmić min do 6 m-ca, ale jak to będzie w ogóle to zobaczymy, bo przy cesarce, jeszcze na dodatek przedwczesnej mogę mieć problemy z laktacją, moja położna kazała pić herbatki laktacyjne skoro mogę urodzić za tydzień.
Tez mamy bujaczek z Tiny Love na poczatku chetna byla Nelka do siedzenia w nim a teraz sluzy nam juz tylko do jedzenia poki krzeselka do karmienia nie kupimy

Ja nie rozumiem dlaczego faceci sa tacy niechetni do badan ja ze swoim TZ rozmawialam i on powiedzial ze gdyby trzeba bylo to by sie bez zastanowienia zgodzil na wszelkie badania

W ogole Nelka konczy dzisiaj 5 miesiecy

Nela 5/11/13
Stary 2014-04-05, 12:42   #352
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:

:wow: to już za 5 dni będziesz tuliła Julcie?
Magda ja mam dokładnie tak samo z Twoją ciążą przeleciała mi mega szybko a ciągle pamiętam jak nam pisałaś o teście) Kurcze ale super że już pokoik prawie gotowy )
Tak udzielam się też na mamusiach październikowych Jestem też na mamach w irlandii dowiaduje się tam ciekawych rzeczy związanych z służbą zdrowia tutaj Ale of course jestem wierna temu wątkowi
Cytat:
Ula brawo dla Zosieńki za postępy No i odpoczywajcie i cieszcie się sobą, domyślam się, że z teściami pod jednym dachem za bardzo się nie da

Kinga brawo dla Lili za pierwsze kroczki

Dominika ja też kochałam Edwarda, ale mi przeszło z wiekiem

Tak w ogóle to cześć Niedawno wygramoliliśmy się z łóżka Wstawiłam obiadek na dzisiaj i na jutro od razu i w zasadzie nie będę nic więcej robić, może jeszcze troszkę posprzątam, ale troszkę Wczoraj miałam kilka dość mocnych skurczy i już myślałam, że rodzę, ale przeszły Siedzimy jak na szpilkach, w zasadzie TO może wydarzyć się w każdej chwili i jestem z jednej strony podekscytowana, a z drugiej boję się strasznie

Miłego weekendu
no Kochana to już lada dzień tak jak Madzia będziesz tuliła Natanka ale by były jaja jakbyscie urodziły tego samego dnia:P
Cytat:
Tez mamy bujaczek z Tiny Love na poczatku chetna byla Nelka do siedzenia w nim a teraz sluzy nam juz tylko do jedzenia poki krzeselka do karmienia nie kupimy

Ja nie rozumiem dlaczego faceci sa tacy niechetni do badan ja ze swoim TZ rozmawialam i on powiedzial ze gdyby trzeba bylo to by sie bez zastanowienia zgodzil na wszelkie badania

W ogole Nelka konczy dzisiaj 5 miesiecy

Wiesz co póki nas nie dotyczył temat badań Tż'ta to on też gadał ze jasne czemu nie itp a jak nas osobiście to spotkało to już była inna śpiewka:P
Jejku 5 miesięcy? Dżisas ten czas zapinkala max…

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-04-05, 13:26   #353
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

brilliant: trzymam kciuki za wagę Marysi. super , że wyniki dobrze wyszły

natalka
: lepiej byłoby dla Ciebie zostać na zwolnieniu , bo niewiadomo co z tymi rękami dalej będzie. Tylko się bedziesz przez to stresowała

lila: trzymam kciuki za spokojny poródfajny brzuszek

ewcik: jak to tż nie chce isc na badanie? przecież to nie boli. powiedz mu , że ludzie oddają mocz itp. i jakoś nie ma z tym wielkiego halo. a to dla was duża szansa. Bo może akurat to nie Twoja wina

magdzia: no to już niedługo zobaczycie córeczkę
Stary 2014-04-05, 15:54   #354
Lila_27
Zakorzenienie

Madziu Ty przynajmniej wiesz, że już za 5 dni będziesz tulić Julcię, a ja jeszcze w nieświadomości, nie wiem co ten mój Syncio wymyśli

lineczka przecież dopiero rodziłaś! A tu Nelcia kończy 5 miesięcy

Stary 2014-04-05, 19:54   #355
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej
my miałyśmy dziś udany dzień Marysia wypiła w sumie dużo mleczka (pewniwe jutro będzie gorzej :P). Do tego jak dobrze pójdzie, to będzie miała swój wózek u dziadków i nie będę musiała targać się z moim

lineczka - za 5 miesiąc

kinga - dla Lili za postępy

ula - dla Zosi za postępy

magdzia, lila - jeszcze troszkę, jeszcze troszkę

Kupiłam sobie sałatkę z ananasem (którego nie lubię) , więc łatwo sobie wyobrazić jak wygląda talerzyk
Stary 2014-04-06, 09:22   #356
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć Miałam ciężką noc, co godzinę do toalety, mam parcie na pęcherz straszne. Od 3 nie mogłam już zasnąć, dopiero nad ranem mi się udało. W ogóle to codziennie czekam na śniadanie do łóżka i nie mogę się doczekać :P
Więc sama sobie zrobiłam:P
Plany na dzisiaj, odpoczywać, zjeść obiadek i pojechać na pyszne lody
Miłego dnia

Edytowane przez Lila_27
Czas edycji: 2014-04-06 o 09:25
Stary 2014-04-06, 09:46   #357
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Cześć Miałam ciężką noc, co godzinę do toalety, mam parcie na pęcherz straszne. Od 3 nie mogłam już zasnąć, dopiero nad ranem mi się udało. W ogóle to codziennie czekam na śniadanie do łóżka i nie mogę się doczekać :P
Więc sama sobie zrobiłam:P
Plany na dzisiaj, odpoczywać, zjeść obiadek i pojechać na pyszne lody
Miłego dnia
oj Kochana jeszcze troszke i już skończą się wizyty w wc co pół godziny)
Fajnie masz z tymi śniadaniami do łóżka bo ja niestety nie mam na co liczyć:P zazwyczaj budze się wcześniej niż Tż't :P
Lodyyyy ja też chcę!!! My dzisiaj Jedziemy po południu do mojej kuzynki na chwile zobaczyć mała a potem do znajomych na pogaduchy

dziewczyneczka a co u Was? jak się sprawy mają??

Dzięki dziewczyny za odzew w sprawie mojej pracy ,ja chyba faktycznie pozostane na zwolnieniu bo mimo że teraz nie pracuje to te ręce co chwile są wysypane jakimiś krostami swędzą jak diabli a nie pracuje! to jakbym wróciła do pracy byłoby 100 razy gorzej

W ogóle to witamy się w 2gim trymestrze

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-04-06, 18:45   #358
Lila_27
Zakorzenienie

Natalko właśnie napisałam, że nie mogę się doczekać śniadania do łóżka Brawo za drugi trymestr Ale to leci

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

A my spędziliśmy dość miły dzień Byliśmy na spacerku i na lodach Zaczęliśmy 40 tydzień!!!!

Stary 2014-04-06, 20:19   #359
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej

Marysia dziś sama obróciła się na boczek Ciekawe kiedy główkę podniesie

LILA - za 40 tc
Stary 2014-04-06, 22:02   #360
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej

Marysia dziś sama obróciła się na boczek Ciekawe kiedy główkę podniesie

hej hej

Lila, za 40 tydzień!

moje dziecko odkąd zaczęło się przekręcać na brzuch i tak jej się to spodobało że na macie nie poleży spokojnie tylko przekręca się od razu i tak się kręci że za kawałek ląduje na podłodze i froteruje mi brzuszkiem podłogę no i parę razy udało jest się pełznąć do tyłu więc coś mi się wydaje że zacznie pełzać za niedługo
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości