|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Heja!
U mnie dzisiaj obiadu nie bedzie o! ![]() ![]() Tak czytam jak Lila kupuje Natankowi rzeczy i ja sie wcale nie dziwie bo jak bylam w ciazy to tez uwielbialam kupowac poza tym teraz tez tak mam ![]() ![]() Natalka, ale sie dowiedzialas na tej wizycie ![]() ![]() Ktory tydzien Ci leci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-04-04 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się jak to jest jak się ma już dziecko to mamusie wolą kupić coś dziecku niż sobie:P dzisiaj mam 12t5d według kalendarza w niedziele zaczynam 2gi trymestr ale nie wiem czy to akurat tak się liczy ![]() Daj spokój ta wizyta to takie tylko odhaczenie w liście pacjentów" była, jest w ciąży" jedynie co mi się podobało to rozmowa z położną taka młoda ale fajna , poradziła mi pójscie na szkołe rodzenia bo przy pierwszym dziecku warto, no i są w szpitalu zajęcia bodajże 4 spotkania za darmo ,pójdziemy co nam szkodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- aaa jeszcze wczoraj się tej babki pytam co robiła usg czy widzi tam tego mięśniaka bo mam podejrzenie od innego lekarza że jest na górnej ścianie , a ona mi na to "ja tu nic nie widze co nie oznacza że go nie ma" No i nic tylko taką palnąc w łeb!
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jestem jakaś inna chyba, do niedawna brzuszek był ledwo widoczny, a przed samym porodem idzie jak burza
![]() W ciągu ostatniego tygodnia obwód powiększył się o 4 cm i moja waga idzie w górę jak szalona ![]()
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Co do karmienia piersia to zalezy od kobiety.. ja chcialam a nie moglam w pelni karmic bo musialam dokarmiac mm a znowu moja szwagierka mogla karmic a nie chciala wiec widzisz
![]() Te mlode polozne sa najfajnjejsze bo maja takie "dzisiejsze" podejscie a nie takie starodawne ze tak powiem ![]() Nie pamietam od kiedy zaczyna sie drugi trymestr ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze, tylko czemu dopiero teraz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
natalka - kazd akobieta inaczej. ja z oczywistych wzgledow nie moglam tego robic. poza tym moja psychika zablokowala laktacje
![]() j lila - no to rewelacja ![]() ![]() lineczka - wolny dzien od tz? ![]() ja juz na jutro zapowiedzialan sie u rodzicow wiec caly dzien na dworze spedzimy a i fryzjer ana nastepny piatek wreszcie sobie umowilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi tylko o kobiety wiesz które świadomie nie godzą się na karmienie bo cycki sobie popsują czy coś w tym stylu… Zazdroszcze pogody i wizyty na dworze , u nas niby nie jest zimno ale zeby na dworze siedziec to nie ![]() Kurde ale się objadłam ale na zupe ogórkową już od dawna miałam ochote! AA i wstawiłam mój bebzol do klubu ![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
natalka - wiem, wiem. Rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Natalka widziałam dzidzię i brzucholek
![]()
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#343 | ||||||
Zadomowienie
|
ło jejciu, ile miałam do nadrabiania. wzięłam się ostro za pracę, więc czasu nie było... ale jutro jedziemy na 3 dni na łono natury, więc wypocznę
![]() I się sobą nacieszymy (w spokoju, bez osób trzecich ![]() ![]() Natalka brzusio śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() do pracy bym nie wracała, może wrócisz, pogorszy Ci się, będziesz się stresować a i tak nie będziesz miała do czego wracać po macierzyńskim... zdrówko najważniejsze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dominika czekamy na wieści 10! A u mnie tak: -Zosia już wstaje! Chociaż chwieje się na nogach hehe, no i oczywiście stoi przy meblach/ ludziach, nie tak samodzielnie. -Raczkuje jak szalona i poznaje świat co jest takie wzruszające i piękne jak sama drepcze i sobie bierze zabawki ![]() -wybraliśmy wózek spacerówkę/parasolkę (ale ze sztywnymi pleckami) tylko nie ma mojego koloru bo to stara kolekcja ![]() ![]() -przyszedł fotelik, ale jeszcze go nie montujemy. W każdym razie jest super ![]() -byłam na cytologii i kontroli u gina. Mam jakiegoś polipa, ale może sobie być jak nie krwawi. Gin zalecił dużo ćwiczeń poporodowych ![]() ![]() Aha, co do karmienia piersią: ja zawsze byłam entuzjastką karmienia piersią, wydawało mi się to naturalne i najlepsze dla dzidziusia i nie brałam nigdy nic innego pod uwagę. Teraz widzę też minusy i słabe strony kp - uwiązanie z dzieckiem, piersi piętro niżej, brak swobody. A to czasami, jak dzidzia np. nie chce smoka tylko pierś potrafi być uciążliwe ![]() ![]() Są różne podejścia - tak jak do cc. Chociaż tutaj już jestem zdecydowanym przeciwnikiem cc na żądanie, bez wskazania.
![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Ja tak tylko na chwilkę wpadłam żeby was poinformować że chyba naprawdę jestem nienormalna.... własnie oglądam Zmierzch i ryczę jak głupia a nawet nie chcę widzieć swojej miny jak patrzę na Edwarda
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Hej pozdrawiamy z usa, Lili chodzi od tygodnia <3
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
no i oczywiście nie dostałam
najpierw dr wysyła Tż-ta na badania nasienia, jak przyniosę dobre wyniki to wtedy mi zrobią drożność, tylko sęk w tym że Tż nie chce badać nasienia :-(
![]() |
![]() |
#347 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za miłe słowa ![]() Zakupy mamy tak na prawde zrobione w 80% tylko dlatego że już się do Polski nie wybieramy i nie chcieliśmy teściowej obciążać tym żeby organizowała wszystko tam,poza tym spakowanie tych rzeczy to nie lada był wyczyn wiec dla niej to za dużo. Ja czytam w necie że 2gi trymestr liczy się od 13t1d chyba każdy inaczej to liczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ewcia nie chce Cie martwić ale u Was może być to samo co u naszej Dominiki.. To że macie jedno dziecko nie oznacza że Tż't jest zdrowy i zdolny… to się wszystko tak szybko zmienia … Porozmawiaj z nim szczerze i tyle… zróbcie od razu wymaz z cewki moczowej bo z samego nasienia nie wyjdzie Ci wszystko ! U nas też z nasienia wyszło wszystko okej ,lekarka mówiła że jest na tyle dobre zeby zajsc w ciążę a ciąży nadal nie było ! dopiero po prawie 9miesiącach zbadał się porządnie mój Tż't i wyszły te bakterie . Zresztą pamiętasz jak u nas było też uparty był ale jak mu zależy to pójdzie.Powodzenia!
![]() |
![]() |
#348 |
Podróżniczka
|
Hej, nie pisałam, ale jestem z Wami na bieżąco. Byłam na USG w tygodniu i wyszło, że Julka waży już 3200 i wymiarami odpowiada 38 tyg. Czyli tydz jest do przodu. Myślę, że ginek nie będzie już miał przeciwwskazań i będziemy rodzić 10 kwietnia. Wczoraj zaczęliśmy 37 tydzień.
Kończymy dzisiaj pokój Julki, choć dokupiłam jeszcze parę drobiazgów jak zegar z swóką czy mały kosz wiklinowy z pieskiem taki uroczy ![]() ![]() ![]() ![]() Lila - ale Ci śmignął brzusio ![]() Ewcik - szkoda, że nie dostałaś skierowania, dobrze, że TŻ będzie diagnozowany, niech go prześwietlą w całości, tak jak mówi Natalka ![]() Kinga - ![]() Ula - dla Zosi takze ![]() ![]() Natalka - szybko mi leci ta Twoja ciaża ![]() ![]() Co do kp ja jestem absolutnie za, chociaż trochę próbować karmić jak jest ciężko a nie od razu się poddawać. Chciałabym karmić min do 6 m-ca, ale jak to będzie w ogóle to zobaczymy, bo przy cesarce, jeszcze na dodatek przedwczesnej mogę mieć problemy z laktacją, moja położna kazała pić herbatki laktacyjne skoro mogę urodzić za tydzień. Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2014-04-05 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Ula brawo dla Zosieńki za postępy
![]() ![]() Kinga brawo dla Lili za pierwsze kroczki ![]() Dominika ja też kochałam Edwarda, ale mi przeszło z wiekiem ![]() Tak w ogóle to cześć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu ![]() ![]()
![]() |
#350 |
Podróżniczka
|
Lila - też wczoraj miałam przepowiadacze, były nawet co 9 minut regularnie i też myślałam, że to juz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie rozumiem dlaczego faceci sa tacy niechetni do badan ![]() W ogole Nelka konczy dzisiaj 5 miesiecy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda ja mam dokładnie tak samo z Twoją ciążą przeleciała mi mega szybko a ciągle pamiętam jak nam pisałaś o teście ![]() ![]() Tak udzielam się też na mamusiach październikowych ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jejku 5 miesięcy? Dżisas ten czas zapinkala max…
![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
brilliant: trzymam kciuki za wagę Marysi. super , że wyniki dobrze wyszły
![]() natalka: lepiej byłoby dla Ciebie zostać na zwolnieniu , bo niewiadomo co z tymi rękami dalej będzie. Tylko się bedziesz przez to stresowała lila: trzymam kciuki za spokojny poród ![]() ![]() ewcik: jak to tż nie chce isc na badanie? przecież to nie boli. powiedz mu , że ludzie oddają mocz itp. i jakoś nie ma z tym wielkiego halo. a to dla was duża szansa. Bo może akurat to nie Twoja wina magdzia: no to już niedługo zobaczycie córeczkę ![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Madziu Ty przynajmniej wiesz, że już za 5 dni będziesz tulić Julcię, a ja jeszcze w nieświadomości, nie wiem co ten mój Syncio wymyśli
![]() lineczka przecież dopiero rodziłaś! A tu Nelcia kończy 5 miesięcy ![]()
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() my miałyśmy dziś udany dzień ![]() ![]() lineczka - ![]() ![]() kinga - ![]() ![]() ula - ![]() ![]() magdzia, lila - jeszcze troszkę, jeszcze troszkę ![]() Kupiłam sobie sałatkę z ananasem (którego nie lubię) , więc łatwo sobie wyobrazić jak wygląda talerzyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Więc sama sobie zrobiłam:P Plany na dzisiaj, odpoczywać, zjeść obiadek i pojechać na pyszne lody ![]() Miłego dnia ![]()
14.08.2011 ![]() 1.08.2013, 5.08.2013 II kreseczki ![]() 12.08.2013 8,5 mm ![]() 28.08.2013 12 mm serduszko ![]() 07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN ![]() Edytowane przez Lila_27 Czas edycji: 2014-04-06 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie masz z tymi śniadaniami do łóżka ![]() Lodyyyy ja też chcę!!! My dzisiaj Jedziemy po południu do mojej kuzynki na chwile zobaczyć mała ![]() ![]() dziewczyneczka a co u Was? jak się sprawy mają?? Dzięki dziewczyny za odzew w sprawie mojej pracy ,ja chyba faktycznie pozostane na zwolnieniu bo mimo że teraz nie pracuje to te ręce co chwile są wysypane jakimiś krostami swędzą jak diabli a nie pracuje! to jakbym wróciła do pracy byłoby 100 razy gorzej ![]() W ogóle to witamy się w 2gim trymestrze ![]()
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Natalko właśnie napisałam, że nie mogę się doczekać śniadania do łóżka
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- A my spędziliśmy dość miły dzień ![]() ![]()
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Marysia dziś sama obróciła się na boczek ![]() ![]() ![]() LILA - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej hej ![]() Lila, ![]() ![]() moje dziecko odkąd zaczęło się przekręcać na brzuch i tak jej się to spodobało że na macie nie poleży spokojnie tylko przekręca się od razu i tak się kręci że za kawałek ląduje na podłodze i froteruje mi brzuszkiem podłogę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.