|
|
#331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Męski portfel skórzany
Cytat:
EDIT: Tu było logo pewnego sklepu, miało pokazać jak się pisze poprawnie nazwę sklepu którą zaznaczyłam w cytowanym powyżej poście, ale nadwrażliwy moderator postanowił uznać to za reklamę. Edytowane przez victorion Czas edycji: 2016-08-23 o 21:53 |
|
|
|
|
|
#332 |
|
Przyczajenie
|
Prośba o poradę dla faceta :)
Witam,
mam 21 lat. Postanowiłem nieco zmienić swój styl. Brakuje mi butów wiosenno-jesiennych. Szukam takich, które będą pasowały do jeansów i czarnych trochę węższych spodni (nie rurek). Góra to zwykle koszula (w kratę, jeansowa lub inna, ale nie jakaś elegancka) lub sweter. Preferowany kolor to czarny. Nie pytam oczywiście o konkretny model butów, ale spośród jakich powinienem szukać? Myślałem o takich: https://www.zalando.pl/zign-tenisowk...2ba0h-q11.html Niektórzy uważają, że sportowe buty pasują do koszuli, ale mi to jakoś nie leży. Chyba że to ja się nie znam? |
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba o poradę dla faceta :)
buty z linku jak najbardziej tak. sportowe ale nie do tego stopnia, żeby ktoś cie wziął za osobę, która pomyliła ulice z siłownia. to klasyka męskiego sportowego stylu - w bardziej luzackim wydaniu swietnie sie sprawdza nawet z marynarka.
natomiast jesli szukasz bardziej formalnych - mimo wszystko polecałabym bardziej klasyczne półbuty
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moda męska - ogólnie
Dla mnie też na tak, w moich rejonach taki styl jest bardzo popularny i lubiany.
|
|
|
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za opinie
A co sądzicie o tych butach: https://sneakerstudio.pl/product-pol...ER-V62644.html ?Mam takie w domu, ale nie zakładam ich nigdy do koszuli. Wg mnie nie pasują. Co myślicie? |
|
|
|
|
#336 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
Jestem na etapie kupna płaszcza ,wiem, że będzie to płaszcz wojskowy. Mam pytanie do was ,warto kupić ten płaszcz ,wart jest tej ceny? http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5...2p3901001.html Może gdzieś taniej można takiego typu płaszcz kupić ? Dziękuje za wszelkie opinie i informacje. |
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#338 |
|
Przyczajenie
|
W marynarkach poza nielicznymi okazjami i tak nie chodzę
Koszulę noszę właśnie głównie takie nieformalne. Często w kratkę, ale czasami też jednolite (mam np. całą granatową, jasnoniebieską). A które buty bardziej pasują do koszuli? Te z pierwszego czy z drugiego linku? |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
wybierz buty, które podobają się tobie i które pasują do reszty twojej garderoby.
ja bym postawiła na 1, ale myśląc o atrakcyjnym facecie myślę o kimś bardziej eleganckim niż sportowym i zdecydowanie trochę starszym niż 20 latku (no offence ).
|
|
|
#340 |
|
Przyczajenie
|
Bardziej eleganckie rzeczy to nawet nie pasują do mnie
Mam 21 lat, ale wyglądam (niestety) na 17.PS. jeszcze o takich myślałem: http://www.himstr.com.au/lacoste-ali...ns-shoes-black Edytowane przez qweasdzxc182 Czas edycji: 2016-08-28 o 21:45 |
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
j.w.
też nie są klasycznym "adidasem", więc jak najbardziej sprawdzą się nawet z koszulami.
|
|
|
#342 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Typowy płaszcz na jesień ,raczej nie na zimę. Dokładniej mi chodzi o to ,czy gdzieś indziej w innym sklepie nie będzie tańszej opcji i czy gatunkowo jest on dobry? |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
@syczacywaz
nie macałam tego płaszcza, więc nie ocenię, czy gatunkowo jest dobry. mam też wrażenie, że nikt ci tego na podstawie zdjęcia nie oceni. natomiast ogólne wrażenie o płaszczach z zary, zarówno męskich jak i damskich, jest takie, że ja bym ich nie kupiła (przypuszczam, że ten płaszcz to kawałek cienkiej szmatki, wełniano-sztucznej, ze sztuczna podszewska, który przy najlżejszym podmuchu chłodnego wiatru pozwoli ci odczuć ile stopni jest na zewnątrz. w hiszpanii może by się to nawet sprawdziło - u nas, raczej nie polecam). w tym przedziale cenowym w peeku czy innych multibrandach z męską modą masz szansę kupić coś w zdecydowanie lepszej jakości. natomiast wszystkie sieciówki rzucają od czasu do czasu towary w jakości premium i może się okazać, że upatrzony przez ciebie płaszcz to nie jednosezonowy średniak, czego serdecznie życzę. przesyłka przy zakupach powyżej 200 zł jest bezpłatna, więc jeśli ci się ten płaszcz podoba - zamów, najwyżej odeślesz.
|
|
|
#344 |
|
Przyczajenie
|
Kto pomoże ...!
Witajcie
Znalazłem ostatni na necie fajną stylizację ubiur.jpg Czy jest ktoś w stanie znaleźć dla mnie takie spodnie taką koszulę i taki pasek jak na fotce ?? Bardzo mi się podoba i chciał bym to mieć !!!Jeśli mogę prosić to od razu poproszę linki do sklepów Ps. Jak coś to możecie jakieś fajne buty do tego zestawu dopasować
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
koszula - sklep z koszulami męskimi, taliowana. buale koszule zdradzają kiepska jakość brutalnie, wiec idź do porządnego sklepu z koszulami (wolczanka, bytom, multibrandy)
Pasek - sadzać po logo na klamrze - hermes. do kupienia w pl chyba wyłącznie online. Spodnie - trudno wyrokować bo ledwo je widać ale to pewnie chinosy. z tych bardziej eleganckich aniżeli sportowych (czyli bez wywijanych mankietów). skoro na elegancko to uzupełniłabym to klasycznymi zamszowymi półbutami, w brązie (mój facet kupił ostatnio w kazarzd na letnich wyprzedażach buty tego rodzaju).
|
|
|
#346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety w PL ciężko znaleźć coś dobrego za ok 150zł bez wyprzedaży. Poleciłbym zagraniczne sklepy ale trzeba znać swoją rozmiarówkę koszulową (czasem można pojedyncze sztuki znaleźć w Tkmaxx) np. TM Lewin, Charles Tyrwhitt czy Hawes & Curtis - wszystkie z UK. Jakość do ceny bardzo dobra. Z droższych i dostępnych w PL to Ossovski, Lamberty z Wólczanki, Lantier z Vistuli, Miller Luxury Shirts lub Marks & Spencer seria Luxury i Sartorial. Jeśli kupujemy kilka sztuk na raz to ostatecznie zaproponowałbym James Button w opcji multibuy (coś jak pierwsze trzy firmy z UK). |
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
tak. podobnie van graaf. jesli chodzi o multibrandy, to męskie ciuchy dobrej jakości były także w royal collection, choć od kilku lat nie ma go juz w moim mieście, wiec trudno mi wyrokować czy wciaz jest ok
|
|
|
#349 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ten płaszcz o którym wcześniej była mowa http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/p%C5%82aszcze/p%C5%82aszcz/p%C5%82aszcz-w-stylu-wojskowym-c529019p3956262.html Jak myślisz, będzie tańszy z dostępnym rozmiarem L ? Co powiesz o składzie gatunkowym tego płaszcza: skład
|
|
|
|
|
|
#350 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
przecież za tę samą kasę to będę miała porządny portfel, a nie jakąś kieszonkę niepodobną do niczego. chyba faktycznie kupię z wojasa, bo taka sama cena, a przynajmniej są kilkuskrzydłowe, a nie że nawet brakuje kieszonki na monety |
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
skład jest w porządku, choć taki militarny styl płaszcza ogranicza go trochę gdybyś chciał go założyć na jakąś bardziej oficjalną okazję (ale i tak lepiej taki niż kurtkę sportową)
![]() Cytat:
Takiego potwora nie da się włożyć do marynarki czy elegantszych spodni bo będzie je nienaturalnie wypychał.... |
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę się zgodzić jeśli chodzi o ten płaszcz, bo już od kilku lat nikogo nie dziwi widok mężczyzn w garniturach i np trampkach. Mój chłopak ma niedługo urodziny i postanowiłam kupić mu plecak, bo jego obecny niedługo całkiem się popruje i któregoś razu wszystko z niego wypadnie. Pomijam już kwestie jego wyglądu, bo nawet szkoda o tym gadać. Chciałabym kupić plecak lekko militarny taki trochę na wzór słynnej kostki wojskowej, ale w bardziej eleganckim wydaniu. Plecak musi być też duży, bo musi zmieścić laptopa o standardowej wielkości, a także jakieś zeszyty, napoje. Tak sobie myślę, że taki byłby idealny https://samidare.pl/data/gfx/picture.../6/18766_3.jpg . Jest duży, ma kieszeń na laptopa i przypomina trochę wojskową kostkę. Tylko problem w tym, że nie wiem na jaki kolor się zdecydować, bo podobają mi się te trzy w jednolitym kolorze. Jaki Waszym zdaniem jest ładniejszy? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-23 o 22:31 Powód: Link. |
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Granat (widziałam na żywo)
Co do płaszcza - nie każdy lubi nosić trampki do garnituru, nie każdy dobrze w tym wyglada i nie każdy moze sobie na to pozwolić. Akurat militarny sznyt elegancji zupełnie nie wyklucza, bo o tym decydują przede wszystkim użyte materiały. Nie powiem Ci czy skład jest dobry czy nie, ale za 700-800 zł (czyli ta sama półka cenowa) możesz kupic 100% wełny. Natomiast o tym, czy marynarka bedzie dobrze pod nim wyglądać, przekonasz sie tylko mierząc go - po zdjęciu z neta nikt tego nie oceni, a model pewnie w jakimś cienkim golfie na sesji.
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2016-09-21 o 12:10 |
|
|
|
|
#354 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisałaś, że za 700-800 zł można kupić płaszcz, który w swoim składzie ma 100% wełny. Nie zgodzę się z tym, przejrzałem wiele ofert, między innymi Ochnik, Pawo, Vistula, Bytom, Recman ,Lavard i nic nie znalazłem ,wszystkie które mają max 80% wełny. No cóż pomyliłaś się smith
|
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi miło, że tak dosłownie traktujesz moje słowa.
taka cena jest do osiągnięcia - pewnie cześciej jednak na wyprzedażach, aniżeli w regularnej sprzedaży. jeśli się natknę - nie omieszkam dać znać
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Ubrania dla mężczyzn o posturze skrzata/krasnala/kobiety/mezczyznyXS
Cześć wszystkim! Może ktoś z szanownych forumowiczek/ów podzieli się ze mną doświadczeniami związanymi z zakupem, a raczej bezskutecznym poszukiwaniem ubrań dla mężczyzn o wzroście nie przekraczającym 165cm? Gdzie mogę się ubrać? Czy serio nie ma nigdzie spodni, jeansów, marynarek, garniturów... czegokolwiek co nie wymagałoby skracania, zwężania czy innej interwencji krawca?
Nie chcę brzmieć jak kolejny, zakompleksiony kurdupel (którym poniekąd jestem ), ale zakupy ubrań są dość frustrujące... tak, jakby mężczyźni poniżej 170 nie istnieli. W ogóle bawi mnie zawsze na stronach z odzieżą to, że modele 186cm noszą rozmiary M...
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ubrania dla mężczyzn o posturze skrzata/krasnala/kobiety/mezczyznyXS
c&a ma w kolekcji dla niskich, wysokich i normalny wzrost
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ubrania dla mężczyzn o posturze skrzata/krasnala/kobiety/mezczyznyXS
Vistula i Bytom - od 170 cm. mają garnitury super slim.
Wólczanka - koszule od 164 cm. Od 164 cm http://jes-garnitury.pl/garnitury/ Recman - garnitury od 164 cm. Nie widzę problemów ze znalezieniem
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ważne aby podszewka nie była z poliestru |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

).

przecież za tę samą kasę to będę miała porządny portfel, a nie jakąś kieszonkę niepodobną do niczego. chyba faktycznie kupię z wojasa, bo taka sama cena, a przynajmniej są kilkuskrzydłowe, a nie że nawet brakuje kieszonki na monety
), ale zakupy ubrań są dość frustrujące... tak, jakby mężczyźni poniżej 170 nie istnieli. W ogóle bawi mnie zawsze na stronach z odzieżą to, że modele 186cm noszą rozmiary M...