Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 12:51   #331
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

A wiecie, że mi się akurat Marian podoba ale niestety kojarzy się głównie z jakimś pijakiem albo nierobem to chyba przez kabarety czy jak

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A ja witam w niedzielę w 32tygodniu czyli zaczynamy 8 miesiąc

Dla pozostałych dziewczyn też gratulacje (Pater, Karolkya, Berenika) za kolejne tygodnie i miesiące

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem mialam dola pobeczalam sie z tego martwienia o Mala i ze moja choroba moze jej zaszkodzic... Dzis juz lepeijz samopoczuciem ale kaszel dalej meczy...
wiadomo, że najlepiej to być zdrowym i nic nie brać, ale w takiej sytuacji już lepszy antybiotyk - przedłużająca się nieleczona choroba może bardziej zaszkodzić

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Jutro na wizyte już nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
dzis mamy z Tz 12 rocznice slubu niestety spedzamy ją osobno,mąz na wyjezdzie akurat ;/

Dobranoc Wszystkim
Wow! 12 lat pięknie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dzień dobry ;-)
A waga jakoś stanęła na +10 i stoi w miejscu
Nic, tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Chyba sama w to nie wierze, ale brakuje nam jeszcze troche ciuszków... a byłam przekonana, że mamy nadmiar!
Miałam dokładnie to samo! Ciuszków pełne torby, ale jak zaczęłam przeglądać to okazało się, że w sumie trzeba dokupić, bo albo połowa się nie nadaje, albo większe rozmiary niż dla noworodka... Głównie muszę kupić body z krótkim i jakieś rampersy

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Mała Czarno Biała piękny kącik
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:13   #332
Bogini Bastet
Zadomowienie

cześć Dziewczynki

dziś zaczęłam 33 tc

ufff, weekend minął ( o zgrozo w towarzystwie zgagi , właśnie wróciliśmy do domu i już wstawiłam kolejną pralkę - błękity (jak na prawdziwego chłopca przystało mój Syn (jak to fajnie brzmi) odziedziczył cały wór niebieskości)

Gratuluję dziewczyny kolejnych tc
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:18   #333
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

pater86, Ramona ilość płytek krwi ważna jest chyba do podania znieczulenia zewnątrzoponowego. Poczytajcie o tym, chyba, ze w ogóle nie bierzecie pod uwagę ZZO
u mnie nie podają zzo

Cytat:
dzis mamy z Tz 12 rocznice slubu niestety spedzamy ją osobno,mąz na wyjezdzie akurat ;/

Dobranoc Wszystkim
Sylvunia jeju wszystkiego naj naj
następnych cudownych lat życzę

Cytat:
Zrobilm zdjecie lozeczka, ale takie bez niczego bo musze zamowic materacyk, posciel itp. Firma drewex a model nie mam pojecia jaki... Wazne ze z szuflada i nie wydalismy na nie ani grosza

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Cytat:
tylko nie wiem jeszcze jaki kolor, ale waham się między szaro różowym a szaro zielonym z jakąś jednak przewagą na zielony. Wiem że różową pościel mamy dostać od teściowej więc nei chcę mieć wszytkiego różowego. A do pokoju będzi enam bardziej zieleń pasowała bo mamy takie zielone akcenty w pokoju typu zasłony, zielone pasy na ścianie itd.
Karolkya świetne łóżeczko, a z pościelą to mi tez ta z zielonym jakoś bardziej niż różowa
Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Pochwalę się kącikiem dla naszej Małej,
:

strasznie podoba mi się jak pomalowaliście ścianę, powiedz, czym pasy odcinaliscie, bo planuję takie coś w salonie - taśma papierowa taka żółta, czy to jakas wyższa szkołą, bo kompletnie nie wiem, jak się za to zabrać ??
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:28   #334
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip jutro zrobie zdjecie lozeczka tylko nie mam materacyka musze zamowic no i jakas posciel z ochraniaczem na szczebelki mam juz upatrzona tylko nie moge sie zdecydowac na wzor.
Bardzo mi się podoba łóżeczko i lubię ten kolor też mamytej firmy ale słomkowe.
Pościel szaro zielona śliczna
Cytat:
dzis mamy z Tz 12 rocznice slubu
Gratulacje nam we wrześniu tyle stuknie ale bycia razem kiedy to zleciało
Cytat:
W dodatku trzeba sie ogarnąc bo kurier ma być ponoś dzis z Lenkowym wyrkiem
Wczoraj nogi mi spuchły,nie mogłam papci wsunąć...tez tak macie na tym etapie?
Czuje sie opuchnięta cała
No i moje +15 kg na wadze mnie poraża
o to czekamy z Tobą na kuriera
Ja nie zauważyłam żebym zaczęła puchnąć
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Wychodzimy do domu dostanę jeszcze jakieś leki zapobiegawczo ale powinno być okej.
Na weekend już zaplanowałam malowanie. Tż zorganizował sobie kolegę do pracy a ja będę tylko kontrolować postępy Jutro idziemy do farby, oczywiście jeszcze nie mam kompletnie pomysłu na kolor. Teraz mamy okropną zieleń a chce coś jasnego.
Super że wychodzicie i powodzenia z remontem
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
witam się po udanym weekendzie pierwszy raz od 1.5 tygodnia wypiłam sobie kawkę na podwórku, zjadłam grilla i od razu humor lepszy
no i kolejna mnie grillem kusi
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Chyba sama w to nie wierze, ale brakuje nam jeszcze troche ciuszków... a byłam przekonana, że mamy nadmiar! Wczoraj usiedliśmy z TŻ wyrzuciliśmy z torby wszystko co mamy w spadku od rodzinki i jak posegregowaliśmy to sie okazało, że trzeba i tak troche rzeczy dokupić np. sweterków albo bluzeczek z długim rękawkiem. Lubie tego typu zakupy, ale liczyłam, że ten wydatek mamy już z głowy :/ No to psikus... dzisiaj jedziemy na ostatnie zajęcia ze SR a potem poszukać czegoś fajnego. Łóżeczko na szczęście już pomalowane teraz troszke musi postać i wywietrzeć.
też mi się wydawało że tyle tego jest a ty garstka raptem
Cytat:
Dziewczynki, witam się.
NAprodukowałyście tyle przez weekend że nie dam rady. My walczymy z przeróbkami w domu, z zakupami... mówię Wam, szaleństwo.
Pochwalę się kącikiem dla naszej Małej, jeszcze oczywiście nie wszystko jest na swoim miejscu, brakuje pościeli i dekoracji, ale ściana stoi, druga pomalowana żeby mogła sobie oglądać kolorki, łóżeczko po renowacji... Poza tym zrobiłam dziś ostatnie zamówienie w Gemini, kupiłam biustonosze- karmniki, sterta ubranek czeka na prasowanie i w weekend majowy zaczynamy kolejny etap remontu, oooj... zmęczona jestem ale i jednocześnie podekscytowana, kocham pracować w domciu
AAa, zapomniałabym! Koleżanka sprezentowała mi sesję brzuszkową w studio! Było cudownie, pokażę efekty jak tylko sama je dostanę w swoje ręce
Sliczny kącik i kciuki za dalszy remont
super prezent od koleżanki czekamy na efekty
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Co do imienia to my też nie mamy - i widzę, że najlepsza opcja to po prostu nic nikomu nie mówić! Nawet jak wybierzemy to nic nie powiemy, bo cokolwiek powiesz, że jakieś ci się podoba to zaraz komentarz... Po co? Jak mówię tak zupełnie luźno np., że tż się Julia podoba, to zaraz wielkie zdziwienie "Julia???" Teraz pełno Julek (no może i tak, bo wystarczy spojrzeć na statystyki ok, nie będę zaprzeczać), ale ja się pytam gdzie?? Bo ani u mnie w rodzinie nie ma żadnej, ani wśród znajomych, ani na mojej ulicy wśród bliższych i dalszych sąsiadów, u syna w grupie zaledwie jedna!
Dokładnie ja nie wiem skąd te statystyki ale my to samo słyszeliśmy że Kubuś taki popularny
Uważaj na tej budowie mi po pomocy przy dużym remoncie groził szpital
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
dziś zaczęłam 33 tc
oby już bez zgagi
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:34   #335
poziomkka
Zadomowienie

Hejka
Miałam dzisiaj rano lecieć na badania, ale takiego mam lenia, że przełożyłam na jutro
Dzięki za przypomnienie o promocji w rosku Tusz się przyda, tylko teraz jaki znowu będę stać pół godziny i wybierać
Cytat:
NAdrobicie jak wróci Gratulacje

Cytat:
Wczoraj nogi mi spuchły,nie mogłam papci wsunąć...tez tak macie na tym etapie?
Czuje sie opuchnięta cała
No i moje +15 kg na wadze mnie poraża
Też mi puchną nogi, ale w ciągu dnia, bo rano jak wstaję mam normalne, a wystarczy, że trochę posiedzę, pochodzę i już mam parówki
No i nie jesteś sama, ja już 15 przekroczyłam, czuję, że jak tak dalej pójdzie to dobiję do 20

Cytat:
Trzymajcie kciukasy za nasze roboty budowlane, bo my z mężem totalni amatorzy

AAa, zapomniałabym! Koleżanka sprezentowała mi sesję brzuszkową w studio! Było cudownie, pokażę efekty jak tylko sama je dostanę w swoje ręce

Fajny prezent dostałaś od koleżanki, zostanie Ci super pamiątka po brzucholku
za kącik!

Necro super, że w końcu wychodzisz!!
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:51   #336
Bogini Bastet
Zadomowienie

Oj Dziewuszki, zacząłem Was nadrabiać, wizaz zaczął mi szwankować i nic nie mogę zacytować za to przypomniało mi się, że jestem w ciąży i znów ogarnął mnie lęk matko boska kompletnie jestem nieprzygotowana na poród i pojawienie się noworodka nie mam większości rzeczy, ciuszki niepoprane i nieposegregowane, zamówienie na gemini niezrobione, szpital niewybrany
Stary 2014-04-28, 14:11   #337
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki, witam się.
NAprodukowałyście tyle przez weekend że nie dam rady. My walczymy z przeróbkami w domu, z zakupami... mówię Wam, szaleństwo.
Pochwalę się kącikiem dla naszej Małej, jeszcze oczywiście nie wszystko jest na swoim miejscu, brakuje pościeli i dekoracji, ale ściana stoi, druga pomalowana żeby mogła sobie oglądać kolorki, łóżeczko po renowacji... Poza tym zrobiłam dziś ostatnie zamówienie w Gemini, kupiłam biustonosze- karmniki, sterta ubranek czeka na prasowanie i w weekend majowy zaczynamy kolejny etap remontu, oooj... zmęczona jestem ale i jednocześnie podekscytowana, kocham pracować w domciu

Trzymajcie kciukasy za nasze roboty budowlane, bo my z mężem totalni amatorzy

jaka ta ściana jest piękna. Aż zazdroszczę.
za remonty i zazdroszczę sesji brzuszkowej. Ja mam siostrę fotografa ale jakoś nie mam odwagi na takie sesje choć bardzo bym chciała.

Cytat:
Dziś właśnie zamówiłam materacyk GPK, w efekcie stwierdziłam, że nie mam jakiejś mega wilgoci w pokoju to może nei zacznie w nim nic rosnąć A jak zacznie to się wymieni, koszt 80 zł to znowu nie jakaś tragedia...
A zestaw pościeli chcę kupić jakiś z tych http://allegro.pl/lux-mimi-3-cz-posc...191940247.html
tylko nie wiem jeszcze jaki kolor, ale waham się między szaro różowym a szaro zielonym z jakąś jednak przewagą na zielony. Wiem że różową pościel mamy dostać od teściowej więc nei chcę mieć wszytkiego różowego. A do pokoju będzi enam bardziej zieleń pasowała bo mamy takie zielone akcenty w pokoju typu zasłony, zielone pasy na ścianie itd.
Super te pościele z tej aukcji. My kupiliśmy właśnie podobną jak tam: szara w białe grochy tylko bez tego czerwonego dodatku i do dziś jestem na siebie zła o tą pościel trochę bo daliśmy za nią grubo ponad drugie tyle co w tej aukcji.

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A wiecie, że mi się akurat Marian podoba ale niestety kojarzy się głównie z jakimś pijakiem albo nierobem to chyba przez kabarety czy jak
:
Marian

Cytat:
cześć Dziewczynki

dziś zaczęłam 33 tc
za kolejny tydzień

Ja od rana dopiero na spokojnie usiadłam.

Po wizycie u pani diabetolog - pochwaliła moje wyniki cukrów i jeśli się nadal tak utrzymają to wszystko będzie dobrze. Tylko niestety jest wymóg jakiś że co 2 tyg do kontroli trzeba chodzić, dla niej też to niezrozumiałe no ale.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Oj Dziewuszki, zacząłem Was nadrabiać, wizaz zaczął mi szwankować i nic nie mogę zacytować za to przypomniało mi się, że jestem w ciąży i znów ogarnął mnie lęk matko boska kompletnie jestem nieprzygotowana na poród i pojawienie się noworodka nie mam większości rzeczy, ciuszki niepoprane i nieposegregowane, zamówienie na gemini niezrobione, szpital niewybrany
Spoko ja też jestem w tyle z przygotowaniami. Ale może nie będzie tak źle, chwila moment i się wszystko ogarnie.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:40   #338
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Po wizycie u pani diabetolog - pochwaliła moje wyniki cukrów i jeśli się nadal tak utrzymają to wszystko będzie dobrze. Tylko niestety jest wymóg jakiś że co 2 tyg do kontroli trzeba chodzić, dla niej też to niezrozumiałe no ale.

Ja to nawet 2 razy w tygodniu bywam super, że masz cukier pod kontrolą

Cytat:
Spoko ja też jestem w tyle z przygotowaniami. Ale może nie będzie tak źle, chwila moment i się wszystko ogarnie.
no nie wiem, nie wiem im więcej robię tym mam większe wrażenie, że jestem w czarnym lesie...

Dziewczyny, mam 11 pieluszek tetrowych i 8 flanelowych, myślicie, że starczy czy dokupić jeszcze nie chcę prać codziennie
Stary 2014-04-28, 14:45   #339
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cześć Mąż ma od dziś urlop więc siedzimy w domku i zaczynamy porządkować wszystkie rzeczy w szafach... Póki co nawet nie zaczęliśmy. Najpierw z rana musieliśmy pojechać z Adasiem do lekarza. Wyskoczyły mu jakieś krostki w intymnym miejscu i ma tam czerwone. Myśleliśmy najpierw, że to odparzenie, choć z kupą, ani siuśkami nie chodzi, bo zaraz zmieniam mu pampersa. Pojawiło mu się to w sobotę rano, smarowałam Sudocremem, ale nic to nie dało, a przy przewijaniu widać tak jakby, że go to boli trochę. No i okazało się, że to bakteryjne, albo grzybiczne zakażenie. Dostał maść z antybiotykiem. Jakby do końca tygodnia mu to nie zniknęło, to mam przyjść po skierowanie na badania moczu i kału, ale w tej kwestii ja nic dziwnego nie zauważyłam. Uczulenia też dostać nie miał od czego, bo je wszystko już od dłuższego czasu, pampersy te same, chusteczki te same, krem ten sam, więc nie wiem

Potem byłam na ktg, zazwyczaj chodzę w czwartki, ale teraz święto, więc poszłam dziś. Wyjątkowo bardzo szybko poszło...

Dziękuję Wam za pocieszenie w kwestii imienia i remontu Co do imienia, macie rację, muszę to olać i jak zapytają, to mówić, że nie wiemy. Co do remontu mam nadzieję, że szybko pójdzie.. Jakbym nagle urodziła zanim on się skończy, to zawsze mogę pójść do rodziców, ale jednak wolę być w swoim domu

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
I ja sie witam - juz zdrowa! Po nocy dzisiaj zdecydowanie normalnie sie czuje, wiec to bylo jednak zatrucie, nie wirus. Juz dlugo nic nie zamowie dzisiaj obiad gotowalam az furczało
dobrze, że Ci przeszło

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
dziekujemy za pamiec
u nas nic nowego leze w szpitalu na obserwacji i nic sie nie dzieje poki co
no to dobrze Ale o wyjściu nic nie mówią

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Berenika nie zacytowało mi Cię a chciałam Ci życzyć żeby Wasz remont poszedł tak samo sprawnie jak nasz dach i że bardzo dobrze odpowiedziałaś rodzince na temat imienia
nie dziękuję i bardzo na to liczę

Cytat:

Dobranoc Wszystkim
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
chyba się do Rossmana wybiorę w końcu, bo dziś chyba promocja na tusze
a do kiedy ta promocja na tusze będzie??

Cytat:
no to aż tak mało nie masz, wszystko zdążysz kupić
no niby tak, ale najbardziej męczy mnie to, że nie mam najpotrzebniejszych rzeczy do szpitala po porodzie - podkładów, podpasek, wkładek laktacyjnych i pampersów...

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Wychodzimy do domu dostanę jeszcze jakieś leki zapobiegawczo ale powinno być okej.
super

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
dziś zaczęłam 33 tc
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:54   #340
zophiee
Zakorzenienie

Aldrin w oryginale trzeba mieć grupę krwi. Ja resztę badań laboratoryjnych-czyli ostatnią morfologię, te wszystkie GBS-y, kiły, hiv mogę tylko skserować, bo orginały zostają w mojej historii choroby- chodzę na NFZ i może to dlatego

Ja dziś dokupiłam jeszcze wkładki laktacyjne- była promocja w super-pharm, no i do tego rzeczy do kosmetyczki mojej
W tk maxx kupiłam 3 butelki avent, dokupiłam smoczek do medeli, które dostałam w spadku
Do tego mam dziś zamiar umyć butelki i smoczki- kupiłam płyn do mycia NUK-a, ale nie wiem czy to jest sens inwestować w takie rzeczy
Mala_Czarno_Biala piękny kącik
No i czekam na efekty sesji. Będziesz miała cudną pamiątkę
Bogini Bastet ja też łapie takie chwile paniki- i wtedy się mobilizuje
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:58   #341
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam 11 pieluszek tetrowych i 8 flanelowych, myślicie, że starczy czy dokupić jeszcze nie chcę prać codziennie
powinno starczyć
ja mam 8 tych i 8 tych
Stary 2014-04-28, 14:58   #342
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba łóżeczko i lubię ten kolor też mamytej firmy ale słomkowe.
Pościel szaro zielona śliczna

Gratulacje nam we wrześniu tyle stuknie ale bycia razem kiedy to zleciało

o to czekamy z Tobą na kuriera
Ja nie zauważyłam żebym zaczęła puchnąć

Super że wychodzicie i powodzenia z remontem

no i kolejna mnie grillem kusi

też mi się wydawało że tyle tego jest a ty garstka raptem

Sliczny kącik i kciuki za dalszy remont
super prezent od koleżanki czekamy na efekty

Dokładnie ja nie wiem skąd te statystyki ale my to samo słyszeliśmy że Kubuś taki popularny
Uważaj na tej budowie mi po pomocy przy dużym remoncie groził szpital

oby już bez zgagi
to czas zrobić grilla
z czego to masz to łóżeczko?

Cytat:
spokojnie masz jeszcze czas ja jak się dostałam do szpitala to w jeden dzień poprałam i w jeden się poprasowało a zakupy to w necie i szybko pójdzie

Cytat:
jaka ta ściana jest piękna. Aż zazdroszczę.
za remonty i zazdroszczę sesji brzuszkowej. Ja mam siostrę fotografa ale jakoś nie mam odwagi na takie sesje choć bardzo bym chciała.

Super te pościele z tej aukcji. My kupiliśmy właśnie podobną jak tam: szara w białe grochy tylko bez tego czerwonego dodatku i do dziś jestem na siebie zła o tą pościel trochę bo daliśmy za nią grubo ponad drugie tyle co w tej aukcji.

Marian

za kolejny tydzień

Ja od rana dopiero na spokojnie usiadłam.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

super, że u diabetologa tak dobrze
Stary 2014-04-28, 15:10   #343
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Do tego mam dziś zamiar umyć butelki i smoczki- kupiłam płyn do mycia NUK-a, ale nie wiem czy to jest sens inwestować w takie rzeczy
Właśnie dziewczyny powiedzcie czy jest sens kupować tego NUKa płyn do mycia butelek czy to jakiś kolejny chwyt marketingowy?
Nie kupuje żadnych sterylizatorów do butelek bo uważam to za zbędne a myślę że wystarczy wyparzyć butelkę. Ale takie codzienne mycie to jak?

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:13   #344
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dziewczyny powiedzcie czy jest sens kupować tego NUKa płyn do mycia butelek czy to jakiś kolejny chwyt marketingowy?
Nie kupuje żadnych sterylizatorów do butelek bo uważam to za zbędne a myślę że wystarczy wyparzyć butelkę. Ale takie codzienne mycie to jak?
podobno to chwyt marketingowy, choć pani z NUKa nas zapewniała o jego skuteczności w rozbijaniu białka mlek, co tworza biały osad na butelce a za pomocą tych enzymów w płynie
siostra myła gorąca wodą i szczotką domyła zawsze, nie miała problemu z osadem w butelce, co innego butelka się zrobiła mleczno- matowa od wygotowywania
Stary 2014-04-28, 15:13   #345
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tetrowych mam ok. 20, a flanelowych już nie pamietam, ale pewnie coś koło tej liczby co Ty masz.
Dla mnie to było tak akurat.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46215072]Cześć Mąż ma od dziś urlop więc siedzimy w domku i zaczynamy porządkować wszystkie rzeczy w szafach... Póki co nawet nie zaczęliśmy. Najpierw z rana musieliśmy pojechać z Adasiem do lekarza. Wyskoczyły mu jakieś krostki w intymnym miejscu i ma tam czerwone. Myśleliśmy najpierw, że to odparzenie, choć z kupą, ani siuśkami nie chodzi, bo zaraz zmieniam mu pampersa. Pojawiło mu się to w sobotę rano, smarowałam Sudocremem, ale nic to nie dało, a przy przewijaniu widać tak jakby, że go to boli trochę. No i okazało się, że to bakteryjne, albo grzybiczne zakażenie. Dostał maść z antybiotykiem. Jakby do końca tygodnia mu to nie zniknęło, to mam przyjść po skierowanie na badania moczu i kału, ale w tej kwestii ja nic dziwnego nie zauważyłam. Uczulenia też dostać nie miał od czego, bo je wszystko już od dłuższego czasu, pampersy te same, chusteczki te same, krem ten sam, więc nie wiem
[/QUOTE]

A jak się Adaś czuje? Ma temperaturę?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:19   #346
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A jak się Adaś czuje? Ma temperaturę?
dobrze się czuję, biega, śmieje się, temperatury nie ma. Jedynie jak tam dotykam (chusteczką lub smaruje kremem), to rękę mi zabiera i trochę pojękuje. Ale tak poza tym to nic mu nie jest ...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:20   #347
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myłam normalnym płynem i szczotka do butelek.

Na początku po umyciu przelewałam wrzątkiem i gdzies raz na tydzień wrzucałam na kilka minut do garnka z wrzaca woda.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:21   #348
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie planuje kupować żadnych płynów, wyparzę i tyle
Stary 2014-04-28, 15:31   #349
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
strasznie podoba mi się jak pomalowaliście ścianę, powiedz, czym pasy odcinaliscie, bo planuję takie coś w salonie - taśma papierowa taka żółta, czy to jakas wyższa szkołą, bo kompletnie nie wiem, jak się za to zabrać ??
Dokładnie, żółta taśma z góry i z dołu, pociągamy wałkiem i od razu zrywamy taśmę. Sąsiadujący pas można malować dopiero jak poprzedni bardzo dobrze wyschnie, bo farba odejdzie z taśmą. Polecam najpierw wyrysować sobie ołówkiem szerokość pasków z użyciem poziomicy, my trzy razy rysowaliśmy bo cały czas coś nie wychodziło ;p

Cytat:
No co Ty! odważ się, bo potem będziesz żałować, tym bardziej że masz możliwość wykorzystać siorkę Dla mnie to była świetna zabawa, nawet dałam się rozebrać ;p

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Ja też w zwykłym płynie do naczyń z użyciem szczotki, a potem sru do sterylizatora. Matowe czy nie, nie robi mi to różnicy :/
Stary 2014-04-28, 15:55   #350
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Piękny kącik, będzie super jak już położysz pościel itd
A sesji bardzo zazdroszczę, będziesz miała piękną pamiątkę, czekamy na efekty
Cytat:
Super że wszystko dobrze tylko tak dalej!
Stary 2014-04-28, 15:55   #351
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
zwykły płyn i gąbka a raz w tygodniu wyparzanko żadneych specfików dodatkowych ani sterylizatorów, niech się uodparnia samodzielnie
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja myłam normalnym płynem i szczotka do butelek.
Na początku po umyciu przelewałam wrzątkiem i gdzies raz na tydzień wrzucałam na kilka minut do garnka z wrzaca woda.
ja tak samo tylko mycie bez szczotki
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:24   #352
sylvuniaa84
Zadomowienie

Kupiłam żel do ciała i włosów z Hippa to nasz 1 zakup kosmetykowy
Zerknijcie na fotę czy dobry kupiłam.. bo widze na necie też z lekko różowawe butelki i sama juz nie wiem czy wzięlam to co trzeba

I co jeszcze z kosmetyków brać? oliwkę,mleczko? czy sam żel wystarcza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PL9530-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow_RGB_01.jpg (9,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-04-28, 16:37   #353
alingles
Zadomowienie

Witam się powizytnio i poniedziałkowo.
Nieprawidłowości brak, tętno w normie, główką w dół, 1700g wagi, a długi nie wiem, bo nie mówił.
Wyprzedza termin o 3 dni Ale wszystko się jeszcze może zdażyć.
Zalecenie Aspargin na skurcze nóg, 3x1 + kontynuacja żelaza.

No i moja Mama miała okazję pierwszy raz w życiu zobaczyć dziecko przez usg. Przeżywała bardziej niż ja.
W koło coś się pytała, a lekarz tylko się śmiał, koniec końców mówi:
Inaczej nie chce być, tu może pani zobaczyć jajeczka.

Berenika, wpiszesz mi wizytę: 22.05 10.10

Dziś kupiliśmy materacyk, poduszeczkę. Z kołderką się wstrzymaliśmy, bo dostałam od kuzynki, więc do roku nam wystarczy potem kupimy większą.
Jutro proszki do prania, bo dziś stoję jak wryta w Rossku i myślę: który bardziej odradzałyście, Jelp czy Lovela. No i stwierdziłam, że sprawdzę i kupię jutro i dopiero wypiorę.
A teraz idę poprasować to co wyprane.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:47   #354
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś dokupiłam jeszcze wkładki laktacyjne- była promocja w super-pharm, no i do tego rzeczy do kosmetyczki mojej
W tk maxx kupiłam 3 butelki avent, dokupiłam smoczek do medeli, które dostałam w spadku
za zakupy! też widziałam w tkmaxxie te butelki, w sumie wydaje mi się, że cena okazyjna, więc może kupię je następnym razem
zakochałam się za to w takich flanelowych wzorzystych kocyczkach a w sumie to chyba pieluszkach pakowanych po 5 szt żałuję, że ich nie kupiłam a nie wiem kiedy będę w wawie teraz

Cytat:
wydaje mi się, że szkoda kasy. jak zaczniemy kupować wszystko dla niemowląt to pójdziemy z torbami ja swoje będę wyparzała tylko, przynajmniej mam taki plan

Cytat:
Bogini Bastet ja też łapie takie chwile paniki- i wtedy się mobilizuje
mnie też to mobilizuje, ale tylko troszkę

Cytat:
spokojnie masz jeszcze czas ja jak się dostałam do szpitala to w jeden dzień poprałam i w jeden się poprasowało a zakupy to w necie i szybko pójdzie
w jeden dzień? to albo jesteś minimalistką i masz mało rzeczy, albo masz sznury do wieszania prania kilometrowe i kogoś na pełen etat do prasowania

za 17 min kończy się pranie
dzień mi zleciał błyskawicznie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
stoję jak wryta w Rossku i myślę: który bardziej odradzałyście, Jelp czy Lovela. No i stwierdziłam, że sprawdzę i kupię jutro i dopiero wypiorę.
Lovela.
Choć ja kupiłam i okaże się za niecałe 2 m-ce czy było to dobry wybór

Gratuluję pozytywnej wizyty moja mama, gdy pokazuje jej zdjęcia usg zawsze mówi: ja tu nic nie widzę jak jej pokazałam 3d powiedziała: przerażające są te zdjęcia, nie powinni takich robić

ja mam jutro wizytę i trzymam kciuki sama za siebie żeby mały nie był zbyt duży. ostatnio był "starszy" o ok 1,5 tyg. a przy cukrzycy ciążowej nie jest to pozytywna informacja. Oczywiście wiem, że usg się myli i obawiam się, że może zlecą mi cesarkę, bo mały niby jest za duży a potem okaże się, że zaszła pomyłka, bo usg nie jest w 100% precyzyjne
Stary 2014-04-28, 17:31   #355
choc0late
Wtajemniczenie

ja chce do domku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-28, 17:47   #356
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, żółta taśma z góry i z dołu, pociągamy wałkiem i od razu zrywamy taśmę. Sąsiadujący pas można malować dopiero jak poprzedni bardzo dobrze wyschnie, bo farba odejdzie z taśmą. Polecam najpierw wyrysować sobie ołówkiem szerokość pasków z użyciem poziomicy, my trzy razy rysowaliśmy bo cały czas coś nie wychodziło ;p
dzieki
Cytat:
Kupiłam żel do ciała i włosów z Hippa to nasz 1 zakup kosmetykowy
Zerknijcie na fotę czy dobry kupiłam.. bo widze na necie też z lekko różowawe butelki i sama juz nie wiem czy wzięlam to co trzeba

I co jeszcze z kosmetyków brać? oliwkę,mleczko? czy sam żel wystarcza?
dobry będzie, ten różowy to też żel czy płyn do kąpieli?
Stary 2014-04-28, 17:47   #357
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

w jeden dzień? to albo jesteś minimalistką i masz mało rzeczy, albo masz sznury do wieszania prania kilometrowe i kogoś na pełen etat do prasowania

za 17 min kończy się pranie
dzień mi zleciał błyskawicznie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

ja mam tylko ubranka na 56 i 62 i to nie aż tak wiele, mieszczę się w 2 szufladach, wyszło jakoś z 3-4 automaty więc jeden dzień i gotowe prasować to nie ja prasowałam bo mi zabronili, wykorzystałam mamę i w parę godz było wszystko wyprasowane

no i co do prania to chyba jestem inna, bo jak wyprałam te wszystkie nowe ubrania to one mi się już nie podobają, wyglądają jak używane i nie mają tego czegoś jak następnym razem kupie nowe to chyba nie będę ich prała

Cytat:
ja chce do domku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedna, wiadomo ile jeszcze tam będziesz?
Stary 2014-04-28, 18:07   #358
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
ja mam tylko ubranka na 56 i 62 i to nie aż tak wiele, mieszczę się w 2 szufladach, wyszło jakoś z 3-4 automaty więc jeden dzień i gotowe prasować to nie ja prasowałam bo mi zabronili, wykorzystałam mamę i w parę godz było wszystko wyprasowane
ja mam na rok z góry z jednej strony błogosławieństwo z drugiej przekleństwo
roboty jest tyle, że hoho i skazana jestem na tylko i wyłącznie siebie

Cytat:
no i co do prania to chyba jestem inna, bo jak wyprałam te wszystkie nowe ubrania to one mi się już nie podobają, wyglądają jak używane i nie mają tego czegoś jak następnym razem kupie nowe to chyba nie będę ich prała
podobno pranie jest obowiązkowe, zwłaszcza dla noworodka. Ale świetnie Cię rozumiem, bo po praniu większość ciuchów traci swoją "urodę". Ja mam wszystko używane i o ile ciuszki dla noworodka są ok, niektóre są naprawdę piękne to już +6 m-cy to jakieś poplamione albo skłaczone szmaty najchętniej spakowałabym je i wrzuciła do kontenera na odzież, no, ale jak pomyślę, że sama miałabym to kupić wszystko to przestaje być taka wybredna

na pewno zrobię selekcję i część wyrzucę. choć wszystkie znajome matki mówią mi, że to tylko na początku zwraca się taką uwagę na ciuszki, potem najważniejsze żeby tylko czyste było

Chocolate bądź dzielna
Stary 2014-04-28, 18:13   #359
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dzieki

dobry będzie, ten różowy to też żel czy płyn do kąpieli?
ten różowy to też żel
Stary 2014-04-28, 18:26   #360
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Też czasami ogarnia mnie panika, szczególnie jeśli chodzi o gemini i kącik dla dziecka ciuszki poprane, ale tylko część i teraz widzę, że nie mam praktycznie nic na rozmiar 68, na 62 też niewiele...ciekawe kiedy zaczną się wyprzedaże w sklepach...
Cytat:
ja chce do domku
współczuję...ale dla chłopców musisz być dzielna
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości