|
|
#331 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
A wiecie, że mi się akurat Marian podoba
ale niestety kojarzy się głównie z jakimś pijakiem albo nierobem to chyba przez kabarety czy jak![]() Dla pozostałych dziewczyn też gratulacje (Pater, Karolkya, Berenika) za kolejne tygodnie i miesiące Cytat:
![]() Cytat:
Nic, tylko się cieszyć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Mała Czarno Biała piękny kącik
|
|||
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczynki
dziś zaczęłam 33 tc ![]() ![]() ![]() ufff, weekend minął ( o zgrozo w towarzystwie zgagi , właśnie wróciliśmy do domu i już wstawiłam kolejną pralkę - błękity (jak na prawdziwego chłopca przystało mój Syn (jak to fajnie brzmi )Gratuluję dziewczyny kolejnych tc |
|
|
|
#333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
następnych cudownych lat życzę Cytat:
Cytat:
![]() strasznie podoba mi się jak pomalowaliście ścianę, powiedz, czym pasy odcinaliscie, bo planuję takie coś w salonie - taśma papierowa taka żółta, czy to jakas wyższa szkołą, bo kompletnie nie wiem, jak się za to zabrać ??
|
||||
|
|
|
#334 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pościel szaro zielona śliczna Gratulacje nam we wrześniu tyle stuknie ale bycia razem kiedy to zleciało ![]() Cytat:
Ja nie zauważyłam żebym zaczęła puchnąć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() super prezent od koleżanki czekamy na efekty Cytat:
![]() Uważaj na tej budowie mi po pomocy przy dużym remoncie groził szpital ![]() oby już bez zgagi
|
|||||||
|
|
|
#335 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Miałam dzisiaj rano lecieć na badania, ale takiego mam lenia, że przełożyłam na jutro Dzięki za przypomnienie o promocji w rosku Tusz się przyda, tylko teraz jaki znowu będę stać pół godziny i wybierać ![]() Cytat:
Gratulacje Cytat:
![]() No i nie jesteś sama, ja już 15 przekroczyłam, czuję, że jak tak dalej pójdzie to dobiję do 20 Cytat:
Fajny prezent dostałaś od koleżanki, zostanie Ci super pamiątka po brzucholku ![]() za kącik!Necro super, że w końcu wychodzisz!! |
|||
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Oj Dziewuszki, zacząłem Was nadrabiać, wizaz zaczął mi szwankować i nic nie mogę zacytować za to przypomniało mi się, że jestem w ciąży
i znów ogarnął mnie lęk matko boska kompletnie jestem nieprzygotowana na poród i pojawienie się noworodka
|
|
|
|
#337 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za remonty i zazdroszczę sesji brzuszkowej. Ja mam siostrę fotografa ale jakoś nie mam odwagi na takie sesje choć bardzo bym chciała. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() za kolejny tydzieńJa od rana dopiero na spokojnie usiadłam. Po wizycie u pani diabetolog - pochwaliła moje wyniki cukrów i jeśli się nadal tak utrzymają to wszystko będzie dobrze. Tylko niestety jest wymóg jakiś że co 2 tyg do kontroli trzeba chodzić, dla niej też to niezrozumiałe no ale. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to nawet 2 razy w tygodniu bywam super, że masz cukier pod kontroląCytat:
im więcej robię tym mam większe wrażenie, że jestem w czarnym lesie...Dziewczyny, mam 11 pieluszek tetrowych i 8 flanelowych, myślicie, że starczy czy dokupić jeszcze nie chcę prać codziennie
|
||
|
|
|
#339 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cześć
Mąż ma od dziś urlop więc siedzimy w domku i zaczynamy porządkować wszystkie rzeczy w szafach... Póki co nawet nie zaczęliśmy. Najpierw z rana musieliśmy pojechać z Adasiem do lekarza. Wyskoczyły mu jakieś krostki w intymnym miejscu i ma tam czerwone. Myśleliśmy najpierw, że to odparzenie, choć z kupą, ani siuśkami nie chodzi, bo zaraz zmieniam mu pampersa. Pojawiło mu się to w sobotę rano, smarowałam Sudocremem, ale nic to nie dało, a przy przewijaniu widać tak jakby, że go to boli trochę. No i okazało się, że to bakteryjne, albo grzybiczne zakażenie. Dostał maść z antybiotykiem. Jakby do końca tygodnia mu to nie zniknęło, to mam przyjść po skierowanie na badania moczu i kału, ale w tej kwestii ja nic dziwnego nie zauważyłam. Uczulenia też dostać nie miał od czego, bo je wszystko już od dłuższego czasu, pampersy te same, chusteczki te same, krem ten sam, więc nie wiem ![]() Potem byłam na ktg, zazwyczaj chodzę w czwartki, ale teraz święto, więc poszłam dziś. Wyjątkowo bardzo szybko poszło... Dziękuję Wam za pocieszenie w kwestii imienia i remontu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale o wyjściu nic nie mówią ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no niby tak, ale najbardziej męczy mnie to, że nie mam najpotrzebniejszych rzeczy do szpitala po porodzie - podkładów, podpasek, wkładek laktacyjnych i pampersów... Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------
|
||||||
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin w oryginale trzeba mieć grupę krwi. Ja resztę badań laboratoryjnych-czyli ostatnią morfologię, te wszystkie GBS-y, kiły, hiv mogę tylko skserować, bo orginały zostają w mojej historii choroby- chodzę na NFZ i może to dlatego
![]() Ja dziś dokupiłam jeszcze wkładki laktacyjne- była promocja w super-pharm, no i do tego rzeczy do kosmetyczki mojej W tk maxx kupiłam 3 butelki avent, dokupiłam smoczek do medeli, które dostałam w spadku Do tego mam dziś zamiar umyć butelki i smoczki- kupiłam płyn do mycia NUK-a, ale nie wiem czy to jest sens inwestować w takie rzeczy ![]() Mala_Czarno_Biala No i czekam na efekty sesji. Będziesz miała cudną pamiątkę ![]() Bogini Bastet ja też łapie takie chwile paniki- i wtedy się mobilizuje
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z czego to masz to łóżeczko? Cytat:
![]() Cytat:
super, że u diabetologa tak dobrze
|
|||
|
|
|
#343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie kupuje żadnych sterylizatorów do butelek bo uważam to za zbędne a myślę że wystarczy wyparzyć butelkę. Ale takie codzienne mycie to jak?
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siostra myła gorąca wodą i szczotką domyła zawsze, nie miała problemu z osadem w butelce, co innego butelka się zrobiła mleczno- matowa od wygotowywania
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to było tak akurat. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46215072]Cześć Mąż ma od dziś urlop więc siedzimy w domku i zaczynamy porządkować wszystkie rzeczy w szafach... Póki co nawet nie zaczęliśmy. Najpierw z rana musieliśmy pojechać z Adasiem do lekarza. Wyskoczyły mu jakieś krostki w intymnym miejscu i ma tam czerwone. Myśleliśmy najpierw, że to odparzenie, choć z kupą, ani siuśkami nie chodzi, bo zaraz zmieniam mu pampersa. Pojawiło mu się to w sobotę rano, smarowałam Sudocremem, ale nic to nie dało, a przy przewijaniu widać tak jakby, że go to boli trochę. No i okazało się, że to bakteryjne, albo grzybiczne zakażenie. Dostał maść z antybiotykiem. Jakby do końca tygodnia mu to nie zniknęło, to mam przyjść po skierowanie na badania moczu i kału, ale w tej kwestii ja nic dziwnego nie zauważyłam. Uczulenia też dostać nie miał od czego, bo je wszystko już od dłuższego czasu, pampersy te same, chusteczki te same, krem ten sam, więc nie wiem ![]() [/QUOTE] A jak się Adaś czuje? Ma temperaturę? |
|
|
|
|
#346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku po umyciu przelewałam wrzątkiem i gdzies raz na tydzień wrzucałam na kilka minut do garnka z wrzaca woda. |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie planuje kupować żadnych płynów, wyparzę i tyle
|
|
|
|
|
#349 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to była świetna zabawa, nawet dałam się rozebrać ;p---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sesji bardzo zazdroszczę, będziesz miała piękną pamiątkę, czekamy na efekty ![]() Cytat:
tylko tak dalej!
|
||
|
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadneych specfików dodatkowych ani sterylizatorów, niech się uodparnia samodzielnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam żel do ciała i włosów z Hippa to nasz 1 zakup kosmetykowy
![]() Zerknijcie na fotę czy dobry kupiłam.. bo widze na necie też z lekko różowawe butelki i sama juz nie wiem czy wzięlam to co trzeba ![]() I co jeszcze z kosmetyków brać? oliwkę,mleczko? czy sam żel wystarcza?
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Witam się powizytnio i poniedziałkowo.
![]() Nieprawidłowości brak, tętno w normie, główką w dół, 1700g wagi, a długi nie wiem, bo nie mówił. ![]() Wyprzedza termin o 3 dni Ale wszystko się jeszcze może zdażyć.Zalecenie Aspargin na skurcze nóg, 3x1 + kontynuacja żelaza. No i moja Mama miała okazję pierwszy raz w życiu zobaczyć dziecko przez usg. Przeżywała bardziej niż ja. W koło coś się pytała, a lekarz tylko się śmiał, koniec końców mówi: Inaczej nie chce być, tu może pani zobaczyć jajeczka. ![]() Berenika, wpiszesz mi wizytę: 22.05 10.10 Dziś kupiliśmy materacyk, poduszeczkę. Z kołderką się wstrzymaliśmy, bo dostałam od kuzynki, więc do roku nam wystarczy potem kupimy większą. Jutro proszki do prania, bo dziś stoję jak wryta w Rossku i myślę: który bardziej odradzałyście, Jelp czy Lovela. No i stwierdziłam, że sprawdzę i kupię jutro i dopiero wypiorę. A teraz idę poprasować to co wyprane.
|
#354 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakupy! też widziałam w tkmaxxie te butelki, w sumie wydaje mi się, że cena okazyjna, więc może kupię je następnym razem![]() zakochałam się za to w takich flanelowych wzorzystych kocyczkach a w sumie to chyba pieluszkach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i kogoś na pełen etat do prasowania![]() za 17 min kończy się pranie ![]() dzień mi zleciał błyskawicznie ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Choć ja kupiłam i okaże się za niecałe 2 m-ce czy było to dobry wybór ![]() Gratuluję pozytywnej wizyty jak jej pokazałam 3d powiedziała: przerażające są te zdjęcia, nie powinni takich robić ja mam jutro wizytę i trzymam kciuki sama za siebie żeby mały nie był zbyt duży. ostatnio był "starszy" o ok 1,5 tyg. a przy cukrzycy ciążowej nie jest to pozytywna informacja. Oczywiście wiem, że usg się myli i obawiam się, że może zlecą mi cesarkę, bo mały niby jest za duży a potem okaże się, że zaszła pomyłka, bo usg nie jest w 100% precyzyjne |
|||||
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chce do domku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prasować to nie ja prasowałam bo mi zabronili, wykorzystałam mamę i w parę godz było wszystko wyprasowane ![]() no i co do prania to chyba jestem inna, bo jak wyprałam te wszystkie nowe ubrania to one mi się już nie podobają, wyglądają jak używane i nie mają tego czegoś jak następnym razem kupie nowe to chyba nie będę ich prała biedna, wiadomo ile jeszcze tam będziesz? |
|
|
|
|
#358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z jednej strony błogosławieństwo z drugiej przekleństwo![]() roboty jest tyle, że hoho i skazana jestem na tylko i wyłącznie siebie ![]() Cytat:
. Ja mam wszystko używane i o ile ciuszki dla noworodka są ok, niektóre są naprawdę pięknena pewno zrobię selekcję i część wyrzucę. choć wszystkie znajome matki mówią mi, że to tylko na początku zwraca się taką uwagę na ciuszki, potem najważniejsze żeby tylko czyste było ![]() Chocolate bądź dzielna |
||
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
ten różowy to też żel
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

ale niestety kojarzy się głównie z jakimś pijakiem albo nierobem
to chyba przez kabarety czy jak

już nie mogę się doczekać. 

, właśnie wróciliśmy do domu i już wstawiłam kolejną pralkę - błękity (jak na prawdziwego chłopca przystało mój Syn (jak to fajnie brzmi
)
Jutro idziemy do farby, oczywiście jeszcze nie mam kompletnie pomysłu na kolor. Teraz mamy okropną zieleń a chce coś jasnego.
ok, nie będę zaprzeczać), ale ja się pytam gdzie?? Bo ani u mnie w rodzinie nie ma żadnej, ani wśród znajomych, ani na mojej ulicy wśród bliższych i dalszych sąsiadów, u syna w grupie zaledwie jedna!
13.07.2013