![]() |
#331 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cieszę się, że zdjęcie Wam się podoba
![]() Nawet nie pytaj... Nie wiem co się stało Myszy, ale od 22.00 do 1.00 wybudzała się co pół godziny. Co prawda tylko po to, żeby jej podać smoka, ale oczywiście my z TŻ już prawie nie spaliśmy. Cytat:
Zazdroszczę i trzymam kciuki, żeby dobry humor trwał jak najdłużej! Cytat:
![]() Ja też podejrzewam, że u nas zły nastrój Emi ma związek z ząbkowaniem, ale sama nie umiem ocenić czy dziąsełka są spuchnięte czy nie. Cytat:
U nas maleńka usypia ostatnio praktycznie tylko w wózku/ skacząc ze mną na piłce gimnastycznej, zarówno w dzień jak i w nocy. A pomyśleć, że jeszcze niedawno wystarczyło ją położyć w łóżeczku i dać smoka. Dopiero teraz doceniam jakie to były złote czasy ![]() Cytat:
![]() Kiedyś byłam zwolenniczką rytuałów i dyscypliny, a teraz wychodzę z założenia, że dobry jest ten sposób, który działa ![]() Cytat:
![]() Na pewno! Cytat:
Mam dziś wyjątkowo podły nastrój. Przy życiu trzyma mnie jeden jedyny fakt: za dwa dni jedziemy na Mazury GDYBY NIE TO… To wkrótce kręciliby o mnie dokument „Wyjątkowo brutalny przypadek masowego morderstwa w siedmiu centrach handlowych przy uzyciu młotka i nici dentystycznej” ![]()
![]() |
#332 | |
Rozeznanie
|
Wita Was najbardziej pociągająca mama na wątku
![]() Masakrycznie sie czuję, w nocy miałam gorączkę a teraz chustkę to do nosa normalnie sobie dokleiłam. Do Tosia staram sie nie zbliżać a jak musze to w maseczce. A jutro teoretycznie mamy zaproszenia rozwozić ![]() Dziś nie poszliśmy na rehabilitację bo nie dałabym rady wiec z Tosia na przewijaku położyłam i tak sobie sam ładnie ćwiczył ![]() Zobaczcie jak już ładnie główkę trzyma. Piszę trzyma a nie podnosi bo potrafi tak ze dwie minutki leżeć dopóki mu się nie uleje i nie wpadnie buźką w to ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Spakowana już na wyjazd? Cytat:
![]() A tobie jeszcze raz życzę dużo zdrówka i ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- A u nas pada deszcz. Na działkach w okolicy pustka więc chyba dlatego internet mi działa bezbłędnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
haloo;*
super dziewczyny, że piszecie to tych wszytkich sposobach na kaszki, gluten, warszywka. my zaczynamy start z marchewą za jakiś tydzień więc wszytskie rady się przydadzą, w szczególności, że od mojej pani pediatry uslyszałam :'zrobi pani jak pani uważa';/ Limonka1987 zdjęcie naprawdę super ![]() ![]() tygrysek83 spokojniee,mała modelka ci rośnie. musisz ją przekonać, że najpierw masa, potem rzeźba ;D niezapomnijkaa09 szybkiego powrotu do zdrowia, przechodzilam ostatnio to samo, więc wiem co znaczy katar przy 35 stopniowym upale;/ a Antek cud miód malina ![]() u nas wczoraj koszmarny dzień, urwanie chmury nad lublinem i w dodaktu, wtedy, w najgorszy deszcz i grad, pędziliśmy jak na sygnale do szpitala, bo ja znowu miałam atak tych kamyków. myślałam, że poród to najgorszy ból jaki przeżyłam. nawet nie wiedzialąm, że cokolwiek może bardziej boleć. oj może, może... morał z tej historii taki, że przyśpieszyli mi operacje na poniedziałek i nie muszę czekać te 3 tyg. mam nadzieje, że szybko pójdzie i się szybko wykuruje, bo 24 sierpnia robimy chrzciny ;/ miłoge popołudnia, u nas wyjrzało słońce, więc spróbujemy trochę pospacerować koło bloku. ciaoo ![]()
#336 |
Zakorzenienie
|
Stefan, niezapomnijka - zdrowia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O matko jak to boli bardziej niż poród to nie umiem sobie tego wyobrazić ![]() ![]() Trzymam kciuki za poniedziałkową operację. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Zanim Was nadrobię wytłumaczę się ze swojej nieobecności. Problemy z karmieniem Natulki sięgnęły zenitu, już prawie wgl nie chce mleka, je coraz mniej - wcześniej było ok.700 na dobę, potem 500 (tłumaczyłam to upałami), wczoraj wgl tragedia bo tylko 340 (w dzień było 180 a w nocy mimo że ja całą noc nie spałam i co 2 godz. próbowałam jej coś wcisnąć to zjadła tylko 30, potem 50 i 80. Spadła też na wadze z 5550 do 5470. Nasza pediatra zleciła oprócz wcześniejszych badań (min usg brzuszka - wszystko ok) znowu morfologię, mocz a ja dodatkowo poprosiłam o skierowanie do laryngologa, żeby sprawdzić jej uszka. Z uszkami wszystko ok, pozostałe wyniki też dobre, ma tylko trochę podwyższone euzynofilie (450) więc być może ma alergie (choć nasza pediatra raczej się ku temu nie skłania, to bardziej moje podejrzenia na podst. tego co się dowiedziałam od wujka google'a i z wywiadu w rodzinie/pośród znajomych). Dziś znów wizyta u pediatry, waży 5500. Zupki i soczki je/pije nawet chętnie, problem jest tylko z mlekiem. Teraz karmienie zajmuje już nie pół a godzinę, półtorej, dwie, zawsze z wielkim płaczem i nie pomagają już żadne metody ani gruchanie grzechotkami, ani karmienie na stojąco ani klaskanie przed nią, nic. Dziś pediatra powiedziała, że dzieci czasem tak mają, że tracą apetyt i że tyle co je wystarczy, żeby 'przetrwać'. Jak zaczęłam ją naciskać to powiedziała, że możemy spróbować z mleczkiem pepti ale pewnie go już nie będzie chciała (bo gorzkie itp), ew. zmienić mleko. Na moje pyt. co dalej jak nie będzie chciała jeść, rozłożyła ręce i wypisała skierowanie do szpitala ![]() Tyle u nas. Walczę z karmieniem dalej choć ten pediatra kazał mi 'wyluzować' bo Natula wyczuwa mój stres, wyjść z domu, pomyśleć o sobie, zrobić się trochę egoistką. Jeśli któraś z Was miała (w rodzinie gdziekolwiek) podobne przypadki albo wie coś na ten temat będę wdzięczna za radę. I oczywiście bardzo Was proszę o kciuki za mojego niejadka ![]() Mam jeszcze pytanie do mam MM - karmicie mlekiem 1 czy 2? ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Stefan bardzo współczuję bólu, ogromne ![]() ![]() ![]() ![]()
#339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym to z dziećmi jest naprawdę różnie- ostatnio pisałam, ze była u mnie kumpela z ponad roczna córcią ( też Natalką ![]() ![]() Jej córcia też jest niejadkiem-może Natalki tak mają ![]() Naprawdę zastosuj się do rady lekarza- wyluzuj ![]() ![]() ![]() Ja karmie jedynką bo dwójka to chyba po 6 miesiącach a mój ma dopiero 3,5 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy ktoś zauwazył moją nieobecność, ale od tygodnia prawie jestem z Gabrysiem w szpitalu
![]()
#341 |
Zadomowienie
|
Śliczne macie dzieciaki!!!!!!
Ponieważ mój syn rośnie w zastraszającym tempie zaczynam się dokształcać w temacie jego karmienia. Do końca 6 miesiąca tylko kp, później chciałabym BLW ale trochę się cykam. Wiem, że niektóre z Was też wybrały ten sposób. Jak wam idzie? Boję się że mały się czymś zachłyśnie a ja spanikuje. Zamawiam sobie 2 książki o BLW, ciekawa jestem czy przekonają mnie do końca.
#342 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
życzę zdrówka Gabrysiowi i trzymam kciuki za szybki powrót do domu ![]() Tasia ja kiedyś planowałam BLW, dołączyłam do grupy na Facebooku i się zraziłam. Masakra- dziewczyny narzucają swoje metody a jak któraś robi inaczej to jest zła. Normalnie skojarzył mi się wątek ze zwolenniczkami KP, które nie rozumieją, ze można dziecko karmić MM ![]() Tak więc ja na razie do BLW się zraziłam ale moze się zdystansuję przez 2 miesiące i znowu pomysł powróci. Jak będziesz stosować to relacjonuj na bieżąco ![]()
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-08-08 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Próbuje jej właśnie przetłumaczyć, że nie ma co się odchudzać i żeby nie wkładała sobie palców do gardła ![]() Tak właśnie się zastanawiałam co z Tobą jak mówili o ulewie w Lublinie. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |||
Zakorzenienie
|
Virginia ja bym próbowała zmieniać smoczki, butelki i przede wszystkim mleka, a próbowałaś podać inne mleko? Podobno NAN jest bardzo słodkie.
Jak Natalka fajnie je warzywa z łyżeczki to może kaszkę jej zacznij podawać. Cytat:
![]() 2 mleko jest od 6 skończonego miesiąca. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#345 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przypomnij mi proszę... Antoś również ma asymetrię? Wydaje mi się, że tak samo mocniej opiera się na jednej stronie jak moja Emi, ale może tak tylko wyszło na zdjęciu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pakowanie zaplanowane na jutro. Dziś nie miałam weny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nieodmiennie jestem wdzięczna losowi, że trafiłam na nasz wątek, bo to prawdziwa kopalnia wiedzy na wszystkie tematy i bardzo ułatwia wychowywanie maluchów. Cytat:
Kciuki za Was trzymam nieodmiennie! Wierzę, że skoro lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić, rzeczywiście tak jest ![]() Ja będę karmić 1 do 6 miesiąca. Cytat:
Cytat:
Piszę do Was pijąc winko, chociaż mi akurat nikt go nie przepisał na receptę ![]() Uznałam, że należy mi się jakaś przyjemność po mega ciężkim dniu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zamiast winka jestem na tabsach i też mam niezły odlot- mówię Wam ![]() Dziś jakoś w sumie miałam sporo czasu bo do Tosia jak najmniej się zbliżałam a tak to się zajmował sam sobą ale cisza była na wątku to zaczęłam podejrzewać, że może znów wizaż się popsuł ![]() Dziewczyny czy Wam też lecą włosy? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Ag9 - skad to sie wzielo? Wiadomo kiedy wychodzicie? Mam nadzieje, ze jestescie pod dobra opieka? Staraj sie nie zamartwiac
![]() virginia - mam nadzieje, ze Natalii nic nie jest i taka poprostu jej uroda. Sprobuj jak pisze Ela zmienic smoczki, butelki mleko. Dziewczyny dobrze radzą. Cos musi byc na rzeczy skoro warzywa je ![]() Mi tez lecą wlosy, podobno ma sie ustabilizowac do 6 miesiacy po porodzie. Zgapilam i pije winko ![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-08-08 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Niezapomnijka
![]() ![]() Limonka ![]() A my dzisiaj kosztowaliśmy truskawki
#349 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ag9 - kurcze, współczuję bardzo ![]() ![]() Nie piszcie mi o winku ![]() ![]() ![]() Virginia - trudno mi coś doradzić, ja też spróbowałabym z innym mlekiem. No i też mi się wydaje, że dziecko zagłodzić się nie da - przy kp nie ma się pojęcia ile dziecko zjada i jest ok, a wydaje mi się że też na pewno nie raz wydawałoby się nam że to za mało. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-08-08 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do dziąseł, to porównaj z górnymi. u nas górne twarde, dolne takie rozpulchnione i dwie wyraźne białe kreski na nich. ale palcem jeszcze ząbków nie wyczuwam. udanego wyjazdu! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak jak dziewczynom - mnie też przyszła do głowy zmiana mleka na inne. i jeszcze rezygnacja z soczków - może lepiej samą wodę, żeby młodej nie przywyczajać do słodkiego? jak często karmisz Natalkę? czekasz aż zawoła sama, czy po prostu z zegarkiem w ręce wyznaczasz godziny? może za często chcesz ją karmić i protestuje? Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- mina Oli po truskawkach - bezcenna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podobną miał mój TZ jak próbował to ciacho moje z zakalcem o którym pisałam ![]() też mam taki kocyk ale okupują go koty
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajną masz poduszkę na fotelu ![]()
![]() |
#354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na początku tygodnia byłam na kontroli w poradni z małym i wszystko jest ok! Nie ma asymetrii. We wtorek mam tylko jeszcze odebrać wyniki tarczycy i jak będą ok to nie będę musiała już więcej jeździć do poradni. =)
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
AA i mi też lecą włosy, ale ja miałam z tym problem przed ciążą, więc u mnie to troszkę inaczej wygląda.
Tasia, ale mi się wydaje, ze starsze dzieci bardziej radzą sobie z rozdrabnianiem pokarmów językiem ![]()
#357 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ola ma słodką kwaśna minkę. moja Emilka tak się krzywi jak jej próbuję mleko z łyżeczka kaszki wcisnąć, żeby te chol..ną ekspozycję na gluten zacząć. dziś znów sie nie udało- znowu próbowałam łyżeczka, potem butla, skończyło się płaczem jak tylko zauważyła łyżeczkę ![]() ![]()
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-08 o 20:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to za umaszczenie tego ciemnego? Poka jakas inna fotę ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Kocyk niezniszczalny ![]() Mina młodej super :p A truskawki nie są silnym alergenem? Tak wcześnie sie je wprowadza? Ja chyba naprawdę musze się zacząć szkolić w temacie. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
To powodzenia z pakowaniem. Ja to akurat bardzo lubie ![]() Zazdroszczę winka, ja co spróbuje sie napić to Kinga od razu sie budzi na jedzenie wiec sie poddałam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dobrze że tak wszystko czytasz i dzielisz się wiedzą ![]() Powinnysmy tworzyć na wątku księgę wiedzy tajemnej dla pokoleń następnych :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.