Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-20, 19:12   #331
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: stosunek w 6 dniu cyklu!Jest sie czego bać?

Właśnie-kup i zrób-bedziesz wiedziała co i jak

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 19:22   #332
Castalamare
Raczkowanie

tak sie wlasnie zastanawiam, co moze mi wyjsc... stosunek mialam w 7 dniu cyklu.. w 8 dniu mialam temperature 37,2 a dzis mam juz normalna - 36,6..czy ta podwyzszona temperatura mogla byc oznakiem owulacji? ostatnio okresy mam dosc rozregulowane (raz mam w 24 dniu raz w 29 okres) i w 8,9 i 10 dniu pobolewal mnie ten dol brzucha, temperatura juz jest ok...mam wrazenie jakby mi mial okres wrocic - mam takie nastroje jak przed okresem - od złości przez smutek i radosc... i czuje sie ciezko jak przed okresem..

pozdrawiam
Castalamare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 19:28   #333
Fresa
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o owulację,to zawsze występuje na 14 dni przed końcem cyklu.Czyli 14 dni po owulacji możesz spodziewać się miesiączki .
Jednorazowy pomiar temperatury to zbyt mało ,aby stwierdzić,czy jej wzrost spowodowany był owulacją.

Stary 2006-03-20, 19:54   #334
primavera
Zakorzenienie

Jak już powiedziała fresa- jednorazowy pomiar temp nic ci nie da

Cytat:
Napisane przez Castalamare
stosunek mialam w 7 dniu cyklu.. w 8 dniu mialam temperature 37,2 a dzis mam juz normalna - 36,6..czy ta podwyzszona temperatura mogla byc oznakiem owulacji?
Po owulacji ma miejsce tzw faza lutealna- faza wysokich temperatur, która trwa zazwyczaj do końca cyklu (często temp spada w odtatnim dniu cyklu)

Cytat:
Napisane przez Castalamare
ostatnio okresy mam dosc rozregulowane (raz mam w 24 dniu raz w 29 okres)
Jeżeli na przestrzeni cykli z ostatniego roku różnica pomiedzy najdłuższym a najkrótszym jest dłuższa niż 5 dni- wtedy mówimy o cyklach nieregularnych; jeśli jest krótsza-cykle są w normie.

Zamiast się zamartwiać- zrób jutro ten test, naprawde nie kosztuje wiele (jeśli krępujesz się poprosić w aptece- testy są do kupienia w supermarketach).
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 19:58   #335
justyna8703
Przyczajenie

czy możliwe jest zajście w ciążę w tym przypadku?

Miesiączkuję bardzo nieregularnie wię zstanawiam się czy jest możliwe abym zaszła w ciążę 42 dnia od wystąpienia ostatniej miesiączki? Jeżeli tak to jakie istnieje tego prawdopodobieństwo? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
justyna8703 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 20:32   #336
tootsie
Zakorzenienie

Dot.: czy możliwe jest zajście w ciążę w tym przypadku?

jak sama piszesz miesiączkujesz nieregularnie i nie można określić kiedy jest owulacja,więc ryzyko ciąży jest

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 20:34   #337
Momo
Zakorzenienie

Zawsze jest możliwe zajście w ciążę ,jeśli wcześniej doszło do zbliżenia.Prawdopodobieńs twa nie potrafię określić.Myślę,że test ciążowy mógłby Ci być pomocny.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-20, 20:38   #338
Kasiek1987
Zakorzenienie

A próbowałaś się radzić lekarza w kierunku nieregularnych miesiączek? W Twoim wieku to chyba nie jest normalne... A prawdopodobieństwo ciąży faktycznie trudno określić, bo nie wiemy, co dzieje się w Twoim organizmie. Na pewno współżycie bez zapezbieczenia zwiększa sporo to prawdopodobieństwo.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 07:45   #339
kasieńka:)
Rozeznanie

Castalamare mój Synek ma 5 miesięcu już Jak sobie radze? Lekko nie jest. W tygodniu pracuje, tzn. robie projekty, na całe szczęście moge je robić w domu. W weekendy studia. Moj facet tez pracuje. wiesz co? Bałam sie ze gorzej bedzie Jesli bylabys w ciazy i bedziesz miala chłopczyka... To bedzie to facet Twojego życia Daj znac jak wynik
kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 08:27   #340
Rozeznanie

Mozliwośc zajścia w ciąże jest ZAWSZE. Trudno mi powiedzieć coś na temat dni płodnych i niepłodnych gdyż nie podałaś żadnych informacji. Myśle, że wizyta u Ginekologa bedzie konieczna, nie z samego faktu braku miesiaczki ale rowniez (jesli w ciazy nie jestes) ustabilizowania okresu
Stary 2006-03-21, 15:02   #341
Castalamare
Raczkowanie

Hmmm Witam...

no wiec robilam test dzis iii... wyszedl...a raczej wyszly obie kreski...
a dol brzucha mnie nadal boli... ale jakos nie wierze w ten test bo pospieszylam sie i zrobilam go juz w 4 dniu od stosunku...stosunek byl w piatek wieczorem a ja zrobilam test dzis rano... oczywiscie powtorze go jeszcze dla pewnosci - np za jakis tydzien... ale cos nie wierze w ten test...podratowala mnie kuzynka ktora mi dala ten test bo u niej lezal rok i powiedziala zebym zuzyla.. i dlatego zbytnio w niego nie wierze bo nie dosc ze wydaje mi sie stary to jeszcze czy nie za szybko to wykazal?

Kasieńka to gratuluje chlopczyka masz to szczescie ze masz odpowiedzialnego faceta, ktory sie nie wystraszyl i nie uciekl, tylko jest dalej z Toba i z Twoim Chłopczykiem jak czytałam inne posty to gdzies mi sie obiło o "uszy" ze masz 18 lat... wiec w ciaze zaszlas w wieku 17?
poza tym gratuluje siły, ktora masz ze dajesz sobie rade z tym wszystkim
buźźźźźka

Pozdrawiam
Castalamare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 15:06   #342
Fresa
Zakorzenienie

Jeżeli od możliwego zapłodnienia upłynęły dopiero 4 dni ,to test taki nie jest wiarygodny .Kup w aptece ten ,co wykazuje po 6 dniach i zrób go w odpowiednim momencie-czyli nie wcześniej niż w 6 dni po stosunku.

Stary 2006-03-21, 15:33   #343
jessy
Zakorzenienie

Możliwość zajścia w ciążę tak jak dziewczyny już napisały jest. Psmiętaj że plemniki z genotypem męskim są szybki, ale żyją krótko. Natomiast zeńskie, które są wolniejsze, mogą ptrzeżyć w organizmie matki do SIEDMIU dni!!! Także nawet w czasie miesiączki można zajść w ciążę z uwagi na żywotność plemników.
Stary 2006-03-21, 16:26   #344
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: czy mogę byc zaniepokojona???

W związku z rosnącą ilością wątków z pytaniami typu "czy mogę być w ciąży", które zaśmiecają forum, zebrałam je w jeden. Każdy kolejny będzie tu doklejany.

Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 16:42   #345
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

Lexie . Żeby jeszcze tylko potrzebujące rady to przeczytały i się do tego stosowały

Stary 2006-03-22, 12:24   #346
Rozeznanie

Wink Dot.: stosunek w 6 dniu cyklu!Jest sie czego bać?

Castalamare dziękuje Dobrze Ci sie "obiło o uszka" - mam 18 lat, a w ciąże zaszłam jak miałam 17. Moi rodzice chyba to przewidzieli i wysłali mnie do szkoły rok wczesniej- dlatego mam już mature za sobą Teraz praca, studia, Synuś... heh lekko nie jest ale dzięki temu, że mam dwóch tak wspaniałych chłopców radze sobie a oni dają mi dodatkową motywacje Chciałabym napisać do wszystkich przerazonych młodych dziewczyn które tak jak ja, zaszły w ciąże w tak młodym wieku, że dzecko nie stoji na przeszkodzie niczemu. Wrecz przeciwnie... Daje dodatkową motywacje... A usmiech tego malenstwa potrafi rozjasnic najbardziej ponury dzień Masz racje, moj facet jest na prawde extra. Potrafil sie odnalesc w sytuacji i wykazal sie dorosloscia.
Stary 2006-03-22, 13:37   #347
*sexi laska* =)
Raczkowanie

GG do *sexi laska* =) Wyślij wiadomość przez Yahoo do *sexi laska* =)

Tez mam taki problem...straszne uczucie, robilismy to pare razy ale z zabezpieczeniem, wszystko poszło ok...czy możliwe ze mogło dojść do zapłodnienia?
Stary 2006-03-22, 15:12   #348
jessy
Zakorzenienie

Skoro z zabezpieczeniem to jak miałoby dojść do zapłodnienia? Metodą telepacji, transformacji, prez podział, pączkowanie? Jeżeli prawidłowo używaliście zabezpieczenia to szanse są baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardz o nikłe. Musielibyście mieć dużego pecha. A po drugie co już Dziewczyny ciągle powatarzają w ciążę nie zachodzi się tak łatwo.
Właśnie sprawdziłam w profilu, ze masz dopiero 14 lat. Więcej pytań nie mam. Polecam podręcznik do biologi. A na drugi raz zastanów sie czy chcesz TO robić skoro przy zabezpieczenieu jesteś zdenerwowana (chcociaż nie wiem jak się xzabezpieczaliście). Może po propstu napisz jaką metodę anty wybraliście, będzie łatwiej coś powiedzieć. Chociaż rozumiem, ze skoro byłaś na tyle dorosła by rozpocząć współżycie to o antykoncepcji wiesz wszystko
Pozdrawiam i życzę mniej nerwów na przyszłosć
Stary 2006-03-22, 15:14   #349
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Napisane przez jessy
Możliwość zajścia w ciążę tak jak dziewczyny już napisały jest. Psmiętaj że plemniki z genotypem męskim są szybki, ale żyją krótko. Natomiast zeńskie, które są wolniejsze, mogą ptrzeżyć w organizmie matki do SIEDMIU dni!!! Także nawet w czasie miesiączki można zajść w ciążę z uwagi na żywotność plemników.
HIEHIE... to ja już wiem co zrobić by były wieksze szanse na córę jak już nadejdzie odpowiedni moment by sie starać... TŻ wolałby synka, ale juz ja wiem swoje W sumie obliczajac to największe szanse na córę ma sie tuż po okresie.

sexie laska, skoro sie zabezpieczaliscie i nic nie nawaliło to powinno byc ok. ja brałam tabletki przez wiele lat, a teraz przerzuciliśmy sie na gumki. na razie w ciaży nie jestem wiec jest ok. nie zadreczaj sie. Na początku w sumie to normalne, że człowiek sie boi, ale jak zobaczysz że antykoncepcja działa to strach sam minie.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-22, 15:44   #350
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *sexi laska* =)
Tez mam taki problem...straszne uczucie, robilismy to pare razy ale z zabezpieczeniem, wszystko poszło ok...czy możliwe ze mogło dojść do zapłodnienia?

Nie ma 100% metody zapobiegania, a juz na pewno nie dla 14 latki, więc się zastanów, czy współzycie w tym wieku , to jest to bez czego nie możesz się obejsć.
Stary 2006-03-22, 17:05   #351
Shemreolin
Zakorzenienie

Oł dżizas! Serio 14 lat? No to za wczesnie zdecydowanie na seks! Ja w tym wieku to myślałam tylko o graniu w piłkę i lataniu po dwiorze z przyjaciółmi. Szkoda wielka, że dziewczyny w tym wieku skreslaja sobie dzieciństwo. Dorosłość wcale nie jest taka super jak sobie młodzi wyobrażają. A do seksu trzeba byc dojrzałym, bo to nie jest rąbanie drzewa czy wbijanie gwoździa tylko piękny akt między dwojgiem ludzi.

A stracic dziewictwo w tak młodym wieku to jak zjeść najpierw wisienkę z tortu...

Stary 2006-03-22, 17:20   #352
jessy
Zakorzenienie

Żeby przynajmniej *sexi laska* nie miała problemów z potencjalną ciążą... A tu mimo zabezpieczenia (chociaż nie wiem jakie ono było bo jeżeli kalendarzyk to krzyżyk na drogę i gratuluję) jest u niej nerwowa sytuacja. Moze rzeczywiście lepiej zastanowić się czy nie warto trochę zaczekać, bo uprawiać seks to każdy potrafi tylko, żeby było pięknie szczerze i ciepło to już trudniej...
Shem - a pewnie, że spróbuj. Zawsze możesz przyszłemu tatusiowi powiedzieć, że się w obliczeniach pomyliłaś
Stary 2006-03-22, 17:30   #353
Shemreolin
Zakorzenienie

Ouups... kochanie... no wiesz, pomyliłam sie w obliczeniach. Och! Ach! Tak mi przykro... ale nastepnym razem juz będzie synek, przysięgam.

Stary 2006-03-22, 17:36   #354
jessy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Ouups... kochanie... no wiesz, pomyliłam sie w obliczeniach. Och! Ach! Tak mi przykro... ale nastepnym razem juz będzie synek, przysięgam.
Piękne
Albo: Kochanie no ojojoj będzie córcia, ale co tam ubierzemy w chłopięcy dresik, wyścigówkę ( a może teraz Pokemony bo ja nie w temacie jestem ) do łapki i zupełnie jakby nie było pomyłki w obliczeniach
Stary 2006-03-22, 18:05   #355
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Oł dżizas! Serio 14 lat? No to za wczesnie zdecydowanie na seks! Ja w tym wieku to myślałam tylko o graniu w piłkę i lataniu po dwiorze z przyjaciółmi. Szkoda wielka, że dziewczyny w tym wieku skreslaja sobie dzieciństwo. Dorosłość wcale nie jest taka super jak sobie młodzi wyobrażają. A do seksu trzeba byc dojrzałym, bo to nie jest rąbanie drzewa czy wbijanie gwoździa tylko piękny akt między dwojgiem ludzi.

A stracic dziewictwo w tak młodym wieku to jak zjeść najpierw wisienkę z tortu...
Bardzo mądra wypowiedź.
Stary 2006-03-22, 19:33   #356
kachulka22
Przyczajenie

boze 14 lat ??? to raczej nie jest odpowiedni wiek do rozpoczynania wspolycia? a seks w tak mlodym wieku nie swiadczy o doroslosci, tylko o glupocie, ja zaczelam w wieku 16lat i uwazam, ze moglam z tym poczekac,
a teraz od 6 dni czekam na okres,ktory mi sie spoznia i cierpliwie na wizyte u ginekologa,a test...moze przekonam mojego narzeczonego... pozdrawiam
kachulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-27, 21:52   #357
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

ehh kobitki, mam nadzieję, ż pomożecie... tak w skrócie: tabletki biorę od pół roku, w środę rozpoczęłam kolejne opakowanie, biorę je zawsze ok 21. czyli w środę, czwartek i piątek pamiętałąm w sobotę rano kochałam się z facetem, potem wyjechaliśmu na weekend i.. ja, gamoń number 1 zapomniałam ich wziąć ze sobą... oczywiście ani później w sobotę ani w niedzielę nie broiliśmy a w niedzielę wzięłam o 21 (bo tak wróciłam do dmku) 2 tableteczki- sobotnią i niedzielną na raz... mam już zacząć sie stresować czy ta piątkowa tabletka działała w sobotę?? aż do niedzieli wieczór.. któs może wie ?
Stary 2006-03-27, 22:21   #358
Aliszcze
Zakorzenienie

Tabletka trwa cała dobe,czyli jeśli wzięłaś w piatek o 21 to działanie tabletki jest do soboty 21.Nie wiem jakie tabletki bierzesz ale powinnaś miec napisane na ich opakowaniu,jak długo jeszcze działają mimo że zapomniało się wziąść kolejnej. Może Twoje należą do tych,co można bez obaw spóźnić się z wzięciem do 12 godzin Moim zdaniem jesli w niedziele nie baraszkowaliście to nie masz się czym martwić a teraz przez jakiś czas lepiej zabezpieczajcie się dodatkowo(np prezerwatywą). Chyba tydzień ale głowy nie daję. Zresztą wszystkie potrzebne informacje powinny być dołączone do opakowania,przestudiuj ulotkę dołączoną do tabletek a wszystko powinno się rozjaśnić
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-27, 22:39   #359
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

biorę Harmonet tak, mogę się spóźnić 12 godzin bez obaw... i wszystko byloby jasne, gdyby nie fakt, ze plemniczki mogą sobie dłuuugo żyć we mnie i może czasem któremuś zachciało się mnie zapłodnić w niedzielny poranek ehhh nie ma to jak się pozamartwiać troszke: jestem czy nie jestem w ciąży jak za młodu hihi
Stary 2006-03-28, 09:22   #360
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21
biorę Harmonet tak, mogę się spóźnić 12 godzin bez obaw... i wszystko byloby jasne, gdyby nie fakt, ze plemniczki mogą sobie dłuuugo żyć we mnie i może czasem któremuś zachciało się mnie zapłodnić w niedzielny poranek ehhh nie ma to jak się pozamartwiać troszke: jestem czy nie jestem w ciąży jak za młodu hihi
Taka stara to nie jesteś A spóźniłaś się 24 godziny z tabletką, więc działanie jest osłabione. 7 dni z dodatkowym zabezpieczeniem to konieczność
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości