pies-pająk i straszenie ludzi - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 17:01   #331
201605161006
Konto usunięte

Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Cytuję z podpisem - oto GRZECZNA takasobie.
Już nie można faktu stwierdzić, bez żadnych obraz, wulgaryzmów, chamstwa i buractwa, bo powiedzą żeś niegrzeczny .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:03   #332
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Nie chodzi tylko o wizerunek, ale w tym przypadku na stracony czas na uciekanie przed tym psem i wydzwanianie na policję robiąc z siebie przy okazji idiotę, na stracone nerwy. Naprawdę nie wierzę w to co tutaj czytam. Niektórzy nie mają za grosz poczucia uczciwości. Tylko egoizm i wyrachowanie.
Złóż zawiadomienie o popełnionym przestępstwie. Żądaj rekompensaty za stracony czas za uciekanie przed psem i wykonanie połączenia pod darmowy numer.
Teraz każdy chciałby się sądzić z każdym Może dlatego tyle trzeba czekać przed kolejnymi rozprawami w sądach

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Już nie można faktu stwierdzić, bez żadnych obraz, wulgaryzmów, chamstwa i buractwa, bo powiedzą żeś niegrzeczny .
Ojciec mojego ex zawsze powtarzał, że tylko prostaki i buraki przeklinają

Ja na szczęście nie muszę używać wulgaryzmów gdy z kimś rozmawiam lub kiedy opisuję kogoś. Mam bogate słownictwo
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:03   #333
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez nawiedzonanarzeczona Pokaż wiadomość
Złóż zawiadomienie o popełnionym przestępstwie. Żądaj rekompensaty za stracony czas za uciekanie przed psem i wykonanie połączenia pod darmowy numer.
Teraz każdy chciałby się sądzić z każdym Może dlatego tyle trzeba czekać przed kolejnymi rozprawami w sądach
- Halo, policja? Proszę przyjechac na jutuba!

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:03   #334
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Mnie by Twoje stwierdzenia OBRAZIŁY. Stwierdzenie, że nie mam za grosz poczucia uczciwości i jestem wyrachowaną egoistką jest dla mnie obrazą, tak.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-09-10 o 17:04
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:05   #335
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Raczej za zarabianie na czyjejś krzywdzie w tym wypadku. Jakby ludzie byli uczciwi, nie było by sądzenia, a że nie są to potem tak jest, także wiń Tobie podobnych (albo raczej tych których tak bronisz) a nie tych co chcą uczciwości.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Ojciec mojego ex zawsze powtarzał, że tylko prostaki i buraki przeklinają
No to mi jeszcze zacytuj gdzie ja przeklinałam bo jakoś nie pamiętam bym napisała coś ostrzejszego niż gimbaza.
Stary 2014-09-10, 17:05   #336
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Raczej za zarabianie na czyjejś krzywdzie w tym wypadku. Jakby ludzie byli uczciwi, nie było by sądzenia, a że nie są to potem tak jest, także wiń Tobie podobnych (albo raczej tych których tak bronisz) a nie tych co chcą uczciwości.
Twierdzenie, że Wardęga zarabia na czyjejś krzywdzie jest BARDZO na wyrost. Większość ludzi na jego filmikach się śmieje jak już minie pierwszy strach. Bo generalnie większość ludzi nie umiera ani nie dostaje traumy od kilku sekund strachu.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-10, 17:07   #337
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Mnie by Twoje stwierdzenia OBRAZIŁY. Stwierdzenie, że nie mam za grosz poczucia uczciwości i jestem wyrachowaną egoistką jest dla mnie obrazą, tak.
Jeśli ja coś robię to liczę się z tym że może ktoś inny zauważyć że to robię więc jeśli zauważy że to robię i to stwierdzi to nie będę mieć do niego pretensji że stwierdził, że to robię, skoro to robię. Dlatego obrażanie się o stwierdzenie faktu jest nie na miejscu.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Twierdzenie, że Wardęga zarabia na czyjejś krzywdzie jest BARDZO na wyrost. Większość ludzi na jego filmikach się śmieje jak już minie pierwszy strach. Bo generalnie większość ludzi nie umiera ani nie dostaje traumy od kilku sekund strachu.
Co tylko dowodzi że pewnie są podstawieni bo każdy normalny by mu chciał dać za taki ''kawał'' tu i tam a za ewentualne (wysokie) zarobki na tym chciałby coś z tego mieć skoro go do tego wykorzystano.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 17:08   #338
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Polemizowałabym. Większość ludzi, których znam nie ma problemów z tym, żeby się dobrze bawić, zamiast pozywać ludzi z byle powodu

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-10, 17:10   #339
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli ja coś robię to liczę się z tym że może ktoś inny zauważyć że to robię więc jeśli zauważy że to robię i to stwierdzi to nie będę mieć do niego pretensji że stwierdził, że to robię, skoro to robię. Dlatego obrażanie się o stwierdzenie faktu jest nie na miejscu.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Co tylko dowodzi że pewnie są podstawieni bo każdy normalny by mu chciał dać za taki ''kawał'' tu i tam a za ewentualne (wysokie) zarobki na tym chciałby coś z tego mieć skoro go do tego wykorzystano.
są jeszcze osoby, które mają dystans do siebie i nie chcą na wszystkim zarobić. Masz jakieś kompleksy na tym punkcie czy co, że ciągle piszesz o tych pieniądzach za filmy?

jeśli tak, to ja szukam pracownika
Stary 2014-09-10, 17:11   #340
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Polemizowałabym. Większość ludzi, których znam nie ma problemów z tym, żeby się dobrze bawić, zamiast pozywać ludzi z byle powodu
Poczekaj aż stanie się to tak modne że może i komuś z Twojej rodziny przydarzy się taki kawał albo i Tobie. To będziesz mieć też taki ubaw? Nie sądzę. Trzeba patrzeć dalej niż czubek własnego nosa a niektórzy nie potrafią.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
są jeszcze osoby, które mają dystans do siebie i nie chcą na wszystkim zarobić. Masz jakieś kompleksy na tym punkcie czy co, że ciągle piszesz o tych pieniądzach za filmy?

Haha, teraz znów się zaczyna, zero argumentów na temat tylko wymyślanie mi kompleksów byle odwrócić dyskusję od głównego tematu.
Stary 2014-09-10, 17:11   #341
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Poczekaj aż stanie się to tak modne że może i komuś z Twojej rodziny przydarzy się taki kawał albo i Tobie. To będziesz mieć też taki ubaw? Nie sądzę. Trzeba patrzeć dalej niż czubek własnego nosa a niektórzy nie potrafią.
myślę, że gdyby przytrafiło się to komuś z mojej rodziny to miałabym jeszcze większy ubaw i sama z siebie też umiem się śmiać. Nie mierz wszystkich swoją miarą.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 17:12   #342
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:

No to mi jeszcze zacytuj gdzie ja przeklinałam bo jakoś nie pamiętam bym napisała coś ostrzejszego niż gimbaza.
ty na serio masz problem z pamięcią?

pisałaś coś takiego:
Napisane przez takasobie93
Cytat:
w związku z w/w wypowiedzią, ustosunkowałam się do wpisu, nie napisałam, że Ty przeklinasz. Napisałam natomiast, że obrażasz ludzi- to nie tożsame zwroty.
Stary 2014-09-10, 17:12   #343
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
myślę, że gdyby przytrafiło się to komuś z mojej rodziny to miałabym jeszcze większy ubaw i sama z siebie też umiem się śmiać. Nie mierz wszystkich swoją miarą.
Dopóki nie wydarzyło by się coś złego podczas takiego kawału.
Stary 2014-09-10, 17:14   #344
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Dopóki nie wydarzyło by się coś złego podczas takiego kawału.
A gdyby tu było przedszkole w przyszłości.
Moim zdaniem Wardęga nie robi groźnych kawałów. Jedyne potencjalne niebezpieczne miejsce w filmie z pająkiem to była winda, pozostałe były na tyle otwarte, że nie miało prawa się nic stać, o ile nie potkniesz się o własne nogi. Serio, nie wymyślaj czarnych scenariuszy, bo większa jest szansa, że w totka wygrasz, niż że umrzesz podczas pranka. Serio.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-10, 17:14   #345
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio zamieściłam kilka zdjęć na facebooku z jednej z imprez. Każdy wyglądał na niej delikatnie mówiąc śmiesznie. Chyba muszę wykasować A nóż widelec będą chcieli kasę za zamieszczenie ich wizerunku bez ich wyraźnej zgody
Stary 2014-09-10, 17:15   #346
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:

Tak poza tematem, ty to dopiero jesteś grzeczna . Mimo iż uważam, że takasobie ma zwyczaj oceniania wszystkiego i wszędzie co często budzi kłótnie.
Stary 2014-09-10, 17:18   #347
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
ty na serio masz problem z pamięcią?

pisałaś coś takiego:
Napisane przez takasobie93

w związku z w/w wypowiedzią, ustosunkowałam się do wpisu, nie napisałam, że Ty przeklinasz. Napisałam natomiast, że obrażasz ludzi- to nie tożsame zwroty.
To po co wspominasz że buracko jest przeklinać? Ja niemalże nigdy nie przeklinam, nawet jak chcę komuś przykrą prawdę powiedzieć to wyważę słowa tak by nie było w moim zdaniu k...., ch...., dz...., pier.... i innych takich. Co w dzisiejszym społeczeństwie jest dość rzadko spotykane bo ciężko usłyszeć młodą osobę która nie przeklina nawet wśród studentów którzy niby powinni być inteligencją i te sprawy .

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Ostatnio zamieściłam kilka zdjęć na facebooku z jednej z imprez. Każdy wyglądał na niej delikatnie mówiąc śmiesznie. Chyba muszę wykasować A nóż widelec będą chcieli kasę za zamieszczenie ich wizerunku bez ich wyraźnej zgody
No tak pójście na imprezę po to by robić fotki na FB zamiast się dobrze bawić i umieszczanie ich na FB bez pomyślunku. Czemu ja się w ogóle dziwiłam i dyskutowałam, mogłaś to od razu napisać to nawet bym nie marnowała czasu na myślenie, że mam konkretnego rozmówcę. Dyskusja z pokoleniem Facebooka praktycznie nigdy nie ma sensu.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Tak poza tematem, ty to dopiero jesteś grzeczna . Mimo iż uważam, że takasobie ma zwyczaj oceniania wszystkiego i wszędzie co często budzi kłótnie.
Przede mną mnóstwo osób napisało to samo co ja, jedynie poruszyłam dodatkowo temat pieniędzy.
Stary 2014-09-10, 17:19   #348
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
wielokrotnie używała niezbyt miłych słów, nie tylko ja zwracałam jej uwagę na ton wypowiedzi.
Pisała w bardzo dużej ilości postów na temat tego, że Wardęga powinien się podzielić pieniędzmi. Uważam to za lekko dziwne.

Zapytałam grzecznie. Zwłaszcza, że tak jak napisałam, szukam pracownika. A pracownik żądny pieniędzy to pracownik bardzo zmotywowany do pracy
Stary 2014-09-10, 17:20   #349
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Zapytałam grzecznie. Zwłaszcza, że tak jak napisałam, szukam pracownika. A pracownik żądny pieniędzy to pracownik bardzo zmotywowany do pracy
To wystaw konkretne ogłoszenie, może się zgłoszę .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 17:20   #350
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Ty nie stwierdzasz żadnego faktu, tylko oceniasz drugiego człowieka. Naprawdę nie widzisz różnicy?
Zobacz, mamy takie samo zdanie. Wiele osób z wizażu jest przeciwko Wardędze. Nikt jednak nie atakował personalnie.
Podsumowując - fakty są takie:
a) Sylwester Wardęga to postać kontrowersyjna
b) istnieje prawdopodobieństwo, że jego działania mogą zaszkodzić innym osobom (wg niektórych - znikome, ale jednak)
c) niektórzy go bronią, popierają, inni są absolutnie przeciwko

To NIE są fakty (tylko przypuszczenia/stwierdzenia SUBIEKTYWNE):
a) każdy, kto popiera Wardęgę, jest człowiekiem nieuczciwym, niemoralnym i brak mu empatii/inteligencji emocjonalnej
b) obrońcy Wardęgi nie mają racji (i ja tak sądzę, ale to jest moje SUBIEKTYWNE zdanie)
c) należy współczuć każdemu, kogo śmieszą żarty pana W.

I tyle.
To oczywiście moja opinia, ktoś może się z nią nie zgodzić.
Stary 2014-09-10, 17:21   #351
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Stary 2014-09-10, 17:22   #352
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Ty nie stwierdzasz żadnego faktu, tylko oceniasz drugiego człowieka. Naprawdę nie widzisz różnicy?
Zobacz, mamy takie samo zdanie. Wiele osób z wizażu jest przeciwko Wardędze. Nikt jednak nie atakował personalnie.
Podsumowując - fakty są takie:
a) Sylwester Wardęga to postać kontrowersyjna
b) istnieje prawdopodobieństwo, że jego działania mogą zaszkodzić innym osobom (wg niektórych - znikome, ale jednak)
c) niektórzy go bronią, popierają, inni są absolutnie przeciwko

To NIE są fakty (tylko przypuszczenia/stwierdzenia SUBIEKTYWNE):
a) każdy, kto popiera Wardęgę, jest człowiekiem nieuczciwym, niemoralnym i brak mu empatii/inteligencji emocjonalnej
b) obrońcy Wardęgi nie mają racji (i ja tak sądzę, ale to jest moje SUBIEKTYWNE zdanie)
c) należy współczuć każdemu, kogo śmieszą żarty pana W.

I tyle.
To oczywiście moja opinia, ktoś może się z nią nie zgodzić.
Nie mówiłam że każdy kto popiera Wardęgę tylko Ci którzy poza prawem nie patrzą dalej sumieniem i Ci którzy patrzą tylko na czubek własnego nosa. A to że obrońcy Wardęgi nie mają racji jest UDOWODNIONE tym, że jest możliwość by takie żarty zakończyły się wypadkiem. To już nie jest subiektywna opinia, tylko FAKT że może się skończyć wypadkiem, traumą itd.
Stary 2014-09-10, 17:23   #353
Sherminka
Zadomowienie

Nie chciało mi się czytać całego wątku, bo z tego co zdążyłam przeczytać to ktoś rozpętał już shitstorm Mnie film Wardegi śmieszy, nie straszy żadnych babć czy osób wyraźnie chorych, którym ogólnie nie powinno się robić tego typu kawałów. Dorabiać ideologię, że młody facet mógłby zejść ze strachu to każdy może, tylko jaki w tym sens? Niedługo ludzie będą się pozywać za krzywe spojrzenie na ulicy
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:23   #354
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:

No tak pójście na imprezę po to by robić fotki na FB zamiast się dobrze bawić i umieszczanie ich na FB bez pomyślunku. Czemu ja się w ogóle dziwiłam i dyskutowałam, mogłaś to od razu napisać to nawet bym nie marnowała czasu na myślenie, że mam konkretnego rozmówcę. Dyskusja z pokoleniem Facebooka praktycznie nigdy nie ma sensu.
Nie czytasz ze zrozumieniem. Napisałam, że zamieściłam fotki, nie pisałam, ze poszłam na imprezę po to żeby robić fotki. Mało tego! Na tych fotkach jestem też ja- nie robiłam selfie- aż tak długich rąk nie mam żeby objąć 10 osób.
Pokolenie Facebooka? Moja mam też ma konto. Wielu polityków w wieku średnim również...

Cytat:
Przede mną mnóstwo osób napisało to samo co ja, jedynie poruszyłam dodatkowo temat pieniędzy.
właśnie o to chodzi
Stary 2014-09-10, 17:24   #355
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Nie czytasz ze zrozumieniem. Napisałam, że zamieściłam fotki, nie pisałam, ze poszłam na imprezę po to żeby robić fotki. Mało tego! Na tych fotkach jestem też ja- nie robiłam selfie- aż tak długich rąk nie mam żeby objąć 10 osób.
Pokolenie Facebooka? Moja mam też ma konto. Wielu polityków w wieku średnim również...

właśnie o to chodzi
Haha to mamy coś wspólnego i Ty i ja przeinaczyłyśmy czyjeś wypowiedzi. Tak czy siak jakbyś serio szukała pracownika to zamiast sobie jaja tutaj robić wysłała byś PW więc daruj sobie te tłumaczenia.
Stary 2014-09-10, 17:24   #356
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
A pamiętacie pająki na lince, które podskakiwały jak się nacisnęło pompkę? Hit kolonii ze 20 lat temu, ale są chyba w sprzedaży do teraz. ( http://www.imagic.pl/files/24225/P1050338.JPG ) Byłam na koloniach jakieś 20 lat temu, kiedy każdy takiego chciał mieć i na tychże koloniach jedno z dzieci położyło drugiemu takiego pająka na kołdrze. Dziewczynka tak się przestraszyła że wyrżnęła głową w ścianę i skończyło się wstrząśnieniem mózgu.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Wystraszenie kogoś to dowcip? Jak dostanie zawału albo uciekając wpadnie pod samochód nadal będziesz się śmiała? A niechby któraś z tych kobiet była w ciąży - wiadomo jak silny stres potrafi wpłynąć na płód. Nadal śmieszne?

Ten pajak to byla jedna z moich ulubionych zabawek w dziecinstwie ale nilogo nia nie straszylam, tzn raz niechcacy kota :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:26   #357
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Nie mówiłam że każdy kto popiera Wardęgę tylko Ci którzy poza prawem nie patrzą dalej sumieniem i Ci którzy patrzą tylko na czubek własnego nosa. A to że obrońcy Wardęgi nie mają racji jest UDOWODNIONE tym, że jest możliwość by takie żarty zakończyły się wypadkiem. To już nie jest subiektywna opinia, tylko FAKT że może się skończyć wypadkiem, traumą itd.
przecież napisałaś w jednym, a chyba nawet nie jednym poście, że masz prawo mówić powiedzmy źle (był inny, ale analogiczny zwrot użyty) na temat osób, których bawią takie filmy.
Zacytowałabym, ale nie chce mi się wracać do tyłu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 17:26   #358
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Tylko, z tego, co zdążyłam ogarnąć, wiem, że obrońcy Wardęgi WIEDZĄ, że to może skończyć się wypadkiem, uważają jednak, że istnieje znikome prawdopodobieństwo. Sądzą też, że każde przypadkowe działanie człowieka może przyczynić się do wypadku i tego nie da się uniknąć. Ja się z tym nie zgadzam, jednak nie stwierdzę otwarcie - nie macie racji. To ich racje. W każdym stwierdzeniu jest trochę prawdy.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-09-10 o 17:28
Stary 2014-09-10, 17:27   #359
Sherminka
Zadomowienie

Cytat:
Za to że kogoś wystraszył, to jest uszczerbek na zdrowiu psychicznym oraz za stworzenie groźnej sytuacji. To że ktoś w chwili zagrożenia chce się bronić jest normalne. Nie wiem za co go bronisz. Koleś robi sobie show kosztem innych. Ciekawe czy z tej kasy co zarobił podzielił po równo między sobą a ofiarami tych ''żartów''? Bo jeśli nie, dla mnie to złodziejstwo.
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 17:28   #360
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Haha to mamy coś wspólnego i Ty i ja przeinaczyłyśmy czyjeś wypowiedzi. Tak czy siak jakbyś serio szukała pracownika to zamiast sobie jaja tutaj robić wysłała byś PW więc daruj sobie te tłumaczenia.
nie przekręciłam twoich słów

carolina662 myślę podobnie

z tą różnicą, że ja uważam, że od nawet takich żartów jeszcze nikt nie umarł
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości